Belépés
2019. június 20. csütörtök | 25. hét | 171. nap | 01:13 | Rafael
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Elméletben készülődök
<< A nagyi régi receptje: káprázatos diós, mákos bejgli, nem csak karácsonyra!


Hozzávalók

Hozzávalók (4 rúdhoz) a tésztához

60 dkg rétesliszt
12 dkg porcukor
1 kávéskanál só
25 dkg puha vaj
2 tojás
1-1,5 dl tej
2 dkg élesztő
a töltelékhez
40 dkg darált dió
25 dkg cukor
1 dl víz
1 evőkanál vaj
1 citrom reszelt héja
1 teáskanál vaníliakivonat
1 kávéskanál őrölt fahéj
40 dkg darált mák
25 dkg cukor
1 dl víz
1 evőkanál vaj
1 citrom reszelt héja
1 teáskanál vaníliakivonat
30 dkg mazsola (elmaradhat)
a tetejére
1 nagy tojás


Elkészítése

A mazsolát megmossuk és meleg vízbe áztatjuk
sarkadykati, 2017. december 13. szerda, 09:53
Karácsonyi receptek
tesszük és az előmelegített sütőbe helyezzük.
Villanysütőnél: 175-200 C, gázsütőnél 3-4-es fokozat, sütési idő kb. 10-15 perc.
Bevonat: 17,5 dkg porcukrot átszitálunk, 4-5 evőkanál narancslikőrrel vagy citromlével simára keverjük úgy, hogy sűrűnfolyós masszát kapjunk. Ezzel a karikákar bevonjuk. Kandírozott narancsszeleteket kis darabkákra vágunk, a süteményt ezzel díszítjük.

Fenyőfatorta
A tésztához: 4 tojás, 4-4 evőkanál cukor és liszt, fél mokkáskanál sütőpor, vaj.
A töltelékhez, díszítéshez: 15-15 dkg vaj és porcukor, rumaroma, 10-10 dkg finomra darált mogyoró és durvára vágott mogyoró, 1 rúd zöld marcipán, színes cukorkák és gyöngyök.
A tojássárgákat alaposan elkeverjük a cukorral, a tojásfehérjét kemény habbá verjük. Habverővel verve a fehérjehabhoz adjuk a cukrozott tojássárgáját, majd fakanállal kevergetve lassan beleszórjuk a sütőporos lisztet. Kivajazott fenyő alakú formába öntjük a masszát, és előmelegített, közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük. A kihűlt
bkisseva, 2017. december 12. kedd, 10:23
Flódni helyett - Szovák karácsonyi sütemény
töltelék, amihez a hozzávalókat egy lábasban összekevertük, feltettük főni, forrástól számítva 2 percig főzzük és kihűtjük. A diós töltelékre egy újabb kinyújtott tésztalap kerül, erre tesszük rá a mákos tölteléket (a hozzávalókat összekeverjük, és forrástól számított 2 percig főzzük, majd kihűtjük). Egy újabb tésztalappal fedjük le, megkenjük a lekváros töltelékkel (amihez a hozzávalókat összekevertük).
A lekváros töltelékre kerül a 4. tésztalap, amit a túrós töltelékkel kenünk meg (ehhez a töltelékhez a hozzávalókat alaposan elkeverjük). A túrós töltelékre kerül az utolsó, 5 tésztalap, amit tejjel meglocsolunk.
A süteményt egy 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük (a tészta akkor jó, ha már a széle elválik a tepsi oldalától). A sütemény tetejét porcukorral megszórjuk, és már tálalhatjuk is. Jó étvágyat!%1

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak
bkisseva, 2017. november 21. kedd, 13:09
Napokig eltartható puha diós tekercsek
Napokig eltartható puha diós tekercsek

Egyszerre nagyobb adagot is készíthetsz belőle, mert hosszú ideig puha marad.

Hozzávalók:

1 evőkanál porcukor,
150 g tejföl,
20 g vaj,
250 g liszt,
1/3 teáskanál só,

A töltelékhez:

80 g cukor,
1 evőkanál víz,
80 g dió.

A tetejére:

2 evőkanál porcukor

Először készítsük el a tölteléket, aprítógépben daráljuk le diót, majd adjuk hozzá a vízben feloldott 80 g cukrot és keverjük össze.

Olvasszuk fel a vajat, majd adjuk hozzá a tejfölt és a sót. Keverjük hozzá a lisztet és a porcukrot. Gyúrjuk össze a tésztát, rugalmas masszát kapunk.
A tésztát úgy osszuk el, hogy kb. 20 g-s golyókat formázzunk belőle.

Nyújtsuk el mindegyiket és töltsük meg a diós töltelékkel, tekerjük
nanoka72, 2017. november 18. szombat, 18:36
Töltött mogyorós-diós kalács
Töltött mogyorós-diós kalács

Hozzávalók:

Tésztához:

1 csomag Dr. Oetker Kelt tészta

Töltelékhez:

40 g cukor
30g Rama margarin
125 ml tej
fél üveg Dr. Oetker Aroma rum
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet fahéj
100 g aprított dió
100 g aprított mogyoró
50 g zsemlemorzsa

/Dr. Oetker Mesterkonyha Dr. Oetker Mesterkonyha receptje/

Elkészítés

A cukrot, margarint, tejet, aromát, vanillincukrot és fahéjat összekeverjük, majd összefőzzük. A főzőlapról levéve beletesszük a diót és a mogyorót, és rövid ideig visszahelyezzük a főzőlapra és pirítjuk. Végül hagyjuk kihűlni és hozzáadjuk a zsemlemorzsát.

A kelt tésztát a csomagoláson feltüntetett utasítások szerint előkészítjük
nanoka72, 2017. október 25. szerda, 11:00
Diós béles
Hozzávalók (kb. 35×25 cm-es tepsihez)
a tésztához:
60 dkg Nagyi titka Félfogós búzaliszt
40 dkg hideg vaj
20 dkg porcukor
2 tojás
1 vaníliarúd
1 nagy csipet só
a töltelékhez:
10 dkg puha vaj
25-30 dkg cukor (akár nyírfacukrot is használhatunk)
8 tojás
40 dkg dió
1 bio citrom héja

A tésztát legtöbbször késes robotgéppel állítom össze. Természetesen kézzel is dolgozhatunk, de akkor fontos, hogy gyorsak legyünk, hogy ne melegedjen túlságosan fel a vaj. Ilyenkor az ujjbegyeinkkel morzsoljuk össze a hozzávalókat, majd dolgozzuk össze sima tésztává.
Ha van késes robotgépünk, csak tegyük bele a felkockázott vajat és a lisztet, és keverjük morzsásra, ekkor mehet bele a nagy csipet só, a cukor, a tojás és a vanília kikapart magjai. Én két részletben szoktam elkészíteni a tésztát, hogy ne töltsem túl a gépet. Így is 3-4 perc alatt végzünk.
A vajas tésztát
koszegimarika, 2017. október 17. kedd, 08:52
2 csokis süti recept, amit nagymamától örököltünk
Nosalty)

Mandulás csokoládékocka
Hozzávalók a tésztához (8 adag)

20 dkg finomliszt (1/3-a rozs lehet)

2 ek.étkezési keményítő

1 kk. szódabikarbóna

1 kk. mézeskalács fűszerkeverék

2 ek. cukrozatlan kakaópor

5 tojás

só ízlés szerint

2 ek. cukor

25 dkg margarin

20 dkg cukor

5 dkg étcsokoládé (vagy csokoládéaroma)



Hozzávalók a túrós töltelékhez

25 dkg tehéntúró

1 tojás

1 csomag vaníliás cukor

20 ml tej

0,5 citromból nyert citromhéj (reszelt)



Hozzávalók a tetejére

10 dkg mazsola (apróra vágott gyümölcsök: banán, meggy, rumos , dió, reszelt citrom/narancshéj)

5 dkg tortabevonó

0,25 ek. vaj

3 dkg mandula



Elkészítés

Keverjük ki a margarint a 20 dkg cukorral, majd válasszuk szét a tojásokat,
tinka1951, 2017. október 02. hétfő, 08:24
DIÓS TEKERCS................finomság
Hozzávalók:

2 bögre liszt
4 evőkanál tejföl
100 g vaj
fél bögre cukor
1 tojás
csipet só
negyed teáskanál szódabikarbóna
1 tojás (a tészta megkenéséhez)

A töltelékhez:
1 bögre darált dió
fél bögre cukor
2 evőkanál méz
negyed teáskanál őrölt fahéj

A tészta hozzávalóit tegyük egy tálba és gyúrjuk össze. Lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát, az egyik oldalát hagyjuk kissé vastagabbra, mint a másikat. A tészta vékonyabb részét kenjük meg a mézzel. A cukrot keverjük össze a fahéjjal és szórjuk rá, majd hintsük meg a dióval. A tészta vastagabbik részét kenjük meg a felvert tojással, tekerjük fel a tésztát, a vékonyabbik oldalától kezdve. Egy tepsit kenjünk ki vajjal, szórjuk meg liszttel és tegyük bele a tekercset, a felvert tojással kenjük meg. 180 fokos sütőben nagyjából 25 perc alatt süssük meg, még melegen forgassuk bele darált dióba, mikor kihűl, szeleteljük.
eva0817, 2017. július 29. szombat, 08:06
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei
evőkanál), hogy jól gyúrható masszát kapjunk. A masszát fólia között kb. fél cm vastagon kinyújtjuk, és csillag alakú formával kiszaggatjuk. A csillagok közepét megszórjuk vágott mogyoróval, kissé belenyomkodjuk, és hideg helyen 1 napig szárítjuk.



Ezeregy-éj torta (10 szelet)

A tésztához:
5 tojás
1 mokkáskanál őrölt fahéj
3 evőkanál cseresznyepálinka
3 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt
3 dkg kakaópor
1 mokkáskanál sütőpor
A töltelékhez:
1,2 dl tej
1 vaníliarúd
5 dkg vaj
50 dkg fagyasztott gesztenyepüré
5 lap zselatin vagy 1 csomag (2,5 gramm)zselatinpor
3 dl tejszín
A díszítéshez:
30 dkg kész marcipánmassza
3 dkg porcukor


Elkészítés:
A sütőt közepes lángra (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) előmelegítjük. A tojások sárgáját az őrölt fahéjjal, a pálinkával meg 2 evőkanál vízzel habosra keverjük. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A lisztet a
bkisseva, 2017. május 11. csütörtök, 08:45
Berliner
Receptek egyperces

Berliner


HOZZÁVALÓK:

a tésztához (22x32 cm-es tepsihez):
20 dkg liszt
7 dkg porcukor
13 dkg vaj
4 dkg dió (darált)
1 tojássárgája
0,5 citrom reszelt héja
csipet só
a lekenéshez:
6 evőkanál lekvár


a töltelékhez:

20 dkg édes morzsa (babapiskóta, vagy keksz)
15 dkg darált dió
1 csomag vaníliás cukor
8 dkg kristálycukor
3 dl víz
1/2 teáskanál őrölt fahéj
0,5 citrom reszelt héja
1-2 evőkanál méz
a piskótához (rácsozáshoz):
2 db tojás (közepes)
4 dkg porcukor
6 dkg liszt

ELKÉSZÍTÉS:
A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, majd adjuk hozzá hideg vajat, és kezdjük el összemorzsolni.
Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, a darált
gabfe, 2017. május 09. kedd, 10:31
Gyors bejgli kelesztés nélkül, megsütöttem
Receptek egyperces

Gyors bejgli kelesztés nélkül

HOZZÁVALÓK:
a tésztához: (6 rúdhoz)
4 dl tejföl
25 dkg sertészsír
5 tojás (1 db a kenéshez)
6 ek cukor
2 kávéskanál só
10 dkg élesztő
120 dkg liszt

a máktöltelékhez: (3 rúdhoz)
60 dkg darált mák
30 dkg cukor
2,5 dl víz
2 csomag vaníliás cukor
1 db citrom reszelt héja
10 dkg mazsola
1 kávéskanál fahéj


a diótöltelékhez: (3 rúdhoz)
60 dkg dió
30 dkg cukor
2,5 dl víz
2 csomag vaníliás cukor
1 db citrom reszelt héja
10 dkg mazsola

ELKÉSZÍTÉS:
A töltelékhez ledarálom a mákot és diót, majd hozzáadom a reszelt citrom héjat és a vaníliás cukrot, a máktöltelékhez még a fahéjat is, és összekeverem.
A vizet megforralom a cukorral és mazsolával, ha a cukor felolvadt hozzáadom a mákos, a másik edénybe pedig a diós keveréket, elkeverem és megvárom, amíg kihűl.

A
gabfe, 2017. április 20. csütörtök, 19:44
Tallóztam
Gyors bejgli kelesztés nélkül

HOZZÁVALÓK:

a tésztához: (6 rúdhoz)

4 dl tejföl
25 dkg sertészsír
5 tojás (1 db a kenéshez)
6 k cukor
2 kávéskanál só
10 dkg élesztő
120 dkg liszt

a máktöltelékhez: (3 rúdhoz)

60 dkg darált mák
30 dkg cukor
2,5 dl víz
2 csomag vaníliás cukor
1 db citrom reszelt héja
10 dkg mazsola
1 kávéskanál fahéj


a diótöltelékhez, (3 rúdhoz)

60 dkg dió
30 dkg cukor
2,5 dl víz
2 csomag vaníliás cukor
1 db citrom reszelt héja
10 dkg mazsola

ELKÉSZÍTÉS:

A töltelékhez ledarálom a mákot és diót, majd hozzáadom a reszelt citrom héjat és a vaníliás cukrot, a máktöltelékhez még a fahéjat is, és összekeverem.
A vizet megforralom a cukorral és mazsolával, ha a cukor felolvadt hozzáadom a mákos, a másik edénybe pedig a diós keveréket, elkeverem és megvárom, amíg kihűl.

A
horvathnemagdi, 2017. április 08. szombat, 14:20
2/63
Képek, videók
Kultúraközvetítés elmélet
furaila
2014. május 24. szombat, 01:39
összeesküvés elmélet
elisha24
2014. január 14. kedd, 10:25
Üreges Föld elmélet.jpg
pacsakute
2013. május 10. péntek, 20:18
Kultúraközv.elmélete irod
furaila
2013. március 23. szombat, 14:31
Összeesküvés-elmélet
mecsery
2012. január 14. szombat, 00:29
A csábítás elmélete.jpg
maxxx
2008. augusztus 19. kedd, 08:53
A Csábítás Elmélete.en.c.
finike
2007. július 27. péntek, 20:04
A csábitás elmélete.jpg
picurcica
2007. július 02. hétfő, 23:45
Összeesküvés-Elmélet.h u.j
finike
2007. április 16. hétfő, 12:10
A Csábitás Elmélete.hu.jp
rambobby
2007. február 14. szerda, 07:05
0 a nagyi és az unoka.jp
lovaszmarika
2016. október 15. szombat, 12:09
Nagyiván 2016-08-22 08-57
margoboszi
2016. október 10. hétfő, 20:17
Itt járt a nagyi
sanci81
2016. július 10. vasárnap, 15:13
016. enigma.nagyi és Lány
honapmunkai
2016. június 30. csütörtök, 19:43
015. enigma.nagyi és Lány
honapmunkai
2016. június 30. csütörtök, 19:43
Címkék
vékonyabbik oldalától, karikákar bevonjuk, másik edénybe, vaníliás cukrot, cukrozott tojássárgáját, ujjbegyeinkkel morzsoljuk, nagyi régi, felvert tojással, cukorral kemény, vízben feloldott, nagy csipet, túrós töltelékkel, tepsit kenjünk, DIÓS TEKERCSfinomság, lábasban összekevertük, főzőlapról levéve,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.