Belépés
2020. május 29. péntek | 22. hét | 150. nap | 20:04 | Magdolna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Találtak két új fertőzöttet Németországban
fiatalember megbetegedése az első eset Baden-Württemberg tartományban, és az első olyan eset Németországban, amely nem a járvány kínai gócpontjából, Vuhanból hazaszállított emberek körében fordult elő, és nincs összefüggésben a Webasto nevű bajor cégnél kimutatott fertőzéssel sem.

Több hírportál ugyancsak kedd este azt jelentette, hogy Észak-Rajna-Vesztfáliában is találtak egy fertőzöttet. Az illető az Erkelenz nevű településen él, egy házaspár egyik tagja. Mindkettejüket a düsseldorfi egyetemi klinikára szállították. Az nem ismert, hogy melyikük fertőződött meg.

A szállításért felelős düsseldorfi tűzoltóság és mentőszolgálat szóvivője késő este megerősítette az értesülést, az ARD országos köztelevízió beszámolója szerint elmondta, hogy a vizsgálatok egy házaspár egyik tagjánálvalóban kimutatták a vírus jelenlétét, és ezért az illetőt bevitték a klinikára.

Németországban eddig 16 koronavírus-fertőzést regisztráltak. A Vuhanból hazaszállítottak körében két embernél mutatták ki a vírust, a
velemenyezd, 2020. február 25. kedd, 22:37
Koronavírus - A Vuhanból hazaszállított németek között két fertőzöttet találtak
A germersheimi járás közigazgatási hivatalának tájékoztatása szerint a német légierő (Luftwaffe) által Vuhanból elszállított 124 fő közül kettőnél volt pozitív a koronavírus jelenlétét vizsgáló teszt, mindketten német állampolgárok, a frankfurti egyetemi klinikán helyezik el őket.

A Luftwaffe gépével 100 német, 22 kínai, egy amerikai és egy román állampolgár érkezett szombaton a frankfurti nemzetközi repülőtérre. Tizenegy embert rögtön az egyetemi klinikára szállítottak, egyiküket koronavírus fertőzés gyanúja miatt, a többit egyéb panaszok miatt.

A Vuhanból érkezett csoportot karantén alá helyezik a Germersheim melletti légi támaszponton egy laktanyában. Két hétig, a vírus lehető leghosszabb lappangási idejéig tartják elkülönítve őket. A részvétel közegészségügyi érdekből kötelező. A laktanyában 128 szobát biztosítottak nekik, a Német Vöröskereszt (DRK) önkéntesei gondoskodnak róluk. A karanténban négy csoportba sorolják az embereket, a csoportok nem érintkezhetnek egymással. Ez a megoldás azt
velemenyezd, 2020. február 02. vasárnap, 12:31
Koronavírus - Újabb fertőzöttet találtak Németországban, megérkeztek a Vuhanból kimenekített németek
Moszkva kapacitáshiánnyal indokolta a kérelem megtagadását. Hangsúlyozta, hogy a védelmi tárca a külügyminisztériummal együtt vizsgálatot indít annak megállapítására, hogy milyen más okai lehettek még az orosz elutasításnak.

A Luftwaffe gépén 124 ember érkezett Frankfurtba, 100-an német állampolgárok, további 22-en kínaiak, egy fő amerikai, egy fő román állampolgár. Az utasok között húsznál is több gyermek van. A leszállás után megvizsgálták őket, és 11 főt beszállítottak a frankfurti egyetemi klinikára. Egyiküket koronavírus fertőzés gyanúja miatt, a többit egyéb panaszok miatt.

Az utasokat a frankfurti vizsgálatok után karanténba helyezték a Rajna-vidék-Pfalz tartományi Germersheim melletti légi támaszponton egy laktanyában. Szombat éjjel érkeztek meg busszal. A karantén két hétig, a vírus lehető leghosszabb lappangási idejéig tart. A részvétel közegészségügyi érdekből kötelező. A laktanyában 128 szobát biztosítottak a Vuhanból érkezetteknek. A Német Vörös Kereszt (DRK) önkéntesei gondoskodnak
velemenyezd, 2020. február 02. vasárnap, 09:01
Valószínűleg megmérgezték a Pussy Riot Berlinben kezelt aktivistáját
A Charité egyetemi klinika sajtótájékoztatóján elmondták, hogy Pjotr Verzilov túljutott az életveszélyen, visszanyerte eszméletét, állapota javul. Tudata még nem tisztult ki teljesen, de várhatóan nem szenved maradandó károsodást.

Tüneteit nagy dózisú méreg okozhatta, amely a belső szervek működését szabályozó vegetatív idegrendszert támadta meg. Az anyagot még nem sikerült pontosan beazonosítani, és azt sem tárták még fel, hogy miként került a szervezetébe.

Pjotr Verzilov a labdarúgó világbajnokság július 15-i moszkvai döntőjén három aktivista társával rendőregyenruhába bújva berohant a pályára. Akciójukkal az orosz rendfenntartó szervek tevékenysége ellen tiltakoztak. A mérkőzés megzavarásáért 15 nap elzárásra ítélték őket.

A 30 éves férfi szeptember 11-én szokatlan fáradságra panaszkodott, majd egyre súlyosabb mozgás-, beszéd-, és látászavarai támadtak, ezért kórházba szállították Moszkvában.

Az orosz-kanadai kettős állampolgárt a napokban szállították át a berlini Charité
velemenyezd, 2018. szeptember 18. kedd, 17:19
200 éve született Semmelweis Ignác (julius 1.)
így aztán elvégzett egy szülészmesteri tanfolyamot. 1846-ban tanársegéddé nevezték ki Klein professzor híres I. számú szülészeti klinikáján, az ő dolga lett az elhunyt betegek boncolása. Azonnal feltűnt neki a klinika legszembetűnőbb problémája: a szülészeten minden tizedik kismama meghalt gyermekágyi lázban, bizonyos években ennél többen is. A fiatal orvos elkezdte keresni az összefüggést a halálesetek és a klinikai körülmények között. Semmelweisnek feltűnt, hogy azok a kismamák, akik nem értek be a klinikára, hanem otthon vagy akár a nyílt utcán szülték meg csecsemőjüket, soha sem haltak meg. Észrevette azt is, hogy a bábaképző szülészeti klinikáján, ahol elvileg hasonlóak voltak a körülmények, fele annyi gyermekágyi lázas eset van, mint náluk, az egyetemi klinikán. A két szülészet között egyetlen lényeges különbség volt: az orvosi klinikán oktatási célból rendszeresen boncolásokat is végeztek. Semmelweis megérezte, hogy a probléma a boncolással lehet összefüggésben. Már minden statisztikai összefüggést
lilagondolatok, 2018. július 05. csütörtök, 07:30
Szebb és jobb korrupt mentes Magyarországot!
a kórház igazgatójának elmondtam (a nővér nevének említése nélkül), akkor a ,,mundért védve", látatlanban azt magyarázgatta, hogy biztosan rossz a vénája vagy gyenge a véna fala bizonyos gyógyszerek szedése miatt. Viszont ha ez lenne a helyzet, akkor a második vagy urambocsá(!) a harmadik ,,szurinál" már jobban oda kellett volna figyelni vagy a kezelő orvosnak ellenőrizni a nővérkét (esetleg átvenni a fecskendőt)...

,,Első ütemben" a Balassa utcai Klinikára került (szeptember 5-én csütörtökön), de a CT berendezésük meghibásodása miatt át kellett vinni a Honvéd Kórház sürgősségi felvételi osztályára (13.00-kor), ahol a szervezetlenség, a kapkodás, a felületesség, az udvariatlanság, a tájékoztatás hiánya és egyes kórházi dolgozók arroganciája dominál (nagy tisztelet a kevés kivételnek).

Kb. 10 óra elteltével (!) jutottunk az osztály fektető részlegébe, mert a neurológiai osztály már nem fogadott betegeket. ,,Szerencsések"
kirscha, 2018. március 01. csütörtök, 18:41
Elhunyt Tom Petty, a legendás amerikai rocker
A Tom Petty and the Heartbreakers frontembere halálhíréről először a TMZ magazin adott hírt, majd a CBS televízió is megerősítette.

A 66 éves, floridai születésű zenész és dalszövegíró vasárnap este a malibui otthonában esett össze: elvesztette az eszméletét, nem lélegzett és nem volt pulzusa. Leállt a szíve. A Santa Monica-i egyetemi klinikára rohammentősök vitték, ahol lélegeztető gépre kapcsolták. Nem nyerte vissza eszméletét, és helyi idő szerint hétfőn délután meghalt.

Petty és csapata az 1970-es években lett híres, több mint 60 millió lemezt adtak el, 2002-ben bekerültek a clevelandi Rock and Roll Hall of Fame múzeumba is.Petty sikeresnek bizonyult szólóénekesként is, a Free Fallin' című dala például világsiker lett.

A művész és zenekara utoljára a múlt hétfőn lépett fel, az együttes fennállásának negyvenedik évfordulója alkalmából rendezett, 24 szövetségi államot érintő koncertsorozat keretében. A Petty and the Heartbreakers 1976-ban rögzítette első lemezét.

Tavaly
velemenyezd, 2017. október 02. hétfő, 23:24
Tragédia a családban!
felpattant és folytatta a játékot. Másnap hajnalban fájlalta a derekát, ezért édesanyja bevitte a kisfiút a közelben lévő salgótarjáni kórházba. Patrikot megröntgenezték és vért is vettek tőle. Hála istennek nincs semmilyen törés ugyan, de vérszegénységet állapítottak meg a szakemberek. Napokig nem változott az eredmény és az orvosok segítséget kértek egy budapesti egyetemi klinikától, ahol a laboreredmények lesujtották az egész családot, rokonokat és ismerősöket.
Másnap már mentő vitte a kisfiút a klinikára, ahol mintát vettek a csontvelőből. Délután már készen is állt a diagnózis:

ACUT LYMPHOID LEUKÉMIA, 84%-ban elterjedve a csontvelőben.

A legszörnyübb, a legrosszabb hír, amit egy szülő valaha is az életben egyáltalán hallhat. Egy, kivülálló számára felfoghatatlan TRAGÉDIA!!! Mit csinálnának Önök, hova rohannának, mit tennének ebben a pokoli helyzetben?

Szegényes körülmények között, komfort nfort nélküli házban élő, józan gondolkodású mai magyar 3 gyermekes vidéki
lacika1974, 2016. november 01. kedd, 21:04
Meghalt a légpuskával meglőtt oldi csecsemő
Stankovics József egyetemi docens azt mondta: a gyermek kritikus állapotban volt, életét a gondos orvosi ellátás ellenére sem lehetett megmenteni.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság korábbi közleménye szerint a gyermek október 16-án lőtt fejsérüléssel került a siklósi kórházba, majd a pécsi klinikára, miután 22 éves apja az otthonukban nem kellő körültekintéssel rakta le, s véletlenül elsütötte töltött légpuskáját, a lövedék pedig a kisfiát találta el.

A férfi ellen gondatlanságból elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés miatt indult büntetőeljárás.
velemenyezd, 2016. október 26. szerda, 13:02
Ebola - Maláriás a Berlinben Ebola-fertőzés gyanújával kórházba került beteg
A Charité egyetemi klinika kedd éjszakai közleménye szerint az Ebola-vírusra végzett valamennyi vizsgálat negatív eredményt hozott, és a végleges diagnózis szerint a beteg maláriában szenved.

A 30 éves nő a közelmúltban Nigériában járt, ahol a vérzéses lázban szenvedő, nyilvántartott betegek száma a napokban meghaladta a tízet.

A beteg kedd délelőtt összeesett az országos munkaügyi hivatal egyik berlini ügyfélszolgálatán. A helyszínre érkező mentőorvos olyan tüneteket tapasztalt nála, amelyek Ebola lehetőségére utaltak, ezért a halálos fertőzésben szenvedő betegek kezelésére kijelölt berlini klinikára szállították, az ügyfélszolgálatot pedig lezárták.

Az épületet több száz rendőr és tűzoltó vette körül, a munkaközvetítő irodában tartózkodó mintegy 600 ember órákig nem hagyhatta el az épületet. A zárlatot délután oldották fel, az ügyfelek szabadon távozhattak, az Ebola-gyanús beteggel közvetlen kapcsolatba került több személyt elkülönítették és megvizsgálták.
velemenyezd, 2014. augusztus 20. szerda, 10:02
kár, hogy nem mindenki látja be ezt ,.-,.-

A világ leghalálosabb pirulái - Xanax és társai, avagy a benzodiazepinek veszélyei, mellékhatásai

A Xanax nevű szer a benzodiazepinek csoportjába tartozik, általában szorongásos betegségek, pánikbetegség és depresszió okozta szorongás kezelésére alkalmazzák- sajnos nagyon sokan hanyag módon, és nem a megfelelő dózisban. Magyarországon gyakorta a Frontint szokták felírni, m9ely a Xanax generikus másolata, magyar megfelelője. Noha a szorongást más humánusabb és egészségesebb módszerekkel (például pszichoterápiával) is lehetne oldani, az orvosok könnyű és egyszerű megoldásként szívesen alkalmazzák a benzókat.

0,25; 0,5; 1 és 2 mg-os kiszerelésekben kerül forgalomba. A hatása 10-20-szor olyan erős, mint az azonos dózisú Valiumé, az egyén anyagcseréjétől függően. Létezik hosszabban felszívódó formája is, a Xanax SR.

A Xanax működési elve a
ennmary, 2014. augusztus 17. vasárnap, 15:52
DR: KENDE PÉTER: Lectori salutem!
akkor a könyv még nem is szól a nem manuális szakmákban
dolgozók melléfogásairól, tudatlanságáról, amit ugyancsak nehéz a
bíróság előtt bizonyítani. Csak egyetlen példa, nevek nélkül, mert azokra
már nem is emlékszem. Egy Budapest környéki faluban egy csecsemő
nagypénteken lázas lesz, hány. Elviszik az orvoshoz, aki lázcsillapítót és
antibiotikumot rendel. A csecsemő a húsvéti ünnepek után immár
eszméletlen állapotban kerül ismét orvoshoz, aki azonnal arra a
gyermekklinikára utalja be, ahol korábban valamiféle légúti betegség
miatt már kezelték. A rohammentő orvosa azt észleli, hogy a csecsemő
görcsöl, így arra gondol, hogy biztosan valami koponyatrauma érte, ezért
az Országos Traumatológiai Intézetbe viszi. Onnan átküldik a Szabolcs
utcai kórházba CT-vizsgálatra. A CT-vizsgálattal traumára jelet nem
látnak ugyan, de biztonság okából átküldik az Országos Idegsebészeti
Intézet Gyermekosztályára, ahol a végre elvégzett
scorpionsrose, 2014. augusztus 11. hétfő, 17:20
1/3
Képek, videók
Németországban, 2006-ban
orban47
2016. október 05. szerda, 18:22
Németországban
orban47
2016. szeptember 08. csütörtök, 05:13
Valahol Németországban.JP
colonel
2013. december 25. szerda, 23:24
Burg Katz Németországban.
pacsakute
2013. november 04. hétfő, 18:23
0 kastély Németországban.
lovaszmarika
2012. augusztus 26. vasárnap, 15:46
Levente Németországban
ercseimarika
2011. július 31. vasárnap, 20:37
Németországban
syska0127
2009. október 23. péntek, 16:02
Aurél Németországban,( ná
vindiesel
2008. július 31. csütörtök, 10:15
86 Ulm Németországban
djedgar
2008. július 10. csütörtök, 09:01
Könnygázzal fertőzött...2
caris11935
2009. december 13. vasárnap, 12:42
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
veszpré első állomás0327.
maroka
2020. március 27. péntek, 17:28
liu sándor futam első_3.j
maroka
2020. február 09. vasárnap, 16:02
liu sándor futam első.jpg
maroka
2020. február 09. vasárnap, 16:01
liu sándor futam első_2.j
maroka
2020. február 09. vasárnap, 16:00
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.