Belépés
2020. július 15. szerda | 29. hét | 197. nap | 00:10 | Henrik, Roland
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Hámori István Péter versei
MűvészetÖregapám

Öregapám pödört a bajszán,
vidult, s nem tudta mi a TAJ szám.
Zsebében pipadohány-zacskó
lapult. Ugatott rá a tacskó.
Ő csak szemlélte bölcs derűvel,
hogy a virgonc eb miket művel.
Elkerülte messzi a bánat.
Megölelgette nagyanyámat.
Hömpölygött túláradó kedve,
soha nem láttam keseredve.
Borból két liter volt a kvóta,
melytől már megeredt a nóta.
Lelkembe ragadt annyi sok dal,
megtelt a házunk népdalokkal.
Legenda néhány hősi tette.
Sajnos az idő mind megette.
De mintha tegnap volna, nemrég,
tör fel belőlem annyi emlék.
Pedig hát véget ért a pálya.
Gyászolom én, az unokája.
Szép halott volt a vetett ágyon.
Öregapám, az Isten áldjon!

Hiány
menusgabor, 2020. július 08. szerda, 21:30
Cirkuszok éjszakája - Pénteken és szombaton Zamárdiban a Richter Flórián Cirkusz várja a közönséget
A Cirkuszok éjszakája célja népszerűsíteni a minőségi cirkuszt és megmutatni, hogy a cirkusz a legszórakoztatóbb művészeti ágak közé tartozik - áll a szervezők MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

Mint kiemelik, a produkcióban szerepel a portugál Cesar Dias, napjaink egyik legismertebb cirkuszi komikusa, az olasz Jimmy Folco, "a bohócok királya" és a Csehországból érkező Mario Berousek, a cirkuszvilág egyik legendás zsonglőre.

Már az előadás előtt, 19 órától programokkal várják a nézőket, akik betekinthetnek az artistapróbákba, a gyakorlások kulisszái mögé és a cirkuszi kellékeket is kipróbálhatják.

A programban szerepelnek drónok, akrobaták, légtornászok, arab telivérek és frízer lovak, óriás uszkárok és lézer show is.

A produkcióban fellépnek a Ninja akrobaták, Alexandro Jostmann kutya show-jával, Richter Angelina a magyar lovas posta műsorszámmal, Kimo, Richter Kevin és csapata, a Duo Lugo lézershowjával, Pepito bohócszámával, a Flying Michaels trapézszámával, valamint
velemenyezd, 2020. július 06. hétfő, 15:51
Koltai Lajos: "Morricone egy csoda volt"
"A szobámban itt van két fénykép, az egyiken éppen megköszönök neki valamit, átölelem, a másik akkor készült, amikor a Sorstalanság zenei felvételei zajlottak Budapesten. Magával hozta a stábját, a szólistáit és a keverő hangmérnökét, a zseniális Fabio Venturit is, aki nélkül nem ment sehova, mert ismert minden hangot, amit Ennio kigondolt, és rábízta magát" - mesélte a rendező.

"Rosszul ért a halálhíre, nagyon szerettem ezt az embert, azon túl hogy fantasztikus három filmet csináltunk együtt, s ebből egyik az én rendezésem volt, a Sorstalanság, ezért is meghatározó az életemben, hogy ő ezt elvállalta" - fűzte hozzá.

Giuseppe Tornatore Az óceánjáró zongorista legendája című filmjén dolgoztak együtt először, később pedig a Malénán is. "Furcsa megjelenésű ember volt, inkább hitte volna az ember szigorú matematikatanárnak, bizonyos értelemben az is volt, rettenetesen imádta a sakkot. Egyszer Polgár Judittal is játszott, amit nagy becsben tartott, mindig emlegette" - emlékezett az első
velemenyezd, 2020. július 06. hétfő, 12:42
Szent László király 06.27
- Magyar kurír

- Útravaló

- Szent László király

- Wikipédia

- Szent László-legenda középkori ábrázolásai

- I. SZENT LÁSZLÓ (1077 - 1095)

- Nagyapja megvakíttatóját is a magyar szentek közé emelte Szent László

- Jeles napok
maroka, 2020. június 27. szombat, 07:55
Középkori kincsek és jelentős építészettörténeti emlékek kerültek elő a budai Várban
A Nemzeti Hauszmann Program keretében a budai Vár több helyszínén is régészeti feltárás folyik. A Táncsics utca 9. alatti épület régészeti munkálatai során az utcafronton álló egykori kaszárnyaépületben több száz éves emlékekre leltek a szakemberek. A feltárások során egy mélyen a padlószint alá vezető lépcső került elő, melynek nagy része még a középkorban épült. Ugyanitt értékes tárgyi leletek is előkerültek a földből: a többi között egy 15-16. századra tehető díszes mérlegsúly és egy 16-17. századi gyógyszeres üveg ólomkupakja, amelyen Mária látható a gyermek Jézussal - írja csütörtöki közleményében a Várkapitányság.

A régészek találtak egy ezüstláncon függő áttört medált is, és több mint 20 darab érmét, közöttük egy 1500-as évekbeli salzburgi phenninget, valamint II. Ferdinánd magyar király ezüst dénárját.

Mint írják, a mai Táncsics u. 9. szám alatti telek évtizedekig zárva volt a nagyközönség előtt, és leginkább Táncsics Mihály író 1848-as kiszabadításáról ismert, hiszen az utcafronti
velemenyezd, 2020. június 25. csütörtök, 12:01
Nagy Sándor a hódító teljes film magyarul
Videó Lejátszási idő 2 óra 50 perc

AVI formátumba

- Gyermekkora óta diadalról és harcról álmodozott. Egy csöpp országból indult el, és mire 25 éves lett, meghódította az ismert világ nagy részét. A kis macedón sereget a hatalmas Perzsa Birodalom ellen vezette, elfoglalta Egyiptomot, majd a sivatag után a hófödte hegycsúcsok felé kanyarodott: India jelentős részét is meghódította. Korábban sosem egyesült ekkora hatalom egyetlen kézben, és talán azóta sem volt rá példa. Nagy Sándor a világ ura lett, mégis magányosan halt titokzatos halált alig 33 éves korában. Néhány nagy barátság, néhány felejthetetlen csábítás, és 9 év vérben és páncélban a világ legnagyobb hadserege élén. Nagy Sándor élete megváltoztatta a világ történetét.
Oliver Stone-t gyermekkora óta elbűvölte
maroka, 2020. június 21. vasárnap, 19:32
Szent II. János Pál pápa máriás tanítása
elődjének, Siricius pápának téveszmék között kellett ,,rendet tennie" Mária szüzességének kérdésében, a szent pápa 1992-ben is tanítást adott: Mária szüzessége azért ragyog ilyen páratlan módon, mert testi szüzességéhez (virginitas carnis) szívének szüzessége (virginitas cordis) is társul. A Szentatya e kérdésben is ,,kézen ragadott" bennünket, elvezetett a Misztériumhoz, és megtanított alázattal és hívő csodálattal megállni annak küszöbén, rácsodálkozva: Mária valóságos szüzessége nem legenda, nem is biológiai viták tárgya, hanem hitünk egyik titka, melyből számunkra üdvösség fakad.
Ne feledkezzünk el - mert ő sem feledkezett el - arról a személyről sem, aki Jézus és Mária életében is fontos szerepet töltött be: Szent Józsefről, aki nemcsak Mária szüzességének, hanem a kettejükre bízott Titoknak, magának a Megváltónak is őrzője. Épp e kezdő szavakkal - Redemptoris Custos - jelent meg 1989-ben János Pál pápának a ,,Szent Család fejéről" szóló
maroka, 2020. június 20. szombat, 13:49
Benedek Tiborra emlékeztek a Margitszigeten 06.18
Tiborra
...................

..................

............................
Csütörtökön este csendes gyertyagyújtással emlékeznek Benedek Tiborra a margitszigeti Hajós Alfréd Sportuszoda bejáratánál. A játékosként háromszoros olimpiai bajnok, illetve világ- és Európa-bajnok, Világkupa-győztes, edzőként világbajnoki aranyérmes pólólegenda hetekkel a 48. születésnapja előtt, súlyos betegségben halt meg.
Benedek Tibor emlékére: legendánk és a kifáraszthatatlan bokszzsák
47 éves korában meghalt Benedek Tibor háromszoros olimpiai, egyszeres világ- és egyszeres Európa-bajnok vízilabdázó. Kálnoki Kis Attila búcsúzik a legendás sportolótól.
Minden idők talán legjobb balkezes vízilabdázójáról rengetegen, egykori barátok, csapattársak, valamint az egyik legnagyobb riválisa, Aleksandar Sapic
maroka, 2020. június 18. csütörtök, 22:46
Elhunyt Kárpáti György, a háromszoros olimpiai bajnok pólós
Életének 85. évében elhunyt Kárpáti György, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, a Nemzet Sportolója.
..........
A legendás játékos halálhírét a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesülete jelentette be.
Kárpáti György 1935. június 23-án született Budapesten. Úszóként is többször nyert országos bajnokságot mielőtt végül a vízilabdát választotta első számú sportjának, amelyben 1952-ben Helsinkiben, 1956-ban Melbourne-ben és 1964-ben Tokióban is olimpiai bajnoki címet szerzett, 1960-ban Rómában pedig bronzérmet - ezzel a sportág történetének egyik legeredményesebb játékosa. Mivel első aranyát mindössze 17 évesen szerezte, azóta sincs nála fiatalabb olimpiai bajnokunk a pólósok között.
Ugyancsak háromszoros Európa-bajnok. 1952-től 1969-ig összesen 162-szer szerepelt a válogatottban. Gyorsasága, robbanékonysága mellett helyzetfelismerése, az összjátékhoz való érzéke emelte
maroka, 2020. június 18. csütörtök, 20:50
Zenés műsorral hirdette meg új évadját a Szegedi Nemzeti Színház
Barnák László főigazgató elmondta, a csonka évadban is több mint 91 ezer nézőt fogadott a színház, és tovább emelkedett a teátrum bérleteseinek száma.

A tavasszal elmaradt előadásokat ősszel pótolják, és ekkor láthatja a közönség az évad második feléből elhalasztott premiereket is. Koncertszerű előadásban állítják színpadra Wagner Tannhauser című operáját. Műsorra tűzik Orwell 1984 című művének színpadi adaptációját, amelyet Horgas Ádám készített és rendez. Pintér Béla legismertebb darabját, a Parasztoperát az Újvidéki Színházzal koprodukcióban mutatják be, az előadás rendezője Keresztes Attila, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának művészeti vezetője.

Továbbjátsszák a Valahol Európában című musicalt, újra láthatja a közönség a Szegedi Kortárs Balett Vágy című produkcióját, Gimesi Dóra és szerzőtársai sikeres ifjúsági regénysorozatának színpadi változatát, az Időfutárt, László Miklós igazi békebeli hangulatú vígjátékát, az Illatszertárt, Mohácsi István Johanna című
velemenyezd, 2020. június 11. csütörtök, 20:36
Indián bölcsességek
Az indiánok szerint az ember rokona a többi élőlénynek, és nem felsőbbrendű azoknál. Úgy vélik, hogy a természet egy nagy közösség, amelynek minden része kölcsönösen függ egymástól. Éppen ezért nem csak vigyáznak a természetre, hanem örömmel és csodálattal szemlélik annak szépségeit. Erről tanúskodnak rajzaik, dalaik, legendáik és imádságaik. Náluk a vallás nem vált el élesen az élet többi megnyilvánulásától. Ők minden jót a Teremtő ajándékának tekintenek, amiért hálásnak kell lenni és meg kell becsülni.

Sose ülj, mikor az idősek állnak. (Krí indián nemzet)
Járj egy mérföldet a mokaszinomban...
Állj fényben, mikor beszélni akarsz. (Varjú indián nemzet)
Lopott étel sosem tesz jólakottá. (Omaha indián nemzet)
Ha odafigyelsz a suttogásra, nem kell kiabálást hallanod.
Ha egyszer zűrzavar támad körülötted és semmit nem értesz, ülj le egy csendes sarokba, hunyd
pacsakute, 2020. június 08. hétfő, 00:32
Minden magyarnak fáj Trianon
ezért végül a munkaügyi miniszter és egy államtitkár látta el kézjegyével - tiltakozásul ők is állva.

3. A történelmi Magyarország területének kétharmadát csatolták el, több millió magyar lett más ország állampolgára.

4. Az elcsatolt országrészekből több százezer magyar menekült a megmaradt országrészbe, ők sokáig vasúti kocsikban laktak.

5. Az 1920. június 4-én a versailles-i Nagy-Trianon kastélyban aláírt, Magyarország új határait rögzítő békeszerződésről az a legenda járja, hogy száz év múlva, azaz 2020-ban hatályát veszti. Sajnálatos módon a szerződésben nincs szó semmiféle időkorlátról, ráadásul a trianoni határokat az 1947-es párizsi békeszerződésben három falu kivételével, amelyeket Magyarországtól vettek el, újra rögzítették.

6. A Trianoni békeszerződés 124. cikke értelmében Magyarországon tilos volt (még kereskedelmi célra is!) tengeralattjárót építeni.

7. Ha a győztes államok összes területi követelését jóváhagyták volna, akkor nagyjából
menusgabor, 2020. június 04. csütörtök, 19:00
1/554
Képek, videók
0 szövő XX. ker. Hámoriné
lovaszmarika
2012. november 07. szerda, 16:47
Lillafüred,Hámoritó 2012.
dnemethk
2012. október 26. péntek, 13:41
Lillafüred-Hámori-tó 2012
dnemethk
2012. október 26. péntek, 13:33
Lillafüred,Hámori-tó 2012
dnemethk
2012. október 26. péntek, 13:33
Lillafüred Hámori tó 2012
dnemethk
2012. október 26. péntek, 13:32
- Lillafüred,Hámori-tó 20
dnemethk
2012. október 26. péntek, 13:28
hamori_to.jpg
gizus46
2012. július 10. kedd, 14:40
Hámori-tó (befagyva)
dnemethk
2012. január 09. hétfő, 19:27
Lillafüred-Hámori-tó
dnemethk
2012. január 09. hétfő, 19:26
Népdalok a kornak.jpg
chillik
2018. április 04. szerda, 06:40
Népdalok 01.jpg
chillik
2017. december 30. szombat, 05:06
Népdalok 02.jpg
chillik
2017. december 30. szombat, 05:06
Népdalok 03.jpg
chillik
2017. december 30. szombat, 05:05
Népdalok 04.jpg
chillik
2017. december 29. péntek, 06:31
Népdalok 05.jpg
chillik
2017. december 29. péntek, 06:31
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.