Belépés
2020. június 02. kedd | 23. hét | 154. nap | 05:11 | Kármen, Anita
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az új-zélandi kea madár ugyanolyan eszes, mint a főemlősök
amelyben azt vizsgálták, hogy a madarak milyen következtetésekre jutnak különböző statisztikai, fizikai és szociális információk alapján - írja a www.stuff.co.nz.

A hat madárnak megmutatták, hogy ha fekete színű facsipeszt választanak, akkor ennivalót kapnak, ha viszont narancssárgát, akkor nem jár a jutalomfalat. Ezután két átlátszó edényt mutattak nekik, amelyekben keverve voltak a különböző színű fadarabkák, de az egyikben a feketéből, a másikban a narancssárgából volt több.

Egy ember mindkét edényből kivett egy-egy csipeszt, de úgy, hogy a kea ne láthassa, milyen színűt. A madárnak ezután meg kellett tippelnie, hogy melyik kézben van a jutalommal járó fekete fadarab és az állatok következetesen azt a kezet választották, amelyikkel a nagyobb számú fekete csipeszt tartalmazó edénybe nyúltak.

"A tanulmányunk azt sugallja, hogy ez a képesség valószínűleg kétszer alakult ki a bolygónkon, a főemlősöknél és a madaraknál" - mondta Alex Taylor professzor, hozzátéve, hogy az eredményeik hasznosak
velemenyezd, 2020. március 03. kedd, 20:12
A sörélesztőről
Egy fagyos februári estén, 1898-as évek elején, egy bizonyos Wolfgang Schulze német vegyészmérnök, aki egy sörgyár laborjában éppen munkáját végezve, villanyt oltott a szobában, észrevette, hogy a sötétben az egyik edényből melyben éppen élesztőgombákat szaporított, valami furcsa foszforeszkáló fény világított. Ez olyan volt számára, mint egy jel, ami azt mutatta neki, hogy ennek az anyagnak a megfigyelésére ezentúl több időt kell szentelnie. Ettől a perctől kezdve egyre több időt töltött a sörélesztő tanulmányozásával. Amiről addig azt hitték, hogy csupán a sörgyártásnak egyik haszontalan végterméke, arról kiderült, hogy egy értékes és igen hasznos, tápanyagokban gazdag anyag, amelyiknek gyógyhatásai is vannak. Észrevette, hogy nyílt sebekre helyezve ezek sokkal hamarabb hegesedtek és belső alkalmazás során pedig a betegek állatok sokkal hamarabb épültek fel. Az eredmények láttán a mérnök megpróbálta sörélesztővel kezelni rákos feleségét, aki a kezelés után csodák-csodája, kigyógyult betegségéből. Sajnos
pacsakute, 2020. január 30. csütörtök, 20:55
Kényelem vagy jellem
,,Gondtalan élt Móáb ifjúsága óta, és pihent, mint seprőn a bor. Nem öntötték át egyik edényből a másikba, nem kellett fogságba sem mennie. Ezért maradt meg zamata, illata sem változott meg." Jeremiás 48,11

Jeremiás a borkészítés területéről veszi a példát, hogy általa megtanítson: a kényelmes élet nem vezet erős jellemhez.

Amikor a bor a tömlőkben vagy a hordókban forr, akkor a seprő lerakódik az edény fenekére. Ha a bort ebben az állapotában hagyjuk, élvezhetetlen lesz. Ezért a pincemesternek át kell öntenie egy másik edénybe, hogy a seprőt tisztátalanságaival együtt eltávolítsa belőle. E folyamat által nyer a bor erőt, aromát, színt és különleges zamatot.

Móáb zavartalan kényelemben élt. Nem kellett elszenvednie olyan fájdalmas élményeket, mint fogság és száműzetés. Sikerrel elszigetelte magát nehézségektől, próbatételektől és nélkülözésektől. Ennek következtében élete áporodott, ízetlen lett. Nem volt aromája, fűszere.

Ami a borra érvényes, természetesen
kalmanpiroska, 2019. május 11. szombat, 09:08
Ferdinánd tekercs
Semmi különlegességet nem takar a neve, egyszerű vaníliás csigák, DE az az ellenállhatatlanul finom fajta. :) Sok kelt tésztát készítettem már, de nyugodt lelkiismerettel mondhatom, hogy ez lett az egyik legfinomabb, és a tejszínnek köszönhetően a tésztája puha és zaftos.
Ajánlom mindenkinek kipróbálásra, biztos vagyok benne, hogy nem fog csalódást okozni senkinek. :)

Hozzávalók a tésztához:

- 40 dkg liszt
- 2 dkg friss élesztő
- 2 dl tej
- 2 ek cukor
- csipetnyi só
- 3 tojássárga
- 5 dkg vaj

Hozzávalók a töltelékhez:

- 10 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 cs vanília cukor

Hozzávalók a locsoláshoz:

- 2 dl tejszín
- 1 cs vanília cukor

+ vaj az edény kikenéséhez
+ cukor az edény szórásához

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit, a vaj
suzymama, 2019. április 23. kedd, 20:36
Lelki szomjúság
összegyűlt esővízzel is megelégszenek. Tudjuk, hogy súlyos, akár halált okozó betegséget is össze lehet szedni egy ilyen elhamarkodott, nem elég körültekintő vízivástól! Ennek még sokkalta súlyosabb károkat okozhat az ember lelkének, ha akármilyen spirituális szomjúságoltóval beéri, és nem az Isten szolgái által merített élet vizével csillapítja lelke szomjúságát. Hány kereső és szomjazó lélek vált a szellemidézés vagy más hasonló, Istennek nem tetsző ,,tudomány" áldozatává.
Csak abból az edényből igyál, amelybe az Úr bizonyságtevő szolgái merítettek élő vizet az Úr kegyelmének forrásából!

ÉLETMENTŐ TEA * Kínában a rossz minőségű és az egészségre nézve veszélyes ivóvizet már régóta úgy teszik ihatóvá, hogy a naponta szükséges folyadékmennyiséget felforralva, tea formájában fogyasztják el. Hajdanában a gazdag kínai urak számára a szolga készítette el ezt az életmentő italt.
Jézus is elkészítette számunkra az élő vizet, amely ,,örök életre buzgó víz forrása lesz"
kalmanpiroska, 2018. november 30. péntek, 07:58
Szeptember 29. a kávé világnapja
szelleme meg fog jelenni előtte, hogy parancsaival irányítsa. Így is történt. Ahogy Omar nagy szomorúan haladt előre, egyik este megjelent neki Shadheli szelleme, és forrást fakasztott, hogy Omar olthassa szomját. Felszólította Omart, hogy amint ivott, merítsen is egy edénybe a vízből, és az edényt jól zárja le. Ha majd észreveszi, hogy a víz nem mozdul meg az edényben, ne folytassa tovább útját. Omar eljutott Mokha falai alá, ahol megnézte a vizet, ás látta, hogy nem mozdul meg, nem lehet kiönteni az edényből. Shadheli parancsa szerint nem ment tovább, hanem a városba sietett, ahol nagy pestisjárvány dühöngött. A szenvedések láttán Omar buzgón imádkozott és Allah segítségével sok beteget meg is gyógyított imájával.

Ennek híre eljutott a mokhai királyhoz, akinek a lánya szintén megkapta a betegséget. A király az udvarba hívta Omart, aki buzgó imájával meggyógyította a leányt. Az uralkodó kérdésére, hogy mivel jutalmazhatja meg, Omar kérte, adja hozzá feleségül a leányát, akit megszeretett. A
eva6, 2018. szeptember 29. szombat, 18:52
Az orchideák gondozása otthon
Az orchideák gondozása otthon

Szakértő tanácsa: Így gondozd az orchideát, hogy egész évben gyönyörködhess benne!

Az egyik legelterjedtebb ajándék napjainkban a cserepes virág, ezek közül is leginkább az orchidea. Ha nem szeretnél vágott virágot ajándékozni, akkor lepd meg kedvenc barátnődet egy cserép orchideával. Ezzel egészen biztosan nem fogsz mellé!

Lásd el őt jótanácsokkal azzal kapcsolatosan, hogy hogyan is kell pontosan gondoskodni az orchideáról, így még hosszú ideig fogja élvezni a csodálatos színekben pompázó, különleges szobanövényt. Ha egy orchideát fogadsz be a lakásodba, akkor gondoskodnod is kell róla. Nem elegendő csak néha meglocsolni egy kicsit, ha szép és egészséges növényt szeretnél, akkor igazodnod kell a speciális igényeihez is.

Az alábbiakban a szakértő, Dr. Ing. Eugenia Nita kertészmérnök tanácsait olvashatod. Jó, ha betartod ezeket a tanácsokat, hiszen akkor egészen biztosan sokáig élvezni fogod a gyönyörű
vorosrozsa66, 2018. február 15. csütörtök, 18:40
Az orchideák gondozása otthon
Szakértő tanácsa: Így gondozd az orchideát, hogy egész évben gyönyörködhess benne!

Az egyik legelterjedtebb ajándék napjainkban a cserepes virág, ezek közül is leginkább az orchidea. Ha nem szeretnél vágott virágot ajándékozni, akkor lepd meg kedvenc barátnődet egy cserép orchideával. Ezzel egészen biztosan nem fogsz mellé!

Lásd el őt jótanácsokkal azzal kapcsolatosan, hogy hogyan is kell pontosan gondoskodni az orchideáról, így még hosszú ideig fogja élvezni a csodálatos színekben pompázó, különleges szobanövényt. Ha egy orchideát fogadsz be a lakásodba, akkor gondoskodnod is kell róla. Nem elegendő csak néha meglocsolni egy kicsit, ha szép és egészséges növényt szeretnél, akkor igazodnod kell a speciális igényeihez is.

Az alábbiakban a szakértő, Dr. Ing. Eugenia Nita kertészmérnök tanácsait olvashatod. Jó, ha betartod ezeket a tanácsokat, hiszen akkor
pacsakute, 2018. február 13. kedd, 13:30
Igazi farsangi fánk
héja
3 evőkanál rum
4 tojássárgája (közepes méretű)
80 g olvasztott Rama
250 ml langyos tej
Sütéshez
Napraforgóolaj
Díszítéshez
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
50 g porcukor
200 g sárgabarack lekvár

Elkészítés

A lisztet egy keverőedénybe szitáljuk, és az instant élesztővel összekeverjük. A többi hozzávalót sorban hozzáadjuk, és a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán addig dagasztjuk (dagasztóspirállal), amíg púposan fel nem jön az edényből.

Ezután meleg helyre tesszük, és addig hagyjuk kelni, amíg a kétszeresére nem dagad.

A tésztát még egyszer átdagasztjuk, és egy belisztezett deszkán egy centi vastagra nyújtjuk. A kinyújtott tésztát kör alakú fánkforma szaggatóval kiszaggatjuk.

A fánkokat meleg helyre tesszük, és addig hagyjuk állni, míg a kétszeresükre nem dagadnak.

A fánkokat forró olajban, 2-3 percig sütjük az egyik oldalukon, majd megfordítjuk azokat.

Sütés után a fánkokat
koszegimarika, 2018. január 15. hétfő, 17:16
Korsók
Kínában egy vízhordónak volt két nagy cserépedénye. Annak a botnak egy-egy végén lógtak, amit a nyakában hordott.

Az egyik edényen volt egy repedés, míg a másik tökéletes volt, és még akkor színültig volt vízzel, amikor hazaértek. Míg a megrepedt edényből a pataktól a házig tartó, hosszú séta alatt a víz fele elfolydogált. Így ment ez két teljes évig.
A vízhordó nap, nap után másfél edény vizet szállított a házba.
Természetesen a tökéletes edény büszke volt a teljesítményére, és tökéletesnek érezte magát. De a szegény törött cserép szégyellte tökéletlenségét, és nyomorultnak érezte magát, és úgy gondolta, gazdája is elégedetlen vele.
Ezért két év keserűség után egyik nap megszólította a vízhordót a pataknál.
- Szégyellem magam, mert a víz szivárog egész úton hazafelé.
A vízhordó így válaszolt a cserépnek:
- Észrevetted, hogy a virágok az ösvényen a te oldaladon teremnek,
míg a másikon nem?
Ez azért van így, mert én mindig tudtam a
hibádról, és virágmagot
lenke1964, 2016. december 21. szerda, 11:18
12 gyakori konyhai gikszer megoldása
és így rakd el. A végtelenségig persze nem áll el, de sokkal tovább friss marad!

7. Elsüllyed a gyümölcs a sütidben

A helyzet: beledobáltad a meggyet vagy bármilyen gyümölcsöt a sütibe, csodásan néz ki, de amint elkezded sütni, lesüllyed az aljára, és nem is látszik az egészből semmi.
A megoldás: forgasd meg kevés lisztben a gyümölcsöt, és így tedd bele a tésztába. A sütés végén garantáltan ugyanúgy a tetején fog díszelegni!

8. A karamellt nem tudod kiszedni az edényből

A helyzet: megégetted vagy csak nem használtad fel a karamellt, és ki akarod szedni az edényből, de odakötött.
A megoldás: öntsd tele az edényt vízzel, tedd vissza a tűzhelyre, és forrald fel. Szép lassan leolvad a karamell, és elkeveredik a vízzel, utána nincs más dolgod, mint kiönteni az egészet, és már el is tűnt minden az edényből.

9. Túlverted a tejszínhabot és szétesett

A helyzet: telhetetlen voltál, és kőkemény habot akartál verni, ami áll mint a cövek, aztán
anna4459, 2015. szeptember 10. csütörtök, 13:07
A Fejérváry-Mayer-kódex
oldala, amelyen kereszt formájában a mezoamerikai kozmogónia öt fő iránya - a mezoamerikai népek világképében a négy fő világtáj mellett létezett egy ötödik is, a centrum - jelenik meg a hozzájuk tartozó istenekkel. A centrumban a Tűzisten, Xiuhtecuhtli látható, az onnan kereszt alakban kiinduló négy fa két oldalán pedig egy-egy további isten kapott helyet. Fent, azaz keleten a napkorongból születő fa két oldalán Tonatiuh Napisten és Iztli látható, míg északon, szemből nézve balra, az áldozati edényből sarjadó fa két oldalán Tlaloc Esőisten és Tepeyollotl, a föld belsejének jaguáristene látható.

Nyugaton, azaz alul egy fantasztikus arcból születő fa két oldalán Tlazolteotl, a föld és az éjszaka istene, valamint Chalchiuhtlicue, a felszíni vizek istennője jelenik meg, míg délen, azaz jobbra a Földszörnyből születő fa két oldalán Cinteotl, a kukorica védőistene és Mictlantecuhtli, az alvilág istene van.

A kódexet az akkoriban ismert valamennyi ősi mexikói kódexszel együtt az
eniko1952, 2015. augusztus 28. péntek, 22:47
1/8
Képek, videók
elizabeth_taylor_by_ma ria
ladymoon
2018. június 24. vasárnap, 16:47
Taylor Swift Look What Yo
charlotteani
2018. február 12. hétfő, 01:40
Taylor Kitsch_hires.jpg
charlotteani
2017. augusztus 28. hétfő, 23:27
taylor-kitsch-male-cel ebr
charlotteani
2017. augusztus 28. hétfő, 23:26
Taylor Kitsch arc.jpg
charlotteani
2017. augusztus 28. hétfő, 23:24
taylor2.jpg
charlotteani
2017. augusztus 28. hétfő, 23:22
taylor_kitsch.jpg
charlotteani
2017. augusztus 28. hétfő, 23:20
tumblr_static_taylor_k its
charlotteani
2017. augusztus 28. hétfő, 23:19
monday-taylor-kitsch.j pg
charlotteani
2017. augusztus 28. hétfő, 23:18
taylor kitsch t.jpg
charlotteani
2017. augusztus 28. hétfő, 23:17
taylor8.jpg
charlotteani
2017. augusztus 28. hétfő, 23:16
taylor-kitschlord--tay lor
charlotteani
2017. augusztus 28. hétfő, 23:11
A ház amelyben éltünk :)
jou-jou
2006. szeptember 26. kedd, 22:52
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.