Belépés
2019. szeptember 18. szerda | 38. hét | 261. nap | 22:07 | Diána
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tokió 2020 - Tíz díjugrató csapat küzd majd egy kvótáért Budapesten
közönség, mert a magyar lovasok rendre jobban szerepelnek itthon.

A sportvezető kiemelte, csütörtöktől vasárnapig 14 versenyszámra kerül sor, amelyek összdíjazása 132 ezer euró. Lesz négy kiemelt verseny, amelyen világranglistapontot lehet gyűjteni, ezek pénzdíja egyenként eléri a 25 ezer eurót. Kifejtette, a pontszerző viadaloknak azért van jelentősége, mert ha a csapat nem szerzi meg a kvótát, akkor egyéniben a világranglistáról lehet kijutni a jövő évi játékokra.

Szotyori Nagy Kristóf, a díjugrató szakág elnöke elmondta, a résztvevők közül az ukránok számítanak favoritnak, de nagyon erős a cseh csapat is, illetve meglepetést okozhat a török és a görög együttes. Szerinte Moszkvában a lengyel, az izraeli és a házigazda orosz csapat harcol majd a tokiói repülőjegyért.

A magyarok esélyeiről úgy nyilatkozott: nagy csapás volt, hogy a Krucsó Szabolcs által lovagolt Chacco Blue II-t eladták, mivel a párosuk nagy szerepet játszott az elmúlt évek sikereiben. A hazai együttesben így Szabó Gábor,
velemenyezd, 2019. június 12. szerda, 13:06
Jövő héten póni lovas Európa-bajnokság Kaposváron
A kontinensviadalra 45 lovast neveztek lovastusában, 67-et díjlovaglásban és 53-at díjugratásban. Magyarországot négy díjlovas - Rapi Kitti, Iván Hanna, Lázár Zsófia és Nagy Panka -, valamint egy díjugrató - Bosits Bíborka - képviseli.

A program hétfőn a lovak szemléjével és a sorsolással kezdődik, kedden 8 órától pedig elrajtolnak a szakági küzdelmek. A hivatalos megnyitóra kedden este 8 órától kerül sor, a döntőket szombaton és vasárnap tartják. A belépés ingyenes.

A kaposvári Pannon Lovas Akadémia számos kiemelkedő nemzetközi versenyt rendezett az elmúlt évtizedekben. Lovastorna-világbajnokságnak 1996-ban adott otthont, de ebben a szakágban már kétszer Európa-bajnokságnak is helyszíne volt, a díjlovagló világkupa mezőnye pedig már harminc éve visszatérő vendég a somogyi megyeszékhelyen.
velemenyezd, 2017. július 19. szerda, 12:23
Budai Gyula: 2024-re lesz magyar lovas az olimpián
barcelonai játékokon volt legutóbb magyar lovas olimpián, azóta ugyan Dallos Gyula díjlovagló kétszer is kvótát szerzett, de mindkét alkalommal problémák adódtak lovával, Aktionnal, így végül nem tudott rajthoz állni" - nyilatkozott a Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszteri biztosa, aki az MTI-nek adott interjúban elmondta, további négy szaktekintély kapott helyet a bizottságban: Jármy Miklós, a Magyar Sportlótenyésztők Országos Egyesületének elnöke; Juhász Tibor, a Magyar Lovassport Szövetség díjugrató szakbizottságának tagja; Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora és Stróbl Dorottya, a Magyar Lovassport Szövetség főtitkára. Hozzátette, az üléseken részt vesz a három olimpiai szakág - a díjugratás, a díjlovaglás és a lovastusa (military) - elnöke is.

Budai Gyula elmondta, a kvalifikációs rendszer tavaly novemberi átalakítása magyar szempontból kedvező volt, ugyanis a csapatokat az eddigi négy helyett három fő alkotja majd, így több egyéni induló juthat kvótához. Kifejtette, hogy a
velemenyezd, 2017. február 15. szerda, 11:53
A díjugratás mellett díjlovaglás is lesz a 28. Mesterek Tornáján
A hagyományos tavaszi esemény programjában 15 versenyszám és több látványos betétműsor szerepel, az összdíjazás pedig ötmillió forint lesz.

A kiírás szerint a viadalra a hazai versenyzők közül a tavalyi ranglista alapján a legjobbak nevezhetnek. A díjugrató szakágban három körben, körönként legfeljebb 50 lóval zajlanak majd a küzdelmek. A kiskör küzdelmeit 120, a középkörét 130, a nagykörét pedig 140 centis akadályokon rendezik meg. Pénteken az elődöntőket, szombaton a középdöntőket, vasárnap pedig a döntőket tartják meg, a program a tervek szerint minden nap 8.00 órakor kezdődik. Az arany kör döntőjére, a Turi József emlékversenyre vasárnap 14 órától kerül sor.

A szombat esti gálaműsor keretében újra megtartják az elmúlt évek egyik legizgalmasabb betétfutamát, az autós-díjugrató kombinált versenyszámot, a Ride and Drive Show-t.

A díjlovaglás évtizedes kihagyás után került vissza a Mesterek Tornája műsorába. A szakág legjobb magyar párosai az Intermediaire I., az Intermediaire Kűr,
velemenyezd, 2016. március 30. szerda, 13:41
A Bábolna Nemzeti Ménesbirtok kiválóan teljesít az ügyvezető igazgató szerint
ausztriai Welsben, az Arab Telivér "C" Show-n 1 éves méncsikó osztályban bronzérmet nyertek el. Emellett kitűnő kapcsolatokat ápolnak a Qatari Ménessel, amelynek köszönhetően ismét híres lehet a bábolnai arab telivér. A galoppon versenyző lovak közel 40 százaléka a ménesbirtokról származó angol telivérekből kerül ki Magyarországon.

A ménesbirtok négy szakágat - díjugratás, díjlovaglás, távlovaglás és military - tud nemzeti és nemzetközi szinten kiszolgálni. Saját erőből 2012-ben négyévszakos díjugrató pálya épült, az országban csak ott volt eddig 5 napos díjugrató verseny. Idén 3 olimpiai szakágban országos bajnoki döntőt rendez a ménesbirtok bábolnai helyszínen (díjugratás, díjlovaglás, military), amire még nem volt példa a magyar lovassport életében a rendszerváltás óta. Mindezek a birtok vezetője szerint azt bizonyítják, nem igaz, hogy "összeomolna a magyar lótartás" és "gyengén teljesítenének" lovaik a megmérettetéseken.

A képviselő által említett lovarda az ügyvezető igazgató szerint nem
velemenyezd, 2015. június 10. szerda, 18:13
Lovas világkupa - Négy világbajnok a fogathajtók mezőnyében
budapesti állomásán rajthoz áll két holland világbajnok, az idei, izsáki Európa-bajnokságon is győztes Theo Timmermann, illetve a sportág koronázatlan királyának tartott Ysbrand Chardon. Rajtuk kívül bakra ül még a pónikkal világbajnok német Daniel Schneiders, aki a stuttgarti fordulóban a legjobbnak bizonyult. A magyarokat a 2004-ben csapatban szintén vb-győztes Dobrovitz József és fia, ifjabb Dobrovitz József képviseli. Szabadkártyával indulhatnak még az Osztertág testvérek, Márk és Kristóf.

A díjugrató vk-fordulóban, melynek 30 ezer euró az összdíjazása, a magyarok részéről Tóth Lászlótól, Szász Sándortól vagy Horváth Balázstól várható jó eredmény a rangos mezőnyben, melynek többek között kiváló angol és osztrák versenyzők is tagjai lesznek. Érdekesség, hogy vélhetően legfiatalabb résztvevőként rajthoz áll a hétszeres fogathajtó világbajnok, Lázár Zoltán 15 éves fia is, aki idén kiváló eredményeket ért el nemzetközi viadalokon.

"A kezdetektől a minőségre törekedtünk. A hat évvel ezelőtti első
velemenyezd, 2013. november 20. szerda, 14:33
Két év múlva átadják a Nemzeti Lovardát
forint fordítható a lovarda megújítására, s a munkálatokat másfél év alatt kell fejezni, hogy a létesítmény Budapest és Európa egyik legszebb lovas centrumává váljon. Az összegből idén 60 millió forintot használtak fel közbeszerzése és egyéb költségekre, 2014-ben 600 millió forint, 2015-ben pedig 1,3 milliárd áll rendelkezésre.

Amíg a munkálatok tartanak, nem lesznek rendezvények, versenyek. Egy kompromisszumot kötöttek a lovassport képviselőivel: jövő júliusban még megtartják a hagyományos CSIO díjugrató világkupát, és csak utána kezdődnek a komolyabb munkák.

Lázár Vilmos, a Magyar Lovassport Szövetség elnöke emlékeztetett arra, hogy az elmúlt húsz évben sok tanulmány készült a lovarda felújítására, az előző kormány terveinek jelentős részével egyet is értett, ám a korábbiakhoz képest az a nagy különbség, hogy most a program a megvalósítás fázisába lépett.

Az elnök elmondta, hogy álma kezdetben egy zöldmezős beruházás volt, ám rádöbbent arra, hogy az emberek ragaszkodnak a Nemzeti Lovardához,
velemenyezd, 2013. november 08. péntek, 11:32
Szállodafejlesztés Nyíregyházán
Tárbály István elmondta: a 390 millió forintos fejlesztés 45 százaléka pályázati támogatás volt, 175 millió forint európai uniós forrást kaptak az Új Széchenyi Terv keretében.

A beruházás során a négycsillagos, rekreációs központtal, szabadidő parkkal és lovas klubbal is rendelkező Hotel Pagony épületéhez új, háromcsillagos besorolású szállodaszárnyat építettek, illetve felújították, növelték a komfortfokozatát a meglévő szálláshelyeknek is.

Az új hotelszárnyban 22 szobát alakítottak ki, így most már összesen 76 lakóegységgel várják a vendégeket.

A szálloda éttermében kicserélték a bútorzatot, korszerűsítették a konyha technológiai berendezéseit, a saját mosoda gépi eszközeit, továbbá bővítették a wellness-szolgáltatások körét, a meglévő 300 személyes konferenciateremnek pedig a kisebb részekre oszthatóságát oldották meg. Elvégezték a létesítményen belüli közlekedés teljes akadálymentesítését is.

Az ügyvezető tájékoztatása szerint a Hotel Pagonyt évente mintegy tízezer vendég keresi
velemenyezd, 2013. február 08. péntek, 07:05
Duna-Alpesi Kupa - Hódi Károly vezet a díjhajtás első napja után
A verseny első napján 15 fogat mutatkozott be, amelyek a magyar bajnokságban indulnak, pénteken pedig a Duna-Alpesi Kupa nemzetközi mezőnyének 30 fogata szerepel majd a díjhajtó négyszögben.

Az esemény, amelyre hét nemzet fogatai neveztek, szerda este az ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét. Ennek keretében Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára adta át a megújult lovasközpontot, amely most már valamennyi lovas szakág versenyeinek otthonául szolgálhat. Csütörtökön így már nemcsak a fogathajtók, hanem - bemutatóversenyek keretében - díjlovasok és díjugratók is birtokba vették a létesítményt.

A Duna-Alpesi Kupa pénteken díjhajtással, szombaton maratonhajtással folytatódik, és vasárnap az akadályhajtással zárul.

Állás a díjhajtás első napja után:1. Hódi Károly 51,07 hibapont2. Farkas László 59,923. Gubacsi Gergő 60,41
velemenyezd, 2012. augusztus 23. csütörtök, 19:04
Hét év után lesz ismét Budapesten a díjugrató Nemzetek Nagydíja
Az eseményt felvezető csütörtöki sajtótájékoztatón elhangzott, hogy nagyjából húsz országból több mint 200 lóval érkeznek majd versenyzők a jövő csütörtöktől vasárnapig tartó rendezvényre, melynek közel 35 millió forint az összdíjazása.

Lázár Vilmos, a Magyar Lovassport Szövetség elnöke arról beszélt, hogy legutóbb ilyen rangos díjugrató eseményt négy éve Kiskunhalason rendeztek Magyarországon. Hozzátette, valószínűleg a mostani, 60 millió forintos költségvetésű rendezvény veszteséges lesz, de ezt vállalják, mert az ilyen hazai viadal amolyan ugródeszka lehet a szakág felzárkóztatásához.

A négyfős magyar csapatban három lovasnak már biztos a helye: Szász Sándor, Tóth László és Szuhai Gyula biztosan ott lesz a Nemzetek Nagydíján.

A fogathajtóként hétszeres világbajnok sportvezető arról is beszámolt, hogy a szövetség visszavonta a 2018-as Lovas Világjátékok rendezési jogáért benyújtott pályázatát, mert - elmondása szerint - svájci frankban milliós nagyságrendű licitálás indult meg a
velemenyezd, 2012. július 05. csütörtök, 14:12
Magyar sportdiplomáciai siker a Nemzetközi Lovasszövetségben
A magyar szövetség tájékoztatása szerint a sportdiplomata mandátuma 2015-ig szól. A FEI-ben korábban még soha nem rendelkezett elnökségi tagsággal egyetlen magyar sem, ahogy szakbizottsági elnökségi tisztséget sem töltött be.

Fugli Károly 1999 és 2009 között a magyar lovasszövetség főtitkára volt, 2009-től pedig a legmagasabb minősítésű (official)nemzetközi versenybíró a díjugrató szakágban, továbbá a FEI fogathatjó szakbizottságának tagja volt.
velemenyezd, 2011. november 23. szerda, 17:47
Lovas Világkupa - Minden eddiginél nagyobb show-t ígérnek a szervezők
emeltek a tavalyi jegyárakon, így 3000 és 6000 forint közötti áron válthatók belépők.

Mint minden korábbi alkalommal, az idei programban is valamennyi lovas szakág bemutatkozhat, és olyan világszámokat láthatnak a nézők, mint Kassai Lajos lovas íjász újabb Guinness-rekordkísérlete, vagy a világ egyik leghíresebb szabadidomító művésze, a francia Lorenzo bemutatója. Idén is középpontba kerül egy magyar lófajta: ezúttal a hidegvérű lesz a "főszereplő".

Az igazi verseny azonban a fogathajtók és díjugratók Világkupa-fordulója lesz. Előbbiben indul a hatszoros világbajnok Lázár Zoltán és a csapatban világbajnok Dobrovitz József mellett a holland Koos de Ronde, a címvédő svájci Ulrich Werner és a Budapesten kétszer győztes, egyúttal aktuális világbajnok, s magyar tulajdonban lévő fogatot hajtó ausztrál Boyd Exell. Eddig két Vk-forduló zajlott le: Hannoverben Dobrovitz ötödik lett, Stuttgartban Lázár negyedikként zárt, utóbbin De Ronde győzött. A két szabadkártyát ifjabb Dobrovitz József és Sejk József
velemenyezd, 2011. november 23. szerda, 13:30
Képek, videók
szotyorka1.jpg
gyurusne
2009. szeptember 18. péntek, 17:51
Kiev 1965 moszkvában.jpg
il1321
2009. május 07. csütörtök, 11:52
Szabolcsi Zsóka Este.jpg
maria_kadar_148
2018. június 01. péntek, 11:46
Kordos Szabolcs - Legyél
sanci81
2018. február 26. hétfő, 17:35
Vapr. Szabolcska 2017.07.
dnemethk
2017. december 28. csütörtök, 19:29
szabolcs névv.jpg
zsokica45
2017. szeptember 07. csütörtök, 19:58
Szabolcs napra
havasigyorgyne
2017. július 28. péntek, 16:21
Szabolcs
szicu
2016. május 13. péntek, 08:52
Szabolcsi Zsóka.png
maria_kadar_148
2016. január 26. kedd, 22:05
Szabolcsi Zsóka.png
bbbarbara
2016. január 24. vasárnap, 15:35
Szabolcs.png
agica2004
2015. november 21. szombat, 20:03
Szabolcs.
etelka6363
2015. november 04. szerda, 10:06
Szabolcs névnap....jpg
kicsoda57
2015. július 29. szerda, 22:23
Szabolcs névnap.gif
kicsoda57
2015. július 26. vasárnap, 17:55
Címkék
Fugli Károly, hagyományos tavaszi, Qatari Ménessel, Szotyori Nagy Kristóf, minőségre törekedtünk, pontszerző viadaloknak, Magyar Sportlótenyésztők Országos Egyesületének, szakág legjobb, Hannoverben Dobrovitz, Krucsó Szabolcs, fogathajtóként hétszeres, döntőket tartják, tokiói repülőjegyért, Stuttgartban Lázár, hazai együttesben, Intermediaire Kűr,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.