Belépés
2020. február 19. szerda | 8. hét | 50. nap | 13:48 | Zsuzsanna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Diós – vaníliás kifli
Hozzávalók : 30 dkg liszt, 22 dkg puha vaj vagy margarin, 10 dkg porcukor, 10 dkg darált dió, 1 db egész tojás

Vaníliacukros porcukor a forgatáshoz

Elkészítés : a lisztet a porcukorral, és a darált dióval elkeverjük. Adjuk hozzá a puha vajat, és morzsoljuk össze a masszát. Végül tegyük hozzá a tojás, és gyúrjunk belőle egy puha tésztát. Pihentessük 1 órát a hűtőszekrényben, majd sodorjunk belőle kb. 3 cm-es átmérőjű hengert. Vágjunk belőle 1 cm-es szeleteket, és formázzuk kiflikké. Én most kifli formázó sablonnal készítettem, ezért lettek ilyen egyformák.

Helyezzük a kifliket sütőpapíros tepsire, előmelegített sütőben, közepes hőfokon 7 - 8 perc alatt süssük készre, ami persze függ a sütők teljesítményétől. Szinte azt sem kell a sütésnél megvárni, hogy szint kapjon az alja, mert akkor már egy kicsit szárazabb lesz. Nem forrón ( mert törhet ), de még melegen forgassuk vaníliás porcukorba. Ha a sütését nem rontjuk el akkor egy nagyon finom, puha, omlós diós
suzymama, 2020. január 31. péntek, 16:12
A birs ősrégi idők óta használt házi gyógyszer
A birsalma kulturális emlékünk szerint több mint négyezer éve ismert, és egyes Biblia-fordítók, -elemzők szerint az a bizonyos tiltott alma is birs volt valójában.

Nagyanyáink a szekrény tetején illatosításra használták és birsalmasajtot készítettek belőle, a modern háziasszonyok salátának, levesnek és köretként is tálalják. Szerencsére újra egyre divatosabb a birs.
Birsalma és birskörte


A birsalmát (Cydonia Oblonga), vagy krétai almát, a köznyelv büdösalmának, birskörtvélynek is hívja. A két alfaj, a birsalma és -körte csak alakjában különbözik egymástól. A birsalma a rózsafélék családjába tartozik.


A birsalma és birskörte világos húsa nyersen általában kevésbé élvezhető, hosszú ideig főzve azonban a gyümölcs sötétrózsaszínű lesz és isteni finom. Készülhet belőle kompót, krém, sajt, püré, köret, saláta, leves. A birs olajos héja általában nagyon vastag, cserében viszont fantasztikus illata van. A birs hűvös helyen hónapokig eláll.
eva6, 2019. október 17. csütörtök, 10:30
Francia diós mézes finomság!
Mézes lapokhoz:

30 dkg liszt,10 dkg porcukor,1 ek méz,7 dkg vaj
2 tojás,1 kávés kanál szódabikarbóna

Diós piskóta:

6 db tojás,15 dkg cukor,3 ek víz,0,5 dl olaj
15 dkg rétes liszt,1/2 cs sütőpor,10 dkg darált dió

Krém:
3 db tojássárgája,15 dkg kristálycukor,2 cs vanília puding
7 dl tej,10 dkg porcukor,25 dkg vaj

A mézes lapokhoz a hozzávalókat jól összedolgozzuk, ha szükséges még egy kis lisztet adunk hozzá. Kettő lapot sütünk belőle. 25×35 cm-es tepsi tetején, 180 fokon 8- 10 percig. A diós piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgákat habosra keverjük 10 dkg cukorral, a vízzel, olajjal és a dióval. A tojásfehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a diós masszát és a sütőporral elkevert lisztet. Abban a tepsiben sütjük amelyik tetején a mézes lapokat. 180 fokon kb: 25 percig.

A krémhez a tojássárgákat a cukorral, tejjel és a pudingporral kikeverjük és sűrűre főzzük.
suzymama, 2019. október 15. kedd, 17:06
Diós tekercs
A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használunk.

Hozzávalók:
2 bögre liszt
4 evőkanál tejföl
100 g vaj
fél bögre cukor
1 tojás
csipet só
negyed teáskanál szódabikarbóna
1 tojás (a tészta megkenéséhez)
A töltelékhez:
1 bögre darált dió
fél bögre cukor
2 evőkanál méz
negyed teáskanál őrölt fahéj

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit tegyük egy tálba és gyúrjuk össze. Lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát, az egyik oldalát hagyjuk kissé vastagabbra, mint a másikat. A tészta vékonyabb részét kenjük meg a mézzel. A cukrot keverjük össze a fahéjjal és szórjuk rá, majd hintsük meg a dióval. A tészta vastagabbik részét kenjük meg a felvert tojással, tekerjük fel a tésztát, a vékonyabbik oldalától kezdve. Egy tepsit kenjünk ki vajjal, szórjuk meg liszttel és tegyük bele a tekercset, a felvert tojással kenjük meg. 180 fokos sütőben nagyjából 25 perc alatt süssük meg, még melegen forgassuk bele darált dióba, mikor kihűl,
suzymama, 2019. szeptember 05. csütörtök, 10:45
Mámorító főtt diókrémes sütemény – mindenki rajong ért
A diós krém teszi csodássá ezt a süteményt! Gyors és egyszerű recept, mindenki meg tudja csinálni!

Hozzávalók:
6 tojás
6 evőkanál porcukor
2 tasak vaníliás cukor
6 evőkanál liszt
1 teáskanál sütőpor
csipetnyi só
A krémhez:
30 dkg darált dió
20 dkg cukor
2 tasak vaníliás cukor
2 dl tej
2 evőkanál liszt
20 dkg margarin
5 dkg apróra vágott dió (a tetejére)
2 dkg csokoládéreszelék (a tetejére)
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéhez adjuk a fele cukrot és a csipet sót, majd kemény habot verünk belőle. A sárgáját a megmaradt cukorral kikeverjük és összekeverjük a habbal. A lisztet és a sütőport összedolgozzunk, lassan belekeverjük. Sütőpappírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokos sütőben 40 perc alatt készre sütjük. Kihűtjük, majd háromba vágjuk. A diót, a cukrot, a lisztet és a vaníliát egy edénybe tesszük, fokozatosan adjuk hozzá a tejet, hogy ne legyen csomós. Lassú tűzön addig főzzük, amíg krémesedni
suzymama, 2019. április 06. szombat, 21:32
Fordított cseresznyés
Hozzávalók:
A tésztához:
15 dkg kókuszreszelék
10 gramm konjac liszt
10 dkg porrá őrölt eritrit
8 tojás


Továbbá:
50 dkg kimagozott cseresznye
5 dkg darált dió (vagy más csonthéjas)

Sütőpapírral bélelt 25 x 25 cm-es formába alját kirakjuk a cseresznyével. A kókuszreszeléket kávédarálóval, vagy késes aprítóval finomabb szemcséjűre őröljük. Összekeverjük a többi száraz hozzávalóval. A tojást kettéválasztjuk. A fehérjéből csipetnyi sóval kemény habot verünk. A verést tovább folytatva egyesével hozzáadjuk a sárgákat is. A száraz hozzávalókat ezután óvatosan forgatjuk hozzá. Vigyázzunk, hogy a hab ne nagyon törjön össze. A cseresznyére öntjük. 175 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt (tűpróba!) megsütjük. Langyosra hűtjük. Deszkára borítjuk. A cseresznyés réteget megszórjuk a darált dióval. Ha teljesen kihűlt
suzymama, 2019. április 01. hétfő, 16:18
Holdacskák
Tészta:
15 dkg vaj,
15 dkg cukor,
15 dkg dió,
7 dkg liszt,
1/2 cs sütőpor,
4 tojás keményre vert habja,
Elkészítése:
180 Cos sütőben sütjük. Amikor kicsit kihűlt, a tetejére rákenjük a következőt : 15 dkg porcukor ,1 cs. vaníliacukor és 4 tojás sárgáját habosra keverni, visszatenni a sütőbe kicsit száradjon (100 C-os sütőben!).
Krém a tetejére:
1 dl tej,
10 dkg cukor,
10 dkg darált dió,
10 dkg csokoládé,
5 dkg vaj,
Pár percig forralni ha meghűlt a kalács tetejére önteni és megszórni darált dióval!

Henriett Csákvári Arnhold készítette és fotózta ezt a finom süteményt.
suzymama, 2019. március 03. vasárnap, 18:05
Sült csirke különlegesen recept
Hozzávalók:
1 közepes nagyságú csirke,
2 borízű alma,
10 dkg reszelt trappista és füstölt sajt vegyesen,
1 dl tejszín,
5 dkg darált dió,
5 dkg vaj,
1 tojás,
1 evőkanál rizsliszt,
2 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint só és törött fehér bors.

Elkészítés:

A megtisztított csirkét négyfelé vágom és megsózom. 2 dkg vajon mindkét oldalán jól átsütöm, és nagy, lapos tűzálló tálra egymás mellé teszem. Az almát meghámozom, kicsumázom, lereszelem, majd összekeverem a felvert tojással, a tejszínnel, a darált dióval, a reszelt sajttal, a rizsliszttel, a szétzúzott fokhagymával, a sóval, a borssal. Az így kapott sűrű krémet vastagon rákenem a csirkedarabokra, majd a maradék vajat a tetejére tördelem. A tálat lefedem, és előmelegített, forró sütőben, de nem nagy lángon 35-40 percig sütöm. A sütés végén a fedőt leveszem, és addig pirítom, amíg sárgásbarnára (de nem sötétre) sül. Sült hasábburgonya és kimagozott meggybefőtt illik
suzymama, 2019. február 26. kedd, 15:14
Házi marlenka, nem is gondolnád, de te magad is el tudod kés
Eddig te is cukrászdában vetted? Próbáld ki ezt a receptet és rájössz, hogy finomabbat tudsz készíteni, mint amit a cukrászdában kóstoltál.

HOZZÁVALÓK
Tészta:

40 dkg sima liszt,
18 dkg vaj,
2 tojás,
2 evőkanál kakaó,
2 evőkanál méz,
2 kávéskanál szódabikarbóna
Krém:

1 l tej,
2 cs.vanílias pudingpor,
2 evőkanál búzadara,
2 cs.vaníliacukor
15 dkg porcukor
38 dkg vaj

ELKÉSZÍTÉS
A 40 dkg sima liszt, 18 dkg vaj, 2 tojás, 2 evőkanál kakaó, 2 evőkanál méz, 2 kávéskanál szódabikarbóna - a hozzávalókat összegyúrjuk, ha tortaformában sütjük, akkor 5 lapot sütünk, ha tepsiben, akkor 4 lapot a kb. 25 x 30 cm-es tepsiben. 180°on kb. 6-7 percig sütjük a lapokat sütőpapíron.

A lapokat megtöltjük úgy, hogy a tetejére is jusson krém, majd darált dióval vastagon megszórjuk. Ha tortának sütjük, akkor az oldalait is megkenjük.
Erika Nagy
suzymama, 2019. január 05. szombat, 14:33
Aszalt szilvás, sonkával és sajttal göngyölt csirketekercs d
Aszalt szilvás, sonkával és sajttal göngyölt csirketekercs diós bundában almakompóttal és burgonyapürével

Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg bőr nélküli csirkemellfilé
15 dkg aszalt szilva
8 szelet gépsonka
8 vékony szelet trappista sajt
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 mokkáskanál só

A bundázáshoz:
3 egész tojás
10 dkg liszt
15 dkg zsemlemorzsa
10 dkg darált dió
étolaj a sütéshez

A csirkemellfilét hosszában kettévágjuk, kiterítjük, majd klopfolóval megütögetjük. Finoman megszórjuk sóval, őrölt fekete borssal. Ráterítjük a szeletelt sajtot, a gépsonkát, az aszalt szilvát középre helyezzük, majd szorosan, rolád formára feltekerjük. A csirketekercset kívülről két oldalán és középen fapálcával megtűzzük, majd bepanírozzuk úgy, hogy a liszt és a felvert egész tojás után a darált dióval összekevert zsemlemorzsába forgatjuk. Forró, bő olajban minden oldalról szép pirosra sütjük - a sütést magas hőmérsékleten kezdjük,
suzymama, 2018. december 21. péntek, 21:03
Bájos Angelika szelet
Bájos Angelika szelet


Hozzávalók:
Kakaós lap:

7 tojás
14 dkg porcukor
10 dkg liszt
4 dkg kakaópor
1 ek olaj
2 ek víz
6 g sütőpor

Diós lap:

7 tojás
14 dkg porcukor
8 dkg liszt
8 dkg darált dió
6 g sütőpor

Krém:

25 dkg vaj
25 dkg margarin
30 dkg cukor
3 vaníliás pudingpor
9 dl tej
10 dkg darált dió
3 darab 3 az 1-ben kávé
4 dl Extra Jam (baracklekvár)
2 kk rumaroma vagy rum

Elkészítése:

A lapokhoz a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét csipet sóval keményre felverjük, a sárgákat pedig a cukorral, olajjal, vízzel kihabosítjuk. A habhoz adjuk a sárgát, a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport. Egy 30*40 cm-es tepsit
vorosrozsa66, 2018. november 21. szerda, 18:54
Dió-Mákos Beigli
persze, ha marad! 🙂 Anyukámnál szokott mert ő egyedül van rá.
Hozzávalók:


56 dkg sima liszt
21 dkg vaj vagy margarin
6 dkg porcukor,
2,5 dkg friss élesztő
2 dl tej
1 tojás a kenéshez
A vajat a liszttel, cukorral, élesztővel szétmorzsoljuk, majd a 2 dl tejjel összegyúrjuk.
Négy részre osztjuk majd letakarva 1/2 órát hűvös helyen pihentetjük.
Ezalatt a fél óra alatt főzzük meg a töltelékeket.
DIÓS TÖLTELÉK:

25 dkg darált dióbél
25 dkg porcukor
1 ek. baracklekvár
1 ek. méz
10 dkg mézeskalács (ha nincs akkor háztartási keksz + 1 ek. méz)
reszelt citromhéj
kb. 1 dl tej
Ezeket összefőzzük, ha túl sűrű még rakjunk hozzá forró tejet, ha híg akkor lefőzzük, hogy kenhető legyen.


MÁKOS TÖLTELÉK:

25 dk mák
25 dkg kristálycukor (lehet porcukor is)
1 ek. barack lekvár
1 ek. méz
10 dkg mézeskalács (ha nincs akkor háztartási keksz + 1 ek.
suzymama, 2018. november 06. kedd, 09:07
1/194
Képek, videók
diós-vaníliás kifli,cukor
gaby73
2014. október 08. szerda, 19:33
Vaníliás- diós kifli.JPG
erzsikepuskas
2013. december 16. hétfő, 08:09
vaníliás-diós-kifli2.j pg
bubszi
2010. július 27. kedd, 05:39
Darált hússal töltött gom
irmus
2017. május 20. szombat, 18:09
Cukkini darált hússal töl
irmus
2017. május 20. szombat, 18:08
Darált fokhagyma krém
irmus
2015. szeptember 19. szombat, 11:39
rakott-teszta-daralt-h uss
yvett789
2015. január 25. vasárnap, 18:29
Darált_dióba_forgatott _li
erzsikepuskas
2014. január 29. szerda, 09:11
daralt-husos-zoldseges -va
projo2
2013. április 27. szombat, 15:29
rakott-teszta-daralt-h uss
redrozsa
2012. május 12. szombat, 22:42
Pizza - darált hússal
sarkadykati
2011. március 12. szombat, 14:27
darált húsleves!
ibolya58
2010. október 10. vasárnap, 13:32
daralt490.jpg
bubszi
2010. július 27. kedd, 05:37
Címkék
tojásokat szétválasztjuk, diós krém, birsalma kulturális, Henriett Csákvári Arnhold, szétzúzott fokhagymával, rózsafélék családjába, tészta megkenéséhez, nagyon finom, kifliket sütőpapíros, birs ősrégi, cukrászdában kóstoltál, kókuszreszeléket kávédarálóval, cseresznyés réteget, aszalt szilvát, sütésnél megvárni, vékonyabbik oldalától,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.