Belépés
2019. október 20. vasárnap | 42. hét | 293. nap | 02:57 | Vendel
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Giro d'Italia - Több mint 350-en tekertek Ivan Bassóval a székesfehérvári felvezető programon
háromszoros olimpikon hegyikerékpáros Parti András is.

"Úgy gondolom, a Giro d'Italia 2020-as magyarországi rajtja óriási lökést ad a kerékpársportnak és a kerékpározásnak egész Magyarországon, aminek a hatását évek múlva is érezni lehet majd - idézte a közlemény Bassót. Hozzátette: a Kometa csapatában hosszú távra terveznek a magyar fiatalokkal. - Remélem, Alberto Contador barátommal egyre több magyar kerékpárosnak tudunk majd jó feltételeket biztosítani a felkészüléséhez, és ahhoz, hogy a legmagasabb szinten versenyezzen. Ebben a munkában magyar támogatók segítségére is számítunk."

Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos kiemelte: örömmel látta, hogy már hét hónappal a Giro d'Italia magyarországi rajtja előtt ilyen sok embert megmozdított az esemény, mint ahogy azt is, hogy világsztárok álltak az ügy mellé.

Hangsúlyozta: bízik abban, hogy az egyre javuló lehetőségek a magyar tehetségek előtt is megnyitják a kapukat a nagy csapatok és a World Tour-versenyek felé. A hazai
velemenyezd, 2019. október 19. szombat, 17:51
Víz Világtalálkozó - Szijjártó: a víz kérdése összeköt
A tárcavezető a tanácskozást lezáró felszólalásában kiemelte: "a víz ügye olyan ügy, amelyet vagy közösen nyerünk meg, vagy közösen fogunk elveszíteni".

Mint mondta, a konferencián bemutatott Budapest Felhívásban megfogalmazták azokat az üzeneteket és akciókat, amelyekkel a nemzetközi közösség képes megelőzni a közelgő vízválságot. Ahogyan azt a dokumentumban is írják, ösztönözni kell a vízgazdálkodással kapcsolatos beruházásokat, elsősorban azokat, amelyek segítik a vízbiztonság növelését - mutatott rá.

A külügyminiszter kitért rá: az idei világtalálkozón a korábbiaknál nagyobb hangsúlyt helyeztek a megvalósításra, ezért kapott kiemelt szerepet a szakkiállítás, amelyen a magyar vízipar mutatkozott be. A magyar vízipari tudás jelentőségét aláhúzza, hogy ma a világon 2,2 milliárd embernek nincs megbízható hozzáférése biztonságos ivóvíz-szolgáltatáshoz, 1,8 milliárd ember pedig csak szennyezett ivóvízhez jut hozzá - mondta.

Szijjártó Péter közölte: nemcsak a regionális és nemzetközi vízügyi
velemenyezd, 2019. október 17. csütörtök, 16:31
Érdekes előadás - az egészségről
a neve, hogy peptobizmar. Naponta egy teáskanállal a gyomorfekély gyógyítható. Lehet 5 dollárért meggyógyulni, vagy műtőbe vonulni. Választhatnak.
Nos, melyik a második leggyakoribb halálos betegség az amerikaiak között?
Így van, egy szörnyű betegség, rák a neve.

1993. szeptemberében a Bostoni onkológiai intézetben kijelentették, hogy egy rákellenes diétát dolgoztak ki. A kutatások Kínában folytak, annál az egyszerű oknál fogva, hogy a kínai Hinaj tartományban regisztrálták a legmagasabb megbetegedési szintet.
Öt éven át 29000 embert vizsgáltak. A betegek kétszer akkora adag vitamint és ásványi anyagot kaptak, mint amennyit az amerikaiak esetében javasoltak. Vagyis ha a javasolt napi C-vitamin mennyiség 60 mg, akkor a betegek 120 mg-ot kaptak.
Alan Paul, egy ismert amerikai orvos, azt mondta, hogy ha el akarjuk kerülni a rákos megbetegedéseket, akkor naponta 10000 mg C-vitamint kell szednünk.

Az lett az eredmény, hogy azok az orvosok, akik hevesen vitatkoztak Alan
pacsakute, 2019. október 17. csütörtök, 00:56
Kásler: tovább bővül az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér adatbázisa
legkorszerűbb technológia mellett végezhetik - emelte ki.

A miniszter szólt arról is, hogy a sebészek érsebésszé átképzésének támogatására hirdették meg a Bakay Lajos-ösztöndíjat, amelyre eddig húszan jelentkeztek. Ez biztosítani fogja, hogy a budapesti érsebészeti centrumok folyamatos ügyeleti ellátásban működhessenek jövőre - tette hozzá.

Az onkológiai területére térve a tárcavezető elmondta, az Országos Onkológiai Intézet (OOI) az egyetlen Közép- és Kelet-Európában, amely intézmény a legmagasabb akkreditációt nyerte el. Az intézet dolgozta ki 1993-ban a rákkontroll programot, mely a helyzet elemzésén túl a beavatkozás összes lehetőségét is meghatározta.

Prevenció területén a kutatási lehetőségek egyik iránya a korai diagnosztika, és hat kutatóosztály működik az intézetben a daganatellenes szerek kiválasztásában, tesztelésében, preklinikai vizsgálatokban.

Kitért arra, hogy a sugárterápia technológiai fejlesztése megtörtént az OOI-ban, az Uzsoki Kórházban, a salgótarjáni Szent Lázár
velemenyezd, 2019. október 16. szerda, 18:18
Új vezérigazgató az Appeninn Holding élén
A pénzügyi szakember a közlemény szerint korábban a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) elnök-vezérigazgatójaként, valamint a BNP Paribas-csoport és az OTP Bank felsővezetőjeként is dolgozott. Szakmai pályafutása elején projektvezetőként tevékenykedett a McKinsey nemzetközi üzleti tanácsadó cégnél, majd a Scale Consulting pénzügyi tanácsadó cég társalapítója és ügyvezetője, utána pedig a céget felvásárló PwC tanácsadási üzletágának partnere volt. Bernáth Tamás jogi szakokleveles közgazdász, az INSEAD-on szerzett MBA-fokozata és felsőfokú angol, német és francia nyelvtudása van.

A közgyűlés további két új igazgatósági tag érkezéséről is döntött. Az egyik Szabó Nóra jogász, aki évekig ügyvédként, majd az MFB jogi és compliance igazgatójaként, illetve az MFB Invest Zrt. igazgatóságának elnökeként tevékenykedett. A másik Guttmann György közgazdász, aki külsős munkatársként több pénzügyi vállalkozásnál is pénzüggyel, illetve számvitellel kapcsolatos feladatokat látott el.

Az Appeninn ingatlanbefektetési
velemenyezd, 2019. október 14. hétfő, 21:02
A Steinway saját művészei közé választotta Balázs János zongoraművészt
Young Steinway Artist az a legmagasabb művészi elvárásoknak megfelelő zongoraművész lehet, akit kvalitásai alapján a Steinway szakemberei felkérnek erre a címre, valamint vállalja, hogy ezzel a címmel a Steinway zongorák egyik nagykövete lesz.

"Ritkán találkozom olyan zongoraművésszel, akinek korlátlan képességek állnak rendelkezésére, akinek előadásmódja a legbonyolultabb művekben is könnyedséggel párosul. A Steinwaynél töltött időszakomnak ez az egyik legszebb pillanata" - idézi a közlemény Gerrit Glaner, a Steinway művészeti igazgatója szavait.

Balázs János zongoraművész a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémián tanult és diplomázott, 16 éves korában nyerte meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraversenyt, melyet az egyetem befejezéséig további öt jelentős versenyen aratott győzelem - közte a Cziffra-zongoraverseny - és számos díj követett.

Jelenleg a Snétberger Központ tanára, a Virtuózok című tehetségkutató műsor és a legutóbbi, francia Cziffra-verseny zsűritagja. A Bazilika előtt
velemenyezd, 2019. október 14. hétfő, 18:42
Czóbel Béla remekműve érte el a legmagasabb leütési árat a Kieselbach aukcióján
Czóbel Bélának az 1920-as évek végén festett Kertben című olajképe kikiáltási árának kétszereséért, 48 millió forintért cserélt gazdát.

Kieselbach Tamás az MTI-nek elmondta: a festőnek ebből, az érett korszakából származó műve még soha nem kelt el ilyen magas áron magyarországi árverésen.

Leütési rekordot ért el Vörös Géza Műtermi csendélete, korábban egyik képe 26 millió forintért talált új gazdára. A most elárverezett alkotás induló ára 14 millió forint volt, majd több licit érkezése után végül rekord áron, 30 millió forintért kelt el. Kieselbech Tamás kiemelte: a muzeális értékű darab érdekessége, hogy díszletként szerepelt az 1937-es Úrilány szobát keres című Kabos Gyula-filmben.

Magas áron, 30 millió forintért cserélt gazdát Hantai Simon Blanc című festménye, amelynek kikiáltási ára 12 millió forint volt. Az árverésre bocsátott festmény a magyar származású francia művész érett periódusából való, és az emblematikus, gyűrtnek (pliage) nevezett technikájával készült. Hantai Simon a
velemenyezd, 2019. október 11. péntek, 22:21
Santiago Calatrava világhírű építész képzőművészeti alkotásaiból nyílt kiállítás Madridban
helyszíneken rendeztek kiállítást alkotásaiból, mint a New York-i Metropolitan múzeumés a szentpétervári Hermitage múzeum.

Santiago Calatrava nevéhez számos emblematikus épület fűződik világszerte, ő tervezte többek között a New York egyik új jelképének ígérkező, 111 méter hosszú, Oculusnak nevezett bevásárlóközponttal és gyalogos-aluljáróval kombinált pályaudvart, amely a 2001-es terrortámadásban lerombolt ikertornyok helyén épített új felhőkarcolók tövében található.

Legutóbbi munkája a világ legmagasabb felhőkarcolója, amelynek átadását a 2020-as dubaji világkiállításra időzítik az építtetők.

Az elmúlt években a botrányok sem kerülték el: idén augusztusban az olasz számvevőszék 78 ezer euró (25,9 millió forintnyi) pénzbírság megfizetésére kötelezte az építészt, aki az ítélet szerint hanyagul tervezte meg a velencei Canal Grande fölött átívelő negyedik hidat, ugyanis üveg lépcsőfokain többen elestek és megsérültek.

Három éve a spanyol legfelső bíróság ítélete alapján 2,9 millió eurós
velemenyezd, 2019. október 10. csütörtök, 20:52
Többen súlyosan megsérültek egy robbanásban Felső-Ausztriában
A felső-ausztriai Hörschingben létesített hulladéklerakóban bekövetkezett robbanás időpontjában 23-an tartózkodtak a helyiségben. Közülük kilencen sérültek meg: hatan könnyebb, hárman súlyos sérülést szenvedtek. A komoly égési sérülésekkel küzdőket Bécsbe, Linzbe, illetve Münchenbe szállították kórházba. A többi sérültet a vöröskereszt látta el a helyszínen. A rendőrség szóvivője, Sascha Baumgartner arról tájékoztatott, hogy az egyik berendezésnél történhetett a robbanás, az okokat még vizsgálják.

A tűzoltókat délelőtt 10 óra körül riasztották. Tizennyolc egység 250 tűzoltója dolgozott a helyszínen a tűz elhárításán. A tűzoltók a legmagasabb, hármas riasztási fokozatot rendelték el.
velemenyezd, 2019. október 10. csütörtök, 12:11
Torna-vb - Az oroszok először nyerték meg a férfi csapatversenyt
legérdekesebb párharcát az oroszok és a címvédő kínaiak vívták egymással, akik talajon kezdtek. Az egyéni összetettben Európa-bajnok Nyikita Nagornij triplaszaltókkal színesített produkcióját az olimpiai ezüstérmes Hsziao Zso-teng felül tudta múlni (15,033), ennek ellenére az első forduló után az oroszok álltak a nyolccsapatos mezőny élén.

Az olimpiai címvédő japánok kimondottan jól kezdtek lólengésben, ahol a második rotációban remekeltek a kínaiak, a szer vb-címvédője, Hsziao Zso-teng kapta a legmagasabb pontszámot. Japán válogatottja gyűrűn is kiváló átlagot produkált, és az amerikaiak, valamint a britek is az oroszok elé kerültek.

Gyűrűn javítottak az előző olimpián és világbajnokságon is ezüstérmes oroszok, Japán pedig Hasimoto Daiki és Tanigava Vataru remek ugrásának köszönhetően átvette a vezetést.

Az oroszok közül először Nagornij tudott 15 pont fölé kerülni, ugrásban, ahol az egyéni összetett címvédője, Artur Dalalojan nagyobb ellépése ellenére is magas pontszámot kapott. Ez sem volt
velemenyezd, 2019. október 09. szerda, 16:52
José Carreras-koncerttel nyílik 2020-ban miskolci operafesztivál
Kesselyák Gergely fesztiváligazgató elmondta: "a sztárvendéggel csúcsra ér" az operafesztivál, amely megalapítása óta missziójának tekinti, hogy a legmagasabb zenei kultúrát képviselve tegye fontossá és érdekessé Miskolcot.

Szólt arról a koncepcióváltásról is, amely a műfaj hagyományainak megtartása mellett lehetőséget nyitott az operajátszás és a kortárszeneszerzés megújítására.

Alakszai Zoltán, Miskolc jegyzője úgy fogalmazott: a Bartók Plusz szimbóluma Miskolc fejlődésének. Ennek az eseménynek a fényében érzékelhető leginkább az az út, amit a város az elmúlt évtizedben bejárt.

José Carreras miskolci fellépése újabb alkalmat kínál arra, hogy Miskolc és az operafesztivál a világ figyelmének középpontjába kerüljön - jelentette ki.

A miskolci fesztivál múltjára visszatekintve az alapítók egyike, Müller Péter Sziámi arról szólt, hogy sikerült megtartani a fesztivált a világ zenei térképén. Új perspektívákat adtak hozzá olyan új és úttörő programok, mint az Ezrek operája és a Bartók
velemenyezd, 2019. október 09. szerda, 13:31
Országszerte bemutatják az Erasmus+ program eredményeit
Az európai rendezvénysorozathoz idén több mint 40 ország csatlakozott, Magyarország pedig bekerült a legtöbb eseményt szervező országok közé.

Az Erasmus-napok rendezvényei Budapest mellett 25 vidéki városban zajlanak majd, a szakmai és szórakoztató események az uniós Erasmus+ program sokszínűségére hívják fel a figyelmet.

Százhalombattán digitális szabadulószobával, Kiskunhalason flashmobbal, Nagykátán szakmák versenyével, Egerben interaktív városi sétán mutatják be, hogy mit csináltak a tanárok és a diákok egy-egy Erasmus+ projekt keretében - említettek néhány példát a várható rendezvények közül.

A közleményben kitértek arra is, hogy Erasmus az Európai Unió egyik legsikeresebb programja: résztvevőinek száma az év végére várhatóan eléri a 10 milliót. A programba nemcsak egyetemisták, hanem tanárok, diákok, oktatók, szakértők és ifjúsági területen tevékenykedők is bekapcsolódhatnak. Létrehozhatnak partnerségeket, amelyekben több ország intézményei és szervezetei dolgoznak valamilyen
velemenyezd, 2019. október 09. szerda, 10:11
1/429
Képek, videók
bassoVb.jpg
drljus
2006. szeptember 28. csütörtök, 20:40
SZK-SZÉKESFEHÉRVÁRI FŐ UT
cserhat3
2018. június 20. szerda, 15:11
Székesfehérvári pihenőben
orban47
2014. június 26. csütörtök, 12:50
Székesfehérvári emlékmű
dnemethk
2008. augusztus 23. szombat, 17:59
Székesfehérvári Milleneum
dnemethk
2008. augusztus 23. szombat, 17:47
Kerékpározás előnyei
dandej
2018. november 10. szombat, 20:27
Cicmojgó kerékpározás3.jp
pacsakute
2016. március 14. hétfő, 21:09
Cicmojgó kerékpározás2.jp
pacsakute
2016. március 14. hétfő, 21:09
Cicmojgó kerékpározás.jpg
pacsakute
2016. március 14. hétfő, 21:09
Kerékpározás
tailor
2015. október 29. csütörtök, 18:27
Kerékpározás.gif
pacsakute
2013. július 22. hétfő, 15:15
A kerékpározás előnyei.jp
pacsakute
2013. április 07. vasárnap, 08:05
kerekparozas-014.jpg
jutka50
2006. szeptember 21. csütörtök, 19:10
kerekparozas-012.jpg
jutka50
2006. szeptember 21. csütörtök, 19:09
kerekparozas-011.jpg
jutka50
2006. szeptember 21. csütörtök, 19:09
Címkék
közlemény Bassót, oroszok először, Appeninn Holding, Alberto Contador, Alan Paul, 2001-es terrortámadásban, egyszerű oknál, Hantai Simon, konferencián bemutatott, Guttmann György, világ figyelmének, miniszter szólt, fényében érzékelhető, magyar vízipar, legmagasabb megbetegedési, egyre javuló,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.