Belépés
2019. október 17. csütörtök | 42. hét | 290. nap | 10:14 | Hedvig
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Csodálatos burgonya “fészkek” csirkével –
Azt hittem, hogy már minden burgonyás receptet kipróbáltam, de aztán rátaláltam erre!

Hozzávalók:
400 gramm burgonya
250 gramm csirkehús
1 hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 tojás
2-3 evőkanál liszt
70 gramm kemény sajt
Elkészítése:
Főzzük meg a burgonyát, majd készítsünk burgonyapürét. Adjuk hozzá a tojást, sót és lisztet.
A hagymát finomra vágjuk, megsütjük, hozzáadjuk a darált csirkét és fokhagymát, majd megsütjük.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és kenjük meg vajjal.
A burgonyából készítsünk “fészkeket".
A csirkehúsos tölteléket tegyük a közepébe, majd szórjuk meg reszelt sajttal.
180 fokon 25-30 percet süssük.
Jó étvágyat!
suzymama, 2019. szeptember 26. csütörtök, 12:30
Sült csirke különlegesen recept
Hozzávalók:
1 közepes nagyságú csirke,
2 borízű alma,
10 dkg reszelt trappista és füstölt sajt vegyesen,
1 dl tejszín,
5 dkg darált dió,
5 dkg vaj,
1 tojás,
1 evőkanál rizsliszt,
2 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint só és törött fehér bors.

Elkészítés:

A megtisztított csirkét négyfelé vágom és megsózom. 2 dkg vajon mindkét oldalán jól átsütöm, és nagy, lapos tűzálló tálra egymás mellé teszem. Az almát meghámozom, kicsumázom, lereszelem, majd összekeverem a felvert tojással, a tejszínnel, a darált dióval, a reszelt sajttal, a rizsliszttel, a szétzúzott fokhagymával, a sóval, a borssal. Az így kapott sűrű krémet vastagon rákenem a csirkedarabokra, majd a maradék vajat a tetejére tördelem. A tálat lefedem, és előmelegített, forró sütőben, de nem nagy lángon 35-40 percig sütöm. A sütés végén a fedőt leveszem, és addig pirítom, amíg sárgásbarnára (de nem sötétre) sül. Sült hasábburgonya és kimagozott meggybefőtt illik
suzymama, 2019. február 26. kedd, 15:14
mustárszószos csirke
fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál keményítő összekeverve 1 evőkanál vízzel
só, bors
2 evőkanál apróra vágott, friss petrezselyem

1. Keverd össze a mézet (vagy az édesítőt), a mustárt, az olajat, a fokhagymát és a sót. Alaposan forgasd át a pácban a húsdarabokat, majd tedd egyelőre félre tálat.

2. Egy serpenyőben süsd ki a felkockázott szalonnát. A már ropogós szalonnadarabkákat szedd ki szalvétára, majd ugyanebben a serpenyőben pirítsd át a pácból kiemelt csirkét. Nem kell teljesen megsütnöd, csak majdnem készre, hiszen még újra fogod hőkezelni a mártással együtt. Tedd ki a húst egy tányérra.

3. A megmaradt mustáros páchoz öntsd hozzá a tejet és a tejszínt, a serpenyőben keverve kezdd el melegíteni, majd öntsd hozzá a vízzel elkevert keményítőt. Keverd folyamatosan, míg szépen besűrűsödik az állaga.

4. Az elősütött húsokat tedd vissza a serpenyőbe, így párold néhány percig együtt a szósszal. Amikor elkészült, hintsd meg a szalonnával és
faciendum, 2018. július 09. hétfő, 19:11
Csirkenyárs diós parmezánbundában, fóliás burgonyával
dkg sajt (parmezán),
4 dkg burgonya,
4 db paradicsom,
2 dl tejföl,
só, bors,
2 db tojás,
rozmaring,
petrezselyem,
csirkefűszer

A hús csirkemell, ezért nagyon gyorsan el fog készülni. Talán ez volt az egyik első étel, amit megtanultam elkészíteni, és akkor döntöttem úgy, hogy a konyhában szeretném folytatni. Érdemes volt ugyanis foglalkozni az alapanyagokkal, mert tényleg jól sikerült – remélem, Önök is így lesznek vele!

A csirkét felkockázzuk, nyársra húzzuk, csirkefűszerrel megszórjuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk.

A tojásokat felverjük, a parmezánt a darált dióval összekeverjük. A nyársakat megforgatjuk a tojásban, majd a parmezános dióban. Forró serpenyőben sütjük, lassú tűzön sütjük, hogy a dió meg ne égjen. A burgonyát fóliákba tekerjük, és sütőben megsütjük. A paradicsomot a nyárs mellett sütjük, majd együtt a burgonya mellé helyezzük a sütőbe.

Amikor elkészül, a fóliás burgonyákat középen
suzymama, 2018. február 01. csütörtök, 19:48
Roma konyha
az asztalra, jobbára kelt tésztát, kalácsot készítettek, de ha igazán fi nomat akartak enni, akkor pl. rácsos linzert sütöttek. Az egyetlen eredeti cigány sütemény a székesfehérvári cigányprímás és a kisasszony titkos szerelmének emlékére kreált rigójancsi - érdemes kipróbálni!

Csirkehúsleves gazdagon
Hozzávalók: egy csirke, egy kis fej hagyma egészben, 2 szál sárgarépa, 2 szál petrezselyem, 1 kk. só, 5 szem egész bors, levestészta. A megtisztított, félbe- vagy négyfelé vágott csirkét langyos vízben feltesszük főni. Lassú forralással fél óráig főzzük, majd besózzuk, beletesszük a zöldségeket és a borsot, s ugyancsak lassú forralással, félig lefedve további egy órát hagyjuk főni. A tésztát sós vízben külön kifőzzük, leszűrjük, leöblítjük. A kész levest is leszűrjük, a húst lebőrözzük, leszedjük a csontokról, felkockázzuk. A tésztát és a húst tányérokba osztjuk, és rámerjük a levest.

Bikaherepörkölt cigánykenyérrel
Hozzávalók: 70 dkg bikahere, 1 fej hagyma,
bkisseva, 2018. január 17. szerda, 14:37
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei
összeforrósítjuk és azonnal tálaljuk.



Tárkonyos csirke

8 db csirke felsőcomb
2 fej vöröshagyma
2 db közepes sárgarépa
diónyi vaj
diónyi zsír vagy 1 evőkanál olaj
2 dl tejföl
2 tojássárgája
tárkony
őrölt bors

5 cl pálinka
2 x 2 dl száraz (félszáraz) fehérbor

Elkészítés:
Az apróra vágott sárgarépát és vöröshagymát a vajon és zsíron megdinszteljük. Amikor a sárgarépa már egészen puha, akkor beletesszük a csirkét (bőr nélkül), átforrósítjuk, és ráöntjük a pálinkát. Néhány másodperc múlva meg lehet gyújtani a csirkén. Amikor leégett, akkor beleöntjük a 2 dl bort, kevés sót, borsot, és nagy csipetnyi tárkonyt adunk hozzá. (Amíg fő, szép lassan elkortyolgatjuk a másik pohár bort). Fedő alatt puhára főzzük, majd tálba szedjük. 2 dl tejfölt a 2 tojássárgájával simára kikeverjük, és a lábasban lévő anyaggal (nem tűzön) összekeverve a csirkére öntjük.
Főtt krumplival a legfinomabb.
bkisseva, 2017. május 11. csütörtök, 08:45
Cukkinis ételek
személyre)
- Hozzávalók: 1 nagy (1,5 kg-os) csirke, 20 dkg spagetti, 20 dkg gomba, 1 nagy fej vöröshagyma, 20 dkg főtt, füstölt sonka vagy nem zsíros tarja, 15 dkg reszelt parmezán (jellegű) sajt, 3 gerezd fokhagyma, 4 dkg vaj, 2 evőkanál paradicsompüré, 3 evőkanál olaj, 1 csokor petrezselyemzöld. 1-1 mokkáskanál törött fekete bors, bazsalikom, rozmaring, ízlés szerint só, kevés cukor, 4 karcsú, kis méretű cukkíni, 3 dl ízesített paradicsommártás.
A kívül-belül megtisztított, megmosott és lecsurgatott csirkét leszárítom, majd a bőrét fellazítom. A hasüregét belülről jól megsózom, és a megmosott petrezselyemcsokrot beleteszem. Félrerakom. A töltelékhez a spagettit eltördelem, és a szokásos módon, forrásban lévő vízbe téve megfőzöm, majd meleg vízzel le is öblítem. Hagyom, hogy kihűljön. Közben a vajon üvegesre fonnyasztom a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát, és megsózva hozzáteszem az ugyancsak megtisztított és apróra vágott gombát. Beleszórom a fűszereket, majd fedő alatt, saját levében
bkisseva, 2015. július 30. csütörtök, 10:30
Légy óvatos, amikor ezeket az ételeket eszed!
Senki nem akar a salátától E.coli fertőzést kapni, sem szalmonellát a csirkétől. Amikor felröppenek a hírek a fertőzött táplálékokról, igyekszünk kerülni őket. Azonban sok olyan étel is szennyezett lehet, amit tisztának és reformnak gondolunk, mint például a paradicsom és a sárgadinnye. Hogy biztos lehess benne, az elfogyasztott táplálék egészségessé tesz, és nem beteggé, alkalmazd az alábbi taktikákat: különítsd el a nyers és a főtt ételeket, alaposan mosd meg a kezeidet és a konyhalapot, főzd meg az ételeket teljesen, majd hűtsd le a tároláshoz mihamarabb. Összeállításunkból megtudhatod, melyek a legveszélyesebb ételek, amiket különösen óvatosan kezelj.

Marhahús

A szarvasmarhafélék az E.coli fertőzések közel feléért felelősek, amely hasmenéssel, hányással és veseelégtelenséggel vagy akár leállással is járhat. Hogy elkerüld a
anna4459, 2015. május 14. csütörtök, 10:20
Ötletek és tippek a háztartásban II.
tegyél: felszívja a nedvességet.

93,Ha elfelejtetted beáztatni a babot, főzéskor tegyél bele szódabikarbónát.



94,Ha a kenyeret szeletelve teszed a mélyhűtőbe, egyből teheted majd a kenyérpirítóba.

95,Ha megpucolt fokhagymát olajban elteszel, bármire fel tudod használni, sőt az olajat is.

96,Csirke- vagy pulykamellet szebben lehet klopfolni, ha celofán közé fogod: egyben marad és szép vékony lesz.

97,Ha paprikás csirkét készítesz, előbb mindig főzd ki a galuskát, majd annak főzőlevével kanalanként engedd fel a fövő csirkét. A lisztes forró víz még selymesebbé teszi a pörkölt levét.

98,A kocsonya könnyen megdermed, ha legalább 5 órán keresztül lassan, gyöngyözve főzöd, de forrnia nem szabad.

99,Ha a magozott gyümölcsöt lisztben megforgatjuk mielőtt a piskótatészta tetejére szórnánk, nem süllyednek le a szemek a süti aljára.

100,A túrógombócod sokkal érdekesebb, ha a
klementinagidro, 2015. április 21. kedd, 12:33
Korhely leves káposztalével
dkg fehérrépa
10 dkg zeller
1 közepes fej vöröshagyma
50 dkg csirke (mell nélküli)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
lestyán ízlés szerint
2 ek napraforgó olaj
1 dl savanyú káposzta leve (vagy citromlé, ízlés szerint)

A zöldséget megtisztítjuk. A sárgarépát apróra vágjuk, a 2 kanál olajon megfuttatjuk, 1 dl vizet adunk hozzá, hagyjuk 5 percig, hogy a karotén kioldódjon, ettől lesz aranysárga a levesünk.
Feltöltjük 3 l hideg vízzel, hozzáadjuk a csirkét, a zellert, a petrezselyemgyökeret, a fogpiszkálóval átszúrt egész hagymát, sózzuk, lefedjük, és csendes lángon megfőzzük.
Ezalatt elkészítjük a gombócokat. Ha kolbásszal dolgozunk, kinyomjuk a bélből a húst, apró gombóckákat készítünk. A fővő levesből kimerünk egy fazékba, és ebben megfőzzük a gombócot.
Amikor a leves elkészült, kivesszük a csirkét, a gyökereket és a hagymát, hozzáadjuk az apróra vágott lestyánt (vagy szárítottat), és jöhet a káposztalé. Ezzel egyet lobban, és máris kész a
feviroza, 2014. december 09. kedd, 10:12
Arroz con pollo
bors
olívaolaj
4 gerezd frissen darált fokhagyma
1 közepes fej vöröshagyma apróra vágva
2,5 dl felkockázott piros kaliforniai paprika
4,5 dl felkockázott paradicsom
1/2 kanál őrölt pirospaprika
0,15 dl apróra vágott koriander
1,5 liter csirkehúsleves
8 szál sáfrány, vagy 1 teáskanál sárga ételfesték a rizshez
0,5 liter hosszú szemű rizs
2,5 dl konzerv zöldborsó

Elkészítése:

A csirkét megsózom és borsozom, majd egy serpenyőben olívaolajon barnára pirítom.

A csirkét kiveszem a serpenyőből, majd ugyanabban az olajban óvatosan megpirítom a fokhagymát is. Amikor a fokhagyma megpirult, ráöntöm az őrölt pirospaprikát, a paradicsomot, a paprikát és a hagymát, majd addig párolom az összetevőket, míg meg nem puhulnak.

Amint a zöldségek puhák, átöntöm őket egy bográcsba, koriandert, húslevest és sáfrányt adok hozzá és az egészet összeforralom. Amikor a húsleves
horvathnemagdi, 2014. október 14. kedd, 07:57
Egészben sült csirke krumpli ágyon
Hozzávalók:
 1 db konyhakész csirke
 1,5 kg burgonya
 só
 1 kk. szárnyas fűszerkeverék
 1 kk. cayenne-i bors
 1kk. őrölt kömény
 1mk. durvára darált bors
 1 dl étolaj
Elkészítés:
A csirkét megtisztítjuk, megmossuk, kívül-belül besózzuk.
A fűszereket /őrölt kömény, cayenne-i bors, szárnyas fűszerkeverék, és durvára darált bors/ kevés olajjal elkeverjük és alaposan bekenjük vele a csirkét.
A burgonyát megtisztítjuk, nagyobb kockákra vágjuk, szárnyas fűszerrel, cayenne-i borssal megszórjuk, majd egy tepsibe terítjük.
Rátesszük a befűszerezett csirkét.
A tepsit előmelegített sütőbe toljuk, kb. 80-90 percet sütjük. (hústűvel ellenőrizhetjük, hogy átsült-e a csirke)
Köretnek a vele sült burgonyát és salátát kínálunk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!-J
suzymama, 2014. június 21. szombat, 16:47
1/16
Képek, videók
Csodálatos hetet
irmus
2018. július 10. kedd, 08:26
0 csodálatos szép hetet _
lovaszmarika
2018. június 21. csütörtök, 16:28
0 csodálatos nap 631178.j
lovaszmarika
2018. június 21. csütörtök, 16:28
Az állatok csodálatos bar
sanci81
2018. június 15. péntek, 17:08
csodálatosak.jpg
sz719eszter
2018. június 07. csütörtök, 13:24
csodálatos a hitem.jpg
sz719eszter
2018. június 07. csütörtök, 13:23
0 a a csodalatos_nok015.p
lovaszmarika
2018. április 08. vasárnap, 15:25
csodálatos.jpg
sarkoziferencne
2018. február 07. szerda, 11:25
csodalatos-vagy-elj-ne -cs
menusgabor
2018. január 29. hétfő, 20:59
csodalatos-vagy-egy-ki csi
menusgabor
2018. január 29. hétfő, 20:58
Kėt csodálatos rózsa
eva6
2017. december 08. péntek, 12:32
Csodálatos Ősz.jpg
pommerevi54
2017. október 01. vasárnap, 13:30
Hagymatea.jpg
pacsakute
2018. február 09. péntek, 16:14
Mézes hagymatea
irmus
2018. február 03. szombat, 09:42
hagymatea...jpg
zsokica45
2016. február 25. csütörtök, 19:53
Címkék
szokásos módon, leves elkészült, székesfehérvári cigányprímás, sárgarépát apróra, húst tányérokba, süti aljára, fedőt leveszem, bőrét fellazítom, kocsonya könnyen, lisztes forró, túrógombócod sokkal, csirkét kiveszem, fogpiszkálóval átszúrt, egyetlen eredeti, megmaradt mustáros, másik pohár,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.