Belépés
2019. augusztus 19. hétfő | 34. hét | 231. nap | 18:27 | Huba
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Pilinszky János: Terek
A Terek sajátos vízió mennyországról és pokolról. Szeretetről, szépségről, szabadságról - három, e világi mértékeinkkel kifejezhetetlen, mérhetetlen adományról - beszélnek ezek a verssorok.

A pokol térélmény. A mennyország is.
Kétféle tér. A mennyország szabad,
a másikra lefele látunk,
mint egy alagsori szobába,
föntről lefele látunk, mintha
egy lépcsőházból kukucskálnánk lefele
egy akarattal nyitva hagyott (felejtett?)
alagsori szobának ajtaján át.

Ott az történik, ami épp nekem
kibírhatatlan. Talán nem egyéb,
kibontanak egy rongyosládát,
lemérik, hány kiló egy hattyú,
vagy ezerszeres ismétlésben
olyasmiről beszélnek azzal
az egyetlen lénnyel, kit szeretek,
miről se írni, se beszélni
nem lehet, nem szabad.

(1974)

*
- További versek
maroka, 2019. augusztus 10. szombat, 21:47
Maja öngyógyítás
gerincvelőhöz és engedjük, hogy a hátunkon felfelé haladva elérje az agyat. Ez alkalommal engedjük, hogy a gyógyító/szeretet energia keresztülmenjen fejünkön és tetejéről forrásként felfelé folyjon. Szikrázó zöld fényként csendesen lefolyik testünk körül, szeretet kupolát alkotva, maradj benne és oszd meg a többi emberi lénnyel is, beleértve a növényeket, állatokat, akik ki vannak téve a te mozgó gyógyító/szeretet energiádnak és a környezetedben vannak. Itasd át magadat és a kupoládon belül mindent, egyetlen végtelen Teremtőnk zöld fényével. Végezetül oszd meg gyógyító/szeretet energiáidat Föld Anyánkkal, egy fényoszlopot alkotva, aminek mérete megegyezik a kupolád átmérőjével- és behatol a földköpenyig, kb. 600 kiló méterre lefelé.

Mikor valahova mész mindig vidd magaddal a kupolát és a zöld fényoszlopot, amivel gyógyító/szeretet energiát adsz kimerült Föld Anyánknak bármerre is jársz. Ez a felelőssége/kötelessége mindazoknak, akik azt választották ebben az inkarnációjukban, hogy pozitív módon
pacsakute, 2019. június 03. hétfő, 10:56
Húsvét van megint! Krisztus feltámadását ünnepeljük.
feltámadását ünnepeljük. Ennek a fantasztikus eseménynek az emlékét őrizték meg Jézus tanítványai... Ha találkozunk a Feltámadottal, akkor rádöbbenünk, hogy nincs vége a mi életünknek sem a halállal, hanem van reményünk rá, hogy Krisztussal újra, örökre és dicsőségesen együtt leszünk. Ez pedig vigasztalás, erő és öröm mindannyiunk számára.
Ennek a fantasztikus eseménynek az emlékét őrizték meg Jézus tanítványai
Nem ezt kellett elszenvednie?
Ez az a közös emlékezet, amely a keresztényeket ma is egyetlen néppé, egyetlen közösséggé, egyházzá teszi szerte a világon. És azért jövünk össze mindmáig minden vasárnap, mert ez az Esemény akkor vasárnap történt, a szombat utáni első napon. A tanítványokban a felismerés és az öröm akkor ragyogott fel, amikor nemcsak a sírt találták üresen, hanem találkoztak is a Feltámadottal.
Voltak közöttük, akik csüggedten már hazafelé indultak, mint az emmauszi tanítványok. Úgy gondolták, hogy vége a történetnek. Követték Jézust, mert azt hitték, ő lesz a
maroka, 2019. április 22. hétfő, 23:09
Pilinszky János
Pilinszky János

Terek

A pokol térélmény. A mennyország is.
Kétféle tér. A mennyország szabad,
a másikra lefele látunk,
mint egy alagsori szobába,
föntről lefele látunk, mintha
egy lépcsőházból kukucskálnánk lefele
egy akarattal nyitva hagyott (felejtett?)
alagsori szobának ajtaján át.
Ott az történik, ami épp nekem
kibírhatatlan. Talán nem egyéb,
kibontanak egy rongyosládát,
lemérik, hány kiló egy hattyú,
vagy ezerszeres ismétlésben
olyasmiről beszélnek azzal
az egyetlen lénnyel, kit szeretek,
miről se írni, se beszélni
nem lehet, nem szabad.
horvathzsoka, 2018. június 20. szerda, 08:29
Földanya-Vénusz egyszerű személyisége
magamba zárkóztam és ringattam a szívemet vigasztalás képpen az énekemmel. Mindig magamat vigasztaltam meg, szerintem ezek az időszakok voltak azok, melyekből energiát merítettem a folytatásához az érthetetlen életemnek.

Nem ismertem a lehetetlent, amin soha nem gondolkoztam el, csak egyszerűen soha nem adtam fel, azzal az ösztönös cselekvéssel, hogy mindent meg lehet oldani. Nem hittem el a rengeteg figyelmeztetés ellenére, hogy engem tönkre lehet tenni akaratom ellenére.

A szerelem egyetlen kék szemhez kötődött, Illés-Pistihez, akinek a kék szemét nem fedeztem fel senkiben sem. Mindenkiben van valami szép, a szeme, a hangja, vagy a viselkedése, amibe szerelmes lehet lenni. Én így lettem volna, ha senki sem bánt mindig másba szerelmes, mert egyben a Földön nincsen meg a tökéletes Vénuszi eszmény. Akiben nincsen hiba, az csak olyanra nézhet fel, aki nála is különb. Egyetlen tiszta hanggal készültek a fogadásomra, dr. Melion jungista aranysas Mária elméletesével, akinek a hangja nevem
kohlinka, 2018. április 16. hétfő, 11:19
Idézetek képpel.
Müller Péter: "Kell a szeretet!"

Ravaszul van ez kitalálva. Az önző, egocentrikus ember, aki mindenki ellen él, legszívesebben egyedül csinálna mindent, önmagának, a saját örömére, a maga hasznára. De ez nem megy sokáig. Nem volt a teremtésben szomorúbb látvány, mint amikor még csak egyetlen ember élt az Édenkertben, Ádám. Ránézett az Isten, és azt mondta: - Nem jó az embernek egyedül! - Nagyon szánalmas lehetett, szegény. Szerintem didergett a félelemtől. Azóta anya nélkül nem tudunk megszületni. Nem a megtermékenyülésre gondolok, mert az is kettős játszma, hanem magára a méhen belüli együttélésre egy másik lénnyel, és az utána következő, kölcsönös odaadottságra.


Ketten kellünk hozzá. Ahhoz, hogy élni kezdjen bármi, egy gondolat, egy érzés, egy történet, ketten kellünk. Én vagy te, csak elkezdhetjük.


Levegő nélkül kb. 2-3 percet bírunk
marikaszanto, 2018. február 06. kedd, 11:49
Petőfi Sándor: Az apostol gondolataimmal elmesélve
Uraság már régen nincsen elméletben, szolgálni nem kell másoknak, dicsérendő, ha nem hajol meg ember ember előtt, hiszen az ember nem is vár el ilyet egy másik embertől.
A Szilveszter Új embert adott a földnek, aki lélek - nemességgel bírt, ahogyan ezt másutt megfogalmazták: ,,A lélek közölhetetlen", ,,mindenütt Golgota van, ahol valaki valami újat akar kimondani". Csakhogy Szilveszter a halált jelképezte, a halált észlelte a börtönében, ahol szerelmével találkozott, az egyetlen lénnyel, aki megértette őt annyira, hogy éhen halt miatta, elhitte, férje nagy ügyet szolgál, nagy Isten szolgálatában áll.
A szabadság, szerelem kettőssége Petőfinél több helyütt fellelhető úgy, hogy e kettő között választani kell. Maga írta le, hogy talán boldog Szilveszter a gyermek halálakor, hogy nem szenved miatta többé.
A legkisebb értelmes egységét egy társadalomnak, a polgároknak megszégyenítette a főhös a család értelmetlen szenvedtetésével saját gyermekkori
katalinkohut, 2017. március 11. szombat, 06:56
Gondolatok a barátságról...
kezdenek szétesni, akkor derül ki, kik az igazi barátaid.

(Richard Burton)


Az igazi barát a legnagyobb kincs - és minden kincs közül ennek megszerzésére gondolunk legkevesebbet.

(Francois de La Rochefoucauld)


A barátság az egyetlen olyan kapcsolat, amely kölcsönös, szabad választással jön létre. Nem velünk születik, mi teremtjük. Nem fertőzi meg semmilyen testi kapcsolat, vagy érdek. Nem akarunk egymástól semmit - egyszerűen csak jó együtt lenni. A barátság születése mindig együtt jár azzal az érzéssel, hogy találkoztunk már valahol. Hogy ismerem őt! Ez persze sejtelem, nem biztos, hogy így van. Sosem tudhatjuk, mitől vagyunk otthon egymásban. De ha a barátomhoz megyek: hazamegyek.

(Müller
kkm, 2017. március 08. szerda, 12:21
Puma (concolor)
concolor
Tudományos név
Puma concolor
Linnaeus, 1771
Elterjedés

A Wikimédia Commons tartalmaz Puma témájú médiaállományokat és Puma témájú kategóriát.
A puma (1993 óta Puma concolor, előtte Felis concolor) Észak-, Közép- és Dél-Amerikában élő macskaféle ragadozó. A puma az egyetlen állatfaj, ami - Kaliforniát kivéve -, egész Amerikában vadászható, még akkor is, ha a kölykeit szoptatja. Nagysága ellenére nem tud bőgni, ám ehelyett dorombol, és ha fogságba ejtik, hátborzongató, emberszerű sikolyokat hallat. Jóval közelebbi rokonságban áll a házimacskával, mint az afrikai oroszlánnal. Egyéb ismert elnevezései még a kaguár, hegyi oroszlán, párduc, ezüstoroszlán, catamount és festett macska. A puma szó a kecsua indián nyelvből ered. Brazíliában a tupi
charlotteani, 2016. november 20. vasárnap, 23:11
Elizabeth M. Gilbert
Az ötletek testetlen, tisztán energia alkotta létformák. Tőlünk teljesen függetlenül léteznek, de képesek rá, hogy kapcsolatba lépjenek velünk - habár ezt elég furcsa módon teszik. Az ötleteknek nincs fizikai testük, de van tudatuk, és kétségkívül van akaratuk is. Az ötleteket csupán egyetlen impulzus vezérli: manifesztálódniuk kell. Márpedig ebben a világban egy ötletnek csak egy módja van arra, hogy manifesztálódjon - egy emberi lénnyel való együttműködés révén. Csupán az emberi erőfeszítés képes arra, hogy egy ideát az éteriből a valóság birodalmába kísérjen.

***

Rajtam áll, mivel töltöm az időmet, kivel lépek kapcsolatba, kivel osztom meg a testem, az életem, a pénzem, az energiám. Kiválaszthatom, mit eszem, olvasok, tanulok. Eldönthetem, hogyan reagálok a kedvezőtlen
gymaria48, 2016. szeptember 29. csütörtök, 17:41
Gangaji gondolatai a boldogságkeresésről
Ahány emberi lénnyel beszéltem, mindnek a szívében egy arra vonatkozó parancsot láttam, hogy valami módon ráleljen a boldogságra, a valódi beteljesedésre. Ez a vágy időnként még a túlélési ösztönnél is erősebb. Ahogy azt saját gyakorlatod alapján ismerheted, a boldogság keresésének többféle útja lehetséges. Ösztönös módszerekkel lehet keresni örömet, kényelmet, biztonságot, vagy lehet keresni valamilyen, az emberi seregletben ismert társadalmi helyzetet is. Amikor valamilyen szinten sikeresen beteljesítjük az öröm, kényelem, biztonság és társadalmi helyzet iránti igényünket, rendszerint felismerjük, hogy valójában egyik sem teljesíti be ezt a mélyebb parancsot, ezt a valódi boldogság iránti mélyebb hívást. Átélhetjük csodálatos kinyilatkoztatások pillanatait, és biztosan részesülünk az öröm pillanataiban, de ezek mögött rendszerint meghúzódik a félelem, hogy soha nem lesz részünk örökös békében és valódi boldogságban. Vagy megszerzett békénk, és boldogságunk elveszítésétől való félelmünk okoz nyomást és
lenke1964, 2016. július 24. vasárnap, 17:14
Ilyen egy érett nő a párkapcsolatban!
dolgokra koncentrálnak, a társuk pozitív tulajdonságaira. Megbecsülik a párjukat, nem pedig állandóan kritizálják őt. Tudják, hogy senki sem tökéletes, ők maguk sem.

5. Nem adják fel az álmaikat
Sok nő elveszti az álmait valahol útközben. Az érett nők azonban tudják, hogy egy korlátozó, visszahúzó kapcsolatból menekülni kell. A jó kapcsolat éppen attól jó, hogy mindkét félből a legjobbat hozza ki, segít megvalósítani a legmerészebb álmaidat is.

6. Nem hiszik azt, hogy a boldogság egyetlen útja az övék
Tudják és értik, hogy mindenkinek más jelenti a boldogságot. Ha a társuk szeret magában lenni, megadják neki a magányt, ha szereti a társasági életet, hagyják, hadd menjen néha. Nem a saját boldogság elképzelésüket erőltetik rá a másikra.

7. A ,,szeretlek" nem pusztán egy üres frázis számukra
Pontosan tudják és érzik ennek a szónak a jelentőségét, ezért keményen dolgoznak azon, hogy a valódi tartalma megmaradjon. Nem csépelik el, nem mondják el minden
lenke1964, 2016. február 19. péntek, 20:45
1/13
Képek, videók
Pilinszky János Harmadn
maria_kadar_148
2018. május 20. vasárnap, 23:14
Pilinszky János - De élsz
sanci81
2018. március 24. szombat, 19:12
pilinszky-janos-a-vara koz
menusgabor
2017. november 27. hétfő, 18:13
Pilinszky János
sanci81
2015. november 02. hétfő, 15:36
Pilinszky János.jpg
eva_gyulai
2015. április 18. szombat, 00:37
Pilinszky János
taltos1
2015. április 03. péntek, 11:56
pilinszky-janos-idezet e.j
menusgabor
2012. január 24. kedd, 20:41
Pilinszky János Mi és a
mester126mari
2011. június 18. szombat, 07:13
Pilinszky János idézet.jp
szalai0913
2010. június 01. kedd, 21:30
Pilinszky János
jakabgasparne
2010. január 18. hétfő, 12:36
Pilinszky János idézet.bm
szalai0913
2010. január 17. vasárnap, 14:48
ördög- a pokolban.jpg
agica2004
2018. március 24. szombat, 18:28
Ördög-és pokol.jpg
agica2004
2018. március 24. szombat, 18:09
Don Juan a pokolban 01.jp
chillik
2018. március 17. szombat, 05:08
Don Juan a pokolban 02.jp
chillik
2018. március 17. szombat, 05:07
Címkék
legkisebb értelmes, zöld fényoszlopot, egyetlen lénnyel, társasági életet, ötletek testetlen, Richard Burton, ötleteknek nincs, legjobbat hozza, mennyország szabad, pokol térélmény, valódi boldogság, legmerészebb álmaidat, akarattal nyitva, rengeteg figyelmeztetés, barátomhoz megyek, ötleteket csupán,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.