Belépés
2020. március 30. hétfő | 14. hét | 90. nap | 05:27 | Zalán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - A kulcsfontosságú dolgozók szükségszállásáról rendelkezik a negyedik romániai katonai rendelet
járvány leküzdésében. Lehetővé akarják tenni számukra, hogy ne veszélyeztessék családjukat.

A nemzetközi áruszállításban dolgozók számára a munkáltatójuk vagy a hatóságok biztosítanak 14 napos szükségszállást a hazatérés után. A rendelet annak a lehetőségét is biztosítja, hogy a szállítók otthoni elkülönítésben maradjanak. A rendelet a légi és a vízi szállításban dolgozó személyzetre is érvényes.

A helyi hatóságoknak és a kórházak működtetőinek szállodákban kell biztosítaniuk szállást az egészségügyi személyzet számára, hogy elkerüljék családjuk megfertőzését.

A katonai rendelet megelőző elkülönülést ír elő azok számára is, akik kulcsfontosságú szerepet töltenek be a földgáz kitermelésében és a villamosenergia előállításában, továbbításában és szolgáltatásában, a szolgáltató rendszerek fenntartásában. Marcel Vela miniszter ezt azért tartotta fontosnak, mert az energetikai rendszer fennakadások nélküli működtetése elengedhetetlen a járvány elleni harcban.

A katonai rendelet megtiltotta
velemenyezd, 2020. március 29. vasárnap, 22:42
Koronavírus - Europol: a bűnözők gyorsan alkalmazkodnak a válsághoz
csalók a távmunka miatt rendszerekbe kapcsolt vállalati számítógépes hálózatok sebezhető pontjait megtalálva információt lopnak, személyes adatokat, levelezéseket mentenek le, vagy bankszámla adatokat, belépési kódokat szereznek meg.

A bűnözők kihasználják a felerősödő aggodalmakat és félelmeket is. Telefonhívás formájában, vagy más módszerekkel hamis információt szolgáltatva, vagy nemlétező terméket kínálva főként pénzt csalnak ki a gyanútlan emberektől. Gyakran kezdenek hiánycikknek számító egészségügyi, vagy védőeszközök, gyógyszeripari termékek hamisításába. Ezek illegális értékesítése a válság kezdete óta jelentősen felerősödött - írták. Március elején, alig egy hét leforgása alatt, az Europol támogatta akció keretében több mint 34 ezer hamis orvosi maszkot foglaltak le a tagállami hatóságok - közölték.

A jelentés szerint szervezett bűnözői csoportok alakultak az üresen maradt lakások feltörésére, az otthon tartózkodókat pedig gyakran keresik fel magukat különböző hatóságok, szolgáltatók, vagy
velemenyezd, 2020. március 27. péntek, 13:51
Koronavírus - Az EP elfogadta a koronavírus-járványra válaszul javasolt 37 milliárd eurós beruházási kezdeménye
Az Európai Bizottság a koronavírus-járványra adandó koordinált uniós válaszlépések keretében javasolt intézkedések között szereplő csomag 37 milliárd eurónyi uniós forrás átcsoportosítását teszi lehetővé a járvány által leginkább sújtott országokba.

A forrást az egészségügyi rendszerek, kis- és középvállalkozások, munkaerőpiacok támogatására és az uniós gazdaságok más sérülékeny területeinek megerősítésére használhatják fel a tagállamok. Magyarország számára a támogatás keretében mintegy 5,6 milliárd eurót (2 ezer milliárd forint) biztosít az unió.

Az uniós országok az összeget a koronavírus elleni fellépésre használhatják a kohéziós politika keretein belül úgy, hogy az uniós bizottság idén nem kéri a strukturális alapok előfinanszírozásának visszatérítését a tagállamoktól. Az így felszabaduló, az uniós kasszából származó 8 milliárd eurót a tagállamok hozzátehetik a strukturális politikára szánt 29 milliárd euróhoz.

Az EP-képviselők továbbá jóváhagyták az uniós Szolidaritási Alap
velemenyezd, 2020. március 26. csütörtök, 23:53
Koronavírus - Az Eurócsoport állami túlköltekezésre vonatkozó szabályokat fogadott el
gazdaság védelme érdekében hozott összehangolt válaszok részét képezi, hogy minden nemzeti hatóság engedélyezni fogja az automatikus gazdaságstabilizátorok működését. Ezen felül végrehajtják az összes szükséges intézkedést annak biztosítása érdekében, hogy a koronavírus-fertőzés gazdasági következményei a lehető legalacsonyabbra csökkenjenek, valamint azért, hogy ne veszélyeztessék a gazdasági és társadalmi eredményeiket.

Leszögezték, a tagországok megfelelő forrásokat fognak biztosítani az egészségügyi ágazatok és a polgári védelmi rendszerek számára, valamint a súlyos zavarokkal és likviditási hiányokkal küzdő régiók, valamint vállalkozások, különösen a kis- és középvállalatok (kkv) számára. Az intézkedések magukban foglalhatnak adózásra vonatkozó szabályok meghozatalát, állami garanciák biztosítását a vállalkozások kölcsönfelvételéhez, exportgaranciákat és a késedelmi szankciókról való lemondást egyaránt - közölték.

Az érintett országok vállalták, hogy támogatni fogják az járvány okozta
velemenyezd, 2020. március 17. kedd, 07:27
Koronavírus - Az Európai Bizottság harmincnapos beutazási tilalom elrendelését javasolja
hatékonyabban tudjuk feltartóztatni a vírust" - fogalmazott.

Hozzátette, a beutazási tilalom hatékonyságának növelése érdekében hasonló intézkedéseket kell foganatosítania a schengeni övezet azon négy országának (Izlandnak, Liechtensteinnek, Norvégiának és Svájcnak) is, melyek nem tagjai az EU-nak.

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke ugyancsak a nem szükségszerű utazások mérséklésének fontosságát hangoztatta, azonban ő is leszögezte, hogy fenn kell tartani az áruk szabad mozgását, az egészségügyi rendszereknek pedig fel készülniük az elkövetkező hetek kihívásaira.

"Egy igen komoly válsággal nézünk szembe, amely hosszú ideig fog tartani" - mondta.

A volt belga miniszterelnök bejelentette, hogy kedden videoértekezletet tartanak a tagországok állam-, illetve kormányfőinek részvételével, és ezen hivatalosan is javaslatot fog tenni ezen intézkedések elrendelésére.

Sajtóértesülések szerint az Európai Bizottság szakemberei úgy látják, hogy ha a javaslatot elfogadják a döntésben egyedül
velemenyezd, 2020. március 17. kedd, 07:17
Koronavírus - A koronavírus elleni küzdelem finanszírozásáról egyeztettek az uniós pénzügyminiszterek
kezelni az uniós költségvetési szabályrendszerben.

Az Eurogroup kibővített tanácskozásának témáit az érintett miniszterek videó-konferencia keretében vitatták meg - tájékoztatott Varga Mihály. Hozzátette, hogy kiemelten foglalkoztak az új koronavírus-járvány Európát és a világgazdaságot érintő hatásaival.

Tájékoztatása szerint az Európai Bizottság munkacsoportot hozott létre azzal a céllal, hogy minél hatékonyabban tudjon reagálni a fertőzés okozta kihívásokra. Jelezte, hogy jelenleg az egészségügyi rendszerek megerősítése, a kis- és középvállalkozásokat ért veszteségek enyhítése, a munkaerőpiacok, valamint a kevésbé ellenállóképes ágazatok védelme áll az uniós költségvetési politika középpontjában.

Ismertette, hogy döntés született egy 37 milliárd eurós pénzügyi alap elkülönítéséről, amelyből a koronavírus-járvány okozta gazdasági problémákat enyhítik. Az Európai Bizottság olyan beruházásösztönző intézkedést is tervez, amelynek részeként a kohéziós politikából tavaly fel nem használt
velemenyezd, 2020. március 17. kedd, 07:04
Koronavírus - Michel: videókonferenciát tartanak kedden az EU-tagországok vezetői
felszerelések biztosítását, a kutatás fellendítését és a gazdaságot érő kihívások csökkentését.

Az uniós tagországok állam-, illetve kormányfőinek egy héten belül ez lesz a második videokonferenciája a koronavírus-járványról. A múlt kedden tartott megbeszélésen a tagállami vezetők a koronavírus okozta gazdasági károk enyhítésére 25 milliárd euró értékű befektetési alap létrehozásában egyeztek meg. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnökének tájékoztatása szerint a javasolt befektetési alap az egészségügyi rendszerekre és a kisvállalkozások támogatására irányul.

A befektetési alap mellett rendelkezésre álló eszközök között a bizottsági elnök megemlítette a növekedési és stabilitási paktum alkalmazásának rugalmassá tételét, valamint azt, hogy unió megvizsgálja az állami támogatásokra és az államadósságra vonatkozó szabályok enyhítésének lehetőségeit, hogy tompítsa a járvány negatív gazdasági hatásait a tagországokban.

A koronavírus-járvány Európába érkezése miatt az eurócsoportot alkotó
velemenyezd, 2020. március 16. hétfő, 13:15
Koronavírus - Von der Leyen: a tagállamoknak védeniük kell az egészséget és meg kell őrizniük az egységes piaco
Von der Leyen elmonda, az Európai Bizottság a nap folyamán elfogadta a védőeszközök uniós határok közötti mozgatásának engedélyezési rendszerét.

Bejelentette, hogy az uniós bizottság hétfőn uniós szintű közbeszerzést ír ki az egészségügyi készletek és a lélegeztetőkészülékek tesztelésére, továbbá útmutatásokat fog előterjeszteni a határellenőrzést érintő intézkedésekre a nemzeti kormányok számára.

"Az emberek egészségének védelme érdekében hozott intézkedések nem akadályozhatják a dolgozók közlekedését, valamint az áruk forgalmát az egészségügyi rendszerek, a gyárakat és üzletek működése érdekében" - fogalmazott.

Az uniós intézményeknek a tagállamokkal közösen mihamarabb össze kell hangolniuk a szükséges válaszlépéseket - hangsúlyozta az uniós bizottság elnöke.

David Sassoli, az Európai Parlament elnöke vasárnapi közleményében leszögezte: a tagállamok kormányainak nem szabad korlátozniuk az orvosi felszerelések szállítását, és fel kell hagyniuk a szabad mozgás akadályozását
velemenyezd, 2020. március 15. vasárnap, 20:43
Koronavírus - Von der Leyen: a tagállamoknak védeniük kell az egészséget és meg kell őrizniük az egységes piaco
Von der Leyen elmonda, az Európai Bizottság a nap folyamán elfogadta a védőeszközök uniós határok közötti mozgatásának engedélyezési rendszerét.

Bejelentette, hogy az uniós bizottság hétfőn uniós szintű közbeszerzést ír ki az egészségügyi készletek és a lélegeztetőkészülékek tesztelésére, továbbá útmutatásokat fog előterjeszteni a határellenőrzést érintő intézkedésekre a nemzeti kormányok számára.

"Az emberek egészségének védelme érdekében hozott intézkedések nem akadályozhatják a dolgozók közlekedését, valamint az áruk forgalmát az egészségügyi rendszerek, a gyárakat és üzletek működése érdekében" - fogalmazott.

Az uniós intézményeknek a tagállamokkal közösen mihamarabb össze kell hangolniuk a szükséges válaszlépéseket - hangsúlyozta az uniós bizottság elnöke.
velemenyezd, 2020. március 15. vasárnap, 18:12
Koronavírus - Von der Leyen és Conte: a vírus okozta válság összehangolt válaszokat igényel
Az Európai Bizottság tájékoztatása szerint a vezetők aláhúzták, hogy az egyes tagállamok által hozott intézkedések mindegyike hatással van az Európai Unió egészének egészségügyi állapotára, ezért a megteendő lépések összehangolása elengedhetetlen.

Egyetértetek abban, hogy az olaszországi tapasztalatokat fel kell használni az európai intézkedések kialakításához. Ezzel összefügésben kiemelték a gyors fellépés fontosságát, és leszögezték, a vírus terjedésével összefüggő, és az elfogadott intézkedésekkel kapcsolatos minden fontos információt meg kellene osztani. Közösségi szintű tudóscsoportot kell felállítani az erőfeszítések összehangolása, a beavatkozások harmonizálása céljából. Fokozni kell a gyógyszer- és vakcinakutatást. Össze kell hangolni emellett az orvostechnikai eszközök, a gyógyszeripari termékek gyártását és forgalmazását. Továbbá a szolidaritás jegyében a tagállamoknak együtt kell dolgozniuk annak érdekében, hogy a létfontosságú egészségügyi készletek oda kerüljenek, ahol azokra szükség
velemenyezd, 2020. március 11. szerda, 19:12
Koronavírus - hatékony fertőtlenítőszerek
négy nagyságrenddel, míg kontaminált felületeknél 2-4 nagyságrenddel redukálható a kórokozók száma 1 percen belül.

Egyéb biocid hatóanyagoknál ekkora mértékű hatás nem tapasztalható. A 0,05-0,2 százalékos benzalkónium-klorid és a 0,02 százalékos klórhexidin oldatok hatásossága egyaránt alulmarad az alkoholéval, a hidrogén-peroxidéval és a hypo-éval szemben.

Hogyan kell(ene) fertőtleníteni/takarítani?
Az irodák, közlekedési eszközök, iskolák és egyéb nyilvános helyek (nem egészségügyi intézmények) koronavírus-dekontaminációjában a hagyományos takarító- és tisztítószerekkel végzett takarítást követően 0,1 százalékos hypo-oldattal való felmosás, áttörlés, bedörzsölés javasolt.

Amennyiben hypo-ra érzékeny felületekről van szó, akkor alkoholos oldatok használandók - adja meg az útmutatást az ECDC. Egyben az ECDC felhívja a figyelmet arra, hogy az említett fertőtlenítőszerekkel való munka speciális védőfelszerelést igényel (FF2 vagy 3 maszk, védőszemüveg, védőköpeny,
pacsakute, 2020. március 11. szerda, 07:42
Koronavírus - Von der Leyen: az EU 25 milliárd euró értékű befektetési alapot hoz létre a gazdasági károk enyhí
A sajtótájékoztatón az uniós bizottság elnöke azt közölte, hogy a javasolt befektetési alap az egészségügyi rendszerekre és a kisvállalkozások támogatására irányul.

Kijelentette, az Európai Unió minden rendelkezésre álló eszközt fel fog használni a gazdaság támogatására.

A tervezett intézkedések között a gazdasági károk enyhítéséreelőirányzott beruházási alap mellett megemlítette a Növekedési és Stabilitási Paktum alkalmazásának rugalmassá tételét, valamint azt, hogy unió megvizsgálja az állami támogatásokra és az államadósságra vonatkozó szabályok enyhítésének lehetőségeit, hogy enyhítse a járvány sújtotta országok, például Olaszország negatív gazdasági hatásait.

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke azt közölte, hogy az ülés során a tagállami vezetők négy kulcsfontosságú feladatot határoztak meg. Ezek között van a vírus terjedésének korlátozása, az orvosi felszerelés biztosítása, a gyógyszer- és vakcinakutatások finanszírozása, valamint a járvány társadalmi és gazdasági
velemenyezd, 2020. március 10. kedd, 21:33
1/33
Képek, videók
A remény kulcsfontosságú
sanci81
2015. március 29. vasárnap, 19:47
Rendelkező forgalmi szolg
mezixy
2008. szeptember 09. kedd, 17:08
Marcel Proust Sose tudot
sanci81
2018. március 02. péntek, 17:46
Január.31. Marcella
rushlilly
2017. december 01. péntek, 22:46
Január.9. Marcell Auguszt
rushlilly
2017. november 27. hétfő, 13:16
marcell névv.jpg
zsokica45
2016. november 13. vasárnap, 20:47
Marcell.jpg
agica2004
2016. augusztus 29. hétfő, 18:50
Marcell-.jpg
agica2004
2016. augusztus 29. hétfő, 18:49
MARCELL NÉV.jpg
zsokica45
2016. augusztus 27. szombat, 20:11
marcell név.jpg
zsokica45
2016. augusztus 23. kedd, 13:34
Marcella
szicu
2016. május 13. péntek, 09:51
Marcell
szicu
2016. május 13. péntek, 08:49
negyedik helyen0122.jpg
maroka
2020. január 22. szerda, 16:22
adventem negyedik1222_3.j
maroka
2019. december 22. vasárnap, 20:02
adventem negyedik1222.jpg
maroka
2019. december 22. vasárnap, 20:00
Címkék
otthon tartózkodókat, strukturális politikára, járvány elleni, orvosi felszerelések, súlyos zavarokkal, kohéziós politikából, Európai Bizottság, javasolt befektetési, egészségügyi rendszerekre, uniós intézményeknek, vezetők aláhúzták, tagállamokkal közösen, tagállami vezetők, nemzetközi áruszállításban, földgáz kitermelésében, schengeni övezet,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.