Belépés
2020. július 13. hétfő | 29. hét | 195. nap | 03:21 | Jenő
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Gulyás: meg kell akadályozni a vírus külföldről történő behurcolását
Magyarországnak meg kell védenie saját biztonságát, meg kell akadályoznia azt, hogy a vírust külföldről be lehessen hurcolni - mondta Gulyás Gergely sajtótájékoztatón.

Hangsúlyozta, Magyarország közös erőfeszítéssel megnyerte az első csatát a vírussal szemben, az életet sikerült május közepe óta több részletben újraindítani.

"Hazánk ma egész Európában az egyik legbiztonságosabb ország a járvány szempontjából" - mondta Gulyás Gergely, hozzátéve, hogy a világban azonban nem mindenhol ennyire sikeres a védekezés, ezért a járvány újra és újra több helyen fellángol.

"Akkor van esély arra, hogy az életünket korlátozó intézkedések újbóli bevezetését elkerüljük, ha a vírust sikerül a határokon kívül tartani" - tette hozzá.

A tárcavezető aláhúzta, a kormánynak továbbra is a magyar emberek egészsége, élete és biztonsága a legfontosabb, ezért mindent megtesz, hogy megakadályozza a vírus visszatérését.

A kormány az operatív törzs javaslatára ezért arról döntött, hogy a koronavírus-járvány
velemenyezd, 2020. július 12. vasárnap, 13:21
Időjárás-jelentés
Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

A Balti-tenger fölött ciklon örvénylik, amelynek hatására arrafelé, valamint a hozzá tartozó frontok mentén - a balti államoktól Lengyelországon és Ausztrián át egészen Dél-Franciaországig - erősen felhős az ég, és többfelé esik az eső, záporeső, helyenként zivatarok is kialakulnak. A front mögött több fokkal hűvösebb levegő érkezik, emiatt kontinensünk északnyugati területein jelentősen gyengült a nappali felmelegedés, többfelé 20 fok alatt marad a csúcshőmérséklet. Ugyanakkor a front előtt még anticiklonális hatások érvényesülnek, délen és keleten túlnyomóan napos az idő, a délutáni órákra sokfelé 30, 35 fok közé melegszik fel a levegő, sőt Spanyolország déli tájain 36, 39 fokot is mérnek. Szombaton a Kárpát-medencét is eléri a hidegfront, vonulását többfelé kíséri eső, zápor, zivatar, viharos szél, és vasárnapra mintegy 10 fokkal gyengül a nappali felmelegedés.

Várható időjárás az ország területén vasárnap
velemenyezd, 2020. július 11. szombat, 16:12
A nemek közötti egyenlőség erősítéséről fogadott el stratégiát a német kormány
jelenlétet kell elérni a kultúrában és a tudományban, meg kell szüntetni a bérszakadékot, és a férfiakéval egyenlő esélyt kell biztosítani a nőknek a vezető pozíciók eléréséhez. A célokhoz 67 konkrét intézkedés kapcsolódik, például az, hogy külön támogatni kell a cégalapításra vállalkozó nőket, tovább kell folytatni az egyetemi professzorok körében a nők arányának emelését szolgáló programokat, valamint a gyereknevelés és a munka jobb összehangolhatóságáért be kell vezetni, hogy minden gyermek jogosult legyen egész napos felügyeletet biztosító iskolai oktatásra.

A társadalmi, gazdasági és politikai élet számos további színterén is évek óta zajlik a vita a nemek közötti egyenlőség ügye körül. Ennek a folyamatnak egy újabb állomása a CDU alapszabályának reformjára létrehozott bizottságban hosszú egyeztetés révén kialkudott kompromisszum, amelynek alapján 2023-ra kötelezően 30 százalékra, 2024-re 40 százalékra, 2025-re pedig 50 százalékra emelik a nők arányát a pártszervezeti tisztségek betöltői között. Az
velemenyezd, 2020. július 08. szerda, 17:22
Esti Szentmise Csaba testvérrel Déva 07.02
Zarándoklatra hívlak a dévai templomunkba! Egész évben szépen szerre, templomból - templomba járva örökös szentségimádást tartunk Erdélyben! Valahol, minden egyes áldott nap a hívek imádságos szeretettel az Oltáriszentség előtt virrasztanak, Isten áldását kérve Kárpát-medence lakóira! Ma a Nagyboldogasszony tiszteletére szentelt dévai plébániatemplomban tartunk egész napos szentségimádást, melynek a befejező órájára benneteket is szeretettel hívunk

A Boldogságos Szűzanyát és Keresztelő Szent János édesanyját, Erzsébetet hívjuk szeretettel, hogy az anyai hivatás szerzőjét, Istent köszöntsük, szeretettel dicsőítsük!

Videó
maroka, 2020. július 03. péntek, 09:47
Titkosszolgálati elszigeteltségben élek 1956 óta
kérelmet. Október 28-án elvesztette KV és PB tagságát, majd október 29-én a Szovjetunióba menekítették"


1956 AUGUSZTUSÁBAN OTT TÖLTÖTTEM NÁLUK A SZÜNIDŐT és ezzel tudomást szereztem arról, hogy a rokonaim segítettek a RÖPLAPOK TERJESZTÉSÉBEN már 1956 augusztusától?!
http://s13.images.www.tvn.hu/2018/11/19/00/12/www.tvn.hu_fd443c835 34020c3ecc7c452418b7ea6.jpg

Ezért - mint vétlen SZEMTANÚNAK - 64 éve titkos szolgálati elszigeteltségben és ellenőrzöttségben telt el az egész életem!??
*
1956 katonai történetéről szól az alábbi videó:
https://www.youtube.com/watch?v=aVfUixwHYtM

1. Hol van ebben a videóban arról szó, hogy már 1956 AUGUSZTUSÁBAN a Magyar Néphadsereg repülőgépeiről terjesztették azokat a röplapokat, melyekkel oly sikeresen kiprovokálták az egyébként jogos népharagot, hogy október 23-án szervezetten, nagy tömeg jelent meg a pesti utcákon?
https://www.youtube.com/watch?v=E4kma2QFMJM

*
2. Hol van ebben arról szó,
furaila, 2020. július 03. péntek, 01:44
Bőrkeményedés ellen
Nagyon sok ember küzd a talpán lévő bőrkeményedéssel, ami amellett, hogy nem túl szép, kellemetlen érzést nyújt, sok esetben pedig akár fájdalmas is lehet.


Bár nyáron jobban előtérbe helyeződnek a lábak, ettől függetlenül az év minden napján ápolnunk kell azt. Az egész napos állás, a zárt cipők, a lábizzadás és még sok más tényező vastag, kemény, durva bőrréteget képez a talpon.

A pedikűrös egyrészt hosszadalmas és anyagias, a kozmetikai gyors megoldások fele pedig nem használ. Az alábbi otthon elkészíthető talppakolás csupán két összetevőt tartalmaz, bárki könnyen elkészítheti és hihetetlen módon segít megszabadulni a bőrkeményedéstől.

Hozzávalók:
- 1 db paradicsom
- pár evőkanál szódabikarbóna

Elkészítés:
A megmosott paradicsomot vágjuk annyira kis darabokra, hogy szinte pépes sűrűségűek legyenek, vagy egy turmixgépet is használhatunk. Keverjük össze a szódabikarbónával. Áztassuk tengeri sós vízbe a lábunkat 15 percig, majd vigyük fel rá az
pacsakute, 2020. június 27. szombat, 17:40
Megjelent a 100 magyar találmány és fejlesztés 2020 című kiadvány
Ma is vannak olyan magyar találmányok és fejlesztések, amelyek a világ élvonalába tartoznak a mezőgazdaságtól egészen az űrkutatásig - emelik ki a Magyar Innovációs Szövetség MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, amíg egy ötletből olyan termék születik, amely a 30 napos kampányidőszak félidejére már a tervezett összeg hússzorosát gyűjti be közösségi finanszírozásból, vagy amely 100 éve alig változó technológiában ér el áttörést, bízhatunk abban, hogy a "magyar feltaláló" kifejezés a jövőben is büszkeségre adhat okot számunkra.

A 100 magyar találmány és fejlesztés 2020 című kiadványban bemutatott találmányok között van például drónelfogó robotrepülőgép, a világ legkisebb műholdja, úszó ház, okos-diabéteszasszisztens, érintésmentes fizetés autóval, adattároló katonai szintű titkosítással, beszédfelismerő mesterséges intelligencia, kerámiaburkolatú infrapanel. Továbbá okosvíztisztító, digitális okostükör, kisméretű profi szimulátor, intelligens irodai szék, égetés nélkül készülő tégla,
velemenyezd, 2020. június 24. szerda, 12:51
EU: aggodalomra ad okot a békemegállapodás végrehajtásának elmaradása és a kiújult erőszak Dél-Szudánban
szexuális erőszakhoz vezető állandósult erőszakot és emberi jogsértéseket.

Kijelentette, a tűzszünetet a konfliktusokban részt vevő minden félnek tiszteletben kell tartania, ahogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa által a közelmúltban megújított szankcióiban szereplő, 2018 júliusában elrendelt fegyverembargó betartását is. Az országos és helyi kormányhivatalok nem tesznek eleget a konfliktuskezelési erőfeszítések sikeréért, amely még fontosabb lenne a koronavírus okozta világjárvány leküzdése szempontjából az egész dél-szudáni társadalom számára.

Borrell kiemelte, hogy a Dél-Szudánnak nyújtott uniós támogatás növelése érdekében is valódi előrelépésre van szükség a békemegállapodásban előirányzott reformok végrehajtását illetően, ideértve az átlátható állami gazdálkodást, valamint az emberi jogi visszaélések elszámoltathatóságát is a büntetlenség felszámolása érdekében.

Az EU felszólítja a dél-szudáni kormányt és az összes érintett felet, hogy tegyenek meg mindent a békemegállapodás végrehajtása
velemenyezd, 2020. június 11. csütörtök, 12:22
Harangláb - Régen gyógyítottak vele
Régen gyógyítottak vele, ma már inkább csak dísznövény a harangláb.
VIGYÁZAT ! MÉRGEZŐ !

A harangláb a boglárkafélék családjába tartozik, és ahogy a legtöbb növénynél, itt is több fajról beszélhetünk. Ide tartozik többek között a közönséges harangláb, az alpesi harangláb és a fekete harangláb. Ezen kívül még számos nemesített forma alakult ki, amelyek felsorolása túl messzire vezetne. Az alábbiakban a közönséges haranglábot ismertetjük röviden, amely egész Európában őshonos. Többféle népi elnevezése van, pl. keselyűvirág, sasfű, utalva arra, hogy a virág sarkantyúi saskarmokhoz hasonlítanak.

Ahhoz, hogy jól fejlődhessen, a növénynek elsősorban meszes talajra van szüksége, mint amilyet a hegyi legelőkön, erdőszéleken és a napos lombos erdőkben találunk, valamint napsütéses vagy félárnyékos helyre. A harangláb mintegy 80 cm magasra nő meg és évelő, kb. 8 évig él. Erős
pacsakute, 2020. június 09. kedd, 16:33
Egész napos ünnepséggel emlékezik az FTC a 25 évvel ezelőtti BL-szereplésre
akkor ez azt jelentette, hogy Európa legjobb 16 csapata közé kerültek a zöld-fehérek.

"A magyar labdarúgás rendszerváltás utáni történelmének legnagyobb sikere ez a csoportkör, amelyben a Grasshoppers és a Real Madrid mellett a címvédő Ajax volt az ellenfél. A csoportmérkőzések már jutalomjátékok voltak. Sztárok sora érkezett az Üllői útra, az idegenbeli mérkőzéseken pedig felejthetetlen találkozókat játszhatott a Fradi. A nyitányon a Grasshoppers elleni feledhetetlen idegenbeli győzelmet követően egészen az utolsó csoportmérkőzésig még a továbbjutásra is volt esély, ezekkel a mérkőzésekkel a játékosok minden Fradi-drukkernek csodálatos perceket és emlékeket szereztek" - írja az FTC.

A szeptember 13-ra tervezett ünnep - a Teqball támogatásával létrejövő BLFRADI25 - egész napos és ingyenes lesz. Az eseményre meghívást kaptak a főszereplők, vagyis a játékosok és a stábtagok is. Lisztes Krisztián, Vincze Ottó és társaik 25 éve éppen ezen a napon arattak 3-0-s győzelmet Zürichben a csoportkör
velemenyezd, 2020. június 08. hétfő, 12:21
Koronavírus - Franciaország az Európán belüli határok június 15-i megnyitását szorgalmazza
maszkviselés.

"Mostantól végre ismét a szabadság lesz a szabály, és a tiltás jelenti a kivételt" - fogalmazott a miniszterelnök a lazítások második fázisának bejelentésekor.

Edouard Philippe elmondta, hogy június 2-tól megszűnik az a korlátozás, amely alapján a franciák a lakóhelyüknek csak a 100 kilométeres körzetében mozoghatnak, miután a járvány nem kapott új erőre az általános karantén május 11-i feloldása óta.

A vendéglátóhelyek szigorú előírások mellett jövő kedden megnyithatnak az egész országban, de a leginkább veszélyeztetett fővárosi régióban egyelőre csak a teraszokon fogadhatnak vendégeket.

Az éttermekben, kávéházakban és a bárokban az ott dolgozóknak kötelező lesz a maszkviselés, a vendégeknek pedig érkezésekor és távozáskor, illetve ha felállnak az asztaltól, kell eltakarniuk az arcukat. Egy asztalnál maximum tíz fő foglalhat helyet, legalább egy méteres távolságot kell tartani az asztalok között, és a bárokban tilos lesz állva fogyasztani.

A múzeumok és az
velemenyezd, 2020. május 28. csütörtök, 20:40
Kellemes illatú és egészséges tisztítószerek
Kellemes illatú és egészséges tisztítószerek narancshéjból és gyógynövényes illóolajból

A tisztítószereket jobb, ha mi magunk készítjük, mert így biztosak lehetünk benne, hogy semmilyen káros anyagot nem tartalmaznak. Amikor narancsot, citromot vagy bármilyen más citrusos gyümölcsöt vásárolunk és ezeknek a gyümölcsöknek a héját ki akarjuk dobni, gondoljunk arra, hogy mennyi mindenre fel lehet még ezeket használni. Például készíthetünk belőlük tisztítószereket, amelyek nemcsak nagyon hatékonyak, de nagyon illatosak is. Most egy ilyen receptről is olvashat.

Narancshéjjal készült tisztítószer hozzávalói:
-egy befőttesüveg
-narancs-, citrom- vagy grépfrúthéj
-ételecet
-egy spricnis üveg

Elkészítése:
Hámozza meg a citrusos gyümölcsöt. A gyümölcs héján a lehető legkevesebb fehér hártya maradjon csak. Tegye a citrushéjat egy befőttesüvegbe, majd öntsön rá annyi ételecetet, hogy ellepje. Csavarja rá a befőttesüvegre a kupakot, majd helyezze az üveget
pacsakute, 2020. május 27. szerda, 23:33
1/428
Képek, videók
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
Az akadályok....jpg
pacsakute
2014. július 18. péntek, 13:59
Az akadályok nem törhetne
jakabgasparne
2010. június 19. szombat, 18:17
az akadályok olyan...
jakabgasparne
2009. január 22. csütörtök, 07:40
Akadályok.jpg
idgie1975
2008. október 12. vasárnap, 20:03
át az akadályon
urbandi
2008. június 05. csütörtök, 14:18
az akadályok
urbandi
2007. november 26. hétfő, 22:03
Szintén az akadályon
jessyca91
2007. május 01. kedd, 12:14
Az akadályon
jessyca91
2007. május 01. kedd, 12:13
Gulyás Gergely.jpg
agica2004
2011. március 02. szerda, 10:53
kulfoldi-munka-adozasa -20
menusgabor
2018. május 29. kedd, 21:00
Magyar fiatalok külföldön
furaila
2016. április 05. kedd, 14:35
Rozmaringgal, külföldön
orban47
2013. szeptember 29. vasárnap, 16:51
külföldiek a magyar nyelv
tinka1951
2013. április 13. szombat, 13:34
külföldi gyümölcskelyhek
szecsianna
2013. április 09. kedd, 20:36
Címkék
konfliktusokban részt, ENSZ Biztonsági Tanácsa, ilyen receptről, vendéglátóhelyek szigorú, ötletből olyan, tárcavezető aláhúzta, egész napos, boglárkafélék családjába, eseményre meghívást, Edouard Philippe, napos lombos, alábbi videó, mezőgazdaságtól egészen, koronavírus okozta, járvány újra, vezető pozíciók,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.