Belépés
2019. július 19. péntek | 29. hét | 200. nap | 20:48 | Emília
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kajak-kenu-vb - Megvan a magyar keret, Kozák két számban indul
Az MKKSZ tájékoztatása szerint az egyetlen kérdőjel a női kajak egyes 200 méteren van, miután Kozák Danuta erről a számról lemondott. A helyéért Csipes Tamara és Lucz Dóra között szétlövést rendeznek majd.

Kozák a vb-n két számban indul, 500 méteren egyesben és kettesben Kárász Annával. K-4 500-on Medveczky Erika, Csipes Tamara és Bodonyi Dóra mellett Gazsó Dorka Alida ülhet be a hajóba.

"Azt egyelőre nem tudjuk, hogy milyen sorrendben ülnek majd a lányok, most próbálgatjuk, hogy melyik lehet a leghatékonyabb felállás" - nyilatkozta Hüttner Csaba."Mivel a cél a hat tokói kvóta megszerzése női kajakban, így aki párost megy, az nem mehet négyest, Dana pedig inkább a 200 egyest engedte el, mert az az 500 páros előtt szerepel a vb-programban."

A férfi kajakosoknál 1000 párosban Kammerer Zoltán és Gál Péter István állhat rajthoz, akikben bízik a kapitány.

"Az Európa Játékokon és a versenyeken való hozzáállásuk alapján abszolút megérdemlik, hogy ott legyenek a vb-n. A második válogató
velemenyezd, 2019. július 15. hétfő, 18:22
Fekete István: Az ima
s a térdre hullt harctérre induló századok halálos csendje, ahol szinte érezni lehetett az elhagyott otthonok felé szálló gondolatokat, aggódást, szeretetet, igazi imát, ami hangtalanul szárnyalt a halál felé induló férfiak lelkéből.

Ó, milyen kicsik és mégis mennyire férfiak voltak ezek a katonák, akik káromkodva ébredtek, káromkodva feküdtek és csak itt döbbentek rá, hogy az igazi kiállás hitben, vérben, fájdalomban, betegségben - és imádságban akár ezrek előtt a nyílt terek porában: az egyetlen és valódi férfiasság.

Aztán jött a zuhanás Trianon halálos völgyébe. Jött a megalázás, a szégyen, az elesettség, szegénység, járvány és jöttek az imák. Az egész nemzet megtanult imádkozni és nem szégyellték már a férfiak sem - egy-egy ,,szóra" - befordulni a templomba. Ezek a férfiak többnyire megjárták a harctereket és megtanulták, hogy egyetlen félelem örökös csak - nem halálfélelem, hanem az istenfélelem. És ahogy az imádság felé fordult a nemzet, úgy emelkedtünk ki a halálra ítéltség
lilagondolatok, 2019. július 13. szombat, 07:54
Jelet kért, pap legyen-e?
Jelet kért, pap legyen-e - Teréz anya mellé került a repülőgépen
A Bhutánban élő Kinley Tshering fiatalon katolizált. Arról szeretett volna dönteni, hogy pap legyen-e. Jelet kért Istentől, s kapott: egy repülőgépen Teréz anya mellé szólt a jegye, és beszélgethetett vele dilemmájáról. Hamarosan csatlakozott a jezsuita rendhez, s 1995-ben ő lett az első bhutáni születésű katolikus pap.
..............
maroka, 2019. július 08. hétfő, 19:53
Fekete István: Az ima
s a térdre hullt harctérre induló századok halálos csendje, ahol szinte érezni lehetett az elhagyott otthonok felé szálló gondolatokat, aggódást, szeretetet, igazi imát, ami hangtalanul szárnyalt a halál felé induló férfiak lelkéből.

Ó, milyen kicsik és mégis mennyire férfiak voltak ezek a katonák, akik káromkodva ébredtek, káromkodva feküdtek és csak itt döbbentek rá, hogy az igazi kiállás hitben, vérben, fájdalomban, betegségben - és imádságban akár ezrek előtt a nyílt terek porában: az egyetlen és valódi férfiasság.

Aztán jött a zuhanás Trianon halálos völgyébe. Jött a megalázás, a szégyen, az elesettség, szegénység, járvány és jöttek az imák. Az egész nemzet megtanult imádkozni és nem szégyellték már a férfiak sem - egy-egy ,,szóra" - befordulni a templomba. Ezek a férfiak többnyire megjárták a harctereket és megtanulták, hogy egyetlen félelem örökös csak - nem halálfélelem, hanem az istenfélelem. És ahogy az imádság felé fordult a nemzet, úgy
lovaszmarika, 2019. július 08. hétfő, 13:15
Birkózás Spanyol Nagydíj
Sastin a verseny egyetlen magyar indulója volt.
Sastin Marianna ezüstérmet nyert a nők 62 kilogrammos kategóriájában a birkózó Spanyol Nagydíjon.
A magyar szövetség tájékoztatása szerint a madridi viadalon a világbajnok klasszis kolumbiai, kanadai és spanyol rivális legyőzésével jutott be a fináléba, melyben 3-1-re kapott ki az orosz Inna Trazsukovától.
................
maroka, 2019. július 08. hétfő, 11:31
Sastin Marianna ezüstérmes a spanyol birkózó nagydíjon
A magyar szövetség tájékoztatása szerint a madridi viadalon a világbajnok klasszis kolumbiai, kanadai és spanyol rivális legyőzésével jutott be a fináléba, melyben 3-1-re kapott ki az orosz Inna Trazsukovától.

Sastin a verseny egyetlen magyar indulója volt.
velemenyezd, 2019. július 08. hétfő, 10:51
Évközi 14. vasárnap 0707
tanítása, ezért az ő követését választják. Mindenekelőtt az a tizenkét személy tartozik Jézus köréhez, akiket apostolokként ismerünk, továbbá ott van az a hetvenkettő tanítvány, akikről a mai nap evangéliumában olvasunk.
Nekik ad az Úr küldetést, s útnak indulásuk előtt tanácsokkal látja el őket. Nem magányosan indulnak, hanem kettesével, mert szolgálatuk tanúságtétel, tanúskodás Mesterük tanításáról és cselekedeteiről, s a kor korabeli felfogása szerint az számított igaz tanúskodásnak, amit nem egyetlen személy, hanem legalább ketten vagy hárman állítottak. Jézus jól tudja, hogy a küldöttek szolgálata nem lesz könnyű. Ahogyan több helyen ő is elutasítással és ellenségeskedéssel találkozott, ugyanúgy tanítványai is hasonlóra számíthatnak. Ezért szól figyelmeztetése: ,,Úgy küldelek titeket, mint bárányokat a farkasok közé." A figyelmeztetés mellett szavaiban érződik a felszólítás, hogy tanítványai, minden ellenséges fogadtatás ellenére is őrizzék meg a bárányok szelídségét, ne folyamodjanak
maroka, 2019. július 07. vasárnap, 08:35
Veszprém-rali - Nyolcvan induló a szezon egyetlen murvás versenyén
Az abszolút összesítésben nagy előnnyel az élen álló Vincze Ferenc, Bacigál Igor kettős a szezon első három futamát megnyerte, így a megszerezhető 115 pontból 111-et gyűjtött. A Korda Racing Skoda Fabia R5-össel versenyző duója mögött 54 pontos hátránnyal az ugyanilyen autóval induló Balogh János, Holczer Dániel páros a második, míg a tavaly bajnoki ezüstérmes Turán Frigyes, Bagaméri László (Ford Fiesta R5) kettős a harmadik.

"Természetesen szeretnénk folytatni a sorozatunkat, de tisztában vagyunk vele, hogy most sokkal nehezebb dolgunk lesz, mint eddig bármikor, Veszprémben ugyanis legalább nyolc, kilenc páros esélyes a dobogós helyekre, így megjósolhatatlan a verseny végkimenetele" - jelentette ki Korda Erik, a Korda Racing csapatfőnöke.

Balogh Jánosék a tavalyi beállításaikat is elemezve, valamint "új utat keresve" próbálgatták a versenyautójuk viselkedését a murván.

"Egy pálya kivételével minden szakaszt a környékbeli lőtereken kell teljesítenünk, és ezek mindig komoly kihívást
velemenyezd, 2019. július 05. péntek, 10:51
Női kosárlabda Eb - Vereség a negyeddöntőben, de még élnek az olimpiai remények
pedig Montenegrót búcsúztatták, és kedden repültek át Szerbiába.

A magyar válogatott számára jóval simább út vezetett a nyolc közé: a szlovénok és az olaszok legyőzése után már biztos csoportelső volt Nisben, így zárásként "belefért" a törököktől elszenvedett minimális vereség. Ez egyben azt jelentette, hogy Székely Norbert együttese a csütörtöki negyeddöntő előtt hat nappal vívta az előző "éles" mérkőzését, így bőven volt ideje rákészülni-rápihenni a belgrádi folytatásra.

A magyar keretben egyetlen honosított játékos kapott helyet az amerikai Turner Yvonne személyében, míg a túloldalon hárman is a szigeteken kívülről származnak: Karlie Samuelson az Egyesült Államokban, Rachael Vanderwal Kanadában, Eilidh Simpson pedig Ausztráliában született. A válogatottból kiemelkedik Samuelson, aki WNBA- és a belga Castors Braine révén euroligás tapasztalatokkal is rendelkezik, míg Temi Fagbenle WNBA-bajnoki címmel büszkélkedhet, emellett az euroligás Polkowice légiósaként tavasszal a lengyel bajnokság
velemenyezd, 2019. július 04. csütörtök, 14:32
Jobbik: hatékonyabb fellépést a kórházi fertőzések ellen!
Megállapítható, hogy többen halnak meg kórházi fertőzésekben, mint közlekedési balesetben. Semmelweis országában ez elfogadhatatlan - fogalmazott az ellenzéki politikus.

"Nulladik feladatként" a kórházi fertőzések statisztikáinak nyilvánosságra hozatalát, kutathatóvá tételét említette, mondván, így intézményre, akár osztályra bontott, pontos képet lehet kapni a helyzetről.

Hozzátette: emellett arra is szükség van, hogy minden kórházban legyen elegendő fertőtlenítőszer, egyszerre védve a dolgozókat és a betegeket.

Az ellenzéki főpolgármester-jelöltek közötti előválasztásról szóló kérdésre Lukács László György azt mondta: pártja elfogadja az eredményt, de "Karácsony Gergely nem a Jobbik jelöltje", ám úgy látják, akkor lehet legyőzni a kormánypárti indulót, ha egyetlen ember száll szembe vele.
velemenyezd, 2019. július 01. hétfő, 11:31
Önkormányzat 2019 - Akár már egy hét múlva kiírhatják a választást
Az alaptörvény szerint a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek általános választását októberben kell megtartani.

Öt évvel ezelőtt október második vasárnapján, 12-én tartották a voksolást. 2010-ben és 2006-ban október első vasárnapjára írták ki az önkormányzati választást: 2010-ben október 3-án, 2006-ban október 1-jén volt a voksolás. 2002-ben és 1998-ban a hónap második felében tartották a szavazást: október 20-án, illetve október 18-án. (1990-ben még két fordulóban volt a szavazás, szeptember 30-án és október 14-én, 1994-ben pedig - akkor még nem volt meghatározva, hogy októberben kell lennie a szavazásnak - december 11-én.)

A választási eljárásról szóló törvény szerint a választást úgy kell kitűzni, hogy a szavazás napja a kitűzés napját követő 70. és 90. nap közé essen. Vagyis ha Áder János köztársasági elnök a lehető legkorábbi, október 6-i dátumra írja ki a voksolást, akkor július 8-a az első nap, amikor kitűzheti a voksolás időpontját. Október 6-a azonban az aradi vértanúk
velemenyezd, 2019. július 01. hétfő, 07:04
Szép napot mindenkinek!
Egyetlen Balatonunk van, amelyet gyilkolnak ökológiai és társadalmi szempontból is. Ugyan Keszthely a szülővárosom, de ami ott folyik, az egyrészt országos minta szerint zajlik, másrészt országos jelentőségű. 10 napja tettem fel egy videót a Tiborcz-Mészáros duó tulajdonát képező, parti hotelek rohadó állagáról, legutóbb, amikor néztem, 182 ezernél járt a nézettsége. Keszthely lakossága ennek tizede. Tehát igenis van érdeklődés ezt illetően, és sajnos a legkevesebb Keszthelyen. Én is, meg sokan megkapjuk, hogy majd ha otthon adózunk, ha otthon élünk, akkor dumáljunk. Ez a lehető legkárosabb hozzáállás. Én mennék haza, ahogyan kepzőművészek, lokálpatrióta tudósok, széles látókörrel bíró mérnökök is, akiket elnyomtak, ellehetetlenítettek otthon, akik
kirscha, 2019. június 25. kedd, 08:31
1/147
Képek, videók
Kajak-kenu VB.jpg
agica2004
2011. augusztus 31. szerda, 13:51
Kajak -kenusok-VB.jpg
agica2004
2011. augusztus 17. szerda, 14:12
v-Kozák Danuta.jpg
anci-ani
2012. szeptember 14. péntek, 00:57
Kozak Danuta - olimpiai b
anci-ani
2012. augusztus 10. péntek, 11:26
kozak-danuta-london.jp g
menusgabor
2012. augusztus 09. csütörtök, 23:12
csipes tamara a babájával
maroka
2018. július 28. szombat, 16:49
Csipes Tamara.jpg
agica2004
2018. március 23. péntek, 22:46
lucznik varrógép
lacipecsenye
2012. szeptember 02. vasárnap, 11:39
user_109_lucz.jpg
fefi69
2009. január 20. kedd, 12:12
annával az utsó padban va
bocskai63-71
2011. december 04. vasárnap, 07:27
Tündér Annával
elisabethi
2008. október 23. csütörtök, 17:42
Annával (unitesóm)
beva72
2008. március 27. csütörtök, 12:25
Annával a szalagavatónkon
naspolyacska
2006. december 04. hétfő, 18:24
Annával meg Robival
janka88
2006. szeptember 11. hétfő, 16:03
Annával:)
janka88
2006. szeptember 11. hétfő, 16:02
Címkék
tavalyi beállításaikat, Hüttner Csaba, alaptörvény szerint, Kammerer Zoltán, férfi kajakosoknál, verseny végkimenetele, egyrészt országos, Bacigál Igor, Balogh Jánosék, kormánypárti indulót, magyar válogatott, Inna Trazsukovától, orosz Inna, férfiak többnyire, szigeteken kívülről, Turner Yvonne,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.