Belépés
2019. július 16. kedd | 29. hét | 197. nap | 14:22 | Valter
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Trenkwalder: a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatási rátája idén elérte a 35 százalékot
hozzájárulás címen fejenként évi 1 341 000 forintot kell befizetniük az államkasszába.

A megváltozott munkaképességűek többsége a feldolgozóiparban és a szolgáltatási szektorban, elsősorban humán és szociális területen dolgozik, 40 százalékuk részmunkaidőben látja el feladatait. Az érintettek 55 százaléka középfokú végzettséggel rendelkezik, 6 százalékuk pedig diplomás.

A 250 embernél többet foglalkoztató vállalatok mintegy 80 százalékánál dolgozik megváltozott munkaképességű kolléga, a legmagasabb arányban Fejér és Győr-Moson-Sopron megyében (93, illetve 86 százalék), a legalacsonyabb arányban pedig Nógrád megyében (55 százalék).

A közlemény idézte Balog Lajost, a Trenkwalder Rehabilitációs üzletágának vezetőjét, aki kifejtette, további ösztönzést jelenthetne, ha rugalmassá tennék a rokkantsági vagy rehabilitációs ellátás mellett végzett munka 223 500 forintos jövedelemkorlátját. Ha ezt a kereseti korlátot a munkavállaló három egymást követő hónapban túllépi, a jelenlegi szabályozás szerint
velemenyezd, 2019. július 16. kedd, 07:05
Brit miniszterelnök-választás - Brit külügyminiszter: növelni kell a brit védelmi kiadásokat
feltartóztatni egy brit olajszállító tartályhajót a Perzsa(Arab)-öbölben.

A brit védelmi minisztérium és az amerikai fegyveres erők egybehangzó közlése szerint a British Heritage nevű tartályhajót az iráni Forradalmi Gárda őrnaszádjai próbálták megállítani a Hormuzi-szorosban.

A brit királyi haditengerészet egyik fregattja, a Montrose a tartályhajó és a naszádok közé állt, és távozásra szólította fel az iráni hajókat, amelyek vissza is vonultak.

A brit védelmi minisztérium a héten a legmagasabb, "kritikus" szintre emelte a brit kereskedelmi hajózás fenyegetettségére vonatkozó, az iráni partokhoz közeli térségre érvényes figyelmeztetését.

Jeremy Hunt pénteki cikkében úgy fogalmaz: az incidenst leíró egyszerű szavakból nem is derül ki igazán, hogy ezek az iráni akciók "milyen hihetetlen mértékű fenyegetést" jelentenek.

A külügyminiszter szerint az e héten történtek is mutatják, hogy Nagy-Britannia az elmúlt évtizedekben túlságosan leépítette haditengerészetét. Hunt közölte: ha ő lesz
velemenyezd, 2019. július 12. péntek, 13:02
Szijjártó: ideje újabb célokat kitűzni a magyar-kínai együttműködésben
javítja a kereskedelmi és gazdasági kapcsolatokat.

Szijjártó Péter kijelentette: még soha nem voltak olyan jók a magyar-kínai kapcsolatok, mint most.

Közölte: Magyarország négy éve írta alá az Egy övezet, egy út stratégia végrehajtásáról szóló megállapodást. Ez a keleti nyitás stratégiával együtt teljes mértékben szolgálja a magyar gazdasági érdekeket, valamint az EU és a tőle keletre eső eurázsiai térség együttműködését - vélekedett. Hozzátette: azóta a magyar-kínai államközi kapcsolatokat a legmagasabb szintre emelték.

Vang Ji kínai külügyminiszter hangsúlyozta: a munkacsoport ülésén konkrét megoldásokat akarnak kidolgozni, amelyek biztosan javítják a kétoldalú kapcsolatokat.

Emlékeztetett: az elmúlt öt évben mintegy 150 ország írta alá az Egy övezet, egy út stratégiát, amely komoly és népszerű kezdeményezésnek bizonyult, és a partnerek közötti kereskedelmi kapcsolatok nagy mértékben erősödtek.

A kezdeményezés második konferenciáját idén tartották Kínában, ezen 38 állam- és
velemenyezd, 2019. július 12. péntek, 11:11
Szijjártó: 45 milliárd forintnyi bajor beruházás érkezik rövid távon Magyarországra
"Európa legalacsonyabb adói, a jól képzett munkaerő és a felsőoktatási rendszer színvonala nyomán a bajor vállalatok továbbra is rendkívüli mértékben bíznak Magyarországban" - hangoztatta a miniszter.

Szijjártó Péter kiemelte, hogy a magyar gazdaság sikere nagymértékben függ a bajor gazdasági folyamatoktól, ezért Magyarországnak az az érdeke, hogy Bajorország sikeres legyen, hogy az ottani vállalatok továbbra is hajtsanak végre beruházásokat Magyarországon.

Magyarországnak az az érdeke, hogy a bajor vállalatok az új világgazdasági korszak által indokolt technológiai fejlesztéseket Magyarországon hajtsák végre - tette hozzá.

"A bajor vállalatok továbbra is úgy tekintenek Magyarországra, mint egy olyan helyre, ahol érdemes befektetni. Olyan helyként tekintenek ránk, ahol a politikai kiszámíthatóság, a biztos jogi környezet és a kedvező befektetési feltételek adottak" - szögezte le a miniszter.

A miniszter találkozott a Linde vegyipari vállalat, a világ legnagyobb
velemenyezd, 2019. július 10. szerda, 16:12
Palkovics: az élelmiszeripar a magyar emberek jólétét szolgálja
A szaktárca vezetője hangsúlyozta: a kormány az élelmiszergazdaságot kiemelt ágazatként kezeli.

A szektor korszerűsítésének alapvető célja az "értéklánc szemléletű keret megteremtése a teljes ellátási láncban" - tette hozzá.

Palkovics László emlékeztetett arra, hogy a magyar GDP-növekedés az első negyedévben a legmagasabb volt az unióban, a kormány arra törekszik, hogy az uniós átlagot legalább két százalékkal meghaladó ütemet hosszabb távon is fenntartsa.

A magyar kis- és középvállalkozások megerősítése pedig elengedhetetlenül szükséges a gazdaság fenntartható fejlődéséhez és "válságtűrő képességének fokozásához" - húzta alá.

Elmondása szerint ezeknek a vállalkozásoknak az árbevétele az elmúlt időszakban 16 százalékkal, hozzáadott értéke 27 százalékkal, exportja 45 százalékkal nőtt. A foglalkoztatottak számát 155 ezerrel növelték, a munkavállalók kétharmada ebben a szektorban dolgozik.

A gazdaság dinamikus növekedésének fenntartásához a kkv-k termelékenységének még erőteljesebb
velemenyezd, 2019. július 06. szombat, 19:32
Női kosárlabda Eb - Vereség a belgáktól, nem jutott olimpiai selejtezőbe a válogatott
előző magyar siker még 1985-ben született. A legutóbbi, 2003-as találkozót az ellenfél nyerte a görögországi Eb-n, az akkori magyar csapatból Iványi Dalma ezúttal már szövetségi edzőként volt jelen Belgrádban, a túloldalon a 16 évvel ezelőtt Amaliadában 21 pontot szóró Ann Wauters viszont - 38 évesen - még mindig kerettag volt.

A hatodik találkozó kiváló védekezéssel és 9-0-ás magyar vezetéssel indult, a honosított Turner Yvonne ebből öt pontot szerzett, míg a 208 centis Határ Bernadett - az Eb legmagasabbja - egy percen belül kosarat dobott, dobást blokkolt és lepattanót szedett. Meesseman révén hamarosan három pontra feljött az ellenfél, majd a második negyed harmadik percében már a belgáknál volt az előny (17-18). Az előző Eb-n 12. magyarok hét percig nem találtak a gyűrűbe, és a lendületbe jött rivális egy 15-0-ás rohammal faképnél hagyta őket. Az ötpontos előnyből tíz perc alatt 16 pontos hátrány lett, a nagyszünetben 25-39 volt az állás.

A félidei statisztikából kitűnt, hogy a triplák
velemenyezd, 2019. július 06. szombat, 14:51
Dunai hajóbaleset - Kitüntették a mentésben részt vevő búvárokat
A pénteki budapesti ünnepségen 15, a mentésben részt vevő búvár a legmagasabb búvárelismerést, az úgynevezett negyedik csillagot is átvehette.

Nyíri Iván, az MBSZ elnöke hangsúlyozta: a magyar búvárok csúcsteljesítményükkel "újrafogalmazták a merülés szabályait", amelynek alapján a Búvár Világszövetség a szabálykönyv átírására készül.

Az elfogadott standardok szerint ugyanis ilyen erős sodrású vízben 3 méteres mélység alatt nem lehet mozogni. A mentésben részt vevő búvárok viszont 6 méteres mélységben is eredményesen dolgoztak - magyarázta az elnök, hozzátéve, elismeréssel kell adózni a figyelemfelkeltő teljesítményüknek.

Szong Sun Keun, a Koreai Köztársaság budapesti nagykövetségének katonai attaséja a koreai nép nevében köszönetet mondott a magyar búvároknak helytállásukért.

Emlékeztetett arra, hogy speciálisan kiképzett dél-koreai katonai búvárok is részt vettek a mentésben. Hangsúlyozta: a közös munka során közel kerültek egymáshoz a koreai és a magyar búvárok, megtanulták, hogy
velemenyezd, 2019. július 05. péntek, 19:02
K2 expedíció - Két éjszakát töltött az egyes táborban Klein Dávid és Suhajda Szilárd
A K2 Expedíció csapatának tagjai arra vállalkoztak, hogy megmásszák a világ második legmagasabb, egyben a Himalája egyik legveszélyesebb csúcsát oxigénpalack és teherhordók segítsége nélkül.

Az expedíció szervezőinek MTI-hez elküldött közleménye szerint a K2 Expedíció csapatának tagjai az egyes táborban két éjszakát töltöttek, majd együtt ereszkedtek vissza az alaptáborba, ahol regenerálódnak és felkészülnek a következő akklimatizációs körre, amely a tervek szerint a hétvégén várható.

Mint írják, mindig az úgynevezett akklimatizációs körök előzik meg a csúcsmászást. Ezek során egyre magasabb táborokat megcélzó többnapos előkészítő mászásokat hajtanak végre a hegymászók. Az első ilyen akklimatizáció kör keretében töltött el Klein Dávid és Suhajda Szilárd két éjszakát ezer méterrel az alaptábor felett, hogy fokozatosan hozzászoktassák szervezetüket az oxigénhiányos környezethez és elhelyezzék a további mászáshoz szükséges felszereléseik egy részét az általuk felállított egyes táborban.

A
velemenyezd, 2019. július 04. csütörtök, 13:21
Élelmiszeripari együttműködésbe kezd a Bonafarm és a PTE
A Pókos Gergely, a Bonafarm Zrt. vezérigazgató-helyettese, Miseta Attila rektor és Jenei Zoltán, az egyetem kancellárja által jegyzett dokumentum szerint a cégcsoport és a PTE közös tudományos és kutatási-fejlesztési tevékenységet végez, ösztöndíjprogramot indít, továbbá az egészséges táplálkozásban fontos szerepet betöltő élelmiszerek fejlesztésén, gyártásán, az ezt kiszolgáló technológiai háttér innovációján dolgozik a jövőben.

Emellett a Bonafarm szakértői szeptembertől bekapcsolódnak a PTE táplálkozástudománnyal kapcsolatos oktató munkájába.

Miseta Attila a megállapodás aláírása után reményét fejezte ki: az egyetem a táplálkozástudományi képzés kiterjesztésével, gyakorlatiasabbá tételével jelentősen hozzájárul az ágazatban tevékenykedő cégek, köztük a Bonafarm szakemberellátásához.

Bízunk abban is, hogy a növénytermesztést, az állattenyésztést és az ember táplálkozását integráltan kezelő új tudományos koncepciók beépülnek a gondolkodásba, és e területen is jelentős eredmények érhetők
velemenyezd, 2019. július 04. csütörtök, 12:32
EU-tisztújítás - Lengyel kormánypárti és ellenzéki politikusok üdvözölték Ursula von der Leyen jelölését
Jacek Czaputowicz külügyminiszter szerint kiderült, hogy "lehetetlen Lengyelország és a közép-európai térség országainak mellőzésével személyi megoldásokat kikényszeríteni". Abból, hogy von der Leyen nem a csúcsjelölti rendszerből került ki, Czaputowicz arra következtetett, hogy jelöltsége az Európai Unió föderalista koncepciójától való távolodást, a nemzeti kormányok szerepének megerősödését jelenti.

"Ennek fontos következményei vannak az EU jövőjére, jövőbeli formájára nézve" - vélekedett.

A térségbeli országok szerepéről hasonlóan nyilatkozott még szerdán Brüsszelben Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő. Szerinte a visegrádi csoport (V4) "erőteljesen érzékeltette (EU-n belüli) pozícióját", a négy visegrádi ország kormányfői pedig "függetlenül attól, hogy más-más pártcsaládhoz tartoznak, egy hangon beszélnek arról, amire az EU-nak szüksége van".

A miniszterelnök elmondta: a csúcstalálkozón követelte, hogy közép-európai legyen az Európai Bizottság egyik alelnöke.

Von der Leyen
velemenyezd, 2019. július 03. szerda, 14:51
Peák: a Mitchelton-Scott az egyik legjobb hely egy fiatal kerékpárosnak
második, az időfutamon pedig harmadik lett. Kifejtette: az újdonsült profik az első két évben legalább egy Grand Tour-on szoktak indulni. Az első évben talán a Vuelta a Espana, a másodikban esetleg a Giro- vagy a Vuelta-részvétel lehet reális a formája függvényében.

"Szeretnék indulni, de csak ha teljesen készen leszek rá" - mondta. Megemlítette: természetesen sok versenyen segítő lesz, hisz több olyan kerékpáros is van a Mitchelton-Scottban, akik magas szintet képviselnek a sportágban.

A legmagasabb versenystátuszú ausztrál csapat múlt csütörtökön honlapján jelentette be, hogy a 20 éves magyar versenyző 2020-tól hozzájuk igazol. Itt teker a tavalyi Vuelta a Espana összetett győztese, a brit Simon Yates. A World Tour kategóriába 18 csapat tartozik.

A tavaly mezőnyversenyben és időfutamban is országos bajnok, a 2017-es Tour de Hongrie összetettjében második Peák az év első felében a legjobb U23-as csapatnak tartott holland SEG Racing Academyben teker, tavaly ősszel pedig a belga, ugyancsak az
velemenyezd, 2019. július 03. szerda, 14:11
Jelisztratov a magyar rövidpályás gyorskorcsolyázókkal készül
"A világ egyik legjobb csapata a magyar, itt tanulhatok, fejlődhetek, és erre szükségem is van. Az orosz szövetségtől engedélyt kértem, aztán felvettem a kapcsolatot a magyarokkal. Sokáig tárgyaltunk a lehetőségekről, szerencsére sikerült megállapodnunk, én pedig boldog vagyok, hogy itt lehetek" - idézte a magyar szövetség (MOKSZ) honlapja a 29 éves sportolót, aki bevallotta, nagyon tetszik neki a magyarok technikája, viszont úgy vélte, ők is tudnak tanulni tőle.

A hétfő óta magyarokkal készülő Jelisztratov bevallása szerint az a legnehezebb számára, hogy távol van feleségétől és kilenc hónapos kisfiától.

Bánhidi Ákos, a magyar válogatott edzője és menedzsere örül a világklasszis orosz versenyző jelenlétének: "az, hogy egy ilyen kiváló koris velünk készül, a mi legjobbjainknak is jó, hiszen mehetnek mögötte, láthatják, tapasztalhatják, milyen íveken megy, hogyan fogja a pozícióját" - fejtette ki.

"Rajta keresztül mi is kicsit elleshetünk az orosz iskolából. Mentálisan nagyon jó a
velemenyezd, 2019. július 03. szerda, 08:21
1/425
Képek, videók
Foglalkoztatás
megyerimihaly
2013. január 02. szerda, 10:33
megváltozott világ.jpg
mikojutka
2011. augusztus 31. szerda, 19:17
Szok.Lajostól
csalogany13
2015. szeptember 11. péntek, 09:19
Szo.Lajostól
csalogany13
2015. április 21. kedd, 17:00
Szo.Lajostól
csalogany13
2015. március 02. hétfő, 22:14
Szo.Lajostól 68
csalogany13
2015. január 06. kedd, 17:47
Lajostól gyöngyvirág
csalogany13
2013. március 11. hétfő, 08:51
Lajostól Adventra
csalogany13
2012. december 17. hétfő, 10:01
Lajostól vasárnapra
csalogany13
2012. június 13. szerda, 20:52
Szülinapomra Sz.Lajostól
csalogany13
2011. március 04. péntek, 09:33
Lajostól.jpg
szalaigabi
2009. október 14. szerda, 17:18
ani.gif1.Rehabilitáció s g
anci-ani
2012. december 17. hétfő, 00:17
Gunaras, Rehabilitációs k
mrg1
2008. november 22. szombat, 20:08
Rehabilitációs intézet
csoszi45
2007. április 17. kedd, 10:50
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.