Belépés
2019. január 20. vasárnap | 3. hét | 20. nap | 18:13 | Fábián, Sebestyén
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Benkő: a magyar gazdaság erősödésével a honvédelemre is több pénz jutott
szállítására, deszantolásra is alkalmasak. A honvédségnek viszont kevesebb embert is szállítania kell, ezért kisgépekre is szükség van. Az e célra beszerzett Falconok közül az egyik speciális, többcélú feladatra is alkalmas, amelynek katonai célú átalakítása zajlik.

A helikopterflottába idén két új helikopter érkezik. A meglévő orosz gépek nagyjavításon estek át, így rendszerben tarthatók addig, amíg az új helikoptereket leszállítják Magyarországnak.

A légvédelem kapcsán elmondta, hogy az év első felében egy új rakétakomplexum-rendszer és az ahhoz tartozó rakéták beszerzését tervezik.

Benkő Tibor kiemelte: a szárazföldi haderőnemet is fejleszteni kell. Ehhez kapcsolódóan újjáélesztik a magyar hadiipart, amelynek keretében cseh licenc alapján, de a magyar igényeknek megfelelő fegyvereket állítanak elő. A kiskunfélegyházi üzemben idén megkezdődik a sorozatgyártás. Az itt készült fegyverekkel nemcsak a katonákat, hanem a társfegyveres szervezeteket is ellátják, az export mellett. Emellett a
velemenyezd, 2019. január 20. vasárnap, 08:11
Varga György katalógusáról - Ötvenharmadik nap
szervezőjévé vált, az immár egy évtizedes KOMP (Kortárs Művészeti Panoráma) kuratóriuma elnökeként a baráti közösség évről -évre megrendezett vándortárlatának mozgatójává. Ez a közösség, amely lebontva fizikai és szellemi határokat, összekapcsolta a régió művészeti életét. S Győrtől Dunaszerdahelyen át Somorjáig barátokat toborozva a látás nyelvének.
Varga 2017-ben betöltötte hetvenedik évét, s ezt egy impozáns katalógus kiadásával ünnepelte meg. S ez a katalógus végül a tavalyi év második felében jelent meg, s hűen bemutatta azokat az állomásokat, amely érdeklődésének, művészi kíváncsiságának állomásai is.
A szép reprodukciók a festő-és iparművész legjobb darabjait mutatják be, a plasztikákon, akvarelleken, olajképeken át elvezetve a modern világig, amelynek mélyén ott rejlik a szenvedés, s megváltatlanság és megválthatatlanság, s a mai ember romlottsága. S az e fölött érzett megalvadt kétségbeesés.
A katalógus azonban nem csak Vargáról szól, a legfontosabb barátok is szerepet kapnak
sandrapolke, 2019. január 17. csütörtök, 06:35
Juncker arra intette a román uniós elnökséget, ne exportálja belső konfliktusait
sérülnének, ha Bukarest például elfogadná a kormánytöbbség által tervezett közkegyelmi rendeletet.

A jobboldali román elnök azt mondta: a jogállamiság az ő számára nem alku tárgya, és értésre adta, hogy e tekintetben nem köt békét a szociáldemokrata bukaresti kormánnyal, de azt ígérte, hogy az európai ügyek terén együtt fognak működni egy sikeres román uniós elnökség érdekében.

A sajtóértekezleten sorra vették azokat a fontosabb európai témákat, amelyek kezelése a román elnökségre vár 2019 első felében. A brit kilépésről szólva Juncker úgy fogalmazott: katasztrófa lenne, ha erre rendezetlen körülmények között kerülne sor. Hozzátette: állandó kapcsolatban áll a Theresa May miniszterelnökkel, mindent megtesznek a brit parlament keddi szavazásáig, hogy az unióval kidolgozott megállapodás terve ne valljon kudarcot. Megbeszéléseikről azonban nem volt hajlandó részleteket elárulni, találgatásokba bocsátkozni, csak azt erősítette meg, hogy az EB elzárkózik a megállapodás újratárgyalásától, legfeljebb
velemenyezd, 2019. január 11. péntek, 12:52
LMP: az Emmi tárgyalja újra, kiknek járjon a gyermekek otthonápolási díja!
Ungár Péter, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján az ellenzék és a civilek sikerének is nevezte az összeg megemelését. Rámutatott ugyanakkor arra, hogy az Emmi új feltételrendszert vezet be az érintettek számára, és az év második felében fogja felülvizsgálni a jogosultak körét.

Ungár Péter kijelentette: az új pontozási rendszer nem alkalmas a járandóságban részesülők körének meghatározására. A feltételeit ugyanis úgy rögzítették, hogy például egy közepesen súlyos autista gyermek után, aki bár képes például önállóan enni vagy felöltözni, már nem jár a támogatás, holott az egyik szülőnek fel kell adnia a munkát az ellátásához.

A politikus pártja követelései között fogalmazta meg, hogy az Emmi az új feltételrendszerről egyeztessen az érintettek szervezeteivel, az egyeztetésekben vonja be az ellenzéki pártokat is, és fél évnél hosszabb időt hagyjon a felülvizsgálatra.

A politikus kérdésre kijelentette: magyarázatot vár a kormányzattól arra, miért
velemenyezd, 2019. január 11. péntek, 12:01
Európai Számvevőszék: fokozni kellene az EU-s forrásokat érintő csalások elleni küzdelmet
átfogó vizsgálat.

Aláhúzták: a bizottságnak kezdeményezőbb szerepet kellene vállalnia és újra kellene gondolnia az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) szerepét és feladatkörét.

A hivatalos adatok szerint 2017-ben mindössze 390 millió euró volt az uniós büdzsét érintő felderített csalások összege, azaz az összes kifizetés 0,29 százaléka. A valós számok azonban a szervezet szerint ennél jóval magasabb lehetnek.

Az OLAF ajánlásai évi átlag 17 esetben - az összes felderített eset kevesebb mint felében - eredményeznek vádemelést a feltételezett csalókkal szemben. A hivatal zárójelentései ráadásul esetenként nem nyújtanak elég információt, hogy azok alapján kezdeményezni lehessen a jogosulatlanul kifizetett EU-források visszafizettetését. 2012 és 2016 között az ajánlásokban javasolt összegnek csak mintegy 15 százalékát sikerült ténylegesen visszafizettetni - írták.

"Sajnos kétségtelen, hogy az eddigi intézkedések nem bizonyultak elég eredményesnek. Épp ideje, hogy a bizottság végre kézbe vegye
velemenyezd, 2019. január 10. csütörtök, 20:42
Miért nem emlékezünk az előző földi életeinkre?
komolyan." - Látják, ilyenek az emberek. Amíg tetszik nekik valami, addig helyeslik azt, és az illetőre a nagy ember bélyegét sütik. Amikor azonban ugyanő olyat talál mondani, amit már nem tudnak felfogni, akkor elkönyvelik róla, hogy idővel gyengeelméjű lett.

Olykor viszont még szembetűnőbb dolgok történnek. Élt egy nagy természetkutató, William Crookes. Nem mindenben értek egyet azzal, amiket állított, mindenesetre az egyik legnagyobb tudósnak számít a világon. A 19. század utolsó felében tevékenykedett. Délelőtt mindig természettudománnyal foglalkozott. Ment a laboratóriumába, és ott nagy felfedezéseket tett. Mindaz, amit Röntgen és mások csináltak, nem lett volna lehetséges, ha Crookes azt nem készíti elő. A délutánját azonban rendszerint a lélekkutatásnak szentelte. Mint mondtam, nem mindennel értek egyet, amit állított, de mindenesetre ilyen irányban kutatott. Az emberek ezért így szólhattak: ,,Délelőtt egy lángész volt, de délutánra megzavarodott." - Ugyanaz az
eposz, 2019. január 10. csütörtök, 10:44
Andalúziában jobboldali kormány alakulhat
A megállapodás nyomán a Spanyol Szocialista Munkáspárt (PSOE) 36 év után elveszíti Andalúzia irányítását annak ellenére, hogy a december másodikán rendezett autonóm parlamenti választásokat megnyerte, azonban nem akkora fölénnyel, hogy kormányt tudjon alakítani.

A parlament várhatóan a jövő hét második felében szavazhat Andalúzia új elnökéről, Juan Manuel Morenóról.

"Andalúziában ma kezdődik a változás" - jelentette ki a leendő elnök sevillai sajtótájékoztatóján miután a támogató pártokkal külön-külön aláírták a megállapodást.

Juan Manuel Moreno hangsúlyozta: a megegyezés érdekében mindegyik politikai erő nagy erőfeszítéseket tett, valamint kifejezte elégedettségét a létrejött egyezségekkel kapcsolatban, amelyek szavai szerint történelmi mérföldkőnek számítanak és pozitívak Andalúzia számára.

Bejelentette: az Állampolgárokkal kormányzati megállapodást kötöttek, így ez a párt adja majd az új andalúz kormány elnökhelyettesét Juan Marín személyében.

A leendő tárcákról csütörtökön
velemenyezd, 2019. január 09. szerda, 20:53
Az ének hatalma
Az ének hatalma

William Cowper (1731-1800) angol költő a XVIII. század második felében a lírai költészet mestere volt. Beteges és nagyon érzékeny, egyetlen gyerek volt. Hatéves korában vesztette el édesanyját, akit nagyon szeretett, és akiről még 56 éves korában is így írt: - Valóban elmondhatom, hogy egy hét, egy nap sem telik el anélkül, hogy ne gondolnék rá.
A kollégiumokban, ahol Angliában a mai napig is a jó családból való fiúk nevelkednek, a gyenge és melankóliára hajlamos fiú sokat szenvedett az idősebb diákok durvaságától. Joghallgatóként főleg az antik irodalommal foglalkozott.
Apja megtiltotta unokatestvérével kötendő házasságát, parlamenti hivatalnokként nem vált be. Egyre jobban ránehezedett kedélyére a búskomorság. Többször próbált életének véget vetni.
1763-ban a 32 éves férfi a kedélybetegek otthonába került. Egy nap az egyik kerti padon nyitott Bibliára talált. Felvette és a János evangéliuma 11. részét kezdte olvasni. Lázár feltámasztásának története olyan
kalmanpiroska, 2018. december 31. hétfő, 17:08
Évértékelő - Védelmi és elrettentő képességét erősítette a NATO 2018-ban
egyezményből.

Közel kétéves szünet után idén ismét, immár hetedik alkalommal ült össze Brüsszelben a NATO-Oroszország Tanács nagyköveti szinten. A zárt ajtók mögött folytatott megbeszélést követően közölték, a NATO arra törekszik, hogy a lehető legszélesebb körű tájékoztatást nyújtsa Oroszországnak a bizalom helyreállítása érdekében. A NATO nem akar újabb hidegháborút, nem akar újabb konfrontációt Oroszországgal - jelentette ki Jens Stoltenberg NATO-főtitkár.

A Kercsi-szorosban november második felében történt orosz-ukrán incidenssel kapcsolatban kiadott nyilatkozat szerint a NATO azt várja Oroszországtól, hogy engedje szabadon a fogva tartott ukrán katonákat és hajókat, valamint azt, hogy tartsa tiszteletben nemzetközi kötelességeit, lehetővé téve a hajózást a Kercsi-szorosban és az Azovi-tengeren, valamint az akadálytalan hozzáférést az ukrán kikötőkhöz.

A Krím félsziget illegális bekebelezésével kapcsolatban a NATO kifejezte, teljes mértékben támogatja Ukrajna önállóságát, területi egységét
velemenyezd, 2018. december 31. hétfő, 07:20
A lengyel parlament jóváhagyta az áramfogyasztási díjak növekedését megelőző törvénycsomagot
milliárd zlotyval lesz alacsonyabb. 95 százalékkal csökken a rendszerhasználati díjak egyike, ezáltal a fogyasztói díjak további 2,24 milliárd zlotyval mérséklődnek.

A törvény szerint 4 milliárd zlotys állami alapot hoznak létre, ebből a keretből a csökkentett tarifaárak és a piaci árak közötti különbséget fizetik ki az áramszolgáltatóknak.

Egymilliárd zlotyt környezetbarát energetikai beruházásokra szánnak.

Az intézkedések révén a lakossági és a nagyfogyasztói áramárakat az idei év első felében érvényes szinten akarják tartani. Az Eurostat adatai szerint a lengyelországi lakossági áramdíj az első fél évben 14,1 euró volt 100 kilowattóráért, miközben az uniós átlagár 20,5 eurót tett ki.

Mateusz Morawiecki kormányfő a parlamenti vita során a lengyelországi energiaárak emelkedésére ható nyomást a nemzetközi energiapiacon észlelhető drágulással hozta összefüggésbe, valamint az uniós szén-dioxid-kibocsátási egységek árainak idei jelentős növekedésével. Az utóbbi különösen érinti
velemenyezd, 2018. december 29. szombat, 07:04
Liget Budapest - Jövőre folytatódnak a beruházások
munkálatai, emellett folytatódik a parkfejlesztés második üteme.

A részletekről szólva kifejtette: az OMRRK-ban végre minden körülmény adott lesz ahhoz, hogy a műtárgyak kezelését, tárolását, állagmegőrzését a lehető legjobb körülmények között, a lehető legkorszerűbb eszközökkel tegyék meg.

"Szintén megnyitja kapuit a komáromi Csillagerőd, ahol felújítás mellett izgalmas kiállítótereket is létrehoztunk, ezekben a Szépművészeti Múzeum impozáns gipsz-szoborgyűjteménye lesz látható. Az év első felében befejeződik az Olof Palme Ház rekonstrukciója is, amely 2019 nyarán a Millennium Házaként nyit majd, ahol először egy időszaki majd egy állandó kiállítás idézi meg Budapest és a Városliget első aranykorát" - fogalmazott Gyorgyevics Benedek.

Kiemelte, hogy 2019-ben megindulhatnak az Új Nemzeti Galéria munkálatai is. "Óriási élmény a világ egyik legjobb építészirodája, a SANAA csapatával együtt dolgozni a galéria tervein" - jegyezte meg a vezérigazgató. Hozzátette: az épület jogerős építési
velemenyezd, 2018. december 27. csütörtök, 20:40
Bemutatták az Ikarus első elektromos autóbuszát Székesfehérváron
Széles Gábor, az Ikarus elnöke elmondta, hogy több mint egyéves munka előzte meg a prototípus bemutatását, amelyben "a CRRC elektromos hajtásláncokkal kapcsolatos világszínvonalú ismeretei összekapcsolódnak az Ikarus vázgyártási tapasztalatával". Jelezte, hogy jövőre indul a sorozatgyártás.

Ku Ji-feng a CRRC igazgatósági elnöke hangsúlyozta, hogy a típussal elindulhat "a magyar nemzeti márka" újbóli felfutása, és még több munkahely jöhet létre az Ikarusnál. A termékkel megcélozhatják az európai piacokat - tette hozzá.

A CityPioneer nevű, alacsonypadlós jármű meghajtásáról egy 240 kilowattos állandó mágneses szinkronmotor gondoskodik, a 313 kilowattos akkumulátorcsomaggal 200-260 kilométer megtételére alkalmas, a teljes töltöttséghez 5-6 óra szükséges.

A sajtótájékoztató keretében együttműködési megállapodást írt alá Székesfehérvár önkormányzata, az Ikarus vállalatcsoport és a CRRC a város zöld közlekedési stratégiájának megalkotásáról és a CityPioneer busz 2019-es tesztüzembe
velemenyezd, 2018. december 18. kedd, 19:42
1/334
Képek, videók
Magyar Honvédelem
kittcica16
2008. február 26. kedd, 17:00
Honvédelem Napja.jpg
spyritual
2006. október 03. kedd, 23:00
Honvédelem
altissa
2006. szeptember 03. vasárnap, 10:11
Benkő Rékától.gif
charlotteani
2016. március 10. csütörtök, 15:03
Hooligans- Benkó Sándor.j
agica2004
2016. január 04. hétfő, 01:32
benkő péter.jpg
jozsuzsa
2015. október 09. péntek, 08:32
benko-laszlo-omega1-.j pg
agica2004
2015. május 19. kedd, 16:51
benko-laszlo-omega1.jp g
agica2004
2015. május 19. kedd, 16:50
benko-laszlo-omega,..j pg
agica2004
2015. május 19. kedd, 16:49
benko laszlo-omega1,.jpg
agica2004
2015. május 19. kedd, 16:48
Benkő -szülinapi torta.jp
agica2004
2015. január 05. hétfő, 16:29
Benkő.jpg
feviroza
2014. december 26. péntek, 15:45
Benkő László.jpg
agica2004
2014. augusztus 08. péntek, 17:02
Benkő.jpg
agica2004
2014. augusztus 08. péntek, 17:00
Benkő L..jpg
agica2004
2014. augusztus 08. péntek, 17:00
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.