Belépés
2019. június 16. vasárnap | 24. hét | 167. nap | 04:58 | Jusztin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Karácsonyi receptek
tesszük és az előmelegített sütőbe helyezzük.
Villanysütőnél: 175-200 C, gázsütőnél 3-4-es fokozat, sütési idő kb. 10-15 perc.
Bevonat: 17,5 dkg porcukrot átszitálunk, 4-5 evőkanál narancslikőrrel vagy citromlével simára keverjük úgy, hogy sűrűnfolyós masszát kapjunk. Ezzel a karikákar bevonjuk. Kandírozott narancsszeleteket kis darabkákra vágunk, a süteményt ezzel díszítjük.

Fenyőfatorta
A tésztához: 4 tojás, 4-4 evőkanál cukor és liszt, fél mokkáskanál sütőpor, vaj.
A töltelékhez, díszítéshez: 15-15 dkg vaj és porcukor, rumaroma, 10-10 dkg finomra darált mogyoró és durvára vágott mogyoró, 1 rúd zöld marcipán, színes cukorkák és gyöngyök.
A tojássárgákat alaposan elkeverjük a cukorral, a tojásfehérjét kemény habbá verjük. Habverővel verve a fehérjehabhoz adjuk a cukrozott tojássárgáját, majd fakanállal kevergetve lassan beleszórjuk a sütőporos lisztet. Kivajazott fenyő alakú formába öntjük a masszát, és előmelegített, közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük. A kihűlt
piroska0101, 2014. december 06. szombat, 07:10
Érdekesség
módosítással, hogy 7 dl tejet használunk hozzá és még egy evőkanál cukorral édesítjük. A kifliket karikára vágjuk, és lapos tálakra simítjuk egy rétegben. Ráöntjük a pudingot és jól összerázzuk (nem keverjük!) vele. A mákot megdaráljuk és rászórjuk. Ezzel is megrázogatjuk egy kicsit. Mazsolával díszítjük, és hidegen fogyasztjuk.

CSACSIFÜLE
Hozzávalók:
50 dkg rétesliszt,
25 dkg zsír,
2 dkg élesztő,
1,5 dl tejföl,
1 evőkanál
porcukor,
csipetnyi só,
Töltelékhez:
kakaó,
mák,
dió;
vaníliás cukor
Elkészítés:
A zsírt egy fél óráig keverjük (géppel 3 percig verjük), majd az élesztőt belemorzsoljuk. A lisztet, tejfölt, cukrot meg sót beletesszük és egy éjszakán át pihentetjük. Másnap 1 mm vastagra nyújtjuk, nagy fánkszaggatóval kiszúrjuk, mindegyikre rakunk egy kanál tölteléket, félbehajtjuk és szép világosra sütjük.
Még melegen vaníliás cukorba forgatjuk.

MÁKOS KUPOLA

Hozzávalók(8-10
katicacska, 2012. szeptember 01. szombat, 16:45
Ízőrzők – Egervár –
hozzá.
Olajozott palacsintasütőbe centi vastagon elterítjük, és mindkét oldalán aranyló barnára sütjük.
Tálaláskor a prósza egyik felére teszünk egy szelet puhára párolt húst, ráhajtjuk a tészta másik felét, és a tetejét gazdagon megrakjuk vargányamártással. Aki szereti, tehet mellé tejfölt is, azzal is nagyon finom.

Darás-diós kelt rétes
Hozzávalók: 1 kg liszt, 5 dkg élesztő, 20 dkg sertészsír, 2 tojás, 7-8 dl tej, 3 evőkanál kristálycukor, só, 3 evőkanál tejföl. A diós töltelékhez: 20 dkg darált dió, 15 dkg kristálycukor, 1 citrom reszelt héja. A tejfölös keverékhez: 5 tojás, 3 evőkanál cukor, 3 dl tejföl. A darás töltelékhez: 2 tojás, 15 dkg cukor, 1 citrom reszelt héja, 2 dl tejföl, 10 evőkanál búzadara.
A tejet meglangyosítjuk, a lisztet átszitáljuk. Két deci langyos tejbe teszünk 3 evőkanál cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Pár percig állni hagyjuk, majd a liszt közepébe fészket készítünk, beleborítjuk a felfutott élesztős tejet, és összekeverjük kevés liszttel. Ezt
horvathnemagdi, 2011. december 05. hétfő, 07:54
Ízőrzők – Szigetbecse
tojás, 2 teáskanál őrölt fekete bors, 1 teáskanál majoránna, 1 tojás, 1 csokor petrezselyem zöldje, 3 dl étolaj. A csirke mellé: 12 szem kisebb burgonya, 1 nagyobb cukkíni, 1 padlizsán, 5 sárgarépa, 3 vöröshagyma. A párolt hagymához: 60 dkg apró szemű vöröshagyma, és lila hagyma, 3 dl vörösbor, 1 dl étolaj, 2 teáskanál őrölt fekete bors, 1 teáskanál só, 2 teáskanál őrölt pirospaprika, fél citrom leve, 4 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem zöldje.
A csirkéket kívül-belül alaposan megsózzuk. A töltelékhez a zsemléket vízben beáztatjuk, majd kicsavarjuk a levét. A májat lekaparjuk, a tojásokat, és a petrezselymet felvágjuk. Összedolgozzuk a zsemlével. Fűszerezzük borssal, majoránnával, 1 teáskanálnyi sóval, és beleütünk egy tojást. Jól összegyúrjuk. Kicsit pihentetjük, majd a csirkéket megtöltjük vele. Kiskanállal a nyaka bőre alá is teszünk belőle. A bőrt pár öltéssel összevarrjuk, nehogy kifolyjon sütés közben a töltelék.
A zöldségféléket megtisztítva, a krumplikat és hagymákat egészben, a
horvathnemagdi, 2011. december 04. vasárnap, 16:12
Mák, mák, mák...
**dió* * **
**élesztő*
* **kakaó* * ** **liszt* * **
**mák* * ** **porcukor* * ** **só*
* ** **vaníliás cukor* * ** **zsír*
* *
*Hozzávalók:*
*50 dkg rétesliszt,
25 dkg zsír,
2 dkg élesztő,
1,5 dl tejföl,
1 evőkanál
porcukor,
csipetnyi só,
Töltelékhez:
kakaó,
mák,
dió;
vaníliás cukor*
*Elkészítés: *
*A zsírt egy fél óráig keverjük (géppel 3 percig verjük), majd az
élesztőt
belemorzsoljuk. A lisztet, tejfölt, cukrot meg sót beletesszük és egy
éjszakán át pihentetjük. Másnap 1 mm vastagra nyújtjuk, nagy
fánkszaggatóval kiszúrjuk, mindegyikre rakunk egy kanál tölteléket,
félbehajtjuk és szép világosra sütjük.*
*Még melegen vaníliás cukorba forgatjuk.*****
nanoka72, 2011. november 22. kedd, 21:30
A rétes, a strudel, a baklava
állunk neki rétest nyújtani, pedig nem olyan nagy ördöngösség. Feltétlenül szükséges hozzá egy nagy, körbejárható asztal, rétesliszt, asztalterítő, olaj, só és víz. És persze finom töltelék.

A bécsi almás rétes a világ 100 leghíresebb ételeinek egyike. Persze nem csak az almás nagy kedvencünk, hanem a többi is: szilvásak, túrósak, káposztások, spenótosak, mindegyik jöhet. És cikkünkben szólunk még a rokonságról: baklavákról és burekekről.

Az almát reszelhetjük vagy kockázhatjuk a töltelékhez, nyersen vagy párolva is tölthetjük vele a réteslapokat Az almát reszelhetjük vagy kockázhatjuk a töltelékhez, nyersen vagy párolva is tölthetjük vele a réteslapokat

Rétestörténelem

A magyar rétes szó a rétegesből származik, míg a német Strudel jelentése az örvény, forgatag szavakból ered. Régen a rétes töltelék nélküli, sokrétegű, kemencében sült, porcukorral megszórt sütemény volt. A töltött változat a 17. századtól ismert. A rétes a 18. századtól terjedt el a Habsburg
horvathnemagdi, 2011. szeptember 09. péntek, 21:16
Ajánlott
kifliket karikára vágjuk, és lapos tálakra
simítjuk egy rétegben. Ráöntjük a pudingot és jól összerázzuk (nem keverjük!)
vele. A mákot megdaráljuk és rászórjuk. Ezzel is megrázogatjuk egy kicsit.
Mazsolával díszítjük, és hidegen fogyasztjuk. CSACSIFÜLE ÉTELEK .
dió élesztő kakaó liszt mák porcukor só vaníliás cukor
zsír Hozzávalók: 50 dkg rétesliszt,25 dkg zsír,2 dkg élesztő,1,5 dl tejföl,1
kanálporcukor,csipetnyi só,Töltelékhez:kakaó,mák,dió;vaníliás cukor
Elkészítés: A zsírt egy fél óráig keverjük (géppel 3 percig verjük), majd az
élesztőt belemorzsoljuk. A lisztet, tejfölt, cukrot meg sót beletesszük és
egy éjszakán át pihentetjük. Másnap 1 mm vastagra nyújtjuk, nagy
fánkszaggatóval kiszúrjuk, mindegyikre rakunk egy kanál tölteléket,
félbehajtjuk és szép világosra sütjük. Még melegen vaníliás cukorba
forgatjuk. MÁKOS KUPOLA ÉTELEK . csokoládé
mák
horvathnemagdi, 2011. május 14. szombat, 05:59
Húsvéti torta
Hozzávalók a tésztához:
...2 egész tojás
...20 dkg kristálycukor
...6 dkg vaj
...3 dkg kakaópor
...1 csomag sütőpor
...2,5 dl tej
...30 dkg darás liszt

Az egyik töltelékhez:
...7,5 dl tej
...2 csomag tejszín ízű pudingpor
...20 dkg RÁMA
...20 dkg porcukor

A másik töltelékhez:
...1 üveg magozott meggybefőtt
...2 csomag gyümölcskocsonyapor (kb. 4 dl)

Elkészítés:

A tésztához a 2 egész tojást, 20 dkg kristálycukrot, 6 dkg vajat habosra keverünk. Majd 3 dkg kakaóport és 1 csomag sütőport is hozzákeverünk. Ezután 2,5 dl tejet, végül 30 dkg darás lisztet adunk hozzá. Kivajazott tortaformába öntjük, és 170 fokos sütőben 40-45 percig (tűpróba!) sütjük. Ha kihűlt, kettévágjuk.

A töltelékhez 3/4 liter tejben megfőzünk 2 csomag tejszín ízű pudingport. 20 dkg margarint szép habos-fehérre keverünk 20 dkg porcukorral. Ha a puding kihűlt a kettőt összekeverjük.

A
martimarti, 2011. április 16. szombat, 21:15
Mák, mák, mák
Ráöntjük a pudingot és jól összerázzuk (nem keverjük!) vele. A mákot megdaráljuk és rászórjuk. Ezzel is megrázogatjuk egy kicsit. Mazsolával díszítjük, és hidegen fogyasztjuk.
CSACSIFÜLE
CSACSIFÜLE ÉTEL, ÉTELEK

. dió élesztő kakaó liszt mák porcukor só vaníliás cukor zsír

Hozzávalók:

50 dkg rétesliszt,
25 dkg zsír,
2 dkg élesztő,
1,5 dl tejföl,
1 evőkanál
porcukor,
csipetnyi só,
Töltelékhez:
kakaó,
mák,
dió;
vaníliás cukor

Elkészítés:

A zsírt egy fél óráig keverjük (géppel 3 percig verjük), majd az élesztőt belemorzsoljuk. A lisztet, tejfölt, cukrot meg sót beletesszük és egy éjszakán át pihentetjük. Másnap 1 mm vastagra nyújtjuk, nagy fánkszaggatóval kiszúrjuk, mindegyikre rakunk egy kanál tölteléket, félbehajtjuk és szép világosra sütjük.

Még melegen vaníliás cukorba forgatjuk.
MÁKOS KUPOLA
MÁKOS KUPOLA ÉTEL,
donmolnarmeister, 2010. december 11. szombat, 20:44
karácsonyi receptek
kandírozott cseresznye, 2 dl durván felaprított dió, 2 evőkanál habosított méz, 2 evőkanál konyak vagy áfonyaszörp, 0,5 dl felezett, kandírozott cseresznye a díszítéshez.
Elkészítés:
Keverjük össze a Graham keksz morzsát a sóval. Adjuk hozzá a konyakot, és a habosított mézet. Egy mártásos edényben lassú tűzön olvasszuk meg a vajat és a csokoládédarabkákat. Finoman dolgozzuk bele a Graham morzsás keverékbe. Az így kapott keverék felét nyomkodjuk be egy kivajazott 20 x 20 x 5 cm-es tepsibe. A töltelékhez tegyük az előkészített gyümölcsöket a konyakkal, és a habosított mézzel együtt egy mártásos edénybe. Lassú tűzön, állandó kevergetés mellett addig melegítsük, míg a keverék egészen fel nem forrósodik. Vegyük le a tűzről, és azon melegében forgassuk bele a diót. Az így elkészített gyümölcsös keveréket kenjük rá a Graham morzsás alapra, majd fedjük be a morzsás keverék maradék felével. A felső részt jó erősen nyomkodjuk rá a töltelékre. A hűtőben hűtsük le, borítsuk ki a tepsiből, majd egy éles késsel
bakoildiko, 2010. december 05. vasárnap, 09:46
x
_____________________________________-
http://www.youtube.com/watch?v=JjyMWiVRVwo&feature=player_embedded (YT: Quick-Peel An Egg) [Click to Show Video]
#3005
2012. augusztus 26. 19:27
Válaszolj!





Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác...

Tökös-túrós rétes :
.
Hozzávalók:
A tésztához:
3 pohár (140 g-os) kefir
2 db tojás
60 dkg liszt
1 teáskanál só
A kenéshez:
25 dkg liszt
2,5 dl olaj
A rudak lekenéséhez:
olaj
A töltelékhez:
50 dkg túró
1 kg főzőtök gyalulva, levétől kifacsarva
ízlés szerint cukor
3 dl tejföl
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból a kefireket és a tojásokat összedolgozzuk kevés sóval, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy rétestészta állagú legyen. Cipót formálunk belőle, és téglalap alakúra kinyújtjuk.
Az olajból és lisztből zsemleszínű rántást készítünk (nem folyósat), kihűtjük, és a kinyújtott tésztára
nagyuska, 2010. december 03. péntek, 21:03
2/4
Képek, videók
karacsonyi_receptek.jp g
vorosrozsa66
2009. december 22. kedd, 21:07
Nóra előmelegíti
bocskai63-71
2008. április 07. hétfő, 13:00
karikak 4006.jpg
harcos
2008. december 08. hétfő, 17:30
Rózsa-karikák
rece-fice
2008. november 05. szerda, 15:29
karikák-minta
zuzana7346
2008. május 22. csütörtök, 08:18
karikák
zuzana7346
2008. május 22. csütörtök, 08:18
szalagos karikák.jpg
csirip46
2008. április 27. vasárnap, 17:25
karikák 1db
sirkrisz
2006. október 07. szombat, 10:03
Karácsonyi sütemény
csupatalany
2016. december 20. kedd, 16:22
Hímzett sütemények
sanci81
2016. július 30. szombat, 17:14
Alaposan téved.jpg
suzymama43
2014. szeptember 15. hétfő, 12:47
alaposan behavazott
lovaszmarika
2010. december 10. péntek, 14:11
Alaposan elintézték...
caris11935
2009. december 11. péntek, 13:32
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.