Belépés
2019. június 20. csütörtök | 25. hét | 171. nap | 11:34 | Rafael
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Sörlevesek
jegeljük.
Jó még ribizliből és nem túlérett sárgabarackból is.

MÉZES SÖRLEVES
Hozzávalók: 1,2 l barna sör, 0,5 dl méz, 4 g szegfűszeg, 4 g fahéj, 4 g kardamom, 10 g liszt, 1 dl tej, 1 db tojássárgája, 4 g gyömbérgyökér

Elkészítése: A tejet, a tojássárgáját 1 dl barna sört és a lisztet leveses tálba habverővel simára keverjük. A maradék barna sört a mézzel, a szegfűszeggel, a fahéjjal, a kardámommal felforraljuk, majd állandó keverés közben az összekevert anyagokhoz adjuk. Vízfürdőbe állítjuk, és tálalásig gyakran megkeverjük. Tetejére frissen reszelt gyömbért szórunk, azonnal tálaljuk. A sörlevest változatosabbá tehetjük, ha tálaláskor előző nap beáztatott asztalt-gyümölcsöket, vagy ananászt adunk. Készíthetjük alkohol és szénhidrátmentes sörből is.

NÉMET SÖRLEVES
Hozzávalók: 1 l sör, őrölt fahéj, 5 dl erőleves, 1 dkg gyömbér, 1 ek cukor, 1 ek fehérbor, 4 szelet pirított kenyér, szerecsendió, reszelt citromhéj, 1 tojássárgája, 5 dkg liszt, 5 dkg vaj,
bkisseva, 2018. február 08. csütörtök, 10:39
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei
cukorral krémesre keverjük. A lisztet vegyítjük a kakaóporral, majd óvatosan a tojáshabbal is. A tésztát egyenletesen elosztjuk a tepsiben, majd 200 fokos sütőben 12 percig sütjük. Enyhén benedvesített cukorral megszórt konyharuhára borítjuk, és lehúzzuk róla a sütőpapírt. A piskótát a kendő segítségével a hosszabb oldalától kezdve feltekerjük, majd hűlni hagyjuk. A meggyet megmossuk, kimagozzuk, vagy szűrőben lecsepegtetjük, és összeforgatjuk a vaníliás cukorral. A bevonót darabokra törjük, és forró vízfürdőben kevergetés közben megolvasztjuk. Azonnal kiolajozott tálcára öntjük, és dermedni hagyjuk. A tejszínt habfixálóval habbá verjük, hozzáadjuk a cseresznyepálinkát is. A piskótalapot széthajtjuk, rásimítjuk a tejszín harmadát, és eloszlatjuk rajta a meggyet. A piskótát hosszában feltekerjük, tálcára helyezzük, és megkenjük a maradék habbal.



Feketeerdő torta (12 szelet)

1 tábla tejcsokoládé
5 tojás
5 evőkanál + 4 evőkanál meggypálinka
20 dkg
bkisseva, 2017. május 11. csütörtök, 08:45
Tejfölös gyümölcsös torta sütés nélkül
700 gramm tejföl;
400 g keksz;
1 csésze cukor;
30 gramm zselatin;
150 g vizet.

Elkészítés:

Először is készítsünk a kocsonya. Kövesse az utasításokat, és várja meg a teljes keményedés. Amikor a zselé megköt teljesen, vágjuk apró darabokra.
A cookie-k a krach (nem túl apróra). Ha ez túl merev, akkor áztassa enyhén vízben vagy tejben.
Keverjük össze a vizet a zselatin megduzzadnak utolsó. Amikor megduzzad, tegye az edényt vízfürdőbe, és lehetővé teszik a oldódását zselatin . Alaposan keverjük.
Most, keverjük össze a tejszínt a cukorral. Akkor ostor meg a mixer a legalacsonyabb sebesség, mert a tejszín lesz folyadék.
Lassan indul, és óvatosan öntsük a tejfölt kissé lehűlt zselatint, folyamatos keverés közben egy kanállal összetételét.
Most adjuk hozzá a keverékhez szeletelt zselé és törött kekszek, minden gondosan keverjük össze, és vár néhány óra vagy egy éjszakán át a hűtőszekrényben.
Fordítsa a
bkisseva, 2017. február 01. szerda, 13:28
Duna hullámai, rózsaszín változata
kihűlni.

A töltelékhez, keverjük össze a puding por 2 evőkanál cukor és a szirup befőtt 4, a teljes oldódásig. Ha szirup kompót nem eléri a 400, tele van tejjel, mielőtt a 4 kanál pudingpor.

A többi szirupot felforraljuk. Amikor elkezd forrni, hogy a fazék le a tűzről, hozzáadjuk a pudingport kompozíció, visszanyeri serpenyőben a tűzhelyen alatt alacsony lángon, és keverjük folyamatosan, egy habverővel.
Amikor kötve textúra, távolítsa el pan a tűzről, fedjük le fóliával, és tegyük hideg vízfürdőbe, amíg teljesen lehűl. Ha az edényt, amikor találtak, és belül fölött tejszín sűrített vízcseppek figyelhetők, áramolnak.

Míg puding hűl, lágy vajat, elérte a szobahőmérsékletet, keverjük össze porcukorral és egy teáskanál vanília-kivonat 5 percig.

Amikor a tészta teljesen kihűlt, akkor kezdődik, hogy keverje a vajkrém puding. Adjunk hozzá egy evőkanál puding vajkrém, keverés és minden hozzáadás után. Ez addig folytatódik, amíg a végén a puding.
Nyert tejszín
bkisseva, 2017. január 25. szerda, 11:04
Nagy sláger a gyógynövényes méz – otthon is elkészith
tárolni.


Melegítés nélkül

Elkészítés

Helyezzük a növényeket egy tiszta üvegbe. Öntsük rá a mézet, keverjük jól össze és szorosan zárjuk le az üveget. Hagyjuk melegen 5-7 napig érni, hogy a méz kivonja a szükséges hatóanyagot (vagy tovább, ha azt szeretnénk, hogy karakteresebb ízű legyen). Minden nap forgassuk meg néhányszor az üveget és figyeljünk arra, hogy a gyógynövényeket átjárja, lefedje a méz.

Egy hét múlva melegítsük át vízfürdőben a mézes keveréket ( maximum 40 fok), és mikor elég folyékony, akkor szűrjük át egy másik üvegbe. Azonnal használhatjuk!
Kedvelt ízkombinációk

Levendula + kardamom

Jól illeszkedik sima joghurthoz, vanília fagylalthoz vagy friss bogyókkal.

Gyömbér + citromhéj

Használhatjuk teához vagy adjuk egy forró puncshoz. Mivel ez a méz a legcsípősebb, óvatosan az adagolással!

Rozmaring
inrid77, 2016. július 03. vasárnap, 15:55
Séf praktikák 1
színét és a frissességét.

15. Kiadósabb lesz a hagyma, ha nem aprítjuk, hanem reszeljük. Nem esik szét a reszelésnél, ha egy vékony barna hártyát hagyunk rajta.

16. Takarékosabban készülhet a házi majonéz, ha keverés közben az olaj mellett citromos vizet is adagolunk hozzá.

17. A kiszáradt mustárt újra felhasználhatjuk, ha kevés ecettel vagy fehérborral, olajjal és egy csipet cukorral ismét krémesre keverjük.

18. A kikristályosodott, beszáradt mézet meleg vízfürdőben olvaszthatjuk ki, így nem károsodnak a hatóanyagai.

19. A kenyértartóba érdemes néhány szem rizst vagy kockacukrot tenni, ami felszívja a felesleges nedvességet, így elkerülhetjük a pékáru penészesedését.

20. Nem lesz nedves és csomós a só, a paprika, ha összekeverjük néhány szem rizzsel, és csak ezután töltjük a szóróba.


Konyhai praktikák


A friss fokhagymagerezdeket ne vágjuk apróra, hanem késsel törjük össze, vagy
klementinagidro, 2015. április 16. csütörtök, 14:32
Így lesz gyönyörűen virágzó az orchideád!
Így lesz gyönyörűen virágzó az orchideád!

Az orchidea az egyik legcsodálatosabb virágok egyike, büszkén tesszük ablakba vagy jól látható helyre. Igazán akkor szomorodunk el, ha a virágok eltűnnek, és csak a csupasz szárat, leveleket nézegethetjük. Hogyan gondozzuk, hogy ismét nyíló virágokat lássunk? Segítünk!

Ha mi magunk vásárolunk orchideát, legyünk nagyon körültekintők! Először is a leveleit nézzük meg, hiszen nem mindig a sötétzöld színű tűnik igaznak. Ez az egészséges szín gyakran a nagy mennyiségű tápoldatnak köszönhető, amely csak egy-két hétig tartja megtévesztően remek állapotban növényt. Fontos azt is megnézni, vajon épek-e a levelek, nincsenek-e rajtuk sötét foltok vagy fehér, vattaszerűen nyúlós pöttyök. Olyan növényt válasszunk, amelynek már pár bimbója kinyílt. Hideg időben mindenképpen gondoskodjunk arról, hogy kellő védelmet kapjon, amíg hazaérünk vele. Az is jusson eszünkbe, hogy a mi éghajlatunk bizony nem hasonlít választott virágunk természetes
horvathnemagdi, 2014. április 11. péntek, 19:23
Mézes puszedli
Hamarosan elkezdhetjük a mézesek sütését.
Nagyon jó receptet hoztam,1 hónapig eláll zárt dobozban.
Mézes puszedli

Hozzávalók kb. 70-80 darabhoz:
50 g vaj/margarin,
60 g barna- vagy kristálycukor,
125 g méz, 1 citrom,
250 g finomliszt,
1 tasak (12 g) sütőpor,
1-1 mokkáskanál őrölt fahéj, szegfűszeg, szerecsendió,
1 tojás,
liszt a formázáshoz.

A díszítéshez és a mázhoz:
100 g mogyoró, mandula dió, pisztácia vegyesen,
100 g tortabevonó étcsokoládé,
1-2 kk. cukorgyöngy vagy színes szórócukor

Elkészítése:

A vajat/margarint, a barna cukrot és a mézet kisebb lábaskában, mérsékelt tűzön, folyamatosan kevergetve addig forrósítjuk, amíg a cukor teljesen el nem olvad .
Az edényt hideg vízbe állítjuk, a mézes keveréket kihűtjük.
Közben a citromot forró, folyó víz alatt alaposan megmossuk-sikáljuk, hogy a viaszos tartósítóanyagot eltávolítsuk a felületéről, szárazra töröljük.
Összekeverjük a lisztet
suzymama, 2013. november 29. péntek, 16:30
Séf praktikák - 3
színét és a frissességét.

15. Kiadósabb lesz a hagyma, ha nem aprítjuk, hanem reszeljük. Nem esik szét a reszelésnél, ha egy vékony barna hártyát hagyunk rajta.

16. Takarékosabban készülhet a házi majonéz, ha keverés közben az olaj mellett citromos vizet is adagolunk hozzá.

17. A kiszáradt mustárt újra felhasználhatjuk, ha kevés ecettel vagy fehérborral, olajjal és egy csipet cukorral ismét krémesre keverjük.

18. A kikristályosodott, beszáradt mézet meleg vízfürdőben olvaszthatjuk ki, így nem károsodnak a hatóanyagai.

19. A kenyértartóba érdemes néhány szem rizst vagy kockacukrot tenni, ami felszívja a felesleges nedvességet, így elkerülhetjük a pékáru penészesedését.

20. Nem lesz nedves és csomós a só, a paprika, ha összekeverjük néhány szem rizzsel, és csak ezután töltjük a szóróba.


Konyhai praktikák




A friss fokhagymagerezdeket ne vágjuk apróra, hanem késsel törjük össze, vagy
mbond047, 2013. május 31. péntek, 10:35
Teával a szép bőrért
bőr lágyabbá, simábbá válik.

Rooibos krém

Összetevők: 100 ml víz, 2 teáskanál Rooibos tea, 20 ml jojoba-, vagy mandula olaj, 20 gr kakaóvaj, 10 gr méhviasz.

Elkészítés: a vizet forraljuk fel, hagyjuk hűlni 5 percig, majd öntsük a Rooibosra. Hagyjuk ázni 5 percig, azután szűrjük le, a jojoba vagy mandula olajat és a kakaóvajat hevítsük fel, öntsük hozzá a teát és alaposan keverjük össze. Főzzük addig, míg a víz elpárolog, és a tea és az olaj összeáll. Nem ég oda, ha vízfürdőbe állítjuk az edényt. Ha víz elpárolgott, adjuk hozzá a méhviaszt és keverjük simává. Tegyük tégelybe és hűtsük kenőcs állagúra.

A krém kiváló az igénybe vett bőr mindennapi ápolására.

Rooibos-maszk

Összetevők: 120 ml víz, 1 evőkanál Rooibos, 3 evőkanál búzacsíra, 1 evőkanál méz.

Elkészítés: A vizet forraljuk fel, 5 percig hagyjuk hűlni, majd öntsük a Rooibosra. Hagyjuk ázni 5 percig, majd szűrjük le és hűtsük ki, közben keverjük össze a búzacsírát és a mézet.
fejesnemagdi, 2013. február 25. hétfő, 12:17
***mézes***PUSZEDLI***
Hozzávalók
A tésztához
50 g Rama
60 g barna, vagy kristálycukor
125 g méz
1 citrom
250 g finomliszt
1 tasak (12 g) sütőpor
1 mk. őrölt fahéj
1 mk. őrölt szegfűszeg
1 mk. őrölt szerecsendió
1 tojás
liszt a formázáshoz
A díszítéshez és a mázhoz
100 g mogyoró, mandula dió, pisztácia vegyesen
100 g tortabevonó étcsokoládé
1-2 kk. cukorgyöngyElkészítés

1.A Ramát, a barna cukrot és a mézet kisebb lábaskában, mérsékelt tűzön, folyamatosan kevergetve addig forrósítjuk, amíg a cukor teljesen el nem olvad. Az edényt hideg vízbe állítjuk és a mézes keveréket kihűtjük.
2.Közben a citromot forró, folyóvíz alatt alaposan megmossuk, sikáljuk, hogy a viaszos tartósítóanyagot eltávolítsuk a felületéről, majd szárazra töröljük.
3.Összekeverjük a lisztet a sütőporral és az őrölt fűszerekkel, majd belereszeljük a citromhéjat. A kihűlt mézes
bubszi, 2012. december 15. szombat, 07:56
Karácsonyra- cukorbetegeknek
a húslevessel és közepes hőmérsékleten, lefedve pároljuk kb. 1 órán keresztül, vagy amíg puha nem lesz. Párolt barna rizs körettel kínáljuk.


Citromkrém (flan)
Hozzávalók:
- 5 nagy tojás
- 75 g édesítőszer
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 10 g vanília kivonat
- 5 dl sovány tej

A sütőt előmelegítjük 180 °-ra. A tojásokat, édesítőszert, citromlevet és héját, a vaníliát és a tejet összeturmixoljuk. Az így készült krémet formákba öntjük, majd vízfürdőbe tesszük (egy hőálló edényt félig megtöltünk vízzel és ebbe állítjuk a kis formákat) majd betoljuk a sütőbe kb. félórára. Ha a beleszúrt kés vagy fogpiszkáló tisztán jön ki, akkor kivesszük a sütőből és kihűlve fogyasztjuk.

Nem kell lemondani a karácsonyi bejgliről sem, édesítőszerrel az is elkészíthető. Ettől függetlenül a dió, mák és liszt miatt ezt is csak mértékkel szabad fogyasztani.

Bejgli cukorbetegeknek

Hozzávalók:
- fél kg liszt
- 15 dkg vaj
- 2 dkg
pacsakute, 2012. december 06. csütörtök, 20:07
1/4
Képek, videók
sorleveles.png
sz719eszter
2016. február 10. szerda, 12:18
Lisztet örlö Nö.png
farkas1945
2011. február 11. péntek, 15:55
Erre szórjuk a lisztet
dorist
2006. november 24. péntek, 23:47
A maradék idő.jpg
cipello
2018. május 18. péntek, 14:50
A maradék idő
irmus
2017. január 15. vasárnap, 09:45
a maradék
snbela44
2016. március 18. péntek, 08:47
maradék + édes burgonya
sarkadykati
2015. december 28. hétfő, 12:35
Katona Bálint - Maradék i
margoboszi
2015. november 24. kedd, 12:20
Maradék csendem...jpg
jozsuzsa
2015. szeptember 27. vasárnap, 20:07
A maradék idő.jpg
sznejuci
2015. szeptember 26. szombat, 16:34
Neszeszer maradékból
foltoskata
2014. szeptember 07. vasárnap, 21:49
a maradék
sarkadykati
2014. június 28. szombat, 02:36
a maradék dödölle
snbela44
2013. december 29. vasárnap, 23:45
Címkék
krém kiváló, egészséges szín, kendő segítségével, sörlevest változatosabbá, olaj mellett, kakaóvajat hevítsük, olaj összeáll, vizet forraljuk, viaszos tartósítóanyagot, kiszáradt mustárt, csupasz szárat, piskótát hosszában, kenyértartóba érdemes, teljes keményedés, edényt hideg, virágok eltűnnek,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.