Belépés
2020. július 13. hétfő | 29. hét | 195. nap | 22:41 | Jenő
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Elhunyt Tass Olga, olimpiai bajnok tornász
A világbajnok tornász négy olimpián hat érmet nyert. Később edzőként, nemzetközi pontozóbíróként és a szövetség munkatársaként is dolgozott.

Tass Olga péntek éjszaka súlyos betegség után, kórházban hunyt el - közölte a család a Magyar Olimpiai Bizottsággal (MOB).

A MOB honlapján olvasható visszaemlékezés szerint Lemhényiné Tass Olga 1929. március 28-án született Pécsett. A tornával 14 évesen ismerkedett meg, majd öt évvel később a londoni olimpián a magyar csapattal összetett ezüstérmet szerzett. Az 1952-es helsinki játékokon bronzérmet, az 1954-es római világbajnokságon aranyat nyert a kéziszercsapattal, ahol még egy összetett ezüstöt is begyűjtöttek. Ugyanebben az évben három aranyat nyert a főiskolai világbajnokságon (felemás korlát egyéni, felemás korlát csapat, talaj csapat), majd következett az 1956-os olimpia Melbourne-ben, amely pályafutása csúcsát jelentette, három érmet nyert. Bodó Andrea, Keleti Ágnes, Kertész Alíz, Korondi Margit és Köteles Erzsébet társaságában kéziszercsapatban
velemenyezd, 2020. július 11. szombat, 11:51
Tokió 2020 - Pigniczki Fanni optimistán várja az olimpiai kvalifikációs sorozatot
ráadásul egyelőre semmi információjuk nincs, mikor pótolják a versenyeket, mikor folytatódhat a szezon.

Pigniczki elárulta, eleinte nyomta a vállát az a teher, hogy 20 év után, vagyis Fráter Viktória sydneyi szereplését követően ő lehet a következő magyar ritmikus gimnasztikázó, aki ötkarikás játékokon szőnyegre léphet.

Hozzátette, a halasztások ellenére optimistán várja a kvalifikációs sorozatot, és nagyon szeretné kiharcolni a kvótát. Úgy érzi, a tavalyi, bakui világbajnokságon produkált összetett döntős szereplésével "jó pontokat szerzett" a bíróknál.

Jelenleg egyéni program alapján készül otthonában, az interneten kapja az edzésterveket és instrukciókat edzőitől, Lauber Zsófiától és Deutsch-Lazsányi Erikától. Ezen kívül rendszeresen tanul, sokat olvas, illetve a kertben napozik.

Pigniczki a tavalyi vb-szereplésével kivívta a jogot, hogy a magyarok képviseltessék magukat a Világjátékokon, amelyet a tokiói olimpia jövő nyárra halasztása miatt után 2022. július 7. és 17. között rendeznek
velemenyezd, 2020. április 11. szombat, 14:42
Koronavírus - Autókat ajánlott fel kórházaknak és karitatív szervezeteknek a Ford Magyarország
A gépkocsik szerdai átadásán Budapesten Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács elnöke arról beszélt, hogy a három hete kihirdetett veszélyhelyzetben összetett és sokrétű összefogás tapasztalható mind a társadalom, mind a cégek, vállalatok részéről.

Az államtitkár utalt arra, hogy a koronavírussal összefüggő veszélyhelyzet kihirdetése után lehetőséget teremtettek arra, hogy a 1357-es telefonszámra, illetve a megadott számlaszámra egyéni pénzfelajánlások érkezzenek. Ezenkívül a karitatív szervezetekkel közösen cégek, vállalkozások, közösségek eszközfelajánlásait is fogadják. Ez a mostani felajánlás is ebbe a sorba illeszkedik - tette hozzá.

Soltész Miklós elmondta, a kórházaknak átadott gépkocsik elsősorban az orvosok, ápolók közlekedését könnyítik meg, míg a karitatív szervezeteknek az autók az idősellátásban - élelmiszer, gyógyszer kiszállításában - nyújtanak segítséget. Utalt arra: ha a
velemenyezd, 2020. április 08. szerda, 12:41
Dévai Boglárka visszatért súlyos sérülése után
elfertőződött, ezért ismét kórházba került, és további operációkra került sor, a szteroidok miatt pedig komolyan károsodtak a szalagjai és az ízületei, így csak mankóval tudott járni. Tavaly tavasszal egy újabb - korrekciós - műtét, majd antibiotikumos kezelés következett, az edzéseket pedig csak június elején tudta újrakezdeni.

A magyar szövetség keddi tájékoztatása szerint a magyar női válogatott idei első közös edzőtáborozásán - amelyre Tatán került sor - Dévai Boglárka mellett a 2017-ben egyéni összetettben Európa-bajnoki ezüstérmes Kovács Zsófia, továbbá Péter Sára, Makra Noémi, Schermann Bianka, Székely Zója és Bácskai Csenge is részt vett.

"Nagyon örülök, hogy Dévai Boglárka ilyen jó úton halad, eddig jól sikerültek az edzések, mindkét ugrását láthattuk, mindenképpen reménykeltő, akár az Európa-bajnokságra is fel tud készülni" - nyilatkozta Draskóczy Imre szövetségi kapitány.

Hozzátette, Kovács Zsófia célirányosan a nyári, tokiói olimpiára készül, mindent ennek rendel alá, az április
velemenyezd, 2020. március 03. kedd, 14:52
Légfegyveres Eb - A kapitány teljesen elégedett a magyar csapattal
A vasárnap zárult lengyelországi kontinensviadalon már a juniorok megadták az alaphangot, ugyanis a férfi puskásoknál Hammerl Soma révén, illetve vezetésével az egyéni, valamint a csapatversenyt is megnyerték, puska vegyespárosban Pekler Zalán és Mészáros Eszter diadalmaskodott, míg női puskában Mészáros bronzérmet szerzett.

A felnőttek aztán szintén kitettek magukért, Péni István megnyerte a férfi légpuskát, melyben Sidi Péter az alapversenyben lett első és ezzel olimpiai kvótás, a finálét pedig a hetedik helyen zárta.

"Természetesen elsőként Péni Istvánt kell kiemelni, nagyszerűen versenyzett, de Sidi Péter is minden dicséretet megérdemel, nagyon régen lőtt már ennyire stabilan kimagaslóan, aminek nagyon örülök" - mondta az MTI-nek a szakvezető.

Győrik Csaba nem csupán a férfi puskásokkal volt elégedett, Dénes Eszter ugyanis női puskában hatodik lett és közel volt a kvótához, vegyespárosban pedig Pénivel ezüstérmet nyert, míg a pisztolyosoknál a Tátrai Miklós, Major Veronika kettős úgy
velemenyezd, 2020. március 02. hétfő, 11:11
Koronavírusról pár mondattal
embert jelentene. Ha a vírus megtartja eddigi gyilkolási képességét, akkor ez 20 ezer halottat jelenthet.
- a fenti számítást, és azt, hogy az egyes országok helyzete, védekezési képessége, a lakosság hozzáállása milyen, nyilván már mindenhol feltérképezték. A kormányzatok jelenleg a távol-keleti térséget kivéve egy elővédekezési szakaszban vannak. Ebben a szakaszban a baj még valójában nincsen jelen, s inkább tűnik fenyegetőnek egy esetleges tömeges pánik kialakulása. A kormányzatoknak tehát összetett a feladatuk: egyfelől meg kell nyugtatniuk a lakosságot, másfelől viszont nagyon is HATÉKONYAN, ÁMDE VISSZHANG-MENTESEN FEL IS KELL KÉSZÜLNIÜK A BAJRA. Véleményem szerint az, hogy a magyar állami védekezési bizottság élére a belügyminisztert nevezték ki, rendkívüli komolysággal mutat rá a fenti dilemmára, illetve arra, hogy a kormányzatok valójában mire számíthatnak... összegezve: semmi jóra.
- a fentiek figyelembe vételével tehát: mit tehet ez egyén a várhatóan kialakuló helyzetre való felkészülése
liliana01, 2020. február 10. hétfő, 13:57
Rövid pályás gyors korcsolya 2020. Január
Liu Shaoang összetett Európa-bajnok Debrecenben.
Kettős magyar győzelem összetettben is, Liu Shaoang Európa-bajnok, Liu Shaolin Sándor a második a debreceni Főnix Csarnokban zajló rövid pályás gyors korcsolya Európa-bajnokságon.
.................
A férfiak rajtprocedúrája némileg elhúzódott, a két holland versenyző ugyanis rossz sorrendben állt fel. Amikor ezt az indítóbíró kiszúrta, a hollandok nagy nevetés és egy pacsi kíséretében helyet cseréltek.
A testvérpár a pontverseny első két helyéről várta a szuper döntőt, és az újabb duplázáshoz az is elég volt számunkra, hogy Shaolin az utolsó előtti, testvére pedig az utolsó helyen érjen célba. A futamon a Liu testvérek ennek ellenére egyből az élre álltak, az első részhajrát Shaolin vitte el. A táv második harmadában Shaoang leszakadt a mezőnytől, és láthatóan a váltóra tartalékolt, míg bátyja a többiekkel együtt haladt.
Az utolsó harmadra Shaolin is
maroka, 2020. január 26. vasárnap, 18:41
Rövidpályás gyorskorcsolya Eb - Liu Shaoang arany-, Shaolin Sándor ezüstérmes összetettben
volt számunkra, hogy Shaolin az utolsó előtti, testvére pedig az utolsó helyen érjen célba. A futamon a Liu testvérek ennek ellenére egyből az élre álltak, az első részhajrát Shaolin vitte el. A táv második harmadában Shaoang leszakadt a mezőnytől, és láthatóan a váltóra tartalékolt, míg bátyja a többiekkel együtt haladt.

Az utolsó harmadra Shaolin is lelassított - öccse már körhátrányban haladt -, a szuperdöntőt pedig így a jó taktikával versenyző orosz Szemjon Jelisztratov nyerte meg, ezzel az összetett pontverseny harmadik helyére jött fel.

Liu Shaoang pályafutása negyedik Európa-bajnoki címét gyűjtötte be - Debrecenben a másodikat -, összetettben először diadalmaskodott.

A magyar testvérpár hetedszer aratott kettős diadalt az Eb-ken: 2017-ben 1000 méteren, tavaly Dordrechtben 500 és 1500 méteren, valamint összetettben, most Debrecenben pedig az 500 és 1000 méter mellett ugyancsak összetettben.

A nőknél a mindhárom egyéni távon aranyérmes holland Suzanne Schultingnak mindössze rajthoz
velemenyezd, 2020. január 26. vasárnap, 16:48
Rövidpályás gyorskorcsolya Eb - Újabb kettős magyar siker
A Ferencváros 24 éves versenyzője pályafutása hatodik Európa-bajnoki címének örülhetett, ezen a távon pedig 2017 után másodjára diadalmaskodott.

Ezüstérmével a 21 esztendős Liu Shaoang megőrizte vezető helyét összetettben. Mögöttük harmadikként a címvédő orosz Szemjon Jelsztratov ért célba.

A fináléban a szokottnál többen, hatan szerepeltek az elődöntős továbbjuttatások miatt, a legnagyobb riválisnak pedig Jelisztratov ígérkezett, rajta kívül még két holland és egy olasz ellenfele volt a Liu fivéreknek.

Az első körökben sok előzgetés történt, de a magyarok végig az első három helyen helyezkedtek. Amikor "megnyugodott" a futam, s mindenki beletörődött a maga pozíciójába, körökön át Jelisztratov vezetett Liu Shaolin és Liu Shaoang előtt. Féltáv után viszont a magyar testvérpár elérkezettnek látta az időt, hogy élre álljon, s a közönség ovációja közepette egy körön belül egymás után megelőzték Jelisztratovot, akit jól ismernek, mivel egész nyáron együtt készültek. A hajrában senki és semmi
velemenyezd, 2020. január 26. vasárnap, 16:18
Rövidpályás gyorskorcsolya Eb - A Liu testvérek két számban jutottak tovább, Krueger Cole egyben
A pénteki nyitónapon a férfiak 1500 méteres távján először Liu Shaoang lépett jégre a magyarok közül és az előző kontinensviadalon 500 méteren aranyérmes versenyző magabiztos futamgyőzelemmel jutott tovább.

Testvérét, az ezen a távon és összetettben is címvédő Liu Shaolin Sándort a negyedik futamban szólították, ő pedig, bár sokáig a mezőny végén korcsolyázott, öt körrel a futam vége előtt az élre tört és különösebb megerőltetés nélkül ugyancsak futamgyőztesként jutott elődöntőbe.

A harmadik egyéni magyar induló, Krueger Cole az utolsó hatosban szerepelt, és ez a csoport hozta össze a legfordulatosabb versenyt: ketten buktak, egy harmadik kisodródó versenyző pedig majdnem elkaszálta a palánk mellett már lassabb tempóban korcsolyázó ukrán Oleg Handejt. Az amerikai születésű Krueger okos és szerencsés versenyzéssel kimaradt a balesetekből, második helyével pedig ő is továbbjutott, míg az ukrán a zsűri döntésének köszönhetően folytathatja szereplését.

Szűk egy órával később ötszáz méteren is
velemenyezd, 2020. január 24. péntek, 13:21
EKF - Február 1-jén kezdődik Fiumében az Európa Kulturális Fővárosa program
Marsic és Zoran Medved műve alapján, amelyet Fran Djurovic hangszerelt. Az előadás hangok, zenék és zajok együttese, amelyet a fény és a sötétség effektjei kísérnek, és amelyhez olyan erős szimbólumokat használnak fel, amelyek Fiumére és Európára jellemzőek. A produkcióban 120 előadóművész vesz részt: táncosok, énekesek és zenészek. Az egyik szerző szerint a zene kamaraművek keveréke, amely hangos és kellemetlen elemeket is tartalmaz.

A produkció rendezője leszögezte: a fiumei megnyitó sokkal összetettebb, mint bármelyik korábbi megnyitó volt más európai kulturális fővárosban.

"Arra számítunk, hogy szinergiát teremtünk az előadóművészek és a közönség között, hogy az emberek az eddiginél jobban megszeressék a kultúrát" - mondta, majd hozzátette: a céljuk az, hogy a kikötőt egy kitörő vulkánná alakítsák a produkció alatt.

Fiumében 2020-ban mintegy 300 kulturális programot és 600 egyéni rendezvényt szerveznek, amelyekben 300 partnerszervezet és művész vesz részt több mint 55 európai és más
velemenyezd, 2020. január 19. vasárnap, 15:41
Tőzsde - Emelkedéssel zártak a főbb nyugat-európai tőzsdék
erőteljes új felhatalmazást kapott az előrehozott parlamenti választáson a brit EU-tagság megszűnési folyamatának (Brexit) végigvitelére. A 650 egyéni választókerület közül a konzervatívok 365-ben nyertek, vagyis 365 fős frakciót alakíthatnak a jövő kedden összeülő új alsóházban, így a Brexit január 31-i határidejéig könnyen el tudják fogadni a szükséges törvényeket.

A New York-i tőzsdén a Dow Jones ipari átlag 0,21 százalékos, az S&P 500-as index pedig 0,18 százalékos mínuszban, míg a Nasdaq-piac összetett mutatója 0,03 százalékos pluszban állt az európai tőzsdezárás idején. Az indexek újabb rekordokat döntöttek, miután Pekingben megerősítették, hogy megszületett az amerikai-kínai kereskedelmi részmegállapodás. Miután azonban kiderült, hogy hivatalosan még nem írták alá az egyezséget, lefelé indultak el a mutatók.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) ára emelkedik.

A
velemenyezd, 2019. december 13. péntek, 18:55
1/65
Képek, videók
elhunyt-bojte-julianna -bo
sz719eszter
2016. szeptember 21. szerda, 13:15
0 Eke Miklós elhunyt.jpg
lovaszmarika
2016. május 12. csütörtök, 17:43
búcsúdal-elhunyt.png
astropapa58
2015. november 01. vasárnap, 10:30
Elhunyt.....
borigit
2015. január 25. vasárnap, 14:15
Elhunyt Szeretteink Emlék
cipello
2014. december 10. szerda, 13:39
20141108elhunyt-gera-z olt
lilagondolatok
2014. november 16. vasárnap, 15:00
elhunyt bajor gizi
lacipecsenye
2013. május 05. vasárnap, 10:29
elhunyt somlay artur
lacipecsenye
2013. május 05. vasárnap, 10:28
elhunyt joszip broz tito
lacipecsenye
2013. március 07. csütörtök, 21:18
elhunyt lev jasin
lacipecsenye
2013. február 19. kedd, 09:45
elhunyt kádár jános
lacipecsenye
2013. február 18. hétfő, 18:35
Mai Nap elhunyt Kádár Ján
lacipecsenye
2013. február 18. hétfő, 18:31
Gyurta Dániel Világbajnok
agica2004
2014. március 12. szerda, 16:20
világbajnok
jegesmedve21
2012. július 11. szerda, 06:52
Jimmy világbajnok.jpg
agica2004
2012. május 09. szerda, 17:21
Címkék
juniorok megadták, kertben napozik, Székely Zója, belügyminisztert nevezték, sötétség effektjei, szteroidok miatt, Európa-bajnok Debrecenben, kormányzatok valójában, egyik szerző, Bodó Andrea, karitatív szervezetekkel, fenti dilemmára, futam vége, Szemjon Jelisztratov, Fráter Viktória, férfiak 1500,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.