Belépés
2019. december 07. szombat | 49. hét | 341. nap | 07:03 | Ambrus
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Rövidpályás úszó Európa-bajnokság - Késely ezüstérmes, Holló negyedik, Bohus újabb országos csúcsot állított fe
A két magyar érdekeltségű döntő közül elsőként a férfiak vegyesét rendezték. A délelőtti előfutamban Holló az ötödik, Gyurta a hatodik legjobb eredményt érte el, de mivel a leggyorsabb, a brit Duncan Scott visszalépett, javultak az esélyeik.

A fináléban az első úszásnemben, pillangón Gyurta kezdett jobban, féltvánál versenyben volt a bronzéremért, az utolsó száz métert azonban már csak hatodikként kezdhette, és nem tudott felzárkózni. Holló hatodikként fordult a hátúszásra, a táv nagy részében a mezőny hátsó felében tempózott, végül nagy hajrával feljött a negyedik helyre. A számot a hazai közönség előtt szereplő Max Litchfield nyerte, Holló 4:05.13, Gyurta 4:06.95 perces idővel ért célba.

"Számítottam rá, hogy az utolsó százon a legtöbben elfáradnak és itt lehet majd nagyot robbantani - mondta az MTI-nek Holló. - Azért az egyik szemem sír, amiért nem szereztem érmet, de nem szabad telhetetlennek lennem, hiszen ez volt az első versenyem, és mindkét fő számomban döntőt úszhattam".

Gyurta a
velemenyezd, 2019. december 05. csütörtök, 21:22
ISL rövid pályás úszás Budapest aréna második nap
Atherton,
.........
- 4x100 m gyorsúszás mix váltó 1.)London;
- 200 m pillangó úszás 1.) Hosszú Katinka; 4.)Jakabos Zsuzsa; 5.)Kapás Boglárka
Képen: Hosszú Katinka és Jakabos Zsuzsa
...................
- 200 m pillangó úszás 1.) Milák Kristóf 1:49.98-as egyéni csúccsal nyert.
- 4x100 m vegyes női váltó 1.)London; 2.)Los Angales; 3.)IRON csapata (Hosszú katinka is úszott.
- Csillag szóró versenyben 8 versenyző indult az első 50 m gyors úszás nemben; majd a második körben 4 versenyző
és a 3 körben egybne utolsó 50 méteren 2 versenyző küzdött a csapat győzelemért.
Férfiaknál Kyele Chammers lett az első, aki 29 potot szerzett a Los Angeles Current csapatnak
és második Vladimir Morzov , aki 22 pontot szerzett az IRON csapatnak.
Nőknél a Csillag szóró versenyt Ranomi Kromowidjojo
maroka, 2019. október 28. hétfő, 17:08
Pályakerékpáros Eb - Filutás országos csúccsal 17. az egyéni üldözéses versenyben
Filutás a selejtezőben tekert 4:26.645 perces időt, és mint klubja, a BVSC közösségi oldala emlékeztetett: az előző, 4:33:610 perces rekordot is ő tartotta. Rajthoz állt a pontversenyben is, ott 15. lett.

Borissza Johanna Kitti a pontversenyben volt érdekelt szombaton, és 18. lett a 21 résztvevő közül. Az olasz Maria Confalonieri megvédte címét.

Keirinben - amelyben motoros felvezetéssel érik el a versenyzők az utolsó köröket, és sprinttel döntik el a helyezéseket - Szalontay Sándor az első körben ötödik lett hétfős futamában, a vigaszágon pedig harmadikkként zárt az öt versenyzőt felvonultató futamban, így nem jutott a legjobb 12 közé.

Eredmények (a viadal honlapja szerint):

férfi egyéni üldözéses verseny, Európa-bajnok:

---------------------------------------------

Corentin Ermenault (Franciaország)2. Domenic Weinstein (Németország)3. Felix Gross (Németország)...17. Filutás Viktor

női pontverseny, Európa-bajnok:

------------------------------

Maria
velemenyezd, 2019. október 19. szombat, 22:12
Torna-vb - Simone Biles maga sem érti, hogy csinálja
Biles csütörtökön megnyerte a női egyéni összetett döntőjét a Stuttgartban zajló világbajnokságon. Ugyanúgy 2,1 ponttal előzte meg a második helyezettet, mint a 2016-os Rio de Janeiró-i olimpián.

Az eredményhirdetés után az amerikai sportoló elárulta, néha ő maga is elgondolkozik rajta, hogyan csinálja az egyedülálló gyakorlatait.

"Időről időre úgy érzem, mintha testen kívüli élményem lenne, és néha azt gondolom, hogy őrült vagyok. Amikor videón megnézem, arra gondolok: Istenem, hogyan csináltam?" - nyilatkozta boldogan Biles.

A 22 éves sportolónak ez volt a 16. világbajnoki címe - egyéni összetettben az ötödik -, egyben a 22. érme. Utóbbi rangsorban már megdöntötte az orosz Szvetlana Horkina női rekordját, és a fehérorosz Vitalij Scserbo abszolút csúcsának (23) megjavítására is jó esélyei vannak.

Mint kifejtette, nagyon bízik magában, a gyakorlataiban, és manapság sokkal magabiztosabb, mint például az olimpián. Leszögezte, hogy élete első világbajnoki címét semmi nem múlja felül,
velemenyezd, 2019. október 11. péntek, 08:30
Úszó-vk - Hosszú fölényes győzelme
A háromszoros olimpiai bajnok a Duna Arénában 4:34.37 perces idővel nyert, s több mint hét másodperccel előzte meg a második Jakabos Zsuzsannát (4:41.73). A kilencszeres világbajnok Hosszú a nagymedencés eseményen 100 méter háton gyűjtött be még egy bronzot (1:00.69).

Jakabos 200 méter gyorson is másodikként csapott célba (1:59.82).

A második hazai győzelem a "legmagyarabb" számban, 200 méter pillangón született, ahol ugyan nem indult el a világbajnok és világcsúcstartó Milák Kristóf, valamint az olimpiai bronzérmes Kenderesi Tamás sem, távollétükben Biczó Bence nyert 1:58.67 perces idővel.

A szombati program egyik magyar meglepetésével Szentes Bence rukkolt ki, aki 50 méter háton egyéni legjobbjától mindössze négy századdal elmaradva, 25.09 másodperccel második lett az összetett világkupa-versenyben vezető orosz Vlagyimir Morozov mögött.

A férfiak 1500-as gyorsszámában Gyurta Gergely 15:11.04 perccel a harmadik legjobb időt úszta.

A nap zárószámában a Németh Nándor, Szabó
velemenyezd, 2019. október 05. szombat, 19:22
Öttusa-vb - A realitásokból kiindulva nem történtek nagy meglepetések a kapitányok szerint
Magyarország két ezüsttel nyolcadik lett az éremtáblázaton. Másodikként végzett a Barta Luca, Réti Kamilla páros váltóban, ami a váratlan sikerek közé sorolható, illetve a Kasza Róbert, Marosi Ádám, Demeter Bence összeállítású csapat a hagyományos versenyben, ami az előzményeket, a sérüléseket, kihagyásokat figyelembe véve, szintén jó eredmény. Legjobb magyarként ugyanakkor csak Kasza került egyedüliként a legjobb tíz közé, ő ötödik helyével közel állt a kvótaszerzéshez. A kombinált szám előtt ötödik volt Marosi, aki végül 11. lett, míg a nőknél a legjobb hazai öttusázó, Kovács a lövészetes futást hatodikként kezdte, majd a 13. helyen ért célba.

Martinek János, a férfi válogatott szakvezetője azzal kezdte összegzését, hogy az augusztusi Európa-bajnokság után, melyen a magyarok teljesítménye főleg a hagyományos versenyben elmaradt a várakozástól, nem vágyai voltak a világbajnokságot illetően, hanem reményei.

"Ezeket aztán részben még felülmúlni is sikerült, mivel a két idősebb versenyzőtől, a
velemenyezd, 2019. szeptember 09. hétfő, 11:41
Öttusa-vb - Kasza: sokszor leküldött az élet a padlóra, de mindig fel tudtam állni
"Olyan sokszor leküldött az élet a padlóra, de mindig fel tudtam állni, nem is értem, hogyan..., annyi ember segített a családomon kívül is - nyilatkozott a 33 éves Kasza Róbert, aki az egyéni versenyben ötödik lett, ezzel kevéssel lemaradt ezúttal az olimpiai kvótaszerzésről. - Igaz, hogy most nem nyertem kvótát, de örömteli, hogy kihúztam magam a mocsárból. Ezen a versenyen is sokszor kerültem gödörbe, elszalasztott asszóim voltak, majdnem kiestem a selejtezőben, és felálltam" - mondta, majd úgy folytatta: ezek után megcélozza a tokiói részvételt, pedig már ezen a vb-n sem akart elindulni a nem sikerült angliai Eb-után.

"Az ötödik hely visszaadta a reményt" - tette hozzá.

Kiemelte, hogy számára a vb tanulsága: "mindegy, mi a hivatásod, bele kell halni abba, amit csinálsz".

Marosi Ádám először úgy tudta tizedik lett, később kiderült, tizenegyedik.

"Akkor még inkább dühös vagyok! Mindent beleadtam, +meghaltam+. A selejtezőben is kiadtam magamból mindent, 35 évesen már nem lehet ilyen
velemenyezd, 2019. szeptember 07. szombat, 20:22
Öttusa-vb - Marosi Ádám ötödik a vívás után
örülök az eredménynek. A dobogót nehéz lesz elérnem, a csapatért fogok küzdeni" - mondta.

Regősnek erős volt a felnőtt világbajnoki mezőny, 10/25-ös eredményével a 36. helyről várhatja a szombati folytatást.

"Marosi kitett magáért, a végére feljavult, parádés befejezést produkált - vélekedett Martinek János, a férfi válogatott szövetségi kapitánya. - Az eredménye nagyon jó lett. Kasza jól kezdett, mint a selejtezőben, aztán az utolsó harmadban nem tudott kiemelkedőt produkálni. Ennek ellenére versenyben maradt. Demeter Bencét lábfájása erősen befolyásolta, az eredménye ezt figyelembe véve jó. Regős Gergely magas elvárásokat támasztott saját magával szemben, ezért nem tudott lazán, felszabadultan vívni" - tette hozzá.

Marosi és Kasza plusz segítséget is kapott a pástok mellől: két korábbi öttusázó, az olimpiai ezüstérmes, kétszeres egyéni világbajnok Balogh Gábor és a csapatban világbajnok Tibolya Péter buzdította, őket, adott tanácsokat. Tibolya Kaszát, Balogh Marosit követte pástról
velemenyezd, 2019. szeptember 06. péntek, 15:01
Öttusa-vb - Teljes magyar siker a férfi selejtezőben
A vb negyedik napján, csütörtökön három csoportban küzdött a 88 fős mezőny a selejtezőben, mindegyikből az első tíz hely ért automatikus finálét, további hat versenyző pedig pontszáma alapján lépett tovább.

A B csoportba került a 2009-ben egyéni világbajnok, 2012-ben olimpiai bronzérmes Marosi Ádám és a 2017-ben vb- és Eb-ezüstérmes Kasza Róbert, a C-be pedig a magyar férfi öttusázók közül eddig egyedüliként tokiói kvótás Demeter Bence, illetve Regős Gergely. Mindkét csoport, melyben hazai érintettség volt, úszással kezdett, majd vívott a kombinált szám előtt.

Marosi 1:58.33 perccel a negyedik időt érte el 200 méteren a Nemzeti Közszolgálati Egyetem uszodájában, Kasza (1:59.21) pedig hetedik volt az első szám után.

"Az elmúlt időszakhoz képest csúcsformában úsztak a fiúk. Bár az eredményük nem egyéni rekord, de közel jártak ahhoz, ami mutatja, hogy jó állapotban vannak" - mondta Martinek János, a férfi válogatott szövetségi kapitánya.

Kasza a Ludovika Arénában rendezett vívást
velemenyezd, 2019. szeptember 05. csütörtök, 19:32
Öttusa-vb - Megkezdődött a világbajnokság, megállapodás a szövetség és Kincsem Park között
itthon világbajnokságon vegyek részt, és úgy tűnik, ez most is kitolódik. Remélem, egyszer lesz majd ebben részem" - mondta Földházi.

A sajtótájékoztatón jelen volt Amro El-Geziry egyiptomi származású amerikai versenyző, a 2014-es év egyéni vb-ezüstérmese, aki ezúttal csak váltóban indul.

"Már megvan a kvótám, így az egyénivel nem kell törődnöm. Örülök, hogy most nézhetem a többiek küzdelmét."

A versenyzők ezt követően a tokiói olimpia jegyében a Tsuru közreműködésével szusikészítő versenyben vettek részt, Bretz Gyula és Pécsi István, a Kincsem Park ügyvezető igazgatója pedig aláírta az együttműködési megállapodást, melynek értelmében a következő években több kiemelkedő öttusaversenyt rendeznek a létesítményben.

"Sportágunknak az a problémája, hogy nincs saját létesítménye. Van rá kormányzati törekvés, hogy legyen, ezt köszönjük, de addig is ide hozunk versenyeket" - mondta a MÖSZ elnöke.

"Különleges világbajnokságot rendezünk, mert az öttusa mellett nemcsak laser run-vb, hanem
velemenyezd, 2019. szeptember 02. hétfő, 15:02
Öttusa-vb - Indulhat Alekszejev Tamara
A női csapattal az elmúlt három évben világbajnok székesfehérvári versenyző bal kezéről - amellyel vív és lő - a múlt szerdán szedték le a gipszet, és a hét elején már pengét fogott a kezébe, majd iskolázott is.

Kállai Ákos, a női válogatott szövetségi kapitánya azt mondta, ez nagyon jól ment neki, de az iskolázás nem ugyanaz, mint az "élő" vívás. Úgy vélekedett, hogy ha csütörtökön teljes értékű vívómunkát tud végezni, akkor részt vehet a világbajnokságon.

"Nem látok semmi olyan akadályt, ami miatt ne indulhatna" - mondta a szakvezető az újabb tapasztalatokat összegezve.

Alekszejev idén megnyerte a székesfehérvári világkupaversenyt és az országos bajnokságon is győzött. Ő már a hét elején úgy fogalmazott, hogy nagyon bizakodó a vb-részvételével kapcsolatban.

A női hagyományos versenyben - melynek selejtezője jövő szerdán lesz - a már olimpiai kvótás, 2016-ban egyéniben világbajnok Kovács Sarolta, valamint Alekszejev, továbbá két fiatal, Gulyás Michelle és Guzi Blanka képviseli a
velemenyezd, 2019. augusztus 29. csütörtök, 19:02
Önkormányzat 2019 - A Liberálisok is támogatják Karácsony Gergely főpolgármester-jelöltségét
Sermer Ádám közölte, a megállapodás megkötése után kijelenthető: Karácsony Gergelyen kívül kizárólag Fidesz-párti jelöltek maradnak állva a főpolgármester-jelölti versenyben.

Hozzátette: a megállapodás része, hogy az V. kerületben közös ellenzéki jelöltként indul egyéni körzetben Szabadai Viktor, a Liberálisok budapesti elnöke.

Közölte, együtt kampányolnak és továbbra is képviseli Polgári Budapest című programját.

Kérdésre válaszolva Sermer Ádám beszélt arról, hogy demokratikus rendszerben pártokról lévén szó lehetnek olyan kérdések, amelyekben nem értenek egyet. Vannak azonban olyanok, amelyekben nem lehetnek viták, ilyen például a főpolgármesteri választás - tette hozzá. Szerinte a megállapodás megkötése miatt semmit nem kellett feladniuk a Liberálisoknak, és amit eddig képviselt, azt most szélesebb támogatással tudja folytatni.

Karácsony Gergely, az ellenzéki pártok főpolgármester-jelöltje azt mondta, a Liberálisokkal történt megállapodás után a Budapesten változást akaró,
velemenyezd, 2019. augusztus 22. csütörtök, 18:51
1/29
Képek, videók
spanyol bajnokság.jpg
maroka
2016. május 17. kedd, 21:52
Bajnokság 2012. 032.jpg
kezikormend
2012. október 01. hétfő, 09:16
Bajnokság 2012. 031.jpg
kezikormend
2012. október 01. hétfő, 09:15
Bajnokság 2012. 029.jpg
kezikormend
2012. október 01. hétfő, 09:15
Bajnokság 2012. 027.jpg
kezikormend
2012. október 01. hétfő, 09:14
Bajnokság 2012. 026.jpg
kezikormend
2012. október 01. hétfő, 09:14
Bajnokság 2012. 025.jpg
kezikormend
2012. október 01. hétfő, 09:13
Bajnokság 2012. 023.jpg
kezikormend
2012. október 01. hétfő, 09:13
Bajnokság 2012. 021.jpg
kezikormend
2012. október 01. hétfő, 09:12
Bajnokság 2012. 020.jpg
kezikormend
2012. október 01. hétfő, 09:12
Bajnokság 2012. 019.jpg
kezikormend
2012. október 01. hétfő, 09:11
Bajnokság 2012. 017.jpg
kezikormend
2012. október 01. hétfő, 09:10
rövidpálcás.jpg
talamusz
2011. március 01. kedd, 14:21
Marion rövidpálcás.jpg
talamusz
2010. október 12. kedd, 16:23
rövidpálca.jpg
ildikoje
2010. január 24. vasárnap, 10:40
Címkék
selejtezőben tekert, felnőtt világbajnoki, Szvetlana Horkina, hagyományos versenyben, Balogh Marosit, pástok mellől, egyik szemem, olasz Maria, Pécsi István, Kasza Róbert, Angeles Current, MTI-nek Holló, Demeter Bence, délelőtti előfutamban, csapatban világbajnok, olimpiai kvótaszerzésről,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.