Belépés
2019. április 24. szerda | 17. hét | 114. nap | 00:30 | György
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Spirulina /Chlorella – két csodálatos szupertáplálék
Az algák olyan tápanyagokban dús szuper ételek, melyek egészségjavító tulajdonságokkal rendelkeznek és hozzájárulnak szervezetünk tökéletes működéséhez, táplálnak, energiát biztosítanak és gyógyítanak.

Már az inkák is fogyasztották - kék színű süteményt sütöttek belőle. Afrikában is fogyasztják és ez mindenütt ott van az asztalon ahol odafigyelnek az egészségre. Az algákból, a zöld porból, napjainkban is készítenek gyógyhatású készítményeket, tablettákat, krémeket vagy ételeket, melyekből a világon a legtöbbet Japánban fogyasztanak. A Japánok több mint 10 kg-ot esznek meg belőle évente, nem azért mert jó az íze, hanem azért mert egészséges. Jelenleg Japánban 40.000 száz éves ember él és ez azért van mert sok algát fogyasztanak. Minden ember Japánban fogyaszt algát, a csecsemőket is beleértve. A csecsemők nyilvánvaló az anyatejen keresztül jutnak hozzá az algákban lelhető értékes
pacsakute, 2019. március 16. szombat, 20:36
LMP: fel kell számolni a légszennyezettségi veszélyhelyzetet Magyarországon
A politikus szerint, amíg Magyarországon fennáll az egészségre komolyan ható légszennyezettségi veszélyhelyzet, addig egyáltalán nem igaz, amiről Orbán Viktor miniszterelnök beszélt vasárnapi évértékelőjében, hogy a ma születő gyermekek akár a 22. századot is megérhetik.

Kanász-Nagy Máté felhívta a figyelmet arra, hogy a légszennyezettség szempontjából az uniós országok között Magyarországon az egyik legsúlyosabb a helyzet: évente 8-10 ezer ember hal meg légszennyezéssel összefüggő betegségek miatt, vagyis minden tizenhatodik haláleset ilyen okokra vezethető vissza.

Az LMP szerint a légszennyezettségi veszélyhelyzet a korszerűtlen magán- és közösségi közlekedés, valamint a szintén elavult lakossági tüzelési rendszer miatt alakult ki Magyarországon - mondta Kanász-Nagy Máté.

Ezért - folytatta - az LMP mint Magyarország zöld pártja azt javasolja, hogy a magán- és a közösségi közlekedés is minél inkább álljon át egy modern, környezetbarát járműparkra, valamint induljon energetikai
velemenyezd, 2019. február 11. hétfő, 12:21
A depresszió megelőzésében is segíthet a mediterrán étrend
feldolgozott - ételek fogyasztása növeli a depresszió kockázatát, ezért fontos, hogy ezek a fogások kikerüljenek az étrendből.

Szakértők szerint szigorúan ellenőrzött klinikai tesztek nélkül nem tudható, mekkora hatása lehet a mediterrán étrendnek a depresszióra.

"Széles körben elfogadott nézet, hogy szoros a kapcsolat a között, amit eszünk és ahogy érezzük magunkat, a vércukorszint például hat a kedvünkre és az energiáinkra. Ha azonban az ember depressziót vagy szorongást él át, nehéz az egészségre figyelni, de az is lehet, hogy az ember ilyenkor káros megküzdési stratégiákhoz - alkoholhoz, drogokhoz - folyamodik. Ebben az esetben a gyógyulás más módjai, a terápia vagy a gyógyszerek lehetnek segítségére" - mondta Stephen Buckley, a Mind nevű, mentális egészséggel foglalkozó alapítvány munkatársa.

A hagyományos mediterrán étrend kutatói kimutatták, hogy ez a diéta csökkentheti a 2-es típusú cukorbaj, a magas vérnyomás és a magas koleszterinszint kockázatát, melyek szív- és érrendszeri
velemenyezd, 2018. szeptember 26. szerda, 13:07
Katasztrófa-védelem, bírságolás, de nem ott ahol szükséges v
baleset védelmi felszerelés, mindenféle baleset, tűz, védelmi oktatás nélkül.
Tudok olyan munka helyről ahol az ajtókat bezárják a munka kezdéskor és munka idő letelte után nyitják ki addig se ki se be.

Persze ezekkel nem foglalkoznak azok a szervek akiknek ez volna a feladata, de a társas házakat előszeretettel ellenőrzik, büntetik.

Létezik, ma hazánkban olyan munka hely ahol minden nap kockáztatják a munka vállalok az életüket, mert olyan vegyi anyaggal dolgoznak ami az egészségre káros hatással van, és olyan körülmények uralkodnak ahol veszélyeztetik a munka vállalók testi épségét.

Persze megjegyeztem itt a munka vállalóknak veszélyességi pótlékot kellene , hogy kapjanak, ere az volt a válasz, hogy azt nem lehet, mert az ember egészségét nem lehet megvásárolni, a viszontválaszom annyi volt, de az ember egészségét azért szabad kockáztatni.

Azért felhívnám a katasztrófa védelem figyelmét, hogy ne csak ott jelenjenek meg ahol nekik kényelmes /társas ház/
ezerjo, 2017. március 19. vasárnap, 06:01
Csodákra képes a himalájai sólámpa! Kapcsoljuk be, és...
negatív ionoknak köszönhető, amelyek a sótömbből származnak. Szintén ez a pozitív érzet kerít hatalmába, ha mondjuk egy vízesés, vagy egy hullámzó tengerparton vagyunk, ahol szintén sok negatív ion kering a levegőben.

otó: Flickr.com

A természet ezen csodás hatását becsempészhetjük otthonainkba is, csak egy himalájai sóból készült lámpát kell beszerezni, és máris kellemes lesz a légtér, amely az egészségre is csak jó hatással lehet.

A veszélyes pozitív ionok

A pozitív töltésű ionokat elsősorban az elektromos háztartási eszközök bocsátják ki, ezt nevezik elektro szmognak. A számítógépek, mobiltelefonok, televíziók, mikrohullámú sütők ontják magukból ezeket a kis ionrészecskéket. Kutatások bizonyítják, hogy a pozitív ionok hússzor magasabb frekvenciaszámmal ,,bombázzák" az agyat, ami akár kóros álmatlanságot, különböző irritációkat, nyugtalanságot, allergiát is
taltos1, 2016. július 17. vasárnap, 23:35
Milyen betegségektől szabadít meg a rendszeres séta?
Alzheimer-kór elleni csatában, javítja az izomtónust, csökkenti a vérnyomást, elősegíti a vastagbél egészségének működését, javítja a hangulatot, felveszi a harcot a glaukóma ellen, stabilizálja a súlyt, erősíti a csontokat, cukorbetegség ellen is jó, és javítja a tüdő egészségét. Görgesd a képeket lefelé, hogy megtudd milyen területekre hat jótékonyan a napi séta.

1. Csökkenti az Alzheimer-kór kockázatát. Akár hiszed, akár nem, a gyaloglás is hatással lehet az elmére és az általános mentális egészségre. Az Arthritis Alapítvány által végzett tanulmány szerint a rendszeres séta csökkenti az Alzheimer-kór kockázatát. A tanulmány ( University of Virginia ) megállapította, hogy a férfiaknál - 71 és 93 év közöttiek -, akik több mint egy negyed mérföldet sétálnak/nap, azok felénél volt csak kimutatható a demencia és az Alzheimer -kór.

2. Izom tónus építés. Elég nyilvánvaló, hogy a rendszeres testmozgás segíti az izomépítést, de különösen igaz ez a járásra. Ha figyelsz a testedre
lenke1964, 2016. március 05. szombat, 18:52
A kötés 6 pozitív hatása az egészségre
A kötés 6 pozitív hatása az egészségre
KissGreta

Fejleszti a motorikus képességeket

A motorikus képességek a mozgásos cselekvések megtanulásának, végrehajtásának a feltételeit alkotják. Olyan tulajdonságok, amikre az egyénnek szüksége van ahhoz, hogy bármiféle tevékenységet sikerrel tudjon végrehajtani. Mivel a kötés az agy egészét megmozgatja, vagyis a homloklebenyt, a fali lebenyt, a halántéklebenyt, a nyakszirti lebenyt és a kisagyat is, kiválóan fejleszti a motorikus képességeket. Bár ez minden embernél fontos, kiemelten lényeges a Parkinson-kórban szenvedő betegeknél, akik izommerevségben és belassultságban szenvednek.

A kötés fejleszti a motorikus képességeket

Késlelteti az enyhe mentális hanyatlást

Azzal, hogy a kötés fejleszti a motorikus képességeket, nemcsak ahhoz járul hozzá, hogy bizonyos tevékenységeket el tudjunk végezni, hanem ahhoz is, hogy később kezdődjön el a mentális hanyatlás. Az enyhe mentális hanyatlás (angolul
horvathnemagdi, 2016. március 03. csütörtök, 18:44
Kötés 6 pozitív hatása az egészségre
kötés 6 pozitív hatása az egészségre
Írta: KissGreta

Fejleszti a motorikus képességeket

A motorikus képességek a mozgásos cselekvések megtanulásának, végrehajtásának a feltételeit alkotják. Olyan tulajdonságok, amikre az egyénnek szüksége van ahhoz, hogy bármiféle tevékenységet sikerrel tudjon végrehajtani. Mivel a kötés az agy egészét megmozgatja, vagyis a homloklebenyt, a fali lebenyt, a halántéklebenyt, a nyakszirti lebenyt és a kisagyat is, kiválóan fejleszti a motorikus képességeket. Bár ez minden embernél fontos, kiemelten lényeges a Parkinson-kórban szenvedő betegeknél, akik izommerevségben és belassultságban szenvednek.

A kötés fejleszti a motorikus képességeket
Késlelteti az enyhe mentális hanyatlást

Azzal, hogy a kötés fejleszti a motorikus képességeket, nemcsak ahhoz járul hozzá, hogy bizonyos tevékenységeket el tudjunk végezni, hanem ahhoz is, hogy később kezdődjön el a mentális hanyatlás. Az enyhe mentális hanyatlás (angolul mild cognitive
horvathnemagdi, 2016. február 16. kedd, 19:06
A kötés 6 pozitív hatása az egészségre
Sok fiatal azért ódzkodik a kötéstől, mert azt hiszi, hogy nyugdíjas nagymamák elfoglaltságáról van szó. Milyen nagyot tévednek! A kötésnek ugyanis rengeteg pozitív egészségügyi hatása van. Szerintünk minden iskolában kötelező tantárgynak kellene lennie, hogy a gyerekek már egészen kiskoruktól megtanulják, milyen hasznos tudomány. Nézzük a jótékony hatásait!


Ugyanolyan a hatása, mint a meditációnak
A kötés hihetetlenül nyugtató hatású, pont annyira, mint egy kiadós meditálás. Ha jól begyakoroljuk a mozdulatokat, akkor egy idő után az izmaink már rutinból dolgoznak, így elkalandozhatnak a gondolataink, kikapcsolhatunk, relaxálhatunk. A ritmikus, ismétlődő mozgás egyaránt ellazítja a testet és a lelket, néhány óra kötés után úgy érezhetjük, mintha kicseréltek volna. Minél többet végezzük az elcsendesítésnek ezt a gyakorlati módszerét, annál harmonikusabb életünk lesz.

Egy óra kötés olyan, akár egy óra meditáció

Büszkévé tesz
Bár sokan azt
lenke1964, 2016. február 15. hétfő, 09:21
év eleji fogyókúra LEVEL-diéta
A Level diéta étrendje drasztikus fogyást okoz, ám tény, hogy nem könnyű betartani. A kemény munka azonban megéri a fáradságot, ugyanis ezzel a diétával 15 nap alatt akár 10 kilót is lehet fogyni.

A Level-diéta egy öt napos kúra, de mivel rendkívül radikális, ezért maximum háromszor szabad egymás után megismételni, utána be kell iktatni egy néhány hetes szünetet, azaz átmeneti időszakot, ami alatt a szervezet hozzászokik az új testsúlyhoz. A diéta a narancsra épül, mely egy C-vitaminban és rostban gazdag citrusféle, amely köztudottan jó hatással van a zsírégetésre. A narancs minden reggel és délben szerepel a menüben, csak akkor érdemes a diétába belekezdeni, ha valaki kedveli ezt a gyümölcsöt. A kissé monoton diéta során a reggeli minden áldott nap ugyanaz: 1 db narancs, 2 db kétszersült, 1 csésze kávé vagy tea. A kíméletlen alap kúra után, -mely ötnapos,- átlagosan három kilótól lehet megszabadulni.
Szükséges
faciendum, 2016. január 03. vasárnap, 22:33
Veszélyes összetevők a mindennapi testkozmetikai termékekben
1%-ában található, mivel bőrirritációt okoz.

Ammonium Laureth Sulfate (ALES)
Lásd Anionic Surfactants
Lásd Sodium Laureth Sulfate
Lásd Nitrosating agents

Ammonium Lauryl Sulfate (ALS)
Lásd Anionic Surfactants
Lásd Sodium Laureth Sulfate
Lásd Nitrosating agents

Anionic Surfactants
az anion a felületaktív anyagok negatív töltésére utal. Rákkeltő nitrosaminokkal szennyezett lehet. Ezek a mosószerek komoly fenyegetést jelenthetnek az egészségre. Autómosó szerekhez, garázspadló tisztítókhoz és motor zsíroldókhoz használatosak - és mint hab a személyes ápoló termékek 90%-ban jelen van.

Sodium Lauryl Sulfate (SLS)
Sodium Laureth Sulfate (SLES)
Ammonium Lauryl Sulfate (ALS)
Ammonium Laureth Sulfate (ALES)
Sodium Methyl Cocoyl Taurate
Sodium Lauroyl Sarsocinate
Sodium Cocoyl Sarcosinate
Potassium Coco Hydrolysed Collagen
TEA (Triethanolamine) Lauryl Sulfate
sanci81, 2015. november 19. csütörtök, 17:03
Az itthon kapható 50 legegészségtelenebb étel
ízesítő- és aromaanyagok, maltit és szorbit nevű szénhidrátok, aszpartám. Ami miatt ne fogyaszd: a cukormentes cukorkák a gumicukrokhoz hasonlóan a vegyipar remekei, benne az emésztőrendszeri enzimjeinket lebontó aszpartámmal. Mit egyél helyette: ha édes ízre vágysz, akkor inkább aszalt gyümölcsöt.

40. INSTANT KÁVÉ

Mi van benne: kávékivonat, adalékanyag. Ami miatt ne fogyaszd: a gyenge minőségű instant kávék gyakran a kész kávé bepárlásával, kiszárításával készülnek, ennek hatására egészségre káros anyagok keletkeznek. Mit igyál helyette: ha már instant, akkor a jó minőségű, fagyasztva szárítással készült instant kávékat.

41. INSTANT, TASAKOS KRÉMLEVES

Mi van benne: maltodextrin, só, aromák. Ami miatt ne fogyaszd: a krémességet a kukoricából előállított keményítőfajta, az ízt pedig mesterséges aromák biztosítják. Mit egyél helyette: hagyományosan készült levest.

42. DZSEM

Mi van benne: sűrítő-, zselésítő és állománymódosító anyagok, színezék,
klementinagidro, 2015. október 08. csütörtök, 14:48
1/9
Képek, videók
12 szupertáplálék.jpg
pacsakute
2013. február 20. szerda, 18:04
jelenlegi állapotom.jpg
sz719eszter
2018. szeptember 11. kedd, 00:43
jelenlegi.jpg
sz719eszter
2018. augusztus 05. vasárnap, 01:19
Jelenleg így érzem magam
1951anna
2013. március 22. péntek, 05:27
jelenleg
hancsa66
2013. január 22. kedd, 22:22
A Rák-köd (M-1) jelenlegi
vargaspace
2012. november 06. kedd, 15:27
Főkapu-jelenleg-nagyfe lbo
andomanyi
2012. február 15. szerda, 15:07
jelenleg1
propain
2011. július 03. vasárnap, 18:44
jelenlegi kedvencem 0002
palinkasrita
2011. június 24. péntek, 18:46
jelenleg
propain
2011. március 13. vasárnap, 20:32
Én jelenleg
rozsamamuska
2010. augusztus 21. szombat, 13:46
jelenlegi
kovacsferencne
2010. április 08. csütörtök, 21:10
jelenleg
italo80
2009. szeptember 26. szombat, 20:26
Címkék
Lásd Anionic Surfactants, mindennapi testkozmetikai, Ammonium Laureth Sulfate, kukoricából előállított, egészségre káros, Stephen Buckley, Sodium Laureth Sulfate, fali lebenyt, gumicukrokhoz hasonlóan, mediterrán étrend, kötés fejleszti, felületaktív anyagok, elektromos háztartási, Lásd Sodium Laureth Sulfate, természet ezen, figyelmet arra,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.