Belépés
2019. június 27. csütörtök | 26. hét | 178. nap | 02:19 | László
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Több ezer résztvevőt várnak a 37. Balaton-átúszásra
"Évről évre követem az eseményt, bár még nem teljesítettem az 5,2 kilométeres távot" - árulta el Szabó Tünde sportért felelős államtitkár a rendezvény szerdai sajtótájékoztatóján. Hozzátette: a Balaton-átúszás olyan esemény, amelyen élsportolók és hobbisportolók is rajthoz állhatnak, méghozzá kortól függetlenül.

"Utóbbit példázza, hogy az eddigi legidősebb versenyző 83 éves volt" - emelte ki Szabó Tünde. Hangsúlyozta: az, hogy már 37. alkalommal rendezik meg az eseményt, önmagáért beszél.

"Úszni fantasztikus dolog, és ezt nem csak egykori úszóként mondom, mert ez az egyik legegészségesebb sportág. Több úszást oktató programot hirdettünk a szövetséggel, mert nagyon fontos a vízbiztonság megszerzése" - emelte ki a sportért felelős államtitkár.

Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos először riasztó statisztikákat idézett a magyar emberek elhízott állapotáról, majd megjegyezte, hogy vannak azért biztató jelek, mert egyre több sporteseményt rendeznek országszerte, és ezeken
velemenyezd, 2019. június 12. szerda, 12:46
Minden eddiginél többen vettek részt az idei PannonHajszán
választható 7 és 14 kilométeres élményfutam a Bakony ösvényein, a hegység egyik legszebb túraútvonalán halad és az ország egyik leglátványosabb középkori erődítményébe, a tatárjárás után épült Cseszneki várba is be kell mászniuk a résztvevőknek.

A közlemény szerint Tálos Gergő, a rendezvény főszervezője elmondta: több mint 1500-an neveztek a versenyre. A 14 kilométeres távon csaknem l400-an indultak, míg a 7 kilométeres távon több mint 1100-an. A jelentkezők 60 százaléka férfi, 40 százaléka nő, a legidősebb versenyzők egy 70 éves férfi, és egy 69 éves nő voltak. Az 50 feletti korosztályból több mint ötvenen indultak, az átlagéletkor pedig 34.

Két napra, szombatra és vasárnapra szerveztek úgynevezett GyerekHajszát is. Erre a 6-11 éves korosztályból mintegy 500 gyereket regisztráltak, dupláját az előző évinek. A kisebbek 1 kilométer távot futnak, a nagyobbak pedig 2 kilométert, ügyességük tesztelésén túl a hagyományokkal és a környék nevezetességeivel is megismerkedhetnek. A gyerekek nagy része a
velemenyezd, 2019. június 08. szombat, 14:31
Vesztergom Andrea : Életünkben akkor éreztünk először...
több gyermeket nem szült. A sajátjaihoz csak nagyon ritkán látogatott haza, és akkor sem érzett semmi olyat, ami az anyasághoz lett volna hasonlatos. A gyermekek sem húzódtak hozzá, idegenkedtek a cicomás, idegen illatú nénitől.
Dorottya a sajátjaiként szerette őket. Becsülettel gondozta mindet, és minden percében értük élt. Miklós édesanyját is eltemette, aki nem sokkal az eset után halt meg. Nem bírta elviselni ezt a fájdalmat.
A gyerekek már nagyobbacskák voltak, amikor egyik hajnalban a legidősebb befutott az udvarról.
- Anyánk! Egy ismeretlen bácsi áll a ház előtt, csak néz, és nem mozdul innen!
Dorottya kiment az udvarra.
Azonnal megismerte Miklóst. A börtönévek megtörték, lefogyott, megöregedett, és mérhetetlen bánat ült a szemében.
Álltak egymással szemben. Egyikük se szólalt. Majd Dorottya kinyitotta a kertkaput.
Miklós szótlanul lépkedett. A házban leülni se mert, amíg Dorottya nem tessékelte.
A gyermekek kíváncsian fürkészték.
- Megjött az édesapátok.
lilagondolatok, 2019. január 07. hétfő, 10:54
Cinka Hanna levelei
és fájdalmas. Gyors mozdulat, kis roppanás, és volt purdé, nincs purdé. Hanna csöndesen mosolygott, gyorsan odakapott a kicsi nyakához, és valóban volt baba, nincs baba.

- Ez má a mennyből figyel bennünket. Jöhet a következő.

Semmi lelkifurdalást sem érzett, sőt, kifejezetten elégedett volt. Egyébként ez sem érdekes! Aminek meg kellett történnie, megtörtént, mert így volt megírva. Még csak meg se rendült, amikor ugyanilyen módon végzett a másodikkal, harmadikkal, egész a legidősebb lányáig. A nagylánya kitakarózva terült el a szutykos matracon. Hálóingje felcsúszott, csípője finom, épphogy kerekedett, akár a mellkasán dudorodó mellecskék. Hosszan nézte, gyönyörködött a sötét szempillákban, a szeméremdombon ütköző pihékben. Valamikor ő is hajszálra ilyen volt, ilyen üde, kecses, mint egy tündérrózsa. Aztán mi lett belőle? Ráncos, büdös öregasszony, akinek az egész világ hátat fordított. Megcsókolta a lányt, és nekiesett a torkának.

- Mm-a-ma! - fuldoklott a
suzymama, 2018. július 19. csütörtök, 20:00
Családja körében ünnepelte 97. születésnapját Fülöp herceg
A Buckingham-palota - a királyi család első számú londoni rezidenciája és hivatala - közölte, hogy az agg herceg családja körében tölti a jeles napot.

Fülöp nevéhez több rekord is kötődik. Ő az angol-brit monarchia 1200 éves történetének legidősebb királyi családtagja, egyben a leghosszabb ideje "szolgáló" uralkodói hitves: 66 éve számít uralkodói házastársnak, felesége ugyanis 1952-ben lépett az Egyesült Királyság trónjára.

A házaspár tavaly novemberben ünnepelte 70. házassági évfordulóját, ez is példa nélküli évforduló a monarchia történetében.

Fülöp már hét évvel ezelőtt, a 90. születésnapja alkalmából vele és róla készült BBC-portréműsorban megígérte, hogy a jövőben jóval kevesebb nyilvános megjelenést vállal, mivel szavai szerint ebben a korban "az ember már lefelé tart fizikailag, szellemileg és általában is jobb kiszállni még a szavatossági idő lejárta előtt".

Ennek az ígéretének azonban csak hat évvel később tett eleget: tavaly ősszel vonult vissza hivatalosan a
velemenyezd, 2018. június 10. vasárnap, 13:11
Megünnepelték a brit uralkodó "hivatalos" születésnapját
A nyugati világ legidősebb és leghosszabb ideje - 1952 óta, vagyis 66 éve - regnáló uralkodójának "hivatalos" születésnapi ceremóniája a színpompás Trooping the Colour. Ezt a tisztelgő katonai parádét mindig júniusban rendezik, jóllehet a valós születésnap II. Erzsébet királynő esetében április 21.

A Trooping the Colour - a csapatzászlók ceremoniális bemutatása a hadsereg alakulatainak - 1748 óta a mindenkori uralkodó születésnapjának ünnepsége. Azt azonban, hogy a hivatalos királyi születésnap mindig nyáron legyen, VII. Eduárd király, Viktória királynő fia honosította meg a múlt század első évtizedében. VII. Eduárd születésnapja novemberben volt, amikor a brit időjárás általában alkalmatlan bármiféle nagyszabású szabadtéri rendezvény megtartására, ezért helyezték át a júniusi időpontra a hivatalos ünnepséget. Ez a szokás azóta is megmaradt.

Az elgondolás ezúttal bevált: London népe szombaton kissé felhős, időnként napos időben, kora nyárias melegben köszönthette uralkodóját.

A Trooping
velemenyezd, 2018. június 09. szombat, 14:02
Marathon des Sables a legnehezebb futóverseny
tükröt.

Az elképesztő fizikai igénybevétel mellett a mentális állapot is nagy szerepet játszik, sok minden dől el fejben, hogy mennyire képes az ember feldolgozni a monotonitást. Hat napig folyamatosan úton lenni - ez a fajta kimerültség hétköznapi ember számára ismeretlen, képzeljük csak el az ebből fakadó stresszhelyzeteket. A versenyen bárki elindulhat, aki kifizeti a nevezési díjat, nagyjából ötezer dollárt. Az eddigi legfiatalabb induló és célba érő 16, míg a legidősebb 78 éves volt. Sajnos a brutális megterhelés miatt sokan nem jutnak el a célig, 2007-ben például két halálos áldozata is volt a homokmaratonnak. Ezzel az erőpróbával kapcsolatban nem klisé kijelenteni, hogy mindenki győztes, aki célba ér.

A versenyen az átlagsebesség 3 és 14 km/h között van,
schuro, 2018. április 23. hétfő, 21:06
Szlovák újságíró-gyilkosság - Kuciak utolsó cikkének több szereplőjét őrizetbe vette a rendőrség
tevékenységükkel, illetve kapcsolati hálózatukkal és politikai kötődéseikkel foglalkozó cikkben többször is megjelenik.

A többi őrizetbe vett személy szintén olasz, közülük ketten Antonino Vadalaközvetlen rokonai, egyikük a testvére, Bruno Vadala, a másik pedig unokatestvére, Pietro Catroppa. Az őrizetbe vetteknek sajtóközlések szerint több évre visszamenőleg jelentős, mezőgazdasággal összefüggő üzleti érdekeltségeik vannak Szlovákiában.

Az őrizetbe vett személyeknek - akik közül a legfiatalabb 26, a legidősebb pedig 62 éves - jelenleg a kihallgatása zajlik - mondta el a rendőrfőkapitány, aki szerint a házkutatások során iratokat, több számítógépet és két legálisan tartott fegyvert is lefoglaltak.

Tibor Gaspar a nyomozás eddigi megállapításaira hivatkozva elmondta: mostanra valószínűleg kizárható, hogy a nagymácsédi kettős gyilkossághoz köze lenne annak a kábítószeres bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható két személynek, akiket szerdán állítottak elő, miután kiderült róluk, a múlt héten
velemenyezd, 2018. március 01. csütörtök, 17:12
Timo Boll lesz a legidősebb világranglista-vezető
Az ITTF keddi hírleveléből kiderül, hogy Boll március elsején 36 évesen, 11 hónaposan és 21 naposan veszi majd át a vezetést, s ezzel alaposan megjavítja az eddigi korrekorder svéd Jan-Ove Waldner csúcsát, aki - 1997 októberében - 32 évesen és 28 naposan vezette a világranglistát.

Boll hét év után kerül ismét az első helyre, legutóbb 2011 márciusában vezette a rangsort, azt megelőzően 2003 januárja és májusa, valamint augusztusa és szeptembere között állt az élen.

A klasszis játékos honfitársát, Dimitrij Ovtcharovot váltja az első helyen, utóbbi harmadik a márciusi listán.

"Nagyon örülök. Ez a helyezés visszajelzése az elmúlt hónapokban végzett kemény munkámnak és a kiegyensúlyozott teljesítményemnek. Először 15 éve voltam világelső, s most, néhány nappal a 37. születésnapom előtt ismét az leszek" - mondta Timo Boll.

A nőknél Csu Jü-ling december után ismét az élre áll.Az ITTF honlapján már látható a márciusi világranglista, a legjobb magyar, Póta Georgina a 31. helyen
velemenyezd, 2018. február 27. kedd, 10:02
Évértékelő - Szankciók, fenyegetések, sikeres rakéta- és atomkísérletek éve volt 2017 Észak-Koreában
szemmel nézve ugyanis szembeszállt az ázsiai ország legfőbb ellenségének vezetőjével, ami tovább szilárdította státuszát a rezsimen belül.

A fiatal vezető az idén még jobban bebetonozta magát a rezsim vezetői tisztségébe, s bár ezt főként a nukleáris program sikereinek köszönheti, ehhez a potenciális ellenfeleinek és a kormányzásról másként gondolkodók likvidálása is szükséges volt. A gyanú szerint Kim Dzsong Un februárban meggyilkoltatta féltestvérét, Kim Dzsong Namot, Kim Dzsong Il néhai diktátor legidősebb fiát a Kuala Lumpur-i nemzetközi repülőtéren. A hónap végén az állambiztonsági minisztérium legalább öt tisztségviselőjét végeztette ki kedvenc módszerével, légvédelmi fegyverrel. Hírforrások szerint Kim az egész évben folytatta a tisztogatást olyan magas rangú vezetők között, akik még édesapja, vagy nagyapja, Kim Ir Szen alatt tevékenykedtek.

Néhány szakértő úgy véli, hogy Washington retorikájával ellentétben Kim Dzsong Un nem felelőtlen őrült, hanem pragmatikus vezető, aki bár brutális
velemenyezd, 2017. december 31. vasárnap, 07:20
Grezsa István: a magyarnyelv-tanulási kedvnek csak a tanárhiány szab gátat Kárpátalján
összeomlott a Rákóczi-főiskola telefonos rendszere, s a szervezők azt tervezik, hogy Magyarországról nyugdíjas nyelvtanárokat vonnak be az oktatásba.

Az MTI érdeklődésére Váradi Natália, a Rákóczi-főiskola Felnőttképzési Központjának igazgatója, a magyar nyelvtanfolyamok koordinátora kifejtette, hogy a magyar nyelv oktatása Kárpátalja minden járására kiterjedt. A résztvevőket 45 település 56 helyszínén, 240 csoportban 104 tanár oktatta - fűzte hozzá, megjegyezve, hogy a legfiatalabb jelentkező 7, a legidősebb 78 éves volt.

Grezsa István szerdán Beregszászon, a Rákóczi-főiskolán részt vett és beszédet mondott a Kárpátaljai Magyar Turisztikai Tanács által magyar kormánytámogatással indított idegenvezetői képzés végzőseinek oklevélátadó ünnepségén is. Köszöntőjében a kormánybiztos történelmi pillanatnak nevezte, hogy Kárpátalján első ízben adnak át magyar nyelvű képzésben részt vett 24 idegenvezetőnek államilag elismert oklevelet. Mint hangsúlyozta, igen nagy szükség van a Magyarországgal szomszédos
velemenyezd, 2017. december 20. szerda, 15:52
Vb-2018 - Minden eddiginél több mérkőzés volt a selejtezőben
A nemzetközi szövetség (FIFA) tájékoztatása szerint korábban a vb-k történetében még soha nem játszottak ilyen sok selejtezőt, a sorozat 2015. március 12-én kezdődött és több mint 32 hónap múlva ért véget.

Spanyolország a vb-selejtezők során legutóbb 1993. március 31-én kapott ki - Dániában 1-0-ra -, azóta 63 találkozón nem szenvedett vereséget.

A selejtezőben az ausztrál együttes lépett pályára a legtöbbször, 22 alkalommal. Legutóbb ennyi meccsen a 2002-es vb előtti sorozatban Honduras, valamint Trinidad és Tobago lépett pályára, amelyeknek azonban az ausztrálokkal ellentétben nem sikerült kijutniuk az ázsiai tornára.

Brazília első kijutóként már március 28-én biztosította részvételét.

A 2014-es, brazíliai vb-n szereplő együttesek közül húsz lesz ott Oroszországban, Afrikából viszont Nigéria az egyetlen ismétlő.

A kvalifikációs sorozatban 2457 gólt szereztek a játékosok, a legnagyobb különbségű győzelmet Katar aratta Bhután felett (15-0).

A selejtezők gólkirálya hármas
velemenyezd, 2017. november 16. csütörtök, 15:51
1/12
Képek, videók
Balaton átúszás
dnemethk
2011. november 04. péntek, 18:00
szabó tünde.png
chillik
2017. november 14. kedd, 14:54
Klicsko-Mariusz W..jpg
agica2004
2012. november 11. vasárnap, 15:20
Tibi, Miki, Máriusz, Jani
moncsika77
2008. március 18. kedd, 19:20
Máriusz, Jani, Miki
moncsika77
2008. március 18. kedd, 19:11
Laci, Máriusz, Jani, Miki
moncsika77
2008. március 18. kedd, 19:06
Mihály napi rendezvény
irmus
2015. október 14. szerda, 07:09
Solt évzáró rendezvény3.j
rzsi-
2015. január 24. szombat, 12:29
Solt évzáró rendezvény1.j
rzsi-
2015. január 24. szombat, 12:29
vilag-legidosebb-ember e-2
sz719eszter
2016. május 26. csütörtök, 16:20
A világ legidősebb orvosa
sanci81
2015. július 06. hétfő, 18:41
Gyuri, a legidősebb fiam
mandala1946
2013. április 27. szombat, 18:48
hazánk legidősebb embere
lacipecsenye
2012. július 03. kedd, 16:28
A legidősebb unokám Tamás
gyongyjovo
2012. március 13. kedd, 10:26
Legidősebb unokám: Arnold
kutierzsi
2012. február 05. vasárnap, 21:20
Címkék
közlemény szerint, ígéretének azonban, első helyen, legnagyobb különbségű, rendezvény szerdai, Rákóczi-főiskola Felnőttképzési Központjának, 6-11 éves, rezsim vezetői, eddigi legidősebb, klasszis játékos, múlt héten, ázsiai ország, Váradi Natália, eset után, sportért felelős, sorozat 2015,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.