Belépés
2019. január 20. vasárnap | 3. hét | 20. nap | 18:38 | Fábián, Sebestyén
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
02 - Drunvalo Melchizedek - Az Élet Virágának ősi titka
számítottak, aki már túl van például a matekvizsgán, míg másokon még nem. Sok olyan dolgot ismertek, amiről még az őket megelőző csoportoknak nem volt tudomásuk. Törvényes engedélyt kaptak a Galaktikus Tanácstól, hogy abban az időben a Föld bolygón evolúciós pályára léphessenek. Számos olyan fogalmat és ismeretet hoztak magukkal, amelyekről az őket megelőző földi embereknek fogalmuk sem volt, minthogy még nem érték el a tudatosságnak azt a fokát. Úgy gondolom, e kölcsönhatás voltaképpen jótékony hatást gyakorolt a földi emberek evolúciós fejlődésére. Letelepedésük nem okozott semmilyen problémát.

Ellenben a másik, az idő tájt a Földre lépett faj hatalmas bajok okozójává vált. Ez a csoport a közeli Mars bolygóról települt át. (Tudom, hogy ez furcsán hangozhat, s még ennél furcsábban hangzott mindez 1985-ig, mielőtt Richard Haagland és mások elméleteikkel nyilvánosság elé nem léptek.) A Földön kialakult helyzet mára már nyilvánvalóvá vált, hogy ugyanez a faj még manapság is jelentős gondokat okoz. A
eposz, 2019. január 11. péntek, 05:34
A bulgáriai Plovdiv és az olaszországi Matera idén Európa két kulturális fővárosa
cirill ábécével vagy részt vehetnek a nyugat-balkáni, roma és török közösségek színházi előadásain.

Matera programja különös figyelmet fordít a társadalmi és kulturális befogadásra, illetve az együttműködésen alapuló innovációra. A program kiemelt részét képezi többek között az Ars Experandi nevű kiállítás, amely kortárs szemmel vizsgálja a földalatti építészet történetét, kultúráját, valamint a Poetry of primes (A prím számok költészete) című kiállítás, amely a matematikának a művészek munkájára gyakorolt hatását mutatja be a különböző korokban. Matera fog emellett otthont adni a Cavalleria Rusticana (Parasztbecsület) című opera szabadtéri előadásának, valamint további 27 projektnek, amelyeket a város a helyi közösségekkel és európai partnereivel közösen tervezett meg.

"Plovdiv és Matera programjai jól mutatják, hogy miként képzelik el mind saját jövőjüket, mind Európa jövőjét, és egyúttal ünnepelik több évszázadra visszanyúló, rendkívüli örökségüket" - jelentette ki Navracsics Tibor oktatásért,
velemenyezd, 2019. január 03. csütörtök, 14:58
Hitelminősítés - Felminősítette Ukrajnát a Moody's
elemzésében.

A cég helyzetértékelése szerint a Kercsi-szoros közelében november végén történt orosz-ukrán tengeri incidens - amelyben Oroszország elfogott huszonnégy ukrán tengerészt és elfoglalt három ukrán hadihajót - valószínűleg csak minimális hatással lesz az Ukrajnát terhelő, egyébként is magas geopolitikai kockázatokra, hacsak a helyzet nem eszkalálódik tovább, de ezt a Moody's valószínűtlennek tartja.

Az incidens után Ukrajna által kihirdetett, korlátozott érvényű hadiállapot nagyon csekély hatást gyakorolt a fogyasztói és a befektetői bizalomra. Ezt jelezte az is, hogy az ukrán valuta gyengülése igen rövid ideig tartott, és a folyamat néhány napon belül visszafordult - áll a Moody's elemzésében.

A hitelminősítő szerint az ukrán gazdaságot terhelő, lefelé ható kockázatok akkor is kezelhetők maradnának, ha az azovi-tengeri ukrán kikötők működését Oroszország ismét megbénítaná, mivel a tengeren lebonyolított ukrán exportszállítások nem egészen 10 százaléka indul ezekből a kikötőkből, és
velemenyezd, 2018. december 22. szombat, 07:11
Klímaegyezmény - WHO: a párizsi megállapodás végrehajtása évente egymillió életet menthet
egészség romlására is. Az éghajlatváltozás fő okozójaként Ghebreyesus a fosszilis tüzelőanyagok égetését jelölte meg.

Az ENSZ égisze alatt működő WHO által készített, Katowicében szerdán ismertetett, az MTI-nek is eljuttatott dokumentum leszögezi: a levegőszennyezés évente 7 millió ember halálát okozza világszerte, az ezzel járó veszteséget a dokumentum készítői 511 billió dollárra becsülik.

A világ tizenöt, a legtöbb üvegházhatású gázt kibocsátó országában a levegőszennyezés egészségre gyakorolt, pénzben kifejezett káros hatása a bruttó hazai termék (GDP) több mint 4 százalékát teheti ki becslések szerint, miközben a párizsi egyezmény végrehajtásához szükséges intézkedések a globális GDP 1 százalékával egyenlő ráfordításokat kényszerítenék ki.

A jelentés szerint a klímavédelem nyomán világszerte javulhatna az emberek egészsége, ennek értékét szakemberek a klímavédelmi politika költségeinek kétszeresére becsülik. A haszon aránya a ráfordításokhoz képest például Kínában és Indiában még
velemenyezd, 2018. december 05. szerda, 13:01
Női kézilabda Eb - Kovacsics Anikó: még tudatosabb játékra van szükség
kifejtette, Penára nehéz felkészülni, mert komplex játékos.

"Az lesz a meccs egyik kulcsa, hogy őt mennyire tudjuk megfogni, bár a hollandok ellen a többiek is eléggé kivették a részüket a meccsből. Nerea ugyanúgy ismer minket, ezért még tudatosabb játékra van szükségünk, a megbeszélt taktikát be kell tartanunk" - szögezte le Kovacsics.

Kim Rasmussen szövetségi kapitány úgy fogalmazott, jó volt viszontlátni a megbeszélt dolgokat a horvátok ellen, de még mindig nem teljesen kapta vissza azt, amit gyakoroltak. Hozzátette, nagy szükség volt a győzelemre, amit elsősorban annak köszönhetnek, hogy nagyot harcoltak védekezésben.

Nerea Pena elmondta, a horvátok elleni győztes meccsük nagyon jó volt, a csapat tudta, hogy kulcsfontosságú a mérkőzés, és nagyszerűen összpontosított.

"Kreatívan, dinamikusan kézilabdáztunk, sok dolgot megvalósítottunk abból, amit gyakoroltunk. Nem tudom, mire lehetünk képesek ezen a tornán, hiszen új csapatunk van, mi sem tudjuk, mit várhatunk magunktól, éppen ezért
velemenyezd, 2018. december 04. kedd, 11:33
Krónika 8. rész (egészségügyi törvények, felsőoktatás)
emelte ki.

A Fudan Egyetem magyarországi felsőoktatási tevékenységének támogatásáról szóló magyar-kínai megállapodás kihirdetése

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára expozéjában azt mondta: a Magyarország és Kína között a sanghaji központú Fudan Egyetem magyarországi felsőoktatási tevékenységének támogatásáról szóló megállapodás hasznossága kétségbevonhatatlan a magyar hallgatók lehetőségeit és a versenyképességre gyakorolt kedvező hatást illetően.

Magyarország eddig is kiemelt és stratégiai partnerként tekintett Kínára, amely elismeréssel és érdeklődéssel fordul Magyarország felé - hangsúlyozta az államtitkár. Hozzátette, a kapcsolatok minden területén - az oktatásban is - számos projekt, kezdeményezés indult és működik sikeresen.

A magyar és a kínai felsőoktatás a korábbiaknál is szélesebben működhet együtt, a Fudan Egyetem itteni működése magyarországi érdek, és elősegíti a kapcsolatok elmélyítését is - zárta
velemenyezd, 2018. november 29. csütörtök, 23:12
A modern ember idejében is élt még a szibériai "unikornis"
Az állat hosszú tülköt viselt az orrán. Új bizonyítékok szerint a megtermett állat valószínűleg azért halt ki, mert túl válogatós volt táplálkozáskor - olvasható a BBC hírportálján.

A tudósok szerint ha sikerül többet megtudni az Elasmotherium sibericum orrszarvúféle kihalásáról, az segíthet megmenteni a Földön még élő rinocéroszokat.

Az orrszarvúkat jelenleg a kihalás veszélye fenyegeti, mivel élőhelyükre különösen érzékenyek - mondta Adrian Lister, a londoni Természettudományi Múzeum kutatója, a tanulmány vezetője.

"Bármilyen változás következik be a környezetükben, az veszélyt jelent számukra. És természetesen azt megtanultuk a fosszíliákból, hogy ha egy faj egyszer eltűnik, akkor ennyi, akkor az örökre eltűnt" - fogalmazott a szakértő.

A becslések szerint a négy tonnát nyomó, fején különleges tülköt viselő állat egészen 39 ezer évvel ezelőttig, a modern emberrel egy időben élt a Földön. Eddig úgy vélték, az Elasmotherium sibericum 200-100 ezer éve kihalt.

Huszonhárom
velemenyezd, 2018. november 27. kedd, 18:49
Krónika 4. rész (kérdések)
átlagbér pedig csak bruttó 240 ezer forint, aminek a nettója nem éri el a 160 ezret. Az átlagos dolgozók közül tízből heten az átlagbér alatt keresnek - fogalmazott.

Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikai államtitkára leszögezte: a hazai átlagkeresetek dinamikus növekedése ténykérdés, a garantált minimálbér és a bérminimum pedig esetenként az átlagkereseteknél magasabb mértékben növekszik. Az államtitkár kérte a képviselőt, hogy vegye figyelembe a családi kedvezmények bérekre gyakorolt hatását.

Fidesz: hogyan lehet biztosítani, hogy a határvédelem nemzeti hatáskörben maradjon?

Pócs János (Fidesz) arról érdeklődött, hogy milyen tervei vannak a kormánynak a határvédelemmel kapcsolatban?

A politikus párhuzamot vont azzal, hogy 1702-ben I. Lipót császár eladta a jászok és kunok lakta területet a német lovagrendnek. A jászoknak ezt később a korábbi kiváltságaikkal együtt vissza kellett vásárolniuk - tette hozzá.

Ma is mások akarják megmondani, hogy kivel éljünk, milyen
velemenyezd, 2018. október 08. hétfő, 15:02
Amerikai importvámok - Londoni elemzők: több milliárd font brit exportot érintenek a büntetővámok
Az egyik legtekintélyesebb londoni gazdasági-üzleti elemzőcég, a Centre for Economics and Business Research (CEBR) hétfőn ismertetett tanulmánya szerint a ház modellszámításai azt mutatják, hogy az amerikai vámintézkedések az idén eddig több mint 1,9 milliárd font (692 milliárd forint) brit exportra gyakoroltak hatást.

Mivel valószínű, hogy az Egyesült Államok még további vámokat vet ki az amerikai piacra irányuló kínai exportra, az intézkedés által érintett brit áruexport értéke elérheti a 3,4 milliárd fontot (1240 milliárd forintot) - áll a CEBR elemzésében.

A ház szerint az Európai Unió acél- és alumíniumexportjára kivetett 25, illetve 10 százalékos amerikai vám közvetlenül és együttesen 389 millió font értékű brit exportot érint éves szintre számolva.

Az eszkalálódó amerikai-kínai kereskedelmi háború azonban a CEBR londoni elemzőinek számításai szerint ennél sokkal nagyobb brit exportot érint, ugyanis az amerikai piacra irányuló kínai exportból hozzávetőleg 3 milliárd fontnyit olyan
velemenyezd, 2018. október 01. hétfő, 17:43
Véssey Gábor festményeiből és szobraiból nyílik kiállítás Budapesten
Véssey Gábor festőművész, az Magyar Művészeti Akadémia (MMA) rendes tagjának tárlata az utóbbi 30 év alkotásaiból mutat be válogatást - olvasható az MMA honlapján.

A művész által gyakorolt képzőművészeti műfajok közül az olajtempera táblaképei, valamint szobrai lesznek láthatók a kiállításon november 18-ig. Figurális képei ironikus és expresszív hangvételükkel reflektálnak mindennapi világunkra. A legújabb festményei mellett láthatók lesznek az eddig még ki nem állított képsorozatai is, amelyekben a művész a hozzá közel álló alkotók munkáira hommage-okban és parafrázisokban reflektál.

A kiállítás alkalmából a MMA Kiadó összefoglaló albumot is megjelentet.

Véssey Gábor igen termékeny alkotó - több száz pasztell, nagyjából 100 darab olajkép és 35-40 gouache mellett megszámlálhatatlan mennyiségű grafika létrehozása fűződik a nevéhez. Rendszeresen készít rajzokat irodalmi művekhez, illusztráció-sorozatokat kreál, grafikai albumokat ad ki.

A művész 1948-ban született Budapesten. A
velemenyezd, 2018. szeptember 29. szombat, 08:00
1978. szeptember 28-án, azaz 40 éve hunyt el I. János Pápa
elég, ha a nyakánál és a csuklójánál vasalja, a többi úgysem látszik. Mindez azután történt, hogy a vacsora előtt titkárával, John Magee ír pappal közösen mondott imádság közben a pápa rosszul lett, erős mellkasi fájdalmat érzett. Nem akarta értesíteni orvosát, aki így csak másnap szerzett tudomást a rosszullétről, amikor az egyházfő már halott volt.
- November 7-én, a kötet megjelenésének napján ülésezik a Vatikánban a Szentek Ügyeinek Kongregációja, hogy kimondja, Albino Luciani hősies fokon gyakorolta az erényeket. A boldoggá avatási eljárás során két olyan csodát vizsgálnak, amelyek I. János Pál közbenjárásának tulajdoníthatók. Ideje, hogy visszatekerjük a történelem szalagját. Hogy onnan induljunk el újra, a végétől. Az utolsó életjelektől azon az estén, 1978. szeptember 28-án" - áll a jegyzőkönyvben, Margherita Marin nővér vallomásában, amelyet 2009. május 12-én rögzítettek Trentóban a kanonizációs eljárás során. A nővér az elsők között volt, akik holtan találták Luciani pápát.
maroka, 2018. szeptember 28. péntek, 19:30
1/101
Képek, videók
Drunvalo Melchizedek.jpg
cipello
2010. május 26. szerda, 13:45
Az élet virágának
irmus
2011. február 13. vasárnap, 10:51
Melchizedek5.jpg
sz719eszter
2017. szeptember 17. vasárnap, 12:17
Élet virága-melchizedek_h
margoboszi
2014. november 15. szombat, 15:33
Melchizedek.jpg
zafir28
2010. november 23. kedd, 11:38
Na, őket jól megelőzöm!
sikersiker
2009. október 20. kedd, 14:55
kiváló emberek1013.jpg
maroka
2018. október 13. szombat, 20:38
Legerősebb emberek...
cipello
2018. szeptember 24. hétfő, 11:10
a lassú emberek.jpg
sz719eszter
2018. augusztus 09. csütörtök, 13:12
Figyelj oda az emberekre
sanci81
2018. augusztus 03. péntek, 18:41
engedd hogy az emberek.jp
sz719eszter
2018. július 31. kedd, 18:24
Az embereknek szükségük v
sanci81
2018. július 26. csütörtök, 17:29
vannak emberek.png
sz719eszter
2018. július 12. csütörtök, 18:49
a negatív embereknek.jpg
sz719eszter
2018. június 04. hétfő, 18:56
a legnagyszerűbb emberek.
sz719eszter
2018. május 23. szerda, 19:06
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.