Belépés
2019. szeptember 18. szerda | 38. hét | 261. nap | 20:08 | Diána
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Diós tekercs
A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használunk.

Hozzávalók:
2 bögre liszt
4 evőkanál tejföl
100 g vaj
fél bögre cukor
1 tojás
csipet só
negyed teáskanál szódabikarbóna
1 tojás (a tészta megkenéséhez)
A töltelékhez:
1 bögre darált dió
fél bögre cukor
2 evőkanál méz
negyed teáskanál őrölt fahéj

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit tegyük egy tálba és gyúrjuk össze. Lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát, az egyik oldalát hagyjuk kissé vastagabbra, mint a másikat. A tészta vékonyabb részét kenjük meg a mézzel. A cukrot keverjük össze a fahéjjal és szórjuk rá, majd hintsük meg a dióval. A tészta vastagabbik részét kenjük meg a felvert tojással, tekerjük fel a tésztát, a vékonyabbik oldalától kezdve. Egy tepsit kenjünk ki vajjal, szórjuk meg liszttel és tegyük bele a tekercset, a felvert tojással kenjük meg. 180 fokos sütőben nagyjából 25 perc alatt süssük meg, még melegen forgassuk bele darált dióba, mikor kihűl,
suzymama, 2019. szeptember 05. csütörtök, 10:45
Darás-diós-mákos-meggyes kelt rétes
Hozzávalók:
1 kg liszt,
5 dkg élesztő,
20 dkg sertészsír,
2 tojás,
7 dl tej,
3 evőkanál kristálycukor,
só,
3 evőkanál tejföl.
A diós töltelékhez:
20 dkg darált dió,
15 dkg kristálycukor,
1 citrom reszelt héja.

A tejfölös keverékhez:
5 tojás,
3 evőkanál cukor,
3 dl tejföl.

A darás töltelékhez:
2 tojás,
15 dkg cukor,
1 citrom reszelt héja,
2 dl tejföl,
10 evőkanál búzadara.

A tejet meglangyosítjuk, a lisztet átszitáljuk.
Két deci langyos tejbe teszünk 3 evőkanál cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt.
Pár percig állni hagyjuk, majd a liszt közepébe fészket készítünk, beleborítjuk a felfutott élesztős tejet, és összekeverjük kevés liszttel.
Ezt a kovászt további tíz percig kelesztjük.
Egy deci langyos tejben feloldunk egy tojásnyi sertészsírt, és két egész tojást is elvegyítünk benne. Az egészet a lisztbe borítjuk, és további
suzymama, 2019. március 11. hétfő, 21:52
Diós sütemény
Egyszerű és nagyon-nagyon finom. Nem tart sokáig az elkészítése...

Hozzávalók:

A két laphoz:
30 dkg liszt,
15 dkg margarin,
2 tojássárgája,
1/2 dl tejföl,
1/2 csomag sütőpor,
9 dkg porcukor,
csipetnyi só

Töltelékhez:

5 dkg vaj,
17 dkg porcukor,
2 dl tej,
17 dkg darált dió,
1/2 csomag sütőpor,
2 tojásfehérje,
14 dkg liszt

Kenéshez:
Baracklekvár
Elkészítése:

A lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a a tojássárgákat, cukrot, tejfölt és a sót. Tésztát gyúrunk, jól eldolgozzuk, két felé vágjuk és kelesztjük. Lisztezett deszkán külön-külön kisodorjuk a lapokat. Az első felét tepsibe rakjuk, megkenjük baracklekvárral, azután kerül bele a töltelék és betakarjuk a tészta másik felével.
A töltelékhez a vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a diót a tejet, a sütőporral elkevert lisztet, jól elkeverjük, majd beleforgatjuk a tojásfehérjék habját is. Ezt a
suzymama, 2019. március 06. szerda, 13:07
Apró zserbó recept
Hozzávalók:
Tésztához:

30 dkg liszt
1 csipet só
15 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor
20 dkg margarin
Töltelékhez:

7 dkg darált dió
2 púpos ek Extra Jam (sárgabaracklekvár)
Tetejére:

5 dkg étcsokoládé
1 tk olaj

Elkészítése:

A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót, a porcukrot, a vaníliás cukrot és hozzáadjuk a margarint. Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Ha összeállt a tészta, egy folpackba csomagolva a hűtőbe rakjuk 1 órára.

A darált diót összeforgatjuk a lekvárral. Egy egész nagy sütőlapot sütőpapírral borítunk. A tésztát kivesszük a hűtőből, majd diónyi golyókat formázunk, két tenyerünk között kicsit ellapítjuk, majd egy dinnyevágó hátoldalával kis mélyedést készítünk rajtuk. (Ha nincs ilyen eszközünk, akkor egyszerűen az ujjunkkal nyomjunk bele egy szélesebb lyukat.)

Helyezzük az előkészített sütőlapra egymástól egy kicsit távolabb, mert sütés közben
suzymama, 2018. december 08. szombat, 12:10
Diós zsák receptje Tóalmásról - Ízőrzők
Diós zsák
Hozzávalók (2 nagy tepsihez): 30 dkg liszt, 25 dkg margarin, 6 tojás sárgája. A töltelékhez: 6 tojás fehérje, 25 dkg porcukor, 30 dkg darált dió, ízlés szerint rumaroma.
A lisztben elmorzsoljuk a puha margarint, majd a tojások sárgájával tésztát gyúrunk belőle. Ebből dió nagyságú gombócokat formázunk. Fél órára hűtőbe helyezzük, hogy kicsit pihenjen.
Közben elkészítjük a tölteléket. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, apránként hozzákeverjük a darált diót, a porcukrot, és a rumaromát.
A tészta-gombócokat egyenként vékony, kerek lappá kisodorjuk. Közepükbe egy-egy teáskanálnyi diós tölteléket helyezünk. Széleit összefogjuk, mint egy zsákot.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben gyorsan megsül.
Még forrón megszórjuk vaníliás porcukorral.
Sokáig elálló, finom sütemény.
suzymama, 2018. november 28. szerda, 22:18
Vaníliás - csokis-diós szelet
Vaníliás - csokis-diós szelet

Hozzávalók a tésztához:
30 dkg finomliszt
1 csg. sütőpor
18 dkg kristálycukor
22,5 dkg vaj
6 db tojássárgája
A tepsi(25×39 cm)
A töltelékhez:
8-10 evőkanál baracklekvár
20 dkg csokoládé
30 dkg darát dió
2 ek. cukrozatlan kakaópor
1 csg. főzni való csokoládé ízű pudingpor
6 gr sütőpor
0,5 dl rum
3 dl tejföl 20°%-os
6 tojásfehérje
15 dkg kristálycukor
A vaníliás krémhez:
2 csg. vanília ízű pudingpor
5 dl tej
12 dkg kristálycukor
2 csg. vaníliás cukor
25 dkg vaj
A tetejére:
5 dkg tortadara
Elkészítése:
A tésztához a lisztet a sütőporral és a cukorral összeforgatjuk,a szoba meleg vajjal elmorzsoljuk,majd a tojássárgájával
vorosrozsa66, 2018. november 03. szombat, 15:06
Szilvás-túrós pite
Szilvás-túrós pite

Hozzávalók

Hozzávalók egy 22 x 32 cm-es tepsihez:
A tésztához:
30 dkg liszt
2 tojássárgája
1 evőkanál porcukor
2 csomag vaníliás cukor
15 dkg vaj
0,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
csipet só
reszelt citromhéj
A töltelékhez:
50 dkg túró
1 kg szilva
20 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
1/2 csomag vaníliás pudingpor
2 tojásfehérje
5 dkg mazsola
reszelt citromhéj
A szóráshoz :
10 dkg darált dió
őrölt fahéj
1/2 csomag vaníliás pudingpor


Elkészítés: A langyos cukros tejben futtassuk fel az élesztőt. A liszthez adjuk hozzá a csipet sót, majd a vajat, és az ujjunkkal morzsoljuk össze. Ezután keverjük hozzá a porcukrot, a vaníliás
vorosrozsa66, 2018. október 24. szerda, 21:02
Oreós-tejszínes krémes
krémes


Hozzávalók

A tésztához:
8 db tojás
20 dkg liszt
20 dkg cukor
5 dkg darált dió (a felébe)
1 ek kakaó (a felébe)
0,5 üveg rumaroma
0,5 dl tej
1 csomag sütőpor
A krémhez:
9 dl tej
3 csomag tejszín ízű pudingpor
20 dkg cukor
20 dkg margarin
A töltelékhez:
1,5 csomag babapiskóta
tej
rumaroma
A díszítéshez:
1,5 dl tejszín
1 csomag oreo keksz

Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk, a cukrot elfelezzük, a felét a sárgájához, a másik felét a fehérjéhez adjuk, majd mindkettőt habosra verjük. A sütőporral elkevert lisztet a sárgájába szitáljuk, miközben folyamatosan adagoljuk hozzá a rumaromával összekevert tejet. Folyamatosan keverjük, végül lazán
vorosrozsa66, 2018. október 22. hétfő, 15:52
Kedvenc diós kiflim
Kedvenc( diós) kiflim

Hozzávalók :
38 dkg liszt
15 dgk zsír ( vajjal, margarinnal nem lesz olyan jó)
3 tojás ( a tésztához csak a sárgája, a töltelékhez csak a fehérje)
Kis poharas tejföl
Fél csomag sütőpor
Egy csipet só

A végén porcukorba forgatáshoz porcukor.

Ízlés szerinti töltelékhez való , pl dió, mák, lekvár, túró stb...

A tésztát összegyúrjuk, kinyújtjuk, majd forró zsírral lekenjük, összetekerjük
Hűtőbe rakjuk, legalább fél óráig
Majd : 3 felé osztjuk, kinyújtjuk , a háromfelé osztott részből egyenként 12 részre osztjuk( tehát összesen 36 db lesz belőle.

egy -egy ilyen darabból gombócot formájuk, kinyújtjuk és beletesszük a tölteléket, amit úgy készítünk el, hogy a megmaradt 3 tojás fehérjét felverjük és hozzá adjuk az általunk kedvelt vagy diót, vagy mákot, vagy túrót.

Kisütjük.

Jó étvágyat
pacsakute, 2018. szeptember 02. vasárnap, 22:04
Fahéjas diós tekercsek
Fahéjas diós tekercsek

Hozzávalók a tisztához:
1 kg liszt,
130 g cukor,
1 kiskanál só,
20 g porélesztő vagy 42 g friss élesztő,
500 ml langyos tej,
150 g puha vaj,
2 db tojás,
vanília

.
Hozzávalók a diós töltelékhez:

50 g vaj,
200 g darált dió,
80 g cukor (tetszés szerint több),
egy kevés tej (hogy hígabb legyen a töltelék),
1 kanál fahéj (lehet ízlés szerint),
1 tojássárgája, a tészta lekenéséhez.

Elkészítése:

A tészta elkészítése: Szitáljuk bele a lisztet egy nagy tálba, az élesztőt futtassuk fel meleg tejben, kavarjuk bele a cukrot és a vaníliát is. A tejhez adjuk hozzá a tojásokat és keverjük össze. Majd öntsük a lisztre a tejes keveréket, tegyük bele a sót és a puha vajat, dagasszunk egy nyúlékony tésztát ezekből az összetevőkből. Miután bedagasztottuk egy konyhakendővel takarjuk le, tegyük meleg helyre és hagyjuk a duplájára kelni.

Töltelék elkészítése: olvasszuk meg a
evavicus, 2018. június 06. szerda, 02:42
Receptek túróval!
tojások felvert habját, gombócot formálunk a masszából és sós vízben kifőzzük. Olajon pirított zsemlemorzsával és meleg tejfellel leöntjük.

Egyszerűbb módon:
25 dkg túrót, egy egész tojást annyi liszttel összekeverünk, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk, kis gombócokat formálunk belőle, kifőzzük. Meghinthetjük darált dióval, cukorral, tehetünk rá lekvárt, tejszínhabot.

Túrós tészta - stíriai metélt
*
Hozzávalók:
30 dkg túró, 30 dkg liszt, 1 tojás, só. A töltelékhez: 3 tojás, 5 dkg cukor, 2 deci tejfel, 2 evőkanál olvasztott vaj, 5 dkg mazsola.

Elkészítése:
A túrót, a lisztet, a tojást pici sóval összegyúrjuk, kinyújtjuk, ujjnyi széles metéltre vágjuk és kifőzzük. A 3 tojás sárgáját elkeverjük 5 deka cukorral, hozzáadjuk a tojások felvert habját, a mazsolát és az olvasztott vajat. A kifőtt tésztát belekeverjük, kikent formába tesszük és szép pirosra sütjük.

Fűszeres túrókrém
*************************
Hozzávalók:
25 dkg
suzymama, 2018. május 15. kedd, 14:06
Diós batyú
Hozzávalók kb. 80 darabhoz
a tésztához:
50 dkg sertésháj, 11 tojássárgája, 50 dkg finomliszt, csipetnyi só
a töltelékhez:
50 dkg porcukor, 60 dkg darált dió, 11 tojásfehérje, csipetnyi só
a tészta nyújtásához:
finomliszt
a külsejére:
vaníliás porcukor


A tésztához a hájat ledaráljuk, majd a tojássárgájával alaposan kikeverjük. A lisztet a sóval összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk, gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Kb. 80 darab, a diótól kicsit kisebb méretű gombócot formálunk belőle. Tálcán szétterítjük és egy éjszakán át hűtőszekrényben pihentetjük.
Másnap a porcukrot a darált dióval összekeverjük. A tojásfehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük, a cukros dióval összeforgatjuk.
A kis tésztagolyókat enyhén meglisztezett gyúrólapon egyenként kinyújtjuk úgy, hogy a tészta közepe egy kicsit vastagabb legyen, mint a széle. Kb. 1 kisebb evőkanálnyi tölteléket a tészta közepére halmozunk, a tésztát a töltelék fölött összecsipkedjük. Az így
koszegimarika, 2018. március 18. vasárnap, 19:57
1/63
Képek, videók
diós tekercs
ibolya58
2013. január 29. kedd, 16:21
diós tekercs!
ibolya58
2012. január 28. szombat, 15:36
A hagymaföld kimérése ölö
basikele
2012. október 18. csütörtök, 01:46
Tejfölös tészta
irmus
2018. július 12. csütörtök, 10:25
Diós-kávékrémes-tésztá ja.
irmus
2018. március 18. vasárnap, 09:55
Pestós tészta
irmus
2018. január 25. csütörtök, 08:39
Pestós tészta olasz.JPG
irmus
2017. április 24. hétfő, 07:08
Pestós tészta olasz pesto
irmus
2017. április 24. hétfő, 07:07
HUSOS TESZTA 01.JPG
gurmika
2017. március 15. szerda, 12:21
Sertéspörkölt tésztával
irmus
2017. március 07. kedd, 07:19
Sertéspörkölt tésztával t
irmus
2017. március 06. hétfő, 07:17
Pörkölt tésztával savanyú
irmus
2017. február 04. szombat, 13:48
fogyokuras_viz_hozzava lok
sarkadykati
2014. július 19. szombat, 06:47
tűsarkú és hozzávalók.jpg
agica2004
2014. június 12. csütörtök, 14:04
trendy-hozzávalók-.jpg
agica2004
2014. június 12. csütörtök, 14:02
Címkék
tepsit kenjünk, langyos cukros, kifőtt tésztát, olvasztott vajat, tojásfehérjék habját, tésztát összegyúrjuk, kovászt további, kicsit távolabb, lisztbe borítjuk, tészta hozzávalóit, konyhakendővel takarjuk, tejhez adjuk, tojásnyi sertészsírt, tejfölös keverékhez, tészta közepére, darás töltelékhez,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.