Belépés
2018. december 19. szerda | 51. hét | 353. nap | 07:23 | Viola
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kamatdöntés - Londoni elemzők: egyértelmű jelzéseket adott az MNB a monetáris politika közelgő normalizálására
utalásokat, hogy azonos súllyal veszi figyelembe a hazai és az euróövezeti gazdasági környezetet. Carson szerint mivel Magyarországon sokkal magasabb az infláció, mint az euróövezetben, ezt a változást eltolódásként kell értelmezni a keményebb hangvétel felé.

Mindemellett Carson is kiemelte, hogy a monetáris tanács keddi közleményéből kimaradt az utalás a jelenlegi laza monetáris kondíciók fenntartásának szükségességére.

A Capital Economics elemzője szerint a közelgő változásoknak ez a legfontosabb jele, és az eddigi legtisztább utalás arra, hogy az MNB hamarosan hozzákezd monetáris politikájának szigorításához.

Carson szerint a monetáris politika szigorítása két csatornán történhet: az egyik a forintlikviditást dúsító swapállomány szűkítése, a másik a betéti kamat emelése, mindkét módszer emelné ugyanis a bankközi kamatokat.

A magyar jegybank enyhe alapállású intézmény, és valószínűleg "nem fog rohanni" a monetáris szigorítással. Az éves magyarországi infláció azonban még az olajárak
velemenyezd, 2018. december 18. kedd, 21:22
Istennek karácsonykor Isten a fontos
embernek. Az angyaloknak az a küldetésük, hogy kristálytisztán elhangozzék: Isten Fia azért jött el a teremtett világba, hogy megmutassa az Isten dicsőségét, az embereket az Istentől való elidegenedettségből visszatérítse, és kibékítse Istennel. Azért jött, hogy Isten nagysága a megváltásban megmutatkozzék, és az ember örvendezhessen Istenben.
Nos, amikor a János evangéliumának 12. részéhez érkezünk, ne lepődjünk meg, hogy itt Jézus azért imádkozik, hogy ez tényleg megtörténjen földi életének legfontosabb pillanataiban: a halálában és a feltámadásában. Hogy Isten megdicsőülhessen a bűnösök megszabadításában. Vizsgáljuk meg a János 12,27-30 szakaszt: ,,Most megrendült az én lelkem. Kérjem azt: Atyám, ments meg ettől az órától engem? [Tudjuk, hogy a halálának órájára utal, mert a 24. versben azt mondta: ,,Bizony, bizony mondom nektek: ha a földbe vetett búzaszem nem hal meg, egymaga marad; de ha meghal, sokszoros termést hoz."] De hiszen éppen ezért az óráért jöttem! Atyám, dicsőítsd meg a
kalmanpiroska, 2018. december 17. hétfő, 20:18
Szijjártó: Spanyolország fontos szövetségese Magyarországnak
védelmére.

A spanyol cégek egyre nagyobb szerepet játszanak a magyar gazdaság teljesítményének bővítésében. A spanyol autóipari beszállítók dinamikus magyarországi beruházásai jelentősen segítik Magyarországot, hogy megőrizze vezető autóipari pozícióját Európában. Egyre több spanyol vállalat fektet be a magyar szállodaszektorba - sorolta.

A korábbi sikeres együttműködésnek köszönhetően újabb huszonhat spanyol villamos érkezik Budapestre februártól.

Spanyolország Magyarország tizennegyedik legfontosabb kereskedelmi partnere, a két állam mintegy 4,5 milliárd eurós kereskedelmi forgalmat bonyolít - közölte a magyar miniszter, hozzátéve: 250 spanyol cég több mint 4500 magyarnak ad munkát.

Elkezdtek megjelenni Spanyolországban a magyar befektetések - mondta Szijjártó Péter, kiemelve a földgáz kereskedelmét és a gyógyszerpiacot.

Spanyolországból érkezik a tizenegyedik legtöbb turista Magyarországra. Számuk az év első tíz hónapjában 9 százalékkal nőtt, meghaladva a 160 ezret. Ezek az
velemenyezd, 2018. december 17. hétfő, 15:22
A svéd távközlési cégek nem mondanak le a Huawei berendezéseiről
emailben küldött válaszában a Ralf Bagner, a Telia sajtófőnöke is megerősítette, hogy korlátozott mértékben ugyan, de rendelkeznek Huawei berendezésekkel svédországi mobil hálózatukban. "Számítástechnikai rendszerünkhöz évek óta nem rendeltünk ugyan berendezéseket kínai beszállítótól, a Huawei azonban ezzel együtt is fontos partnerünk több más területen" - fogalmazott.

"Teljes mértékben megbízunk hálózatunk működésében minden piacunkon. Hálózatunk biztonsága és integritása üzleti modellünk legfontosabb eleme és ebben sosem követtünk el hibát" - válaszolta arra a kérdésre, mely szerint garantálható-e, hogy a Huawei hálózati berendezéseivel se legyen nagyobb a kémkedés vagy az adatokhoz való illetéktelen hozzáférés kockázata, mint az Ericsson vagy a Nokia berendezéseivel.

A Tre mobilszolgáltató nem zárja ki, hogy a Huawei berendezéseit fogja választani 5G hálózatához. "Több potenciális beszállítóval is tárgyalunk 5G mobil hálózatunk tervezésében és a számunkra legkedvezőbb ajánlatot fogjuk
velemenyezd, 2018. december 17. hétfő, 14:51
Dorombkonferenciával és világzenei fesztivállal kezdődik a Leskowsky 40 programsorozat
országból, köztük Japánból, Udmurtiából, Jakutföldről, Észtországból és Moldovából is érkeznek fellépők.

Emlékeztetett, a doromb "az egyik legősibb, egyben a legglobálisabb és a leglokálisabb hangszer a világon", mégis magyar nyelvterületen egyedül a moldvai csángóknál számít autentikusnak. A találkozón éppen ezért a csángó gyermekek bemutatóján túl a moldvai dorombos hagyományokról is szó lesz.

Mint mondta, érdemes kiemelni Cätlin Mägi koncertjét is. A művésznő az észt népzene egyik legfontosabb alakja, a zeneakadémia tanára, de programja mégis modern, újszerű köntösbe bújtatja a hagyományos észt dallamokat. Looper pedált és effekteket használva mutatja be legújabb lemezét. Jakutföld egyik legismertebb világzenei duója, Klavdia és German Klavtyaevsk a legősibb észak-kelet szibériai hangszereket szólaltatják majd meg virtuóz módon. A koncertre egy gyógyító emberrel, egy sámánnal érkeznek, hogy a koncertet követően szertartást is bemutassanak az érdeklődőknek. Szilágyi Áron hangsúlyozta, hogy
velemenyezd, 2018. december 17. hétfő, 14:32
Jónak lenni jó! - Kora délutánig 50 millió forint gyűlt össze
Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a műsorban elmondta: az 1-es típusú cukorbetegségben szenvedő gyermekek és fiatalok hősök, hiszen ahhoz van kötve az életük, hogy folyamatosan kapják az inzulint és rengeteg mindenre oda kell figyelniük.

Az államtitkár kiemelte: nagyon fontos, hogy a családi és az iskolai, óvodai környezet, a pedagógusok és a kezelőorvosok mennyire támogatóak. "Egy diabéteszes gyermek esetében óriási összefogásra van szükség" - hangsúlyozta.

Ehhez az egyik legfontosabb lépésnek nevezte, hogy minél többen ismerjék meg, mit jelent 1-es típusú, vagyis inzulinfüggő cukorbetegnek lenni, mire kell figyelni, miben lehet segíteni, az elfogadás fontosságát hangsúlyozta.

Novák Katalin emlékeztetett, hogy az idén első alkalommal nyaraltattak diabéteszes gyermekeket kis csoportban az Erzsébet-táborokban. A jövő évi táborokban is arra helyezik a hangsúlyt, hogy a diabéteszes gyerekek úgy nyaralhassanak együtt egészséges társaikkal, hogy közben szakszerű figyelem veszi
velemenyezd, 2018. december 16. vasárnap, 15:35
Kurkuma
Habár nem minden táplálék és gyógynövény megfelelő minden ember számára, illetve mindennek van váratlan és káros mellékhatása, a kurkuma elég különleges ebből a szempontból, mivel rendkívül biztonságos fűszernek mondható szemben az összehasonlítás alapjául szolgáló gyógyszerekkel (például ibuprofen, kemoterápiás vegyületek, hidrokortizon). Továbbá a mai modern gyógyszeripar semmivel sem tud szolgálni, ami csak egy kicsit is megközelítené a kurkuma 6000 éves rekordját az Ajurvédikus gyógyászaton belül, ami a biztonságos használatot illeti.
Habár rendkívül jól képes enyhíteni az emberi fájdalmakat, a kurkumát valószínűleg sosem fogják gyógyszerként jóváhagyni, mivel nem kizárólagosan forgalmazható, szabadalmaztatható és ezért nem jelent igazi jövedelemforrást.

Az igazság az, hogy a leendő gyógyszernél a befektetőnek kell előre befizetnie 800 millió dollárt (vagyis megkockáztatja,
pacsakute, 2018. december 15. szombat, 20:55
Videó
Orbán Viktor határozott és elszánt nyilatkozatot adott ki a demonstrációkra reagálva.

Tisztelt magyar állampolgárok!

Először szomorúan néztünk szembe háborgásukkal, akkor amikor mi az egyik legfontosabb és az önök számára lekedvezőbb törvényt hoztuk.
Joguk van nemtetszést nyilvánítani, de attól amit most művelnek gyönyörű fővárosunkban, kezd a kormánynak elege lenni.
Szeretnénk, ha újra átgondolnák miért is háborognak.
Soha nem volt nemzetünk olyan stabil, mint most és mindent megteszünk azért, hogy ez tovább tudjon erősödni.

Közelednek az európai parlamenti választások, kérem önöket ne járassák le Magyarországot!
Embert megszégyenítő mondatokat skandálnak, akkor amikor az Advent időszakában vagyunk.
Nem fogom ezt tovább eltűrni, ha kell fegyveres,de rendet teszek a
kirscha, 2018. december 15. szombat, 20:04
Adventi kalendárium – 2018. december 15
Szűz Mária mentve volt minden önzéstől és bűntől, olyan tiszta volt, mint az ablaküveg, melynek egyetlen feladata a Nap fényének átengedése.
Az idei adventben készüljünk együtt Thomas Mertonnal, Kalkuttai Szent Teréz anyával és Henri Nouwennel. Segítségükkel egy-egy elmélkedést nyújtunk át az adventi várakozás minden napján. Induljunk el az adventi misztériumba csöndben, magányban, imádsággal, megtéréssel.
Benne élet volt, és az élet volt az emberek világossága. A világosság a sötétségben világít, de a sötétség azt nem fogta föl." (Jn 1,4-5)
A katolikusok Mária-tiszteletének valódi jelentőségét a megtestesülés fényében látjuk. Az egyház hite szerint, aki a legközelebb állt Jézushoz ebben a misztériumban, az részesedik benne a legjobban.
Szűz Mária ment volt minden önzéstől és bűntől, olyan tiszta volt, mint az ablaküveg, melynek egyetlen feladata a Nap fényének átengedése. Ha örömmel tölt el a fény, közvetve a tiszta ablakot dicsérjük. Természetesen azt is mondhatnánk, hogy az
maroka, 2018. december 15. szombat, 14:54
Századvég Alapítvány: a nyugati demokráciákban súlyosan büntetik a képviselői rendbontást
annak elnökét tisztelik, a képviselők pedig követik a rendszabályokat. Mint kiemelték: "képviselői minimum, hogy a törvényhozási körülményeket nem züllesztik kocsmahangulatúvá és kaotikussá". Ez az általánosan elfogadott és tiszteletben tartott norma - tették hozzá.

A Századvég szerint ezen norma határát lépte át a magyar ellenzék az őszi ülésszak utolsó napjaiban. Úgy vélik, ezzel nemcsak a házszabályt, de saját szavazóikat is megsértették, "hiszen semmibe vették a magyar demokrácia egyik legfontosabb alappillérét, a parlamentarizmust".

A nemzetközi példák közül kiemelték, hogy az Egyesült Államok Képviselőházának házszabálya szerint a házelnöknek jogában áll elrendelni a folyosó és a karzat kiürítését, ha valaki vét a rend- és illemszabályok ellen. A rendbontó képviselők ellen alkalmazható szankciók lehetnek: figyelmeztetés, feddés, szómegvonás és pénzbüntetés. Az amerikai alkotmányban foglaltak alapján a törvényhozás mindkét házában büntetéssel sújthatók a rendbontók és a képviselők kétharmados
velemenyezd, 2018. december 15. szombat, 14:11
Kárpátalja megyei tanács: az ukrán állam őrizze meg a nemzetiségek közötti egyetértést és békét
A közlemény szerint a megyei tanács csütörtökön az ukrán állam vezetésének címzett beadványt fogadott el, amelyben arra hívta fel a figyelmet, hogy az állam egyik legfontosabb feladata a nemzetiségek közötti viszony szabályozása a polgári társadalom kialakítása és Ukrajna európai integrációs törekvései közepette. A tanács egyebek mellett emlékeztetett arra, hogy Kárpátalja soknemzetiségű lakosságának jelentős részét a magyar közösség teszi ki. "A magyarok, akik évszázadok óta élnek itt, mindig békeszeretetükkel, toleranciájukkal és szorgalmukkal tűntek ki. Azonban az utóbbi időben aggodalommal figyeljük a nemzetiségi kérdés spekulatív kezelését és az ukrán-magyar államközi kapcsolatok megromlását, amit csak felerősítenek az egyes radikális beállítottságú politikusok és médiumok munkatársai által tett meggondolatlan nyilatkozatok" - áll a beadványban.

Emlékeztetve arra, hogy Ukrajna alkotmánya szavatolja az emberi jogok betartartását, a képviselők felidézték, hogy a Mirotvorec (Béketeremtő)
velemenyezd, 2018. december 14. péntek, 19:34
A jövő versenyképes vállalkozásairól egyeztetett a MNB és az MGYOSZ
Az MNB tájékoztatása szerint a jegybank vezetői részt vettek a szövetség elnökségi ülésén, a találkozón áttekintették a magyar gazdaság versenyképességének javításához és a 21. század sikeres magyar vállalkozásfejlesztéséhez szükséges legfontosabb lépéseket.

A jegybank álláspontja szerint a magyar gazdaság sikeres stabilizációs perióduson van túl. Az elmúlt évszázadban soha nem álltak rendelkezésre ilyen stabil makrogazdasági feltételek Magyarország tartós felzárkózásának megalapozásához. Ehhez azonban versenyképességi fordulatra van szükség, amelynek egyik legfontosabb pillére a magyar vállalkozások termelékenységének gyorsabb ütemű bővülése - hangsúlyozta közleményében az MNB.

A MNB az év közepén 180 pontból álló javaslatot fogalmazott meg a versenyképességi fordulat megalapozásához, amelyet a gyorsan változó globális gazdaság kihívásaira reagálva, valamint a meglévő javaslatokhoz kapott észrevételeket felhasználva a jövő év elejére 300 pontra bővít ki.

A közlemény szerint Magyarország
velemenyezd, 2018. december 14. péntek, 19:27
1/1368
Képek, videók
Glossostelma carsonii.jpg
durcimarcika
2014. augusztus 13. szerda, 20:31
Carson Peak, Sierra Nevad
himzotunder
2008. november 28. péntek, 19:30
carson-peak-sierra-nev ada
sarkoziferencne
2008. január 29. kedd, 11:12
Carson%20Valley%20Scen ic%
blal
2007. május 14. hétfő, 13:46
Carson A Kiskutyám IMÁDOM
tinkivinki
2006. szeptember 27. szerda, 18:25
Map Donbass_economic.jpg
megyerimihaly
2014. július 01. kedd, 16:50
moneta1.jpg
matolaterezia
2011. november 12. szombat, 15:18
A nagy gazdasági válság
makrancosholgy
2016. február 07. vasárnap, 19:17
gazdasági érettségi tétel
dnemethk
2014. augusztus 23. szombat, 22:28
gazdasági tankönyvek.jpg
dnemethk
2014. augusztus 23. szombat, 22:27
gazdasági tankönyvek (1).
dnemethk
2014. augusztus 23. szombat, 22:26
gazdasági tankönyvek (2).
dnemethk
2014. augusztus 23. szombat, 22:26
gazdasági tankönyvek (3).
dnemethk
2014. augusztus 23. szombat, 22:25
gazdasági tankönyvek (4).
dnemethk
2014. augusztus 23. szombat, 22:25
gazdasági tankönyvek (5).
dnemethk
2014. augusztus 23. szombat, 22:25
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.