Belépés
2018. december 16. vasárnap | 50. hét | 350. nap | 05:35 | Etelka, Aletta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Nem tágít a vénasszonyok nyara
Nem tágít a vénasszonyok nyara

Még jó pár napig vendégünk marad a vénasszonyok nyara, a hideg, helyenként párás, ködös hajnalokat szikrázóan napos délutánok követik.

Pénteken és a hétvégén is folytatódik az eddigihez hasonló időjárás. Hajnalonként elsősorban nyugaton, délnyugaton és az Északi-középhegység völgyeiben válhat párássá, ködössé a levegő, napközben viszont országszerte szikrázó napsütés lesz jellemző, csupán néhol jelenhetnek meg rövid időre vékony fátyolfelhők.

Továbbra is mérhetünk 25 fokot

A kora reggeli órákra az ország nagy részén 5 és 10 fok közé csökken a hőmérséklet, a völgyekben azonban ennél egy-két fokkal hidegebb, míg a magasabban fekvő helyeken ugyanennyivel enyhébbek lehetnek a reggelek. Délutánonként továbbra is 20 fok fölé melegszik a levegő, sok helyen megközelítjük, illetve el is érjük a 25 fokot.

Szigetvári
taltos1, 2018. október 11. csütörtök, 23:50
Kamatdöntés - Elemzők: az MNB elmozdult az ultralaza monetáris politikai álláspontról
végén megszűnő három hónapos betét eddig sem volt fajsúlyos tényező, mert mindössze 75 milliárd forintot engedett bele a jegybank. A monetáris politikai célú eszköz 2018-ra vonatkozó éves keretösszege 1100 milliárd forint lesz, míg eredetileg negyedévente 300 milliárd forintot engedett erre a jegybank, azaz összesen 1200 milliárd forint lett volna a teljes összeg. A mostani döntés alapján az utolsó negyedévben nem 300 milliárd, hanem 200 milliárd forint lesz a keretösszeg. Ez egy olyan lépés, amely az eddigihez képest kevésbé laza feltételeket jelent - fogalmazott a szakember.

A monetáris tanács, a korábbi tájékoztatáshoz hasonlóan, utalt arra, hogy figyelemmel kíséri az Európai Központi Bank (EKB) lépéseit. Az EKB már elindult az eddiginél kevésbé laza monetáris politika irányába, az év végén ugyanis leállítja eszközvásárlási programját. Mario Draghi, az EKB elnöke nemrég utalt arra is, hogy még jövő év novemberéig, amíg a mandátuma szól, normalizálódhatnak a monetáris feltételek. "Ez pedig például
velemenyezd, 2018. szeptember 18. kedd, 18:24
Hammerstein Judit: hatékonyabb működés várható a Balassi Intézet integrációjától
is, a BI nem adta át - jegyezte meg.

Hammerstein Judit elmondta: a feladatellátás rendszere a KKM struktúráján belül még kialakulóban van, hiszen az átalakulással sok új feladat is a tárcához került. Ezek helyét, működtetési rendszerét meg kell találni a minisztériumi struktúrán belül, amellyel jól haladnak - számolt be, hozzátéve: az integrációra adott rövid határidő ellenére a BI egyetlen programját sem hagyta el, és ezek lebonyolításán sem látszott meg a változás.

A BI költségvetése az eddigihez hasonló léptékű maradt, és akad olyan terület, amely növekvő finanszírozásra számíthat. Ezek közé tartozik a magyar irodalom külföldi népszerűsítését segítő Publishing Hungary program, amely a jövőben már a KKM finanszírozásával működhet, csaknem megduplázódó keretből - árulta el.

Hammerstein Judit a BI 2017-es programjairól is beszélt. Idén Kodály Zoltánhoz, Arany Jánoshoz, Szabó Magdához és Kassák Lajoshoz kötődő évfordulókat is ünneplünk, de emlékév hívja fel a figyelmet a reformáció kezdetének
velemenyezd, 2017. január 30. hétfő, 15:02
Brexit - Lengyel külügyminiszter-helyettes: pontos megegyezésre kell jutni a brit szigeteken élő lengyeleket il
"Meggyőződésünk szerint az Európai Uniónak az Egyesült Királyságban élő lakosait egyenlő bánásmódban kell részesíteni, meg kell őrizniük munkavállalói jogaikat, valamint hozzáférésüket a közszolgáltatásokhoz, a társadalombiztosításhoz" - mondta Konrad Szymanski, az uniós ügyekért felelős lengyel miniszterhelyettes a PAP hírügynökségnek.

Fontos, hogy "nagyon pontos és jogilag érvényes megegyezésre jussunk, amely minden elképzelhető helyzetben maximálisan átlátható lesz állampolgáraink számára" - tette hozzá, utalva az Egyesült Királyságban élő több mint 900 ezer lengyel állampolgár helyzetére.

A brit EU-tagság megszűnését ismertető keddi beszédre vonatkozó lengyel álláspontot Beata Szydlo miniszterelnök ismerteti Theresa May brit kormányfővel - jelezte Szymanski. A PAP hivatalosan meg nem erősített, May környezetéből származó értesülései szerint a két miniszterelnök napokon belül tárgyalóasztalhoz ül.

Az egyeztetések kulcsfontosságú témái Szymanski szerint a brit szigeteken élő lengyelek
velemenyezd, 2017. január 17. kedd, 18:42
Varga Benedek: a Nemzeti Múzeum legyen a magyar múzeumi élet központja
Az MNM élére július 1-jével öt évre kinevezett Varga Benedek hangsúlyozta: a Nemzeti Múzeum törekedni fog arra, hogy még nagyobb mértékben forduljon a nyilvánosság felé, ehhez még több eszközt találjon meg, még több fórumot alakítson ki, és még komplexebben mutassa be mondanivalóját a közönségnek.

A Semmelweis Orvostörténeti Múzeum éléről érkezett szakember hozzátette: az eddigihez hasonló mennyiségű kiállítást tervez, de jobban ki szeretné használni az internetes felületeket, a Facebook, a YouTube nyújtotta lehetőségeket, valamint több mozgóképes tartalmat szeretne előállítani, és ezeket akár az MTVA csatornáin keresztül közzétenni.

Varga Benedek kitért a Múzeumkert tervezett rekonstrukciójára is: július közepén tekintik át a kertrekonstrukció ötletpályázatának eredményeit, ezt követően írják ki a tervpályázatot, majd az újjáépített kert 2018 tavaszán nyílhat meg. A parkolás biztosan megszűnik a Múzeumkertben, amelynek a mostani kettő helyett négy bejárata lesz - árulta el.

Úgy kell egy
velemenyezd, 2016. július 05. kedd, 07:04
Külföldi sajtó Magyarországról - Die Welt, El Mundo
óta hevesen bíráló Orbán Viktor tűnik az események "logikus nyertesének". Magyarországgal az élen a visegrádi országok gyakorta bírálják az EU-t, több nemzetállamot és kevesebb európai integrációt akarnak - tette hozzá Kálnoky. "Most, hogy a Brexit-referendumot követően az EU jövője nyitottabb kérdés, mint valaha, lehet, hogy ütött a kelet-európaiak órája" - fejtette ki a Die Welt.

Prőhle Gergely korábbi berlini magyar nagykövetet idézve a lap azt írta, ha a visegrádi országok továbbra is az eddigihez hasonlóan működnek együtt, sokkal több befolyásra tehetnek szert az EU-ban. Egyetértett ezzel a véleménnyel egy magas rangú, Budapesten élő német forrás is: lehetőség ez a visegrádiak számára, főleg, ha más közép- és délkelet-európai országokkal is elmélyítik a viszonyukat. Úgy vélte, ha még Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter is úgy gondolja, hogy több teret kell biztosítani az egyes tagállamoknak, akkor "egy kicsit olyan irányba tartanak a dolgok, amilyennek Orbán Európát elképzeli".

A Die
velemenyezd, 2016. június 27. hétfő, 11:41
Brit EU-népszavazás - Londoni elemzők: Közép-Európára az euróövezet közvetítésével hatna a Brexit
elszigeteltebb lenne.

A Morgan Stanley londoni elemzői szerint a közép-európai gazdaságokra gyakorolt hatással összefüggésben felmerül az a kérdés is, hogy ha Nagy-Britannia távozik az EU-ból, továbbra is hozzájárulna-e az unió költségvetéséhez, és ha igen, mennyivel.

Jelenleg Nagy-Britannia a második legnagyobb nettó befizető, 2012 és 2014 között éves átlagban 9 milliárd eurós hozzájárulással. Egy ilyen jelentős befizető elvesztése esetén a közép-európai feltörekvő EU-gazdaságok nehezen tudnának az eddigihez hasonló kedvező finanszírozási feltételeket biztosítani a 2021-2027-es uniós költségvetési időszakra, hacsak a többi nagy befizető, például Németország és Franciaország nem növeli hozzájárulásait az EU költségvetéséhez - vélekedtek a Morgan Stanley elemzői.

Más nagy londoni házak szerint ugyanakkor ez a tényező nem gyakorolna azonnal negatív hatást a közép-európai EU-térségre.

A Bank of America-Merrill Lynch bankcsoport londoni elemzőrészlegének (BofA Merrill Lynch Global Research)
velemenyezd, 2016. május 03. kedd, 13:21
Simicskó: a magyar emberek biztonságát garantálják a különleges műveleti erők
amelyet nagyon gyorsan, rövid időn belül alkalmazni lehessen, levegőben, szárazföldön, vízen és víz alatt is legyen képes műveleti feladatok végrehajtására.

Hozzátette: zömében katonaviselt emberek jelentkeznek különleges katonai képzésre, de csak a jelentkezők mintegy 15-20 százaléka lesz alkalmas különleges műveleti feladat végrehajtására.

Kérdésre elmondta: továbbra is összhangban állnak az amerikai különleges műveleti erők elgondolásával. Meggyőződése, hogy az Amerikai Egyesült Államok az eddigihez hasonlóan támogatni fogja ennek a képességnek a megszerzését.

Az MH 2. Különleges Rendeltetésű Ezred (KRE) létszámát mintegy 1200 emberben határozták meg éscsupán 15-20 ember döntött úgy, hogy nem ebben a kötelékben kívánja folytatni tovább a szolgálatot - mondta.

Simicskó István kérdésre elmondta, kiemelt feladat, hogy a különleges műveleti erőket a legjobb felszereléssel lássák el. Hozzátette: hoztak már döntéseket a ruházatra vonatkozóan, de a fegyverzet és az eszközök biztosítása is
velemenyezd, 2016. február 04. csütörtök, 13:19
20 fok lesz vasárnap
20 fok lesz vasárnap


Vasárnapra a megerősödő szél az ország nagy részén kitisztítja a levegőt, tavaszias enyheségben lesz részünk.

Szombatig folytatódik az eddigihez hasonló idő, majd vasárnapra egy gyenge hidegfront hoz megerősödő szelet, ezzel együtt az ország nagy részén kitisztul a levegő, tavasziasan enyhe idő köszönt be.

Pénteken és szombaton továbbra is számítani kell tartós ködfoltokra, ugyanakkor napos vidékekkel is találkozhatunk. A hideg, többfelé még fagyos reggeleket követően délutánra a tartósan ködös, borongós tájakon csupán 6-7 fok köré melegszik a levegő, míg ott, ahol kisüt a nap, akár 15-17 fokot is mérhetünk a legmelegebb órákban.


Vasárnapra virradóra északnyugat felől egy gyenge hidegfront éri el térségünket. A front jelentős csapadékot nem hoz
taltos1, 2015. november 05. csütörtök, 22:18
Saxo Bank: az idén nem valószínű Magyarország felminősítése
és a tőke is elfordulnak az országtól - figyelmeztetett a közgazdász.

Nincs példa arra a világgazdaságban, hogy a kormányzat jobb tulajdonosa lenne egy vállalatnak a magánbefektetőknél - hangsúlyozta a közgazdász. Rövid távon lehet kisegítő megoldás az államosítás, de hosszú távon nem működik, gátolja a növekedést - szögezte le.

Kitért arra, hogy a gazdaság motorját jelentő autóiparban jól mennek a dolgok, de a szektor a maximum közelében teljesít, a növekedés fenntartásához a jövőben az eddigihez hasonló ütemben kellene erősödnie az ágazatnak.

A Saxo Bank közgazdásza szerint Magyarország volt az egyik olyan ország, amelyik a legnagyobb hasznot húzta az infláció, gazdasági növekedés nélküli világgazdaságból, alacsony kamatokból. A fő kockázat a szakértő szerint az országon kívül van: amint az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed elkezdi emelni a kamatokat, Magyarország lesz az egyik első ország, ahonnan kiáramlik a tőke - jelezte.

A bizonytalan görög helyzetre kitérve Steen Jakobsen
velemenyezd, 2015. június 02. kedd, 19:43
Olasz kormányváltás - Letta bejelentette lemondását
A kormányfő közölte, hogy pénteken benyújtja lemondását Giorgio Napolitano államfőnek.

Az államfő ezután megkezdi a parlamenti pártokkal való konzultálást annak felmérésére, hogy mekkora támogatottságot kaphat az Enrico Lettát leváltó Matteo Renzi PD-főtitkár vezette új kormány.

Letta eddigi kormányszövetségese, Angelino Alfano, az Új Jobbközép (NCD) elnöke a PD szavazását követő sajtótájékoztatóján hangoztatta, hogy az NCD csak akkor támogatja Renzi kormányát, ha ez az eddigihez hasonlóan koalícióban gondolkodik és kész a reformok megvalósítására. A Mario Monti alapította és szintén a kormányhoz tartozó Polgári Választás (Sc) centrumpárt támogatásáról biztosította Matteo Renzit. Az ellenzéki 5 Csillag Mozgalom (M5S) azonnali választásokat szorgalmazott.

Enrico Letta távozó miniszterelnök nem vett részt azon az ülésen, melyen saját pártja a sorsáról döntött. A PD vezetősége előtt mondott beszédében Matteo Renzi azt hangoztatta, hogy Itáliát radikális reformokkal "ki kell vezetni a
velemenyezd, 2014. február 13. csütörtök, 20:05
Szlovákiai Helsinki Bizottság: Állítsa le a főügyészség a Malina-Zák Hedvig elleni eljárást
szlovákiai magyar asszony ellen hamis tanúzás miatt felhozott vádakat, anélkül, hogy egyértelműen meghatároznák, mi is az alapja ennek a vádnak, azaz vallomásának mely részében hazudott a 2006-ban megvert fiatal nő.

A szlovák hatóságok által a két esetben kifejtett erőfeszítések között óriási aránytalanság figyelhető meg - állapítja meg a közleményben Petőcz Kálmán, a Szlovákiai Helsinki Bizottság elnöke. A szervezet álláspontja szerint okkal feltételezhető, hogy amennyiben a szlovák hatóságok az eddigihez hasonló lépéseket tesznek Hedvig ügyében, az az emberi jogok európai egyezményének megsértéséhez vezethet. Ezért az ügy egyedüli igazságos lezárásának azt tartanák, ha a szlovák legfelsőbb ügyészség leállítaná a Malina-Zák Hedvig ellen folyamatban lévő eljárást.

A Szlovákiai Helsinki Bizottság ezzel összefüggésben nyugtalanítónak tartja azt a lépést is, hogy Malina-Zák Hedviget április 30-ra ambuláns pszichológiai kivizsgálásra rendelték be, és a hatóságok továbbra is mérlegelik a fiatal nő
velemenyezd, 2013. április 29. hétfő, 13:52
1/2
Képek, videók
vénasszonyok nyarán 01.jp
chillik
2018. május 25. péntek, 05:33
vénasszonyok nyarán 02.jp
chillik
2018. május 25. péntek, 05:32
Vénasszonyok nyara.jpg
chillik
2016. november 28. hétfő, 04:04
VICCES VÉNASSZONYOK NYARA
zsokica45
2015. október 19. hétfő, 10:40
Vénasszonyok nyara.jpg
cady89
2014. október 09. csütörtök, 16:10
vidéki vénasszonyok.jpg
kicsoda57
2013. november 16. szombat, 17:43
Vénasszonyok nyara - kép
anci-ani
2013. március 24. vasárnap, 15:41
vénasszonyok neteznek.jpg
kicsoda57
2012. december 09. vasárnap, 00:51
Vénasszonyok nyara
lyceum
2012. szeptember 12. szerda, 17:33
Vénasszonyok nyara
anna4459
2011. szeptember 08. csütörtök, 21:37
vénasszonyok nyara.jpg
szalai0913
2010. szeptember 20. hétfő, 20:42
vénasszonyok nyara....
margo511
2010. szeptember 10. péntek, 19:47
vénasszonyok nyarán
bmari
2010. június 18. péntek, 15:18
Vénasszonyok nyara
anamisam
2008. augusztus 09. szombat, 15:45
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.