Belépés
2018. december 16. vasárnap | 50. hét | 350. nap | 11:37 | Etelka, Aletta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
sütőtök tagine marokkóból
gerezd fokhagyma (zúzott)
1 tk cayenne bors (vagy fűszerpaprika)
0.5 db chili (friss, vékonyra karikázva, ízlés szerint)
2 ek napraforgó olaj

1. Elkészítjük a harissát: a hozzávalókat botmixerrel pürésítjük.
2. Az apróra vágott hagymát a reszelt gyömbérrel együtt megpároljuk.
3. Hozzáadjuk a sütőtök kockákat, és átforgatjuk a dinsztelt gyömbéres hagymán.
4. Rászórjuk az őrölt fűszereket, az aszalt áfonyát, hozzáadjuk a paradicsomszószt, a harisát és 3-4 deci vizet. Lefedve főzzük addig, amíg a tök meg nem puhul.
5. A már puha tökhöz adjuk végül a babkonzervet, amivel még egyszer összerottyantjuk.
6. Megszórjuk petrezselyemzölddel.
7. Kuszkusszal tálaljuk. (A kuszkuszra annyi forrásban levő vizet öntünk, hogy ujjnyi vastagon ellepje, kicsit megsózzuk, és lefedve hagyjuk 5 perc alatt duplájára dagadni. A kész kuszkuszba kerül a citromhéj és a
faciendum, 2018. október 27. szombat, 18:06
A köménymag
így az több olyan enzimet állít elő, melyek nélkülözhetetlenek az emésztéshez, emellett pedig a túlzott savképződés ellen is küzd.
Az egyik legkellemetlenebb emésztési tünet a puffadás. Ilyenkor a bélrendszerben összegyűlnek a felesleges gázok, ez pedig hasfájáshoz, feszülő érzéshez vezethet. Ennek a tünetnek számtalan oka lehet, de a kömény minden esetben a segítségünkre lehet, még akkor is, ha valamilyen gyulladásos bélbetegséggel küzdünk. A puffadás elleni gyors enyhüléshez forraljunk fel 2 deci vizet, majd tegyünk bele egy fél mokkáskanálnyi őrölt köményt, fél mokkáskanálnyi őrölt gyömbért és egy kevés sót. Gyöngyöztessük még nagyjából öt percig, szűrjük le, majd hagyjuk kihűlni és igyuk meg.
A köményben található vas a vérszegénység kezelésében is segíthet. A vas szükséges ahhoz, hogy a szervezetünk hemoglobint állítson elő - ez az anyag szállítja az oxigént a sejtekhez.

A köménymagnak a testsúlyra is jótékony hatásai vannak, különösen, ha szeretnénk néhány felesleges kilótól
lovaszmarika, 2018. szeptember 25. kedd, 14:49
Ízőrzők – Nyírmártonfalva – receptek
sütőpapírral kibélelt
tepsibe. Ezeket a tésztákat nevezzük dübbencsnek.
Felvert tojással átkenjük a tetejét, és előmelegített sütőben, vagy kemencében kisütjük.
Még forrón átkenjük a dübbencsek tetejét zsírral.

Tőtike tormalevélben
Hozzávalók: 25 dkg rizs, 1 kg darált sertéshús, 3 evőkanál só, 1 teáskanál őrölt
feketebors, 30 dkg füstölt szalonna, 2 vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 7 dl
paradicsomlé, 1 dl ecet, tormalevél, másfél evőkanál őrölt paprika.
Két liter vizet felforralunk két csapott evőkanál sóval, és egy deci ecettel. A
tormaleveleket alaposan átmossuk, majd a forró vízben átforgatjuk, megfonnyasztjuk.
Kiszedjük, és hagyjuk hűlni.
Közben a szalonnát apró kockákra vágjuk. Ráborítjuk a darált húst, belevágunk két
vöröshagymát, egy kisebb fej fokhagymát. Ízesítjük őrölt borssal, egy evőkanál sóval,
másfél evőkanál őrölt paprikával, majd a rizst is hozzáadva alaposan összekeverjük.
A meghűlt levelek vastagabb ereit
tinka1951, 2018. szeptember 16. vasárnap, 17:43
5 házilag elkészíthető hajpakolás
Banános, mézes pakolás

Egy jó érett banánra lesz szükséged, amit csak be kell dobnod a turmixba, hozzáadni egy deci vizet és egy kevés langyos vizet, hogy jól kenhető, dús krémet kapj. Ezt vidd fel a benedvesített hajadra, tartsd melegen - törölközővel, alufóliával, sapkával, vagy ahogy neked kényelmes -, majd fél óra után mosd meg a hajad.

Tojásos, olívás pakolás

A hajad hosszától függően variálhatod a mennyiségeket ennél a pakolásnál. A megadott adagok félhosszú hajra elegendőek, de ha nagyon sok hajad van, vagy hosszú, akkor nyugodtan duplázd vagy akár triplázd meg a mennyiségeket. Egy tojássárgájához keverj hozzá két evőkanál jó minőségű olívaolajat. Az olajat apránként keverd hozzá a tojáshoz, mert az csak így tudja felvenni. A sűrű masszához adj egy kevés tejet, hogy kenhetővé váljon. Vidd fel a nedves hajra, és hagyd rajta egy órát, de ha van fürdősapkád, akkor akár egész éjszakára rajta hagyhatod. Samponnal mosd le alaposan, és a szárítás után már érezni is fogod,
eva6, 2018. augusztus 10. péntek, 16:22
Pillecukor (p-f-z)
Hozzávalók: 60 dkg cukor, 4 evőkanál méz, 2 dl víz, pár szem só. 40 g zselatin (két csomag) és 2 dl víz. 2 evőkanál piros és zöld ételszínezék. A sütőpapír kenéséhez fél dl étolaj. A forgatáshoz 5 dkg étkezési keményítő, 5 dkg porcukor.
Egy lábasba két deci vízbe beleöntjük a cukrot, a mézet, a picurka sót, és a tűzhelyen összeolvasztjuk. Felforraljuk, és megvárjuk, amíg az edényben kicsit visszahúzódik a habja.
Egy nagyobb tálcát sütőpapírral kibélelünk, és olajjal átkenünk.
Újabb két deci vizet összemelegítünk a zselatinnal, amit apránként, szűrőkanálon át a cukros sziruphoz keverünk.
A szirup egyharmad részét a zöld ételfestékkel 6-8 percen át habverővel verjük. Ezt a masszát terítjük a tálca aljára.
A második harmadot festék nélkül újabb nyolc percig verjük, és a zöld anyagon elterítjük.
A megmaradt zselatinos masszát a piros ételfestékkel verjük habosra, és ezt kenjük felülre.
A pillecukrot egy éjszakán át állni hagyjuk, majd ollóval tetszőleges nagyságúra
bkisseva, 2018. augusztus 09. csütörtök, 12:10
Töklekvár
Hozzávalók: 2 kg főzőtök, 2 db (bio) citrom, 1,25 kg kristálycukor, 1,5 dl 10%-os ecet, 6 szegfűszeg.
A tököt meghámozzuk, félbevágjuk, kimagozzuk, a húsát apróra reszeljük. Öntünk alá fél dl vizet, és a szegfűszeggel együtt feltesszük főzni.
A cukrot egy másik lábasba öntjük, adunk hozzá ecetet és másfél deci vizet. Addig forraljuk, amíg mézszerű folyadékot kapunk.
Amikor a cukkini megpuhult, beleborítjuk a citromok reszelt héját és levét is. Kevergetve két percig főzzük. Ekkor öntjük hozzá a szirupot, azzal együtt további tíz percig rotyogtatjuk.
Az elkészült töklekvárt kisebb üvegekbe töltjük, szorosan lezárjuk, majd fejjel lefele fordítva hagyjuk langyosra hűlni, így sokáig eltartható tartósítószer nélkül is.
A töklekvárt kenyérre-kiflire kenve, sütemények töltelékeként, esetleg palacsintával, fánkkal is fogyaszthatjuk.
bkisseva, 2018. augusztus 09. csütörtök, 11:45
Aratóleves
kolbász, 15 dkg szárazbab, 20 dkg savanyú káposzta, 1 tv-paprika, 1 paradicsom, 2 dl aludttej (kefir), 5 dkg vöröshagyma, 1 petrezselyem gyökér, 1 sárgarépa, 2 szál kapor, 1,5 dkg fokhagyma, 5 dkg árpagyöngy, 5 dkg liszt, 5 dkg zsír (olaj). Fűszerek: 2 dkg fűszerpaprika, csipetnyi őrölt bors, 2 babérlevél, csipetnyi egész kömény, 1 teáskanál házi ételízesítő.
A babot előző este beáztatjuk. Másnap leszűrjük, és hét deci vízben két babérlevéllel feltesszük főni. Egy másik edényben a füstölt tarjára annyi vizet öntünk, hogy ellepje, és azt is a bab mellé, a tűzre tesszük.
A kolbászt felkarikázzuk. A savanyú káposztát átmossuk, és kisebb szálakra aprítjuk.
A zöldségféléket - sárgarépát, petrezselymet, vöröshagymát, fokhagymát - megtisztítjuk. A hagymákat kockákra, a gyökereket karikákra vágjuk.
Közben a bab mellé rakjuk a félbevágott paprikát, paradicsomot, savanyú káposztát és az átmosott árpagyöngyöt is. Ezekkel együtt fedő alatt puhítjuk tovább. Őrölt borssal és köménnyel
bkisseva, 2018. augusztus 09. csütörtök, 11:39
Lime: ezért együk naponta
segítheti, és enyhítheti a gyomorfájás, a reflux vagy a puffadás tüneteit. Könnyen elkészíthető emésztésjavító italhoz keverjünk össze egy teáskanál lime levet egy pohár langyos vízzel, tegyünk hozzá egy teáskanál mézet, majd igyuk meg étkezések után.

A citromban és a lime-ban található citrát segítségével a vesekövek ellen is küzdhetünk. A természetes citrát legalább olyan hatékonynak bizonyulhat a vesekövek megelőzésében, mint a gyógyszerek. Még jobb hatást érhetünk el, ha sok, lime-mal ízesített vizet iszunk, hiszen a plusz folyadék segíti a vesék "átmosását", ezzel pedig tovább csökkenthetjük a vesekövek rizikóját.

Akkor is érdemes a lime-ot segítségül hívni, ha szeretnénk egészségesebb fejbőrt és hajat. A lime-ban ugyanis olyan hatóanyagok találhatóak, amelyek megakadályozzák bizonyos mikrobák elszaporodását. Keverjünk össze egy evőkanál olívaolajat, egy deci natúr joghurtot és egy lime kifacsart levét és lereszelt héját, majd ezt masszírozzuk be az fejbőrünkbe. Hagyjuk hatni öt
vorosrozsa66, 2018. július 13. péntek, 12:18
tardi kaszáspecsenye
Hozzávalók:
40 dkg sertéslapocka,
20 dkg kenyérszalonna,
2 evőkanál étolaj,
10 dkg vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
15 dkg lángolt kolbász,
5 dkg fűszerpaprika,
2 dkg őrölt feketebors
1 dkg őrölt kömény,
5 dkg só, 1 paprika,
1 paradicsom.

A szalonnából négy szeletet készítünk, ezeket kakastaréjnak felvágjuk, és az olajon szép színesre sütjük.
A vöröshagymát megtisztítjuk, és apró kockákra szeljük. A lapockát először érmékre szeleteljük, majd felcsíkozzuk.
A kolbászt keresztben elfelezzük, egyik részét kakastaréjnak felvágjuk, és a szalonna mellett kisütjük. A másikat először hosszában félbe, majd fél karikákra szeljük.
A kolbásztaréjt, és a kisült szalonnákból kettőt kiveszünk, a többire rászórjuk a hagymát. A paradicsomot és a paprikát felkockázzuk, és beleborítjuk. Téli időszakban ezeket lecsóval helyettesíthetjük.
Pár perces sütés után rátesszük a húst. Ízesítjük
ibolya58, 2018. június 03. vasárnap, 08:32
Bográcsgulyás
centis - kockákra vágjuk, mintha pörköltet készítenénk. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, és egy bográcsban, az olajon vagy zsíron, közepesen erős tűz fölött megfonnyasztjuk. A húst rádobjuk, és csak úgy magában, egyelőre minden ízesítő nélkül, keverve vagy a bográcsot a fülénél rázogatva, 10-15 perc alatt fehéredésig pirítjuk.
2. A fokhagymát a köménymaggal együtt finomra vágjuk, és a húshoz adjuk a pirospaprikával együtt. Éppen csak összekeverjük, majd azonnal ráöntünk kb. 2 deci vizet, nehogy a paprika megégjen. Megsózzuk - kezdjünk 1 csapott evőkanálnyival -, majd az apróra vágott paprikával és paradicsommal ízesítjük (ha lecsóval főzzük, azt is fel kell aprítani). Piros Arannyal megadjuk az erejét, lefödjük, és nem túl erős tűz fölött (a bográcsot feljebb emelve) a húst kb. 1,5 óra alatt majdnem teljesen puhára
pároljuk. Közben néha megkeverjük, ha kell, egy kevés vizet is öntünk alá. Ilyenkor elegendő idő van arra is, hogy elkészítsük a csipetkét.
3. A
vorosrozsa66, 2018. május 30. szerda, 11:18
FŰSZEREK GYÓGYÍTÓ Tulajdonságai 3.
Fokozódik az epe működése, cukorbetegeknél csökken a vércukorszint. Szakvélemény szerint a kúra a körmök törékenységét is megszünteti. A szervezetben kialakult káros lerakódások a bélrendszeren keresztül kiválasztásra kerülnek, így mindazon betegségek, melyek okai az emésztőszervekben, a vér összetételében, káros lerakódásokban keresendők, a mustármag kúra során kiküszöbölhetők.
A mustárkúra ideje max. 6-8 hét. Naponta 3x, étkezés előtt egy csapott kávéskanál mustármagot szétrágás nélkül kell lenyelni, és vizet inni rá.
Reumára helyi fürdőt készíthetünk, 100-200 gram összetört, vagy őrölt mustármagot vászonzacskóba kötünk. A kádba lógatjuk és a fürdővizet ráeresztjük.
Jó a mustármag a légzés és a keringés vitális központjaira. Tüdőgyulladásnál a mellkasra mustártapaszt készíthetünk. 3 evőkanál összetört magot 5 deci langyos vízzel elkeverünk, 5 percig fenntartjuk a mellkas köré tekert borogatást.
Reumatapasz: porrátörjük a mustármagot, ecettel elkeverve 15-30 percig tartjuk a fájó
vorosrozsa66, 2018. május 30. szerda, 11:00
Minden ételnek megvan a maga üzenete
A tojásos nokedlié az, hogy az élet szép

Egyszerűen jó ránézni, olyan, mint egy csokor nárcisz. Megidézi a tavaszt. Végre süt a nap, végre újjászületett a természet és minden üde, százféle zöld. Az élet könnyű, mint a jó nokedli, a levegő harapós, mint a friss saláta, az élet pedig édes, mint a cukros-ecetes lé.

Tavasszal elfelejtjük a magyar konyhát. Egyszerűen átkattan valami a fejekben és könnyűeket meg gyorsakat akarunk főzni, csak úgy összekeverni valamit, ami két mozdulattal már kész is. Egészséges és bícsbádi biztos.
Így aztán a magyar konyhát, ami miatt egyébként bármikor, bármilyen fórumon tűzbe megyünk, pláne, ha arról van szó, világhírű-e, tavasszal sutba dobjuk, és vadul lapozgatjuk a tizenöt perces szakácskönyveket, meg könnyű tésztás kajákat keresünk, de minimum valami olaszt, esetleg salátát. Mintha itthon nem lenne elég fertályórás kaja.

Van. Csakhogy a gulyás mellett
bordat, 2018. május 24. csütörtök, 18:43
1/94
Képek, videók
Kék város Marokkóban
pacsakute
2014. július 14. hétfő, 17:30
fogyokuras_viz_hozzava lok
sarkadykati
2014. július 19. szombat, 06:47
tűsarkú és hozzávalók.jpg
agica2004
2014. június 12. csütörtök, 14:04
trendy-hozzávalók-.jpg
agica2004
2014. június 12. csütörtök, 14:02
tűsarkú és a hozzávalók.j
agica2004
2014. április 25. péntek, 18:33
mentalikőr hozzávalók
mariatovis
2011. október 16. vasárnap, 18:58
Hozzavalók.gif
margoboszi
2010. június 14. hétfő, 14:39
gyömbérres-fahejasalma lev
gaby73
2014. október 10. péntek, 20:28
anya kockákat varrt nekem
kissjuli
2009. június 04. csütörtök, 12:43
Sült hús, dinsztelt kápos
irmus
2017. augusztus 02. szerda, 14:26
Lúgositó fűszerek
irmus
2018. augusztus 14. kedd, 13:47
Rák elleni fűszerek.jpg
pacsakute
2017. október 02. hétfő, 12:44
Lúgosító fűszerek.jpg
liza1
2016. január 02. szombat, 18:46
Fűszerek.jpg
pacsakute
2015. június 18. csütörtök, 22:28
Zsírégető fűszerek.jpg
pacsakute
2015. május 11. hétfő, 15:32
Címkék
tűzre tesszük, keringés vitális, mennyiségeket ennél, megmaradt zselatinos, Piros Arannyal, apróra vágott, babot előző, tésztákat nevezzük, paprika megégjen, kömény minden, zöld ételfestékkel, puffadás tüneteit, hagymákat kockákra, levegő harapós, másikat először, tojássárgájához keverj,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.