Belépés
2020. július 07. kedd | 28. hét | 189. nap | 10:33 | Apollónia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Donald Trump a republikánus szenátoroknak: legyetek kemények a demokratákkal!
Az elnök munkatársaival együtt folytatott megbeszéléseket a szenátus 53 republikánus politikusával. A tanácskozás ugyan zárt ajtók mögött folyt, de néhány politikus utána nyilatkozott a sajtónak. Maga Donald Trump csupán annyit mondott a várakozó riportereknek, hogy "nagyszerű találkozó volt, valamennyi republikánus szenátor eljött".

Bár a találkozóra az adott alkalmat, hogy Donald Trump köszönetet kívánt mondani a republikánus politikusoknak a járvány idején és a gazdaság talpra állítása érdekében végzett munkájukért, de a beszélgetés nagyobb része a várható elnökválasztási kampányról szólt.

Cornyn szenátor erről úgy nyilatkozott, hogy Trump lelkesítően beszélt a demokraták várható elnökjelöltje, Joe Biden ellen folytatandó kampányról, és azt magyarázta a politikusoknak, hogy "ádáz csata lesz".

A több mint egyórás eszmecserén szóba került természetesen a járványhelyzet és a további várható gazdasági intézkedések sora is. Erről Mitch McConnell, a szenátus többségben lévő republikánus
velemenyezd, 2020. május 20. szerda, 07:03
Donald Trump: a Demokrata Pártban a "radikális baloldal" fogja átvenni a hatalmat
tántorították el - jegyezte meg Trump. "Forradalom zajlik az országban, úgy értem, pozitív forradalom" - mondta, és ennek alátámasztásaként kiemelte az alacsony munkanélküliséget.

Az elnök ezúttal sem fukarkodott lehetséges vetélytársai minősítgetésével. Joe Bidenről, az Obama-kormányzat egykori alelnökéről azt mondta, hogy "tunya" és "álmatag". A milliárdos üzletembert, Michael Bloomberget pedig, testmagasságára utalva, "nagyon picinek" nevezte.

Bernie Sanders vermonti szenátort - a demokraták pillanatnyilag legnépszerűbb elnökjelölt-aspiránsát Trump "őrültnek" nevezte, és azt mondta, hogy szerinte Sanders "kommunista", de "legalább hűséges ahhoz, amiben hisz". "A kommunizmus jut az eszembe, amikor Bernie-re gondolok" - fogalmazott.

Trump megemlítette, hogy a Demokrata Országos Bizottság (DNC, a párt vezető szerve) megint azon mesterkedik, hogy háttérbe szorítsa Sanderst, csakúgy, mint a 2016-os elnökválasztás. Ezt azzal látta bizonyítottnak, hogy a DNC az utolsó pillanatban változtatott az
velemenyezd, 2020. február 03. hétfő, 07:04
Donald Trump a várhatóan a demokraták elnökjelöltségéért induló Bloomberget kritizálta
"Neki sincs varázspálcája" - mondta esetleges vetélytársáról az elnök. Majd hozzátette: "Ha van valaki, aki ellen a legszívesebben indulnék, az éppen a kis Michael".

A 73 éves Donald Trump kijelentette: ha a hozzá hasonlóan milliárdos, 77 éves vállalkozó Bloomberg mégis indul az elnökjelöltségért, akkor szerinte nem lesz sikeres, de "gyöngítheti Bident" (a demokraták pillanatnyilag vezető elnökjelölt-aspiránsát). Trump "egy semminek" nevezte Bloomberget.

A 76 éves Joe Biden, aki pénteken New Hampshire-ben kampányolt, úgy nyilatkozott, hogy örömmel látja az elnökjelöltségért folytatott versenyben az esetleges újabb szereplőt. "Michael rendes ember. Szívesen látjuk" - mondta Biden.

Michael Bloomberggel kapcsolatban - aki 12 éven keresztül New York polgármestere is volt - egy munkatársa csütörtökön este e-mailben tudatta az amerikai sajtóval, hogy mégis indulna a jövő évi elnökválasztáson. "Muszáj gondoskodnunk arról, hogy Trumpra vereséget mérjünk, csakhogy Mike egyre jobban aggódik
velemenyezd, 2019. november 08. péntek, 23:32
A CNN hírtelevízió visszautasította Donald Trump két kampányvideójának sugárzását
A televízió csütörtök este azzal indokolta a döntését, hogy az újraválasztási kampány két elutasított videója nem volt tényszerű. A kampány egy harmadik reklámját azonban sugározni fogják.

Az egyik videó Joe Biden volt alelnök, a demokraták pillanatnyilag legesélyesebb elnökjelölt-aspiránsa elleni vádakkal foglalkozott, a televízió illetékesei azonban közölték, hogy e vádak nem megalapozottak, ezért nem hajlandók sugározni. Ráadásul a videóban a "média-ölebekről" beszéltek, és közben a CNN műsorvezetőinek fotóit játszották be. A televízió vezetése közölte: elfogadhatatlannak tartja a munkatársai ócsárlását.

A másik kampányanyag a Donald Trump és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök közötti júliusi, vitatott telefonbeszélgetés kiszivárogtatójáról szólt, és a többi között megismételte Trump kijelentését, miszerint a felmentését célzó alkotmányos eljáráshoz (impeachment) szükséges vizsgálatok és az egész folyamat nem más, mint "államcsíny".

A reklámok visszautasítása után az elnök
velemenyezd, 2019. október 04. péntek, 07:04
Trump külföldről is elfogadná a vetélytársait lejárató információkat
kutatómunka rendszeres része, és a jelenlegi ellenzék képviselői ugyancsak rendszeresen művelik ezt vele kapcsolatban.

Az elnök interjújára néhány demokrata párti politikus azonnal reagált. Jerrold Nadler, a képviselőház igazságügyi bizottságának vezetője Twitter-bejegyzésben nevezte "sokkolónak" az elnök interjúját. Richard Blumenthal connecticuti szenátor pedig - szintén Twitteren - úgy fogalmazott, hogy az elnök szavai "Amerika legrémesebb rémálmát" testesítik meg. Joe Biden, a demokraták pillanatnyilag legesélyesebb elnökjelölt-aspiránsa mikroblogbejegyzésében azon véleményének adott hangot, hogy Trump "ismét örömmel üdvözöl külföldi beavatkozást választásainkba". Biden szerint az elnök kijelentései fenyegetést jelentenek a nemzet biztonságára.

Donald Trump kijelentései éppen aznap hangzottak el, amikor a legidősebb fiát, ifjabb Donald Trumpot a képviselőház hírszerzési bizottsága zárt ülésen hallgatta meg a 2016-os elnökválasztás idején oroszokkal tartott találkozóiról. 2016 júniusában ifjabb
velemenyezd, 2019. június 13. csütörtök, 07:04
Az amerikai Demokrata Párt Wisconsinban tartja majd az elnökjelölt-állító konvencióját
A konvenciót 2020. július 16-tól 23-ig rendezik meg. A DNC közleménye kiemelte, hogy a párt 1916 óta Chicagón kívül most először választ elnökjelöltet egy közép-nyugati államban. Chicagóban az 1968-as forrongások idején tartottak elnökjelölő gyűlést, ahol Hubert Humphreyt, az Egyesült Államok akkori alelnökét jelölték. Az elnökválasztáson akkor a republikánus Richard Nixon aratott győzelmet.

Közleményükben a demokraták hangsúlyozták azt is, hogy a 2018-as novemberi félidős választásokon Wisconsinban sok helyütt győztek, szemben a 2016-os választásokkal, amikor e közép-nyugati állam választói nagy arányban döntöttek a republikánus Donald Trump mellett. Hillary Clintont, a demokraták 2016-os elnökjelöltjét nagyon sok és éles bírálat is érte, mert Wisconsint elhanyagolta, a választási kampány során egyszer sem látogatott oda. Elemzők szerint ezzel azt a látszatot keltette, hogy a Demokrata Párt nem törődik a munkásrétegekkel.

A Demokrata Párt közleménye szerint az elnökjelölt-állító konvenció
velemenyezd, 2019. március 12. kedd, 10:22
Egy felmérés szerint a demokraták körében jelenleg Joe Biden a legnépszerűbb lehetséges elnökjelölt
százalékos az elfogadottsága, annak ellenére, hogy a mostani novemberi félidős választásokon veszített. Elizabeth Warren massachusettsi szenátorra - a párt baloldalára sorolt politikusra - a megkérdezettek 8 százaléka, a kaliforniai Kamala Harris szenátorra pedig 5 százalékuk voksolna. Kamala Harris, aki jelenleg a szenátus igazságügyi bizottságának tagja, az utóbbi hónapokban - elsősorban Brett Kavanaugh főbírójelölt meghallgatásakor - vált népszerűvé a demokrata párti választók körében.

Pillanatnyilag mintegy 20 demokrata párti politikus jelezte, hogy indul az elnökjelöltségért a két év múlva rendezendő elnökválasztáson. Köztük van Cory Booker, New Jersey szenátora, Michael Bloomberg New York város volt polgármestere, Amy Klobuchar, minnesotai szenátor.

A középnyugati Iowa az amerikai elnökválasztási folyamat első állomása: itt tartják az első előválasztást, azaz az első megméretést az elnökjelölt-jelöltek között. Az elmúlt hat választási ciklusban az lett a Demokrata Párt elnökjelöltje, aki
velemenyezd, 2018. december 16. vasárnap, 20:06
Levél Orbán Viktornak
szövetkezve alkotmányba emelték a házasság szentségét. Az a politikus kardoskodott leginkább - képmutatóan - az alkotmánymódosítás mellett, aki a saját házasságából bohózatot csinált, mert nyilvánosan barátnőt tart. A hölgy ráadásul kapcsolatot tart fenn maffia-gyanús egyénekkel. Nos, ezek a dolgok haragítják Szlovákia népét, tisztelt miniszterelnök úr, nem Soros György.

Lehet, hogy Magyarországon sorosozással és migránsozással még (egyszer) lehet választást nyerni. Szlovákiában pillanatnyilag biztos hogy nem. Az emberek többsége ennek nem dől be. Nekem Önnel, tisztelt miniszterelnök úr, egyébként személyesen semmi bajom nincs. Sőt, szívesen idézem vissza azokat a pillanatokat, amikor Ön fiatal demokrataként, 1989 júniusában gyújtó hangú beszédet mondott a Hősök terén, vagy amikor 1992-ben az akkori pártját felvették a Liberális Internacionáléba, és Önt Európa egyik legígéretesebb fiatal politikusaként tisztelték és ünnepelték. Remélem, azért még Ön is emlékszik azokra az időkre.
tinka1951, 2018. március 12. hétfő, 05:05
Barack Obama volt amerikai elnök visszatér a politikába
A volt elnök csütörtökön New Jerseyben és Virginiában szólal fel pártja kormányzó-jelöltjei mellett. Mindkét szövetségi államban ugyanis november 7-én lesznek a voksolások, s pillanatnyilag mindkét államban a Demokrata Párt jelöltjeinek előnyét jelzik a felmérések.

Elemzők a virginiai választás eredményét tartják fontosabbnak, mert jelzést adhat a jövő évi, úgynevezett félidős választások várható eredményeire nézve is. Virginia fontosságát erősíti, hogy ez volt az egyetlen déli szövetségi állam, ahol a tavalyi elnökválasztáson, ha nem is nagy arányban, de a demokraták elnökjelöltje, Hillary Clinton győzött. Virginia ugyanis a szövetségi főváros, Washington DC mellett fekszik, s bár az állam középső és déli vidékei többségükben republikánus szavazók, a Washingtonhoz közeliészaki részeken a demokraták az erősebbek. Virginiában most Ed Gillespie, George W. Bush volt elnök munkatársa indul a republikánusok elnökjelöltjeként, s ha veszít, akkor ezért a Donald Trump jelenlegi elnököt okolják majd.
velemenyezd, 2017. október 19. csütörtök, 17:33
Mike Pence: nem volt kapcsolat Donald Trump kampánya és orosz tisztségviselők között
szó a Moszkva elleni szankciókról. A Flynn és az orosz nagykövet közötti megbeszélésekről már pénteken is szó esett az amerikai sajtóban, és akkor Nancy Pelosi, a demokraták képviselőházi frakciójának vezetője azt nyilatkozta: ilyen találkozó teljesen természetes, minden nagykövet kapcsolatot tart a fogadó ország politikusaival.

Utalva Donald Trump interjújára, amely péntek este a The Wall Street Journalban jelent meg, Mike Pence leszögezte: "a megválasztott elnök egyértelművé tette, hogy pillanatnyilag szörnyű a viszonyunk Oroszországgal, és eltökélt abban, hogy megvizsgálja a kapcsolatok javításának lehetőségeit".

Kijelentette: az Iszlám Állam nevű terrorszervezet és más terrorista csoportok elleni küzdelem közös célokat ad az Egyesült Államoknak és Oroszországnak. "Az Iszlám Állam közös ellenségünk, és a lehetőség, hogy Oroszországgal együtt vadásszuk le és pusztítsuk el az Iszlám Államot, rendkívül fontos, elsődleges a hivatalba lépő kormányzat számára" - fogalmazott.

Mike Pence
velemenyezd, 2017. január 15. vasárnap, 19:22
Amerikai előválasztás - A hírszerzés vezetője szerint külföldi hackerek kémkednek az elnökjelölt-aspiránsok utá
Bernie Sanders és Donald Trump ellen."Már vannak erre utaló jelzéseink, s a belbiztonsági minisztérium és az FBI már meg is kezdte az érintett politikusok tájékoztatását, illetve ismereteik elmélyítését ezekről a veszélyekről" - fogalmazott Clapper. Nem részletezte azonban, hogy melyik politikust és hogyan készítik fel a kibertámadások veszélyeire. Hivatkozott arra is, hogy számítógépes szakemberek szerint sem Donald Trump, sem pedig Hillary Clinton kampányának internetes hálózata pillanatnyilag nem eléggé biztonságos, hackerek könnyen hozzájuk férhetnek.

Az amerikai hírszerző szervek csúcsvezetője - újságírói kérdésre válaszolva - megerősítette azt a hetek óta a sajtóban keringő információt, miszerint az elnökjelöltek mindegyike időben megkapja majd a hírszerzési információkat és elemzéseket, s Donald Trump nem részesül hátrányos megkülönböztetésben, vagyis őt ugyanúgy ellátják majd titkosított információkkal, mint a demokraták várható elnökjelöltjét. Clapper ugyanakkor leszögezte: az
velemenyezd, 2016. május 18. szerda, 20:52
Amerikai előválasztás - Hillary Clinton kampányát Nevadában örömlányok is támogatják
Entice Love, az örömlányok képviselője - aki az egyik ismert nevadai bordélyházban kínálja "szolgáltatásait" - a CBS rádiónak nyilatkozott a demokrata elnökjelölt-aspiránsok közé tartozó korábbi first ladyvel kapcsolatban, s a riporter tudakozódására visszakérdezett: miért is ne támogathatnák a Clinton-kampányt? Ez magától értetődő döntés, mondta, majd kifejtette: "Ő éppen hogy követendő példa. Nő, hatalma van, s motivál bennünket is, hogy vállaljuk önmagunkat... hát, miért is ne támogatnánk őt?"

Közölte azt is, hogy 450 kolléganője vesz részt a szombati jelölőgyűlésen, s valamennyien Clinton mellett érvelnek majd. Ő személy szerint ingyenszexet kínál minden férfinak, aki adományokkal támogatja a Clinton-kampányt - jelentette be.

Az amerikai előválasztási folyamat keretében szombaton Dél-Karolinában a republikánusok előválasztást tartanak, a demokraták pedig Nevadában jelölőgyűléseken döntenek majd, hogy kit szeretnének pártjuk elnökjelöltjének. Utóbbi államban pillanatnyilag Hillary
velemenyezd, 2016. február 18. csütörtök, 08:11
1/2
Képek, videók
Donald Trump-Melani.jpg
agica2004
2017. július 19. szerda, 21:35
Donald Trump és Melania T
agica2004
2017. március 27. hétfő, 20:04
Donald Trump.jpg
agica2004
2017. március 27. hétfő, 20:03
Donald Trump-elnokvalaszt
agica2004
2017. március 27. hétfő, 20:02
Donald Trump-karen-mecdou
agica2004
2017. március 27. hétfő, 20:02
donald-trump mike-tyson.j
agica2004
2017. március 27. hétfő, 20:01
repülőgép-donald-trump -Bo
agica2004
2017. február 25. szombat, 17:37
Donald Trump, 1964..jpg
agica2004
2017. február 18. szombat, 20:50
Donald Trump, 1950.jpg
agica2004
2017. február 18. szombat, 20:50
Donald Trump- ifj. D. Tru
agica2004
2017. február 18. szombat, 20:49
Donald Trump és Ronald Re
agica2004
2017. február 18. szombat, 20:49
Az amerikai republikánus
farkas1945
2013. február 01. péntek, 10:41
munkatársaim
orban47
2011. július 20. szerda, 16:57
Munkatársaim, kiket soha
szeva953
2010. január 30. szombat, 18:46
Műszakis munkatársaink, A
cipello
2009. május 08. péntek, 19:21
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.