Belépés
2019. február 16. szombat | 7. hét | 47. nap | 12:34 | Julianna, Lilla
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szijjártó: komoly lehetőséget jelent a magyar gazdaságnak a délkelet-ázsiai kapcsolatépítés
megerősítette, hogy a kritikus stratégiai jelentőségű objektumok védelmére közép-hatótávolságú rakétarendszert építenének ki. A tárgyalások a rendszer beszerzéséről zajlanak, és mivel az ilyen eszközök gyártásában az amerikai cégek is élenjárnak, az Egyesült Államokkal is tárgyalnak a beszerzés lehetőségéről. Sikeres tárgyalások esetén nyilvánosságra hozzák a beszerzési forrást - jelentette ki.

Ugyancsak kérdésre arról is beszélt, Magyarország a NATO elkötelezett tagja, és büszke arra, hogy a világ legerősebb katonai szervezetéhez tartozik. Ez azonban nem jelent felmentést az alól, hogy kiépítse a saját védelmi képességeit, hogy baj esetén megvédje magát. Magyarország biztonságának garantálása szempontjából elengedhetetlen a saját védelmi infrastruktúra fejlesztése, és felelőtlen kormányzati politika lenne, ha a saját védelmi képességét nem fejlesztené Magyarország, és nem tűzné ki célul, hogy meg tudja védeni magát - mondta.

Teodoro Locsin elmondta: Magyarországhoz hasonlóan a Fülöp-szigetek is
velemenyezd, 2019. február 15. péntek, 11:51
Elemzők: a GDP-növekedés felülmúlta a várakozásokat
bejelentett családtámogatások.

A növekedésre a külső környezet meredek romlása jelent kockázatot, azonban az exportkapacitások számottevő növekedése a Takarékbank elemzői szerint ezt részben ellensúlyozhatja.

Nyeste Orsolya, az Erste Bank szenior makrogazdasági elemzője azt írta, hogy a tavalyi negyedik negyedéves GDP-adat magasabb lett az Erste Bank elemzői által várt 4,4 százaléknál és az elemzői konszenzusánál is. A termelői oldalon a piaci szolgáltatások növekedéshez való hozzájárulása volt a legerősebb, ez párhuzamba hozható azzal, hogy felhasználói oldalon a háztartások fogyasztása a vártnál jobban alakulhatott, és vélhetően nem mutatott lassulást a harmadik negyedévhez képest. Erős maradhatott a beruházások teljesítménye is, és úgy tűnik, hogy az ipari export hozzájárulása GDP növekedéséhez valamelyest javulhatott a harmadik negyedévvel összehasonlítva.

Ami az idei kilátásokat illeti, Nyeste Orsolya úgy véli, hogy a belső kereslet növekedéshez való hozzájárulása 2019-ben is erős marad.
velemenyezd, 2019. február 14. csütörtök, 13:01
Szun Vu Kung (Son Goku)
legendás szuperharcos szintet apja, Bardock után. Goku a Dermesztő elleni harcban érte el ezt a szintet.

(Krilin halála felett érzett dühe idézte elő ezt az átalakulást.) Túlvilági edzései során sikerült elérnie a második szintet is, és ö az első, aki eléri a harmadik szintet. A GT-ben használja a negyedik, végső alakját is, amely során megmarad a fekete haja, s majomhoz hasonló külseje lesz. Erre rajta kívül csak Vegita lesz képes, de ő csak segítséggel, saját erejéből nem. Goku a DBZ sorozat legerősebb lénye, aki végül legyőzi Majin Buu-t. A sorozat vége felé, csak Gohan, a fia közelíti meg képességeit. A Dragon Ball Superben eléri az isten szintett itta haja első alkalommal vörös lesz,de nem tart sokáig. Majd edzés közben megtanulja előhívni ezt az erőt, de a haja ekkor már kék színű lesz. Rajta kivűl még Vegita is eléri ezt a szinttett.

Goku kellékei

Goku a jellegzetes harci ruháját (gi) Zseniális Teknős (Muten Roshi) adta neki az első harcművészeti tornáján való
eposz, 2019. február 09. szombat, 12:14
Öregedésgátló olajok:
foltosodás és az öregségi foltok megszüntetésére. Ez az olaj segít kiegyensúlyozni a bőr tónusát és segít megszabadulni a nap és a kor okozta foltoktól. A tömjénolaj erős hatású, amely segít csökkenteni az akné után maradt foltok, a nagy pórusok és a ráncok megjelenését.

Antioxidánsokra van szükség ahhoz, hogy sikeresen leküzdjük az oxidáció elleni károsodást, beleértve az öregedés jeleit, például a ráncokat és a finom vonalakat. A kutatások szerint a levendulaolaj segíti előállítani a három legerősebb antioxidánst: a glutationt, a katalázt és a szuperoxid-diszmutázt.

A csipkebogyóolaj minden bizonnyal az egyik legjobb olaj a ráncok és az időskori foltok ellen. A csipkebogyóolaj egy hihetetlenül koncentrált öregedésgátló szer. Tele van olyan tápanyaggal, amelyek elősegítik a bőr egészségét. A csipkebogyóolaj az esszenciális zsírsavak gazdag forrása, beleértve az olajsavat, a palmitinsavat, a linolsavat és a gamma-linolénsavat. Ezek hatékonyan csökkentik a bőr szárazságát is. A
pacsakute, 2019. február 08. péntek, 17:53
Jet-ski Eb-futamot rendez júniusban Magyarország
versenyzője tizenkét - többek között gyorsasági, runabout, ski, szlalom és freestyle - kategóriában áll majd rajthoz. A magyar válogatott keret jelenleg tizenöt versenyzőből áll, a májusi országos bajnokság után azonban bővülhet a létszám - közölte a szövetségi elnök. Czeller Béla a lebonyolításról elmondta, a csütörtöki, nyíregyházi megnyitót követő versenynapon rendezik a kvalifikációs futamokat, majd az utolsó két napon a döntőket.

Jelezte, egyes kategóriákban huszonkét versenyző is rajthoz áll, a legerősebb, akár hatszáz lóerős versenygépek pedig akár óránkénti százötven kilométeres sebességgel is haladhatnak a vízen. A szövetség nyolc érem megszerzésére számít a leveleki Eb-futamon.

Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere elmondta, a két világverseny megrendezése nagy öröm a város számára, amely a rali és a jet-ski futamokkal feliratkozott a nemzetközi technikai sportok versenynaptárába.

Az országos jet-ski bajnokság futamainak is otthont adó mesterséges tavat az 1970-es években
velemenyezd, 2019. február 08. péntek, 13:11
Budapesté lett az Európa legjobb úti célja cím
egyhangú volt, egymaga több szavazatot szerzett, mint Párizs, Athén, London, Firenze és Genf - olvasható a közleményben.

Az EBD szerint az elismerés tíz év munkájának a gyümölcse, ennyi idő alatt Budapest Európa egyik legvonzóbb és legjobb életminőségű városa lett, amely befektetőket, vállalkozásokat, startupokat és utazókat vonz a világ minden részéről. A kultúrába és az örökségvédelmi projektekbe fektetett támogatások hatására Budapest Európa egyik legszebb városává vált, és a kontinens egyik legerősebb turisztikai brandjével büszkélkedhet.

Az eredményt a Forbes, a Condé Nast Travelers, a Lonely Planet, a New York Times és számos kiemelt nemzetközi sajtóorgánum több száz millió olvasóhoz juttatja majd el. A díjjal az is együtt szokott járni, hogy a győztes városokba a korábbinál 13-25 százalékkal több látogató érkezik - írták.

Budapest 2018-ban debütált a versenyen, akkor rögtön a 8. helyet szerezte meg Lisszabont, Párizst, Amszterdamot, Prágát, Bécset, Barcelonát és Londont is megelőzve;
velemenyezd, 2019. február 05. kedd, 19:22
Adam J. Jackson: A barátság ereje
A barátság ereje


Ahhoz, hogy megtaláljuk az igaz szerelmet, először igaz barátra kell lelnünk.
Szeretni azt jelenti, hogy nem egymásra nézünk, hanem együtt nézünk azonos irányba.
Ahhoz, hogy igazán szeressünk valakit, azért kell szeretnünk őt, aki, nem azért, ahogy kinéz.
A barátság - táptalaj, ahol a szerelem életre kelhet.
Ha szerelmet akarsz vinni egy kapcsolatba, akkor először barátságot kell vinni bele.

Adam J. Jackson



Az érintés ereje.


Az érintés - a szeretet egyik legerősebb megnyilvánulása, amely legyőzi a gátlásokat és megerősíti a kapcsolatokat.
Az érintés megváltoztatja a fizikai és érzelmi állapotunkat és érzékenyebbé teszi az embereket a
lilagondolatok, 2019. február 04. hétfő, 07:41
A megbocsátás
időszak vár ránk érzelmileg. A család újra egyesülhetett, de kislányaink megszenvedték a válságos időszakot.
Ted és én is a posztraumás stressz jeleit mutattuk, ám elsősorban megkönnyebbülést éreztünk. Megújult békességgel és örömmel néztünk a jövő elé. Nem győztem ámuldozni gyermekeimet látva, s hálát adni értük. Még fájtak a sebek, de már tudtunk örülni, egyszerre gyászoltunk és gyógyultunk.
2013 februárjában volt a tárgyalás egyéves évfordulója. A gyógyulásunkban a megbocsátás volt a legerősebb katalizátor. Azt hiszem, az igazságtalanságot nagyon nehéz megbocsátani, s nekünk sem sikerült volna Isten segítsége nélkül.
A felmentő ítéletet követően többször is megpróbáltuk felvenni a kapcsolatot a gyerekkórházzal, amely az egész kálváriát elindította. A személyzeti igazgató végül beleegyezett, hogy találkozzunk az orvossal, aki a jelentést írta rólunk. Tulajdonképpen egy szakmai beszélgetés volt a célunk, hogy a jövőben ne fordulhassanak elő hasonló esetek, és más családokat ne érjen ilyen
kalmanpiroska, 2019. február 02. szombat, 18:01
A Szudi, Pergel vegyes páros még nem tűzött ki célt a hazai vb-re
nagyon sok hazai szurkoló látogat ki a csarnokba, mert most is nagy élmény volt így játszani. Örültünk, hogy ilyen sokan kijöttek megnézni minket" - mondta a 22 éves Szudi, aki szerint a múlt heti teljesítményük után "Európa-, sőt világszerte is talán egy kicsit elkezdnek tartani tőlünk".

A 3-0-ra elveszített döntőről a végig influenzás tünetekkel játszó Pergel azt mondta, lehetett volna egy kicsit szorosabb, de az eredmény nem azon múlt, hogy ő betegen állt oda az asztalhoz, hiszen a világ egyik legerősebb párosa volt az ellenfél.

"Mi megpróbáltuk kihozni a maximumot ebből a mérkőzésből, és azt gondolom, hogy ezt meg is tettük, ebben a meccsben ennyi volt" - fogalmazott. A 30 éves Pergel kitért arra is, hogy bár a Németországban légióskodó Szudi keveset tartózkodik Magyarországon, amikor csak lehetőségük van rá, gyakorolnak az olimpiai programba bekerült vegyes párosra, mert szeretnének kijutni a jövő évi tokiói játékokra.

A World Tour-versenyen szerzett ezüstéremmel Pergel szerint
velemenyezd, 2019. január 22. kedd, 11:31
A nemzetközi turizmus már tavaly elérte a 2020-ra várt utazószámot
Zurab Pololikashvili, a szervezet főtitkára szerint ehhez egyaránt hozzájárult a szilárdabb gazdasági növekedés, a megfizethetőbb légiközlekedés, továbbá a technológiai változások, az új turisztikai üzleti modellek és sok esetben a könnyebb vízumszerzés is.

A jó eredmények "igazolják, hogy az ágazat ma a gazdasági növekedés és fejlődés egyik legerősebb motorja világszinten" - jelentette ki a főtitkár.

Pololikashvili felhívta a figyelmet arra a felelősségre, amit mindennek a fenntarthatósága jelent, és kiemelte, hogy épp ezért a Világszervezet 2019-ben "az oktatásra, a szakértelemre és a munkahelyteremtésre összpontosít".

Térségekre bontva a legnagyobb mértékű, 10 százalékos bővülést a Közel-Keleten tapasztalták, ezen kívül Afrika mutatott még átlag feletti, 7 százalékos növekedést. Előbbit 64 millió, utóbbi 67 millió turista választotta úti célként a múlt évben.

Európába 713 millió turista érkezett a világ más részeiről tavaly, 6 százalékkal több mint 2017-ben.

A világ
velemenyezd, 2019. január 21. hétfő, 19:12
Maros Sefcovic indul a szlovák államfőválasztáson, a vezető kormánypárt támogatja
Sefcovic indulása nem számít meglepetésnek, nevét már hetek óta az Irány államfőjelöltjeként valószínűsíti a pozsonyi média. A legerősebb kormánypárt vezetése hétfőn biztosította támogatásáról, indulása azonban csak pénteken vált hivatalossá. Elemzői vélemények szerint Sefcovic az államfőválasztás várhatóan több mint tucatnyi jelöltje közül az egyik legesélyesebbnek számít, az ellenzéki liberálisok által támogatott vállalkozó, Robert Mistrík mellett.

Sefcovic pénteki sajtótájékoztatóján kiemelte: nem tagja az Iránynak, és pártpolitika felett álló államfő akar lenni, mivel - mint mondta - az országnak jó köztársasági elnökre és társadalmi megbékélésre van szüksége.

"A kérdés nem az, hogy koalíciós vagy ellenzéki államfőre van-e szükség. De nincs szükség állandó konfliktusokra. (...) Szlovákiának olyan elnökre van szüksége, aki minden állampolgárát képviseli" - hangsúlyozta Sefcovic. Ezzel arra tett utalást, hogy a jelenlegi államfő, Andrej Kiska megválasztása óta gyakorlatilag állandó a
velemenyezd, 2019. január 18. péntek, 12:41
Enneagram - Hetes Archetípus Szintjei
és elevenség.


Olykor vidám pajtás, máskor választékos ízlésű esztéta. Előbbi esetben az élet nagy problémái a többé-kevésbé jó ebédtől függenek, utóbbiban a jó ízlés körébe tartoznak. Érzékelése közöl és tölt be számára minden lényegeset. Semmi sem ér többet, mint az, ami konkrét és valóságos; emellett és ezen túlmenően sejtések csak akkor engedhetők meg számára, ha megerősítik a tapasztalást. Ennek a megerősítésnek semmiképp sem szükséges kellemes előjelűnek lennie, csak a legerősebb érzékelést akarja, amelyet természetének megfelelően mindig kívülről kell kapnia. Ami belülről jön, azt betegesnek és elvetendőnek véli... Ha normális, feltűnően beilleszkedik az adott valóságba; azért feltűnően, mert ez mindig látható. Ideálja a tényszerűség, erre gondosan ügyel. Eszményei nincsenek, ezért oka sincs arra, hogy a tényleges valósággal szemben valamiképpen idegenszerűen viselkedjék."

(C. G. Jung: A lélektani típusok, 64-65. Ford.: Bordog Miklós)

Amint azt Jung is
eposz, 2019. január 15. kedd, 12:48
1/234
Képek, videók
Délkeleti égkép
hartvigjoe
2013. május 14. kedd, 17:20
kelet-delkelet1-kicsi. jpg
jakabgasparne
2008. május 12. hétfő, 09:45
delkelet1-kicsi.jpg
jakabgasparne
2008. május 12. hétfő, 09:39
del-delkelet1-kicsi.jp g
jakabgasparne
2008. május 12. hétfő, 09:39
delkelet1kicsi.jpg
mamaka
2007. december 17. hétfő, 14:55
kelet-delkelet1.jpg
jakabgasparne
2007. december 15. szombat, 19:50
Délkeleti-szent gellért.J
urmosgergely
2007. február 23. péntek, 14:45
Délkeleti-bejárati.JPG
urmosgergely
2007. február 23. péntek, 14:45
adj lehetőséget.jpg
agica2004
2009. július 27. hétfő, 14:49
Adj lehetőséget.....bmp
bongyi53
2009. február 13. péntek, 03:54
adj lehetőséget
jakabgasparne
2008. november 07. péntek, 05:13
Adj lehetőséget.jpg
zeusz62
2008. április 16. szerda, 05:40
Adj lehetőséget
faragoszilvia
2007. július 11. szerda, 14:22
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.