Belépés
2019. december 10. kedd | 50. hét | 344. nap | 05:31 | Judit
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Legfontosabb tények a zsírról
meg.

Akkor is keletkezhetnek transzzsírok, ha a többszörösen telítetlen zsírsavakat égésig hevítik. Az olajak érzékeny kettős kötéseit a hő megszakítja, ezzel elveszítik egészséges tulajdonságukat. Ne használjon hidegen sajtolt növényi olajokat sütéshez - erre a célra jobban megfelelnek a finomított olajok.

Egészségesebb a margarin a vajnál?
A vajjal ellentétben a margarin sok többszörösen telítetlen zsírsavat tartalmaz. A legfrissebb tanulmányok szerint a vaj nem ártalmas. Kalória szempontjából mindkét termék szinte azonos, csak a félzsíros margarin tartalmaz kevesebb kalóriát, mint a vaj.

A káros transzzsírok elkerülése érdekében a margarin vásárlásánál figyelmet kell fordítani arra, hogy olyan jó minőségű terméket vegyünk, amely csak kevés keményített zsírt tartalmaz. Vaj vagy margarin - végül is ízlés kérdése.

Hizlal-e a zsír?
Noha a zsírban sok kalória van, a zsírfogyasztás és a testtömeg között nincs összefüggés. Csak az egyensúly döntő:
lovaszmarika, 2019. december 05. csütörtök, 09:26
Csath Magdolna: szinte minden gazdasági ágazat jól teljesített a harmadik negyedévben
Csath Magdolna hozzátette: a legjobban teljesítő ágazat az építőipar volt, amelyet az úgynevezett piaci alapú szolgáltatások, a kereskedelem, a turizmus és a vendéglátás követett.

A fő ágazatok közül csupán a humán területen - oktatás, egészségügy, szociális terület - és a mezőgazdaság terén volt tapasztalható hanyatlás - jegyezte meg.

Hangsúlyozta: a GDP növekedés szempontjából meghatározó volt a szolgáltatás-külkereskedelem növekedése, amiből a külkereskedelmi mérlegtöbblet is következett.

Az előző év azonos időszakához képest 14,8 százalékkal nőttek a beruházások is, amelyhez a piac alapú ingatlanépítések mellett az állami beruházások is jelentősen hozzájárultak - magyarázta Csath Magdolna.
velemenyezd, 2019. november 30. szombat, 15:21
Kormánypártok: a dél-budai szuperkórház az agglomerációban élőket is szolgálná
fővárost, hanem az agglomeráció dél-nyugati régióját is érintené. Az új kórház egykapus rendszerű, 24 órás sürgősségi ellátást, gyermek- és felnőttellátást is biztosítana, és az intézményen belül közel 300 ágyas gyermekrészleg működne. A kórházat úgy tervezték, hogy akár katasztrófa helyzetben is megfelelő egészségügyi ellátást nyújtson.

Kitért arra is, hogy az új intézményben általános műtőt, egy robotsebészeti műtőt, valamint hibrid műtőt is kialakítanának. Mind műszakilag, mind ellátásbiztonság szempontjából éllovas, az ország számára is kulcsfontosságú intézmény lenne - mutatott rá.

Megjegyezte: az informatikai fejlesztéseknek köszönhetően csökkennének a betegutak is.

A KDNP-s politikus azt mondta: az érintett választókerületekben élők joggal várják el, hogy magas színvonalú, jó közösségi kapcsolatokkal rendelkező és jó minőségű kórházi ellátásban részesüljenek.

Csenger-Zalán Zsolt - aki Pest megye 2. választókerületének, többi között Budakeszi és Budaörs egyéni országgyűlési
velemenyezd, 2019. november 25. hétfő, 14:42
Szigeti Szabolcs: Magyarország rohamtempóban lép előre a digitális technológia felhasználásában az egészségügyi
képzettsége a digitális technológia felhasználásának területén, illetve a betegek miképpen tudják felhasználni a személyes egészségügyi adataikat az egészségügyi kezelések eredményesebbé tétele és az egészségügyi állapotuk javítása érdekében. A fórum résztvevői azt is vizsgálják, hogyan biztosítható a legjobban a személyes adatok védelme etikai és jogi szempontból.

A helyettes államtitkár felszólalt a fórum egyik panelbeszélgetésén, amely azt a kérdést járta körül, hogy az egészségügyi rendszer szempontjából mik a legfontosabb tapasztaltok a digitális technológia felhasználása szempontjából. Arról beszélt, hogy Magyarország nagyon nagy lépésekkel halad előre a digitális technológia alkalmazásában. A kormányzat az elmúlt években kifejlesztette és elindította az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Teret (EESZT), amely nagyon sok lehetőséget kínál az orvosok, az egészségügyi dolgozók, a betegek és a kormányzat számára egyaránt.

Szigeti Szabolcs felhívta a figyelmet arra, hogy néhány év alatt
velemenyezd, 2019. november 21. csütörtök, 17:11
Hegyközségek Nemzeti Tanácsa: 4,2 millió mázsa szőlő termett idén
A főtitkár elmondta, ez a mennyiség az elmúlt 10 év termésátlagánál 10-15 százalékkal nagyobb terméshozamot jelent.

A borászok nagyon jó minőségű borokra számítanak, hiszen a visszajelzések alapján szépen érett, egészséges gyümölcsöket szüreteltek, és bizakodásra ad okot az is, hogy az idei év Tokajban is jó volt az aszúsodás szempontjából.

Kitért arra is, a hazai borfogyasztás lehetne egy kicsit nagyobb, hiszen jelenleg 21-23 litert fogyasztanak fejenként az elvárható 25-30 liter helyett. Emellett 600-700 hektoliternyi bor megy exportra.
velemenyezd, 2019. november 20. szerda, 09:21
ITM-államtitkár: minden fiatal rendkívüli tehetség, aki részt vett a WRO-on
Hozzátette: ez nemcsak saját karrierjük szempontjából fontos, hanem az egész ország jövője miatt. Ahhoz ugyanis, hogy Magyarország fenntarthassa az elmúlt kilenc évben elért eredményeket, versenyképességét erősítse és 2030-ra Európa öt legélhetőbb országa közé tartozzon, az átgondolt és ésszerű gazdaságpolitika mellett jó szakemberekre van szükség.

A kormány ezért tesz meg mindent annak érdekében, hogy a fiatalok megfelelő tudást, szaktudást szerezhessenek, válasszanak bármilyen pályát maguknak - mondta az államtitkár.

Hangsúlyozta: a magyar fiatalok kiemelkedően jól szerepeltek a WRO robotépítési és programozási világverseny hétvégén, Győrben lezajlott döntőjén, amelyet most rendeztek meg először Európában. A versenyre 74 országból 2700 vendég érkezett.

Az államtitkár gratulált az iskolákjó eredményeihez, és kiemelte az oroszlányi Hunyadi Mátyás Általános Iskolát, a budapesti Homoktövis Általános Iskolát, a székesfehérvári Teleki Blanka Gimnáziumot és Általános Iskolát, valamint a
velemenyezd, 2019. november 14. csütörtök, 22:32
Gulyás: a kormány partnernek tekinti a főváros új vezetését
támogatása nélkül fejlesztéseket végezni - jelentette ki.

A miniszter reményét fejezte ki, hogy a szerdai egyeztetést jellemző "konstruktív, valóban Budapest fejlesztésére koncentráló" szakmai szemlélet a jövőben is megmarad a főváros új vezetésével.

Karácsony Gergely azt mondta: mindannyiunk közös célja, hogy a főváros fejlődni tudjon a következő években. Közlése szerint szóba került a fővárosi közfejlesztési tanács november végi, december elejei összehívása, amelyen áttekintik a főváros szempontjából kiemelt projekteket.

Felvetette azt is, hogy a kormány és a főváros kétszintű igazgatásának bonyolult kérdéseit egy "Budapest-törvényben" foglalják össze. Orbán Viktor miniszterelnök ettől elzárkózott - fűzte hozzá.

A főpolgármester hangsúlyozta, azt szeretné, ha a főváros és a kormány kapcsolatai "intézményesek" és "tartalommal teliek" lennének. A kormányülésen ismertette a Fővárosi Közgyűlés keddi alakuló ülésén meghozott - köztük a Liget-projekttel kapcsolatos - döntéseket.
velemenyezd, 2019. november 06. szerda, 15:42
A rendszeres kávézás jótékony hatással lehet az egészségre
tartalmazták azt a baktériumtípust, amely az emésztési rendellenességekhez és az elhízáshoz köthető.

Jiao elmondta: nem tudják, hogy a kávé hogyan fejti ki pozitív hatását a bél mikrobiomjára. De szerinte a koffein és a kávé más tápanyagai befolyásolják a baktériumok anyagcseréjét, és ez hat a szervezet működésére.

Noha a tudósok nem értik teljesen a kávé mikrobiomra gyakorolt hatásának mechanizmusát, arról meg vannak győződve, hogy a bél baktériumflórája nagyon fontos az általános egészség szempontjából.

"Úgy tűnik, hogy a bél mikrobiomja lehet a hiányzó láncszem az étrend és a krónikus betegségek előfordulása között" - mondta el Hana Kahleova, klinikai kutatási igazgató, aki nem vett részt a tanulmány elkészítésében.

Kahleova hozzáfűzte, hogy természetesen nem csak a kávé segíthet az egészség megőrzésében. Ez egyúttal jó hír azoknak, akik valamilyen okból nem isznak vagy nem ihatnak kávét. "Minden növény, ami természetes állapotában gazdag rostokban, polifenolokban és antioxidánsokban,
velemenyezd, 2019. október 29. kedd, 11:14
Krónika 5. rész (zárszámadás)
arra is: a szociális területen is volt bérintézkedés, de elfogadja, hogy az ágazat dolgozói szükségesnek és célszerűnek tartják a további béremelést. Bízik abban - jelezte -, hogy a magyar gazdaság bővülése a következő években is meghaladja az uniós átlagot, és a többletbevételek lehetőséget adnak a béremelések folytatására.

Fidesz: sokat javult az adómorál

F. Kovács Sándor (Fidesz) kiemelte, az előző évben sokat javult az adómorál, fehéredett a gazdaság, ami a társadalmi igazságérzet szempontjából is fontos.

A zárszámadási adatok alapján a 2018-as évet kitűnőnek értékelte, és gratulált azoknak a gazdasági szereplőknek, akik ebben munkájukkal részt vettek.

MSZP: katasztrofális a létszám- és bérhelyzet a rendvédelemben

Harangozó Tamás (MSZP) a belügyi és a honvédelmi tárca büdzséjét bírálta, minősíthetetlennek nevezve a Honvédelmi Minisztériumnál zajló "titkolózást" a nagy összegű beszerzésekről. A szocialista politikus követhetetlennek tartja a pénzek kifizetését is.

Az
velemenyezd, 2019. október 24. csütörtök, 14:51
Krónika 12. rész (azonnali kérdések, terrorizmus elleni konferencia, napirend után)
Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára a javaslat expozéjában azt mondta, a meghívottak között van az ENSZ Biztonsági Tanácsának öt állandó tagja, illetve az Európai Gazdasági Térség országainak képviselői, továbbá olyan jelentős nemzetközi szervezetek képviselői, mint az ENSZ, az EU, az Európai Rendőrségi Hivatal (Europol), az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) és a NATO.

A rendezvényen három ülésszakot tartanak, ezek mindegyike kiemelten érinti a magyar külpolitika szempontjából prioritást élvező Nyugat-Balkánt. Az első ülésszak a terrorista narratívák megelőzését szolgáló stratégiák kérdésével, a második a külföldi terrorista harcosok hazatérésével kapcsolatos biztonsági kockázatokkal, a harmadik pedig a fiatalok bevonásával foglalkozik a terrorizmushoz vezető erőszakos szélsőségek elleni fellépésbe.

A vitában felszólaló Zsigmond Barna Pál (Fidesz) támogatásáról biztosította az előterjesztőt.

Balczó Zoltán (Jobbik) arra hívta fel a figyelmet, hogy a konferencia
velemenyezd, 2019. október 21. hétfő, 21:22
PM: A versenyképesség egyik záloga az egészséges társadalom
Tibor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) innovációért felelős helyettes államtitkára arról beszélt, hogy a gazdaságstratégia és az egészségipar egyszerre kínál tudományos eredményeket, üzleti-gazdasági sikereket és életminőségben mérhető előnyöket. Ehhez jó állami szerepvállalás kell a területek pontos kijelölésével, megfelelő szabályozási és ösztönző környezet - tette hozzá.

Az innovációban eddig elért eredményekről szólva elmondta, a versenyképesség és gazdasági növekedés szempontjából kiemelkedő fontosságú innovációs mutatók alapján Magyarország a 23. az EU-országok között.

A kormány célja, hogy 2020-ig a kutatás-fejlesztési és innovációs források érjék el a GDP 1,8 százalékát, most ez a mutató 1,5 százalékot tesz ki - tette hozzá.

Lengyel Györgyi, az ITM egészséggazdaságért felelős miniszteri biztosa elmondta, elkészült Magyarország átfogó egészségipari stratégiája, a dokumentum összhangban van a magyar mikro-, kis- és középvállalkozások megerősítéséről szóló stratégiával
velemenyezd, 2019. október 17. csütörtök, 20:32
Megújul a zalaegerszegi Göcseji Múzeum
szükség van arra, hogy interaktívan, élményszerűen mutassuk be a múltunkat.

Semjén Zsolt arra is kitért: a kormánynak az a dolga, hogy az ország építéséhez, szépítéséhez szükséges európai uniós támogatásokat - amelyek nem ajándékok, hanem szerződés szerint nekünk járó összegek - "kipréselje a brüsszeli bürokráciából", valamint ezeket a kiváló gazdasági lehetőségeinknek köszönhetően saját forrással is kiegészítse.

Beszélt arról, hogy "a turizmus és az egészséges lokálpatrióta büszkeség szempontjából is fontos", hogy a régi, történelmi épületeink megújuljanak. Zalaegerszeget is történelmi rangjának megfelelővé teszi a Göcseji Múzeum teljes körű felújítása.

Jelezte ugyanakkor, hogy érdemes mindig valami sajátosságra építeni, hiszen szép épületek vagy szép fekvésű városok másutt is akadnak. Zalaegerszeg esetében ide sorolta a Zalához minden szempontból kötődő Deák Ferencet, aki a kiegyezés létrehozójaként elindította 1867-ben az első világháborúig tartó gazdasági és kulturális aranykort.
velemenyezd, 2019. október 07. hétfő, 14:12
1/210
Képek, videók
a legfontosabb.jpg
sz719eszter
2018. május 23. szerda, 19:05
Legfontosabb dolog az éle
borigit
2018. március 06. kedd, 08:07
Legfontosabb tanítónk
anna4459
2018. január 15. hétfő, 21:54
A legszebb, legfontosabb.
borigit
2017. április 23. vasárnap, 16:05
Nem azok a legfontosabb e
borigit
2017. január 02. hétfő, 14:42
A legfontosabb dolog az é
borigit
2016. június 16. csütörtök, 09:30
A legfontosabb dolog az é
jucinenadov
2016. május 22. vasárnap, 22:35
A két legfontosabb nap...
pacsakute
2015. október 29. csütörtök, 09:59
Legfontosabb tanítónk....
pacsakute
2015. szeptember 20. vasárnap, 20:56
Legfontosabb....jpg
pacsakute
2015. szeptember 11. péntek, 20:58
Többszörös időtörés
alimera
2010. január 22. péntek, 22:04
többszörös hatás
agica2004
2008. június 04. szerda, 16:45
Közös Többszörös.hu.jpg
rambobby
2007. április 30. hétfő, 18:01
Címkék
javaslat expozéjában, egész ország, Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, betegek miképpen, egyensúly döntő, egészséges társadalom, ágazat dolgozói, Európai Biztonsági, főtitkár elmondta, brüsszeli bürokráciából, egészségügyi dolgozók, kicsit nagyobb, kávé hogyan, finomított olajok, székesfehérvári Teleki, Általános Iskolát,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.