Belépés
2019. november 16. szombat | 46. hét | 320. nap | 23:23 | Ödön
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az én kertem
ágad
bármi bágyadt,
bármi búsan bólogat,
vén akácom,
e világon
nincsen nálad boldogabb!

Viharával,
nyomorával,
átaluszod a telet-
új virággal,
lombos ággal
kelteget a kikelet. FelPál Kata: AZ ÉN KERTEM...

Virágoskertem oly vidám,
akár a tündöklő szivárvány.
Tündérlakta hely ez nyáron,
itt pompázik sok virágom.

Egy sincs közte mely kedvencem,
mindet egyformán szeretem.
El is mondom szép sorjában,
kertecskémben hány virág van.

Elsők közt tör a felszínre,
az élet hófehér hírnöke.
Kis hóvirág milyen csodás,
hordozza a tavasz illatát.

Lassan rügyeznek a fák,
aranyba öltözik oly sok ág.
Szépséges aranyeső virága
harmonizál a nap sugarára.

Kis kertemnek víg pompája,
sokszínű krókuszok varázsa.
Mellettük hajladoznak lágyan,
aranyló nárciszok karcsú
menusgabor, 2019. november 16. szombat, 21:30
Női kézilabda EHF Kupa - Csoportkörbe jutott az Érd
Az érdiek az előző két szezonban a selejtező harmadik fordulójában búcsúztak a második számú európai kupasorozatban, a 2016/17-es idényben csoportkörbe jutottak, a 2014/15-ös szezonban pedig elődöntőt játszottak.

Eredmény,

Női EHF Kupa, selejtező, 3. forduló, visszavágó:Kubany Krasznodar (orosz)-Érd HC 30-25 (19-13)----------------------------------------------

Továbbjutott: Érd 64-62-es összesítéssel

Az érdiek múlt vasárnap hazai pályán 39-32-re nyerték meg a párharc első meccsét.

A pénteki visszavágón az orosz csapat 7-3 után többször is öt-hat góllal vezetett, s a szünetre egyre csökkentette összesített hátrányát (19-13). Mi több, a második játékrészben a vendéglátók 21-13-nál már továbbjutásra álltak. Az Érd nem roppant össze, eredményesen harcolt, s a hajrában ötgólosra szűkítve a különbséget összesítésben megnyerte a párharcot. A magyar együttes legeredményesebb játékosa az egyformán hat gólig jutó cseh Marketa Jerabkova és a szerb Jovana Kovacecic volt.

A csoportkör
velemenyezd, 2019. november 15. péntek, 18:52
Facebookon kaptam
éjszakát kívánok .
Puszillak .
"Ha egy kis gyertya fénye , a gyufa apró szikrája képes óriási tüzet gyújtani , és bevilágítani az utat az embereknek , akkor a te lelked szikrái , szíved melegsége , és jóságod példája is képes gyökeresen megváltoztatni a körülötted élő emberek életét , sorsát , életszemléletét , még ha ők ezt nem is értik teljesen ...

EZÉRT TEHÁT LÉGY FÉNY azoknak az embereknek akik körülvesznek , ugyanúgy ahogy a világítótorony a sötétben is , és viharos éjszakákon is egyformán világit mindenkinek
eva6, 2019. november 15. péntek, 18:39
Nagy István: az agráriumban a generációváltás számos feladattal jár
együttműködésből és a szövetkezetből piacot szerezhetnek, megfelelő banki hitelt kaphatnak, és garanciákat is szerezhetnek. Fontos, hogy közösen gondolkodjanak, hogy egymásban ne az ellenfelet, hanem a versenytársat lássák, amely cselekvésre ösztönöz - emelte ki a miniszter.

Az integrációnak Nagy István szerint a szerződések miatt van nagy jelentősége. "Vége annak a lehetőségnek, hogy árnyékban is lehet gazdálkodni, mert a szerződések mindent rögzítenek" - fogalmazott Nagy István. Így mindenki egyformán áll a rajtvonalhoz - szögezte le, hozzátéve, hogy ez szükséges ahhoz, hogy az ágazat tervezhető legyen.

A fiatal gazdálkodók tevékenységére hatással lesz a jövőben, hogy a kármentesítés és a biztosítás körében szeretnék létrehozni a negyedik pillérű támogatást - mondta el a tárcavezető. Ez a hitelezésnél és az előre tervezésnél is fontos - fűzte hozzá.

Nagy István tájékoztatott arról, hogy Magyarországon ötmillió hektár termőföld van, amelynek csupán két százalékán, 87,5 ezer hektáron
velemenyezd, 2019. november 15. péntek, 17:52
A búzaföldeken
A búzaföldeken

A búzaföldeken jártam
éppen aratás idején,
szívemből feltört a hála;
egy évre újra lesz kenyér.

A kombájnok zümmögése
szívemnek komponált zene,
benne van a gyermekkacaj,
ha kenyérért nyúl kis keze.

Benne zúg tízmillió szív,
öröme benne dübörög.
Hallgattam könnyezve, némán,
a lekaszált tarló között.

Szállt a zene messze-messze,
de tudom, megáll valahol,
és a láthatatlan űrben
Valaki előtt meghajol.

Mert hívő szívvel hiszem és
vallom, hogy ott a földeken,
az ember munkáján kívül
Valaki kell, hogy ott legyen.

Én azt a Valakit áldom,
aki a nap fényét küldi,
aki a téli hó alatt
vetésünket hiven őrzi.

Aki dús asztalt teritett,
s mindenki egyformán vehet:
,,a bőség kosara" tárva:
mindenkit egyformán szeret.

S az ország kenyere fölött
elmondtam egy csendes imát,
mig a pergő mag illata
a nyári
kalmanpiroska, 2019. november 15. péntek, 16:07
Brit választások - Johnson: elérhető a szabadkereskedelmi megállapodás az EU-val az átmeneti időszak végére
állásajánlat nélkül érkezők számát.

A brit kormányfő az Európai Unióban érvényes szabad mozgásra utalva úgy fogalmazott, hogy jelenleg ellenőrizetlen bevándorlás zajlik egy több mint 500 millió lakosú térségből, és a szakképesítés nélküliek bevándorlása az elmúlt húsz évben a nagy-britanniai bérek emelkedését is akadályozta.

Boris Johnson szerint az uniós bevándorlási szabályozás diszkriminatív az Európai Unión kívüli országokból érkezőkkel szemben, és a brit kormány ezért kíván mindenkire egyformán érvényes, az ausztráliaihoz hasonló, pontozásos elbírálására alapozott szabályozást bevezetni.

Ugyanerre tett egyenes utalást előző nap Priti Patel brit belügyminiszter. Patel a Konzervatív Párt bevándorlási terveit ismertető választási nyilatkozatában leszögezte, hogy a kormány 2021 januárjától - vagyis a Brexit után tervezett átmeneti időszak végétől - nem érvényesíti az Európai Unión belüli szabad mozgás gyakorlatát, és attól az időponttól mindenkire egyformán érvényes, az ausztráliai pontozásos
velemenyezd, 2019. november 15. péntek, 11:41
Megnyerte a szlovákiai tornát a női jégkorong-válogatott
Eredmény (a szlovák szövetség honlapjáról):

döntő:Magyarország-Franciaország 3-2 (1-1, 1-1, 1-0)--------------------------------------------------a magyar csapat gólszerzői: Scott (4.), Dabasi (25.), Huszák (49.)

Pat Cortina szövetségi kapitány együttese szerdán 5-0-ra verte a kínaiakat, majd pénteken 3-1-re a dánokat, így játszhatott szombaton döntőt. A franciák elleni mérkőzésen az első két harmad egyformán 1-1-es döntetlennel zárult, majd a harmadikban Huszák Alexandra döntött.

Decemberben Szocsiba utazik a csapat, az ottani Hat Nemzet Tornán a magyar mellett még a házigazda orosz, a cseh, a dán, a norvég és a francia válogatott indul. Február elején Norvégiában az északiak mellett a szlovák és a francia együttessel mérkőznek meg a magyarok, akiknek márciusban már a közvetlen vb-felkészülésük zajlik.

A kanadai rendezésű világbajnokságon a magyar válogatott - amely története során először szerepelhet a legmagasabb osztályban - március 31-én a csehek ellen kezdi meg szereplését a B
velemenyezd, 2019. november 09. szombat, 21:32
Útravaló – 2019. november 3
Szinte látjuk magunk előtt ezt a kis embert, ahogy felküzdi magát a fügebokorra, és elrejtőzik az ágai között. Nem szabad kinevetnünk Zakeus Jézus utáni kíváncsiságát, vágyát; hogy alacsony termete miatt képes volt erre. A foglalkozása miatt már eleve megvetett; saját népe ellenében az elnyomó birodalom kiszolgálója volt. Ezért messziről elkerülték, a háza küszöbét nem lépték át. De vagyona, befolyása miatt sokan irigyelték. Ha nem tartozott is az előkelők közé, a pénz bősége fényezte gyarlóságait. Zakeus utódait ma is megtalálhatjuk a világ számtalan helyén.
Ennek tudatában meg inkább nevetséges ennek a jól öltözött, tekintélyes embernek a fára mászása. Milyen nagy kíváncsiság volt benne, hogy semmibe vette az emberek nevetését, gúnyos megjegyzéseit! Más megoldás ott, hirtelen nem adódott számára, alacsony termete miatt.
Az is meglephette, hogy Jézus megállt a fa alatt, ahelyett hogy továbbhaladt volna, és fölnézve a nevén szólította őt. Addig pedig nem ismerhették egymást. Jézus mégis tudja az ő
maroka, 2019. november 03. vasárnap, 08:22
Motorsport Games - Báder 10. a szimulátorosok versenyében
A 28 éves versenyző pénteken a két szabadedzésen egyformán hatodikként végzett, majd szombaton a harmincfős mezőny hatodik helyezettjeként jutott az elődöntős futamba. A Race Online Hungary szimulátorosa a saját elődöntős versenyét a második helyen zárta, ezzel egyenes ágon került a legjobb 12 versenyzőt felvonultató fináléba, amelyen a hatodik helyről rajtolhatott.

A 19 körös döntőben a barcelonai Forma-1-es pálya, a Circuit de Catalunya digitalizált másán versenyeztek egymás ellen a döntősök, mégpedig a Red Bull X2019 koncepcióautót irányítva.

A rajtnál Báder egy pillanatra negyedik és ötödik is volt, ám ezután hetediknek csúszott vissza, majd a célegyenesre fordulva megpördült, de mivel többen is a boxba hajtottak kerékcserére, maradt hetedik. A magyar szimulátoros a verseny alatt a két kötelező boxkiálláson és kerékcserén túl még egyet teljesített, öt körrel a döntő vége előtt 11. volt, a hajrában pedig még egy pozíciót tudott javítani. A finálét ausztrál riválisa nyerte, második a Costa
velemenyezd, 2019. november 02. szombat, 21:32
Motorsport Games - Tóth László negyedik a Formula-4-esek első versenyén
A 19 éves magyar pilóta egészen kiváló teljesítményt nyújtva, remek előzéseket és hiba nélküli versenyzést bemutatva javított hat pozíciót a rajthelyén, ennek köszönhetően a kategória vasárnap sorra kerülő, hétvégi főversenyén a negyedik helyről startolhat el.

Tóth a két pénteki szabadedzésen egyformán harmadik volt, majd a szombat délelőtt rendezett időmérőn a 13. rajthelyet csípte el a többször is félbeszakított, majd az utolsó egy percre már újra nem indított kvalifikáción, amely nedves aszfalton kezdődött, és csak félig száraz burkolaton fejeződött be. A magyar versenyző aztán a különböző utólag kiszabott büntetések miatt a 10. kockát foglalhatta el a rajtrácson.

A 20 perces kvalifikációs futam rajtjánál Tóth azonnal javított egy pozíciót, sőt, az első kör végén már hatodikként száguldott, majd megelőzte brazil riválisát is, és feljött ötödiknek. A versenybíróság aztán a második kör közepén egy baleset miatt beküldte a pályára a biztonsági autót, amely két körrel később elengedte a
velemenyezd, 2019. november 02. szombat, 13:01
Otthon
Otthon

Bármerre élsz, bármerre jársz,
tiéd lehet a nagy világ;
egy fészek van, mi hazavár,
és igazán szívébe zár.

Körülvehet sok jó barát,
hiheted ajkuk szép szavát;
de aki igazán szeret,
azt mindig csak otthon keresd.

Az örömnek egy az íze,
és egyformán fáj a szívben
a szomorúság és a bú,
mert a szív együtt szomorú.

A nagy érzéskör összeköt:
drága a lélek hite.
Megsokszorozódik az erő,
ami Isten elé felvigye.

Páskulyné Kovács Erzsébet
kalmanpiroska, 2019. október 31. csütörtök, 15:49
Cseh színházi fesztivált rendeznek a Katona József Színházban
és rendező a Szlovák Nemzeti Színház felkérésére írta az Elitek című darabot, amelyet felolvasószínházi formában mutatnak be a fesztiválon. Az ellentmondásos művet Jirí Havelka 2017-ben rendezte meg az első számú szlovákiai színpadon, ahol napjainkban is a repertoár része. Az Előttünk a múlt alcímet viselő darab érvényes az egykori szovjet blokk minden országában, a korábbi ügynökök és a rezsimet kiszolgálók újjászületése napjaink politikai és gazdasági vezetőiként olyan téma, amely minden országban egyformán rezonál - idézik Lucie Orbókot, aki kiemelte: különösen most, amikor a vasfüggöny lehullásának 30. évfordulójára emlékezünk, a Havelka darabjához hasonló művek figyelmeztetnek rá, hogy a szabadság nem magától értetődő dolog.

A másik darab, David Kosták A szívnek rács mögött a helye című drámája a társadalmi felelősség kérdését vizsgálja.

A cseh előadásokat magyar és angol felirattal mutatják be.

A fesztivál a Cseh Köztársaság Kulturális Minisztériuma, a prágai Művészeti Intézet - Színházi
velemenyezd, 2019. október 26. szombat, 11:21
1/601
Képek, videók
Ez is az én kertem.
mkt
2006. július 19. szerda, 16:23
Szivárvány
dandej
2019. október 11. péntek, 09:49
Szivárvány
eva6
2019. augusztus 29. csütörtök, 09:39
szivárvány0725.jpg
maroka
2019. július 28. vasárnap, 20:05
ahogy nincs szivárvány.jp
sz719eszter
2018. november 02. péntek, 13:37
szivárvány 8
taltos1
2018. szeptember 26. szerda, 01:01
HÁTTÉR, SZIVÁRVÁNYOS,JPG.
rochlitzne
2018. augusztus 24. péntek, 14:02
osho_szivarvany_deruse let
menusgabor
2018. július 25. szerda, 20:50
szivárvány.jpg
menusgabor
2018. július 25. szerda, 20:50
szivarvany.png
menusgabor
2018. július 25. szerda, 20:47
szivarvany13_1792978_2 695
menusgabor
2018. július 25. szerda, 20:46
Nekem sincs.
alvaro-hopihe
2018. szeptember 28. péntek, 14:02
Fogyalmam sincs
sanci81
2017. augusztus 15. kedd, 17:18
Semmim sincsen (1).jpg
borigit
2017. július 14. péntek, 13:56
már István sincs itt
orban47
2017. április 07. péntek, 16:42
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.