Belépés
2020. április 01. szerda | 14. hét | 92. nap | 03:43 | Hugó
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Jézus megigértetése
Jézus megigértetése

Hogy megteremtette Isten a világot,
Adott az embernek jóra szabadságot:
Felruházván lelkét szabad akarattal;
De tiltá a rossztól szigorú paranccsal.
Ám első szüleink,- Sátán miatt történt! -
Mint engedetlenek, áthágták a törvényt.
Bünösökké lévén lakolniuk kellett,
Az Úrnak haragja ellenük fölgerjedt.

Édenkertnek ura, vétkes ember párja
Szegett tilalomért büntetését várja;
Keblükben fáj a szív, és reszket a lélek,
Hogy ártatlanságuk szörnyű vétekké lett.
A lelkiismeret kínos mardosása
Eltünt boldogságuk rémes sírját ássa
Az Úr szeme elől rejtőzni kívánnak;
Ne lássák haragját fényes orcájának!

DE, mint mély mennydörgés, az
Úr szava zendül,
Villám cikázza az égboltot kersztül.
Tűzszekerén ülvén a haragvó Isten,
Jő, hogy a vétekért büntessen és intsen.
S mennydörgő szavára a bűnös emberpár,
Keblébe rettegés kínzó érzete száll.
Megvallják vétküket a porba
kalmanpiroska, 2020. március 31. kedd, 20:03
2. Titkok, melyeket nem vihetek magammal a sírba
védeni a gyárat a ,,huligánoktól". Ezt apa mesélte...
1957-ben a hosszú szénszünetet követően, ismét ,,otthon" voltam, de anya meg ismét ,,szanatóriumban" volt! Leveleztünk. Sajnos, nehezen tudtam beletörődni abba, hogy elbukott a népfölkelés és az anyának írott levélre a dátum mellé rárajzoltam a Kossuth címert. Nemkülönben a házi feladataim dátuma mellé is!
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=457909&aid=268641_

Szomorú, de nem volt senki ezen a világon, akivel ezekről tudtam volna beszélgetni! Szörnyű, hogy mi mindentől megkímélhettem volna magamat, magunkat, ha lett volna egy okos ember, aki szóba állt volna velem és ellátott volna tanáccsal.
Azonban, mindenki rettegve félt és én nem tudtam, hogy mitől. Gondolom, hogy ezek ellentételezésére elengedtek mindenféle úttörőtáborba, csakhogy, le legyek kötve. Ahol anyáék demonstratíve - minden alkalommal - meglátogattak. De az is biztos, hogy nem örömükben tették! Gondolom, hogy őket vették
furaila, 2020. március 30. hétfő, 14:22
Koronavírus - Szijjártó: senkit nem hagyunk magára
A tárcavezető hangsúlyozta: a világ legnagyobb és legerősebb gazdaságokkal rendelkező országai is elképesztő kihívásokkal néznek szembe a koronavírus-járvány miatt. Hosszú és nehéz védekezésre kell berendezkedni több területen is, meg kell védeni a magyar emberek egészségét és életét, haza kell hozni külföldről az ebben a veszélyes helyzetben ott rekedt magyarokat és újra kell indítani a magyar gazdaságot - sorolta.

Közölte: az egészségügyi védekezés sikere nagy mértékben múlik azon, hogy elegendő eszközzel rendelkezünk-e. "Ez nemcsak számunka kérdés," hanem minden országnak, és "a világ valamennyi országa ma Kína ajtaján kopogtat, illetve dörömböl" - fogalmazott.

Szijjártó Péter kiemelte: Magyarország időben lépett, megkötötte a szükséges szerződéseket és a szállítások megindultak, hogy a sikeres egészségügyi védekezéshez elegendő eszköz legyen. Az elmúlt héten 7 repülőgép érkezett Magyarországra ilyen eszközökkel, és ezen a héten 20 repülőgépet várnak több száz tonna szállítmánnyal -
velemenyezd, 2020. március 30. hétfő, 12:03
A járvány legyűrte a globalizmust
nemzetállamoknak van joguk arra, hogy felfüggesszenek a normális élethez méretezett jogszabályokat a nemzeti közösség életének és biztonságának védelme érdekében. Erre semmilyen nemzetközi hatóság, intézmény nincs feljogosítva, sem az ENSZ, sem az Európai Unió, sem más nemzetközi szervezet, de még Soros György álcivil szervezetei sincsenek ebben a helyzetben. Bár nagyon erre vágynának, az nem kétséges.

Mindez azért roppant érdekes, mert maga a koronavírus globális jelenség, szétterjedt az egész világon, minden kontinensen megfertőzi az embereket, mondhatjuk, a vírus globális és multikulturális. Ám a paradoxon éppen abban van, hogy az ellene való védekezés viszont nem lehet más, csak lokális és nemzeti. Másképpen úgy is fogalmazhatnám, hogy a vírus a globális mozgásával mutatja meg az emberiségnek, hogy az emberek csak akkor segíthetnek magukon és családjukon, közösségeiken, nemzetükön, ha lokálisan fognak össze és vigyáznak egymásra, és ezt várják el mindenki mástól is - ha tetszik, globális
menusgabor, 2020. március 28. szombat, 22:45
Koronavírus - Kormányzati honlap: a szájmaszk viselésének is van szabálya
írták, a maszk viselésének is megvannak a maga szabályai: a maszk fel- és levételekor alaposan kezet kell mosni szappannal, a szájmaszkot pedig viselése közben kívülről nem szabad megfogni, nem szabad hozzá, vagy az archoz, szemhez, orrhoz, szájhoz nyúlni, mert- mint írták - a vírus gyakran pont a szennyezett kézről kerül legtöbbször a nyálkahártyára. A szájmaszkot használata után azonnal ki kell dobni a szeméttárolóba.

A kormányzati tájékoztató oldalon megjegyezték: a szájmaszkok iránt az egész világon óriási a kereslet, sokan nyerészkednek is rajta, és irreális összegekért árulnak szájmaszkot. A kormány emiatt fogyasztóvédelmi ellenőrzéseket rendelt el. A gyógyszertárak ellenőrzése során kiderült, hogy a nagykereskedők sokszor két-háromszoros áron értékesítik a szájmaszkokat, ezért a patikák is kénytelenek árat emelni.

Közölték azt is, hogy az egészségügyi beszerzések kiterjednek a különböző maszkokra is, a börtönvarrodák pedig utasításba kapták, hogy napi 24 órában gyártsanak szájmaszkokat.
velemenyezd, 2020. március 27. péntek, 14:52
„Az időpont változott, a cél ugyanaz”
volna."

Kammerer Zoltán háromszoros olimpiai bajnok kajakos
,,Az idei év egy kicsit kacifántos lesz, valamiért mindig minden olimpiai esztendő egy kicsit más, különlegesebb, de ez a mostani nagyon is más... Mindentől függetlenül ugyanolyan lelkesedéssel és alázattal készülök nap, mint nap, mint tízévesen életem első versenyére. Biztos vagyok benne, hogy idén is lesz lehetőségünk megmutatni a tudásunkat, de most türelemre és összefogásra van szükségünk nekünk is és mindenkinek a világon."

Kapás Boglárka világbajnok úszó
,,Az időpont változott, de a cél ugyanaz maradt! Tokió 2021, jövünk!"

Kozák Danuta ötszörös olimpiai bajnok kajakos :
,,Jelen helyzetben az olimpia elhalasztása minimum ésszerű döntés, amit kicsit azért természetesen sajnálok, de mindannyiunk egészsége ennél sokkal fontosabb. Jelenleg én is önkéntes karanténban vagyok a családommal, mert úgy gondolom, hogy ezen az időszakon közösen, a lehető leghamarabb így
maroka, 2020. március 25. szerda, 18:10
Borrell: az Európai Bizottság célja az emberi jogok és a demokrácia védelme
Josep Borrell kijelentette,hogy az uniós bizottság a rendelkezésére álló eszközök széles körét fogja mozgósítani az emberi jogok, a demokrácia és a jogállamiság előmozdítása és védelme érdekében.

Az új cselekvési terv meghatározza a következő öt évre vonatkozó prioritásokat és kulcsfontosságú intézkedéseket, és kötelezettséget vállal annak biztosítására, hogy az Európai Unió nagyobb szerepet játsszon az emberi jogok és a demokrácia előmozdításában és védelmében az egész világon -jelentette ki.
velemenyezd, 2020. március 25. szerda, 16:22
Koronavírus - Kéz- és felületfertőtlenítő gyárrá állította át egyik üzemét a Mol Almásfüzitőn, hogy segítse a k
kiskereskedelmi értékesítése, hogy a lakosság is hozzáférhessen a jelenleg hiánycikknek minősülő termékhez.

A Mol Hygi egyelőre 2 literes, újrahasznosítható műanyagból készült flakonban érhető el, de a Mol Lub kisebb kiszereléseket is alkalmaz majd a jövő hónaptól.

Közölték, hogy ezen felül a Mol-csoport Szlovákiában és Horvátországban is megkezdi fertőtlenítők gyártását a helyi üzemeiben az országos igények lefedésére.

Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója a közleményben kifejtette, az egész világon hiánycikk a fertőtlenítőszer, ami a koronavírus elleni védekezés egyik legfontosabb eszköze. "A járványhelyzet fokozódásával úgy döntöttünk, hogy almásfüzitői üzemünk egyik gyártósorát a vírus elleni védekezés szolgálatába állítjuk. Egyúttal szoros egyeztetésben Magyarország kormányával megkezdtük a termékek kiszállítási rendszerének kidolgozását is" - mondta.

Az elnök-vezérigazgató kiemelte, rendkívüli helyzetek, rendkívüli megoldásokat igényelnek. Rekordidő, mintegy két hét alatt
velemenyezd, 2020. március 25. szerda, 12:32
Tokió 2020 - Sportolói és edzői reakciók
szerettem volna."

Kammerer Zoltán háromszoros olimpiai bajnok kajakos (Facebook):

"Az idei év egy kicsit kacifántos lesz, valamiért mindig minden olimpiai esztendő egy kicsit más, különlegesebb, de ez a mostani nagyon is más... Mindentől függetlenül ugyanolyan lelkesedéssel és alázattal készülök nap, mint nap, mint tízévesen életem első versenyére. Biztos vagyok benne, hogy idén is lesz lehetőségünk megmutatni a tudásunkat, de most türelemre és összefogásra van szükségünk nekünk is és mindenkinek a világon."

Kapás Boglárka világbajnok úszó (Facebook):

"Az időpont változott, de a cél ugyanaz maradt! Tokió 2021, jövünk!"

Kozák Danuta ötszörös olimpiai bajnok kajakos (origo.hu):

"Jelen helyzetben az olimpia elhalasztása minimum ésszerű döntés, amit kicsit azért természetesen sajnálok, de mindannyiunk egészsége ennél sokkal fontosabb. Jelenleg én is önkéntes karanténban vagyok a családommal, mert úgy gondolom, hogy ezen az időszakon közösen, a lehető leghamarabb így tudunk túl
velemenyezd, 2020. március 24. kedd, 20:04
Koronavírus - Franciaországban a légierő a leterhelt keleti országrészből nyugatra szállítja a betegeket, egész
beavatkozásban megsérült katonák hazaszállítására szokta használni a francia légierő. Ez az első alkalom, hogy Franciaország területén bevetik az egységet.

Múlt szerdán és szombaton már 12 beteget elszállított a hadsereg Elzászból dél-franciaországi kórházakba.

Kedden egyébként a Mulhouse-i kórház parkolójában megnyílt az a katonai tábori kórház, ahol mintegy harminc súlyos állapotban lévő beteget tudnak ellátni.

Olivier Véran egészségügyi miniszter a nemzetgyűlésben bejelentette, hogy a világon először szerdán elindul az első egészségügyi szuperexpressz (TGV), amelyen harminc beteget visznek el Mulhouse-ból és Strasbourgból az ország más részeibe.

Julien de Normandie lakhatási miniszter azt közölte, hogy a kormány kérésére az Airbnb-rendszer elindít egy oldalt, amelyen egészségügyi dolgozók és szociális munkások és más önkéntesek ingyenesen juthatnak kórházak és idősotthonok közelében lévő lakásokhoz annak érdekében, hogy a saját környezetüket minél kisebb egészségügyi kockázatnak
velemenyezd, 2020. március 24. kedd, 17:44
Koronavírus - Varga Judit: nemzetünk életkérdése, mikor és hogyan dönt a Ház
Varga Judit kedden az előterjesztés parlamenti vitáját megnyitó expozéjában azt mondta: ahhoz, hogy a kormány a koronavírus-járvány miatt szükséges intézkedéseket időben meg tudja tenni, el kell fogadni a törvényjavaslatot.

Úgy fogalmazott: az Országgyűlés a "legmegnyugtatóbban" kifejezheti, hogy ezekben a történelmi időkben mi a magyar nemzet akarata.

Varga Judit kifejtette: a törvényalkotás során az Országgyűlés választása és felelőssége, hogy lehetővé teszik-e, hogy a kormány az emberek élet-, egészség-, személyi, vagyon- és jogbiztonságának, valamint a nemzetgazdaság stabilitásának garantálása érdekében a koronavírus-járvány megelőzése, kezelése, felszámolása, káros hatásainak enyhítése, elhárítása céljából rendkívüli, szükséges mértékű intézkedéseket hozhasson. Vagy ezt a felhatalmazást elutasítják - ahogy hétfőn "első körben tette azt az ellenzék" -, és jelentősen megnehezítik a járvánnyal és hatásaival szembeni fellépés lehetőségét, késleltetik a nélkülözhetetlen intézkedések
velemenyezd, 2020. március 24. kedd, 16:33
Cikksorozat indult a járványok történetéről
gyerekbetegségekről, a háborúkat követő vérhasjárványok és a harmadik világban pusztító betegségek történetéről, valamint kitekintést adnak a védőnői hálózat járványok megelőzésében játszott szerepére is.

Az első járványok, amelyek biztosan definiálhatóak, a középkori és kora újkori pestisjárványok voltak, amelyek a 14. századtól kezdve a 18. századig a nyugati civilizáció legnagyobb félelmét okozták. Ezt követte a 19. század első felében felbukkanó kolerajárvány, ami többször végigsöpört az egész világon. Ez volt az első világjárvány, amelyet jól dokumentáltak, azaz vannak megbízható, számszerű adatok a veszteségekről - mondta Fónagy Zoltán. Minden korábbi járványra vonatkozó adat csak becslés és a szakirodalomban is nagyon különböző számok keringenek - tette hozzá. Továbbá ez volt az első járvány, amely a modern közegészségügy felügyelete alá került és hozzájárult a nemzetállamok egészségügyi intézményrendszerének létrehozásához.

A történész szerint a járványok története választ adhat számos
velemenyezd, 2020. március 24. kedd, 15:47
1/1277
Képek, videók
Ne félj, csak higgy Jézus
dandej
2020. március 31. kedd, 14:16
jézus feszület0331.png
maroka
2020. március 31. kedd, 10:56
jézus mellfa szobra0330.p
maroka
2020. március 30. hétfő, 07:52
Hívjuk segítségűl Jézust
dandej
2020. március 24. kedd, 19:15
jézus_fehérgalamb0322. jpg
maroka
2020. március 22. vasárnap, 09:21
jézus_veszprém0315.png
maroka
2020. március 15. vasárnap, 13:31
égi királynőnk_kis jézuss
maroka
2020. március 13. péntek, 11:19
jézus szent vére ereklye0
maroka
2020. március 13. péntek, 00:32
s_jézus színeváltozása030
maroka
2020. március 08. vasárnap, 13:08
jézus színeváltozása0308.
maroka
2020. március 08. vasárnap, 08:38
jézus0308_2.jpg
maroka
2020. március 08. vasárnap, 08:00
jézus0308.jpg
maroka
2020. március 08. vasárnap, 07:59
Kevés embernek sikerül.
alvaro-hopihe
2018. augusztus 26. vasárnap, 09:21
Aki+embernek+hitvány,+ az+
menusgabor
2018. augusztus 11. szombat, 21:32
Egy embernek néha
sanci81
2018. június 24. vasárnap, 18:08
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.