Belépés
2020. február 20. csütörtök | 8. hét | 51. nap | 19:37 | Aladár, Álmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Brexit - Timmermans: az EU szívesen látná ismét tagjainak sorában Nagy-Britanniát
győzelmet aratott, és az addigi kisebbségi kormányzás után kényelmes, 80 fős többséget szerzett a londoni alsóházban.

Az új összetételű alsóház múlt pénteki első ülésnapján a kormány nagy többséggel elfogadtatta a brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszerét rögzítő megállapodás általános alapelveit; a végleges ratifikáció januárra várható.

Timmermans a The Guardian című baloldali brit napilap online kiadásán csütörtökön megjelent személyes hangvételű cikkében többször is hangsúlyozza, hogy mennyire szereti Nagy-Britanniát és a briteket. Úgy fogalmaz: megszakad a szíve Nagy-Britannia távozása miatt, de tiszteletben tartja a döntést.

Hozzáteszi ugyanakkor, hogy Nagy-Britannia maga is bizonytalan ebben a kérdésben, mint ahogy mindig bizonytalan volt az EU-ról alkotott véleményében is.

Timmermans a kilépésről döntő népszavazásra utalva azt írja, hogy egyáltalán nem volt szükség ennek a kérdésnek az erőltetésére, "de hát Önök megtették, és szomorúan látom, hogy ez Önöknek is
velemenyezd, 2019. december 26. csütörtök, 16:41
Krónika 1. rész (napirend előtt: klímavédelem, igazságszolgáltatás, Budapest)
LMP: a klímavédelemnek csak vesztesei vannakSchmuck Erzsébet (LMP) felidézte, hogy a klímavédelemmel kapcsolatos múlt heti európai tanácsi ülés után Orbán Viktor miniszterelnök úgy értékelt, Magyarország klímabajnok. A képviselő szerint ez nem focimeccs, nincsenek győztesek és vesztesek, itt csak vesztesek vannak, a kérdés az, hogy a veszteségeket a következő években mennyire tudják minimalizálni.

Közölte azt is, Magyarország nem tett semmit azért, hogy 2013-ig csökkent az ország széndioxid-kibocsátása 1990-hez képest, ez a nehézipar összeomlásának és a 2008-as világgazdasági válságnak köszönhető. Szerinte 2014 óta több mint 5 százalékkal emelkedett Magyarországon a kibocsátás; 2014-re elértük a negyven százalékos csökkentést, most már csak 32 százaléknál tartunk.

Rettentő drágának nevezte a paksi beruházást, amelyet szerinte nem szabad megépíteni és egy olyan országgyűlési határozat elfogadását sürgette, amelyben rögzítik a klímavédelemmel kapcsolatos
velemenyezd, 2019. december 17. kedd, 15:01
Lázár János: Mezőhegyest egyszerre kell reorganizálni és modernizálni
jövő év elején elkezdődhet a körülbelül egyéves felújítás.

Emellett a képzési szerkezeten is változtatni kell, valóban vonzóvá kell tenni a 14-16 évesek számára, a felülvizsgálatot jövőre elvégzik. Véleménye szerint kérdéses, hogy erre a jelenlegi tantestület alkalmas lesz-e.

Egy tornacsarnokot építenek, de azt meggondolandónak nevezte, hogy tanuszodára szükség van-e, amennyiben igen, az csak 2022-2024 között épülhet meg - jegyezte meg.

A kormánybiztos kifejtette, meg kell vizsgálni, mennyire lehet turisztikailag vonzóvá tenni Mezőhegyest. A Szeged-Makó-Gyula-tengely jelenleg "gőzerővel zajló" turisztikai fejlesztése adhat lökést Mezőhegyesnek, de véleménye szerint igazán a mezőgazdaságban érdekelt embereket lehet csak megszólítani, ami maximum egymillió embert jelent.

Így kérdés, hogy a Nonius Hotelen nagy szállodafejlesztést hajtsanak végre, vagy üzemeltessék a vállalat vendégházaként, de mindenképp felújításra szorul az épület - jegyezte meg.

Beszámolója végén Lázár János
velemenyezd, 2019. december 04. szerda, 19:11
Megbírságolta Csomortányi István EMNP-elnököt a náci karlendítés miatt a diszkriminációellenes tanács
Asztalos Csaba, a CNCD elnöke az MTI-nek elmondta: Csomortányit a Magyar Ifjúsági Értekezlet (Miért) jelentette fel a tanácsnál azt követően, hogy szeptemberben a közösségi hálón karlendítős kép jelent meg róla. Hozzátette: a politikus megbírságolásáról egyöntetű szavazással döntött a tanács, miután beidézte a feleket, és elemezte a Csomortányi írásban benyújtott álláspontját. Asztalos Csaba elmondta: úgy ítélték meg, hogy a náci karlendítés - függetlenül attól, hogy mennyire régen készült az ezt megörökítő fénykép - meghaladja a szólásszabadság kereteit, sérti egy kisebbségnek és a náci rezsim rémtetteit elszenvedőknek az emberi méltóságát. Hozzátette: pontosan úgy jártak el, mint megannyi hasonló esetben, amikor a náci ideológiához köthető jelképek használatával szembesültek. A pénzbírság kirovásánál tekintettel voltak arra, hogy Csomortányi István egy pártnak az elnöke.

A CNCD arról is döntött, hogy az EMNP-nek harminc napon át meg kell jelenítenie honlapján a határozat kivonatát román és magyar
velemenyezd, 2019. december 03. kedd, 14:22
Szijjártó: a Schaeffler 23,5 milliárd forintos beruházással új gyárat épít Szombathelyen
adatai alapján a nyertesek közé tartozik. Hozzátette, ehhez sok gazdaságpolitikai döntést is meg kellett hozni, amelyek nélkül nem tudott volna az ország európai uniós mércével is kimagasló gazdasági növekedési ütemet felmutatni.

Hozzátette, hogy ebben vezető szerepe van autóiparnak, amely 175 ezer embernek ad munkát, termelési értéke 14 százalékkal nőtt az év első kilenc hónapjában, meghaladva a 7200 milliárd forintot. A miniszter szerint a 90,8 százalékos exporthányad jól mutatja, hogy az iparág mennyire versenyképes a globális piacokon. Nem véletlen, hogy Magyarország a 18. helyen áll a világon az autóipari exportban - mondta.

A most bejelentett beruházás tovább növeli a magyar gazdaság exportteljesítményét, megerősíti Magyarország fellegvár szerepét az új autóipari korszakban, megélhetést ad újabb 150 családnak és további keresletet fog támasztani a kis- és közepes vállalkozások termékei, szolgáltatásai iránt - sorolta.

Közölte, a beruházás még szorosabbra fűzi a német gazdasági
velemenyezd, 2019. november 28. csütörtök, 21:45
EU-tisztújítás - A DK megszavazza az új bizottságot
Európai minimálbér vagy a multinacionális cégek megadóztatása.

Ugyanakkor a történet árnyoldalának nevezte a magyar szereplést. Ara-Kovács Attila azt mondta: Orbán Viktor első jelöltje, Trócsányi László "nagyon nagy kudarcot vallott és csúfosan elbukott". Majd Várhelyi Olivért is háromszor szólította magához az EP, hogy válaszoljon kérdéseikre.

Ezzel együtt azt mondta, Várhelyi Olivér karrierdiplomata, és senki sem kérdőjelezte meg, hogy szakmailag fogja végezni a dolgát, a kérdés az volt, mennyire lesz lojális az Ursula von der Leyen vezette bizottsághoz. Ugyanakkor a jelölt háromszor is azt válaszolta, hogy neki nem Orbán Viktor a főnöke, hanem Ursula von der Leyen - idézte fel.

November 27-ére, szerdára írta ki a szavazást az új összetételű Európai Bizottság jóváhagyásáról az Európai Parlament (EP) házbizottságaként működő úgynevezett Elnökök Értekezlete, miután csütörtökön értékelte, majd hivatalosan is lezárta a meghallgatásokat.

Kérdésre válaszolva - arra a felvetésre, hogy a
velemenyezd, 2019. november 23. szombat, 15:41
Mindenszentek ünnepe 11.01
................
November 1-jén közös napon ünnepeljük az összes szentet, vagyis valamennyi megdicsőült lelket, akikről sokaságuk miatt a kalendárium külön, név szerint nem emlékezhet meg. Mindenszentek ünnepe a kötelező egyházi ünnepek közé tartozik, ezért a hívek számára előírás a szentmisén való részvétel. Keleten már 380-ban megemlékeztek minden vértanúról. A nyugati egyház liturgiájába IV. Bonifác pápának köszönhetően került be, aki - miután megkapta a pogány istenek tiszteletére épült római Pantheont - 609. május 13-án Mária és az összes vértanúk tiszteletére szentelte fel.
III. Gergely pápa (731-741) kiszélesítette az ünnepelendők körét: a ,,Szent Szűznek, minden apostolnak, vértanúnak, hitvallónak és a földkerekségen elhunyt minden tökéletes, igaz embernek" emléknapjává tette mindenszentek ünnepét.
IV. Gergely pápa (827-844) döntése értelmében került az ünnep november
maroka, 2019. november 01. péntek, 07:51
Katona Bálint versei 2.
vagyok,
mint a hajléktalanok.
De fényed átsül rajtam.
s amikor szeretek,
a vágy kitölti bennem
az üres tereket.


SZEMED

Szemed szerelmet áraszt,
és ha nem fáraszt,
ha nem törsz meg a félelemben,
én várok Rád egész életemben.

Nem kérem, hogy szeress,
csak nevess,
a mutasd meg a szemednek,
hogy mennyire szeretlek...


SZEMEMMEL FESTELEK

Szememmel festelek,
ecsetem már rest,
de szemeimben még
gyertyát gyújt az est.

Emlékeimben még
táncot jár a múlt,
de lábaim fáradtak,
s az ég is beborult.

Ölelkezni vágyom,
tovább menni még,
de előttem űr tátong,
mögöttem
menusgabor, 2019. október 30. szerda, 17:30
Hangfoglaló Program: három nemzetközi pályázatot írtak ki
hétfőn az MTI-vel.

"Ismét fontos szempont, hogy nem szeretnénk és nem is tudunk külföldi fellépéseket 100 százalékban támogatni, tehát elsősorban olyan pályázatokat várunk, ahol a meghívó fél vagy maga a nemzetközi piacra belépni akaró produkció is részt tud vállalni a koncert költségeiből" - idézte a közlemény Bajnai Zsoltot, az NKA Hangfoglaló Program Kollégiumának vezetőjét.

Mint fogalmazott, a korábbi évek tapasztalatai alapján az is komolyan eshet latba a döntésnél, hogy az adott formáció mennyire tudatosan gondolkodik, tervez és építkezik a nemzetközi fellépései során. "Az általunk adott támogatással egy hosszabb távú, akár már piaci alapon is működő külföldi piaci jelenlét megteremtését kívánjuk elérni az adott zenekar vagy énekes számára".

Ugyancsak a Nemzetközi Piacra Lépést Támogató Alprogram részeként jelent meg két, a jövő évi nemzetközi showcase fesztiválokon részvételt segítő pályázat. A már gyakorló, nemzetköz tapasztalatokkal rendelkező menedzserek három könnyűzenei vásárra
velemenyezd, 2019. október 28. hétfő, 11:51
Önkormányzat 2019 - Pintér Tamás a dunaújvárosiak igazságérzetének tulajdonítja győzelmét
Pintér Tamás (Rajta Újváros! Egyesület) szerint a városban lakók már a múlt évi országgyűlési választáson is bebizonyították, mennyire érzékenyek arra, ha "valaki az arcukba hazudik és ellopja a pénzüket". Az MTI-nek nyilatkozva úgy vélte, ezúttal is igazságot akartak a dunaújvárosiak, ezért szavaztak a fideszes testület és a polgármester eltávolítása mellett.

Az új polgármester szerint a korábbi városvezetés elég komoly gazdasági problémákat idézett elő a városban, "komoly hiány van a kasszában a felelőtlen költekezés miatt", de gazdasági szakemberekkel a háttérben igyekeznek Dunaújváros javára visszafordítani a helyzetet.

Pintér Tamás jelenleg jobbikos országgyűlési képviselő, egyéniben szerzett mandátumot 2018-ban. Polgármesterré választását követően a dunaújvárosi központú választókerületben időközi parlamenti választásra lesz szükség.

Pintér Tamás ennek kapcsán elmondta, olyan képviselőt kívánnak indítani, aki Dunaújvárost tudja szolgálni. "Akadnak olyan ellenzéki politikusok, akik
velemenyezd, 2019. október 13. vasárnap, 23:42
Önkormányzat 2019 - A Párbeszéd a magyar és a horvát hatóságoknál is feljelentést tesz a Borkai-ügyben
millió forintért nyerte el az a Diákolimpia 2017 Kft. nevű cég - mondta Szabó Tímea.

A politikus jelezte, levélben kezdeményezi, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság vonja meg Borkai Zsolt olimpiai bajnoki életjáradékát. Egy a magyar sportot és az olimpikonokat képviselő közszereplő "nem mehet el prostituáltakkal, nem orgiázhat" - indokolt.

Végül elmondta, írásbeli kérdést intéz Orbán Viktor miniszterelnökhöz és Kásler Miklóshoz, az emberi erőforrások miniszteréhez. Tőlük azt akarja megtudni, hogy "mennyire fér bele az Isten, haza, család hármas szólamába" Borkai Zsolt viselkedése.

A politikust kérdezték arról, hogy miért nyújtanak be feljelentést, amikor a Jobbik már korábban bejelentette, hogy a magyar és a horvát hatóságokhoz fordul. Szabó Tímea azt felelte, nem tudják, hogy a Jobbik elküldte-e ezeket a beadványokat, a Párbeszéd dokumentumai azonban már készen vannak, és azokat még csütörtökön eljuttatják a hatóságokhoz. Minden tisztességes szereplőnek lépnie kell, a hatóságoknak pedig
velemenyezd, 2019. október 10. csütörtök, 11:41
1/172
Képek, videók
NAGY-BRITANNIA-SKÓCIA- COS
1951anna
2014. április 19. szombat, 15:54
NAGY-BRITANNIA-LONDON- TAT
1951anna
2014. április 19. szombat, 15:53
NAGY-BRITANNIA-LONDON- HAM
1951anna
2014. április 19. szombat, 15:53
NAGY-BRITANNIA-LEONARD S-P
1951anna
2014. április 19. szombat, 15:52
NAGY-BRITÁNNIA-LEONARD S-P
1951anna
2014. április 19. szombat, 15:50
NAGY-BRITANNIA-BUCKING HAM
1951anna
2014. április 19. szombat, 15:50
timmerman2.gif
riki66
2008. november 29. szombat, 11:29
kisebbségi gomba.jpg
agnia
2007. január 17. szerda, 18:31
Híd-londoni Tower hid.jpg
agica2004
2018. július 20. péntek, 22:19
Londoni Liba
dandej
2016. május 25. szerda, 23:12
katalin-vilmos londoni Ol
agica2004
2014. november 09. vasárnap, 18:43
Londoni óriáskerék
sanci81
2014. október 08. szerda, 15:49
londonikp.jpg
mkatalinka
2014. május 26. hétfő, 13:36
hazajöttek a londoni olim
lacipecsenye
2013. május 05. vasárnap, 10:25
megnyilt a londoni olimpi
lacipecsenye
2013. május 05. vasárnap, 10:24
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.