Belépés
2019. július 20. szombat | 29. hét | 201. nap | 15:53 | Illés
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szili Katalin: a sátoraljaújhelyi diaszpóratábor megjeleníti a nemzetpolitikát
Szili Katalin meglátása szerint a táborban érzékelhető az egy nemzethez tartozás. A világ minden tájáról érkezett diákok negyven kísérője egyformán elismerően beszél a Rákóczi Szövetség által szervezett programról, és arról is, ahogyan a kormány a kezdeményezés mellé állt. Ez az a hétköznapi nemzetpolitika, amely nem szólamokban, hanem a megélt gyakorlatban nyilvánul meg - jelentette ki.

Emlékeztetett: a kormány az állampolgárság lehetőségével, a szavazati joggal, valamint az autonómia támogatásával létrehozta azt a nemzeti minimumot, amelyre ráépült a Kárpát-medencei gazdasági támogatási program, valamint a diaszpóra nemzethez tartozásának erősítése. Ehhez partnerre találtak a Rákóczi Szövetségben, nélkülük - mint civil partner nélkül - nem lehetett volna ezt végrehajtani - mondta a miniszterelnöki megbízott. Megemlítette: a szövetség évente mintegy 200 programot szervez, ezeknek nagyon fontos eleme a diaszpóratábor.

A Rákóczi Szövetség sátoraljaújhelyi diaszpóratáborában négy kontinens 15
velemenyezd, 2019. július 19. péntek, 20:52
2019 egyéni tör vivo V.B. Aranyérmet szerzett....
[C]ARANYÉRMET[/C]
............
A párbajtőröző Siklósi Gergely látványos és eredményes vívással aranyérmet nyert pénteken a budapesti olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokságon.
A venezuelai Francisco Limardóval szemben izgalommentes, 15-10-es győzelemmel kezdte a napot a 64-es táblán, majd következett két olyan mérkőzése, amelyet hosszabbításban nyert meg. Az elsőt a Rio de Janeiróban olimpiai bajnok dél-koreai Park Szang Jung, a másodikat pedig a japán Jamada Maszaru ellen, egyformán 9-9 után 10-9-re. A negyeddöntőben könnyebben boldogult Bas Verwijlennel, a hollandot - aki az előző fordulóban Rédli Andrást győzte le ráadástussal - 15-8-ra verte.
A BHSE 21 éves vívója a döntőért az olasz Andrea Santarellivel vívott, és menet közben egy 12-0-s sorozatot produkálva 15-9-es sikerrel lépett tovább, majd a fináléban fordulatos küzdelemben, parádés tusokkal 15-14-re bizonyult jobbnak az orosz
maroka, 2019. július 19. péntek, 20:35
Vívó-vb - Teljes a magyar létszám a főtáblán női kardban
Világranglistán elfoglalt helyezése alapján az utolsó egyéni selejtezőben is kiemelt volt 16 versenyző, köztük Márton Anna (7.) és Pusztai Liza (11.). A 147 fős mezőny további részének viszont vívnia kellett a szerdai selejtezőben. A csoportszakaszban Katona Renáta és Mikulik Júlia egyformán teljesített, mindketten öt ellenfelüket győzték le és csak egytől kaptak ki, ezzel pedig közvetlenül felkerültek a főtáblára.

"Közepes erősségű csoportom volt, az elvesztett asszót sajnálom, meg lehetett volna nyerni azt is" - mondta Katona, majd hozzátette: a cél az volt, hogy a csoportjából közvetlenül továbbjusson, és ez sikerült.

Megemlítette azt is, hogy izgulós típus, és most különösen feszült volt, de a hazai környezet végülis jól hatott rá.

"A páston már nyugodt voltam, csak magamra figyeltem. A bekiabálásokat, buzdításokat nem is hallottam, csak a tapsot" - folytatta.

"A vb-felkészülésem döcögősen indult, de másfél hete már érzem, hogy jól sikerült a formaidőzítésem" - kezdte Mikulik.
velemenyezd, 2019. július 17. szerda, 16:22
Kalotaszeg 24 települése népviseletbe öltözött hagyományőrzői szavalták Ady egyik versét
A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) bánffyhunyadi szervezete által szervezett rendezvény célja, hogy lehetőséget nyújtson a kalotaszegi magyaroknak népviseletük, hagyományaik bemutatására, és szórakozási lehetőséget is biztosítson számukra.

A rendezvényt köszöntő Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztosa az egész Kalotaszeget művészi alkotásnak nevezte, és a magyar kormány köszönetét tolmácsolta azért, hogy a kalotaszegi magyar emberek őrzik magyarságukat, hagyományaikat.

Kós Károlyt idézve jelentette ki: "Kalotaszeg olyan, mint minden igazi nagy művészi alkotás: nem kirakatba való, tömeget vonzó reklámáru, de csak a hozzáértőnek és csak egy idő múlva leplezi le a maga igazi, nagy szépségeit. És csak annak, aki e szépségek forrásához, lelkéhez tud hozzáférni, aki megérti annak harmóniáját, logikus szervezettségét, következetes összefüggéseit. És ez a szépség sajátságosan magyar".

A miniszteri biztos megemlítette: Kalotaszeg olyan kincs,
velemenyezd, 2019. július 14. vasárnap, 16:01
Universiade - Döntős a női vízilabda-válogatott
A magyar szövetség honlapja szerint a válogatott 12-12-es rendes játékidőt követően 4-2-re megnyerte az ötméteres-párharcot, így jutott a fináléba, ahol Olaszországgal találkozik. A pénteki mérkőzés legjobb magyar játékosa Garda Krisztina és Máté Zsuzsanna volt egyformán három góllal.

A női röplabda-válogatott 3-2-re elveszítette a Japán elleni bronzmérkőzést. A mezőny legeredményesebb tagja Németh Anett, az amerikai Coastal Carolina University ütőjátékosa volt 28 ponttal. A magyarok négy győzelemmel és két vereséggel zárták a tornát.

Az atléták közül a kalapácsvető Gyurátz Réka negyedik lett 69,51 méteres eredménnyel. Szűcs Valdó a nyolcadik idővel jutott a férfi 110 méteres gátfutás döntőjébe, ahol 13.77 másodperces eredménnyel ugyancsak nyolcadikként zárt. A gyalogló Venyercsán Bence a 16. helyen végzett 20 kilométeren.

Ritmikus gimnasztikában Pigniczki Fanni a kilencedik helyen zárt egyéni összetettben, ami egyben selejtező is volt a szerenkénti döntőkre: szalaggal negyedik, karikával
velemenyezd, 2019. július 12. péntek, 21:42
EU-tisztújítás - Merkel: nem egyszerű a koalíción belüli helyzet
A konzervatív kancellár a jelölés és von der Leyen bírálóit arra kérte, hogy tanúsítsanak önmérsékletet, és egyetértett a szociáldemokraták vezetésével abban, hogy racionálisan kell hozzáállni a kereszténydemokrata védelmi miniszter jelöléséhez, akkor is, ha nem egyformán gondolkodnak róla.

"Ami szerdán Brüsszelben történt, abból nem mindent sorolnék ebbe a kategóriába" - fogalmazott a kancellár, aki kiemelte, hogy több mint öt évtized után adatik meg Németországnak ismét, hogy az Európai Bizottság elnökét adhassa.

"Azon dolgozunk, hogy von der Leyen asszonyt megválasszák. És, hogy emiatt a koalícióban milyen helyzet alakult ki, az nem egyszerű" - fogalmazott a kancellár.

A szociáldemokratát elutasítják von der Leyent. A dpa német hírügynökség úgy tudja, hogy a német szociáldemokraták EP-küldöttségének vezetője szerdán egy papírból számos dolgot olvasott fel, mielőtt a képviselőcsoport találkozott von der Leyennel, és a lap tetején az állt: miért alkalmatlan jelölt Ursula von der
velemenyezd, 2019. július 11. csütörtök, 16:40
Ukrán választás - Felmérés: Zelenszkij pártja továbbra is nagy arányban vezeti a népszerűségi listát
Ihor Szmesko volt SZBU-főnök Erő és Becsület nevű pártjának.

A Rejting közvélemény-kutató csoport múlt csütörtökön közzétett felmérése ugyanakkor a korábbiakhoz képest csökkenést mutatott a Nép Szolgája népszerűségében, amely náluk csak 42,3 százalékos támogatottságot ért el a biztos szavazók körében. A Rejting a felmérést június 29. és július 3. között végezte, azaz nagyjából ugyanabban az időszakban. Az Ellenzéki Platform 13,4, Porosenko pártja 8,3, a rockénekes Vakarcsuké és Timosenkóé pedig egyformán 7,2 százalékot kapott, vagyis e három párt támogatottsága gyakorlatilag ugyanakkora.

Ukrán politológusok csekély esélyét látják annak, hogy Zelenszkij pártja egyedül megszerzi a kormányalakításhoz szükséges többséget a parlamentben. Rámutatnak arra, hogy valószínűleg egyéni jelöltjei a párt listás eredményéhez képest gyengébben szerepelnek majd, így nem nyernek a többség biztosításához elég körzetben. Ukrajnában vegyes rendszerű a választás, a képviselők fele pártlistákról, a másik fele
velemenyezd, 2019. július 10. szerda, 15:42
A változásokról
Változik a világ, a gyerekeink öröksége lényegesen más amilyen az elődeinké volt. A kulturának nagyon erős és behatárolt szabályai vannak, ahoz, hogy 2-3 évtizednél tovább kibirják fenállásukat.
Változik a világ, ébrednünk kellene,mert nem tudjuk, hogy gyerekeink, vagy unokáink, dédunokáink milyen világba fognak élni ? a passzivitásunkból kifolyolag. De baj, hogy nem gondolkozunk egyformán mind. Nem tudjuk elképzelni, hogy milyen is és modon jön el a világváge ! Ki fogja uralni majd akkor a világot, és ez nem faji előitélet, de a jelenlegi népvándorlás ilyeneket mutat nekünk.
Csak egyetlen szám: Európában a kimutatások szerint, már több mint 50 millió musztulmán él jelenleg, akik uralni akarják e földrészt, harc és fegyver nélkül, csak a muszulmán többségének veszedelmével !
wob, 2019. július 04. csütörtök, 18:06
Útravaló – 2019. július 3. - Szent Tamás apostol
,,Boldogok, akik nem láttak, és mégis hisznek!" Tamás kételkedve fogadta Jézus feltámadásának hírét. A Feltámadott győzte meg arról, hogy valóságos testben támadt fel. Újra megjelenik tanítványainak, amikor Tamás is köztük van. A Jó Pásztor, aki utánamegy minden báránynak, mert mindegyiket egyformán szereti. Biztatja Tamást, hogy érintse meg feltámadt testét. Az apostol, belenyúlva Jézus sebébe, így vallja meg hitét: ,,Én Uram, én Istenem!" Boldognak nevez minket Jézus, mert mi nem látjuk őt úgy, mint Tamás, mégis hisszük, hogy él és velünk van. Az igazi boldogságot ő adja nekünk. Jézus azt mondja, érintsd meg őt! Itt van, mindjárt megérintheted a feltámadt Jézust a szentáldozásban.
maroka, 2019. július 03. szerda, 10:39
KSH: 245 millió euró volt a külkereskedelmi mérleg többlete áprilisban
a 2,098 milliárd eurós mérlegtöbblet 532 millió euróval kisebb, mint a tavalyi azonos időszakban volt.

Január-áprilisban a gépek, szállítóeszközök kereskedelméből 4 milliárd eurót meghaladó, az élelmiszerek, italok és dohánytermékek forgalmából 754millió euró aktívum származott, míg az energiahordózók négyhaviimporttöbblete 1,744 milliárd euróra rúgott és a feldolgozott termékek kereskedelme is 1,131 milliárd euró deficittel járt.

A gépek, szállítóeszközök exportja és importja véletlenül egyformán 6,4 százalékkal haladta meg euróban számolva a tavaly első négyhavit, míg változatlan áron számolva az export 5,6 százalékkal, az import 6,5 százalékkal nőtt. A négyhavi többletből 3,104 millió euró származott a közúti járművek exportjának 12,1 százalékos és az import 2,1 százalékos növekedéséből. További 1,361 milliárd euró aktívumot az energiafejlesztő gépek, 1,066 milliárd eurót a híradástechnikai készülékek forgalma generált, míg a villamosgépek, a fémmegmunkáló és egyéb gépek kereskedelme deficittel
velemenyezd, 2019. július 02. kedd, 10:31
13. évközi hét hétfő 07-01
fejét."
.............
Egy másik tanítványa pedig ezt kérte tőle: ,,Uram, engedd meg, hogy előbb elmenjek, és eltemessem apámat." Jézus azonban így válaszolt: ,,Kövess engem, és hagyd a holtakra, hogy eltemessék halottaikat!"
Ezek az evangélium igéi. Mt 8,18-22

Imádság
Ó Jézus, te mindenkinek egyforma nagylelkűséggel felajánlod szavadat és tanításodat. Ahogy a magvető nem tesz különbséget a földre vonatkozóan, hanem egyszerűen mindenütt vet, éppúgy te is egyformán intézed tanításod a gazdaghoz, a szegényhez, a bölcshöz, a tudatlanhoz, a buzgóhoz, a lustához, a bátorhoz és a gonoszhoz. Megkülönböztetés nélkül beszélsz mindenkihez. Add, Uram, hogy tanításodat figyelemmel hallgassam és állandóan eszemben tartsam, s erővel és bátran megvalósítsam.

Elmélkedés
Jézus követése a téma a mai evangéliumban.. Máté evangélista nem zárja le a rövid párbeszédeket, így nem
maroka, 2019. július 01. hétfő, 09:28
Európa Játékok - Lemaradt az éremről a női asztalitenisz-válogatott
Két csalódott együttes csapott össze szombat délelőtt az Olimpiai Tenisz Központban kialakított helyszínen, egy nappal korábban, az elődöntőben a harmadik helyen kiemelt magyarok a románoktól, a hetedikként rangsorolt lengyelek pedig a németektől kaptak ki óriási csatában, egyformán 3-2-re.

A meccs nyitányát az Eb-bronzérmes Madarász Dóra, Pergel Szandra duó nehezen kiharcolt, de immár szokásosnak nevezhető győzelme jelentette - a magyar páros mindhárom mérkőzését megnyerte a fehérorosz fővárosban -, majd következett Póta Georgina és az aktuális Európa-bajnok, Li Qian összecsapása.

A magyar 30., a kínai születésű, védekező stílusban játszó rivális pedig 52. a világranglistán. Kiegyenlített mérkőzést vívtak egymással, amelyet hosszú labdamenetek jellemeztek, s végül Li a negyedik, szoros szettet begyűjtve a maga javára fordította a csatát, válogatottja pedig egyenlített. A negyedik játszmában egyébként tíz perc elteltével életbe lépett az úgynevezett időjáték-szabály, azaz a fogadó játékosnak
velemenyezd, 2019. június 29. szombat, 13:12
1/598
Képek, videók
Szili Katalin munkában -i
agica2004
2015. július 07. kedd, 17:03
szili-katalin-orszaggy ule
agica2004
2015. július 07. kedd, 17:02
Szili Katalin.jpg
agica2004
2015. március 09. hétfő, 16:12
Szili Katalin koszorűz
kmmmarika
2009. október 25. vasárnap, 15:07
Szili Katalin kezdte a sz
maroka
2007. december 16. vasárnap, 19:11
Megjelenítés szín választ
babyviki
2006. július 17. hétfő, 16:47
141217 szili érkező vonat
brumteso
2017. március 10. péntek, 13:23
sziliget.png
sz719eszter
2016. május 14. szombat, 17:39
cirmos szili
brummologus
2016. február 11. csütörtök, 18:45
kothencz_szili.jpg
agica2004
2014. december 16. kedd, 13:06
kothencz__szili.jpg
agica2004
2014. december 16. kedd, 13:05
Kothencz _ Szili.jpg
agica2004
2014. december 16. kedd, 13:04
130223 szilik
brumteso
2013. szeptember 24. kedd, 22:50
Szili-labda.jpg
basikele
2013. június 13. csütörtök, 04:42
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.