Belépés
2019. szeptember 19. csütörtök | 38. hét | 262. nap | 04:33 | Vilhelmina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Önkormányzat 2019 - Karácsony: fideszes mutyi a fővárosi patkánymentesítési közbeszerzés
Karácsony Gergely az V. kerületi Deák Ferenc téren elmondta, hétfőn a bíróság kimondta, hogy "hazudtak és csaltak" a főváros vezetői a patkánymentesítésre kiírt közbeszerzés kapcsán.

A budapestiek a saját szemükkel láthatják, hogy Tarlós István mennyire képtelen vezetni a várost, elsősorban azért, mert a Fidesz-közeli oligarchák bábjaként a Fidesz holdudvarának gazdasági érdekeit nézi és nem a budapesti emberek érdekeit - hangoztatta.

A főpolgármester-jelölt - aki a Fővárosi Önkormányzat közbeszerzési testületének a tagjai is - azt mondta, a fideszes mutyi első eleme az volt, amikor "behazudták", hogy a pályázaton később nyertes konzorciumnak megvannak a megfelelő referenciái. A második elem az, hogy kiderült: hiába a legolcsóbb ajánlatot tevő cég nyert, valójában ő lett a legdrágább, mert a fővárosi adófizetők pénzéből meg kellett emelni a patkányirtásra szánt keretösszeget - hangzott el.

Karácsony Gergely szerint tipikus fideszes mentalitás az is, amikor kiderül, hogy csaltak a
velemenyezd, 2019. szeptember 17. kedd, 12:31
Brexit - Brit külügyminiszter: a kormány "a tűréshatárig teszteli" a rendezetlen Brexitet tiltó törvényt
halasztását Donald Tusktól, az uniós állam- és kormányfők alkotta Európai Tanács elnökétől.

A kilépés további - immár harmadik - halasztásának jóváhagyásához az Európai Tanács egyhangú döntése szükséges.

Dominic Raab a Sky News vasárnapi interjúműsorában kijelentette: ez egy "pocsék törvény", amely a Brexit többszöri halasztására is lehetőséget teremt, és gyakorlatilag arra kényszeríti Londont, hogy alávesse magát az EU által megszabott feltételeknek, függetlenül attól, hogy e feltételek "mennyire bosszúálló, büntető jellegűek".

A Konzervatív Párt alsóházi frakciójának 21 tagja is megszavazta a megállapodás nélküli Brexit tilalmát célzó törvénytervezet napirendre vételét.

A kormánnyal szembeforduló képviselők között volt számos egykori kormánytag, köztük két volt pénzügyminiszter, Philip Hammond és Ken Clarke, valamint Greg Clark, az üzleti ügyek volt minisztere és Rory Stewart volt nemzetközi fejlesztési miniszter.

Ugyancsak a kormány ellen szavazott Sir Nicholas Soames, Sir Winston
velemenyezd, 2019. szeptember 08. vasárnap, 13:51
Böjte Csaba: A józan gondolkodás lángját kaptuk!
ha így folytatjuk, átalakulunk önző, mindent elpusztító zombi csordává! A növények, az állatok, a teremtett világ minden egyes atomja nyögi az ember végtelen arroganciáját, gyilkos, kapzsi, mindent elpusztító mohóságát!"
................
Ismét a teremtett világ védelmére szólít fel Böjte Csaba ferences szerzetes közösségi oldalán, a mai evangéliumról (Mt 25,1-13) elmélkedve.
Sokan kérdezték, hogy mennyire zöld a zöld habitusom? Úgy gondolom, hogy még nem elég haragos zöld ahhoz, hogy megtorpanjunk és rádöbbenjünk, ha tovább megyünk a jóléti fogyasztói társadalom széles, kitaposott útján, akkor átalakulunk önző, mindent elpusztító zombi csordává! A növények, az állatok, a teremtett világ minden egyes atomja nyögi az ember végtelen arroganciáját, gyilkos, kapzsi, mindent elpusztító mohóságát! Álljunk meg!
A születésünkkor a mi Urunk Istenünk lámpást adott a kezünkbe. A józan gondolkodás lángját adta,
maroka, 2019. augusztus 31. szombat, 20:41
Szép estét kívánok mindenkinek!
megvédhessem magam. Ezért is adtam a könyvem címének azt, hogy A lány hét névvel - Szökésem Észak-Koreából.

- Ha még egyszer választhatnál, újra elszöknél? Újra ezt a döntést hoznád meg?

- Tulajdonképpen ezt a kérdést rengetegszer feltettem magamnak. Sok kérdést tettem fel magamnak az évek során. Változtatnék-e?
Amióta felfedeztem, hogy a határ másik oldalán milyen az élet, hogy milyen illegális papírokkal illegális bevándorlóként élni, rájöttem arra, hogy az élet mennyire nehéz tud lenni. Az emberek igen kegyetlenek és érzéketlenek. Sajnos a boldogságot nem lehet pénzért megvenni.
Számomra igen nehéz volt azt elviselni, hogy el voltam választva a családomtól 14 éven át. És csak négy évvel ezelőtt sikerült nekik is eljönniük és kezdhettünk újra együtt élni. A legnehezebb volt a tőlük való távollét. Amikor négy éve újra találkoztam velük, olyan boldog voltam, szerencsésnek éreztem magam, hogy ez újra létrejöhetett.
A szökés után minden nap kínokat
kirscha, 2019. augusztus 20. kedd, 21:44
A vászon fölhasad.
képzettársításokkal csengeti egybe a két sorsot, s megpróbálja Csontváry látomásos festészetét is továbbgondolni - hihetetlen, de sikerül neki. Jankura Péter operatőrrel gyakorlatilag filmvászonra festik a lángoló napot, legyen szó Taormina misztikus vöröséről vagy Baalbek tűzforrón csorgó sárgájáról. S ezzel néhány pillanatra bekukkantanak a vászon mögé: miféle tonnás terhet cipelhetett ez a bogaras patikus, aki a családi hivatás kényelmét hátrahagyva az univerzum erőivel viaskodott. De hogy mindez mennyire közel járt a színtiszta őrülethez, azt a másik történetszál kísérli meg bemutatni: színészünk már a játékidő elején a zsenik felsőbbrendűségéről szaval magából kikelve a színpadon, majd nemsokára egy lakályos elmegyógyintézetben ébred. Sokat elmond Z. lelkiállapotáról - s egyúttal filmünk hangvételéről -, hogy szeretteitől elhidegülve immár a bolondokházát tartja otthonának, ám rögeszméitől mégsem képes szabadulni.
Huszárik Zoltán filmje innentől kezdve végleg elhagyja a racionális
maroka, 2019. július 28. vasárnap, 15:55
Szép napot mindenkinek!
"A korlátlan hatalom érzéséhez párosuló arrogancia nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy idáig fajultak az események. Az arrogancia a Fidesz legsebezhetőbb pontja, szükségtelenül túlreagálnak bizonyos ügyeket, holott a társadalmi támogatottságuk és a rendszer stabilitása alapján ez szükségtelen volna."

"Az olvasók döntésére bíznám, hogy Orbán lépései mennyire szolgálják a magyar érdekeket. Mintha azt látnánk, hogy a magyar szuverenitásra hivatkozó politika egyre több befolyást enged az orosz, kínai, török érdekeknek, a magyar gazdaságpolitikai nagyságot előtérbe helyező retorika pedig marginalizálja és perifériára szorítja Magyarországot a legfontosabb szövetségesi rendszereken
kirscha, 2019. július 22. hétfő, 10:30
Szép napot mindenkinek!
Képzeld el, hogy Te hogyan éled az életedet. Felkelsz reggel, felkapcsolod a villanyt (világít!), megmosod az arcod a fürdőszobában (jön víz a csapból!), és kakilsz egy jót (le lehet húzni a vécét!). Ezek után megiszol egy fél liter vizet, elkészíted a boltban vásárolt finom déligyümölcsből (az is van!) készült reggelidet a délelőtti méregtelenítés végett (vagy letolsz egy fain kis kávét - lehet kapni, pedig Magyarországon nem is termesztenek kávét - és benyomsz egy jó kis cukros kakaóscsigát...) és azon gondolkozol, hogy hogyan kéne a világodat olyan irányba fordítani, hogy neked jobb legyen. Lehetőleg úgy, hogy másoknak ne árts azzal, hogy neked jobb lesz. Ugye? Elmész tehát dolgozni a világjobbító(?) munkahelyedre (a benzinnel hajtott autóddal vagy busszal!), hogy pénzt keress a túléléshez, aztán ha ügyesedsz és létrán magasabbra jutva vastagszik a boríték, akkor még házad is lehet egy nap és autód is, a nyaralásokról nem is beszélve, meg az összes kis elektronikus kütyüről, aminek az a
kirscha, 2019. július 14. vasárnap, 09:58
Több száz ügyben vizsgálta a Kúria a bíróságok hatályon kívül helyezési gyakorlatát
az is okozhatja, hogy a Kúria iránymutatása nem volt egyértelmű, meggyőző - jegyezte meg önkritikusan a tanács elnöke.

Tóth Kincső kérdésre válaszolva elmondta azt is: a közigazgatási ügyszakra nem jellemző, hogy a felsőbb bíróságok hatályon kívül helyezéssel, új eljárásra utasítással igyekeznének szabadulni az érdemi döntés felelősségétől. Hatályon kívüli helyezésre közigazgatási perekben túlnyomórészt indokolt esetben került sor.

Arra a kérdésre, hogy a közigazgatásból érkező szakemberek mennyire válnak be bíróként, a Kúria tanácselnöke elmondta: aki eléggé nyitott, szakmai fejlődése érdekében igényli és elfogadja a segítséget, az jó bíróvá válhat. Az adóügyek területére jellemző például, hogy az adóigazgatásból érkező szakemberekből kiváló bíró lesz.

A joggyakorlat-elemző csoport nem tárt fel jogalkotási beavatkozást igénylő problémákat a szabályozásban, az összefoglaló vélemény elsősorban a bírák továbbképzését segítheti - mondta Tóth Kincső.

A felülvizsgálati bíróság közigazgatási
velemenyezd, 2019. július 11. csütörtök, 07:04
3 módszer, hogy erős maradj, ha nehézségekkel kerülsz szembe
igaz! Az, hogy hogyan érezzük magunkat ilyen helyzetekben és hogyan reagálunk ezekre a helyzetekre, diktálja az életünk minőségét.

Minden eseményt sokféleképpen értelmezhetünk. Megkérdezhetsz két embert egy olyan helyzetről, amelyen mindketten átmentek és néha két teljesen különböző választ kapsz. Ez nem azért van, mert valaki igazat mond, valaki pedig nem, hanem azért, mert mindketten másképp élték meg az adott helyzetet.

Pontosan erről van szó, amikor arról beszélünk, hogy mennyire fontos, hogyan reagálunk ezekre a helyzetekre. Ez egy hatalom a kezünkben, amelyet miért ne használnánk a saját előnyünkre? A kétségbe esett és reménytelen, erőtlen gondolkodás helyett, gondolj arra, hogy mit nyerhetsz ebből a helyzetből. Amikor pozitív gondolatokat táplálsz, segít abban, hogy ne érezd szarul magad és segít a jövő felé nézni.

3 dolog, amit jegyezz meg, ha nehézséggel kerülsz szembe

1. Ez egy lehetőség számodra a fejlődésre
A nehéz helyzetek egytől-egyig
pacsakute, 2019. július 10. szerda, 13:28
Miért szidják az emberek házastársaikat? Miért panaszkodnak
kapcsolatot megmenteni. Sőt. Olaj a tűzre. Ameddig az elvárás bűvöletében élsz, s az elképzelt világot nem hozod le a valóság szintjére, tulajdonképpen kit is szerettél? Hogy nem a valóságos, létező fickót, az biztos. Kiderült, hogy az elvárásaitok nem egyeznek, s nagyon eltér a számodra elfogadhatótól, akkor hol is van a tűréshatár, mennyit bír el egy kapcsolat, ki mit képes tenni érte, hogy megmentsétek, hogy végre valós alapokra helyezzétek, persze benne önmagatokat is? Kérdés az, ez az új "csomag" mennyire lesz elfogadható, szerethető, fejleszthető, akár éveken át. Ha igen, szerencsések vagytok. Ha nem, újratervezés indul, de már valaki mással.

Igen ám, de képes vagy kiszállni a kapcsolatból, vagy belebetegszel, mert a másik nem akar, vagy nem tud tenni semmit? Van benned annyi erő, önszeretet, hogy neked is megjár a boldogság? Vagy inkább civódtok tovább, nyúzzátok a gyerekeket szanaszét, és tovább szidod a párodat a cukiban, s tartasz inkább szeretőt vigasztalásul?
Nem lenne
koszegimarika, 2019. július 03. szerda, 16:41
Benkő: a békefenntartó feladatok fő irányvonala továbbra is a Nyugat-Balkán
annektálta a Krím-félszigetet, olyan műveleti feladat volt, amellyel korábban nem találkoztak. Ezért is kiemelt fontosságú, hogy a katonákat a hibrid hadviselésre, a kiberfeladatokra is felkészítsék - hangoztatta.

A miniszter rámutatott: a gyorsan változó világban jól felkészült szakemberekre van szükség, akik mindig tisztában vannak azzal, mi történik a nagyvilágban, szűkebb környezetünkben és Magyarországon. A katonadiplomatáknak, a nagykövetekkel közösen gyorsan kell tudniuk reagálni. Azt, hogy mennyire törékeny egy kapcsolati rendszer, jól mutatják a Romániában, az úzvölgyi katonai temetőben történtek is. Pedig két szövetséges országról van szó. Tárgyalni kell, ezeket a dolgokat békés úton meg kell oldani - jelentette ki a miniszter.

Benkő Tibor azt is elmondta hogy rövidesen Londonba látogat, ahol együttműködési megállapodást fog aláírni. Az attasé értekezlet után is a nagykövettel találkozik, mert szeretnék erősíteni Nagy-Britannia és Magyarország között a katonadiplomáciai és kiképzési
velemenyezd, 2019. július 02. kedd, 11:11
Angyalszó:- Követlek; Isten teljessége; Te légy vezetőm!
Követlek
Három találkozásról olvasunk az evangéliumban. Az első személy nagyon határozottan mondja Jézusnak:,,Követlek, bárhová mégy." Érezzük benne az elszántságot és azt, is hogy mennyire komolyan gondolja, amit mond. De a figyelmeztetésül mondott válasz elveszi kedvét.
A második személyt az Úr hívja, de ő fontosabbnak tartja a temetést. A harmadik kész volna követni az Urat, de előbb még búcsúzkodni szeretne családjától. Erre azonban már nincs idő. Ő még nem szakadt el múltjától, még nem tekint elkötelezett szívvel a jövő felé.
Mindhárom eset nyitott, nem ismerjük meg az érintettek döntését. Lukács evangélista valószínűleg azért hallgat erről és azért nem ismerteti az illető személyek nevét, mert végül lemondtak Jézus követéséről. Ha pozitív döntést hoztak volna és vállalták volna a tanítványi életformát, akkor örömmel közölte volna ezt az evangélista.
Érdekes, hogy korabeli írásokban nem találkozunk azzal, hogy egy rabbi, egy tanító hívna meg valakit a követésére. A dolog
maroka, 2019. július 01. hétfő, 23:03
1/172
Képek, videók
Írások az önkormányzati ú
furaila
2019. június 27. csütörtök, 11:03
gomb_onkormanyzat_jogs zab
martimarti
2015. december 17. csütörtök, 19:37
Újpesti Önkormányzat.JPG
margoboszi
2009. április 19. vasárnap, 12:58
Újpesti Önkormányzat épül
margoboszi
2009. április 19. vasárnap, 12:58
Japán Tokyo Önkormányzat
megyerimihaly
2009. február 09. hétfő, 19:09
Önkormanyzat.JPG
csokegyorgy
2008. augusztus 20. szerda, 10:55
dalmandi önkormányzat
nyuszi111
2007. december 12. szerda, 16:32
Szlovák önkormányzat
jbal
2007. augusztus 07. kedd, 16:45
Önkormányzat/Kat.templ om
kovarygizella
2007. június 15. péntek, 23:50
Önkormányzat épülete
kercaszomor
2007. március 07. szerda, 10:53
Az önkormányzat épülete
matahari51
2007. január 06. szombat, 10:29
Karácsony Gergely.jpg
agica2004
2014. december 16. kedd, 12:45
deák ferenc.png
chillik
2016. december 28. szerda, 07:46
Deák.Ferenc.kép.jpg
cserhat3
2015. január 06. kedd, 12:32
Deák Ferenc
1951anna
2013. augusztus 01. csütörtök, 06:17
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.