Belépés
2018. november 18. vasárnap | 46. hét | 322. nap | 11:49 | Jenő
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szép gondolatok...
"Ahogy a múltat, úgy a jövőt sem lehet "megváltoztatni" a jelenben hozott döntéssel. Ugyanis bármilyen döntést is hozzunk, mindig az a jövő következik be, amely a döntésünk által már "meg van változtatva".

Balla D. Károly
aranyoslila, 2018. július 11. szerda, 22:56
Jampolski : A szeretet tanítása
szükségem, igyekszem a lehető legfigyelmesebben Isten belső hangjára hallgatni

A Csodák Könyvét felbecsülhetetlen értékű segédeszköznek találtam a saját spirituális utamon, azt azonban mégsem hiszem, hogy kivétel nélkül mindenki számára segítséget tudna nyújtani.

Megértettem, hogy csupán két érzelem létezik: a szeretet, amely természetes örökségünk, valamint a félelem, amelyet az emberi elme talált fel, tehát csupán illúzió. A nap minden pillanatában e kettő közül választunk; döntésünk meghatározza, milyen napunk van, milyennek látjuk a világot. Ha félelmet tanítunk, az általunk elfogadhatónak ítélt valóság is teli lesz félelemmel. Ha viszont csak szeretetet árasztunk magunkból, a világunk is szeretettel lesz teli. Ez azt jelenti: nem kell a világnak megváltoznia ahhoz, hogy boldogok lehessünk, békében éljünk, és tekintettel legyünk másokra. Egyetlen dolognak kell megváltoznia: az attitűdünknek.

Rádöbbentem: csodálatos lehetőség áll rendelkezésemre - megváltoztathatom a
jupiter21, 2018. június 29. péntek, 19:47
A Gondolat Ereje
szükségem, igyekszem a lehető legfigyelmesebben Isten belső hangjára hallgatni

A Csodák Könyvét felbecsülhetetlen értékű segédeszköznek találtam a saját spirituális utamon, azt azonban mégsem hiszem, hogy kivétel nélkül mindenki számára segítséget tudna nyújtani.

Megértettem, hogy csupán két érzelem létezik: a szeretet, amely természetes örökségünk, valamint a félelem, amelyet az emberi elme talált fel, tehát csupán illúzió. A nap minden pillanatában e kettő közül választunk; döntésünk meghatározza, milyen napunk van, milyennek látjuk a világot. Ha félelmet tanítunk, az általunk elfogadhatónak ítélt valóság is teli lesz félelemmel. Ha viszont csak szeretetet árasztunk magunkból, a világunk is szeretettel lesz teli. Ez azt jelenti: nem kell a világnak megváltoznia ahhoz, hogy boldogok lehessünk, békében éljünk, és tekintettel legyünk másokra. Egyetlen dolognak kell megváltoznia: az attitűdünknek.

Rádöbbentem: csodálatos lehetőség áll rendelkezésemre - megváltoztathatom a
jupiter21, 2018. június 07. csütörtök, 16:43
Rekordérdeklődés a III. Nemzetközi Marton Éva Énekverseny iránt
megszűrték a jelentkezőket" - idézi a közlemény Marton Éva Kossuth-díjas operaénekest, a nemzet művészét, aki a verseny névadója és a zsűri elnöke.

Marton Éva szerint igazi világverseny született és ami nagyon fontos, a legnagyobb operaversenyekhez nagyságrendileg sem mérhető költségvetésből. A következő hetekben a válogató zsűrit alkotó Kocsár Balázzsal és Kiss B. Atillával háromszáz-háromszáz videofelvételt néznek végig, hogy kiválasszák az őszi fordulókba bejutó mintegy 80-90 jelentkezőt. "A döntésünk eredményeként kialakuló mezőny névsora a martoncompetition.hu honlapon lesz olvasható legkésőbb április 15-én" - mondta el Marton Éva.

Az őszi élő fordulókba továbbjutó versenyzők egy Liszt-dal és hét ária előadásával mérettetik meg magukat. A darabokat kívülről, eredeti hangnemben, eredeti nyelven és a teljes verzióban kell majd előadniuk. A szeptember 10. és 16. között a nagyközönség előtt zajló fordulók helyszíne - a megmérettetés történetében első alkalommal a gáláé is - a Zeneakadémia lesz, s
velemenyezd, 2018. március 22. csütörtök, 10:01
A homloklebeny-kutatás
homloklebenyre gyakorolt hatásai sokkal fontosabbak a szívbetegséget, rákot, csontritkulást, veseelégtelenséget és az összes többi, degeneratív betegséget okozó hatásainál. Az agy elsődleges védelmet kell élvezzen, hiszen életünk minőségét határozza meg. Ahogy életmódra vonatkozó döntéseink megvédik a homloklebenyt, az egészséges homloklebeny kialakítja a legjobb feltételeket életvezetésünkhöz. Ez azt jelenti, hogy az egészséges életmódbeli döntések által javul a homloklebeny teljesítménye is, s minden egyes jó döntésünkkel megkönnyítjük a jövőbeli hasznos életmód-változtatásokat. Egyetlen homloklebenyi funkció sem olyan életfontosságú, mint az akaraterő. Talán nem tűnik nagyon fontosnak mindennapi életünkben, pedig igazán alapvető és nélkülözhetetlen szerepe van. Sok pácienst láttam meghalni akaraterő hiányában. Nem azokról beszélek, akik elveszítik az akaratukat, hogy éljenek, ami persze igencsak fontos, hanem arra a több ezer emberre utalok, akik azért haltak meg, mert úgy érezték, nincs akaraterejük
illike, 2018. január 26. péntek, 20:47
Cseri Kálmán - A SZENVEDÉS OKA ÉS CÉLJA
életük delén meghaljanak?

A Biblia leírja, hogy abban a világban, amelybe Isten az embert teremtette, nem volt szenvedés. Ott ismeretlen volt a fájdalom, nélkülözés, félelem. Az Istennel való közösségben mindene megvolt az embernek, ami boldoggá tette.

Az ember azonban megvonta bizalmát Istentől, fellázadt ellene, és saját kezébe vette sorsát. Kilépett ebből a közösségből, s ott ,,kívül" megjelent a verejték, betegség, veszekedés, háború, halál. Minden szenvedés tehát rossz döntésünk következménye.
Isten azonban annyira szereti az embert, hogy lehetővé tette számára, hogy visszataláljon hozzá. És még a szenvedéseket is felhasználja arra, hogy figyelmeztesse: ide jutottál nélkülem. De egyben hív is vissza magához.

Jól mutatja ezt a tékozló fiú példázata: őt nem az apja küldte el otthonról, egyértelműen saját lázadása miatt került az éhhalál szélére. Az apja azonban továbbra is szerette, és éppen a disznók között, korgó gyomorral jutott eszébe az apai ház bősége,
ronix, 2017. január 25. szerda, 22:24
Blair: "a politikai hajléktalanokon akarok segíteni"
A 63 éves Blair, aki 1997 és 2007 között töltötte be a miniszterelnöki tisztséget a jelenleg ellenzékben politizáló Munkáspárt élén, a New Statesman című tekintélyes baloldali brit folyóirat online kiadásán csütörtökön megjelent interjúban kijelentette azt is, hogy véleménye szerint meg lehet állítani a Brexit-folyamatot, vagyis Nagy-Britannia kilépését az Európai Unióból.

Blair félreértésnek nevezte azokat az elmúlt hetekben megjelent sajtóértesüléseket, amelyek szerint visszatérésre készülne a brit belpolitika élvonalába. Kijelentette: ezt nem tudná megtenni, mivel túlságosan ellenséges a hangulat vele szemben, és a média egy része "szó szerint megsemmisítő üzemmódra kapcsolna", ha ő megpróbálna ismét vezető politikai szerepet betölteni.

A volt munkáspárti miniszterelnök közölte: tényleges politikai szerepvállalás helyett a közösségi média nyújtotta lehetőségeket felhasználva platformot szeretne létrehozni a politikai vita számára arról, hogy merre tartanak ma a modern nyugati demokráciák,
velemenyezd, 2016. november 24. csütörtök, 21:39
A lábfájás és okai
Lábfájás érzését okozhatja ez a 6 dolog
A lábfájás szinte népbetegség, a magyar háziorvosok elmondása szerint minden ötödik betegük arra panaszkodik, hogy fáj a lába. Egész nap lótunk-futunk, nem kíméljük magunkat, és ennek nagy részét a lábunk sínyli meg.

A nap folyamán erre a testrészünkre hárul a legtöbb feladat: egész testünk súlyával ránehezedünk járás és állás közben, és mivel nem figyelünk oda, hogyan tesszük egyik lábunkat a másik után, legtöbbször rosszul járunk, a szó szoros értelmében.

A divatos, ám kényelmetlen cipők sem könnyítik meg az életünket, hosszú órákra kényelmetlen kalodába zárjuk lábunkat, a magassarkú cipőkben természetellenes tartásba kényszerítjük lábfejünket, de elviseljük a lábfájás okozta kellemetlenségeket.

Esténként alig várjuk, hogy lerogyhassunk a fotelbe, kinyújtóztassuk fáradt testünket, és feltehessük a lábunkat. Másnap minden kezdődik elölről, de általában elfogadjuk, hogy a lábfájással együtt kell élni. Pedig erre a fájdalomra
pacsakute, 2016. szeptember 01. csütörtök, 15:42
Megfontolandó cikk a rákról
Egy érdekes és megfontolandó cikk a rákról

Életünk minősége a saját döntésünk. Ha néhány jó tanácsot megfogadsz, nagy eséllyel elkerülheted e kegyetlen betegséget!Egészséges életmód, természetes gyógymódok a rák megelőzésére és kezelésére
Édesanyámat 2 évvel ezelőtt vesztettem el, ő is egy daganatos betegség áldozata lett. 3 évig élt a betegségével, a műtétet és a kemoterápiát elutasította - én sem vállalnám soha. Utolsó hónapjaiban főként én ápoltam, de engedjétek meg, hogy inkább ne írjam le min mentem keresztül.... még 67 éves sem volt. :-(
Annyit elárulok, hogy mindent kipróbáltunk amit csak lehetett, hogy megszabaduljunk a betegségétől, de jött egy pillanat, amikor azt éreztem, hogy anyukám feladja... és onnantól csak azt mondta, hogy valamiben meg kell halni. Tudom, láttam, hogy mit művel ez a betegség egy emberrel lelkileg, fizikailag, de feladni SOHA NEM SZABAD! Mert aki feladja az elveszett! Annak tudatában ez a véleményem, hogy tudom, ő 3 éven
aranyag, 2016. július 27. szerda, 03:34
Isten akarata
"Előfordult-e már velünk, hogy egy keresztyén barátunk megkérdőjelezte valamely cselekedetünket, mire mi így válaszoltunk: 'Mi ebben a rossz?' Ez az önvédelem természetes formája, de bűntudat is rejtőzhet mögötte. Mert a szívünk legmélyén tudjuk, hogy valójában nem ez a legfontosabb kérdés. Lehet, hogy 'nincs benne semmi rossz', de ha 'nincs benne semmi jó' sem, akkor nem is használ.
Ha bizonytalanságban vagyunk egy bizonyos cselekedettel kapcsolatban, tegyük fel magunknak a kérdést: Jelenlegi ismereteim alapján úgy tűnik-e, hogy az Úr Jézus Krisztushoz fűződő kapcsolatom erősődik-e általa? Közelebb visz-e Hozzá?
Életünk számos területén alkalmazható ez az alapelv. Ha döntés előtt állunk a hivatásunkban, a munkahelyünkön, vagy a lakóhelyünk megválasztásával kapcsolatban, kötelességünk feltenni ezt a kérdést, hogy megvizsgáljuk, milyen hatással lenne a döntésünk a közösségünkre, a szolgálatunkra és lelki fejlődésünkre. Természetesen nem minden esetben ez a legmeghatározóbb szempont, de sokszor fontos
kalmanpiroska, 2016. július 23. szombat, 18:24
Használd ki a spirituális törvényeket, és boldog leszel!
az egyensúlyra: az adok-kapok viszonylatában is. Aki túladakozik, vagy képtelen az elfogadásra, az elkerülhetetlenül hiányt szenved. Éppúgy, mint az, aki adakozása mellé elvárásokat támaszt.

Néhány további fontos törvény

- A magasabb rendű akarat törvénye arra figyelmeztet, hogy egónk diktálta meggyőződéseink, személyes vágyaink nem feltétlenül vezérelnek boldogító utakra.

- A választás törvénye arra, hogy szabad akaratunk révén mindig van választási lehetőségünk, s döntésünkért felelősséggel tartozunk.

- A jelen törvénye szerint a múltban vesztegelni, azon bánkódni vagy a jövőért aggódni, azért sóvárogni egyaránt ártalmas állapot.

- Az egység törvénye kimondja, hogy egy láthatatlan, de eltéphetetlen szál révén mindannyian egyek vagyunk mindenkivel és mindennel, ami él. Ezért amit másnak teszünk, azt önmagunknak tesszük, amit mástól megtagadunk, magunktól tagadjuk meg.

- A karma törvénye szerint minden tettünknek, gondolatunknak és
lenke1964, 2016. június 17. péntek, 09:42
Egy érdekes és megfontolandó cikk a rákról
Egy érdekes és megfontolandó cikk a rákról

Életünk minősége a saját döntésünk. Ha néhány jó tanácsot megfogadsz, nagy eséllyel elkerülheted e kegyetlen betegséget!Egészséges életmód, természetes gyógymódok a rák megelőzésére és kezelésére
Édesanyámat 2 évvel ezelőtt vesztettem el, ő is egy daganatos betegség áldozata lett. 3 évig élt a betegségével, a műtétet és a kemoterápiát elutasította - én sem vállalnám soha. Utolsó hónapjaiban főként én ápoltam, de engedjétek meg, hogy inkább ne írjam le min mentem keresztül.... még 67 éves sem volt. :-(
Annyit elárulok, hogy mindent kipróbáltunk amit csak lehetett, hogy megszabaduljunk a betegségétől, de jött egy pillanat, amikor azt éreztem, hogy anyukám feladja... és onnantól csak azt mondta, hogy valamiben meg kell halni. Tudom, láttam, hogy mit művel ez a betegség egy emberrel lelkileg, fizikailag, de feladni SOHA NEM SZABAD! Mert aki feladja az elveszett! Annak tudatában ez a véleményem, hogy tudom, ő 3 éven keresztül
aranyag, 2016. május 19. csütörtök, 14:58
1/13
Képek, videók
A Readingi fegyház ballad
chillik
2018. május 22. kedd, 08:00
Élj a jelenben.jpg
borigit
2017. április 23. vasárnap, 16:20
ARANYOSI ERVIN A jelenben
erzsikepuskas
2015. december 07. hétfő, 19:08
1.A jelenben - v..png
anci-ani
2015. március 23. hétfő, 12:53
A Jelenben Élek...
angyalcsillag
2015. február 01. vasárnap, 13:37
jelenben_n.jpg
lilagondolatok
2014. július 31. csütörtök, 07:43
A jelenben élni
anna4459
2014. április 14. hétfő, 15:51
Élj a jelenben
etusmama
2013. március 30. szombat, 00:44
Élj a jelenben....jpg
pacsakute
2013. március 09. szombat, 08:36
1.Maradj a jelenben......
anci-ani
2013. február 21. csütörtök, 14:54
Úgy élj a jelenben....jpg
pacsakute
2012. december 30. vasárnap, 07:22
4 élj a jelenben.jpg
lovaszmarika
2012. november 24. szombat, 13:44
Úgy élj a jelenben
irmus
2011. június 28. kedd, 13:57
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.