Belépés
2020. május 26. kedd | 22. hét | 147. nap | 03:29 | Fülöp, Evelin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Erdő Péter: Paskai László élete utolsó napjaiban is teljesít
Szent Ferenc hivatásának kezdetén is jelen volt a misszió gondolata, a pogányokhoz akart menni, hirdetni Krisztust, és meg is valósult ez egy pillanatra, amikor elment Egyiptomba, és a szultánnak tartott beszédet. Ugyanakkor azonban hivatása szólította, rendalapító lett, hirdette és élte az örömhírt. Paskai bíboros atya életében is jelen volt a ferences lelkiség e missziós vonulata, méghozzá egészen különleges formában, papi, tanári, majd később püspöki, prímási, bíborosi tevékenységében is. Mégis a legfeltűnőbben és legmeghatóbban haláltusája és halála során vált misszionáriussá.
Erdő Péter felidézte, hogy főpapi elődje utolsó hónapjait kórházban töltötte, nagy szenvedések közepette. Többen látogatták őt, főleg a ferencesek, nagy szeretettel vették körül, ő pedig soha nem panaszkodott, nem volt dühös. Ez a magatartás egyáltalán nem jellemző a betegek döntő többségére. Ezért történhetett az, hogy
Paskai bíboros atya halálát követően az egyik egészségügyi dolgozó odalépett az utolsó heteiben végig
maroka, 2019. augusztus 16. péntek, 19:43
Az ember mint a teremtő [...]
ezt a dolgot egy bizonyos kiindulási pontból, először jól megnézve a világot és aztán az embert, hogy az embert, mint kis világot megtalálhassuk a nagyvilágban. Persze, amit a nagyvilágról mondhatunk, az mindig csak kis részlet lesz. Az ábrázolás sosem lehet teljes, mert ahhoz az egész világon át kellene haladnunk.

Tekintsünk először a legközvetlenebbül felettünk lévő világnak nevezhető világra, az állatvilágból arra, ami az ember környezetéből a levegőben él, arra az osztályra, mely legfeltűnőbb módon él a levegővel: a madárvilágra. Nem kerülheti el figyelmünket, hogy a madár levegőben lakik, életfeltételeit a levegőből meríti, s így lényegesen más a felépítése, mint a föld felszínén, vagy akár a föld alatt lakó állatoknak. Ha a madár nemzetség felépítését nézzük, az általánosan szokásos szemlélet szerint szükségesnek érezzük, hogy ebben az esetben is fejről, végtagokról s hasonlókról beszéljünk. Ez a szemléleti mód azonban meglehetősen művészietlen. Többször elmondtuk, hogy nem lehet megállni az
eposz, 2019. január 17. csütörtök, 14:27
A világ legkülönlegesebb macskái
barátságos. Lezser és csendes, alig hallani a hangját, nem szeret egyedül maradni. Kedves macska, igényli, hogy gazdája törődjön vele.

24. Selkirk rex macska

A egy új fajta, a többi cica társai között. Eredetileg az Egyesült Államokban fedezték fel. Érdekes göndör szőrük miatt,úgy néz ki,mint egy puha plüss játékmackó. Külleme. egészen egyedül álló, a göndör fajták között a legfeltűnőbb. Ígazi látványosság.

23. Egyiptomi mau macska


A mau nem rendelkezik vadmacska felmenőkkel. A fajta története azonban lenyűgöző, és egészen az ókori Egyiptom macskakultuszáig nyúlik vissza. Nemcsak a szőre, de alatta a bőre is pöttyös. Az egyiptomi fáraók kedvenc jószága volt.

22. Amerikai drótszőrű
schuro, 2018. április 18. szerda, 21:07
A világ legrondább állatai
a teknősöknek a tudományos besorolása még nem tisztázott, viták tárgyát képezi. Ennek ellenére nem is annyira újonnan megjelent teknősök, hiszen a Kréta időszak közepén jelentek meg a mai formájukban a lágyhéjú teknősök, úgy 130 millió évvel ezelőtt.

21. Komondor. Az egyik legismertebb magyar pásztorkutyafajta, amelyet mai formájában a legrégebben tenyésztettek ki. A komondor legfeltűnőbb sajátossága a szőrzete, amelyhez hasonló csak a pulinak és a bergamói pásztorkutyának van. Mérete mellett ez a szőrzet teszi a komondort impozánssá, látványossá. Nagy termete és vastag szőre ellenére mozgása kimért, elegáns. Aki látott már teljes díszben pompázó komondort, nehezen tud szabadulni a látvány varázsától.

20. Fülöp-szigeteki koboldmaki. A Fülöp-szigeteki koboldmaki az egyik
schuro, 2018. április 14. szombat, 21:00
Diana hercegnő személyes tárgyai közül árvereznek el több tucatot
Licitálni lehet ruhadarabokra, ékszerekre, dokumentumokra és fényképekre a hercegnő aláírásával, sőt az esküvői tortájából félretett darabkára is, melyet emlékdobozban őriznek.

A kollekció legfeltűnőbb darabja egy ezüsttel ékesített, szaténnel bélelt estélyi táska, mely az 1980-as évekből származik. A látványos kiegészítőt a királyi udvar egyik dolgozójának ajándékozták, tartozik hozzá egy levél, amely az eredetiségét igazolja. Több mint 15 ezer dollárra (3,8 millió forintra) becsülik a leütési árát.

Eladó egy 17 centiméteres nyaklánc is, rajta egy D betűt formázó medállal, amelyet Diana tizenévesen hordott.

A tárgyakra szeptember 13-ig lehet licitálni az interneten.
velemenyezd, 2017. szeptember 06. szerda, 11:42
Híres elektromos gitárok.
gitárja. A hangszer egy 1963-as gyártású Fender Stratocaster, három tónusú sunburst színezéssel.

"Rocky" egy 1962-es, eredetileg Sonic Blue színű Fender Stratocaster elektromos gitár, mely a The Beatles-tag George Harrisoné volt. Egyedi festése miatt valószínűleg minden idők egyik legfeltűnőbb Stratocastere.

"Evo" a beceneve annak a Steve Vai gitárvirtuóz segítségével kifejlesztett Ibanez JEM (7VWH) elektromos gitár prototípusnak, mely máig Vai tulajdonában
schuro, 2017. február 18. szombat, 19:38
Ránctalanító massage pontok (Arcmasszázs)
esnek, hogy túl erősen csinálják.

Viszlát, ráncok! Helló, fiatal bőr!

Az arcbőr ramaty állapotát - fakó, szürke, ráncos bőr - nagyon sok esetben a rossz vérkeringés okozza, amin többféle módszerrel is javíthatsz. Ezek közül az egyik, hogy megemeled a napi folyadékbevitelt, a másik pedig, hogy külsőleg alkalmazható módszerekkel élénkíted a bőröd keringését - például masszírozással.

A fakó szürkeség és a ráncok leghamarabb a szem környékén jelentkeznek, ráadásul itt a legfeltűnőbb, hiszen a szem az arcod legmeghatározóbb része - ezért a szem környékénél kell kezdeni az arcmasszázst. A folyamat nem tart sokáig, és elég napi egyszer elvégezni, hogy fiatalon tartsd a bőrödet.

Az egész gyakorlat nagyon egyszerű: helyezd az ujjad a szemed külső sarkaihoz, simítsd végig a bőrt a szem alatt, és folytasd a mozdulatot a szemed körül. Ha leírtál egy kört, helyezd az ujjad a szem belső sarkához, és húzd el ismét a szemed alatt kifelé irányba, de most ne karikában fejezd be a
pacsakute, 2017. január 23. hétfő, 20:55
A Húsvét-szigeti Rongo-rongo fatáblák
világgal. A rapanuik aztán könnyen a prédáivá váltak a 19. századi rabszolga-kereskedőknek, akik egyre jobban kiszorították az ősi kultúrát, tudást és minden szakértelmet, technikát, amit az elődök hagyományoztak a népre.

A Húsvét-sziget igazi turistaparadicsom, nagyon sokan szeretnék látni a moaikat, a híres húsvét-szigeti kőszobrokat. A rapanuik kultúrájának és technikájának legfeltűnőbb művei ezek.

A régészeti leletek közül nemcsak a moaik örvendenek nagy érdeklődésnek. A világ különböző országainak múzeumaiban őriznek összesen 25 fatáblát, amire - feltételezhetően - az ősi rapanuik képírásos jeleket véstek cápafoggal vagy obszidián-darabkákkal.

Az
schuro, 2016. október 31. hétfő, 19:25
HAMVAS BÉLA: OLBRIN JOACHIM CSODÁLATOS utazása
egy darabból készült csiszolt ablaküveg volt. A szoba többi része két emelet magasságban megrakva könyvekkel. A középen dobogón fekete íróasztal, tele papírral és könyvvel. Az egész szoba képekkel és szobrokkal volt díszítve, éspedig olyan gyönyörűséges szépen, hogy Joachim meg se tudott mozdulni.
Az íróasztal mellett férfi állott, s amikor a belépő zaját meghallotta, lejött. Magas, erős férfi volt, negyvenhat-negyvennyolc éves lehetett, sűrű fekete hajjal, de már sok fehér szállal a fején. A legfeltűnőbb a férfin a keze volt, a csontos, iszonyatos akaratra és öntudatra valló keze, aztán a kékesszürke, villamosszikra-fényű szeme. Ez a szem, mintha állandóan áramot szikrázott volna, nem is szem volt, hanem hidegfényű hatalmas csillag.
- Mi kell, ember? - kérdezte.
Még nem tudott felelni, amikor az ajtó újra kinyílt, és belépett a titkár vezetésével a tíz feketeruhás.
- Uram! - kiáltott a titkár, és mélyen meghajolt. Nagy csend lett.
- Beszéljen, titkár úr
lenke1964, 2016. október 25. kedd, 18:20
A világ 15 legkülönlegesebb állata
amely akár két méter hosszúra is képes megnőni, súlya pedig elérheti az 50 kilogrammot is. Erre az óriás, 11 kilogrammos példányra Kambodzsában akadtak rá 2007-ben.

Madagaszkári gombás denevér

A madagaszkári gombás denevér az eddigi ismeretek szerint kizárólag Madagaszkár bizonyos részein fordul elő - életmódjára vonatkozóan még igen kevés információval rendelkezünk. E denevérfajtának legfeltűnőbb jellegzetessége a füle tövében lévő, kalapos gombára emlékeztető kiemelkedés, amelynek a nevét is köszönheti.

Borneói nagyorrú majom

Ez a különleges majomfajta Borneo sűrű láperdeiben él. Ismertetőjele a hímek megnagyobbodott orra, amelynek hossza esetenként elérheti a 17 centimétert is, amelynek valószínűsíthetően a zengő orrhang képzésében van szerepe. Az egyik legnagyobb fán élő
anna4459, 2016. július 05. kedd, 09:50
Gottfried Benn Kígyóból kanyar
Gottfried Benn Kígyóból kanyar
válogatott versek

Fordította: Mohácsi Árpád

Gottfried Benn a XX. századi német líra egyik legfontosabb képviselője. Verseiben a lázadás és a hagyomány egyszerre van jelen. Szereti boncolgatni (a szó minden értelmében) az embert, mindig észreveszi bennünk az esendőt, és ez az esendőség megrendíti, mert mégsem lehet mindig minden érzést az irónia álarca mögé rejteni. Költői életműve egyáltalán nem mondható terjedelmesnek. Jelen kötet válogatás ugyan műveiből, de tartalmazza az életmű egésze szempontjából fontos verseket. Benn költészetének legfeltűnőbb vonása talán a különleges szókimondás, és a rendkívüli költői lelemény, ahogyan a nyelvvel és az európai kultúrörökséggel mint nyersanyaggal bánik. Mégsem kell azonban kizárólag a tudós költőt látnunk benne: a sokféle halál és félelem mellett az áthallások és utalások
gabfe, 2016. május 02. hétfő, 18:43
Magyar ebfajták - Rövid bemutató leírás kutyáinkról
Puli - A puli világszerte a legismertebb magyar terelőkutyafajta. Ősei a pásztoremberek nélkülözhetetlen segítői voltak. Akár egy marhát is adtak egy-egy híres terelő kölykéért. A puli legfeltűnőbb külső tulajdonsága szinte páratlan szőrköntöse, amely a fajta egyik védjegye. A szőrtakarója lehet zsinóros, szalagos, nemezes vagy csak egyszerűen gubancos, de annyi bizonyos, hogy főleg a lakásban tartott példányoknál alapos gondozást igényel. Nyaka a hosszú szőrzet miatt szinte nem is látható. A szemet ernyőszerűen takarja a fej sűrű szőrzete, így a fej gömbölyűnek tűnik. Színe leggyakrabban fekete, de lehet fehér, szürke vagy fakó és ezeknek különböző árnyalatai.

Kuvasz - A kuvasz a Magyarországon ismert kutyafajták közül az egyik legrégebbi nyájőrző kutya, talán ősibb, mint a komondor. A pásztorkodás megszűntével a tanyák és vidéki kúriák nyájőrzőkutyája lett, s esténként, ha eleresztették őket a láncról, életveszélyes volt magányosan csámborogni az alföldi tanyák közt. Hajdan
lenke1964, 2015. december 20. vasárnap, 16:44
1/10
Képek, videók
erdő péter0517_2.png
maroka
2020. május 17. vasárnap, 12:03
erdő péter0517.png
maroka
2020. május 17. vasárnap, 12:00
erdő péter0412_2.png
maroka
2020. április 12. vasárnap, 21:04
erdő péter0412.jpg
maroka
2020. április 12. vasárnap, 21:04
erdő péter0411_2.png
maroka
2020. április 12. vasárnap, 14:56
erdő péter0411.png
maroka
2020. április 12. vasárnap, 14:54
erdő péter0404.png
maroka
2020. április 04. szombat, 19:54
Erdő_Péter_Egyedi.jpg
lilagondolatok
2020. március 12. csütörtök, 08:44
erdő péter kézrátétele022
maroka
2020. február 23. vasárnap, 14:56
erdő péter0206.jpg
maroka
2020. február 06. csütörtök, 16:38
erdő péter0106.jpg
maroka
2020. január 06. hétfő, 22:22
győr_erdő péter1025.jpg
maroka
2019. október 25. péntek, 10:06
Paskai László bíboros
zgawab
2013. április 25. csütörtök, 09:13
Címkék
fajta egyik, alföldi tanyák, Sonic Blue, fajta története, Erdő Péter, szőrtakarója lehet, rossz vérkeringés, életmű egésze, pásztorkodás megszűntével, esendőség megrendíti, rendkívüli költői, ókori Egyiptom, ráncok leghamarabb, tudományos besorolása, leütési árát, Diana hercegnő,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.