Belépés
2019. augusztus 24. szombat | 34. hét | 236. nap | 00:15 | Bertalan
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Darás-diós-mákos-meggyes kelt rétes
5 dkg élesztő,
20 dkg sertészsír,
2 tojás,
7 dl tej,
3 evőkanál kristálycukor,
só,
3 evőkanál tejföl.
A diós töltelékhez:
20 dkg darált dió,
15 dkg kristálycukor,
1 citrom reszelt héja.

A tejfölös keverékhez:
5 tojás,
3 evőkanál cukor,
3 dl tejföl.

A darás töltelékhez:
2 tojás,
15 dkg cukor,
1 citrom reszelt héja,
2 dl tejföl,
10 evőkanál búzadara.

A tejet meglangyosítjuk, a lisztet átszitáljuk.
Két deci langyos tejbe teszünk 3 evőkanál cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt.
Pár percig állni hagyjuk, majd a liszt közepébe fészket készítünk, beleborítjuk a felfutott élesztős tejet, és összekeverjük kevés liszttel.
Ezt a kovászt további tíz percig kelesztjük.
Egy deci langyos tejben feloldunk egy tojásnyi sertészsírt, és két egész tojást is elvegyítünk benne. Az egészet a lisztbe borítjuk, és további langyos tej adagolásával lágy tésztát
suzymama, 2019. március 11. hétfő, 21:52
Ízőrzők – Nyírmártonfalva – receptek
Kapros dübbencs
Hozzávalók: 1 kg liszt, 5 dkg élesztő, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál só, 2 tojás, 1 dl
étolaj, 3 dl tej, aludttej, 1 nagy csokor kapor, 1 evőkanál zsír. A tetejére 1 tojás, 1
evőkanál zsír.
A lisztet tálba szitáljuk. A langyos tejbe teszünk egy evőkanál cukrot, csipetnyi sót és
belemorzsoljuk az élesztőt. A liszt közepébe fészket készítünk, beleöntjük, és kevés
liszttel megszórva megvárjuk, míg megkel.
Ráütünk két tojást, és apránként annyi aludttejet adunk hozzá, amennyit a tészta kíván.
Jó alaposan kidagasztjuk. Amikor már majdnem kész, beledolgozzuk az étolajat is.
Lelisztezzük, és egy órán át kelni hagyjuk.
Közben a kaprot megmossuk, apróra vágjuk, majd enyhén átsózva zsírban kisütjük.
Addig pároljuk, amíg a leve elfő.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán négyfelé választjuk, ezeket egyenként nem túl
vékonyra kisodorjuk. Gazdagon megkenjük kaporral, majd feltekerjük, mint a kalácsot,
és három részre elvágjuk. A végeit
tinka1951, 2018. szeptember 16. vasárnap, 17:43
5 házilag elkészíthető hajpakolás
Banános, mézes pakolás

Egy jó érett banánra lesz szükséged, amit csak be kell dobnod a turmixba, hozzáadni egy deci vizet és egy kevés langyos vizet, hogy jól kenhető, dús krémet kapj. Ezt vidd fel a benedvesített hajadra, tartsd melegen - törölközővel, alufóliával, sapkával, vagy ahogy neked kényelmes -, majd fél óra után mosd meg a hajad.

Tojásos, olívás pakolás

A hajad hosszától függően variálhatod a mennyiségeket ennél a pakolásnál. A megadott adagok félhosszú hajra elegendőek, de ha nagyon sok hajad van, vagy hosszú, akkor nyugodtan duplázd vagy akár triplázd meg a mennyiségeket. Egy tojássárgájához keverj hozzá két evőkanál jó minőségű olívaolajat. Az olajat apránként keverd hozzá a tojáshoz, mert az csak így tudja felvenni. A sűrű masszához adj egy kevés tejet, hogy kenhetővé váljon. Vidd fel a nedves hajra, és hagyd rajta egy órát, de ha van fürdősapkád, akkor akár egész éjszakára rajta hagyhatod. Samponnal mosd le alaposan, és a szárítás után már érezni is fogod,
eva6, 2018. augusztus 10. péntek, 16:22
Töklekvár
Hozzávalók: 2 kg főzőtök, 2 db (bio) citrom, 1,25 kg kristálycukor, 1,5 dl 10%-os ecet, 6 szegfűszeg.
A tököt meghámozzuk, félbevágjuk, kimagozzuk, a húsát apróra reszeljük. Öntünk alá fél dl vizet, és a szegfűszeggel együtt feltesszük főzni.
A cukrot egy másik lábasba öntjük, adunk hozzá ecetet és másfél deci vizet. Addig forraljuk, amíg mézszerű folyadékot kapunk.
Amikor a cukkini megpuhult, beleborítjuk a citromok reszelt héját és levét is. Kevergetve két percig főzzük. Ekkor öntjük hozzá a szirupot, azzal együtt további tíz percig rotyogtatjuk.
Az elkészült töklekvárt kisebb üvegekbe töltjük, szorosan lezárjuk, majd fejjel lefele fordítva hagyjuk langyosra hűlni, így sokáig eltartható tartósítószer nélkül is.
A töklekvárt kenyérre-kiflire kenve, sütemények töltelékeként, esetleg palacsintával, fánkkal is fogyaszthatjuk.
bkisseva, 2018. augusztus 09. csütörtök, 11:45
Kiskunfélegyházi napraforgó kalács
Hozzávalók: 1 kg liszt, 4 tojás sárgája, 10 dkg cukor, 10 dkg vaj, 5 dkg élesztő, csipetnyi só, 4 dl tej. A töltelékhez: 20 dkg darált mák, 12 dkg porcukor, 5 dkg mazsola, 1 (bio) citrom reszelt héja, 2 dl tejföl, 5 db kajszibarack (vagy más gyümölcs). A kalácsok kenéséhez 1 tojás.
Az összemorzsolt élesztőre két deci langyos tejet és egy evőkanál cukrot teszünk, összekeverjük, és állni hagyjuk.
A megszitált liszthez tesszük a megmaradt cukrot, a vajat, a tojások sárgáját, csipetnyi sót, majd a megkelt élesztővel és a maradék tejjel összeállítjuk a tésztát. Amikor már jól kidolgoztuk, konyharuhával letakarjuk és egy órán át kelesztjük.
A töltelékhez a darált mákot a porcukorral, a reszelt citromhéjjal és a mazsolával elkeverjük, majd kanalanként annyi tejfölt adunk hozzá, hogy kenhető masszánk legyen. A kajszibarackot megmossuk, elfelezzük, magját eltávolítjuk.
Az idő közben megkelt tésztát lisztezett deszkán kétfelé választjuk. Az egyiket összegyúrjuk, és másfél centi vastagra
bkisseva, 2018. augusztus 09. csütörtök, 11:13
talkedli
Hozzávalók a talkedlihez:
- 40 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 2 tojás
- fél liter tej
- 5 dkg kristálycukor
- olaj a sütéshez
- lekvár és porcukor a feltéthez

Talkedli, tarkedli elkészítése:
A liszt közepébe mélyedést készítünk és beleöntjük a két deci langyos tejet, majd hozzámorzsoljuk az élesztőt két deka cukorral, és kissé megkelesztjük. Ha ez megvan, keverjük hozzá a tojások sárgáját, a maradék cukrot, tejet, és az egészet összedagasztjuk. Ha mindent jól csináltunk, akkor egy laza, lágy tésztát kellett kapnunk. Fedjük le, kelesszük legalább háromnegyed órán át. Ha megkelt, akkor a tojásfehérjéből verjünk kemény habot, keverjük a tésztához, majd kelesszük ezzel is egy pár percig még...
Serpenyőbe tegyünk egy kanál étolajat, majd ha forró, akkor az olajos kanállal szedjünk evőkanálnyi adagokat a serpenyőbe a
faciendum, 2018. július 26. csütörtök, 23:41
Lime: ezért együk naponta
a veséket is áttisztítja

A zöld citrom igazi vitaminbomba

A zöld citrom, vagy ahogyan sokan ismerik, a lime, kiváló C-vitaminforrás, így a téli időszakban bátran használhatjuk immunrendszerünk erősítésére. Kattintson tovább!
A lime antioxidánsokban, flavonoidokban is rendkívül gazdag, és az emésztésünket is segítheti, és enyhítheti a gyomorfájás, a reflux vagy a puffadás tüneteit. Könnyen elkészíthető emésztésjavító italhoz keverjünk össze egy teáskanál lime levet egy pohár langyos vízzel, tegyünk hozzá egy teáskanál mézet, majd igyuk meg étkezések után.

A citromban és a lime-ban található citrát segítségével a vesekövek ellen is küzdhetünk. A természetes citrát legalább olyan hatékonynak bizonyulhat a vesekövek megelőzésében, mint a gyógyszerek. Még jobb hatást érhetünk el, ha sok, lime-mal ízesített vizet iszunk, hiszen a plusz folyadék segíti a vesék "átmosását", ezzel pedig tovább csökkenthetjük a vesekövek rizikóját.

Akkor is érdemes a lime-ot segítségül
vorosrozsa66, 2018. július 13. péntek, 12:18
FŰSZEREK GYÓGYÍTÓ Tulajdonságai 3.
keresendők, a mustármag kúra során kiküszöbölhetők.
A mustárkúra ideje max. 6-8 hét. Naponta 3x, étkezés előtt egy csapott kávéskanál mustármagot szétrágás nélkül kell lenyelni, és vizet inni rá.
Reumára helyi fürdőt készíthetünk, 100-200 gram összetört, vagy őrölt mustármagot vászonzacskóba kötünk. A kádba lógatjuk és a fürdővizet ráeresztjük.
Jó a mustármag a légzés és a keringés vitális központjaira. Tüdőgyulladásnál a mellkasra mustártapaszt készíthetünk. 3 evőkanál összetört magot 5 deci langyos vízzel elkeverünk, 5 percig fenntartjuk a mellkas köré tekert borogatást.
Reumatapasz: porrátörjük a mustármagot, ecettel elkeverve 15-30 percig tartjuk a fájó testrészen. 3-5 naponta ismételhető, ha szükséges.
Asztali mustárt készíthetünk házilag. Megtört, olajtól mentes mustármag, ecet, bors, szegfűszeg, tárkony és hagyma keverékéből ízlés szerint.

ROZMARING
Neve: a “tenger harmata". A mediterrán tájak jellegzetes növénye. A monda szerint Mária rozmaringbokron
vorosrozsa66, 2018. május 30. szerda, 11:00
Minden ételnek megvan a maga üzenete
írója a hiszti forrását nem a tojás, hanem a nokedli külsejében és állagában találta meg, így én az apró, kerek és lágy nokedliben hiszek, és hatalmas ellenállást tanúsítok az öklömnyi, fojtós galuskákkal szemben.A tojásos nokedli tésztája akkor jó, ha nem keverjük agyon.
Ez nem palacsintatészta, nem az a lényeg, hogy egy homogén, fényes, sima tésztát kapjunk. Lehet kicsit darabos, sőt, akkor jó, ha kicsit darabosabb, kócosabb, a lényeg, hogy a lisztet elkeverjük a tojással, a sóval és a langyos vízzel. Ne legyen selymes és ne legyen folyós. Izé, legyenek benne göcsörtök, na. Ja és hogy mennyi tojást mennyi liszthez. Én fél kiló liszthez simán hozzáadok négy tojást, de van, aki kettőt tesz és abból is galuska lesz, ezt tudjuk be a hedonizmus egyéni megnyilvánulásának.
Ha ez megvan, szaggathatjuk a lobogó, forró sós vízbe. A nokedli abban a pillanatban kész, amikor feljön a víz tetejére, ha tovább főzögetjük eszelős
bordat, 2018. május 24. csütörtök, 18:43
Pudingos keksz recept
Hozzávalók 6 főre
» 3 dl tej
» 4 evőkanál porcukor
» 1 csomag (49 g) főznivaló csokoládé ízű pudingpor
» 1 evőkanál keserű kakaópor
» 1 nagy doboz kerek háztartási keksz (Albert keksz)
» 12,5 dkg Rama margarin

Elkészítés:

Elkészítjük a krémet.
Ehhez 2 deci tejet egy kis lábasba öntünk, beleszórjuk a porcukrot, és fölforraljuk. A pudingport és a kakaót a maradék tejjel elkeverjük, majd lassan a forró tejbe csorgatjuk. Szünet nélkül kevergetve kis lángon addig főzzük, amíg sűrű pudingot nem kapunk. Ezután levesszük a tűzről, a margarint jól elkeverjük benne, és megvárjuk, amíg langyosra hűl. Egy nagy, hosszúkás tálcára, kb. 40 cm hosszú alufóliadarabot fektetünk.
A kekszeket egyenként megkenjük a kakaós krémmel, és egymáshoz tapasztjuk őket, hogy rudat alkossanak. Ezt a kekszrudat az alufólia közepére fektetjük, és szorosan beletekerjük. Hűtőszekrénybe tesszük, és 1 napon át pihenni hagyjuk. Tálaláskor kicsomagoljuk,
mamucika, 2018. május 03. csütörtök, 14:22
Receptek az 1930-as évekből
barnára sütjük. Ha kihült koczkára vágjuk és meghintjük vaniliás czukorral.
Töltelék: 3 evőkanál porczukrót habosra keverünk 3 tojás sárgájával hozzákeverünk még 3 kanál hámozott örölt mandulát, fél czitrom reszelt héját egy marék tisztitott mazsolát és végül a három tojásnak keményre vert habját."

Aranygaluska:

"3 tojás sárgáját habosra keverjük 10 dkg vajjal és 1 evőkanál porczukorral, azután hozzáteszünk 2˝ dkg tejben felovasztott élesztot, 70 dkg lisztet, egy kis sót és annyi langyos tejet, hogy inkább lágy mint kemény tésztát kapjunk. Miután jól kidolgoztuk letakarva meleg helyen megkelesztjük. Akkor meglisztezett gyuródeszkára borítva kis fánkszagatóval kiszagatjuk Minden sort megkenünk böven olvasztot vajjal meghintjük porczukorral és durván tört mandulával meg mazsolával és 1-1 kanál barack lekvárt kenünk rá. A formát csak félig töltsük meg aztán letakarva megkelesztjük, mig a forma tele lesz. Forró sütőben 1 óra hosszáig sütjük. Tej vagy borsodóval
bkisseva, 2018. április 13. péntek, 10:36
Reg-enor-os receptek
SAJT

2 db.közepes (zsenge) cukkini,
1 deci víz
1 mokkáskanálnyi só
1-2 gerezd fokhagyma vagy egyéb zöld fűszer(elhagyható)
3 púpos evőkanál natúr zselatin (ez épp egy csomag)
1 evőkanál friss citromlé
1 evőkanál kacsazsír
A cukkinit meghámozzuk, felkockázzuk, betesszük a fazékba, felöntjük vízzel,teszünk hozzá mokkáskanálnyi sót majd fedő alatt pár percig puhára pároljuk. Leszűrjük, és turmixgépbe simára turmixszoljuk. Ezután mehet hozzá a zselatin, (amit langyos vízben, a leszürt léből egy kevéssel feloldunk) zsír,citromlé, fokhagyma és ezekkel is összeturmixoljuk. Egy formát kibélelünk folpakkal és a meleg masszát beleöntjük. Éjszakára hűtőbe tesszük, másnap szépen szeletelhető.
Többször megcsináltam. Utóbbit egy fej lilahagymával, 2 gerezd fokhagymával, pici csilipaprikával ízesítettem.Ezeket nagyon apróra zúztam és így került a turmixba. Nagyon finom, pikáns. Pirítóssal igazi fűszeres csemege.

Még több recept itt
bkisseva, 2018. február 22. csütörtök, 10:01
1/56
Képek, videók
Meggyes-kókuszos keksztek
vorosrozsa66
2018. november 09. péntek, 17:58
Meggyes-gesztenyés.JPG
vorosrozsa66
2018. június 24. vasárnap, 16:10
Meggyes-gesztenyés torta.
vorosrozsa66
2018. június 24. vasárnap, 16:05
Meggyes-mákos kocka
vorosrozsa66
2018. június 24. vasárnap, 15:31
Túrós-meggyes pite.jpg
vorosrozsa66
2018. június 24. vasárnap, 15:16
36374_meggyes_pite-201 510
vorosrozsa66
2018. június 24. vasárnap, 15:10
Meggyes piskóta
irmus
2018. június 14. csütörtök, 07:10
csendélet.meggyes.jpg
53ilona
2018. június 08. péntek, 13:44
meggyes_kremes.jpg
vorosrozsa66
2018. április 12. csütörtök, 18:27
Capuccinos-meggyes szelet
vorosrozsa66
2018. február 09. péntek, 23:59
meggyesi zsuzsa0128.jpg
maroka
2018. január 29. hétfő, 21:00
pulykamell-töltelékhez
iraziviki
2009. szeptember 29. kedd, 18:26
Szép mikulásvirág keverék
pacsakute
2015. június 13. szombat, 13:11
Kócos,a keverék kutyus
erzsikepuskas
2014. február 20. csütörtök, 10:26
Májtisztító keverék.jpg
pacsakute
2013. október 31. csütörtök, 14:28
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.