Belépés
2019. december 07. szombat | 49. hét | 341. nap | 07:36 | Ambrus
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Zelenszkij: több halálos áldozata is lehet egy odesszai iskolatűznek
"Reménykedünk, hogy a 14 eltűnt közül minél többen egészségesen és épen előkerülnek. Nem akarok viszont senkit sem áltatni, az áldozatok száma nőhet" - írta az államfő Facebook-bejegyzésében.

Szerdán ütött ki a tűz az épület harmadik szintjén az egyik irodában, majd onnan továbbterjedt más emeletekre is.

Az eddigi információk szerint egy 16 éves diáklány vesztette életét. Mint Zelenszkij üzenetében fogalmazott, "az egész ország együtt érez az áldozat szüleivel".

Jelenleg 27 sérültet ápolnak kórházban, köztük hét tűzoltót.

Az eltűntek között öt diák van. A megyei kormányzó hivatalának közlése szerint a mentést végzők egyelőre nem tudják elkezdeni az eltűntek utáni kutatást, mert falomlás veszélye áll fenn az épületben.

Oleh Beh megyei rendőrfőnök közölte, hogy két verziót vizsgálnak: a tüzet okozhatta elektronikus berendezés meghibásodása, de nem zárják ki a szándékos gyújtogatást sem. Az épületben egyébként a középiskolán kívül még 19 más intézmény, szervezet is működik,
velemenyezd, 2019. december 05. csütörtök, 12:01
Peter Jackson első világháborús dokumentumfilmje csütörtöktől látható a magyar mozikban
katonákkal a kép színesbe vált, sokkolóan közel hozva a háború poklát.

A film nem a csatákat sorolja és nem a háború eseményeit akarja bemutatni, az első kockáktól az utolsóig a lövészárokban harcolók szemszögéből látjuk a történteket.

A film eredeti címe, They Shall Not Grow Old a brit költő, Laurence Binyon For the Fallen (Az elesettekért) című 1914-ből származó költeményének egyik sorát idézi. A dokumentumfilmből kiderül, hogy az első világháborúban mintegy egymillió brit katona vesztette életét.

Jackson maga is szenvedélyesen kutatja az első világháború emlékeit.

"Át akartam törni az idő ködén, és visszahozni ezeket az embereket a modern világba, hogy még egyszer visszakaphassák emberi méltóságukat ahelyett, hogy Charlie Chaplin-figurákhoz hasonlóan látnánk őket régi filmszalagokon. A számítógép erejével eltöröltük a száz évvel ezelőtti film határait, úgy láthatjuk és hallhatjuk a Nagy Háborút, ahogy ők átélték" - mondta.

Jackson egy interjújában arról is beszélt, hogy
velemenyezd, 2019. december 04. szerda, 17:51
Ne add fel!
NE ADD FEL!


Ady Endre: Teveled az Isten

Az Istenhez gyönge szódat emeled:
Teveled lesz akkor az Isten.

Elvesztetted szegény, kóbor magadat:
Ha szabad: segítsen az Isten.

Perc-barátok kedve már elköltözött:
Búk között itt lesz tán az Isten.

E szép élet nem sok örömet hozott:
Gondozott azonban az Isten.

Az Istenhez gyönge szódat emeled:
Teveled lesz akkor az Isten.Aranyos Ervin: Az élet
menusgabor, 2019. december 03. kedd, 20:00
Ez a hónap az ünnep. Mintha mindig harangoznának
"Ez a hónap az ünnep. Mintha mindig harangoznának, nagyon messze, a köd és a hó fátylai mögött. Gyermekkorunkban e hónap első napján árkus papírra, kék és zöld ceruzával, karácsonyfát rajzoltunk, karácsonyfát, harmincegy ággal. Minden reggel, dobogó szívvel, megjelöltük, mintegy letörtük e jelképes fa egyik ágát. Így közeledtünk az ünnep felé. E módszerrel sikerült a várakozás izgalmát csaknem elviselhetetlenné fokozni.
A hónap közepe felé, amint közeledett az ünnep, már állandóan lázas voltam, esténként félrebeszéltem, hideglelős dadogással meséltem dajkámnak vágyaimról. Mit is akartam? Gőzvasutat és jegylyukasztót, igazi színházat, páholyokkal, színésznőkkel, rivaldafénnyel, sőt valószínűleg kritikusokkal és azokkal a szabónőkkel is, akik megjelennek a főpróbákon, és rosszakat mondanak a darabról. Ezenfelül lengyel kabátkát akartam, továbbá Indiát, Amerikát, Ausztráliát és a Marsot. Mindezt persze selyempapírban, angyalhajjal tetézve. Egyáltalán, gyermekkoromban mindig a világegyetemet akartam, az
koszegimarika, 2019. december 01. vasárnap, 08:16
Jézus Isten
,,Én magamtól nem tehetek semmit." János 5,30

János evangéliumának 5. fejezetében az Úr Jézus kétszer is elmondja, hogy önmagától nem tehet semmit. A 19. versben így szól: ,,Bizony, bizony, mondom néktek: a Fiú önmagától semmit sem tehet...", és itt, a 30. versben még egyszer fölmerül ez a gondolat.

Ha először olvassuk ezt a verset, lehet, hogy csalódást érzünk. Mintha azt fejezné ki, hogy az Úr Jézus hatalma korlátozott volt, mint az embereké is. De ha Ő Isten, mint ahogy mondotta, akkor mindenhatónak kell lennie. Hogyan mondhatta akkor, hogy önmagától semmit nem tehet? És valóban, az evangélium ellenségei ezt az igeverset idézték annak bizonyítására, hogy Jézus nem volt több, mint ember.

De nézzük meg alaposabban ezt az igeverset! A mi Urunk olyan szorosan tartotta magát Atyja akaratához, hogy saját kezdeményezésére semmit sem tehetett. Erkölcsileg nézve olyan tökéletes volt, hogy saját akaratából nem tudott cselekedni. Semmi mást nem akart, mint Isten akaratát
kalmanpiroska, 2019. november 29. péntek, 08:14
Niedermüller Péter: zsidó honfitársaink tragédiája a magyar történelem legsötétebb időszaka
Niedermüller Péter a VII. kerületi egykori gettó területén lévő Klauzál téren, az önkormányzat megemlékezésén azt mondta: nem elég csöndben emlékezni, hangosan el kell mondanunk, mi az, ami 1944-45 telén Budapesten történt.

El kell mondani, hogy itt, a Klauzál téren, ahol ma már gyerekek játszanak, fociznak, több ezer ember vesztette leírhatatlan körülmények között az életét. El kell mondani, hogy "ez a tér nem egyszerűen egy tér Budapesten, hanem ez a tér a halál, a pusztulás, az embertelenség tere" - fogalmazott.

Niedermüller Péter hangsúlyozta: gyermekeinknek és unokáinknak azt is el kell mondanunk, hogy a gyűlölet és a gyűlölködés, a másik ember megbélyegzése és kirekesztése, az emberi méltóság sárba tiprása, az elszabadult indulatok, az ellenségképek gyártása, az idegengyűlölet beláthatatlan következményekkel járhat, ahogyan az 1944-45 telén Budapesten is történt.

Egy társadalmat, egy demokráciát mindenekelőtt az minősít, ahogyan az a kisebbségekkel, a másként gondolkodókkal, a
velemenyezd, 2019. november 28. csütörtök, 22:00
Mai harmónia kártyám
HarmoNet Harmóniakártya (2019-11-28)

Kedves eva6 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Egyéniség hatja át.
Alma - bölcsesség, titok, tiltás, teljesség, szépség

Éva anyánk óta a tudás, a görög Heléna mítosz óta a szépség jelképe. Ha a tudás almáját megkóstolod, a bölcsességhez kerülsz közelebb. Formája közel gömbölyű - ezért világ-jelkép is. Szinte az egész Földön elterjedt, így mindenütt fontos szimbólum. Az alma megkóstolása az emberiségre hárult feladatra, az Édenkertből való kiűzetésre figyelmeztet. Az ősi bűn, a nemiség megismerésére, s ezáltal a nemzés, az isteni tudás megszerzésére emlékeztet. A jelkép a koronázási ékszerek között is előfordul, a hatalomhoz is kapcsolódik. Sorsfordító jelkép. Ha a Magyarok kártyájában ez a
eva6, 2019. november 28. csütörtök, 08:35
Bármikor
,,Bizony, hamar eljövök." Jelenések 22,20

Minél közelebb jutunk az idők végéhez, annál többen adják fel a reménységet arra nézve, hogy az Úr Jézus Krisztus bármely pillanatban visszajöhet. Pedig az igazság független attól, hogy mit mondanak róla az emberek.

Tény az, hogy az Úr Jézus bármikor visszajöhet. Nem tudjuk sem a napját, sem az óráját annak, hogy mikor jön el a Vőlegény, hogy menyasszonyát magához vegye; ez pedig azt jelenti, hogy akár a mai napon is visszajöhet. Már nincsen több prófécia, amelynek be kellene teljesednie, mielőtt meghalljuk a riadó hangját, a főangyal szavát és Isten harsonáját. Igaz, még nehéz idők várnak a Gyülekezetre itt e földön, de a ,,nagy nyomorúság" idején bekövetkező borzalmakban már nem lesz része. Ha a Gyülekezetnek át kell mennie ezen a nyomorúságon, akkor ez egyúttal azt is jelentené, hogy az Úr legalább hét éven belül nem jöhetne el, mivel természetesen most még nem élünk ebben a nyomorúságban; s ha majd eljön, akkor az hét évig fog
kalmanpiroska, 2019. november 28. csütörtök, 08:20
Jól élni és meghalni
,,Taníts minket úgy számlálni napjainkat, hogy bölcs szívhez jussunk." (Zsolt 90,12)

Mivel életünk megállás nélküli menetelés a halál felé, ezért egész életünkön át tanulmányoznunk kell annak művészetét, hogyan kell igazán és jól élni és meghalni. Aki jól élt, nem halhat meg rosszul. De ritkán hal meg valaki jól, aki rosszul élt. Csakhogy jól élni nem azt jelenti, hogy féktelenkedünk, mindenfélével eltelünk, ahogy a világ él jól, hanem azt, hogy az Isten Fiába vetett hitben élünk. Gal 2,20: Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus. Amely életet pedig most testben élek, az Isten Fiában való hitben élem, aki szeretett engem és önmagát adta érettem. Jól meghalni azt jelenti, örömest meghalni. A hit teszi, hogy szívesen halunk meg, jól meghalni pedig a hit gyümölcsei miatt tudunk. Aki hiszi, hogy Krisztus által kegyelmes Istene van, az tud örömest meghalni, mert tudja, hogy hova megy. Aki pedig felebarátjával szemben is helyesen viselkedik, és úgy cselekszik vele, amint szeretné,
kalmanpiroska, 2019. november 28. csütörtök, 07:33
Ismerni Istent
,,Ha nincs kijelentés, elvadul a nép, de boldog lesz, ha megfogadja a tanítást." Példabeszédek 29,18

Ennek a versnek az első felét gyakran így adják vissza: ,,Mikor nincs mennyei látás, a nép elvadul" (Károli is). És általában úgy értik ezt, hogy egy népnek cél kell, amely felé igyekszik. Az emberek előtt bizonyos programoknak kell lenniük, az eredményekre vonatkozó világos elképzelésekkel, és tudniuk kell azt is, milyen lépések vezetnek odáig.

Csakhogy a mennyei látás Istentől való kijelentést jelent. Az alapgondolat tehát az, hogy ahol nem ismerik Isten Igéjét és nem figyelnek rá, ott az emberek elvadulnak.

Ennek ellentétét mutatja be a vers második fele: ,,...de boldog lesz, ha megfogadja a tanítást". Más szavakkal: az áldás abban rejlik, hogy engedelmeskedünk Isten akaratának, ahogyan Igéjében megtaláljuk.

Gondoljuk végig most először az első felét. Ahol az emberek semmit sem akarnak tudni Istenről, ott magatartásuk féktelenné válik. Tegyük fel,
kalmanpiroska, 2019. november 27. szerda, 20:21
Ha régóta vagy beleragadva egy olyan helyzetbe,...
Ha régóta vagy beleragadva egy olyan helyzetbe, ami számodra nem kielégítő, egyenes önpusztító lehet.
Mélyen belül tudod, hogy lefelé húz, de magadnak sem vallod be. Ezer meg ezer kifogást találsz, amiért nem tudsz lépni. Közben a szíved ezer sebből vérzik.
Pedig éppen elég ok, hogy mardos a bűntudat, bánatos a lelked, vagy egész egyszerűen nem érzed magad jól a bőrödben.
Elsőként mindig érzéseken keresztül üzennek neked. Lehangolt leszel, kedvetlen, bezárod a szíved. Ha ezekre a jelzésekre nem figyelsz oda, testi tünetekben manifesztálódnak, és a fájdalom egyre erősödik. Majd elkezdi a külvilág is tükrözni ezt a diszharmóniát. Egyre több konfliktusba keveredsz, majd észreveszed, hogy a bőség áramlása is lelassul. Mindez azért történik, mert nem figyeltél lelked jelzéseire, megállítottad az életet, amely haladni szeretne tovább.
Ám ne felejtsük, hogy ott a másik
lilagondolatok, 2019. november 23. szombat, 12:41
Elfogadni és adni
,,Ha emberek vagy angyalok nyelvén szólok is, szeretet pedig nincs bennem..." 1Korintus 13,1

Amikor a fiatal szoprán énekesnő első ízben szerepelt az opera színpadán, egyik kritikusa azt írta róla, hogy kiváló hangja még jobb lett volna, ha egyszer már szerelmes lett volna. Fölfedezte, hogy hiányzott belőle a szeretet. Éneke nyilvánvalóan technikailag tökéletes volt, de hiányzott belőle a melegség.

Mi is végigjárhatjuk az életet, és megtarthatunk minden szabályt. Lehetünk becsületesek, megbízhatóak, igazságosak, nagyvonalúak, energikusak és alázatosak. Mindezek azonban nem pótolhatják a szeretet hiányát.

Sokunknak nehezére esik kitalálni, hogy miként adjanak vagy fogadjanak el szeretetet. Nemrég olvastam egy híres emberről, ,,aki valóban mindent tudott, csak egyet nem: kifejezni szeretetét az iránt, akit igazán szeretett".

John White írja ,,Imádkozó emberek" c. könyvében: ,,Sok éven át féltem attól, hogy szeretni fognak. Az nem jelentett gondot
kalmanpiroska, 2019. november 22. péntek, 20:46
1/2135
Képek, videók
csorba mint kút.jpg
liliana01
2019. október 10. csütörtök, 19:20
0 a külünleges mintájó ró
lovaszmarika
2019. augusztus 31. szombat, 18:54
A Haza és Haladás, mint t
furaila
2019. június 27. csütörtök, 11:27
A-nők-olyanok-mint-a-v irá
menusgabor
2019. június 15. szombat, 22:35
Nap mint nap.jpg
liliana01
2019. június 13. csütörtök, 19:38
mintha.jpg
liliana01
2019. május 26. vasárnap, 10:22
Kiscicus mint hordár.jpg
pacsakute
2019. május 14. kedd, 19:51
800_a-boldogsag-mas-mi nt-
menusgabor
2019. április 27. szombat, 21:18
mintha.png
menusgabor
2019. április 10. szerda, 20:01
mint fehér gyertya.png
menusgabor
2018. december 31. hétfő, 19:33
0 a férfi mint Mikulás 0o
lovaszmarika
2018. december 12. szerda, 15:18
betlehem_beh_2.jpg
menusgabor
2019. január 05. szombat, 21:25
behats.jpg
sz719eszter
2016. február 20. szombat, 15:50
beh9dcle.gif
alibaba45
2014. június 27. péntek, 09:25
cc behind the bar templat
cady89
2014. március 13. csütörtök, 21:52
Címkék
mentést végzők, eltűntek között, várakozás izgalmát, modern világba, görög Heléna, áldás abban, épületben egyébként, Isten Igéjét, tüzet okozhatta, világegyetemet akartam, Isten Fiában, Niedermüller Péter, szépség jelképe, eredményekre vonatkozó, fiatal szoprán, Laurence Binyon For,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.