Belépés
2019. augusztus 18. vasárnap | 33. hét | 230. nap | 02:54 | Ilona
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Megkezdődött az amerikai igazságügyminiszter-jelölt szenátusi meghallgatása
"Sem az elnök, sem a kongresszus, sem a szerkesztőségek nem gyakorolhat nyomást rám. Azt fogom tenni, amit helyesnek tartok" - fogalmazott a jelölt a szenátus igazságügyi bizottsága előtt.

A szenátus igazságügyi bizottságában - a meghallgatási szokásoknak megfelelően -egy szenátor mutatta be William Barrt, felvázolja eddigi életútját és érdemeit. Orrin Hatch, Utah állam most visszavonult szenátora a bemutatóban dicsérte és a miniszteri posztra alkalmasként mutatta be a jelöltet.

Barr az előre elkészített - és hétfőn nyilvánosságra is hozott - nyilatkozatának felolvasása után a szenátorok kérdéseire válaszolva többször is megerősítette, hogy Robert Mueller, a Donald Trump kampánycsapatának munkatársai és oroszok közötti, a 2016-os elnökválasztási kampányban történt esetleges összejátszást vizsgáló különleges bizottság vezetője folytathatja és befejezheti a munkáját.

Régi barátjának mondta Muellert,, akinek - mint fogalmazott -felügyelete alatt lehetősége lesz befejeznie a
velemenyezd, 2019. január 15. kedd, 20:33
Több mint 850 résztvevő a kétnapos evezős ergométeres ob-n
Pető Tibor, a magyar szövetség elnöke az MTI-nek elmondta: az ergométeres evezés egyre népszerűbb Magyarországon is, az amatőrök és a masters korosztály nevezői miatt zsúfolt lett volna, ha az ob-t az eddigi szokásoknak megfelelően egy nap alatt rendezik meg. Az elnök elmondta: a viadalon 41 klub több mint 850 versenyzője indult.

"Örömmel és büszkeséggel tettünk eleget annak a kihívásnak, hogy két napra bővítsük az ob-t" - nyilatkozta a sportág korábbi világbajnoka, akit december közepén választottak meg a magyar szövetség elnökének. Pető Tibor hangsúlyozta: köszönettel tartoznak a győri önkormányzatnak és a helyi evezősklubnak, amelyek immár tizedik alkalommal nyújtottak hathatós segítséget a szövetségnek a szervezéshez.

"Sikeresen megrendezett ob volt, igazán impozáns helyszínen, a tavalyi EYOF-n is főszerephez jutó sportcsarnokban" - mondta a sportvezető.

Pető Tibor elmondta, az ob-n elindultak a felnőtt, valamint az utánpótlás és az ifjúsági kerethez tartozó válogatott evezősök, ami
velemenyezd, 2018. február 25. vasárnap, 23:36
Kósa: a Fidesz szigorítaná a pártreklámok szabályozását
finanszírozott szervezetek átláthatóságáról szóló előterjesztéshez, amely beépíthető lenne abba. Az igazságügyi bizottság által kedden tárgyalt javaslatról megjegyezte: maga nem támogatná, hogy a jogszabályba kivételek kerüljenek, például a karitatív szervezeteket érintően, rámutatott ugyanakkor arra, hogy ezen szervezetek nem is tiltakoznak az ellen, csupán a Soros Györgyhöz köthetőek teszik azt.

Kérdésre azt mondta: egy esetleges brüsszeli vizsgálat esetén ezen törvény esetében is az eddigi szokásoknak megfelelően jár el a kormányzat, és ha szükséges, a bírósághoz fordul. Megjegyezte: ha a Brüsszelben tárgyaló Soros György kérésére megalapozottan indít eljárást a bizottság, akkor azt végigviszi a magyar kormány. Hozzátette: az üzletember számtalan esetben bizonyította, hogy átgázolt milliókon, csak hogy több pénze legyen. "Európában szolidárisak vagyunk, szociális piacgazdaságot építünk, és visszautasítjuk azt a gátlástalan spekulációt, amit Soros György képvisel" - fűzte hozzá.

Azt is elmondta:
velemenyezd, 2017. április 25. kedd, 14:29
Madridban biztonsági okokból kevesebb ünnepelhetik a főtéren a szilvesztert
Madridban minden évben tízezrek gyűlnek össze a téren, ahol közösen várják, hogy az egykori királyi postahivatal toronyórája elüsse az éjfélt, és a spanyol szokásoknak megfelelően, minden óraütésre egy-egy szőlőszemet bekapva biztosítsák a szerencséjüket az új esztendőre.

Idén ezt azért tehetik meg az eddiginél kevesebben, mert a madridi önkormányzat a bárok és diszkók vendégeinek létszámára vonatkozó korlátozását kiterjesztette erre a szilveszteri szabadtéri programra is.

Az intézkedés előzménye egy 2012-ben bekövetkezett tragédia: öt fiatalt taposott halálra a tömeg egy nagyszabású halloweeni rendezvényen a Madrid Arenában. 2014 januárja óta a szórakozóhelyeken négyzetméterenként csak két ember tartózkodhat, mert a kiürítési terv ennyit engedélyez.

Ugyanezt az elvet alkalmazzák most a Puerta del Solon is, ahol csak annyian ünnepelhetnek, amennyien incidens esetén biztonságosan és gyorsan el tudják hagyni a helyszínt - indokolta döntését az önkormányzat.

Ennek érdekében a térre
velemenyezd, 2015. december 30. szerda, 14:42
Változatlanul hagyta alapkamatát és a mennyiségi enyhítés keretét a Bank of England
A brit jegybank a szokásoknak megfelelően ezúttal is csütörtökön tartotta havi kamatdöntő értekezletét, de a döntést az aznapi brit parlamenti választások miatt csak hétfőn jelentette be.

A BoE nem módosította a gazdaságélénkítő célú likviditásinjekció, vagyis a mennyiségi enyhítés eddigi 375 milliárd fontos (csaknem 160 ezer milliárd forintos) keretösszegét sem.

Mindkét döntés megfelelt az elemzői várakozásoknak.

A Bank of England - az euróövezeten kívüli legnagyobb EU-gazdaság jegybankja - 2009 márciusa óta tartja 0,50 százalékon alapkamatát.

Ez abszolút mélységi rekord: a bank alapítása - 1694 - és a 0,50 százalékos alapkamat elérése között eltelt 315 évben soha nem csökkent 2 százalék alá az irányadó brit jegybanki kamat.

Londoni pénzügyi elemzők szerint a Bank of England monetáris tanácsának kamatdöntő ülésén a legfőbb vitatéma valószínűleg a brit gazdaság növekedési ütemének váratlan mértékű idei első negyedévi lassulása lehetett.

A brit statisztikai hivatal (ONS)
velemenyezd, 2015. május 11. hétfő, 16:22
EU-tisztújítás - Kohllal kezdi és Delors-ral zárja első hetét az Európai Bizottság új elnöke
Juncker szombattól az Európai Bizottság elnöke. Szkínász a Kohllal való találkozót erőteljesen jelképértékűnek nevezte.

A szóvivő azt is közölte, hogy a bizottság az eddigi szokásoknak megfelelően továbbra is szerdánként ülésezik majd, az első találkozón pedig várhatóan a gazdasági körülményekről, az Európát körülvevő geopolitikai problémákról és a munkaszervezésről fognak egyeztetni. Az első tanácskozás napirendjét még hétfőn kora délután megvitatják a biztosok kabinetfőnökei - mondta Margaritisz Szkínász.
velemenyezd, 2014. november 03. hétfő, 13:32
Gyémántberakású nemzeti kincs került elő
posztjait itt olvashatják.

A második csoportba sorolhatjuk az alább még említendő koronázási érmek mellett a ceremóniákon használt országzászlókat, amelyek a Magyar Korona országait (Dalmácia, Horvátország, Bosznia, Szerbia) szimbolizálták. Ugyanezek közé tartoznak a magyar királyi udvar-, pohárnok- és étekfogómester számára mindig újra legyártatott különleges pálcák is. E tisztségviselők ugyanis ezekkel dirigálták a koronázási ceremónia megfelelő részeit, majd lezárultát követően a korabeli szokásoknak megfelelően - miként az arisztokrata zászlóvivők az országzászlókat - azokat ők is örök emlékbe hazavihették. Míg a koronázási országzászlókból - elsősorban az Esterházyak világhírű fraknói kincstárának köszönhetően - már többet ismerünk, ez ideig magyar főméltóság pálcája még nem került elő. A Lendület kutatócsoportnak nemrég egy ilyet is sikerült felfedeznie.
A magyar királyi udvarmester pálcája I. Ferenc 1792. évi budai koronázásáról (Magyar Nemzeti Múzeum) A nemzeti
horvathnemagdi, 2014. augusztus 24. vasárnap, 12:44
Egy harcias demokrata
aki tekintélyuralmi rendszert épít, saját stílusát, politikai habitusát ülteti át a gyakorlatba.
- Látom, kiütötte önnél a biztosítékot, hogy a Fidesz új házszabály-módosító javaslatot nyújtott be. Eszerint állva kell majd fogadni a házelnököt, a viták a bizottságokban zajlanak majd, a parlament plenáris ülésén lényegében csak szavaznak a képviselők.
- Tiltakozásunk ellenére ők fogadták el a jelenleg hatályos jogszabályt, ami szerintünk antidemokratikus, ellentmond a parlamentáris szokásoknak és az ésszerűségnek. Előfordult, hogy két nap alatt nyomtak át törvényeket. A földtörvényt például egy bizottsági módosítóval szinte teljes egészében kicserélték. Nem egyeztettek sem a trafikok, sem a takarékszövetkezetek ügyében az érintettekkel. Nyolcszázöt törvényt és jogszabály-módosítást, több mint négyszáz országgyűlési határozatot préseltek át három és fél év alatt.
- Állítólag éppen ezt a rossz gyakorlatot akarják kiküszöbölni: minimum hat nappal a tárgyalás előtt be kell majd nyújtani az
bordat, 2013. december 12. csütörtök, 14:10
1960 -ban készült BNV -s szalvétámhoz :
féláron - utólagosan - a vásáron is beszerezhették. Ebben az évben létesültek az első vásári kirendeltségek, így például a Fővárosi Idegenforgalmi Hivatal, a Menetjegyiroda, és egy postahivatal foglalt helyet. A sikeres vásáron 5385 négyzetméteres területen 589 kiállító szerepelt.

Az újabb vásárok (1923, 1924) csak megerősítették a nemzetközi jelleg fontosságát.

Az 1923-as vásárt már május 19-28. között tartották, alkalmazkodva a régebbi elképzelésekhez, hogy a kialakult magyar szokásoknak megfelelően a kiállításokat húsvét után kell megrendezni. Az előző évhez azonos területen megrendezett árumintavásáron 500 kiállító jelentette be részvételét és a látogatók száma elérte a 146 ezret. Már a nemzetközi keretekben gondolkodva tovább gazdagították a kedvezmények körét. 13064 külföldi látogató kapott félárú vízumot és ugyancsak félárú menetjegy-kedvezményt adott a MÁV, a Déli Vasút Társaság, a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasutak, az Arad-Csanádi Egyesült Vasutak, a Magyar Folyam- és
venci76, 2012. április 19. csütörtök, 19:37
szeretettel
virágfüzért tegyenek a nyakamba, elküldtem őket magamtól.
- Vegyetek a lisztemből, és süssétek meg belőle az istenek kalácsát - mondtam. - Válasszátok ki jószágomból az áldozati barmokat. Adjatok ajándékokat a legszegényebbeknek is. Járjátok el az áldozati táncokat, és játsszátok az istenek játékait, ahogyan szokás. Én visszavonulok a magányba, és ettől kezdve mindent egyedül csinálok.
Mégis megparancsoltam, hogy mindkét augur, mindkét villámvizsgáló és mindkét áldozópap ügyeljen, hogy minden a szokásoknak megfelelően történjék. Én magam a szobámban füstölőt égettem, amíg a levegő sűrű nem lett az istenek füstjétől. Hagytam, hogy a hold fénye beragyogja orcámat, leheveredtem ágyam háromszoros vánkosára, és két kezemet szorosan összekulcsoltam a mellemen.
Álomba merültem, amely nem volt álom, és mozdítani sem tudtam tagjaimat. Aztán álmomban megjelent az istennő fekete kutyája. De most már nem ugatva és égő szemmel jött, mint azelőtt. Barátságosan közeledett hozzám, a hónom alá ugrott, és
sayuri, 2012. április 19. csütörtök, 19:11
Informatikai Biz.Napja 2010.
fenyegetettségekre és a kockázatcsökkentési lehetőségekre. A rendezvény ezúttal is számtalan témakört karolt fel: hálózat-, virtulizáció és cloud biztonság, naplózás, megfelelőség (compliance), adatvédelem, adatszivárgás-megelőzés, azonosság- és jogosultságkezelés, titkosítás. Természetesen szó esett a vírusok és a spamek elleni küzdelemről is, valamint az etikus hekkerek is színre léphettek.


A szokásoknak megfelelően az első nap plenáris előadásokkal kezdődött, melynek első felvonása egy kerekasztal-beszélgetés volt. Ezen Keleti Arthur, az ITBN főszervezőjének kérdéseire válaszolva Jakab Péter, az MKB ügyvezető igazgatója és Fóti Marcell, a NetAcademia ügyvezetője általános biztonsági kérdéseket vitattak meg. Szóba kerültek többek között a tanúsítványokkal, illetve az azok használatával és ellenőrzésével kapcsolatban felmerülő mindennapos problémák, és a Facebook által jelentett kockázatok is.
cipello, 2010. október 01. péntek, 22:23
Szívbarát olajok
arányban fogyasztunk belőlük. A dietetikusok ajánlása szerint az ideális napi zsírbevitel étkezéseinknek minimum tizenöt, maximum harminc százalékát teszi ki (kb. 0,6g/testtömeg kilogramm).

A szakemberek szerint arra kell törekednünk, hogy ebből maximum 10% legyen telített, 10-12% telítetlen, 8-10% pedig többszörösen telítetlen zsírsav. Az utóbbi fajta esetében az omega-6 és az omega-3 bevitelének aránya is kiemelkedően fontos. Bár az ideális megoszlás 3:1 volna, a modern táplálkozási szokásoknak köszönhetően ez az arány a gyakorlatban megközelítőleg 10:1-30:1 körül mozog.

Míg a telített zsírsavak főként állati eredetű, vagy esetleg növényi zsírok (pl. kókuszzsír) révén jutnak szervezetünkbe, a telítetlen és a többszörösen telítetlen zsírsavakat növényi olajok, magvak és hal fogyasztásával pótolhatjuk.

Omega-3 és omega-6 olajok


Olivaolaj:

Az
pacsakute, 2010. szeptember 24. péntek, 20:23
1/2
Képek, videók
A meghallgatas....
borigit
2014. november 26. szerda, 08:53
megkezdődött a havazás.jp
szalai0913
2012. február 04. szombat, 20:07
Megkezdődött2.JPG
kmmmarika
2010. május 07. péntek, 10:35
Megkezdődött.JPG
kmmmarika
2010. május 07. péntek, 10:35
Williams9.bmp
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 17:44
Williams8.bmp
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 17:44
Williams7.bmp
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 17:43
Williams6.bmp
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 17:43
Williams5.bmp
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 17:42
Williams4.bmp
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 17:42
Williams3.bmp
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 17:42
Williams2.bmp
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 17:41
Williams17.bmp
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 17:41
Williams16.bmp
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 17:41
Williams15.bmp
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 17:40
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.