Belépés
2019. október 15. kedd | 42. hét | 288. nap | 09:08 | Teréz
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A halott orvos nem hazudik...
mert 80 éves kora után még 9 gyermeket nemzett. Ha megszámoljuk, hogy minden gyermek 9 hónapig az anya hasában fejlődik, legalább 1 évig szopik, és még egy év van a gyermekek között, akkor kijön az, hogy ez az ember 100 éves kora után is apa lett. Ezért került bele a Rekordok könyvébe.
Úgyhogy ne búsuljanak uraim, van még remény!
Most pedig következzék egy kis tudomány: Arizonában 1993. novemberében érdekes kísérletet végeztek. Három fiatal pár három évig teljes elszigeteltségbe vonult. Egészséges táplálékon éltek, amelyet saját maguknak megtermesztették, tiszta levegőt szívtak, és tisztított vizet ittak.
Három év múltán a Kaliforniai egyetem gerontológusai megvizsgálták őket. Minden adat, mint a vérvizsgálat eredménye és egyéb élettanilag fontos mutatók, belekerültek számítógépbe, amely a következő prognózist számította ki: ha tovább is így élnek, akkor 165 évig élhetnek. Ez ismét bizonyítja, hogy 120-140 éves életkor teljesen reális.
Napjainkban az amerikaiak átlagéletkora 75,5 év, az
lilagondolatok, 2019. október 03. csütörtök, 13:41
A horvát kormány visszaállítja a megemelt nyugdíjkorhatárt
nyugdíjkorhatár a férfiaknál 65, a nőknél 63 év.

A kormány a lépést azzal indokolta, hogy csak így lehet fenntarthatóvá tenni a nyugdíjrendszert, amely 17 milliárd kuna (737 milliárd forint) hiánnyal küzd. Horvátországban a jelenlegi nyugdíjasoknak mindössze 19 százaléka dolgozott 40 vagy annál több évig. Az állampolgárokat átlagosan 30 év munkaviszony után nyugdíjazták, ami alacsonyabb az európai átlagnál (35 év).

A szakszervezetek szerint Horvátországban 65 év felett még öt évig élnek egészségesen az emberek, az európai uniós átlag ezzel szemben tíz év.

Mladen Novosel, a független horvát szakszervezetek elnöke a sajtóval azt közölte, a kormányfő bejelentése ellenére azt kérik a horvát parlamenttől, hogy írja ki a népszavazást.

"Miért hinnénk el a kormányfőnek és a kormánynak, hogy megteszik azt, amit mondanak, amikor tudjuk, milyen kampányt folytattak a népszavazási kezdeményezés ellen" - mondta Novosel. Mindamellett nyugtázta, a szakszervezetek elégedettek azzal, hogy a kormány
velemenyezd, 2019. szeptember 19. csütörtök, 13:01
Tanévnyitó Szentmise Kaposváron és Zalaszabarban
- Zalaszabarban Varga László megyéspüspök Kelemen István plébánossal együtt mutatta be a szentmisét a Sík Sándor Római Katolikus Iskola dolgozóiért és tanulóiért.
Egy új tanév kezdeténél állunk. Az emberi élet lényegéhez tartozik a növekedés. Nektek növekednetek kell a fizikai, testi dolgokban, meg kell erősödnötök, sportolnotok kell - fordult a püspök a diákokhoz. - Örülök, hogy ebben az iskolában erre is lehetőségetek van. Legyetek egészségesek, törekedjetek arra, hogy edzettek, erősek legyetek, hogy bírjátok a kihívásokat. Ehhez nagyon sok segítséget fogtok kapni a sportban.Az ember azonban nem csak testből áll. Az embernek van lelke, szellemi léte. Nagyon remélem, s kívánom minden diáknak és pedagógusnak, hogy növekedjenek a szellemi, lelki dolgokban is - folytatta a főpásztor. - Hiszem, hogy ez a tanév segíteni fog benneteket a növekedésben. Mindenkinek, aki itt van, növekednie kell a hitben, a reményben, s ami a
maroka, 2019. szeptember 08. vasárnap, 08:25
Keresztelő Szent János vértanúsága
29.
Férfiként az ember könnyen hajlik arra, hogy Heródiást okolja Keresztelő János haláláért. Jó, persze, tudjuk, Heródes adta ki a parancsot, hogy Jánost fejezzék le, de végső soron mégis csak Heródiás ármánykodása áll a dolgok mögött - mondja férfi énünk. Nő énünk pedig Jánoson áll bosszút Saloméért, akit a király táncba hívott vendégei előtt. Egyikkel sem menthető a másik. Miközben korunk a nemek közötti egyenlőtlenséget szeretné kiiktatni, gyakran a különbséget vonja kétségbe. Ha azonban egészségesen gondolkodunk férfiról és nőről, akkor helyeseljük az eredendően köztük levő különbséget. Ezek után azt kell mondanunk, Salome, akit anyja tálcán kínál a királyi partin, szintén áldozat.

*
- Jeles napok oldalon

- Adorans oldalon

- Minden nap oldalon
maroka, 2019. augusztus 29. csütörtök, 09:47
Kiben bízol?
,,Sőt, mi magunk is elszántuk magunkat a halálra azért, hogy ne önmagunkban bizakodjunk, hanem az Istenben, aki feltámasztja a halottakat;" 2Korintus 1,9

Ázsiában Pál közel volt a halálhoz. Nem tudjuk pontosan, mi történt vele, mindenesetre olyan komoly veszedelemben volt, hogy ha megkérdeztük volna tőle: ,,élet vagy halál ez számodra?", bizonyára azt felelte volna: ,,halál".

A legtöbb embernek, akiket Isten felhasznál, életükben legalább egyszer van ehhez hasonló tapasztalata. Isten nagy embereinek az életrajzai gyakran számolnak be csodálatos megmenekülésről súlyos betegségből, balesetből vagy személyes támadásokból.

Olykor Isten ilyen tapasztalatokat használ fel arra, hogy egy embert elgondolkoztasson. Ebben a pillanatban talán gondtalan jólétben él. Minden sikerül, amibe csak belefog. És akkor hirtelen leveri egy betegség. Talán jókora elrákosodott belső részt távolít el belőle a sebész. Ez arra indítja, hogy átgondolja életét, és újra rendezze dolgai
kalmanpiroska, 2019. augusztus 28. szerda, 13:11
1010 év kegyelméért adtak hálát Pécsett
üdvösségünk, méltóságunk lényegét. ,,Kiemelkedik Isten pásztori gondoskodása, kiemelkedik az a személyes elköteleződés, amit Jézus kért Pétertől - Szeretsz-e engem? -, és kiemelkedik az a méltóság, amire meghívott bennünket. Isten gyermekeinek a méltósága." A választott nép életében a pásztor képe pontosan értelmezhető valóság volt. A választott nép mint saját pásztorára tekintett az Úrra. Olyan pásztorra, aki gondoskodik, aki friss vízhez, legelőhöz vezeti, aki törődik a beteggel, az egészségessel, aki pontosan tudja, hogy mire van szüksége, és megvédi az övéit mindattól, ami veszélyt jelent számára; ismeri a betegségeit, a bajt, és pontosan tudja, hogy mi az, ami táplál, mi az, ami erőt ad és éltet - fejtette ki a szónok. ,,Ez a kép, a pásztor képe számunkra egyértelműen Jézus Krisztusban válik teljessé, aki életét áldozta övéiért a kereszten. Azon a kereszten, amire föltekintünk, és amiről hisszük, hogy az élet fája, az irgalom forrása, a jövő reménye, életünk megújulása.
maroka, 2019. augusztus 27. kedd, 18:58
Regenor -mikrobiom por
emésztés, szép bőr... Folytassam? 🙂

Vajon mitől függ mindez? Bizony a bélflóránk állapotától.

Izgalmas időket élünk orvoslás szempontjából, mert kezdi - végre valahára- a nyugati orvoslás is belátni, hogy az egészséget a pocakban kell keresni. Azok a iciri-piciri kis bacik, ha jól vannak tartva, meghálálják. Ellenkező esetben viszont jól kibabrálnak velünk.

A bélflóránk nagyon röviden 2 féle baktériumból áll: firmicutes ( '' kövérítő '' ) és bacteriodetes ( '' egészségesítő '' ) baktériumok.

Ez azt jelenti, hogy, ha felborul az egyensúly és túlszaporodik a firmicutes, akkor bizony hízásnak indulunk. Ekkor van az az érzése az embernek, hogy iszik 1 pohár vizet és hízik tőle 3 kilót.

Mi ilyenkor a teendő?

Ezen kívül megjelent a piacon nem is olyan régen egy egyedülálló, magyar (!) termék, aminek az a feladata, hogy helyrebillentse az egyensúlyt a bélbacik között.

Microbiom Pro a neve.

Mit tapasztalhatsz a hosszútávú
faciendum, 2019. augusztus 21. szerda, 20:17
Regenor
István. A termékfejlesztő hozzáteszi, a baktériumokat nem elég csak táplálni, hiszen az általunk bevitt élelmiszer minősége órák alatt képes komoly változásokat okozni az összetételükben. Fontos, hogy olyan életkörülményeket biztosítsunk a számukra, ami kedvez a megfelelő arányuknak, működésüknek és nem utolsó sorban a szaporodásuknak.

Segítenek a növényi rostok

- A baktériumok akkor érzik jól magukat, ha rostokban gazdag tápanyagot juttatunk emésztőrendszerünkbe. Naponta egy egészséges felnőttnek legalább 25-40 g élelmi rostot kellene fogyasztania, egy gyermeknek pedig ahány éves, annyi gramm, plusz hozzáadva 7 g-ot a kapott értékhez. Az egészség megőrzése szempontjából fontos a jól működő emésztőrendszer. Márpedig a táplálékokban lévő növényi rostok kedvezően hatnak az emésztésre és segítenek megszabadulni a méreganyagoktól, csökkentik az elhízás lehetőségét és számos betegségtől is óvnak - fogalmaz a fejlesztő.

Miért kellett a Mikrobiom Pro mellé a
faciendum, 2019. augusztus 21. szerda, 19:43
Diófa legyen a kerted egyik legjobb barátja
szerint egy-egy tele kávéskanállal fogyasztunk belőle.
Ízletes diólikőrhöz jutunk, ha a zöld diót 2-3 szegfűszeggel, 1 fahéjjal, egy kis darab vaníliával és egy fél narancs héjával (bár ezt a mai viaszos, vegyszerezett héjjal nem biztos, hogy javasolnám) ízesítjük. Majd ¼ liter vízben megfőzünk 500 gramm cukrot és ezt lehűtve hozzáöntjük a leszűrt dióesszenciához.

Több helyen lehet olvasni, hogy a diólevélnek hámosító hatása van. Lehetővé teszi a bőrnek, a hámszöveteknek, hogy egészségesen regenerálódjanak, és a szervezet gyorsan él is az alkalommal.

Gyógyászati célból úgy a levelét, mint a dió kopácsát (burkát) érdemes használni, kellő ismeret mellett igen hatásos a belőlük készített teafőzet. A dió levelének egészségmegőrző tényét szintén az ősidők óta ismeri a lakosság. Vélhetően ez a növény is Perzsia - India irányából került hozzánk, s nemesítették az évszázadok során a legkedvezőbb adottságúvá.

Összehúzza a nyálkahártyát, megszünteti a szivárgó
menusgabor, 2019. augusztus 21. szerda, 17:45
Megelégedettség
,,De ha van élelmünk és ruházatunk, elégedjünk meg vele." 1Timóteus 6,8

Kevés keresztyén ember veszi komolyan ezeket a szavakat, pedig éppúgy valóságosan Isten Igéje, mint a János 3,16. Azt üzeni nekünk, hogy ha van élelmünk és ruházatunk, érjük be ezzel. A ,,ruházat" magában foglalja a fejünk fölött levő tetőt és a felöltendő ruhát. Más szavakkal: legyünk megelégedettek, ha megvannak a legszükségesebb életfeltételeink, és a többit adjuk az Úr ügyére!

A megelégedett embernek van valamije, ami pénzen meg nem vásárolható. E. Stanley Jones mondotta: ,,Mindene megvan annak, aki semmi után nem sóvárog. Noha semmije nincs, övé minden az életben, sőt, övé maga az élet is... Mivel kevéssel is beéri, ezért gazdagabb, mintha dúskálna a földi javakban."

Amikor évtizedekkel ezelőtt Rudyard Kipling a McGill Egyetem végzős hallgatói előtt beszédet mondott, óvta a hallgatóit attól, hogy túlságosan törekedjenek anyagi gazdagságra. ,,Egy napon - mondta - szemtől szembe
kalmanpiroska, 2019. augusztus 16. péntek, 08:31
5 perc idegeskedés akár 6 órára is leállíthatja a teljes...
hogy változtasson a gondolkodásmódján - jelenti ki.

"Törekedjen arra, hogy ne stresszelje a mellette élő embert, mert ha én stresszessé válok, akkor a környezetem is azzá válik."

Ha ez sikerül, akkor máris sokat tettünk az egészségünkért, a lelki harmóniánk megteremtéséért.

Ennek eléréséhez az országok vezetőinek szemléletváltására is szükség van, hiszen a döntéshozóknak is meg kell érteniük, hogy ahhoz, hogy egy társadalom, egy országközösség lelkileg egészséges maradjon, nem csak gazdasági alapismeretekre van szükség, hanem ismerni kellene a társadalmak pszichológiai működését is.

Az étkezésnek fontos szerepe van az egészségmegőrzésben?

Három fehér méregpor van: a sok só, a fehér cukor és a fehér liszt. Senki sem akar teljes kiőrlésű kenyeret enni.

Miért fogyasztunk fehér kenyeret, aminek semmi tápértéke nincs?

A teljes kiőrlésű kenyér egészséges a szervezetre.

A dohányzás is nagyon káros, az
lilagondolatok, 2019. augusztus 04. vasárnap, 09:18
Az egészséges táplálkozásról
A húszas évek előtt rendes orvosi ellátás még nem volt, és nem voltak elérhető gyógyszerek, a szegény ember mégis gyógyította magát. A parasztember a kertjéből gyógyult, de a városiak is használták ezeket a gyógymódokat.

https://egeszsegter.hu/images/elfinder/Tudod-e/2017/dedapam%20%281 %29.jpg

Fő táplálékuk volt telente a bab, krumpli, káposztafélék, savanyítva is — Szabolcsban a bab mellé is savanyú káposzta került tészta helyet, mert ez ingyen volt, és sűrítette a levest. — savanyú káposzta jelentette a savanyúságot (salátát), persze nem tudták, a vastagbél normális működését támogatták ezzel. A háziasszonyok bőven használtak rászórva piros paprikát és vékony csíkokra vágott lilahagymát. Ezzel pótolták a C-vitamint.

Immunerősítőnek ott volt a tök, a sütőtök a tökmag (a prosztata legjobb védelmezője). Az asztalra mindig került kukorica, diós, mákos metélt. Reggelire mangalica szalonnát ettek, melyről ma már ismert, hogy tápláló, és tisztítja a vért. A
lovaszmarika, 2019. július 25. csütörtök, 16:29
1/203
Képek, videók
hazudik..jpg
zsokica45
2015. június 15. hétfő, 18:50
ha hazudik.jpg
lilagondolatok
2014. augusztus 18. hétfő, 11:39
O.V. hazudik.jpg
agica2004
2014. március 04. kedd, 16:56
aki mutogat, az hazudik ?
agica2004
2011. június 01. szerda, 14:11
Hazudik a száj.jpg
bajuszpapi
2008. május 03. szombat, 14:35
Hazudik a száj.jpg
szakkonyviro
2008. május 03. szombat, 14:27
Hazudik a száj.jpg
lalapapi
2008. május 03. szombat, 14:19
Hazudik a száj.jpg
kovicsont
2008. május 03. szombat, 14:11
Hazudik a száj.jpg
karmababa
2008. május 03. szombat, 14:03
Hazudik a száj.jpg
karimas
2008. május 03. szombat, 13:55
Hazudik a száj.jpg
harasziszi
2008. május 03. szombat, 13:47
Hazudik a száj.jpg
felugyelo
2008. május 03. szombat, 13:39
A halott orvosok nem hazu
cipello
2013. október 08. kedd, 15:08
Címkék
hallgatóit attól, embert elgondolkoztasson, felöltendő ruhát, vastagbél normális, kerted egyik, kormányfő bejelentése, nemek közötti, leszűrt dióesszenciához, Keresztelő Szent János, McGill Egyetem, irgalom forrása, diólevélnek hámosító, emberi élet, Olykor Isten, teljes kiőrlésű, halott orvos,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.