Belépés
2018. december 14. péntek | 50. hét | 348. nap | 13:28 | Szilárda
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Luca napi hagyományok
hogy kifejtsék a tyúkból a tojást. A gazdaasszonynak sokat kellett ezen a napon ülnie, hogy a kotlós jó ülős legyen.
Luca napján kezdték készíteni a boszorkány felismerését biztosító lucaszéket, mely szentestéig készült, anyagát, formáját előírás szabályozta. A tizenháromféle fából készült széket a katolikusok elvitték az éjféli misére. Ráállva megláthatták a boszorkányokat, akik ökör- vagy bikaszarvat, agancsot vagy tollas fejdíszt viseltek.
*
Szent Lúcia tisztelete Itáliában volt a legerősebb. A ,,démonikus" Lucát a magyarokon kívül a horvátok, szlovének, szlovákok, osztrákok is ismerték. Svédországban Luca-menyasszonyt választanak, aki a napforduló után növekvő fény megtestesítője.
A svéd tradíciók közt az egyik legfontosabb a Luciadagen, azaz Luca napja. Ezen a napon veszi kezdetét a karácsonyi időszak.
December 13. reggelén a család legidősebb lánygyermeke kel fel a legkorábban. Fehér lepelszerű ruhát ölt magára, örökzöldekből font koszorút illeszt a fejére, és
maroka, 2018. december 13. csütörtök, 13:31
Rövidpályás gyorskorcsolya vk - Liu Shaoang aranyérmes 1000 méteren
kisdöntőben szerepelt, ahol pontosan ugyanúgy járt, mint honfitársa, így az ugyancsak olimpiai bajnok versenyző összességében a 14. helyen zárt.

A nők 1500 méteres versenyében Jászapáti Petra épphogy lemaradt a fináléról, a kisdöntőt viszont nagy magabiztossággal nyerte meg: néhány körrel a vége előtt három ellenfelét is körbekorcsolyázta, éllovas pozícióját pedig már nem engedte át a hajrában, azaz nyolcadikként zárt.

Az előző vk-fordulóban győztes magyar vegyesváltó az elődöntőben nem a legerősebb összeállításában lépett jégre, ugyanis Jászapáti és Bácskai Sára Luca mellett nem a Liu fivérek szerepeltek, hanem Burján és Varnyú. A négyes a kanadaiak mögött nagy csatát vívott a kazahokkal a második továbbjutó helyért, oda-vissza előzték egymást, s végül mindkét stafétát kizárták, azaz a kisdöntőben sem indulhat egyik kvartett sem.

Az olimpiai bajnok, világcsúcstartó és a jelenlegi vk-sorozatban mostanáig veretlen férfiváltó sem tudott a legjobb négy közé kerülni. A Liu testvérek és Burján
velemenyezd, 2018. december 08. szombat, 13:48
Novák Katalin: a Fidesznek erős Európai Néppártra, a néppártnak erős Fideszre van szüksége
Novák Katalin azután nyilatkozott erről, hogy a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) kongresszusa megválasztotta a párt új elnökét, Angela Merkel utódját, Annegret Kramp-Karrenbauert.

A Fidesz alelnöke részt vett a CDU kongresszusának részeként tartott, Európai választások 2019 című nemzetközi panelbeszélgetésen. Az MTI-nek elmondta: német és francia politikusok mellett szólalhatott fel; a Fidesz delegációját és ezzel a magyar, valamint a közép-európai álláspontot is képviselhette.

Közölte: a többi felszólaló is felvetette, hogy felértékelődött a biztonság, munkahelyi, anyagi és fizikai értelemben egyaránt. A magyar kormány célja Magyarország és Közép-Európa biztonságának megőrzése, a közös cél pedig Európa biztonságának megőrzése lehetne, ehhez viszont sok a tennivaló és ezt sok minden fenyegeti is.

Novák Katalin kiemelte azt is, hogy ugyanazon kereszténydemokrata értékek alapján politizálnak, amelyek alapján eddig is, ezek része az erős családpolitika, a bevándorlás helyett a
velemenyezd, 2018. december 07. péntek, 22:52
Karácsony - A decemberi kiskereskedelmi forgalom rekord növekedésére számít a kereskedelmi szövetség
Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára az MTI-nek elmondta: decemberben mindig megugrik az élelmiszerboltok forgalma az előző hónapokhoz képest, idén csak az ünnepekre szánt élelmiszerekre körülbelül 100 milliárd forintot fordítanak majd a vásárlók. Ajándékokra várhatóan 100 milliárd fölötti összeget költenek, ebben a hagyományos ajándékokon túl például a vásárlási utalványok, színházjegyek vagy utazások is benne vannak - tette hozzá.

A főtitkár szerint kedvező a kereskedelem piaci környezete; a magyar gazdaság növekedése, a bérek emelkedése, illetve a kormányzati családpolitikai intézkedések miatt több pénz van a családoknál, ennek köszönhető a kiskereskedelmi forgalom erőteljes bővülése.

A Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. éves árbevételének mintegy 10 százalékát realizálja az év utolsó hónapjában. A vásárlások átlagos értéke 20-25 százalékkal nő az ünnepi időszakban, a vásárlók száma pedig mintegy 3 százalékkal. A vállalat az elmúlt évek egyik legjobb havi
velemenyezd, 2018. december 06. csütörtök, 07:05
KMKF-munkacsoport - Napirenden a Minority SafePack
kutatások fókuszában álló kérdést, a hősi halált halt Arany Vitézségi Érmeseink témáját vizsgálta, míg Hangácsi István, a Vigyázók Had- és Kultúrtörténeti Egyesület elnöke Kárpátaljai katonai emlékhelyek című előadásában a civil szervezetek szerepvállalásának lehetőségeit tekintette át.

A munkacsoport tagjainak hozzászólásai megerősítették, hogy a magyar nemzet határokon átívelő egységének egyik alapja az a közös múlt, amelynek dicsőséges vagy tragikus, de mindenképpen hősi pillanatai kötik össze legerősebb szálakkal az egyes nemzetrészeket - olvasható a közleményben. Az elnök kitért arra is: ez a máig ható, identitásmegtartó erő csak akkor őrizhető meg a magyarság számára, ha az emlékek ápolását a fiatal generációknak tovább tudjuk adni. Ennek érdekében a munkacsoport tagjai pályázatok kiírását is szorgalmazták.

Tárnok Balázs, a Rákóczi Szövetség alelnöke, a Minority SafePack európai polgári kezdeményezés nemzetközi szakértői csoportjának tagja ismertette az időszerű kérdéseket és feladatokat. A
velemenyezd, 2018. december 05. szerda, 14:32
Montenegrói röplabdázót igazolt a Békéscsaba női csapata
Az Extraligában címvédő klub Facebook-oldala alapján a 30 éves, 185 centiméter magas játékos többek között francia bajnok és kupagyőztes, van aranyérme a japán bajnokságból, Azerbajdzsánban döntőt játszott, míg tavaly a világ egyik legerősebb pontvadászatában, az olasz élvonalban állt helyt, ahol a Pesaro csapatát erősítette.

Tanja Bokan a szezon végéig írt alá Békéscsabán, s már az ukrán Himik Juzsnyij elleni, szerda CEV Kupa-visszavágón bevethető lesz.
velemenyezd, 2018. december 03. hétfő, 11:04
Kövér László: nemzedéki feladat a hazaszeretet kultúrájának újjáépítése
büszkék lehetünk.

Ha "a nemzet nem más, mint közös emlékezet a múltról és közös terv a jövőre nézve" - miként azt Ernest Renan francia filozófus megfogalmazta - akkor a "Borovszky" újrakiadásával olyan nemzeti alapmű született újjá, amely egyidejűleg erősítheti a Kárpát-medencére vonatkozó emlékezetet és terveket is - mondta.

Kövér László szerint a kiadvány legfontosabb tanulsága, hogy minden jól működő országnak családi, vallási és nemzeti közösségekre van szüksége, amelyek az önazonosság legerősebb biztosítékai lehetnek.

Kitért arra: a "Borovszky"-sorozat magyar fénytörésben mutatja be a Kárpát-medencét, annak a nemzetnek a látásmódját tükrözve, amely a történelem forgatagában, ezer éven át mindig többséget - hol abszolút, hol pedig relatív többséget - alkotott, és alkot ma is a Kárpát-medencében, amely térségről természetesen az itt élő többi nemzeti közösségnek is megvan a maga története és látásmódja.

A sorozatot méltatva a házelnök azt mondta, abból az egykor volt egész
velemenyezd, 2018. november 27. kedd, 17:29
Dragnea elérte, hogy felfüggesszék a pereket a román legfelsőbb bíróság öttagú tanácsainál
összetételű tanácshoz került, de ügyvédei azt állítják, hogy a sorshúzást a legfelsőbb bíróság vezetősége elsiette, meg kellett volna várni az alkotmánybíróság indoklását, mert lehet, hogy csak a tanács elnökét kellett volna lecserélni.

Dragneát második korrupciós perében három év és hat hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélte júniusban első fokon a legfelsőbb bíróság egy háromtagú bírói tanácsa, és elrendelte korábbi felfüggesztett ítélete letöltését. A fellebbviteli tárgyalás - amelyen az ország legerősebb emberének számító Dragnea esetleges bebörtönzése és politikai karrierje a tét - október 8-án kezdődött a legfelsőbb bíróság egyik öttagú bírói tanácsánál. A novemberi alkotmánybírósági döntés, illetve a CAB mostani határozata következtében néhány hónapon belül kétszer is leválthatják bíráit.

Más az első cserét előidéző alkotmánybírósági határozat is a Dragnea által háttérből irányított bukaresti kormány óvása nyomán született. Az ellenzéki média szerint a Dancila-kabinet azért avatkozott be
velemenyezd, 2018. november 23. péntek, 17:02
MSZP: legyenek költségmentesek a devizahiteles perek
Mesterházy Attila, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szerdán Budapesten elmondta, ismét benyújtja az Országgyűlésnek 2011-ben már beterjesztett javaslatukat az eljárások költségmentességére.

Ha a kormánypártok és a Magyar Nemzeti Bank is azt tanácsolja a devizahiteleseknek, hogy forduljanak bírósághoz, akkor az állam adjon segítséget nekik - indokolt. Hozzátette: a sokszor éveken át tartó perek megterhelik ezeknek a családoknak a költségvetését.

Szakács László, az MSZP elnökhelyettese közölte, a költségmentesség a polgári perrendtartás szerint azt jelenti, hogy az illetéket, a szakértők költségeit és pervesztés esetén a költségeket a magyar állam állja.

A politikus parlamentnek a kormány által most benyújtott, a Nemzeti Eszközkezelő Programban résztvevő természetes személyek otthonteremtésének biztosításáról szóló törvényjavaslatról is beszélt, miszerint visszavásárolhatják az érintettek az eszközkezelőtől ingatlanjaikat. Örülnek - mondta - , hogy a kormány elmozdult arról "a
velemenyezd, 2018. november 21. szerda, 21:41
Kurkuma és méz
Kurkuma és méz - A legerősebb természetes antibiotikum és használata

Mi is az antibiotikum?
Az antibiotikumok olyan kemikáliák, amik megölik vagy megátolják a baktériumok növekedését és arra használják őket, hogy bakteriális fertőzéseket kezeljenek velük, mint például légúti fertőzések, azon belül is tüdőgyulladás és szamárköhögés. Az antibiotikumokat a modern orvoslás mérföldköveként tartják számon, de a túlzott használata nemkívánt mellékhatásokhoz is vezethet. Emiatt biztonságosabb és jobb ha természetes megoldásokat használ a betegségek kezelésére, amikor csak tud.

Hogyan működnek az antibiotikumok?

Az antibiotikumok úgy működnek, hogy alapvető folyamatokat blokkolnak a baktériumokban, megsemmisítik a baktériumokat vagy nem engedik azokat terjedni. Ez segíti a test természetes immunrendszerét abban, hogy leküzdje a bakteriális fertőzést.

A kurkumás arany mézet az egyik legerősebb antibiotikumként ismerjük az Ajurvédikus gyógyításban. A nyers
pacsakute, 2018. november 21. szerda, 19:37
Gyógynövényteák a téli megfázás ellen
hatnak szájüreggyulladás, köhögés és rekedtség ellen. Köhögés elleni gyógycukorka alapanyaga. Ártalmatlansága miatt a gyermekgyógyászatban is szívesen alkalmazzák, belőle készül a kellemes ízű Plantago szirup.

Vad kakukkfű: Fő hatóanyaga az illóolaj, emellett tartalmaz flavonoidokat, cserzőanyagokat és fahéjsav-származékokat. Gyulladásos, hurutos légúti megbetegedések kezelésére szolgáló teakeverékek és gyógyhatású készítmények hatékony alkotóeleme. Köptető, enyhe görcsoldó és az egyik legerősebb fertőtlenítő hatású gyógynövény. Szamárköhögés és asztma esetén is jótékony hatású, oldja a hörgők görcsét és feloldja a váladékot. Enyhén keserű íze miatt általában édesítve fogyasztják.

Kamilla: Fő hatóanyaga az illóolaj, emellett tartalmaz flavonoidokat, kumarinokat és nyálkaanyagokat is. Az egyik legszélesebb körben használt és használható gyógynövény. Belsőleg alkalmazva görcsoldó, gyulladáscsökkentő, szélhajtó, gyomorerősítő és nyugtató hatású. Meghűlés esetén mint izzasztó és toroköblítő
vorosrozsa66, 2018. november 19. hétfő, 20:56
Méregtelenítő teák a hideg napokra
Méregtelenítő teák a hideg napokraA hidegebb napok beköszöntével egyre gyakrabban esik jól egy-egy csésze, forró tea elfogyasztása. Kössük össze a kellemest a hasznossal és a teázás során indítsuk be szervezetünk méregtelenítő folyamatait, ezzel erősítve az immunrendszerünket.

Csalántea

A csalántea az egyik legerősebb vértisztító, vízhajtó gyógynövény, amelyre alapozhatod a méregtelenítő programod. Ajánlott éhgyomorra fogyasztani napi egy-két csészével, de csak kúraszerűen alkalmazd, mivel nem csak a salakanyagoktól, hanem a vitaminoktól is megszabadít. Érdemes nem a filteres változatot vásárolni, hanem a bio boltokban kapható tasakos gyógynövényt, valamint a leforrázás után 5-10 percig állni hagyni, hogy a hatóanyagok megfelelő mértékben
vorosrozsa66, 2018. november 19. hétfő, 20:50
1/233
Képek, videók
4756-kun-hagyomanyok-n apj
isti53
2013. május 06. hétfő, 05:40
Hagyomanyok örzése.JPG
kmmmarika
2011. január 24. hétfő, 16:23
Hagyomanyok 2.JPG
kmmmarika
2011. január 24. hétfő, 16:23
Hagyományok gondozásában.
csalogany13
2010. július 26. hétfő, 09:36
hagyomanyok_haza.jpg
zoltan_szucs
2009. szeptember 08. kedd, 21:26
szent lucia_4.jpg
maroka
2017. december 13. szerda, 10:31
szent lucia_3.jpg
maroka
2017. december 13. szerda, 10:11
Szent Lúcia vértanú szűz.
gigi55
2013. február 09. szombat, 19:20
f.del cossa-szent lucia.j
yaskane
2008. december 13. szombat, 21:07
svedorszagban
mark09
2006. június 23. péntek, 16:20
Eszter-gazdaasszony
kissmama
2008. február 03. vasárnap, 18:25
Gazdaasszony
kissmama
2008. február 03. vasárnap, 12:44
Kertem virágai Anna napon
veronika76
2018. augusztus 12. vasárnap, 22:52
Egy napon
anna4459
2018. augusztus 03. péntek, 18:50
Kazetta teteje a napon ül
borzola
2018. február 05. hétfő, 17:26
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.