Belépés
2018. december 15. szombat | 50. hét | 349. nap | 17:11 | Valér
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Dömötör: már több mint egymillióan töltötték ki a nemzeti konzultációt
Dömötör Csaba azt mondta: ez is azt mutatja, hogy egy nagyon fontos, mindannyiunkat érintő kérdésről van szó.

Mint kiemelte: az ország már kétszerannyit költ családtámogatásokra, mint 2010-ben, és mivel a gazdaság jól teljesít, a családtámogatási rendszer tovább lehet bővíteni. Ez a konzultáció jelölheti ki a jövőbeni intézkedések alapjait - tette hozzá.

Kitért arra is, hogy az ellenzék mindvégig támadta a konzultációt, mert szerinte valójában az egész családtámogatással van bajuk. "Ha tehetnék, el is törölnék" - vélekedett.

Kiemelte: a konzultációban való részvétellel nem csak a jövőbeni intézkedések alapjait jelölhetik ki az emberek, hanem egyúttal kiállhatnak az eddigi eredmények, az eddigi döntések és a kormány családpolitikája mellett, amelynek az a célja, hogy minél több támogatást adjanak a gyermeket nevelő magyar családoknak - szögezte le.

Dömötör Csaba elmondta, hogy december 21-ig lehet kitölteni kérdőívet, akár az interneten is.

Kérdésre válaszolva az államtitkár azt
velemenyezd, 2018. december 14. péntek, 11:01
Buda szívében emeltek szobrot Boldog Brenner János .........
Áder János köztársasági elnök koszorúját helyezték el.
Rieger Tibor szobrászművész alkotását a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziummal és a mellette lévő templommal szemben, a Villányi út és a Feneketlen tó közötti területen állították fel, karakteres arculatot, mintegy lelket adva a közparknak. Mint a ciszterci gimnázium igazgatójától, Barlay Bencétől megtudtuk, a szoborállítást Mádl Dalma asszony kezdeményezte, aki személyesen is ismerte Boldog Brenner Jánost, gyermekéveiket mindketten Pécsen töltötték.
A Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium diákjai kórusénekléssel, szavalatokkal közreműködtek a szoboravatón, amely a Himnusz eléneklésével kezdődött, majd elhangzott a néhai Kerekes Károly OCist zirci apát verse, amelyet harminc évvel Boldog Brenner János halála után írt. A szavalat után Székely János szombathelyi megyéspüspök mondott beszédet. ,,A kommunista diktatúra Boldog Brenner Jánosnak még a nevét is örökre ki akarta törölni a történelemből, ahogy el akarta törölni az
maroka, 2018. december 14. péntek, 08:05
Cséfalvay: megerősödött Magyarország és az OECD kapcsolata az elmúlt négy évben
visszatér a tudományos életbe. Négyéves párizsi kiküldtetését megelőzően 2010 és 2014 között a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára volt.

Az elmúlt négy évben a távozó nagykövet értékelése szerint Magyarország számára a legjelentősebb esemény az volt, hogy 2016-ban az OECD legfontosabb és egyúttal legnagyobb nemzetközi visszhangot kiváltó szakmai rendezvénysorozatának, a miniszteri értekezletnek és az azt megelőző szakpolitikai fórumnak egyik alelnöki posztját 15 év után ismét Magyarország töltötte be. Ugyanebben az évben ünnepelte Magyarország húszéves tagságát a fejlett ipari országokat tömörítő szervezetben, amelynek alkalmából Orbán Viktor miniszterelnök látogatást tett az OECD párizsi székhelyén.

Cséfalvay arra is emlékeztetett, hogy a magyar kormány 2015 nyarán kormányértekezletet épített egy OECD-tanulmányra, ami különlegesnek számít a tagállamok és a szervezet viszonyában. Magyarország ugyanebben az évben csatlakozott a szervezet fejlesztéstámogatási bizottságához (DAC), ami azt
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 13:11
Dacian Ciolos szélsőséges szervezetekben kifejtett fiatalkori tevékenységéről cikkezik egy kolozsvári hetilap
követően azonban Ciolos Franciaországba távozott, ahol Rennesben, majd Montpellierben tanult.

A volt miniszterelnök írásban válaszolt a lap kérdéseire. Elismerte, hogy a kolozsvári városházán dolgozott és hogy diákként több olyan akcióban is részt vett, amelyek szervezői között a Junimea Vatra Romaneasca is ott volt. Azt nyilatkozta azonban, hogy befejezte a tevékenységét a szervezetben, amikor elkezdődtek a PUNR ifjúsági szervezetének a megalakításáról szóló tárgyalások. Arra a kérdésre, hogy töltött-e be valamilyen tisztséget a pártban vagy az ifjúsági szervezetben Ciolos csak azt válaszolta: "nem voltam párttag, tehát nyilvánvaló, hogy nem töltöttem be semmilyen tisztséget a pártban".

A Gazeta de Cluj ugyanakkor megannyi dokumentum fénymásolatát is közli, amelyek Dacian Ciolosnak a szélsőségesen nacionalista szervezetekben folytatott tevékenységét tanúsítják. Ezek között a Junimea Vatra Romaneasca szervezetben betöltött alelnöki tisztségét rögzítő bírósági irat, valamint a PUNR ifjúsági
velemenyezd, 2018. december 08. szombat, 18:58
CDU-tisztújítás - Annegret Kramp-Karrenbauer váltja Angela Merkelt a német CDU elnöki tisztségében
hogy nem pályázza meg ismét az elnökséget, és legkésőbb a törvényhozási ciklus végén, 2021 őszén visszavonul a politikai életből.

A kongresszuson elmondott búcsúbeszédében kiemelte: a CDU a politikai közép "egyetlen néppártja", és az a feladata, hogy összefogja "Németországot, Európát, az idős és a fiatal nemzedéket, Keletet és Nyugatot, az erősebbeket és a gyengébbeket, várost és vidéket, a helyieket és a migránsokat".

A CDU a második világháború utáni Németország 70 évéből 50-et kormányon töltött, ami azért sikerült, mert a konzervatív, keresztényszociális és liberális gyökerekből táplálkozó értékei alapján politizált, de nyitott is volt és megértette, hogy "mindig érdemes lehet a mások szemével is nézni a világot" - mondta.

Annegret Kramp-Karrenbauert ugyan Angela Merkel bizalmasaként tartják számon, de számos területen irányváltást hirdetett, a többi között nagyobb beleszólást követel a pártnak a kormányzati döntések meghozatalába, és újabb szigorításokat sürget a menekült- és migrációs
velemenyezd, 2018. december 08. szombat, 15:56
Szép írások
hogyan találjunk örömet az életben, hogyan legyünk rendben önmagunkkal... Most azonban nem azért vagyok itt, hogy elmondjam, hogy a cisztás fibrózis nem nehéz. Nem azért vagyok itt, hogy elmondjam, hogy olykor nem borzongok bele a fájdalomba. Naponta négy-öt órát vagyok lélegeztető gépen. Képzeld el, hogy naponta négy-öt órát kellene mosnod a fogad. Teljesen kikészülnél tőle!

Körülbelül ötven gyógykezelésben és harminc sebészeti beavatkozásban volt részem, és életem negyedrészét kórházban töltöttem. Ez nehéz és fájdalmas. Mégsem ez a legnehezebb része. A CF-ben [cisztás fibrózis] a legrosszabb a vele járó bűntudat. Akár túléled, akár nem, akár jól vagy, akár nem, akár tudsz lélegezni, sétálni vagy sem; sok azon múlik, hogy mennyire vigyázol magadra. Hogy beveszed-e a gyógyszereidet, jól végzed-e a gyakorlatokat... Gyerekként ez a bűntudat szörnyű volt, és az egész életemet végigkísérte. Akárhányszor a kórházban kötöttem ki vagy beteg voltam, azt éreztem, hogy az én hibám. Arra gondoltam,
kirscha, 2018. december 06. csütörtök, 21:17
És a Télapónak ki ad ajándékot?
száguldanék csilingelve, egyenesen ide... a gyerekekhez...hozzád... - Na, elég az ábrándozásból! - váltott hirtelen hangnemet az öregember. - Ideje hazamenned! Gyere, elkísérlek! Gyorsan sötétedik, édesapád már biztosan vár. Valóban, Boglárka apja a kertkapuban álldogált. - Adjon Isten, jó estét! - üdvözölte meleg hangon Kapusi bácsit, s eszébe jutottak szülei, akik hajdanán ugyanígy várták őt téli estéken a ház előtt. Mert az öreg Kapusi bizony őt is a térdén ringatta valamikor, s ő hosszú, boldog estéket töltött nála, csodálatos történeteit hallgatva. - Jó estét neked is, fiam! Aztán mit hoz a Télapó ennek a kis fruskának? - bökött Kapusi bácsi a házba szaladó kislány felé. - Mert nagyon várja ám a holnapot! - Tudom - sóhajtott Boglárka édesapja. - Egy óriási babára vágyik. Nagyon csalódott lesz szegény, mert sajnos nem vehetjük meg neki. Tudja Kapusi bá', a gyárnak nehezen megy, kevés a munka, és hát meg kell néznünk alaposan, mire költjük a pénzt. Ilyen drága babára sajnos most nem telik. Talán jövőre. -
sz719eszter, 2018. december 04. kedd, 10:07
Szerelem volt...
akart bújni a nagyváros zajától, egy kis nyugalmat keresett a hegyekben. Ebédből hazafelé jövet az idegen utolért és megszólított, kedélyesen elbeszélgettünk, megkérdezte nincs lemezjátszóm? Volt. Randevúzzunk mondta, jó, mondtam de én jövök át magához és ez így is történt. A dohányzóasztalt körbe rakta friss fenyőágakkal, az asztalon egy üvegben finom konyak és két pohár. Csajkovszkijt hallgattunk, néztük a hóesést, kicsit iszogattunk és nagyon szeretkeztünk. Kellemes, vágyakkal teli mámoros éjszakát töltöttünk együtt, verseket szavalt nekem és reggel gyönyörűen vettünk búcsút egymástól.
Mert én sokkal jobban szeretlek téged, amikor ünnepek után visszaérkeztél én már ott vártalak a szobádban. Láttam szemedben a szégyent amiért ezt tetted velem és én nagyon megértő voltam, hogy bár a gyerekeid harmincat betöltötték, mégis csak ott volt a helyed. (az enyém meg nem) Örömmel köszöntem meg a jókívánságaikat és én is hasonló jókat kivántam így az éteren át nekik. Nem sejtettem, hogy a régi asszony már
liliana01, 2018. november 28. szerda, 18:37
ExoMars űrexpedíció - Magyarok tesztelték az első európai marsjárót
marsjáró tesztelésén Kereszturi Ákos, az MTA Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont (CSFK) tudományos főmunkatársa vett részt Dél-Spanyolországban - tájékoztatta az MTA szerdán az MTI-t.

A közlemény szerint az Európai Űrügynökség (ESA) 2020-ban startoló ExoMars rover nevű űreszköze 2 méter mélyre képes lefúrni a felszín alá. Az onnan kiemelt mintát elemezve következtet a Mars egykori lakhatóságára, az ősi élet előfordulási esélyeire. Nagyjából ez az a mélység, ahová már a kozmikus sugárzás töltött részecskéi sem hatolnak le, így ott változatlan állapotban lehetnek az egykori szerves molekulák, talán életnyomokkal együtt.

A beszámoló szerint október végén majdnem két héten keresztül a dél-spanyolországi Tabernas-sivatag kopár vidékén végeztek újabb földi kísérleteket.

A mérések alapján sikerült a célkőzet szemcseméretét azonosítani, a három fúrás közül az egyik helyszínen rétegeket elkülöníteni, azok viszonyát jellemezni, ezek az adatok később nagyban segíthetik a Marson kapott mérési
velemenyezd, 2018. november 28. szerda, 15:22
Magashegyi Underground: szimfonikus remix koncert a BKK-ban
A Magashegyi Underground úttörő szerepet töltött be a hazai könnyűzenei színtéren a szimfonikus megszólalás meghonosításában. Legújabb műfajközi kalandjuk termékei a Tóth Krisztina verseire komponált dalok, amelyeket a BKK-ban hallhatja először a közönség, egy alaposan áthangszerelt szimfonikus koncert keretein belül - közölték a szervezők az MTI-vel.

A december 2-i esten a korábbi lemezeiken szereplő megzenésített versek is elhangzanak. Olyan ritkán játszott dalok is előkerülnek, mint Závada Péter Szinopszisa vagy Parti-Nagy Lajos Nyár, némafilmje. A koncert felvezetéseként készült videóban, a Látod című dal kisfilmjében a Magashegyi Undergrounddal régóta együtt dolgozó Beck Zoltán (30Y) működött közre. Ő is ott lesz a Budapest Kongresszusi Központban, mellette hangsúlyos szerephez jut a kórus is. Mint a közleményből kiderül, lesz továbbá számos más vendég, különleges látvány és képi világ, eddig nem hallott hangszerelések.

A 2006 óta működő Magashegyi Undergroundban Bocskor Bíborka énekel,
velemenyezd, 2018. november 28. szerda, 07:41
2018. November 27., keddi Napiszöveg
az oltárokat, amelyeket Manassé állított Jehova házának két udvarában. Összezúzta azokat, és porukat a Kidron völgyébe szórta.13A király alkalmatlanná tette az imádatra a Jeruzsálem előtti magaslatokat, amelyek a Romlás hegyétől délre voltak. Ezeket Salamon, Izrael királya építette Astóretnek, a szidóniak undorító istennőjének, Kámosnak, Moáb undorító istenének, és Milkomnak, az ammoniták utálatos istenének.14Darabokra törte a szent oszlopokat, kivágta a szent rudakat, és a helyüket emberi csontokkal töltötte meg.15Lerombolta a Bételben levő oltárt is, a magaslatot, amelyet Jeroboám, Nébát fia készített, és amellyel bűnbe vitte Izraelt. Miután lerombolta ezt az oltárt és a magaslatot, felégette a magaslatot, porrá zúzta, a szent rudat pedig elégette.16Amikor Jósiás megfordult, meglátta a sírokat a hegyen. Kivetette a csontokat a sírokból, és elégettette azokat az oltáron, hogy alkalmatlanná tegye az imádatra. Ez Jehova szava szerint történt, úgy, ahogy azt az igaz Isten embere által megjövendölte.17Akkor
charlotteani, 2018. november 27. kedd, 22:26
2018. November 21., szerdai Napiszöveg
birtokot.2Ám a felesége tudtával titokban visszatartott valamennyit az árból, és csak egy részét hozta el az apostoloknak.3Péter pedig így szólt:,,Anániás, miért bujtott fel Sátán, hogy hazudj a szent szellemnek, és titokban visszatarts valamennyit a föld árából?4Mielőtt eladtad volna, vajon nem a tiéd volt? És az eladása után vajon nem te rendelkeztél vele? Hogy vetemedhettél ilyen gonosztettre? Nem embereknek hazudtál, hanem Istennek."5Ennek hallatára Anániás összeesett és meghalt. És nagy félelem töltötte el mindazokat, akik hallottak erről.6Majd néhány fiatal férfi odajött, kendőkbe göngyölte őt, kivitte és eltemette.7Mintegy három óra elteltével pedig bement a felesége, nem tudva, hogy mi történt.8Péter ezt kérdezte tőle:,,Mondd meg nekem: ennyiért adtátok el ti ketten a földet?" Ő azt mondta: ,,Igen, ennyiért."9Péter erre így szólt hozzá: ,,Miért egyeztetek meg a férjeddel, hogy próbára teszitek Jehova* szellemét? Nézd! Már az ajtónál vannak azok, akik eltemették a
charlotteani, 2018. november 27. kedd, 18:59
1/980
Képek, videók
Konzultáció
tailor
2017. július 04. kedd, 10:39
Árulásos konzultáció
furaila
2017. március 27. hétfő, 15:20
Nemzeti Konzultációs Test
furaila
2017. január 11. szerda, 14:34
O.V.-konzultácio.png
agica2004
2015. október 03. szombat, 20:10
2005-ös Konzultációs Test
furaila
2013. december 13. péntek, 06:49
Emberi Konzultáció 2012_M
szolidaritasgaleria
2012. augusztus 30. csütörtök, 18:13
Konzultáció a szigeten.JP
apahome
2011. június 12. vasárnap, 19:50
konzultáció
myatska
2008. augusztus 21. csütörtök, 23:31
Konzultáció
kayak
2008. január 14. hétfő, 10:59
Egymillió gyermek a békéé
pacsakute
2015. szeptember 23. szerda, 15:38
egymillió látogató a mez.
lacipecsenye
2012. augusztus 03. péntek, 14:47
egymillió munkahely
lovaszmarika
2012. május 20. vasárnap, 14:13
egymillio_sorszam_a 001.j
brigi1984b
2011. november 19. szombat, 19:55
egymillio_a 001.jpg
brigi1984b
2011. november 19. szombat, 19:49
egymillio_b 001.jpg
brigi1984b
2011. november 19. szombat, 19:47
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.