Belépés
2019. november 11. hétfő | 46. hét | 315. nap | 21:54 | Márton
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Mikor készítettetek utoljára vargabélest?
Vargabéles

Hozzávalók:

40 dkg túró
25 dkg széles metélt
10 dkg porcukor
5 dkg vaj
5 dkg mazsola
4 tojás
2 dl tejföl
1 csomag réteslap
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom
zsemlemorzsa
Elkészítés ideje:

70 perc.

Elkészítés menete:

A tojásokat válaszd ketté, a sárgákat a porcukorral és a vaníliás cukorral keverd össze. A túrót egy villa segítségével törd át, majd add a tojásos keverékhez. A citrom lereszelt héját, a mazsolát, valamint a tejfölt is keverd a masszához, végül a keményre vert tojásfehérjét is óvatosan forgasd bele.

A metéltet sós, forró vízben főzd ki. Öblítsd át bő, hideg vízzel, és hagyd lecsepegni. A vajat olvaszd fel, és a felét keverd óvatosan a tésztához, majd add hozzá a túrós keveréket is. Egy tepsibe fektess bele két réteslapot, mindkettő tetejét kend át vajjal, illetve szórd meg zsemlemorzsával. Oszlasd el rajtuk egyenletesen a túrós keveréket, majd az egészre
suzymama, 2019. október 24. csütörtök, 21:01
Kívül ropogós, belül omlós kókuszos
22 dkg vaj (szoba hőmérsékletű),16 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor,0,7 dl tej,2 egész tojás
37 dkg liszt,fél cs sütőpor,csipet só
20 dkg kókuszreszelék + kb 10 dkg a hempergetéshez.

Először a vajat keverjük ki fehéredésig a cukrokkal robotgép segítségével. Majd hozzácsurgatjuk a tejet. A tojásokat előzőleg felverjük s azt is hozzácsurgatjuk a masszához. Majd kanalanként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és sót. Amikor szép sima a massza akkor mehet hozzá a kókuszreszelék (20 dkg) és azzal is jól kikeverjük. A masszát min 30 percre a hűtőbe tesszük a tálban hagyva.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Nagy méretű tepsiket kibélelünk sütőpapírral.
A hűtőből elővesszük a masszát és kiskanál segítségével kb 2-2,5 cm átmérőjű sima golyókat formázunk. A golyókat egyesével meghempergetjük a kókuszreszelékben. A tepsire rakosgatjuk és megsütjük. Alsó sütést javaslok, hogy a kókuszreszelék ne égjen meg. Vigyázzunk, ne menjünk messze a sütőtől, kb 15 perc alatt
suzymama, 2019. október 15. kedd, 17:04
A hagyma gyógyhatásairól
kettévágunk, a sárgájukat óvatosan kiszedjük a
fél tojásokból, a tojásfehérjéket félretesszük. A sárgáját villával
összetörjük, majd hozzá adunk egy tejbe áztatott zsemlét, jól kinyomkodva,
és villával összetörve, igen apróra vágott hagymát, diónyi vajat, kevés sót,
borsot, pirospaprikát és annyi majonézt hogy jól kenhető sűrű masszát
kapjunk, valamint egy fél evőkanál tejfölt. A keveréket simára keverjük majd
a tojásfehérjékbe visszatöltjük. Egy tálon úgy helyezzük el a tojásokat,
hogy a domború felük legyen felül. A maradék sárga tölteléket 1,5 dl
tejföllel elkeverjük és díszítésképpen a töltött tojásokra öntjük. Hűtőben
jól lehűtjük, hidegen tálaljuk.

Kedvenc hússaláta
Majonézt ízlés szerint tejföllel elkeverünk, sóval, borssal, kevés
pirosarannyal ízesítünk. Ebbe belekeverünk apróra vágott sonka, sajt,
paradicsom szeleteket és az igen apróra vágott hagymát. Lehűtve pirítóssal,
vagy zsúrkenyérrel tálaljuk.

Hagymás
pacsakute, 2019. szeptember 13. péntek, 22:56
Poller Ildikó
csodálva híres zuhatagát.

Szavanna közepén törtem magamnak utat,
oroszlánt követve, ki zsákmányt kutat.
Hatalmas elefánt elöl ijedten futottam,
dühödten támadott, mert kölykét zaklattam.

Afrika is csodás volt, mikor ott jártam,
több bennszülött törzset is találtam.
Néhányan barátságosan fogadtak,
de olyan is volt, kik kannibálok voltak.

Később egy lakatlan szigetre vetődtem,
ahol élelem beszerzéssel vesződtem.
Fára másztam fészek tojásokat lopni,
és hegyes karóval próbáltam halat fogni.

Éltem eszkimók közt jégkunyhóban,
részt vettem velük fókavadászatban.
A sámánnal kezdtem heves vitába
a szellemvilágról, de mind hiába.

Aztán lassan visszatért képzeletem:
miután rengeteg kalandot átéltem.
Becsukva szemem bárhová eljutok,
még oda is, melyről nem is
menusgabor, 2019. július 12. péntek, 20:15
Nemes Nagy Ágnes: Tavaszi felhők
falú, csatos üvegekbe töltjük.

Száraz, hűvös helyen még egy hetet állni hagyjuk.

Hűvösen fogyasztjuk!


Rántott bodzavirág


Hozzávalók 4 személyre: 16 db bodzavirág, 15 dkg finomliszt, 2 tojás, 1,5 dl világos sör, 1 csipet só, 1 liter étolaj a sütéshez, 4 evőkanál porcukor, 2 kávéskanál őrölt fahéj.

Elkészítés: Egészséges bodzavirágokra van szükségünk, amelyeket "nyéllel" szedünkle az ágakról.
A lisztet mélyebb tálba szitáljuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájukat elkeverjük a liszttel, majd apránként beledolgozzuk a sört, azután lefedjük, és pihentetjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a sóval, majd kanalanként, kíméletesen beledolgozzuk a masszába. Az olajat nagyobb lserpenyőbe öntjük és felforrósítjuk. A virágokat egyenként belemártjuk a masszába, éppen csak lecsepegtetjük, és a forró olajba tesszük. Mérsékelt tűzön, fedő nélkül pár perc alatt aranysárgára sütjük. Papírkendőre szedve felitatjuk a virágernyőkről az
lilagondolatok, 2019. május 12. vasárnap, 14:47
Sajttekercs egyszerűen recept
Hozzávalók:

12 szelet sajt (nem ömlesztett!)
10 dkg reszelt sajt
1 tömlős sajt (bármilyen ízű, 100 g)
10 dkg vaj
8 szelet gépsonka
5 tojás
1 tk mustár
1 csokor petrezselyemlevél apróra vágva
só, bors ízlés szerint

Elkészítése:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojásokat megfőzzük, majd kihűtjük és megpucoljuk.

Egy gáztepsibe sütőpapírt terítünk, majd kevés olajjal megkenjük (így sokkal könnyebben le fog jönni a sütőpapírról).

A szeletelt sajtot beletesszük úgy, hogy fedjék egymást. Rászórjuk a reszelt sajtot. Betoljuk a sütőbe és kb 3-4 perc alatt összeolvasztjuk az egészet, majd kihűtjük.

A tojásokat elvágjuk és a sárgákat egy edénybe tesszük. A fehérjéket apróra összevágjuk.

A sárgákhoz hozzáadjuk a puha vajat, mustárt, sót és jól összetörjük, keverjük az egészet.

A fehérjékhez hozzáadjuk a tömlős sajtot, sót, borsot, aprított petrezselymet és jól összekeverjük az
suzymama, 2019. március 05. kedd, 18:50
A méz jótékony hatása és használata
4,5 dl sütőtök
4 tojás
4 csésze liszt
4 teáskanál sütőpor
2 teáskanál őrölt fahéj
2 teáskanál őrölt gyömbér
egy teáskanál szódabikarbóna
egy teáskanál só
egy teáskanál őrölt szerecsendió

Megjegyzés: Ez a mennyiség két kenyér elkészítéséhez elég.

Elkészítése:
Vegyen elő egy nagy edényt és keverje össze a mézet a vajjal, amíg könnyed keveréket nem kap.
Keverje bele a sütőtököt. Verje fel a tojásokat, és adja hozzá a tésztához. A maradék hozzávalókat szitálja bele, majd keverje el.
A keveréket egyenletesen ossza el két jól kiolajozott 23 x 13 x 8 cm-es kenyérsütő formába.
Süsse 180 C°-on egy órán át. Ha a tészta már nem ragad rá a beleszúrt villára, a kenyér megsült.
Hagyja a kenyereket 10 percig a sütőformákban, amíg kihűlnek.
Fordítsa meg a sütőformákat, hogy a kenyereket ki tudja szedni, majd hagyja őket teljesen kihűlni.
Forrás :
pacsakute, 2019. február 05. kedd, 21:30
hortobágyi töpörtyűs pogácsa
Hozzávalók:
1 kg liszt
2 csomag sütőpor
20 dkg zsír
4 egész tojás
2 teáskanálnyi só
ha szeretjük, akkor egy kis őrölt bors
egy kis tejföl a gyúráshoz
50 dkg teperő darálva

A lisztben eloszlatjuk a sütőport,sót, elmorzsoljuk a zsírt, hozzáadjuk a tojásokat, majd olyan keménységűre gyúrjuk, mint a rétestészta, kell bele majd egy kis tejföl is, annyit adagoljunk, amennyire szükség lesz.

Gyúrás után kinyújtjuk, megkenjük a tepertővel, az összest belekenjük.Ha nincs gyerek a háznál, és szeretjük a borsot, akkor megszórhatjuk most. Összehajtogatjuk, aztán legalább fél órát hideg helyen, hűtőben pihentetjük. Majd lisztezett deszkán kinyújtjuk, hajtogatjuk.
Ha van időnk, és kedvünk, még egyszer-kétszer megismételjük ezt a hajtogatást.
Amikor már sütni akarjuk, akkor ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd
faciendum, 2019. február 05. kedd, 08:33
Drunvalo Melchizedek: Az Élet Virágának ősi titka /Részlet/
létrehoztak 32, egyenként 76 centiméter magas, körülbelül 1 méter széles és durván 5,4 - 6 méter hosszúságú rózsakvarc alapot. A "semmiből" teremtették (nagyon magas szintű mágia) őket a láng köré. Arccal lefelé lefeküdtek erre a lapokra, férfi és nő felváltva, úgy, hogy fejük a középpont, a lángok felé nézett. A szíriuszbeliek megtermékenyítették a lángot, azaz a Nefilimek petesejtjét vagy összeolvadtak vele. A harmadik dimenzió síkján a Nefilim tudósok a laboratóriumi körülmények között létrehozott emberi tojásokat hét Nefilim nő méhébe helyezték, amelyekből végül világra jöttek az "első" módosított emberi lények (különféle rasszok - vagy csak az egyik ?). Az emberi petesejt mindössze 24 óra leforgása alatt megtermékenyül - legalábbis az első nyolc sejt kialakulásán keresztül lezajlik az alapvető folyamat. A fogantatás planetáris szinten azonban teljesen másképpen megy végbe. Thoth elmondása alapján a sziriuszbeliek megközelítőleg 2000 évig feküdtek a láng körül mozdulatlanul, hogy megtermékenyítsék a
eposz, 2019. január 29. kedd, 11:17
Szendvicskrémek Regenor Kúrához
pároljuk a hagymát és a fokhagymát, majd rádobjuk a cukkinit, és borsot őrlünk rá. Közepes tűzön megpároljuk, csak a legvégén sózzuk, és belekeverjük a felaprított bazsalikomot, majd az oregánót is.

CÉKLAKRÉM TOJÁSSAL
Hozzávalók:
-- 20 dkg cékla
-- 4 db tojás
-- 2 kanál zsír
-- fél citromból nyert citromlé
-- só ízlés szerint
-- őrölt bors ízlés szerint
Elkészítés:
A céklát héjában megfőzzük. Hűlni hagyjuk, meghámozzuk és kis kockákra vágjuk.
A tojásokat megfőzzük ,a zsírral és a céklával együtt, turmixban vagy botmixerrel pürésítjük. Sóval, borssal, citromlével ízesítjük.

SÁRGARÉPAKRÉM
Hozzávalók:
-- egy nagy szál sárgarépa
-- fél fej vöröshagyma
-- 3-4 gerezd fokhagyma
-- őrölt koriander
-- őrölt kömény
-- só ízlés szerint
-- 3 dkg zsír
Elkészítés:
A felkarikázott sárgarépát és a felaprított vöröshagymát kevés zsíron sóval és kicsi vízzel megpároljuk, közben hozzáadjuk a zúzott
suzymama, 2019. január 03. csütörtök, 17:47
Vizes piskóta
Hozzávalók:

18 dkg cukor
18 dkg liszt
4 tojás
8 kanál víz
1 mokkáskanálnyi sütőpor

Elkészítés ideje:

40 perc.
Elkészítés menete:

A tojásokat válaszd ketté, a hozzávalókat mérd ki, a sütőt pedig melegítsd
elő 180 fokra. Ha megvoltak az előkészületek, kezdődhet a móka. A tojások
fehérjét verd kemény habbá, a sárgájákat keverd simára a cukorral, majd
add ezt a keményre vert habhoz. Ha ez megvan, kanalazd hozzájuk a vizet,
majd egy szitán keresztül szórd rájuk a lisztet és a sütőport.

Keverd az egészet egyneművé, majd bélelj ki egy tepsit vagy egy kapcsos
tortaformát, egyengesd el benne a masszát, és már mehet is a sütőbe.
Ha szép aranybarna, már kész is van, tűpróbával nem árt ellenőrizni.
klarika47, 2018. december 24. hétfő, 06:21
Almafánk......
finomliszt
50 dkg savanykás, tisztított, reszelt alma
1 zacskó szárított élesztő
1 evőkanál porcukor
5 dl tej
4 dkg margarin
2 egész tojás
1 mokkáskanál só
A sütemény behintéséhez: fahéjas porcukor.

Elkészítése:

1 dl tejben elkeverjük az élesztőt és a porcukrot, majd letakarva, langyos helyen felfuttatjuk. Mély tálba szórjuk az előzőleg átszitált lisztet, és a közepébe egy mélyedést vájunk. Ide öntjük a megkelt élesztőt, a sót, az egész tojásokat és a margarint. Annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk.

A cipóvá formált tésztát lisztezett tálba tesszük, a tetejére is szórunk egy keveset, majd tiszta ruhával letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük. Ezután beledolgozzuk a reszelt almát. A 1/2 cm vastagra kinyújtott tésztát közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

Bő, forró olajban, fedő alatt sütjük a fánkok alsó felét, majd fedő nélkül a másik felét is pirosra sütjük.
agica2004, 2018. december 23. vasárnap, 16:39
1/322
Képek, videók
nem készítettek.jpg
sz719eszter
2018. március 31. szombat, 14:20
Rózsám-készítettem
sargarozsa15
2017. június 30. péntek, 23:58
Szeretettel készítettem.
sargarozsa15
2016. július 23. szombat, 05:41
Péter készítette
orban47
2015. október 19. hétfő, 18:22
Barátaimnak készítettem.
sargarozsa15
2015. május 19. kedd, 02:17
Lányomnak készítettem.
sargarozsa15
2015. május 19. kedd, 02:06
Szeretettel készítettem.
sargarozsa15
2015. május 12. kedd, 17:11
Szeretteimnek készítettem
sargarozsa15
2015. május 05. kedd, 00:39
Neked készítettem.jpg
suzymama43
2015. január 23. péntek, 19:50
Neked készítettem..jpg
jucinenadov
2015. január 05. hétfő, 20:56
0 Erika-Hugi készítette.
lovaszmarika
2014. szeptember 24. szerda, 15:08
vargabéles
sarkadykati
2016. január 07. csütörtök, 07:22
vargabéles.jpg
yvett789
2015. február 02. hétfő, 17:56
Alföldi vargabéles.jpg
yvett789
2015. január 25. vasárnap, 19:49
vargabéles.jpg
gaby73
2014. október 06. hétfő, 05:07
Címkék
előzőleg átszitált, másik felét, sütőporral elkevert, láng körül, legvégén sózzuk, emberi petesejt, kenyér megsült, láng köré, lisztben eloszlatjuk, tojásokat válaszd, Nemes Nagy Ágnes, tojásfehérjéket félretesszük, puha vajat, harmadik dimenzió, hetet állni, megkelt élesztőt,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.