Belépés
2019. április 20. szombat | 16. hét | 110. nap | 08:32 | Tivadar
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
BTF - Nemzetközi fellépők műsora zárja a rendezvénysorozatot
A fesztivál utolsó hétvégéjén, nagypénteken ad koncertet a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben a Pavarotti és Caruso nyomdokain járó, világhírű máltai tenor, Joseph Calleja, aki az operatörténet legszebb áriáival és az olasz karmesterrel, Pier Giorgio Morandival érkezik Budapestre - közölték a szervezők az MTI-vel.

Szombaton Valerij Gergijev karmester a Mariinszkij Zenekar élén hozza el Csajkovszkij utolsó operáját, a Jolántát, amelynek ősbemutatóját 1892-ben a szentpétervári Mariinszkij Színházban tartották. A címszerepben Irina Csurilovát láthatja és hallhatja a közönség.

A neves karmester húsvét hétfőn az Erkel Színházban is vezényel a 236. évadánál tartó Mariinszkij Balettegyüttes előadásán, akik Prokofjev balettmeséjét, a Hamupipőkét hozzák el Budapestre.

A Zeneakadémián a Moszkvai Csajkovszkij Zenekar és a Prágai Filharmónia Kórusa Jan Latham-Koenig vezényletével készül rendhagyó koncertre, amelyen Polgár Csaba színész-rendező is közreműködik majd.

Szombaton ezen kívül a
velemenyezd, 2019. április 19. péntek, 16:41
Asztalitenisz-vb - Az ITTF elnöke szerint Budapest nagyszerű házigazda lesz
el-Nadzsarról is, aki résztvevője lett volna a vb-nek, de autóbalesetben életét vesztette. A sportvezető együttérzéséről biztosította a gyászoló családot és a katari szövetséget.

Nátrán Roland, a magyar szövetség (MOATSZ) elnöke elárulta, hogy az elmúlt napokban sokan kérdezték őket, mennyire fáradtak, de mint mondta: ilyesmiről nincs szó.

"Világbajnokságot rendezni jó - jelentette ki. - Számunkra már az elmúlt napokban megkezdődött a vb, s alig vártuk, hogy a szereplők is megérkezzenek. Köszönjük legfontosabb partnereinknek, a magyar kormánynak, államtitkár asszonynak, Thomas Weikertnek és az ITTF-nek, valamint a Magyar Olimpiai Bizottságnak, Kulcsár Krisztián elnöknek és Kamuti Jenőnek, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnökének az együttműködést."

Nátrán Roland reményét fejezte ki, hogy a vb teltházas lesz, s ahogy fogalmazott, rendezőként az a céljuk, hogy az összes néző VIP-nek, azaz különlegesnek érezze magát.

Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár, a vb védnöke kiemelte:
velemenyezd, 2019. április 19. péntek, 13:31
Erdő Péter bíboros gondolatai nagyhétre
teszi.
Manapság sokan aggódva állapítják meg, hogy csökken a vasárnapi szentmisék látogatottsága. Csökken persze az ország lakossága, a magyarság létszáma is. Sok fiatal keres munkát, jobb megélhetést külföldön. Mégis mintha ennek a fogyásnak lenne más oka is. Nem más világnézet vonzása kerít hatalmába sokakat, hanem inkább a szétszórtság, a csüggedt céltalanság, vagy éppen a kényelemszeretet miatt érzik sokan, hogy minden más fontosabb. Pedig ha hitünk és közösségi életünk központja ez, vagyis ha ez a legfontosabb, akkor templomainkban is úgy kell alakítani a szentmiséket, hogy a fontosságot, az örömet, a szeretetet mindenki megérezze, aki hozzánk érkezik. Akkor a templom tisztasága, világítása, hangosítása, a világi önkéntesek, akik az érkezőket üdvözlik, mind-mind fontosak lesznek. És újra felelősen át kell gondolnunk szentbeszédeinket is, mert hitünkkel és Krisztus tanításával az óvatosan közeledő ember, de a rendszeres templombajáró is ilyenkor találkozik. Ezért is írja elő az Egyház, hogy a
maroka, 2019. április 18. csütörtök, 16:59
Napi.hu: Regionális terjeszkedésre és a szolgáltatások fejlesztésére készül a TV2 új vezérigazgatója
A Napi.hu-nak nyilatkozva az új vezérigazgató pozitívan értékelte a kilátásokat, szerinte elérhetnek sikereket. "Számomra az egyik legfontosabb, hogy legyen egy erős brand, ami adott" a TV2-nél, "de fontos az is, hogy az ország gazdasági és piaci körülményei is kedvezőek" - fogalmazott.

Kitért arra is, hogy az egyik legfontosabb feladatuk a csatornacsoport digitális fejlesztése lesz.

Közölte: "Franciaországban sokkal nagyobb a verseny. Ott ugyanakkor azt is megtapasztaltam, hogy a helyi, lokálisan előállított tartalom a legfontosabb, amelynek megjelenése a nem lineáris szolgáltatások piacán visszaszorította a streaming-szolgáltatók népszerűségét".

Arra a kérdésre, hogy tart-e a Netflix vagy az Amazon Prime térnyerésétől, azt felelte, "nagyon fontos kérdés lesz, hogy ténylegesen mi érhető majd el ezeknél a szolgáltatóknál magyar nyelven, illetve milyen az árképzés. Jó filmeket és sorozatokat a tévé ingyen vagy szinte ingyen kínál. Ezek a szolgáltatások jó kiegészítők lehetnek, de nem
velemenyezd, 2019. április 18. csütörtök, 13:43
Sikerült megmenteni a Notre-Dame fő szerkezetét,de a tető...
fő szerkezetet és mindkét tornyot is.
Az oltásban egy tűzoltó súlyosan megsérült.
Éjfélkor még tartott a kétharmadrészt megsemmisült tetőszerkezet oltása, de már alábbhagyott a lángok intenzitása.
A hatóságok megerősítették, hogy balesetről és nem szándékos gyújtogatásról lehetett szó.
A közel nyolcszáz éves épületben keletkezett kár hatalmas, évekbe fog telni a helyreállítása.
A katolikus egyház vezetői már tavaly sürgették a felújítást.
A katedrális Párizs egyik legfontosabb nevezetessége, évente 13 millióan látogatják.
Kigyulladt, és órákon át erősen lángolt hétfőn este a Notre-Dame Székesegyház Párizsban. A katedrális felső része gyulladt ki, komoly füstfelhőbe burkolva az épületet. Az eddigi információk szerint este 7 óra előtt pár perccel a katedrális felújítása közben kaphatott lángra valami.

Nyolc óra előtt néhány perccel beomlott (itt láthat erről videókat) az épület csúcsa, a négyezeti huszártorony. Ez a hossz- és kereszthajó találkozása felett álló
koszegimarika, 2019. április 16. kedd, 07:25
Enneagram: Nyolcas Archetípus Szintjei
repülőgépet vezetnek, vitorláznak, búvárkodnak vagy autóversenyeken vesznek részt, hogy élvezhessék annak izgalmát, hogy veszélyes helyzetbe juttatják önmagukat, majd úrrá lesznek a veszélyen. A vad, felelőtlen kockáztatás viszont nem érdekli őket. A Nyolcasok kiszámítják a siker esélyét, és csak akkor vállalják a kockázatot, akkor élvezik az izgalmakat, ha úgy látják, van esélyük a győzelemre. A Nyolcasok többségére ugyan nem illik az "óvatos" jelző, de nem is vakmerőek. Végső soron az életben maradás a legfontosabb nekik és hogy az örökségük fennmaradjon.

Az átlagos Nyolcasok általában sikeresek a munkájukban és más területen is, mivel megállás nélkül dolgoznak, és ezt élvezik is. A munka lehetőségeket teremt akaratuk érvényesítésére, s ezáltal erejük és függetlenségük bizonyítására is. Az üzletkötéseknek és a kockázatvállalásnak nem a pénzszerzés az egyetlen célja: az is fontos, hogy a Nyolcasok még többet érjenek el, és gondoskodjanak arról, hogy soha senki ne irányíthassa őket.

5.
eposz, 2019. április 14. vasárnap, 18:40
A Zöldárpáról jó tudni
A Zöldárpa legfőbb hatóanyagai:
Béta-karotin, B1-, B2-, B6-, C-, E-, H-vitamin, folsav, panthoténsav, nikotinsav, kálium, kalcium, magnézium, vas, réz, cink, SOD és egyéb enzimek, növényi fehérje és klorofill.

Béta-karotin:
Az A-vitamin legfontosabb forrása, hiszen a szervezet ezt a vitamint tudja előállítani belőle, és felesleg esetén elraktározódik.

A szervezet a béta-karotint szükség szerint A-vitaminná alakítja át. Az A- vitamin fontos a jó látás és a nyálkahártyák egészsége szempontjából, de mivel zsírban oldódik, túladagolása - és ez a táplálékkal bevitt vitaminra is vonatkozik - mérgező lehet, így biztonságosabb a béta-karotin fogyasztása.

Az A-vitamin hiányának az egyik legelső tünete a farkasvakság. A szem képtelen alkalmazkodni a gyenge fényhez, ha az ideghártya fény- és színérzékelő receptoraihoz szükséges retinol (A-vitamin) nincs jelen.

Felmérések szerint a karotinoidok csökkentik a szív- és érrendszeri betegségek
lovaszmarika, 2019. április 13. szombat, 13:14
ÉRZELMI INTELLIGENCIA Valószínűleg mindannyian tisztában van
az érzelmeidnek, melyek letisztulva lecsendesednek. Már 20perc meditáció képes megteremteni a belső harmóniát.
Az önkontroll fejlesztése egy roppant hosszú folyamat, hiszen itt szükséges megtapasztalnod az érzelmeid skáláját és azok kiváltó okait. Az okok felismerése az, ami elvezet ahhoz, hogy képessé váljál kezelni a benned zajló folyamatokat. Ám sokszor elég egy egyszerű "beavatkozás", mint pl egy futás vagy edzés ahhoz, hogy a depresszióból kilépjél.
A belső motiváció talán az egyik legfontosabb dolog ahhoz, hogy az egészséges életerő mindennap jelen legyen. A rövid és hosszútávú célok felállítása hozzájárul ahhoz, hogy a belső érzelmi egyensúly kilengésektől mentes legyen. A motiváció egyenlő a fejlődéssel.
Az együttérzés titka a hallgatásban van. Amikor beszélsz akkor magadra figyelsz és magadat akarod megértetni. Az empatikus ember másokra figyel és átveszi azok érzelmi rezgését. Ha szeretnéd kifejleszteni magadban ezt a képességet, akkor tanulj meg hallgatni másokat. Talán érdemes itt
koszegimarika, 2019. április 11. csütörtök, 09:03
Ha az ember nem érzi magát szeretve, lassan meghal!
az egészségünk, de kiderült, hogy az ölelés az egyik leghatékonyabb gyógyszer."

Osho így felelt a feltett kérdésre:

"Az ember szükségét érzi annak, hogy fontos legyen, hogy hasznos tagja legyen a társadalomnak. Csak úgy tud valaki testileg és lelkileg is egészséges életet élni, ha értelmét látja létezésének, fontosnak érzi magát. Ha nem érzed azt, hogy értékelnek, és szeretnek, akkor ez az érzés fokozatosan a leépüléshez, majd a halálhoz vezet. Éppen ezért a szeretet a legfontosabb pozitív terápiás érzés.

Az embereknek azért van szükségük terápiára, mert hiányzik az életükből a szeretet. Egy szeretettel teli világban az embereknek nincsen szükségük szeretetre. Az ölelés a szeretet kifejezése, hatására biztonságban, és sokkal nyugodtabbnak érezhetjük magunk. Az ölelés hatására felénk áradó pozitív energia számos betegségre lehet gyógyír, erősíti az immunrendszert, testileg-lelkileg feltölt. Közben pedig úgy érezhetjük magunk, mint régen kisgyerekként, a világ össze
lilagondolatok, 2019. április 06. szombat, 08:03
Feketebors olaj gyógyhatásairól
Bolygónk egyik csodája: feketebors-olaj
A fekete bors az egyik legszélesebb körben használt fűszer a bolygón. A fekete borsot nemcsak ízesítőanyagként használhatjuk az ételeinkben, hanem tartósítószerként és gyógyászati célokra is.

A fekete bors legfontosabb hatóanyaga a piperin, amely számos kedvező egészségügyi hatással rendelkezik, beleértve a rákellenes tulajdonságokat is. A melegítő, gyulladáscsökkentő és görcsoldó hatása miatt a fekete bors olaja csökkenti a gyulladást, valamint az arthritis és a reuma kellemetlen tüneteit.

Az antibiotikumok hosszú távú alkalmazása több gyógyszerrel szemben rezisztens baktériumok kialakulásához vezethet. Egy kutatás azt mutatta, hogy a feketebors-kivonat antivirulenciás tulajdonságokat hordoz - vagyis bakteriális virulenciát céloz meg anélkül, hogy befolyásolná a sejtek életképességét -, és ezzel kisebb mértékű lett a
pacsakute, 2019. április 04. csütörtök, 10:01
Az avokádóról jó tudni
Nézzük meg, milyen kedvező hatásokkal járhat az avokádó és a hidegen sajtolt, extra szűz avokádó olaj rendszeres fogyasztása.
Antioxidáns hatás

Az antioxidánsok legfontosabb szerepe, hogy semlegesítsék a szervezetben keletkező káros szabad gyököket és erősítsék a szervezet védekezőképességét az oxidatív stressz során keletkező káros savakkal szemben.

Béta-sitosterol
A béta-sitosterol a leggyakoribb növényi szterol, mely szerkezetében nagyon hasonlít a koleszterinhez, legfontosabb feladata a szervezet lúgosítása, valamint az LDL-koleszterin szint csökkentése.

Olajsav
Az olajsav egy telítetlen omega-1 zsírsav, mely természetes formában megtalálható több növényben. Az egyik legegészségesebb étkezési zsírsavként fontos szerepet játszik a szív-, és érrendszeri betegségek megelőzésében, emellett a szervezet enyhén lúgos állapotának fenntartásában.
pacsakute, 2019. március 26. kedd, 19:45
EP-választás - Elfogadta választási programját a CDU/CSU német pártszövetség
lakosságának nemi arányait. Mint mondta, a "genderegyensúly" - nemek közötti egyensúly - jegyében arra kéri majd a tagországok állam, illetve kormányfőit, hogy "ne csak férfiakat küldjetek, hanem nőket is".

Az új Európai Bizottságnak két fő feladata lesz munkája kezdetén. Az egyik "prioritás, hogy tisztázzuk végre, mit tegyünk a migrációval", amivel kapcsolatban az EU külső határának védelme mellett a szolidaritás ügyében is dűlőre kell jutni. A másik nagy ügy a gazdaság, amellyel kapcsolatban a legfontosabb a növekedés lendületének megőrzése és újabb munkahelyek megteremtése. Itt elsősorban az innováció és a brit EU-tagság megszüntetése után a közösségben maradó 440 millió ember közös, belső piacának erősítésére, valamint minél előnyösebb szabadkereskedelmi szerződések kidolgozására kell összpontosítani - mondta Manfred Weber.

A választási programban a menekültüggyel, migrációval kapcsolatban rögzítették, hogy "a mi Európánk vállalja jogi és humanitárius kötelezettségeit", azonban "ugyanakkor azt
velemenyezd, 2019. március 25. hétfő, 16:11
1/1384
Képek, videók
kép-nemzeti-csokor.jpg
durcimarcika
2019. március 14. csütörtök, 17:10
Petőfi a Nemzeti Múzeum l
menusgabor
2019. január 01. kedd, 17:27
Izraeli nemzeti útvonal
dandej
2018. november 25. vasárnap, 19:53
nemzeti-dal.jpg
menusgabor
2018. szeptember 19. szerda, 22:38
Nemzeti_dal.jpg
menusgabor
2018. szeptember 19. szerda, 22:38
Recsk Nemzeti Emlékpark.j
menusgabor
2018. szeptember 04. kedd, 18:28
nemzeti összet. napja..jp
menusgabor
2018. július 12. csütörtök, 18:03
A nemzeti, aki cukivá vál
menusgabor
2018. június 20. szerda, 21:18
Nemzeti Botanikus Kert
dandej
2018. április 27. péntek, 23:23
0 Nemzeti dal - Orbán ell
lovaszmarika
2018. április 17. kedd, 12:24
erdőpéter_nemzeti szinház
maroka
2017. december 12. kedd, 10:13
Madrono - végig a Calle M
szagosbukkony
2013. március 04. hétfő, 11:13
Calle de San Jerónimon a
szagosbukkony
2013. március 02. szombat, 21:19
Calle de San Cristobal.JP
szagosbukkony
2013. március 02. szombat, 21:19
Calle Mayor.JPG
szagosbukkony
2013. március 02. szombat, 21:19
Címkék
fogyásnak lenne, világi önkéntesek, egyik legfontosabb, Szabó Tünde, táplálékkal bevitt, Nemzetközi Fair Play Bizottság, antibiotikumok hosszú, embereknek nincsen, belső harmóniát, motiváció egyenlő, vitamint tudja, egyik leghatékonyabb, szervezet lúgosítása, elmúlt napokban, épület csúcsa, ország lakossága,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.