Belépés
2019. szeptember 23. hétfő | 39. hét | 266. nap | 19:56 | Tekla
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Brexit - London megállapodás nélküli kilépés esetére is kéri az EU-ban élő állampolgárok hozzáférését az egészs
A brit egészségügyi minisztérium hétfői tájékoztatása szerint már folynak a tárgyalások az uniós kormányokkal arról, hogy az EU-ban élő britek 2020. december 31-ig rendezetlen Brexit esetén is változatlanul igénybe vehessék az állami finanszírozású helyi egészségügyi ellátásokat. Spanyolország és Belgium már tett lépéseket ennek biztosítására.

Ha azonban október 31-ig, a Brexit jelenleg érvényes határnapjáig nem sikerül erről mindegyik EU-tagországgal megállapodásra jutni, a brit kormány az uniós országokban élő, leginkább rászoruló 180 ezer brit állampolgár - köztük nyugdíjasok és diákok - egészségügyi ellátásának költségeit mindenképpen fedezi az október 31. utáni hat hónapban.

Matt Hancock brit egészségügyi miniszter a tájékoztatáshoz fűzött felhívásában mindazonáltal kérte a külföldi EU-országokban élő britektől - mindenekelőtt azoktól, akiknek egészségügyi ellátási költségeit most is a brit kormány állja -, hogy a lehető legsürgősebben regisztráltassák magukat fogadó országuk egészségügyi
velemenyezd, 2019. szeptember 23. hétfő, 15:51
PM: az államháztartás hiánya az első nyolc hónapban 510,8 milliárd forint volt
Az év egészére kitűzött, a GDP-arányában meghatározott 1,8 százalékos hiánycél továbbra is tartható, elérhető - jelezte a tárca.

A központi alrendszer augusztus végi, 13 457,5 milliárd forint bevétele az előző év azonos időszakához képest 1316,6 milliárd forinttal, 10,8 százalékkal volt több. Az augusztus végi, 13 968,3 milliárd forint összegű kiadása 181,2 milliárd forinttal, 1,3 százalékkal haladta meg az elmúlt év azonos időszakának teljesítését.

A közlemény szerint az államháztartás központi alrendszerén belül az év első nyolc hónapjában a központi költségvetés hiánya 589,3 milliárd forintot tett ki, az elkülönített állami pénzalapok 81,8 milliárd forintos többletet értek el, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai pedig 3,3 milliárd forintos deficittel zártak.

A PM kiemelte, hogy nőttek az általános forgalmi adóból, a személyi jövedelemadóból és a jövedéki adóból, valamint a szociális hozzájárulási adóból és a biztosítottak által fizetett nyugdíj-, egészségbiztosítási és
velemenyezd, 2019. szeptember 23. hétfő, 13:11
Birkózó-vb - Veréb István tussal kikapott az olimpiai és világbajnoktól
Az idén 92 kg-ban Európa-bajnoki bronzérmes szombathelyi sportoló első meccsén az utolsó pillanatokban harcolta ki a győzelmet az ukrán Olekszij Domanicki ellen, az újabb sikerre viszont ezúttal nem volt esélye.

Hasszán Jazdani egészen különleges alakja a birkózásnak. A 2015-ös Las Vegas-i világbajnokságon még 70 kilogrammban lett ezüstérmes, egy évvel később Rióban pedig 74 kg-ban diadalmaskodott, majd újabb egy évvel később, Párizsban már 86 kg-ban nyert világbajnoki címet. Az iráni azóta tartja a súlyát és tavaly Budapesten bronzéremmel zárt.

A Veréb István elleni meccse mindössze másfél percig tartott. A találkozó elején egy kiléptetéssel szerzett egypontos előnyt, majd néhány másodperccel később levitel után kétszer pörgetett (0-6). Veréb láthatólag nem akarta harc nélkül megadni magát, egy szép támadással mögé tudott kerülni, de ahogy Jazdani mögé ment, ellenfele vissza is támadott (2-7), majd pár másodperc alatt tusolta őt.

"Az ukrán ellen nagyon kicentiztem, de másfél hónapja
velemenyezd, 2019. szeptember 21. szombat, 11:11
A vörösáfonyalé
A vörösáfonya gazdag tápanyagokban és antioxidáns hatású növény. Gyümölcslé, dzsem, szósz és édesség is készíthető belőle, valamint szárított formában is beszerezhető.

A szakértők megegyeznek benne, hogy a vörösáfonyát egész évben kellene fogyasztani, mivel a tanulmányok kimutatták, hogy a vörösáfonya erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik.

A vörösáfonya Észak-Amerikában őshonos, és először az indiánok fogyasztották, később jutott csak el Európába. A növény latin neve Vacciniummacrocarpon.

A vörösáfonya leve sötétpiros, édesítetlen lé, amely az egész szemű vörösáfonya bogyókból készül. A leggtisztább lé 100 százalékban tartósítószer-mentes és nem tartalmaz további színezéket vagy adalékanyagot. Nagyon erős és fanyar ízű, ezért általában vízzel hígítva fogyasztják.

Az orvosok általában az édesítetlen változatát ajánlják, és nem azokat az édesített italokat, amelyek a boltokban kaphatóak.

A tiszta vörösáfonylé igazán jó hatással van az egészségre és
pacsakute, 2019. szeptember 20. péntek, 14:10
Brexit - Juncker: van lehetőség a megállapodásra Londonnal
viszony a backstophoz" - fogalmazott.

Hozzátette: a backstop-záradék garanciát nyújtó eszköz, és nem öncélú módon került be a Brexit feltételrendszeréről kötött megállapodásba. Ha a backstop célkitűzései teljesülnek, "nem érdekel, hogy ezt milyen eszközzel" érjük el - mondta.

Az előző brit miniszterelnök, Theresa May által tavaly novemberben elért, a londoni alsóházban háromszor is elutasított jelenlegi Brexit-megállapodás egyik sarkalatos eleme a backstop, amelynek alapján az Egyesült Királyság egésze vámuniós viszonyrendszerben maradna az Európai Unióval, ha - illetve amíg - nem sikerül olyan kétoldalú kereskedelmi megállapodásra jutni, amely önmagában feleslegessé tenné a tartalékmegoldás alkalmazását.

Emellett Észak-Írországban érvényben maradnának az EU egységes belső piacának egyes szabályai is.

Az Európai Bizottság eddigi álláspontja szerint az unió egységes belső piacának és a vámunió integritásának megőrzése végett szükséges a backstop-megoldás ahhoz, hogy a Brexit után se
velemenyezd, 2019. szeptember 19. csütörtök, 22:52
A Szent Sír templom "mozdíthatatlan létrája"
A Szent sír létrája, mely mozdíthatatlan
................................
- Katolikus ma oldalon

- Index tudomány oldalon
A jeruzsálemi Szent Sír-templom egyik emeleti ablakához támasztva áll egy létra. Nem nagy ügy, gondolnánk, de a létra már legalább a 18. század óta ott áll. Egészen pici, alig néhány fokos, libanoni cédrusból készült. Az elmúlt majdnem négyszáz évben mégsem mozdíthatta el onnan senki, hiába szerette volna.
A létráról először 1757-ben tesz említést egy szultáni rendelet, egészen pontosan Abdul-Hamid oszmán szultán rendelete. De valószínűleg jóval korábban került az ablak alá, mert egy század eleji metszeten is látható. A Mozdíthatatlan Létra nevet kapta, mert bonyolult egyházjogi szerződések miatt senki nem nyúlhat hozzá.
A Szent Sír-templom az egyik legfontosabb hely a
maroka, 2019. szeptember 19. csütörtök, 17:23
Gulyás Gergely: Németországban is pozitív várakozás övezi az új Európai Bizottságot
övező várakozások változást indítottak el, így most "sokkal több a remény és sokkal kevesebb a pesszimizmus", míg "néhány évvel, vagy akár csak néhány hónappal korábban ez fordítva volt" - mondta Gulyás Gergely az MTI-nek telefonon adott nyilatkozatában.

Kiemelte, hogy Németország jól érti az Európai Unión belüli kelet-nyugati különbségeket, hiszen ezek a határain belül is megmutatkoznak, így a német Ursula von der Leyen személyében végre "nemcsak Nyugat-Európának lesz bizottsági elnöke, hanem az egész Európai Uniónak".

Gulyás Gergely az észak-rajna-vesztfáliai tartományi kormány nemzetközi, európai uniós és szövetségi kapcsolatokért felelős miniszterével, Stephan Holthoff-Pförtnerrel folytatott tárgyalásáról elmondta: külön beszéltek az EU lehetséges bővítéséről, tekintettel arra is, hogy Magyarország ezt a területet, a szomszédságpolitika és a bővítés ügyét kapja a következő bizottságban. A Kereszténydemokrata Unió (CDU) politikusával egyetértettek abban, hogy szükséges és fontos "valós bővítési
velemenyezd, 2019. szeptember 19. csütörtök, 17:22
Nőtt a használtlakás-értékesítések száma az Egyesült Államokban augusztusban
augusztusi ütemével számolva a teljes évben 5 millió 490 ezer lakáseladás lenne. Elemzők 5,37 milliós számot vártak az év nyolcadik hónapjáról.

Augusztusban a használt lakások mediánára éves szinten 4,7 százalékkal, 278 ezer 200 dollárra nőtt, és már a 90. egymást követő hónapban mutatott emelkedést éves összevetésben.

Az eladások augusztusi üteme mellett 4,1 hónapba telne értékesíteni az összes vevőre váró használt lakást, amelyek száma éves szinten 2,6 százalékkal, 1 millió 860 ezerre süllyedt. Egészséges egyensúlyt hat-hét hónap jelentene.

Az amerikai lakáspiacon a használt lakások adásvétele teszi ki a teljes forgalom nagyjából 90 százalékát.

A jelzáloghitelek kamatai egész nyáron csökkentek. Az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve júliusban, majd e hét szerdán is 25 bázispontos kamatcsökkentést hajtott végre.

A 30 éves, hagyományos, fix kamatozású jelzáloghitelek átlagkamata a júliusi 3,77 százalékról augusztusban 3,62 százalékra esett. A tavalyi egész évre
velemenyezd, 2019. szeptember 19. csütörtök, 17:01
Az első nyolc hónapban 4,57 százalékkal bővült a román járműgyártás
A francia Renault tulajdonában levő Dacia és az amerikai Ford romániai üzemeiben összesen 317 494 járművet gyártottak a január és augusztus közötti időszakban, éves összevetésben 4,57 százalékkal nőtt a gyártás.

A romániai gépkocsigyártók egyesületének (ACAROM) csütörtökön közzétett adatai szerint a Dacia 7,7 százalékos éves növekedéssel 228 180 járművet gyártott az első nyolc hónapban. A román autógyártók és importőrök egyesülete (APIA) a hét elején közölte, hogy a Ford ugyanebben az időszakban 2,4 százalékkal kevesebb, 89 314 járművet szerelt össze a Dél-Romániában található craiovai üzemében.

Tavaly egész évben mintegy 477 ezer járművet gyártottak Romániában, 31 százalékkal többet a 2017-esnél.

Az első nyolc hónapban az eladott új autók száma 9 százalékkal, 129 759-re nőtt Romániában a tavalyi év azonos időszakához mérten. Ebből 110 998 volt személygépkocsi -10,6 százalékos növekedés-, míg az új haszongépjárművek értékesítése minimálisan, 0,1 százalékkal emelkedett.
velemenyezd, 2019. szeptember 19. csütörtök, 16:01
A 13 évvel ezelőtti őszödi beszéd üzenete a mának
sem. Ezt megtudhatjuk a 2006 szeptember 17-én nyilvánosságra került, ,,őszödi beszéd"-ként elhíresült szónoklatból.

Gyurcsány Ferenc, akkori miniszterelnök, 2006. május 26-án (egy hónappal a választásigyőzelem után) az MSZP frakció zárt balatonőszödi ülésén záróbeszédet tartott. Ez a beszéd - pontosabban a szeptemberi nyilvánosságra kerülése - ÜRÜGYÜL szolgált a Kossuth téri tüntetésekre...

https://www.youtube.com/watch?v=DqaaLNw2e2Q

Ami elgondolkodtató az egész beszéd-részletben azt kiemeltem. Ezekhez a következőket fűzném.
1. ,,Amit az azt megelőző hónapokban titokban meg lehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk, azt megtettük." (Gyurcsány Ferenc)
Az, hogy mire készültek kiderült az elkövetkezendő hónapokban, években. Valóban nehéz helyzetben voltak és vannak, mert attól a perctől fogva, hogy fölszámolták az osztálytársadalmat és a munkásosztályt... -
furaila, 2019. szeptember 18. szerda, 16:11
A 13 évvel ezelőtti őszödi beszéd titkos üzenete a mának
Gyurcsány Ferenc sem.
Ezt megtudhatjuk a 2006 szeptember 17-én nyilvánosságra került, ,,őszödi beszéd"-ként elhíresült szónoklatból. Gyurcsány Ferenc, akkori miniszterelnök, 2006. május 26-án (egy hónappal a választási győzelem után) az MSZP frakció zárt balatonőszödi ülésén záróbeszédet tartott. Ez a beszéd - pontosabban a szeptemberi nyilvánosságra kerülése - ÜRÜGYÜL szolgált a Kossuth téri tüntetésekre...
https://www.youtube.com/watch?v=DqaaLNw2e2Q
Ami elgondolkodtató az egész beszéd-részletben azt kiemeltem. Ezekhez a következőket fűzném.
1. ,,Amit az azt megelőző hónapokban titokban meg lehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk, azt megtettük." (Gyurcsány Ferenc)
Az, hogy mire készültek kiderült az elkövetkezendő hónapokban, években. Valóban nehéz helyzetben voltak és vannak, mert attól a perctől fogva, hogy fölszámolták az osztálytársadalmat és a munkásosztályt... -
furaila, 2019. szeptember 18. szerda, 00:35
Estig viszonylagos nyugalomban zajlottak az előrehozott választások Izraelben
időpontig megjelentek számánál, de több mint egy százalékkal alatta marad a 2015-ös részvételnek.

A helyi választási szokások szerint a baloldali szavazótábor általában korábban, már reggel szavaz, a jobboldali tábor pedig általában csak az utolsó órákban adja le voksát.

Az előzetes feszültség ellenére viszonylagos nyugalomban zajlott a voksolás, melyet soha nem figyeltek és ellenőriztek ennyien, kamerákkal is - mind a pártok, mind a központi választási bizottság felügyelői.

A pártok egész nap folyamatosan üzenetekkel bombázták az izraeli polgárokat, melyekben a kis pártok azért kértek segítséget, hogy bejussanak a kneszetbe, a nagyok pedig a jobboldali kormányzás megmentéséért, illetve ellenkezőleg, a Netanjahu-időszak lezárásáért.

A választási eredmények első, még csak exit poll felméréseken alapuló közlésére várni kell a szavazóhelyiségek este tíz órai zárásáig.

Azért kellett öt hónappal az áprilisi választások után ismét szavazóurnákhoz szólítani az izraelieket, mert a
velemenyezd, 2019. szeptember 17. kedd, 20:02
1/1711
Képek, videók
Magyar Állampolgárok lett
kajaneni
2014. március 11. kedd, 15:28
megállapodás.jpg
agica2004
2014. január 11. szombat, 15:54
megállapodás.jpg
tinka1951
2013. március 06. szerda, 08:39
0 hozzáférési lhetőség.pn
lovaszmarika
2013. február 20. szerda, 17:21
Hancock Delta Eagles 2014
margoboszi
2014. szeptember 05. péntek, 16:24
19-A John Hancock Center,
farkas1945
2013. szeptember 17. kedd, 10:56
hancock1084015Small.jp g
wiwat
2013. július 04. csütörtök, 06:37
hancock1084014Small.jp g
wiwat
2013. július 04. csütörtök, 06:37
hancock1084010Small.jp g
wiwat
2013. július 04. csütörtök, 06:37
hancock1084009Small.jp g
wiwat
2013. július 04. csütörtök, 06:36
hancock1084007Small.jp g
wiwat
2013. július 04. csütörtök, 06:36
hancock1084006Small.jp g
wiwat
2013. július 04. csütörtök, 06:36
Hancock14
drowia
2008. június 21. szombat, 12:42
Hancock13
drowia
2008. június 21. szombat, 12:42
Hancock12
drowia
2008. június 21. szombat, 12:41
Címkék
amerikai Ford, előrehozott választások, teljes évben, egyik legfontosabb, uniós kormányokkal, nagyok pedig, általános forgalmi, tiszta vörösáfonylé, újabb sikerre, uniós országokban, 2006 szeptember, ukrán Olekszij, backstop-megoldás ahhoz, jobboldali tábor, brit egészségügyi, vörösáfonya Észak-Amerikában,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.