Belépés
2018. december 18. kedd | 51. hét | 352. nap | 18:51 | Auguszta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Sting jövőre ismét eljön Budapestre
A brit világsztár My Songs című európai turnéja keretében legnépszerűbb dalait fogja előadni. A műsor felöleli szólókarrierjét és a Police együttessel készített lemezeit is - közölte a szervező Live Nation hétfőn az MTI-vel.

A 67 éves, tizenhétszeres Grammy-díjas énekes, dalszerző és kísérőzenekara Budapesten is elő fogja adni mások mellett az Englishman In New Yorkot, a Fields Of Goldot, a Shape of My Heartot, az Every Breath You Take-et, a Roxanne-t vagy a Message In A Bottle-t.

Sting (eredeti nevén Gordon Sumner) eddig tizenkét szólemezt készített. Legutóbb a jamaicai-amerikai reggae előadóval, Shaggyvel készített közös albumot: az idén megjelent 44/876 című anyag két főszereplője lépett fel nemrég, november 13-én a Hősök terén tartott ingyenes koncerten, amelyet a Hatoslottó 30. születésnapja alkalmából szervezett a Szerencsejáték Zrt.

Változatos és rendkívül sikeres karrierje során elképesztő mennyiségű slágerlistás dalt, számtalan elismerést és mintegy 100 millió eladott lemezt
velemenyezd, 2018. december 17. hétfő, 10:01
Rövidpályás úszó-vb - Sztankovics Anna hét századdal maradt le a továbbjutástól 100 méter mellen
tudtam úszni. A szezon elején nem gondoltam volna, hogy itt lehetek, és mégis, ráadásul a rövidpálya nem az én asztalom. Remélem, hogy a következő szintet sikerül megugranom a nyári nagymedencés világbajnokságon" - nyilatkozta az MTI-nek Sztankovics, aki kvalifikációs ideje miatt a medence szélére kapott besorolást.

A péntek délelőtti előfutamok csúcspontja a hazai szurkolók számára a férfi 4x200 méteres gyorsváltók küzdelmei voltak, ugyanis a kínai stafétában helyet kapott az ország egyik legnépszerűbb sportolója, a háromszoros olimpiai bajnok Szun Jang, aki éppen Hangcsouban született. A 27 éves klasszis rövidpályán egyáltalán nem szokott úszni, s csakis a hazai pálya miatt vállalta el, hogy egyedül ebben a számban vízbe ugorjon. A hangcsoui teniszstadionban kialakított uszodában kitörő lelkesedéssel fogadták a nézők, őt éltető hatalmas zászlókkal is készültek. A kínai staféta végül a harmadik lett futamában, és a negyedik idővel jutott tovább.

Az esti programban csak Hosszú Katinka képviseli
velemenyezd, 2018. december 14. péntek, 07:06
Bach művét eredetiben és dzsesszátiratban is énekli a Honvéd Férfikar
Az MTA Dísztermében Johann Sebastian Bach: Magnificat és Johann Sebastian Bach-Nagy László Adrián: Magnificat másképpen című műve csendül fel - hangzott el az M1 akutális csatorna csütörtöki műsorában.

Strausz Kálmán karnagy felidézte, hogy advent és karácsony ünnepi időszakának egyik legnépszerűbb zeneműve J. S. Bach Magnificatja, amely már rengeteg zeneszerzőt, a modern zeneszerzőket is megihleti. A koncerten Nagy László Adrián zeneszerző Magnificat-feldolgozását is hallhatja a közönség, Riederauer Richard vezényletével. A koncerten hallható zenemű egy teljesen új darab lesz, amit Bach inspirált - hangsúlyozta. A darabot modern zenei stíluselemek, a bluesos, funkys, gospeles és rockos stílusjegyek jellemzik.

A karnagy elmondása szerint "a két műfaj nagyon jól működik együtt". A barokk közel áll a modern zenei gondolkodáshoz, a szerkesztésmódja, a harmóniavilága és a ritmikája is rokon a mai komponisták gondolkodásával.

Felidézte, hogy mint ima, a Magnifcat már az őskeresztényeknél az
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 12:12
Szép napot mindenkinek!
újságíró

Középiskolai tanulmányait Veszprémben végezte és a Veszprém c. lapnak küldte első írásait; karcolatokat és kisebb cikkeket. Szomaházy néven a Vasárnapi Naplóban jelent meg első írása. Írói álnevei: Asmódi és Pán. Műveinek ihletője a veszprémi élet, a Bakony és a Balaton vidéke. Viszonylag rövid idő alatt lett népszerű, a század végén már állandó munkatársa Kiss József lapjának, a Hétnek, több fővárosi napi- és hetilap tárcaírója. A szórakoztató, könnyű irodalom egyik legtermékenyebb és legnépszerűbb képviselője, felszínes elbeszélő. Nagyszámú regénye és elbeszéléskötete jelent meg, néhány színművet is írt.
Felgyorsult, érdekes világ

Sokszor mondják, egy emberi élet hossza nem elég ahhoz, hogy felfedezzük mennyi szépség, mennyi különlegesség mellett megyünk el nap mint nap, vagy nem is jut a tudomásunkra a létezésük. Érdekes világ amiben élünk, hogy mennyire az, talán jól érzékelteti a
kirscha, 2018. december 11. kedd, 09:26
Adventi vásár Óbudán, a Szentlélek téren
,,A karácsony sokszor döntés elé állítja az embert. Jó nekünk egymást marva, veszekedve élni? ... Ha kinyitjuk egymás felé a szívünket, sok minden változhat, különösen akkor, ha Isten felé is megnyílunk."
Négy évvel ezelőtt négy felekezet fogott össze, hogy együtt megjelenjenek Budapest egyik legnépszerűbb adventi vásárában, Óbudán, a Szentlélek téren. Az önkormányzat támogatásával kaptak egy faházat, együtt viszik a karácsonyi öröm üzenetét a vásári forgatagba. December 7-én kerestük fel őket.
Bővebben
maroka, 2018. december 09. vasárnap, 22:21
Új óvoda épül a II. kerületben
A közlemény szerint a Kadarka utcában épülő, több mint 1100 négyzetméteres intézmény a Hidegkúti út 220. szám alatti nem megfelelő épületet váltja ki. Az új óvodához a telket az önkormányzat biztosította,és majd saját forrásból működteti. Az épületben napenergia és csapadékvíz-hasznosítás valósul majd meg, a szomszédban épülő uszodát pedig az óvodások is használhatják majd.

A 800 millió forintos projekthez 400 millió forintot a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) pályázatán nyertek el, több mint 400 millió forintot pedig a II. kerületi önkormányzat saját forrásból biztosít - tették hozzá.

Kiemelték, a II. kerület a családosok körében az egyik legnépszerűbb városrész, évről évre nő az óvodába iratkozók száma, a jelentkezések száma pedig minden évben meghaladja a rendelkezésre álló férőhelyeket, pedig az elmúlt évtizedben mintegy másfél milliárd forintból 750 új hellyel bővítették a kerület óvodai hálózatát.
velemenyezd, 2018. december 06. csütörtök, 14:01
Napi gondolat - Szent Miklós püspök
lányát, a következőképpen segített rajtuk: éjnek idején a nyitott ablakon át bedobott egy erszény pénzt, és így először legidősebb, majd hasonló "égből jött" segítségek után a másik két lány is tisztességgel férjhez mehetett. Ebből alakult ki a ma is élő szokás, hogy a püspök ünnepén a gyermekek ajándékokat keresnek az ablakokba kitett cipőikben.

December 6-án Szent Miklós püspök liturgikus emléknapját ünnepeljük. A hit védelmezője, a szegények gyámolítója évszázadok óta az egyik legnépszerűbb szent - az ajándékozó szeretet, a megrágalmazottak, az utazók, hajósok, halászok, kereskedők, a zarándokok és a férjhez menni vágyó lányok patrónusa. Valószínűleg Kr. u. 245-ben született a kis-ázsiai Anatóliában, Patara városában; gazdag szülők gyermekeként. Korán árvaságra jutott. Kolostorba költözött, ahol nagybátyjának, Patara érsekének felügyelete alatt nevelkedett. Megszeretve a kolostori életet, a papi hivatást választotta.
Anatólia fővárosában, Myrában telepedett le. Nem volt még
maroka, 2018. december 06. csütörtök, 13:49
Karácsony - A decemberi kiskereskedelmi forgalom rekord növekedésére számít a kereskedelmi szövetség
tipikus termékeket keresik: a szaloncukrot, az édességeket, a sütési alapanyagokat, illetve a különféle italokat.

A karácsony közeledtével fellendül a friss áruk iránti igény is, a Spar ebben az időszakban értékesíti a legtöbb friss halat. A ponty és a tojás kiemelkedően keresett, és megnő a kacsa, a pulyka, a minőségi csirkehús, valamint a füstölt áruk iránti kereslet. Kiemelkedő a hidegtálak forgalma, a készételek közül pedig a halászlé, a hal- és káposztás ételek, valamint a kocsonya a legnépszerűbbek.

Az Auchan Magyarország Kft. az MTI megkeresésére közölte: az előző év azonos időszakához képest 4 százalékos forgalomnövekedést vár a vállalat idén decemberben, ami nagyságrendileg megegyezik a tavaly év végi forgalombővüléssel.

Az év többi hónapjához képest decemberben a vásárlások értéke akár 30 százalékkal magasabb lehet, ami nemcsak az élelmiszerkínálatnak, hanem a játék- és dekorációs termékeknek is köszönhető. A decemberi forgalom az áruházlánc éves forgalmának körülbelül 15 százalékát
velemenyezd, 2018. december 06. csütörtök, 07:05
CDU-tisztújítás - Továbbra is Annegret Kramp-Karrenbauer a német CDU legnépszerűbb elnökjelöltje
A közvélemény-kutatásokban november eleje óta az első helyen álló politikus az ARD országos köztelevízió megbízásából készített felmérés szerint a teljes lakosságban 39 százalékos, a CDU-szavazók körében 48 százalékos támogatottsággal rendelkezik.

A második Friedrich Merz, a CDU és a bajor testvérpárt, a Keresztényszociális Unió (CSU) közös parlamenti (Bundestag-) frakciójának volt vezetője (2000-2002) a teljes lakosság 26 százaléka, a CDU-tábor 35 százaléka szerint lenne a leginkább megfelelő az elnöki tisztség betöltésére.

A harmadik helyen Jens Spahn egészségügyi miniszter áll, a legfiatalabb - 38 éves - elnökjelölt támogatottsága a teljes lakosságban 2 százalékos, a CDU-szavazók körében 9 százalékos - mutatta ki az ARD DeutschlandTrend nevű felmérése.

Az adatok érvényessége korlátozott, mert a párt új elnökét nem a lakosság vagy a CDU-szavazók választják meg, hanem a december 7-én Hamburgban kezdődő kongresszusra delegált 1001 küldött.

A három elnökjelölt péntek este Berlinben
velemenyezd, 2018. november 30. péntek, 15:21
Sziget - Jövőre eljön a Foo Fighters
Tavaly egy olyan középtávú stratégiát dolgoztunk ki, amely egy csomagban kínálja a Sziget-élményt a legnagyobb nemzetközi neveket soroló line uppal - idézte Kádár Tamás főszervezőt az MTI-hez kedden eljuttatott közlemény.

A világ egyik legnépszerűbb rockbandája, az amerikai Foo Fighters 2019. augusztus 13-án, a zárónapon fog fellépni a Sziget fesztiválon egy két és fél órás show-val. A frontember Dave Grohl, a Nirvana exdobosa által vezetett Foo Fighters tavaly húsz év után játszott újra a magyar fővárosban, a Sportarénában. A csapat tavaly adta ki legutóbbi lemezét is Concrete and Gold címmel. A zenekarban Grohl gitározik és énekel, Nate Mendel játszik basszusgitáron, Pat Smear gitáron, Taylor Hawkins dobol és ütőhangszereket szólaltat meg, Chris Shiflett gitározik és vokálozik, a billentyűs pedig Rami Jaffee.

A Foo Fighters előtt a 2018 legjobb popduó előadójaként Grammy-díjat kapott Twenty One Pilots fog koncertet adni a Szigeten. A jövőre tízéves, eddig öt lemezt készített formációban
velemenyezd, 2018. november 27. kedd, 11:08
A BMW szeretné megőrizni vezető pozícióját a szabadidőautók piacán
Ismertetése szerint a BMW X5-ös 1999-es megjelenésekor az egyik első szabadidőautó (SUV) volt, és mára ez a kategória már a legnépszerűbbé vált a világon. Az X5-ös eddigi, három generációjából összesen 2,1 millió darabot adott el a BMW világszerte.

Salgó András vállalati kommunikációs igazgató kiemelte: az X5-ös modell magyarországi népszerűségét mutatja, hogy az előző, most kifutó generációjából idén januártól októberig többet adtak el (259 darab), mint tavaly ugyanebben az időszakban.

A BMW Magyarország rekordértékesítéssel zárta az előző évet: 2016-hoz képest 13 százalékkal több, 2698 BMW-t adtak el. A BMW nemcsak Magyarországon, hanem globálisan is rekordévet zárt az eladásokat tekintve tavaly: 2 088 283 BMW-t adtak el, a csoporthoz tartozó MINI és Rolls-Royce márkák eladásával együttesen ez lett a cég eddigi legjobb értékesítési éve.

Magyarországon még hangsúlyosabb a BMW szabadidőautók piaca, mint globálisan, itt az X modellek a márka értékesítésének 37 százalékát tették ki
velemenyezd, 2018. november 23. péntek, 17:52
Szent Márton
Hogyan kerül ide a lúd, a liba?

Az egyik változat szerint Márton, aki a kora középkor legnépszerűbb szentje volt, szerzetesként szeretett volna élni, viszont az emberek, látva jóságát (megosztotta köpenyét egy koldussal), szent életét, püspökké akarták választani. Márton a megtisztelő cím elől elbújt egy libaólba, nehogy megtalálják. A libák azonban hangos gágogásukkal elárulták, így mégiscsak püspökké választották.
koszegimarika, 2018. november 10. szombat, 20:20
1/262
Képek, videók
Megérkezés Budapestre...
caris11935
2011. március 13. vasárnap, 13:07
Kilátás Budapestre...
caris11935
2011. március 13. vasárnap, 13:02
BudapestRetr2.jpg
jarosand
2008. június 10. kedd, 16:09
BudapestRetr1.jpg
jarosand
2008. június 10. kedd, 16:09
Yosemite National Park
sanci81
2018. január 03. szerda, 16:29
jjasper-national-park_ can
charlotteani
2017. április 12. szerda, 17:58
Richmond-Park-a-nation al-
megyerimihaly
2016. március 20. vasárnap, 22:31
0068_national-park_sun set
winxclubervin
2015. október 14. szerda, 23:53
National Mall
borigit
2015. augusztus 22. szombat, 10:11
bryce-canyon-national- par
sarkoziferencne
2015. január 11. vasárnap, 10:16
Zion National Park. Utah.
maxxx
2015. január 10. szombat, 12:54
Trossachs National Park i
maxxx
2015. január 10. szombat, 12:39
Loxahatchee National Wild
maxxx
2015. január 10. szombat, 12:19
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.