Belépés
2020. január 26. vasárnap | 4. hét | 26. nap | 01:10 | Vanda, Paula
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Megújul a Gyulai Várszínház színpada és nézőtere
Görgényi Ernő polgármester elmondta, a beruházás egyszerre szolgálja a várszínház és a vár mint múzeumi kiállítótér érdekeit, az eddigi berendezést ugyanis mintegy három hét alatt szerelték össze és bontották el, az új eszköznél ez nagyjából egy hetet vesz majd igénybe. Így főszezonban a vár látogatói számára tovább áll rendelkezésre az udvar - húzta alá.

Hozzátette, hogy a székek cseréjére az önkormányzat saját forrást biztosít. Elek Tibor színházigazgató számításai szerint az további 15-18 millió forintba kerül majd.

Elek Tibor elmondta, hogy a nyári évadra megvalósuló beruházás egy folyamat első állomása, az önkormányzattal közösen keresik a pályázati lehetőségeket a tószínpad infrastruktúrájának, valamint az eszközpark műszaki-technikai megújításához is.

Szatmári Mihály, a teátrum műszaki vezetője elmondta, hogy a jelenlegi várszínházi nézőtér és színpad 15 éves, egyedi tervezésű szerkezet, sok ember kellett az össze- és szétszereléséhez, nehéz volt a tárolása. Az új színpad
velemenyezd, 2020. január 16. csütörtök, 12:52
Téli ifjúsági olimpia - Bíró Hanna szeretne a középmezőnyben végezni
nagyon, mert a görkorcsolyából jön, azaz helyezkedésben kifejezetten jónak számít. Bíró Hanna arról is beszélt, hogy a két sportot egyelőre párhuzamosan szeretné űzni, mivel a versenynaptárban nem ütköznek a viadalok.

"A megnyitó Lausanne-ban lesz, mi pedig 400 kilométerre, St. Moritz-ban versenyzünk majd, de remélem, ott leszünk a csütörtöki ünnepségen" - mondta Bíró.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) honlapjának korábbi tájékoztatása szerint a küldöttség tíz szakágból áll össze, és a mostani az eddigi legnagyobb magyar létszám a téli ifjúsági játékok történetében. A 23 versenyzőt 13 edző kíséri el, emellett háromfős csapatiroda, két sportorvos és kétfős kommunikációs stáb egészíti ki a delegációt. A sportolókat két olimpiai faluban helyezik el, Bíró Hanna St. Moritz-ban, a többiek Lausanne-ban laknak.

A magyarok az előző két ifjúsági olimpián négy ezüst- és két bronzérmet szereztek.

A lausanne-i játékokon 8 sportág 16 szakágában, 81 versenyszámban avatnak bajnokot, 34 fiú és lány egyéni
velemenyezd, 2020. január 06. hétfő, 15:51
Csökkenő forgalomra számítanak a német repülőterek
A 22 nemzetközi és 9 regionális németországi repülőteret összefogó szervezet prognózisa szerint az utasok száma 0,7 százalékkal, a járatok száma 2,9 százalékkal maradhat el az egy évvel korábbihoz képest.

Az utasok és a járatok számának csökkenése már a tavalyi második félévben elkezdődött. Az ADV legutóbbi, novemberi kimutatása szerint az utasok száma az egy évvel korábbihoz képest 3,7 százalékkal 17,4 millióra, a járatok száma 7,2 százalékkal 161 ezerre süllyedt.

A legutóbbi teljes évben, 2018-ban 244,7 millió utas fordult meg a németországi repülőtereken, és 2019 elején még azzal számoltak, hogy a növekedés folytatódik, és az induló és érkező utasok száma átlépi a 250 milliós határt.

Azonban míg az utóbbi éveket a kínálat bővülése és a légitársaságok közötti árverseny jellemezte, tavaly nyár végétől egyre inkább változik a piac, így az idén a kínálat csökkenése és a repülőjegyek drágulása lesz a jellemző. Több légitársaság radikálisan szűkítette a téli és a következő nyárra tervezett
velemenyezd, 2020. január 03. péntek, 12:41
Téli ifjúsági olimpia - Huszonhárom magyar Lausanne-ban
A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) honlapjának tájékoztatása szerint a küldöttség tíz szakágból áll össze, és a mostani az eddigi legnagyobb magyar létszám a téli ifjúsági játékok történetében. A versenyzőket 13 edző kíséri el, emellett háromfős csapatiroda, két sportorvos és kétfős kommunikációs stáb egészíti ki a delegációt.

A magyarok két részletben, január 7-én, illetve 16-án utaznak el Svájcba. A sportolókat két olimpiai faluban helyezik el, a gyorskorcsolyázó Bíró Hanna St. Moritz-ban, a többiek Lausanne-ban laknak.

Jégkorongban az előző két ifjúsági olimpián már indultak magyarok egyéni ügyességi versenyben, melyben két ezüstérmet szereztek. A 2020-as játékokon először rendeznek 3x3-as jégkorongtornát mindkét nem számára, nyolc-nyolc válogatott részvételével. Az egyes csapatokat több nemzet fiataljaiból állítják össze. A nemzetközi szövetség a nemzeti selejtező eredményei alapján Magyarországról négy lány és három fiú mezőnyjátékost, továbbá egy-egy kapust hívott meg.

A magyarok az
velemenyezd, 2019. december 20. péntek, 14:21
Orosz doppingbotrány - RUSADA-főnök: Oroszország elveszítheti részvételi jogát az olimpián és a labdarúgó Eb-n
szolgálatának, elképzelhető, hogy a kontinensbajnokság során Szentpétervár sem rendezhet mérkőzéseket.

Ganuszt azzal kapcsolatban szólaltatta meg hétfőn a brit közszolgálati médium, hogy a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) megfelelésügyi bizottsága szombaton azt javasolta a szervezet végrehajtó bizottságának, hogy a RUSADA státusát sorolja át a nem megfelelő kategóriába. Ettől a státustól függ, hogy részt vehetnek-e majd az orosz sportolók a nemzetközi versenyeken, a visszavonása pedig az eddigi legmélyebb válságot idézheti elő a már negyedik éve tartó orosz doppingbotrányban. A döntést december 9-én fogják kihirdetni.

A megfelelési bizottság a WADA hírszerző és vizsgálati részlegének és független törvényszéki orvosszakértők vizsgálataira támaszkodva hozta meg javaslatát. Ezekben megállapítást nyert, hogy a RUSADA moszkvai laboratóriuma által a WADA rendelkezésére bocsátott adatokban rendellenességek voltak.

Ganusz emlékeztetett rá, hogy a RUSADA feltételesen visszanyerte ugyan a
velemenyezd, 2019. november 25. hétfő, 17:32
Kreml: a kémügy nem árnyékolja be a szerb elnök moszkvai látogatását
és Kleban már nincs Belgrádban, mert Moszkva hónapokkal ezelőtt visszahívta.

A szerb államfő értetlenségét fejezte az esettel kapcsolatba, hangsúlyozva, hogy Szerbia semmivel sem sodorta veszélybe az orosz-szerb barátságot, nem vezetett be szankciókat Oroszország ellen, és soha semmilyen lépést nem tett, amely ellentétes lenne az orosz érdekekkel. Hozzátette, hogy Szerbia a jövőben sem akarja magát elkötelezni egyetlen katonai tömb mellett sem.

Mint mondta, Belgrád nem fogja megváltoztatni eddigi baráti politikáját Moszkva irányában. Úgy vélekedett, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök bizonyosan nem tudott Kleban tevékenységéről.

A TASZSZ orosz hírügynökség a Peszkov-nyilatkozatot ismertető pénteki jelentésében arra hívta fel figyelmet, hogy a Vecernje Novosti című szerb lap értesülése szerint a videofelvételt, amelyet Hriszto Grozev független bolgár újságíró töltött fel a YouTube-ra, az egyik román szakszolgálat munkatársai készíthették, amerikai közreműködéssel. A lap egy meg nem nevezett
velemenyezd, 2019. november 22. péntek, 19:06
Jelentős orosz kémtevékenységre hívta fel a figyelmet a szerb elnök
visszahívta.

Az államfő kijelentette, nem lát logikát az eset mögött, és az oroszoktól csak annyit kérdezett: "Miért?" Emlékeztetett arra, hogy Szerbia semmivel sem sodorta veszélybe az orosz-szerb barátságot, nem vezetett be szankciókat Oroszország ellen, és soha semmilyen lépést nem tett, amely ellentétes lenne az orosz érdekekkel. Aleksandar Vucic aláhúzta ugyanakkor, hogy Szerbia a jövőben sem akarja magát elkötelezni egyetlen katonai tömb mellett sem. Hozzátette: Szerbia nem kívánja megváltoztatni eddigi baráti politikáját Oroszország irányába. Úgy vélekedett: Vlagyimir Putyin orosz elnök bizonyosan nem tudott Georgij Kleban tevékenységéről.

Aleksandar Vucic felhívta a figyelmet arra, hogy Szerbiában néhány éve már igen intenzív a különböző hírszerző szolgálatok tevékenysége, nemcsak a környező országok szolgálatai, hanem a nagyhatalmak ügynökei is aktív munkát folytatnak. A cél egyrészt az lehet, hogy a megszerzett információkkal befolyásolják Szerbia politikáját, másrészt pedig, hogy
velemenyezd, 2019. november 21. csütörtök, 23:12
Nem ért véget az árveszély Velencében
esőzések miatt. A készültséget vasárnapra is meghosszabbították: hajnali három óra körül várják az első tetőzést, majd vasárnap dél körül 160 centiméteres árvizet jeleznek Velencében, ami azt jelenti, hogy a Szent Márk téren - amely a lagúnák egyik legalacsonyabb pontja - ismét térd fölé fog érni a víz. Ilyen magas vízállásnál ismét lezárják a teret, és leállítják a hajóforgalmat, mivel a vaporettók nem férnek át a hidak alatt.

Luigi Brugnoli velencei polgármester egymilliárd euróra becsülte az eddigi károkat. Nemzetközi pénzgyűjtés indult a város segítésére, a Chievo labdarúgócsapata felajánlotta hétvégi bevételét, és szolidaritási lánc működik a velenceiek között is, akik megosztják egymással élelmiszer-tartalékaikat, szivattyúikat, és segítenek a város tisztításában is.

Nicola Ligi, a velencei katasztrófavédelem koordinátora az MTI-nek elmondta, hogy még a kora téli árvízhez hozzászokott Velencét is térdre kényszerítette, hogy a szerda éjjeli rendkívüli, 187 centiméteres ár óta folyamatos a
velemenyezd, 2019. november 16. szombat, 12:41
Major Gabriella versei
ami a pillanatot elszalassza
Vaku villan, surranó zaj a légben
A vad örökre ott marad a most készült fényképen.


TUDOM

Persze, hogy tudom, hogy mennyit ér az élet! Miért feltételezed azt rólam, hogy nem tudom? Képzeld, tudom!
Most meg mit kérdezel? Hogy milyen érzés tudni azt, hogy már nem sokáig élek? A lehető legrosszabb kérdés, amit eddigi életemben hallottam. De mégsem! A másik az volt, amikor egyszer megkérdezték tőlem, hogy hol veszítettem el az eszemet. Hát vajon hol? Tudom én azt?
Azt tudni, hogy már nem sokáig élek, az olyan, mintha valaki rengeteg olyan kérdést tenne fel, amelyekre nem lehet felelni. Mert egyszerűen nincs rá felelet.
Ugyanakkor tudom, hogy már nem láthatom sokáig a virágokat, a fákat, a felhőket, a szivárványt, a napot, az esőt, a madarakat repülni az égen. És nem hallhatom a pacsirtát a rét felett, nem
menusgabor, 2019. november 10. vasárnap, 22:00
Czóbel Béla remekműve érte el a legmagasabb leütési árat a Kieselbach aukcióján
darab érdekessége, hogy díszletként szerepelt az 1937-es Úrilány szobát keres című Kabos Gyula-filmben.

Magas áron, 30 millió forintért cserélt gazdát Hantai Simon Blanc című festménye, amelynek kikiáltási ára 12 millió forint volt. Az árverésre bocsátott festmény a magyar származású francia művész érett periódusából való, és az emblematikus, gyűrtnek (pliage) nevezett technikájával készült. Hantai Simon a háború utáni magyar modern festészet vitathatatlanul legnagyobb presztízsű képviselője, akinek eddigi leütési rekordja 4 millió 400 ezer euró (1, 46 milliárd forint) volt a párizsi Sotheby's árverőháznál 2016-ban.

Mindezek mellett Batthyány Gyula Fiatal lány virágos ruhában című olajképe 14 millió forintért, Rippl-Rónai József Pierre Bonnard francia posztimpresszionista festőt ábrázoló arcképe pedig 11 millió forintért kelt el.

Jól szerepelt az árverésen Pittner Olivér Téli tájképe, amelynek árát 9 millió forintnál ütötték le, míg kikiáltási árának csaknem kétszeresét, 14 millió forintot
velemenyezd, 2019. október 11. péntek, 22:21
Czóbel Béla egyik remekműve a Kieselbach Galéria őszi árverésén
Czóbel Bélának az 1920-as évek végén festett Kertben című olajképe 24 millió forinttól kelhet el. Az árverés másik kiemelkedő darabja Aligi Sassu olasz festőművész Három lovag csatája című, 1941-ben készült festménye, amelynek kikiáltási ára 18 millió forint.

Ugyancsak magas áron kelhet el Vörös Géza Műtermi csendélete, amelynek érdekessége, hogy díszletként szerepelt az 1937-es Úrilány szobát keres című Kabos Gyula-filmben, kikiáltási ára pedig 14 millió forint.

Mindezek mellett Batthyány Gyula Fiatal lány virágos ruhában című olajképét 10 millió forintért, Rippl-Rónai József Pierre Bonnard, francia posztimpresszionista festőt ábrázoló arcképét 8 millió 500 ezer forintért, Pittner Olivér Téli tájképét ugyancsak 8 millió 500 ezer forintért bocsátják árverésre, de ugyanekkora induló árat kapott Nagy István Csíki havasokat ábrázoló, az 1920-as évek második felében készült tájképe is.

Az aukciós anyagban több színvonalas kortárs mű is szerepel: Hantai Simon magyar származású francia festő
velemenyezd, 2019. október 09. szerda, 12:41
Tóbiás Tünde versei
táncolhat!


TARTSON ÖRÖKKÉ!

Szívekben szeretet, lelkekben béke,
dicsőítő dallam száll fel az égbe!

Most mindenki segítő kezet nyújt,
kéz a kézben felezzük a bút.

Most mindenki kitárja a szívét,
szabadon érzi a szeretet ízét.

Most mindenki fogható a jóra,
ha másra nem, egy-két jó szóra.

Most mindenki ad kegyesen,
nem utasít kérő szót jegesen.

Most a gonosz háttérbe szorul,
eddigi helyéből kitolul.

Most a jó erősebb mindenek felett,
és minden rosszat legyőz a szeretet.

Most megéljük Karácsony ünnepén,
Én azt kívánom, tartson örökké!


TÉLI VERS

Medvecsalád bőszen
menusgabor, 2019. október 08. kedd, 20:00
1/71
Képek, videók
Várszínház
irmus
2012. június 27. szerda, 11:24
A Várszínház és a Sándor-
snbela44
2012. április 13. péntek, 12:17
Várszínház.jpg
snbela44
2012. április 13. péntek, 12:16
Várszinház.JPG
cs-gyurka
2011. június 06. hétfő, 14:59
Bp,Várszínház
bodajne
2010. augusztus 07. szombat, 22:12
Várszínház.jpg
margherita
2010. március 22. hétfő, 06:52
beruház 9.JPG
iskolaprojekt
2009. július 06. hétfő, 14:53
beruház 8.JPG
iskolaprojekt
2009. július 06. hétfő, 14:53
beruház 7.JPG
iskolaprojekt
2009. július 06. hétfő, 14:53
beruház 6.JPG
iskolaprojekt
2009. július 06. hétfő, 14:53
beruház 5.JPG
iskolaprojekt
2009. július 06. hétfő, 14:53
beruház 4.JPG
iskolaprojekt
2009. július 06. hétfő, 14:53
beruház 3.JPG
iskolaprojekt
2009. július 06. hétfő, 14:53
Beruház 2.JPG
iskolaprojekt
2009. július 06. hétfő, 14:53
beruház 13.JPG
iskolaprojekt
2009. július 06. hétfő, 14:53
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.