Belépés
2020. június 02. kedd | 23. hét | 154. nap | 14:42 | Kármen, Anita
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szorongáscsökkentő vitaminok, ásványi anyagok, gyógynövények
B-vitaminok hiányában szintén kialakulhat szorongás és depresszió. D-vitaminra nemcsak az egészséges csontok miatt van szükségünk, hanem azért is, hogy kiegyensúlyozottak maradjunk. D-vitamin napfény hatására termelődik a szervezetünkben. A téli hónapokban szükség van kiegészítők fogyasztására is, hogy ne uralkodjon el rajtunk a téli depresszió.

A magnézium fontos szerepet játszik számos agyi funkcióban. Elsősorban a stresszhormonokat szabályozza az agyban.

Gyógynövények közül az egyik legjobb idegnyugtató a kamilla. Csökkenti a szorongást és nyugodt alvást képes biztosítani.

Az ashwaganda nemcsak a szorongást, de a stressz-szintet is le tudja csökkenteni. Ez az egyik legjobb adaptogén gyógynövény, amely eredményesen csökkenti a kortizolszintet.

A Gingko biloba egy antioxidánsokban bővelkedő gyógynövény, amely javítja a memóriát és a koncentrációt. Kutatások igazolják, hogy a szorongás oldásában is kitüntetett szerepe van.

A szorongás kellemetlen
pacsakute, 2020. június 02. kedd, 09:15
A probiotikumok és a megfázás
Bizony, még nyáron is küzdhetünk a megfázás tüneteivel. A probiotikumokról már mindenki tudja, hogy milyen hasznosak a bélflóra egyensúlyának helyreállításában. Azt azonban csak kevesen tudhatják, hogy a probiotikumoknak akkor is hasznát vehetjük, ha influenzaszezon van, illetve ha a megfázás veszélye leselkedik ránk.

A prevenció fontossága

Igaz, hogy a megfázásra és az influenzára számos gyógyszer és antibiotikum létezik, de a legjobb megoldás a megelőzés. Éppen ezért, ha szeretnénk az influenza és a megfázás kialakulásának az esélyét csökkenteni, akkor vértezzük fel magunkat probiotikumokkal, hiszen a probiotikumok rendszeres fogyasztása segíthet ennek a két betegségnek a megelőzésében.

Influenza, megfázás és sok más betegség ellen

A probiotikumokkal kapcsolatban számtalan kutatást végeztek. Tudományos kutatások igazolják, hogy a probiotikum nemcsak ennek a két betegségnek a megelőzésében lehet a segítségünkre, hanem nagy hasznát vehetjük akkor is, ha hasmenés
pacsakute, 2020. június 01. hétfő, 11:03
A Szentlélek ünnepéről, pünkösdről beszélgettünk
veled." Nem fogja fel, hogy mit mond. Jézus nagyon kemény szavakat intéz hozzá: ,,távozz tőlem, Sátán!" Jézus már nem dicséri Pétert, hanem azt mondja, hogy ezt a butaságot a gonosz lélek mondja általad.
Összességében elmondható tehát, hogy ami örömmel, fénnyel, meleggel, békével tölt el bennünket, az a Szentlélek Úristentől van, és azok a gondolatok, amik haraggal, gyűlölettel, keménységgel, hidegséggel töltenek el minket, azok biztos nem a Jóistentől jönnek, hanem a gonosz lélektől. Az egyik legnagyobb művészet ezen a Földön ezeket megkülönböztetni egymástól.
Szent Pál azt írja, hogy a Szentlélek különböző ajándékokat készít számunkra: köztük van a bölcsesség, a tudomány vagy a lelki erősség. Mindannyian kapunk legalább egyet ezekből?
Biztosan mindenki kap valamit, csak ezzel is úgy vagyunk, mint általában mindennel, hogy a szomszéd kertje zöldebb. Szilágyi Domokos költőnk tette fel úgy a kérdést, hogy ,,a szép lányok miért mindig a másik asztalnál ülnek?" Nem
maroka, 2020. június 01. hétfő, 10:40
Hősök Napja
1924 óta május utolsó vasárnapján van a Magyar Hősök Emlékünnepe. Mindazokra emlékezünk, akik vérüket adták a hazáért. A hatalmas első világháborús emberveszteség után - amely a lakosságszámhoz viszonyítva az egyik legnagyobb mértékben a Magyar Királyság területét sújtotta - fogadta el az emléknap törvénybe iktatását. A magyar parlament 1924. évi XIV. törvénye kimondta:
,,minden esztendő május hónapjának utolsó vasárnapját (...) a magyar nemzet mindenkor a hősi halottak emlékének szenteli".

A 20-as évektől kezdődően több ezer hősi emlékmű készült a magyarországi településeken. Akkor még nem tudta elképzelni senki, hogy egy újabb, még pusztítóbb világégés fog következni. A II. Világháború több százezer katona hősének, civil áldozatának azonban nem lehetett emléket állítani, a szocializmus alatt még a hősök emléknapján sem lehetett emlékezni az elesettekre.

A rendszerváltás után éledt újra a Magyar Hősök Napja, felépülhettek a második világháború emlékhelyei, majd az
azenujsagom, 2020. június 01. hétfő, 07:07
Afroamerikai polgármesterek az erőszak helyett építő jellegű lépéseket sürgetnek Floyd halála után
tüntetőknek, azt, hogy joguk van az alkotmányban biztosított jogaik gyakorlásához, de nincs joguk ahhoz, hogy tönkretegyék a városunkat". Bowser elmondta, hogy "őrjítő pusztítás és rendzavarás" volt a városban, de a rendfenntartó erők teljes vértezetben próbálják biztosítani a nyugalmat.

Donald Trump amerikai elnök a hétvégén több Twitter-bejegyzésében is sürgette az amerikai városok polgármestereit, hogy állítsák helyre a rendet. A Nemzeti Gárda katonáit 15 tagállamban mozgósították, az elnök az egyik mikroblog-bejegyzésben külön gratulált a Nemzeti Gárda Minneapolisban aktív tagjainak.

Egy másik bejegyzésében Trump azt írta: az általa az erőszak elszabadulásáért részben felelősnek tartott, magát antifasisztának nevező Antifa-mozgalmat az Egyesült Államokban terrorszervezetek listájára fogják tenni. Nem jelölt meg azonban konkrétumokat, hogy ezt ki, mikor és milyen jogi alapon tenné meg.

Tim Walz, Minnesota demokrata párti kormányzója újságíróknak azt mondta: az erőszakos tüntetők több
velemenyezd, 2020. június 01. hétfő, 07:04
Hogyan fejezzük be a napunkat Istennel?
megvéd és megoltalmaz engem.

Innen tudhatjátok, hogy azok, akik meg vannak győződve Isten jóindulatáról, élvezhetik a nyugalmat, és lelküket biztonságban tudhatják. Mindkét dologgal rendelkezünk a drága ígéret által: ,,És lesz az igazság műve békesség (azaz a jó tevése megelégedést ad), és az igazság gyümölcse nyugalom és biztonság mindörökké (vagyis a jó tevésében való megelégedés biztonságot ad a gonosszal szemben)" (Ézs. 32: 17).

a) A szent nyugalom Isten jóindulatának egyik áldott gyümölcse; most már ,,békességben fekszem le, és legott elalszom". Amikor Isten nem elégedett velünk, vagy mi kételkedünk az Ő jóindulatában, hogyan tetszhetnénk valamennyire is magunkkal? Amíg ezen nyugtalankodunk, lelkünk csak kielégíthetetlen lehet. Perelnétek-e Istennel? ,,Még álmot se engedj szemeidnek, se szunnyadást szemöldökeidnek" (Péld. 6: 4), míg meg nem szűnik ez a perlekedés. Eredj, borulj le felebarátod lábai előtt, kérd tőle a megbékélést! Amikor
kalmanpiroska, 2020. május 31. vasárnap, 22:58
Hogyan kezdjük a napunkat Istennel?
tett fel azoknak, akik Keresztelő János igehirdetésén vettek részt: ,,Mit látni mentetek ki a pusztába?" (Mt. 11: 7).

Furcsa látni ennyi embert, akik itt összegyűltek: a mezők valóban beértek, és készek az aratásra. Szeretném remélni, hogy nem pusztán azért vagytok itt, hogy ellógjátok ezt a csodálatos reggelt, vagy nem kíváncsiságból vagytok itt, mert eddig reggeli igehirdetések nem voltak itt; hanem is azért jöttetek ide, hogy hálát adjatok Istennek és kapjátok az Ő kegyelmét, hogy egyiken és másikon keresztül is közösségben legyetek Vele. Ha azt kérdezitek tőlünk, szolgálattevőktől, hogy mi mit keresünk itt, reméljük, hogy őszintén azt tudjuk felelni (ha Isten ad nekünk erőt), hogy segítsünk nektek a továbbiakban is. ,,Békességes a te jöveteled?" - kérdezték Sámueltől Betlehem vénei (ld. 1 Sám. 16:4). Ily módon, lehetséges, ti is ezt kérditek tőlünk; amire mi ugyanúgy felelünk, ahogyan a próféta felelt rá: ,,Békességes; azért jöttem, hogy áldozzam az
kalmanpiroska, 2020. május 31. vasárnap, 22:47
Tippek: céklából készülő ételek
vegyületekkel. Ha csak tehetjük, illesszük be az étrendünkbe, mert nagyon egészséges zöldségről van szó.

A cékla mint a tápanyagok tárháza
A cékla rendkívül gazdag tápanyagokban, így rendszeresen fogyasztva sokat tehetünk vele egészségünk megőrzéséért. A cékla gazdag forrása a C-vitaminnak, a folátnak, a B6-vitaminnak, a magnéziumnak, a káliumnak, a foszfornak, a mangánnak és a vasnak. Ezen kívül szervetlen nitrátokban is gazdag, amelyek nagyon sok egészségügyi előnnyel rendelkeznek.

Az egyik legjobb vérnyomásszabályzó
A céklának kitüntetett szerepe van a vérnyomás szabályozásában. Ez azért nagyon lényeges tulajdonság, mert mai stresszes világunkban nagyon sokan küzdenek magas vérnyomással. A magas vérnyomás az oka a szívbetegeségek és a stroke kialakulásának, melyek gyakran tragikus kimenetelűek. A cékla nitrátokban gazdag, ezek vérnyomáscsökkentő hatással rendelkeznek, ezért kitüntetett szerepük van a stroke, a szívelégtelenség és a hirtelen szívhalál kockázatainak
pacsakute, 2020. május 31. vasárnap, 12:58
Költségvetés - Varga: a járvány elleni védekezés és a gazdaságvédelem kap elsőbbséget 2021-ben
pénzügyminisztérium tervezési gyakorlata helyes. Bár idén nehezebb a dolguk, hiszen a gazdasági mutatók nagy része jelentősen eltér az átlagos tendenciáktól, még ilyen bizonytalan helyzetben is meg lehet mutatni, hogy mennyire pontosan tud tervezni a Pénzügyminisztérium - vélekedett.

Varga Mihály szerint a járványügyi készültség fenntartására a gazdaságnak, a gazdaságpolitikának is reagálni kell, de nem jelenti azt, hogy a készültség minden más szempontot zárójelbe tesz.

Továbbra is a munkahelyteremtés az egyik legfontosabb cél. Emellett a gazdaságpolitikának törekedni kell az államadósság mértékének további csökkentésére - a fegyelmezett, stabil pénzügyi politikára -, a családok támogatására, a gyermeket vállalók segítésére, a nyugdíjasok védelmére, illetve a nyugdíjak reálértékének biztosítására - sorolta.

A pénzügyminiszter kiemelte: új elem, hogy két fontos pillérre épül a 2021-es költségvetés. Az egyik az egészségbiztosítási és járvány elleni védekezési alap, körülbelül 3000 milliárd
velemenyezd, 2020. május 31. vasárnap, 09:51
A Dal 2020 győztese
győztes száma, Rácz Gergő és Orsovai Reni duettje, a Mostantól immár 19. hete vezeti folyamatosan a Magyar Rádiós Top40 játszási listát. Erre korábban soha nem volt még példa, sőt, Rácz Gergő YouTube-csatornáján is a 20 millióhoz közelít a megtekintések száma. Így a páros A Dal 2020 győzelme és a Petőfi Zenei Díj után egy újabb elképesztő sikert tudhat magáénak. Rácz Gergő, a dal szerzője már a szám megjelenése előtt érezte, hogy sláger lehet belőle.
"Amikor elkészült a Mostantól, éreztem, hogy ez az egyik legjobb dalom. Készítése során azon voltam, hogy minden belekerüljön, ami az eddigi szakmai tapasztalataim alapján a siker felé viszi. Emellett nagyon fontos része az a személyes élmény is, amiről szól. Nagyon jó érzés ilyen egyértelmű visszajelzést kapni" - kezdte az énekes-dalszerző, aki csak nemrég értesült arról, hogy múlt heti csúcsát is megdöntötte, és már 19. hete áll folyamatosan a slágerlisták élén a
maroka, 2020. május 30. szombat, 20:27
Mégsem vonul vissza Andrea Kobetic, hosszabbított Siófokon
siófoki együttes honlapján a 34 éves balátlövő elmondta: a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet arra sarkallta, hogy megváltoztass korábbi döntését.

"Nem ilyen befejezést álmodtam meg magamnak. Közel voltunk ahhoz, hogy nagy dolgokat érjünk el, de sajnos a megkezdett munkát nem tudtuk befejezni. Nem tudtuk feltenni az i-re a pontot, és úgy éreztem, hogy nem lennék boldog, ha így fejezném be, és így hagynám el Siófokot. Ezért döntöttem úgy, hogy maradok" - mondta Kobetic.

Hozzátette: bár egyik nap karrierje befejezésre gondolt, hogy családot szeretne alapítani, végül mégis "győzött a kézilabda".

"Ez az egész egy hatalmas dilemma volt, folyamatosan csak ez járt a fejemben - mondta, majd kiemelte Fodor János ügyvezető szerepvállalását. - Az, hogy most itt vagyok, és nem fejezem be, tulajdonképpen az ő érdeme."

Kobetic 2018-ban került Siófokra, ahol hamar a csapat egyik vezére lett, és főszerepet vállalt a klub első nemzetközi kupasikerében. A sorozat gólkirálynője lett, minden
velemenyezd, 2020. május 30. szombat, 14:51
Koronavírus - Vályi-Nagy István: négyen kapnak vérplazmakezelést
interjúban a főigazgató elmondta, a vérplazmakezelés egyelőre kísérleti szakaszban van, ami azt is jelenti, hogy nincs pontosan meghatározott protokollja.

Kitért arra is, hogy valószínűleg genetikai tényezők is szerepet játszanak a betegség lefolyásában. Több családot is kezelnek, ahol egészen más lefolyású a betegség az egyes családtagoknál. Az alaphelyzet az, hogy az idősek nehezebben, a fiatalabbak könnyebben vészelik át a kórt. Van, ahol az édesapa intenzív osztályon van, a fiatalok közül az egyik súlyos beteg, de nem igényel intenzív ellátást, a testvére szintén beteg, de állapota nem súlyos, otthon vészeli át a betegséget - ismertette.

Azt látják, hogy a társbetegségek sokszor döntőek, például az elhízás komoly veszélyt jelent, mert az ilyen betegek nehezen lélegeztethetők - tette hozzá.

A főigazgató szerint a favipiravir nevű gyógyszer az enyhe lefolyású betegségek esetében alkalmazható, és ígéretes lehet a remdesivir gyógyszer is.

A járvány kezeléséről azt mondta, szerinte jól
velemenyezd, 2020. május 30. szombat, 08:11
1/4550
Képek, videók
Gyógynövények.jpg
pacsakute
2020. május 15. péntek, 21:46
Fűszerek-gyógynövények .j
pacsakute
2020. február 01. szombat, 23:25
Gyógynövények szerveinkne
pacsakute
2018. december 28. péntek, 21:16
Gyógynövények az idegrend
pacsakute
2018. október 10. szerda, 19:54
Otthoni gyógynövények fűs
pacsakute
2018. február 16. péntek, 20:53
téli vitaminok0219.jpg
maroka
2019. február 19. kedd, 11:49
Vitaminok télre
pacsakute
2018. február 21. szerda, 20:41
Természetes vitaminok.jpg
pacsakute
2018. február 20. kedd, 21:20
Vitaminok és folsavtartal
pacsakute
2018. január 10. szerda, 13:55
tavaszi vitaminok0520.jpg
maroka
2017. május 20. szombat, 10:45
Vitaminok.jpg
pacsakute
2016. május 02. hétfő, 10:23
A vitaminok fontossága.jp
pacsakute
2016. május 02. hétfő, 10:02
vitaminok
sanci81
2016. január 20. szerda, 16:06
Vitaminokban gazdag, ....
jucinenadov
2015. augusztus 09. vasárnap, 13:53
Vitaminok.jpg
sznejuci
2013. november 24. vasárnap, 16:45
Címkék
remdesivir gyógyszer, Keresztelő János, készültség minden, lakosságszámhoz viszonyítva, államadósság mértékének, magyar nemzet, influenzára számos, testvére szintén, csodálatos reggelt, mezők valóban, egyik súlyos, igazság gyümölcse, járványügyi készültség, tudomány vagy, Vályi-Nagy István, járvány elleni,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.