Belépés
2019. október 16. szerda | 42. hét | 289. nap | 01:49 | Gál
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Lengyel választások - A lengyel sajtó a kormánypárt mérsékelt megerősödéséről és az ellenzéki Polgári Koalíció
elsöprő". Bár a párt az exit poll szerint 6 százalékkal többet kapott, mint az előző, 2015-ös választáson, az ellenzéki tömörülések összességének nagyobb választói támogatása miatt mandátumszáma hasonló lehet a korábbihoz.

A baloldal és a Lengyel Parasztpárt (PSL) viszont örül eredményének, amely jobb, mint az előző választáson volt - állapítja meg Stankiewicz.

A PiS-szel szemben kritikus Rzeczpospolita című napilap szerint a választási eredményt az határozta meg, hogy a kormánypárt "a kampány egyetlen napját sem aludta át", miközben a KO "elpazarolta alaptőkéjét". A PO és a vele szövetségben induló Modern (Nowoczesna) kisebb támogatásra tett szert, mint négy évvel ezelőtt összességében, amikor külön indultak - mutat rá a kommentátor, Michal Szuldrzynski. Szerinte ez annak jele, hogy "lassan lejár a Grzegorz Schetyna vezette liberális ellenzék ideje".

A szejmben a választás nyomán a teljes politikai spektrum - a kormánypárt mellett a baloldal, a liberálisok, a mérsékelt kereszténydemokraták és
velemenyezd, 2019. október 14. hétfő, 11:41
Új művészeti alkotásokkal gazdagodott a jeruzsálemi Via dolo
születésének bibliai jeleneteit ábrázolja, és azt a bejáratot díszíti, amely a Szent Katalin-bazilikából a Születés-bazilikába vezet. A veronai öntöde által idén kivitelezett domborműveket Ferenc pápa szeptember 21-én áldotta meg a Vatikánban.
....................
Roberto Brizzi vállalkozó, a BMN Arte tulajdonosa elmondta: ,,Minden évben zarándokok milliói haladnak végig Jeruzsálemben a Via dolorosán. Az állomások egyetlen jelképe egy korong, amelyen római számok jelölik az egyes stációkat. Amikor a betlehemi Szent Katalin-templom számára elkészítettük a Krisztus genealógiáját (nemzetségtábláját) szuggesztív jelképekkel ábrázoló bronzkaput, akkor felötlött bennem, hogy a világ minden részéről érkező zarándokoknak hiányzik egy megfelelő kép ahhoz, hogy elmélkedhessenek Krisztus kínszenvedésének eseményeiről. Arra törekedtünk, hogy a domborművekkel felidézzük a keresztút történéseit. A viaszöntés módszerének
maroka, 2019. október 11. péntek, 17:24
Önkormányzat 2019 - A legtöbb kutatóintézet Tarlós győzelmét valószínűsíti
III., a VII., a VIII. és a XI. kerületben. A XX. kerületben Szabados Ákost, a XXIII. kerületben pedig Bese Ferencet mérték esélyesnek.

Szerinte Karácsony Gergely győzelmi esélyét javíthatná, ha a a Momentum-szavazók olyan elkötelezettekké válnának, mint a DK és az MSZP szavazói, valamint az is, ha a bizonytalanok köréből el tudna még érni választókat.

Hann Endre, a Medián ügyvezető igazgatója szerint a főpolgármester-jelölti versenyben nagyon szorosnak látszik a hivatalban lévő vezető és "az egyetlen valódi kihívója" közötti különbség.

Felmérésük szerint a teljes népesség 56 százaléka mondta azt, hogy durvább a mostani kampány, mint a korábbiak; ezen belül a kormánypártiak 36, míg az ellenzékiek 70 százaléka mondta ezt. Arra a kérdésre, ez kinek a hibája, a teljes népesség 40 százaléka mondta azt, hogy inkább a Fideszé, 20 százalék szerint az ellenzéké és 40 százalék szerint mindkét félé.

Azt mondta, szociálpszichológusként is bizonytalan abban, hogy a botrányok inkább eltántorítják vagy
velemenyezd, 2019. október 10. csütörtök, 19:32
Tóbiás Tünde versei
terhét,
ahelyett, hogy szíved szeretetbe öltöztetnéd,
és valós-vélt sérelmeidet elfelejtenéd,
szívedet pedig szeretettel felvérteznéd!
Hiszen hol egykor szeretet lakott,
most gyűlölet vés bele karcot!
Gyűlöleteddel nem annak ártasz, kire irányul,
csupán magad szívét irányítod silányul.
Magadnak okozol vele bajt és gondot,
hiszen míg gyűlölsz, nem lehetsz boldog!
Talán nem is én vagyok az, ki nem érti,
nem én vagyok az, ki saját lelkét sérti!
Szólhatna ez a vers egyetlen embernek,
de őt kikerülve ajánlom az erre tévedőknek!
Nincsenek benne mélyenszántó bölcsességek,
sem mindent elsöprő, romantikus ékességek,
csupán egy egyszerű gondolat, egy érzés!
Te, ki olvasod, érted-e?! Csak az itt a kérdés!


HÁLÁS VAGYOK!

Csillagtalan éjszaka
beülök az ablakba!
Két szemem az
menusgabor, 2019. október 08. kedd, 20:00
Elítéli a hibridháborús gyakorlat székelyföldi megszervezését az RMDSZ elnöke
ellenségesen viszonyul hozzájuk az állam, pedig ők is dolgosak, és nem hagyják el az országot" - fejtette ki az RMDSZ elnöke.

A Maszol.ro az interjúnak azt a részét is idézte, amelyben Kelemen Hunor arról beszélt, hogy az RMDSZ mérései szerint öt év alatt a felére csökkent Klaus Iohannis államfő támogatottsága a romániai magyarok körében. Az RMDSZ elnöke ezt annak tulajdonította, hogy az elnökválasztáson legnagyobb eséllyel induló, második mandátumára pályázó államfő szerinte megválasztása óta egyetlen gesztust sem tett a magyar közösség irányába.

Az RMDSZ-nek a 2014-es elnökválasztás után végzett felmérései szerint a magyar választók 82-83 százaléka szavazott Klaus Iohannisra. Az idei EP-választások után végzett hasonló méréseik pedig már azt mutatták, hogy a jelenlegi államfő támogatottsága 40 százalékosra csökkent a romániai magyarok körében.

"Emil Constantinescu, Ion Iliescu a második mandátumában, de még Traian Basescu is tett gesztusokat, Klaus Iohannis volt az egyetlen államfő, aki még
velemenyezd, 2019. október 08. kedd, 14:11
Harminckilenc országból érkezett nevezés a magyar nyílt tollaslabda-bajnokságra
megméretésnek.

A nőknél 45 nevezés érkezett az egyéni versenyszámra. Az elsőként rangsorolt török Neslihan Yigit a triplázást veheti célba, hiszen 2017-ben és 2018-ban is ő diadalmaskodott.

A legmagasabban rangsorolt magyar induló a riói olimpikon Sárosi Laura (a női egyes 8. kiemeltje), rajta kívül Kőrösi Ágnes és Gonda Daniella is a főtáblán kezd, míg Madarász Réka, Szőke Mónika, Sándorházi Vivien és Mészáros Petra a selejtezőben - áll a közleményben.

A férfiaknál a 11. kiemelt Krausz Gergely az egyetlen biztos magyar főtáblás, ahova a kvalifikációból Pytel Gergő juthat be.

"A tollaslabda nagyon látványos, nagyon szórakoztató sportág" - idézte a kommüniké Kulcsár Krisztiánt. A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke a tervei szerint idén is kilátogat a helyszínre. - "Azért is szeretek elmenni erre a versenyre, mert ily módon is megmutathatom, hogy a MOB-nak mennyire fontosak azok a sportágak is, amelyekben még nincsenek olyan mély gyökereink, mint néhány másikban, de olyan lelkes és
velemenyezd, 2019. október 07. hétfő, 19:12
Önkormányzat 2019 - Fidesz: távozzon a közéletből Mirkóczki Ádám!
Városért Egyesület színeiben induló jelölt most kiszivárgott üzenetváltását. Szerinte a 21. században nem elfogadható, ha valaki a holokauszton viccelődik, az áldozatok számát, családtagjaik szenvedését vitatja. Felháborító, hogy a jobbikosok egyenesen a holokauszt támogatására biztatják egymást e-mailjeikben.

A kormánypárti politikus azt mondta: Eger zsidó közösségei nagyon sok kiváló mesterembert, tudóst, művészt és orvost adtak a városnak, amely tisztelettel és szeretettel ápolja az emléküket. Soha egyetlen hivatalban lévő polgármester sem engedett meg magának holokauszttagadó kijelentéseket - hangoztatta.

Martonné Adler Ildikó felszólította a baloldal jelöltjeit, hogy azonnal határolódjanak el Mirkóczki Ádámtól, aki országgyűlési képviselő is, továbbá határolódjanak el azoktól a jobbikosoktól, akik az auschwitzi áldozatokon viccelődtek, illetve aki a fővárosi Cipők a Duna-parton holokauszt-emlékművet leköpte.

A Fidesz egri elnöke szerint Mirkóczki Ádám Egerbe importálja a Jobbik
velemenyezd, 2019. október 06. vasárnap, 17:21
Izer Norbert: már hatályos a Gazdaságvédelmi Akcióterv adós pontjainak a többsége
májusban, az adóbevallásuk elkészítésével egyidőben fizethetik meg teljes adójukat.

A fejlesztési adókedvezmény kibővítésével pedig még több beruházás valósulhat meg Magyarországon, miután június 24-től 500 millió forintról a kisvállalatok esetében 300 millió, a középvállalkozások esetében 400 millió forintra csökkent a beruházási értékhatár.

Izer Norbert kitért a Gazdaságvédelmi Akcióterv két másik, július 1-én hatályba lépő pontjára. A reklámadó felfüggesztése 2023. január 1-ig biztosítja, hogy egyetlen vállalkozásnak sem kell reklámadót fizetnie. A 2018-as bevallási adatok alapján mintegy félezer cég mentesül a reklámadó-fizetési és adminisztrációs kötelezettség alól. A szociális hozzájárulási adó két százalékpontos csökkentése pedig másfél év alatt 450 milliárd forintot hagy a vállalkozásoknál - jegyezte meg az államtitkár.

A Gazdaságvédelmi Akcióterv jövőre hatályba lépő három pontja közül elsőként a kiva csökkentést emelte ki Izer Norbert. Az, hogy 13 százalékról 12 százalékra csökken a
velemenyezd, 2019. október 05. szombat, 07:06
Orosz Nagydíj - Hamilton nyert és növelte előnyét az összetettben
A 34 éves Hamilton Oroszországban negyedszer diadalmaskodott, és ez az idei kilencedik, egyben pályafutása 82. futamgyőzelme, amelynek eredményeként már 73 ponttal vezet csapattársa, a Szocsiban most másodikként célba érő finn Valtteri Bottasszal szemben.

Az Orosz Nagydíjon Charles Leclerc, a Ferrari monacói pilótája végzett harmadikként.

A rajtnál a pole pozícióból startoló Leclerc tökéletes ütemben lőtt ki, ezzel szélárnyékot biztosított a harmadik helyről induló csapattársának, Sebastian Vettelnek, aki megelőzte Hamiltont és Leclercet is, és elsőként fordult el az első kanyarban.

A verseny csaknem feléig megmaradt a Vettel, Leclerc, Hamilton sorrend a dobogós helyeken száguldóknál, a Ferrari monacói pilótája ugyanakkor a csapatrádión az előzetesen megbeszélt stratégiával kapcsolatban kérdőre vonta versenymérnökét, és arról érdeklődött, Vettel mikor fogja maga elé engedni. Erre aztán valamivel később sor került, Leclerc ugyanis a 22., Vettel pedig a 26. körben hajtott a boxba
velemenyezd, 2019. szeptember 29. vasárnap, 15:11
Súlyemelő-vb - Thaiföldi csúcsverseny thaiok nélkül
több érvényes gyakorlatot mutassanak be. Ennek alapvetően megfeleltek. A 18 éves, felnőtt vébén ezúttal debütáló Boros Viktória a 87 kilogrammban egyéni csúcsokat produkálva végzett 20.-ként az összetettben. A csaknem kétszer annyi idős, ám szintén élete első felnőtt-világbajnokságán induló Szuromi Tímea nemcsak egyéni rekordokat döntött, hanem lökésben magyar csúcsot is felállított, és lett végül 14. a 81 kilósok teljes rangsorában. Kiemelendő: mindketten hat remek gyakorlattal rukkoltak elő, vagyis egyetlen kísérletüket sem hibázták el. A csapat egyetlen férfitagja, az ólomsúlyú Nagy Péter ezúttal - sérülés és betegség okozta négyhetes kényszerű edzéskihagyás miatt - nem volt ereje teljében, csupán a 19. helyen zárt összetettben, lökésben viszont így is képes volt magyar csúcsra.

Gyurkovics Ferenc szövetségi kapitány azt emelte ki, hogy az olimpiai kvalifikációs sorozatnak, amelynek a thaiföldi vb is része volt, messze nincs vége, és Nagy még kiharcolhatja a tokiói rajtjogot. A szakvezető a két lányt
velemenyezd, 2019. szeptember 28. szombat, 22:23
Önkormányzat 2019 - Karácsony Gergely szabad, zöld és szolidáris Budapestet célzó programot hirdetett
indítanak a dokumentum végleges szövegéről.

Karácsony Gergely hangsúlyozta, a kerületekkel együttműködve, talpra kívánják állítani az egészségügyi ellátást, megszüntetnék az orvoshiányt, továbbá szűrőprogramokat finanszíroznának a betegségek minél hamarabbi diagnosztizálására. Ezzel összefüggésben "világbotrányként" értékelte azt a statisztikát, amely szerint a 75 évnél fiatalabb magyarok 80 százaléka olyan betegségekben hal meg, amelyek egy jobb egészségügyi ellátás mellett megelőzhetők lennének. Egyetlen további stadion sem épül, amíg nincs minden kerületben CT-berendezés - jelentette ki Karácsony Gergely.

Most is beszélt arról, hogy sok megbetegedés a rossz minőségű lakásokra vezethető vissza, egyik legfontosabb feladatának ezért a "lakáskrízis" megoldását tartja.

A jelölt emellett ígéretet tett arra, hogy minden évben 20 ezer forintos fűtési támogatással segítik a rászoruló nyugdíjasokat és nagycsaládosokat.

Zugló polgármestere röviden kitért kerülete parkolási ügyére, hangsúlyozva,
velemenyezd, 2019. szeptember 22. vasárnap, 16:12
Semjén: 2010 óta megnégyszereződött az őshonos nemzetiségek támogatása
most szeptemberben induló pályázatot viszont már kiterjesztik a nemzetiségi óvodapedagógus-képzés mindhárom évfolyamára és a nemzetiségi tanító, tanár, szaktanár képzés első évfolyamára is, így két hónap múlva már 350-400 nemzetiségi pedagógus ösztöndíjas lesz.

Hozzátette: 2020-tól pedig már 900-1000 ösztöndíjassal számolnak, hiszen jövőre a programot mind a hat nemzetiségi tanító, tanár, szaktanár évfolyamra és az óvodapedagógusoknál az első pályakezdő évére is kiterjesztik. Kiemelte: a program egyetlen megkötése, hogy a képzés elvégzése után nemzetiségi pedagógusként kell elhelyezkedni, az ösztöndíjszerződéssel azonos időben.

Ritter Imre a programot óriási előrelépésnek nevezte, amivel reményük van arra, hogy egyre több nemzetiségi önkormányzat által átvett intézményben lesznek megfelelő számban, megfelelően képzett nemzetiségi pedagógusok.

Nagyra értékelte, hogy a nemzetiségek bizottsága által beterjesztett törvénymódosításokat minden esetben egyhangúlag fogadta el az Országgyűlés, így a
velemenyezd, 2019. szeptember 19. csütörtök, 18:22
1/149
Képek, videók
koalíció-.jpg
agica2004
2014. június 13. péntek, 11:37
Gyurcsány koalíció.jpg
agica2004
2014. június 11. szerda, 17:16
koalíció.-.jpg
agica2004
2014. április 24. csütörtök, 16:55
koalíció.-...jpg
agica2004
2014. április 24. csütörtök, 16:54
Gy. koalicio.jpg
agica2004
2014. április 02. szerda, 14:08
koalíció
czko01
2009. július 18. szombat, 12:36
koalicio.jpg
biharijudit
2009. május 28. csütörtök, 07:55
Koalició 2005.jpg
picurcica
2007. július 01. vasárnap, 02:25
kormánypárti.jpg
agica2004
2010. december 17. péntek, 11:28
Mindennapi választások
sanci81
2016. szeptember 21. szerda, 18:55
O.V.- őszi választások.jp
agica2004
2014. július 13. vasárnap, 19:24
választások.jpg
agica2004
2014. május 31. szombat, 16:47
valasztasok-kampany-ba rac
agica2004
2012. szeptember 18. kedd, 11:42
Putyin-választások.jpg
agica2004
2012. március 06. kedd, 16:13
választások
mecsery
2010. december 29. szerda, 19:11
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.