Belépés
2019. június 20. csütörtök | 25. hét | 171. nap | 01:11 | Rafael
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Mámorító főtt diókrémes sütemény – mindenki rajong ért
A diós krém teszi csodássá ezt a süteményt! Gyors és egyszerű recept, mindenki meg tudja csinálni!

Hozzávalók:
6 tojás
6 evőkanál porcukor
2 tasak vaníliás cukor
6 evőkanál liszt
1 teáskanál sütőpor
csipetnyi só
A krémhez:
30 dkg darált dió
20 dkg cukor
2 tasak vaníliás cukor
2 dl tej
2 evőkanál liszt
20 dkg margarin
5 dkg apróra vágott dió (a tetejére)
2 dkg csokoládéreszelék (a tetejére)
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéhez adjuk a fele cukrot és a csipet sót, majd kemény habot verünk belőle. A sárgáját a megmaradt cukorral kikeverjük és összekeverjük a habbal. A lisztet és a sütőport összedolgozzunk, lassan belekeverjük. Sütőpappírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokos sütőben 40 perc alatt készre sütjük. Kihűtjük, majd háromba vágjuk. A diót, a cukrot, a lisztet és a vaníliát egy edénybe tesszük, fokozatosan adjuk hozzá a tejet, hogy ne legyen csomós. Lassú tűzön addig főzzük, amíg krémesedni
suzymama, 2019. április 06. szombat, 21:32
Fordított cseresznyés
Hozzávalók:
A tésztához:
15 dkg kókuszreszelék
10 gramm konjac liszt
10 dkg porrá őrölt eritrit
8 tojás


Továbbá:
50 dkg kimagozott cseresznye
5 dkg darált dió (vagy más csonthéjas)

Sütőpapírral bélelt 25 x 25 cm-es formába alját kirakjuk a cseresznyével. A kókuszreszeléket kávédarálóval, vagy késes aprítóval finomabb szemcséjűre őröljük. Összekeverjük a többi száraz hozzávalóval. A tojást kettéválasztjuk. A fehérjéből csipetnyi sóval kemény habot verünk. A verést tovább folytatva egyesével hozzáadjuk a sárgákat is. A száraz hozzávalókat ezután óvatosan forgatjuk hozzá. Vigyázzunk, hogy a hab ne nagyon törjön össze. A cseresznyére öntjük. 175 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt (tűpróba!) megsütjük. Langyosra hűtjük. Deszkára borítjuk. A cseresznyés réteget megszórjuk a darált dióval. Ha teljesen kihűlt
suzymama, 2019. április 01. hétfő, 16:18
Holdacskák
Tészta:
15 dkg vaj,
15 dkg cukor,
15 dkg dió,
7 dkg liszt,
1/2 cs sütőpor,
4 tojás keményre vert habja,
Elkészítése:
180 Cos sütőben sütjük. Amikor kicsit kihűlt, a tetejére rákenjük a következőt : 15 dkg porcukor ,1 cs. vaníliacukor és 4 tojás sárgáját habosra keverni, visszatenni a sütőbe kicsit száradjon (100 C-os sütőben!).
Krém a tetejére:
1 dl tej,
10 dkg cukor,
10 dkg darált dió,
10 dkg csokoládé,
5 dkg vaj,
Pár percig forralni ha meghűlt a kalács tetejére önteni és megszórni darált dióval!

Henriett Csákvári Arnhold készítette és fotózta ezt a finom süteményt.
suzymama, 2019. március 03. vasárnap, 18:05
Sült csirke különlegesen recept
Hozzávalók:
1 közepes nagyságú csirke,
2 borízű alma,
10 dkg reszelt trappista és füstölt sajt vegyesen,
1 dl tejszín,
5 dkg darált dió,
5 dkg vaj,
1 tojás,
1 evőkanál rizsliszt,
2 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint só és törött fehér bors.

Elkészítés:

A megtisztított csirkét négyfelé vágom és megsózom. 2 dkg vajon mindkét oldalán jól átsütöm, és nagy, lapos tűzálló tálra egymás mellé teszem. Az almát meghámozom, kicsumázom, lereszelem, majd összekeverem a felvert tojással, a tejszínnel, a darált dióval, a reszelt sajttal, a rizsliszttel, a szétzúzott fokhagymával, a sóval, a borssal. Az így kapott sűrű krémet vastagon rákenem a csirkedarabokra, majd a maradék vajat a tetejére tördelem. A tálat lefedem, és előmelegített, forró sütőben, de nem nagy lángon 35-40 percig sütöm. A sütés végén a fedőt leveszem, és addig pirítom, amíg sárgásbarnára (de nem sötétre) sül. Sült hasábburgonya és kimagozott meggybefőtt illik
suzymama, 2019. február 26. kedd, 15:14
Házi marlenka, nem is gondolnád, de te magad is el tudod kés
Eddig te is cukrászdában vetted? Próbáld ki ezt a receptet és rájössz, hogy finomabbat tudsz készíteni, mint amit a cukrászdában kóstoltál.

HOZZÁVALÓK
Tészta:

40 dkg sima liszt,
18 dkg vaj,
2 tojás,
2 evőkanál kakaó,
2 evőkanál méz,
2 kávéskanál szódabikarbóna
Krém:

1 l tej,
2 cs.vanílias pudingpor,
2 evőkanál búzadara,
2 cs.vaníliacukor
15 dkg porcukor
38 dkg vaj

ELKÉSZÍTÉS
A 40 dkg sima liszt, 18 dkg vaj, 2 tojás, 2 evőkanál kakaó, 2 evőkanál méz, 2 kávéskanál szódabikarbóna - a hozzávalókat összegyúrjuk, ha tortaformában sütjük, akkor 5 lapot sütünk, ha tepsiben, akkor 4 lapot a kb. 25 x 30 cm-es tepsiben. 180°on kb. 6-7 percig sütjük a lapokat sütőpapíron.

A lapokat megtöltjük úgy, hogy a tetejére is jusson krém, majd darált dióval vastagon megszórjuk. Ha tortának sütjük, akkor az oldalait is megkenjük.
Erika Nagy
suzymama, 2019. január 05. szombat, 14:33
Aszalt szilvás, sonkával és sajttal göngyölt csirketekercs d
Aszalt szilvás, sonkával és sajttal göngyölt csirketekercs diós bundában almakompóttal és burgonyapürével

Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg bőr nélküli csirkemellfilé
15 dkg aszalt szilva
8 szelet gépsonka
8 vékony szelet trappista sajt
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 mokkáskanál só

A bundázáshoz:
3 egész tojás
10 dkg liszt
15 dkg zsemlemorzsa
10 dkg darált dió
étolaj a sütéshez

A csirkemellfilét hosszában kettévágjuk, kiterítjük, majd klopfolóval megütögetjük. Finoman megszórjuk sóval, őrölt fekete borssal. Ráterítjük a szeletelt sajtot, a gépsonkát, az aszalt szilvát középre helyezzük, majd szorosan, rolád formára feltekerjük. A csirketekercset kívülről két oldalán és középen fapálcával megtűzzük, majd bepanírozzuk úgy, hogy a liszt és a felvert egész tojás után a darált dióval összekevert zsemlemorzsába forgatjuk. Forró, bő olajban minden oldalról szép pirosra sütjük - a sütést magas hőmérsékleten kezdjük,
suzymama, 2018. december 21. péntek, 21:03
Bájos Angelika szelet
Bájos Angelika szelet


Hozzávalók:
Kakaós lap:

7 tojás
14 dkg porcukor
10 dkg liszt
4 dkg kakaópor
1 ek olaj
2 ek víz
6 g sütőpor

Diós lap:

7 tojás
14 dkg porcukor
8 dkg liszt
8 dkg darált dió
6 g sütőpor

Krém:

25 dkg vaj
25 dkg margarin
30 dkg cukor
3 vaníliás pudingpor
9 dl tej
10 dkg darált dió
3 darab 3 az 1-ben kávé
4 dl Extra Jam (baracklekvár)
2 kk rumaroma vagy rum

Elkészítése:

A lapokhoz a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét csipet sóval keményre felverjük, a sárgákat pedig a cukorral, olajjal, vízzel kihabosítjuk. A habhoz adjuk a sárgát, a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport. Egy 30*40 cm-es tepsit
vorosrozsa66, 2018. november 21. szerda, 18:54
Dió-Mákos Beigli
persze, ha marad! 🙂 Anyukámnál szokott mert ő egyedül van rá.
Hozzávalók:


56 dkg sima liszt
21 dkg vaj vagy margarin
6 dkg porcukor,
2,5 dkg friss élesztő
2 dl tej
1 tojás a kenéshez
A vajat a liszttel, cukorral, élesztővel szétmorzsoljuk, majd a 2 dl tejjel összegyúrjuk.
Négy részre osztjuk majd letakarva 1/2 órát hűvös helyen pihentetjük.
Ezalatt a fél óra alatt főzzük meg a töltelékeket.
DIÓS TÖLTELÉK:

25 dkg darált dióbél
25 dkg porcukor
1 ek. baracklekvár
1 ek. méz
10 dkg mézeskalács (ha nincs akkor háztartási keksz + 1 ek. méz)
reszelt citromhéj
kb. 1 dl tej
Ezeket összefőzzük, ha túl sűrű még rakjunk hozzá forró tejet, ha híg akkor lefőzzük, hogy kenhető legyen.


MÁKOS TÖLTELÉK:

25 dk mák
25 dkg kristálycukor (lehet porcukor is)
1 ek. barack lekvár
1 ek. méz
10 dkg mézeskalács (ha nincs akkor háztartási keksz + 1 ek.
suzymama, 2018. november 06. kedd, 09:07
15 db sütés nélküli desszert...
15 db sütés nélküli desszertet választottam ki az albumokból.
Karácsonyra vagy más alkalomra is ajánlom.

Sütés nélküli vaniliás kocka

Hozzávalók a laphoz :

30 dkg darált háztartási keksz
10 dkg margarin
3 evőkanál porcukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
5 evőkanál habtejszín (nem kell felverni)
1 csomag babapiskóta
0,5 dl fekete kávé

A krémhez:

1 vaníliás pudingpor
6 evőkanál cukor
4 dl tej
20 dkg mascarpone
1 tasak vaníliás cukor

A tetejére: 5 dkg csokoládé reszelék

Elkészítés:

A kekszet a margarinnal , a porcukorral, a tejszínnel, kakaóval jól összedolgozzuk.

Lekapcsolható oldalú sütőformába nyomkodjuk.

A babapiskótákat belemártjuk
vorosrozsa66, 2018. november 03. szombat, 15:36
Francia diós mézes finomság!
Mézes lapokhoz:

30 dkg liszt,10 dkg porcukor,1 ek méz,7 dkg vaj
2 tojás,1 kávés kanál szódabikarbóna

Diós piskóta:

6 db tojás,15 dkg cukor,3 ek víz,0,5 dl olaj
15 dkg rétes liszt,1/2 cs sütőpor,10 dkg darált dió

Krém:
3 db tojássárgája,15 dkg kristálycukor,2 cs vanília puding
7 dl tej,10 dkg porcukor,25 dkg vaj
****************************************************************** *
A mézes lapokhoz a hozzávalókat jól összedolgozzuk, ha szükséges még egy kis lisztet adunk hozzá. Kettő lapot sütünk belőle. 25×35 cm-es tepsi tetején, 180 fokon 8- 10 percig. A diós piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgákat habosra keverjük 10 dkg cukorral, a vízzel, olajjal és a dióval. A tojásfehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a diós masszát és a sütőporral elkevert lisztet. Abban a tepsiben sütjük amelyik tetején a mézes lapokat. 180 fokon kb: 25 percig.

A krémhez a tojássárgákat
suzymama, 2018. október 15. hétfő, 17:33
Somlói galuska
Hozzávalók

Sima piskótához:
3 db tojássárgája
3 db tojásfehérje
3 ek. cukor
3 ek. liszt

Diós piskótához:
3 db tojássárgája
3 db tojásfehérje
3 ek. cukor
1 ek. darált dió
2 ek. liszt

Kakaós piskótához:
3 db tojássárgája
3 db tojásfehérje
3 ek. cukor
1 ek. kakaópor
2 ek. liszt

Sziruphoz:
10 dkg vaj/margarin
10 dkg cukor
3 ek. kakaópor
2 ek. tej

Krémhez:
4 dl tej
40 g vaníliás pudingpor
Szóráshoz:
mazsola
darált dió
tejszínhab


Lépések
Lépés 1
A somlói galuska recept elkészítése a következő lépésekből áll: A tojásfehérjét kemény habbá verjük.

Lépés 2
A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral.

Lépés 3
Óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabba.

Lépés 4
Hozzáadjuk a lisztet is.

Somlói galuska recept, somlói galuska elkészítése 4. lépés

Lépés
suzymama, 2018. október 04. csütörtök, 12:09
H.Kohut Katalin: Aranygaluska
H.Kohut Katalin: Aranygaluska

Hozzávalók:

1/2 kg liszt
2 dkg élesztő
2 tojássárgája
3 dl tej
6 dkg zsír, vaj, vagy margarin
8 dkg vaj a tésztakenéshez
5 dkg cukor
csipetnyi só
20 dkg darált dió
15 dkg porcukor

Elkészítés:

1 dl langyos tejjel, ½ dkg cukorral, az élesztővel és 3 kanál liszttel kovászt készítünk. A tojássárgákat a cukorral elkavarjuk, hozzáöntjük a tejet, amiben a sót feloldottuk. A liszt közepébe mélyedést készítünk és abba öntjük az anyagokat a kovásszal együtt. Fakanállal jól kidolgozzuk, hogy hólyagos legyen és hozzáöntjük a langyosra olvasztott vajat, amivel szintén jól eldolgozzuk. Langyos helyen egy óráig kelesztjük.

Lisztezett deszkára kiborítjuk, gyengén átgyúrjuk, 1 cm vastagra kinyújtjuk, apró pogácsaszaggatóval szaggassuk ki, zsírozott tepsibe, vagy sütőpapírra helyezzünk belőle egy sort és mindegyiket kenőtollal kenjük be vajjal. Minden sor tésztát hintsünk meg bőven
kohlinka, 2018. szeptember 27. csütörtök, 15:21
1/194
Képek, videók
Diókrémes kávés süti
riki66
2015. október 26. hétfő, 21:06
diókrémes mézes kosárkák
dnemethk
2012. február 19. vasárnap, 17:27
diókrémes mézes.jpg
klarcsika
2011. október 30. vasárnap, 20:04
Diókrémes csokitojásaim
dnemethk
2011. április 20. szerda, 19:37
diókrémes rolád
magdi06
2009. október 18. vasárnap, 17:04
diókrémes grillásrolád
borcsamama
2008. október 26. vasárnap, 21:39
Krémes diós szelet.jpg
vorosrozsa66
2018. június 30. szombat, 15:36
csokis-dios-kremes-alo m.j
lilagondolatok
2015. december 12. szombat, 03:48
Francia-diós-krémes.jp g
yvett789
2015. január 31. szombat, 21:21
dios-piskotas-kremes.j pg
yvett789
2015. január 22. csütörtök, 20:39
diós krémes.jpg
erzsikepuskas
2013. december 16. hétfő, 19:35
diós-krémes-süti.jpg
skorpiolilike
2011. május 08. vasárnap, 10:26
diós krémes kocka !
ibolya58
2011. január 13. csütörtök, 13:31
Diós krémes sütés nélkül.
katicafeher
2010. augusztus 19. csütörtök, 13:57
Diós piskóta csoki krémme
tonfruzsi
2008. szeptember 13. szombat, 16:25
Címkék
diós krém, mézes lapokhoz, Extra Jam, Erika Nagy, sütőport összedolgozzunk, tojássárgákat habosra, fehérjéhez adjuk, cukorral elkavarjuk, HKohut Katalin, Henriett Csákvári Arnhold, felvert tojással, sütés végén, fehérjét csipet, többi száraz, tojást kettéválasztjuk, tojásokat kettéválasztjuk,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.