Belépés
2020. július 10. péntek | 28. hét | 192. nap | 23:15 | Amália
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Karácsonyi patkók
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
- 5 tojás sárgája + 1 egész tojás
- 1,5 dl tej
- 2 dkg élesztő
- só, reszelt citromhéj

A töltelékhez:
- 22 dkg darált dió
- 22 dkg darált mák
- 16 - 16 dkg cukor
- tej vagy
víz a sziruphoz
- vaníliáscukor,
fahéj,
reszelt citromhéj,
mazsola ízlés szerint
- porcukor

Elkészítése:
A vajat gyorsan elmorzsoljuk a liszttel, és hozzáadjuk a porcukrot, 4 tojássárgáját és a tejben feloldott élesztőt. Az élesztőt tényleg csak feloldani kell, nem szabad felfuttatni!
Teszünk bele egy csipetnyi sót és reszelt citromhéjat.
A hozzávalókat jól összegyúrjuk, majd diónyi (kb. 3 dkg-os) gombócokat formálunk belőle, egy tányérra rakjuk őket és fóliával letakarva a hűtőben legalább fél óráig pihentetjük.
Ezalatt elkészítjük a töltelékeket. Két edénybe kettéosztjuk a cukrot.
Annyi vizet vagy tejet öntünk rá, hogy csak
suzymama, 2020. február 05. szerda, 16:39
Diós krémes
hozzávalók / 6 adag
A tésztához
8 dkg cukor
10 dkg dió (darált)
10 dkg babapiskóta (darált vagy összetört)
5 db tojásfehérje
2 db tojássárgája
1 tk sütőpor
0.5 dl napraforgó olaj
A krémhez
3 db tojássárgája
1.5 tasak tejszínízű pudingpor
5 ek cukor
6 dl tej
10 dkg vaj
2 ek porcukor
3 dl habtejszín

elkészítés

Először a krémet készítjük el. 4 dl tejet felteszünk forrni. A tojássárgát a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a pudingot, majd apránként a maradék tejet. Rátöltjük a forró tejre és állandó kavarással besűrítjük. Időnként belekavarva kihűtjük.
A vajat a 2 ek porcukorral habosra kavarjuk, majd a kihűlt pudinggal habosítjuk. Felverjük a tejszínhabot és hűtőbe tesszük.
A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk, egyes fokozatra visszakapcsolva belekavarjuk a 2 tojássárgáját, és 2-3 részben az olajat.
Összevegyítjük a diót, a darált babapiskótát és a sütőport, majd
koszegimarika, 2020. január 11. szombat, 09:13
Szaloncukor süti
Hozzávalók:
- 50 dkg leveles tészta

A diós töltelékhez:
- 7 dkg darált dió
- 5 dkg cukor
- 2 dkg zsemlemorzsa
- 0,6 dl tej
- fél csomag vaníliás cukor
- mazsola

A mákos töltelékhez:
- 7 dkg darált mák
- 5 dkg cukor
- 2 dkg zsemlemorzsa
- 0,6 dl tej
- fél csomag vaníliás cukor
- mazsola
- fél citrom reszelt héja

A tészta nyújtásához:
- liszt a tészta megkenéséhez:
- 1 egész tojás
Először elkészítjük a töltelékeket, mindkettőnél ugyanúgy járunk el. A tejet felforrósítjuk, feloldjuk benne a cukrot és a vaníliás cukrot. Belekeverjük a darált mákot vagy a diót, ezenkívül a mazsolát, a zsemlemorzsát és a reszelt citrom héját. Levesszük a tűzről és teljesen kihűtjük.
A készen vásárolt, egy darabban lévő leveles tésztát félbevágjuk, majd lisztezett munkalapon egyenként 45,5x25 cm-es téglalapra nyújtjuk. Derelye- vagy pizzavágóval felvágjuk 6,5x12,5 cm-es darabokká. A tölteléket
suzymama, 2019. december 02. hétfő, 13:52
Diós-habos lekváros sütemény (Londoni szelet)
Hozzávalók
Tészta:
300 g liszt
1 tk sütőpor
120 g vaj
4 db tojássárgája
120 g kristálycukor
8 g vaníliás cukor
2-3 ek tejföl
1 csipet só
1 db citrom reszelt héja
Diós-habos réteg:
6 db tojásfehérje
150 g kristálycukor
8 g vaníliás cukor
200 g darált dió
1 kk őrölt fahéj
1 csipet só
Baracklekvár

Lépések
Lépés 1

Lépés 2
Londoni szelet recept: a Londoni szelet elkészítése egyszerű. A liszthez adjuk a vajat és alaposan összemorzsoljuk.

Londoni szelet recept, Londoni szelet elkészítése 1. lépés

Lépés 3
Jöhet a kristálycukor, a vaníliás cukor, a reszelt citromhéj, a sütőpor és egy csipet só. Egy fakanállal összekeverjük.

Londoni szelet recept, Londoni szelet elkészítése 2. lépés

Lépés 4
Végül a tojássárgája és plusz a két evőkanál tejföl. Sima tésztát gyúrunk.

Londoni szelet recept, Londoni szelet elkészítése 3.
suzymama, 2019. december 01. vasárnap, 17:51
Hosszú ideig pihe-puha mákos, diós, vagy gesztenyés kifli ah
ahogy még a nagyik készítették

Sok családnál a régi ünnepek elkerülhetetlen kelléke volt. Pici, csak épp egy harapásnyi szinte, íze nagyon finom, és a kor neki csak jót tesz. Napról-napra csak puhább lesz.
Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg zsír
2 dkg élesztő
pici só
2-3 kanál porcukor
1,5 dl tejföl

1 cs. gesztenyemassza - persze a nagyi még tisztította,főzte,törte, ízesítette a gesztenyét
1 habtejszín
ízlés szerint cukor
vagy 25 dkg darált mák, vagy dió,
néhány kanál cukor
1 citrom héja
pici tej a felfőzéshez

Az alapanyagokat összegyúrjuk a szokásos módon. Lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzárakjuk a sót, szétmorzsoljuk benne a zsiradékot, hozzáadjuk a cukrot, és a tejföllel szépen összegyúrjuk. Ez is pihentetős tészta, mint általában a belegyúrt élesztősök, úgyhogy néhány órára, de akár egy egész éjszakára is berakjuk a hűtőbe.
Mikor kivesszük, akkor kétféle módon készíthetjük el. Vagy kinyújtjuk
suzymama, 2019. november 27. szerda, 18:40
A birs ősrégi idők óta használt házi gyógyszer
A birsalma kulturális emlékünk szerint több mint négyezer éve ismert, és egyes Biblia-fordítók, -elemzők szerint az a bizonyos tiltott alma is birs volt valójában.

Nagyanyáink a szekrény tetején illatosításra használták és birsalmasajtot készítettek belőle, a modern háziasszonyok salátának, levesnek és köretként is tálalják. Szerencsére újra egyre divatosabb a birs.
Birsalma és birskörte


A birsalmát (Cydonia Oblonga), vagy krétai almát, a köznyelv büdösalmának, birskörtvélynek is hívja. A két alfaj, a birsalma és -körte csak alakjában különbözik egymástól. A birsalma a rózsafélék családjába tartozik.


A birsalma és birskörte világos húsa nyersen általában kevésbé élvezhető, hosszú ideig főzve azonban a gyümölcs sötétrózsaszínű lesz és isteni finom. Készülhet belőle kompót, krém, sajt, püré, köret, saláta, leves. A birs olajos héja általában nagyon vastag, cserében viszont fantasztikus illata van. A birs hűvös helyen hónapokig eláll.
eva6, 2019. október 17. csütörtök, 10:30
Francia diós mézes finomság!
Mézes lapokhoz:

30 dkg liszt,10 dkg porcukor,1 ek méz,7 dkg vaj
2 tojás,1 kávés kanál szódabikarbóna

Diós piskóta:

6 db tojás,15 dkg cukor,3 ek víz,0,5 dl olaj
15 dkg rétes liszt,1/2 cs sütőpor,10 dkg darált dió

Krém:
3 db tojássárgája,15 dkg kristálycukor,2 cs vanília puding
7 dl tej,10 dkg porcukor,25 dkg vaj

A mézes lapokhoz a hozzávalókat jól összedolgozzuk, ha szükséges még egy kis lisztet adunk hozzá. Kettő lapot sütünk belőle. 25×35 cm-es tepsi tetején, 180 fokon 8- 10 percig. A diós piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgákat habosra keverjük 10 dkg cukorral, a vízzel, olajjal és a dióval. A tojásfehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a diós masszát és a sütőporral elkevert lisztet. Abban a tepsiben sütjük amelyik tetején a mézes lapokat. 180 fokon kb: 25 percig.

A krémhez a tojássárgákat a cukorral, tejjel és a pudingporral kikeverjük és sűrűre főzzük.
suzymama, 2019. október 15. kedd, 17:06
Diós csoda
Hozzávalók

Első tészta
15 dkg Rama
10 dkg porcukor
15 dkg darált dió
7dkg rétes liszt
1 kávéskanál sütőpor
4 tojásfehérje

Második réteg
10 dkg porcukor
4 tojássárgája

Krém
7dkg Rama
5 dkg porcukor
7dkg darált dió
1 vaníliás pudingpor
4 dl tej

Tetejére :
7 dkg darált dió
1 vaníliás cukor

A margarint a porcukorral habosra kavarjuk,hozzáadjuk a diót és a sütőporos lisztet.A tojásfehérjét keményre verjük,óvatosan belekeverjük. Egy 20x30 tepsibe öntjük,és 180 fokos sütőben kb 10 percet sütjük. Addig a tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük. A tepsit kivesszük és a kikavart sárgáját rákenjük a
suzymama, 2019. szeptember 14. szombat, 14:48
Szilva süti
Ezt a sütit a Szarvasi szilvafesztiválra készítettem. Nagyon ízlett mindenkinek. Közönség szavazat győztese lett. A kosarat Narancshéjból én fontam.
Kiss Imréné Magdi

Tészta hozzávalói:
20 dkg vaj margarin (puha)
30 dkg porcukor
1 db egész tojás
1,5 dl tej
8 dkg liszt + 70 dkg liszt
2 kávéskanál sütőpor

Töltelék:
20 dkg margarin
3 egész tojás
8 dkg cukor
10 dkg darált dió
1-2 evőkanál kakaó
1 csomag vaníliás cukor
1 rumaroma vagy rum ízlés szerint
3-4 evőkanál szilvalekvár
8 szem aszalt szilva
tészta kivájt közepe

Színezni:
piros és kék gél ételfesték
kicsi langyos víz
kristálycukor

1. Puha
suzymama, 2019. szeptember 14. szombat, 14:08
Mámorító főtt diókrémes sütemény – mindenki rajong ért
A diós krém teszi csodássá ezt a süteményt! Gyors és egyszerű recept, mindenki meg tudja csinálni!

Hozzávalók:
6 tojás
6 evőkanál porcukor
2 tasak vaníliás cukor
6 evőkanál liszt
1 teáskanál sütőpor
csipetnyi só
A krémhez:
30 dkg darált dió
20 dkg cukor
2 tasak vaníliás cukor
2 dl tej
2 evőkanál liszt
20 dkg margarin
5 dkg apróra vágott dió (a tetejére)
2 dkg csokoládéreszelék (a tetejére)
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéhez adjuk a fele cukrot és a csipet sót, majd kemény habot verünk belőle. A sárgáját a megmaradt cukorral kikeverjük és összekeverjük a habbal. A lisztet és a sütőport összedolgozzunk, lassan belekeverjük. Sütőpappírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokos sütőben 40 perc alatt készre sütjük. Kihűtjük, majd háromba vágjuk. A diót, a cukrot, a lisztet és a vaníliát egy edénybe tesszük, fokozatosan adjuk hozzá a tejet, hogy ne legyen csomós. Lassú tűzön addig főzzük, amíg krémesedni
suzymama, 2019. április 06. szombat, 21:32
Darás-diós-mákos-meggyes kelt rétes
Hozzávalók:
1 kg liszt,
5 dkg élesztő,
20 dkg sertészsír,
2 tojás,
7 dl tej,
3 evőkanál kristálycukor,
só,
3 evőkanál tejföl.
A diós töltelékhez:
20 dkg darált dió,
15 dkg kristálycukor,
1 citrom reszelt héja.

A tejfölös keverékhez:
5 tojás,
3 evőkanál cukor,
3 dl tejföl.

A darás töltelékhez:
2 tojás,
15 dkg cukor,
1 citrom reszelt héja,
2 dl tejföl,
10 evőkanál búzadara.

A tejet meglangyosítjuk, a lisztet átszitáljuk.
Két deci langyos tejbe teszünk 3 evőkanál cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt.
Pár percig állni hagyjuk, majd a liszt közepébe fészket készítünk, beleborítjuk a felfutott élesztős tejet, és összekeverjük kevés liszttel.
Ezt a kovászt további tíz percig kelesztjük.
Egy deci langyos tejben feloldunk egy tojásnyi sertészsírt, és két egész tojást is elvegyítünk benne. Az egészet a lisztbe borítjuk, és további
suzymama, 2019. március 11. hétfő, 21:52
Diós sütemény
Egyszerű és nagyon-nagyon finom. Nem tart sokáig az elkészítése...

Hozzávalók:

A két laphoz:
30 dkg liszt,
15 dkg margarin,
2 tojássárgája,
1/2 dl tejföl,
1/2 csomag sütőpor,
9 dkg porcukor,
csipetnyi só

Töltelékhez:

5 dkg vaj,
17 dkg porcukor,
2 dl tej,
17 dkg darált dió,
1/2 csomag sütőpor,
2 tojásfehérje,
14 dkg liszt

Kenéshez:
Baracklekvár
Elkészítése:

A lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a a tojássárgákat, cukrot, tejfölt és a sót. Tésztát gyúrunk, jól eldolgozzuk, két felé vágjuk és kelesztjük. Lisztezett deszkán külön-külön kisodorjuk a lapokat. Az első felét tepsibe rakjuk, megkenjük baracklekvárral, azután kerül bele a töltelék és betakarjuk a tészta másik felével.
A töltelékhez a vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a diót a tejet, a sütőporral elkevert lisztet, jól elkeverjük, majd beleforgatjuk a tojásfehérjék habját is. Ezt a
suzymama, 2019. március 06. szerda, 13:07
1/344
Képek, videók
0 Karácsonyi fenyő c4d290
lovaszmarika
2020. január 03. péntek, 14:39
karácsonyi cica0102.jpg
maroka
2020. január 02. csütörtök, 10:55
karácsonyi angyalka0102.p
maroka
2020. január 02. csütörtök, 10:54
karacsonyi_fohasz_albe rt_
menusgabor
2019. december 28. szombat, 20:59
0 a karácsonyi kép - Horv
lovaszmarika
2019. december 26. csütörtök, 16:12
0 a egy Karácsonyi kép, s
lovaszmarika
2019. december 26. csütörtök, 16:05
0 a a Karácsonyi képeslap
lovaszmarika
2019. december 26. csütörtök, 15:32
0 A Karácsonyi kép, kise
lovaszmarika
2019. december 26. csütörtök, 15:29
Karácsonyi
eva6
2019. december 26. csütörtök, 12:57
karácsonyi.jpg
foldinefehereva
2019. december 25. szerda, 16:44
Egy régi délelött gyorsan
chillik
2018. január 20. szombat, 05:21
ELillan gyorsan.....jpg
rozsaschvalm
2017. július 27. csütörtök, 22:10
A Mkulás gyorsan eljő
sanci81
2015. november 15. vasárnap, 11:31
Ha gyorsan....jpg
pacsakute
2015. november 04. szerda, 19:07
Elillan gyorsan a nyár.jp
rozsaschvalm
2015. augusztus 10. hétfő, 14:15
Címkék
tepsiben sütjük, szekrény tetején, tészta nyújtásához, egész éjszakára, lisztbe borítjuk, tejföllel szépen, reszelt citrom, tojásokat kettéválasztjuk, belegyúrt élesztősök, birs ősrégi, fele cukrot, régi ünnepek, vaníliás cukor, harapásnyi szinte, fakanállal összekeverjük, tejben feloldott,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.