Belépés
2019. november 14. csütörtök | 46. hét | 318. nap | 23:43 | Aliz
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Francia diós mézes finomság!
db tojássárgája,15 dkg kristálycukor,2 cs vanília puding
7 dl tej,10 dkg porcukor,25 dkg vaj

A mézes lapokhoz a hozzávalókat jól összedolgozzuk, ha szükséges még egy kis lisztet adunk hozzá. Kettő lapot sütünk belőle. 25×35 cm-es tepsi tetején, 180 fokon 8- 10 percig. A diós piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgákat habosra keverjük 10 dkg cukorral, a vízzel, olajjal és a dióval. A tojásfehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a diós masszát és a sütőporral elkevert lisztet. Abban a tepsiben sütjük amelyik tetején a mézes lapokat. 180 fokon kb: 25 percig.

A krémhez a tojássárgákat a cukorral, tejjel és a pudingporral kikeverjük és sűrűre főzzük. A vajat a porcukorral kikeverjük, a kihűlt pudingos krémhez adjuk. A krémet két felé osztjuk, a tetejére teszünk félre egy keveset.

Összeállítjuk a sütit. Mézes lap, krém, diós piskóta, krém, mézes lap. Tetejét megkenjük a krémmel amit félre tettünk.10 dkg darabos diót
suzymama, 2019. október 15. kedd, 17:06
Kijevi krémes – Puha, egyszerű és mennyei
Hozzávalók

40 dkg liszt
15 dkg cukor
2-3 ek tejföl
20 dkg Rama
4 tojássárgája
1 sütőpor

Habhoz

4 tojásfehérje
15 dkg cukor
25 dkg darált dió

Krémhez

2 cs vaníliás puding
1/2 liter tej
25 dkg Rama
25 dkg kristálycukor
Elkészítés

1. A lisztet a cukorral, a tejföllel, a Ramával, és a tojássárgával, valamint a sütőporral összegyúrjuk, majd 3 részre osztjuk.
2. A tésztát egyenként kisodorjuk, majd a diós habbal megkenjük, és megsütjük.
3. A vaníliás pudingot a tejjel összefőzzük, majd a Ramát a kristálycukorral kikeverjük.
4. Ha kihűlt a puding, összekeverjük a két masszát, majd a 3 lap közé töltjük az így kapott krémet.
Forrás: finomreceptek.com
suzymama, 2019. augusztus 31. szombat, 15:24
Diókrém torta
5 dkg őrölt diót leforrázol 4-5 evőkanál tejjel, 1 tasak tejszínes főző pudingot
felfőzöl 3 dl tejben, de nem túl keményre. Mindkettőt hagyod kihűlni, közben jó
habosra keversz 25 dkg margarint 10-15 dkg porcukorral/ízlés szerint/ 1-2 evő
kanál rummal,majd a krémbe kevered a diót és a pudingot Sajnos epés vagyok
és rá jöttem, hogy így sokkal könnyebb a krém mint a sima vajas krémek.

25 dkg darált dió
2 dl tej
1-2 evőkanál.liszt
1 citrom reszelt héja
1/2 dl rum
15 dkg cukor
20 dkg puha vaj
vaníliás cukor

A tejet felforraltam majd a diót összekevertem a 2 evőkanál. liszttel, a citromhéjjal
és a tejhez adtam, kevergetve sűrűre főztem pár perc alatt. Hagytam hűlni, néha
megkevertem. Már hidegen belekevertem a rumot.
A vajat a cukrokkal habosra kevertem, majd kanalanként hozzáadtam a rumos
diós masszát. A kakaós piskótát négybe vágtam és megtöltöttem a krémmel.
Tetejét diódarabokkal díszítettem, majd ment
klarika47, 2018. december 25. kedd, 19:24
Különleges bejgli karácsonyra
mézeskalács sütésen, és maradt néhány darab, most okosan felhasználhatod!
Hozzávalók:
25 dkg mézeskalács
12,5 dkg mascarpone
2-3 evőkanál tej
2-3 evőkanál lekvár
fél kávéskanál őrölt szegfűszeg
fél kávéskanál őrölt szegfűbors
1 púpozott kávéskanál őrölt fahéj
1 narancs reszelt héja

Elkészítés:
A mézeskalácsokat ledaráljuk, majd összekeverjük a mascarponéval. Fűszerezzük, belereszeljük a narancshéjat, és annyi tejet adunk hozzá, hogy krémes állagú masszát kapjunk. Egyenletesen oszlassuk el a tésztán és szorosan tekerjük fel.

*
- Csokis-narancsos töltelék
Ha süteményt el sem tudsz képzelni csokoládé nélkül, bátran fogj neki a következő receptnek! A narancshéjtól és a narancslekvártól fogja elnyerni igazi ünnepi jellegét.
Hozzávalók:
25 dkg étcsokoládé
10 dkg cukrozatlan kakaópor
4 dkg kandírozott narancshéj
6 evőkanál narancslekvár
20 dkg mazsola

Elkészítés:
A kandírozott narancshéjat
maroka, 2018. december 16. vasárnap, 08:51
Bájos Angelika szelet
margarin
30 dkg cukor
3 vaníliás pudingpor
9 dl tej
10 dkg darált dió
3 darab 3 az 1-ben kávé
4 dl Extra Jam (baracklekvár)
2 kk rumaroma vagy rum

Elkészítése:

A lapokhoz a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét csipet sóval keményre felverjük, a sárgákat pedig a cukorral, olajjal, vízzel kihabosítjuk. A habhoz adjuk a sárgát, a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport. Egy 30*40 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk és a masszát belesimítjuk. Előmelegített sütőben készre sütjük. Tűpróbát végezzünk! A másik lapot is így készítjük, csak azt dióval.

A pudingporokat csomómentesen elkeverjük a tejben, majd felfőzzük. A cukrot akkor adjuk hozzá, ha levettük a tűzről, majd addig keverjük, amíg el nem olvad. A vajat és a margarint habverővel alaposan kihabosítjuk, majd lassan hozzáadagoljuk a pudingot és az aromát, majd tovább keverjük. Az így elkészült krémet ketté választjuk és az egyik felébe belekeverjük az
vorosrozsa66, 2018. november 21. szerda, 18:54
Francia diós mézes finomság!
tej,10 dkg porcukor,25 dkg vaj
****************************************************************** *
A mézes lapokhoz a hozzávalókat jól összedolgozzuk, ha szükséges még egy kis lisztet adunk hozzá. Kettő lapot sütünk belőle. 25×35 cm-es tepsi tetején, 180 fokon 8- 10 percig. A diós piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgákat habosra keverjük 10 dkg cukorral, a vízzel, olajjal és a dióval. A tojásfehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a diós masszát és a sütőporral elkevert lisztet. Abban a tepsiben sütjük amelyik tetején a mézes lapokat. 180 fokon kb: 25 percig.

A krémhez a tojássárgákat a cukorral, tejjel és a pudingporral kikeverjük és sűrűre főzzük. A vajat a porcukorral kikeverjük, a kihűlt pudingos krémhez adjuk. A krémet két felé osztjuk, a tetejére teszünk félre egy keveset.

Összeállítjuk a sütit. Mézes lap, krém, diós piskóta, krém, mézes lap. Tetejét megkenjük a krémmel amit félre tettünk.10 dkg darabos diót
suzymama, 2018. október 15. hétfő, 17:33
Eredeti somlói galuska
Három piskótatésztát készítünk - simát, kakaósat és diósat -, laponként 6 tojásból. 6 tojássárgáját habosra keverünk 15 dkg kristálycukorral, a fehérjéket kemény habbá verjük. 16 dkg liszthez (fele sima, fele rétesliszt) hozzákeverjük egy vagy két citrom reszelt héját, és a habbal váltakozva, kanalanként a sárgákhoz vegyítjük. Óvatosan, fakanállal dolgozunk, hogy a hab össze ne törjön. Egy tepsit kivajazunk, kilisztezünk - az oldalát ne, mert púpos lesz a piskóta -, beleöntjük a masszát, és előmelegített sütőben kb.170 C-fokon 20-25 percig, tűpróbáig sütjük.
A kakaós tésztába 2 kanál liszttel kevesebbet teszünk, helyette 2 kanál kakaóport adunk hozzá, a diós tésztához pedig 3 kanál liszt helyett 4-5 kanál darált diót, és óvatosan összekeverjük. Mindhárom piskótát megsütjük, és a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd a széleinél késsel fellazítjuk, és alányúlva kiemeljük.
Alapöntet: 20 dkg kristálycukrot, 2,5-3 dl vízzel, 1 dl rummal, 1 vaníliás cukorral, 1 citrom és 1 narancs reszelt héjával
bkisseva, 2018. augusztus 08. szerda, 12:44
Cili néni receptjei
összegyúrni Kifliket formálni sütés után Vaníliás cukorba forgatni.

Tea sütemény
15 dkg vaj 30 dkg liszt 7 dkg cukor 7 dkg hámozott őrölt mandula 2 sárgája Ebből tésztát gyúrni Kis adagnyi apró mintákat csinálni.

Standli
15 dkg cukor 9 egész tojás 10 dkg dara Kikent tepsibe halmokat rakunk, de nem nagyon vékonyra mert így jobban sül Tejszínnel töltjük

Teasütemény
1 kg kókusz liszt 1 kg vaj 1 kg cukor 60 dkg sima liszt 1 citrom héja és leve 1 egész tojás Ezt a masszát jól összegyúrjuk Húsdarálóval reszelt formán kinyomjuk lassan sütjük A véget csokoládéba mártjuk

Csokoládé pite
5 tojás sárgája 25 dkg cukor 1 óráig keverni 5 tojás súlyú vaj 9 tojás súlyú liszt 3 tojás súlyú csokoládé puhítva 5 tojás habja kikent és lisztezett tepsibe sütni.

Kakaós rolád
7 tojás sárgája 7 dkg cukor Habosra verni 6 dkg olvasztott vaj 1 órát keverni 2 evőkanál kakaó 7 tojás habja

Mogyoró szelet
20 dkg vaj keverve 12 dkg cukor 6
bkisseva, 2018. július 13. péntek, 12:56
Diós-vaníliás szelet
csomag sütőpor

Krémhez:
2,5 dl tej
fél csomag vaníliás pudingpor
3 evőkanál cukor
fél csomag vaníliás cukor
30 dkg Rama
3 tojássárgája
15 dkg porcukor

Tetejéhez:
3 tojásfehérje
12 dkg porcukor
fél citrom leve és héja
reszelt csokoládé a díszítéshez

Szétválasztjuk a 3 tojást. A tojássárgát, tejet, olajat és a liszt felét alaposan összekeverjük. A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, majd belekeverjük a tojássárgás masszát, a maradék lisztet, a diót, fahéjat, a sütőport és jól összekeverjük.
A tésztát Ramával kikent, lisztezett tepsibe simítjuk és 160 fokon 30-35 percig sütjük.
Krém: tejből, pudingporból és cukorból hagyományos módon pudingot főzünk. A tojássárgát a porcukorral habosra keverjük, beletesszük a vaníliát és a puha Ramát, végül hozzáadjuk a langyosra hűlt pudingot és jól összekeverjük.
A krémet a kihűlt tészta tetejére kenjük és hűtőben dermesztjük. Tetejére a tojásfehérjét és a cukrot jó
vorosrozsa66, 2018. június 28. csütörtök, 19:14
Sütemény receptek
habosra keverjük. Beletesszük a darált diót, és a reszelt csokoládét. Jól összedolgozzuk. Kis golyókat formálunk, tojásfehérjével megkenjük, és a kakaóban megforgatjuk. Mignonpapíron tálaljuk.

Kakaós golyók

Hozzávalók:
3 dl tej, 30 dkg porcukor, 3 dkg kakaó, 25 dkg vaj, rum ízlés szerint

A tejet, a porcukrot, és a kakaót összekeverjük. A tűzhelyre tesszük, és felforraljuk. Főzés közben állandóan kevergetjük, míg megsűrűsödik, majd kihűlni hagyjuk. A vajat, a kihűlt masszát és ízlés szerint rumot egy tálban összedolgozzuk. Pici golyókat formálunk, és mignonpapíron tálaljuk.

Citromszelet

Hozzávalók:
30 dkg liszt, 10 dkg cukor, 6 dkg vaj, fél szalagáré, 1 pohár tejföl (1 evőkanál maradjon)

Jól összegyúrjuk a hozzávalókat, és 4 lapra osztjuk. A lapokat megsütjük előmelegített sütőben.

Krém:
fél l tejből főzött krémet készítünk. (2,5 dl tejet főzünk, a másik 2,5 dl-ből, és 3 evőkanál lisztből habarást, és állandó
bkisseva, 2018. június 11. hétfő, 11:43
Csokis-mézes puszedli
Hozzávalók:

3 tojás sárgája
1 egész tojás
15 dkg porcukor
3 tk. mézeskalács fűszerkeverék
4 ek. tejföl
25 dkg méz
5 dkg zsír (vagy 8 dkg vaj)
60 dkg liszt
2 tk. szódabikarbóna

Máz:
3 tojás fehérje
25 dkg cukor
A mézet és a zsírt (vajat) összeolvasztom. Egy tálban alaposan elkeverem a tojássárgáját, az egész tojást, a porcukrot, a mézesfűszert és a tejfölt. Ezután hozzáadom a mézet. A lisztet alaposan elkeverem a szódabikarbónával, majd ráöntöm a folyékony hozzávalókat és egy fakanállal jól elkeverem. A tálat egy fóliával lefedem és másnapig hűtőbe teszem.
Vizes kézzel teáskanálnyi darabokat veszek ki a masszából, golyót formázok belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire ültetem őket, egymástól kellő távolságra, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 9-10 perc alatt készre sütöm.
Míg sülnek a tojásfehérjét a cukorral kemény, fényes habbá verem. A kisült puszedliket még forrón a mázba mártom.
Vagy, a kihűlt puszedliket
suzymama, 2018. június 08. péntek, 16:58
Receptek túróval!
evőkanál gyümölcsszörp (pl. narancs), 5 dkg mazsola, rum, 1 evőkanál kókuszreszelék, 3-4 evőkanál porcukor, 2,5 deci tejszín (habbá verve).

Elkészítése:
A mazsolát megmossuk és beáztatjuk a rumba, a kivit meghámozzuk és minden egyes darabból 3 egyforma karikát vágunk díszítésre, a többit apróra vágjuk, elosztjuk négy pohárba és meghintjük porcukorral.
A túrót, a mazsolát, a fahéjat, a gyümölcsszörpöt, a kókuszreszeléket elmixeljük (ha a túró nagyon száraz, adunk hozzá egy kis tejet), a masszát szétporciózzuk, tejszínhabbal és kiviszeletekkel díszítjük.

Túrós uborkasaláta
*************************
Hozzávalók:
1 kígyóuborka, 25 dkg túró, 3 gerezd fokhagyma, 1 doboz fehér joghurt, vegeta.

Elkészítése:
A túrót áttörjük, az uborkát káposztareszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a túrót, a vegetát, a joghurtot. Meghinthetjük apróra vágott kaporral, snidlinggel vagy zöldpetrezselyemmel.

Túrós
suzymama, 2018. május 15. kedd, 14:06
1/52
Képek, videók
0 a délutáni finomságok.
lovaszmarika
2019. augusztus 25. vasárnap, 17:01
0 egy kis finomság 6v4nz7
lovaszmarika
2018. augusztus 21. kedd, 14:15
Sok finomság
irmus
2018. március 04. vasárnap, 10:08
Finomságok
irmus
2017. november 17. péntek, 17:17
reggeli finomságok1104.jp
maroka
2017. november 04. szombat, 09:25
du finomság italok.gif
gosztmagdi
2017. szeptember 27. szerda, 15:56
Jé, finomság
sanci81
2017. május 27. szombat, 15:16
Finomság.gif
pacsakute
2017. január 27. péntek, 23:13
Finomságok
sanci81
2016. december 21. szerda, 15:47
Őszi finomságok.jpg
borigit
2016. november 17. csütörtök, 10:13
lágyság és finomság.png
cady89
2016. szeptember 15. csütörtök, 15:46
Finomság-KENYÉR
1vargaildyko
2016. április 14. csütörtök, 06:05
Beíratlan lapok.jpg
chillik
2017. december 10. vasárnap, 05:52
Sablonos lapok
teaivo
2015. május 13. szerda, 13:21
Régi karácsonyi lapok-hát
margoboszi
2013. december 17. kedd, 19:51
Címkék
túrót áttörjük, porcukorral kikeverjük, pudingot Sajnos, cukorral habbá, vaníliás pudingot, liszt felét, fóliával lefedem, mazsolát megmossuk, kihűlt tészta, sütőporral összegyúrjuk, tepsiben hagyjuk, puha Ramát, diós piskótához, Bájos Angelika, tésztát Ramával, egyik felébe,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.