Belépés
2018. december 14. péntek | 50. hét | 348. nap | 13:29 | Szilárda
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A tökéletes forralt bor ( recept )
letisztuljon, és készülhessen belőle egy jó kis fűszeres változat.

A forralt bort készíthetjük vörös- vagy fehérborból, a vörös talán a gyakoribb, de én nagyon szeretem fehérből is. Nagyon sok mindent dobálhatunk a borba a fahéjtól kezdve a citromig, a kreativitásunkra van bízva, hogy mit rakunk bele. Az, hogy mennyi cukrot teszünk hozzá a bor típusától függ. Egy száraz vörösbor akár 3-4 evőkanál cukrot is elbír, míg egy édes borba lehet, hogy semennyi sem kell.

A cukrot helyettesíthetjük mézzel is, de akkor az ízélmény is kicsit más lesz. Gondoljunk csak arra, hogy a tea is milyen más mézzel. Mi legtöbbször csak narancsot teszünk még bele pluszban, de lehet citromot vagy almát is. Maga a bor is lehet eleve gyümölcsbor, akár cider is, ezt is tovább ízesíthetjük. A lényeg, hogy felejtsük el, hogy a rossz bor jó lesz majd forraltnak.

A tökéletes forralt bor
Elkészítési idő:
Előkészítés: 5 perc
Sütés / főzés: 15 perc
Hány adagra elég?
Adagok:
pacsakute, 2018. december 05. szerda, 17:47
Konyhai kisokos
tészta szélén, mert rátapad és nem hagyja felemelkedni.

A sütemények tésztáját mindig ugyanabban az irányban nyújtsuk, mert különben nem egyenletesen fog megkelni.

Ha a forró puding tetejére kevés porcukrot szórunk, nem fog megbőrösödni.

Úgy lehet meggyőződni róla, hogy az élesztő még elég friss, hogy egy kis darabkát forró vízbe kell tenni. Ha le
süllyed az edény aljára, már nem használható.

Ha nincs elég sütőporunk otthon, 3-4 kanál rummal helyettesíthetjük. Az alkohol majdnem annyira felhúzza a tésztát, mint a sütőpor.

Amikor csokoládét olvasztunk, vagy süteményt, szószt készítünk vízfürdőben, mindig ügyeljünk arra, hogy a kis edény ne érjen bele a nagyobb edényben forró vízbe, hanem csak a vízgőzbe, mert így a hő egyenletesen oszlik el.

A vadhúsokat ne forrázzuk. Hideg vízben alaposan áztassuk ki. Annyiszor váltsuk a vizet, míg végül már nem lesz véres.

Vadhúst célszerűbb fedő nélkül főzni. Igaz, hogy így tovább tart a
skorpiolilike, 2018. július 31. kedd, 14:15
Sörlevesek
liter félbarna (nem keserű) sörrel. Sózzuk-borsozzuk, szerecsendióval, őrölt köménnyel, citromlével, kevés cukorral ízesítjük. Felforraljuk, majd levesszük a tűzről. Közben két tojás sárgáját kikeverünk egy-két deci tejszínnel, folyamatos keverés mellett hozzáöntünk egy merőkanálnyit a sörből, s a tojásos masszát belekeverjük a már 80-85 fokosra hűlt forralt sörbe. Kavargatjuk, míg némileg be nem sűrűsödik. Pirított zsemlekockával tálaljuk. Néha dinsztelünk alá hagymát-fokhagymát, a sör felét helyettesíthetjük húslevessel vagy hallevessel, ez esetben főzhetünk bele pontyot. Van, aki édesre készíti fahéjjal és citromhéjjal.

SÖRLEVES 05.
Hozzávalók 8 személyre: 2 citrom, 2 liter búzasör, 4 fahéjrúd, 10 szem szegfűszeg, 15 dkg cukor, 2 evőkanál étkezési keményítő, 4 tojás, 1 teáskanál őrölt fahéj

Előkészítés: A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük, levét kinyomjuk. Kevés vizet forralunk a galuskafőzéshez.

Elkészítése: A sört a fahéjrúddal, a szegfűszeggel, a
bkisseva, 2018. február 08. csütörtök, 10:39
Sakk torta
Hozzávalók a tésztához:
50 ml tej
2 evőkanál kakaópor
150 g vaj
180 g liszt
3 tojás
100 g cukor
1 teáskanál sütőpor
A krémhez:
4 tojás
120 g porcukor
700 g tehéntúró
200 g tejföl
125 g vaj
1 teáskanál vaníliaaroma
A csokoládébevonathoz:
100 g tejcsokoládé
50 g vaj
Elkészítés:
A tejet, a kakaóport, a vajat és a cukrot tegyük egy edénybe, majd lassú tűzön melegítsük fel. Vegyük le a tűzhelyről és hagyjuk kihűlni. Amikor már hideg, keverjük hozzá a lisztet, a sütőport és a tojást. Keverjük át habverővel, vagy kézi robotgéppel.


Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, vagy alufóliával és öntsük bele a tésztát, 180 fokos sütőben süssük 25 percig.


A tésztát vegyük ki a sütőből, hagyjuk kicsit hűlni, majd vegyük ki a tepsiből. A krémet készítjük el: a vajat keverjük ki a porcukorral és a tojássárgájával.


Adjuk hozzá a túrót és a tejfölt, kevergessük, amíg
eva6, 2018. január 03. szerda, 18:39
Karácsonyi receptek
tegyük a tányérba, a pohárral folyton dörzsölve. Mikor már kissé sűrűsödik, kavarjuk bele tetszés szerint az ízesítőket. Ekkor gyorsan tegyük a márványlapra, és ott is gyorsan dörzsöljük tovább, ameddig olyan sűrű tömeggé válik, hogy késsel vagy kézzel ujjnyi vastag négyzetformára alakíthatjuk. Ha kihűlt, azonnal vágjuk fel szaloncukor nagyságú négyszögdarabokra. Csomagoljuk be előbb puha viaszos papírba, aztán színes hártyapapírba, mint ahogy szokás. A gyümölcs-esszenciákat szükség esetén helyettesíthetjük 2-3 kávéskanálnyi lekvárral is.

Karácsonyi mézes
25 deka melegített mézet, 1 egész tojást, 1 citrom reszelt héját, 2 késhegynyi fahéjport, 4-5 finomra tört szegfűszeget összegyúrunk 30 deka liszttel kevert 1 csomag Váncza-sütőporral. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, és részben négyzetes alakúra vágjuk, részben különféle vágókkal kiszúrjuk. Vajazott tepsibe tesszük és cukros vízzel megkenve, hámozott mandulával díszítjük. Közepes tűznél sütjük.

Mogyorós gyertyácskák
4 tojás, 4
bkisseva, 2017. december 12. kedd, 10:23
Megfázásra influenzára köhögésre
hagyma jól ismert az immunrendszer erősítésére. Természetes antibiotikumok, gyulladáscsökkentők és köptető.

A fokhagyma a leghatékonyabb, de a vöröshagyma inkább alkalmas a gyermekek és az idősek számára.

A szirup lényege, hogy a hagymát felszeleteljük, és rétegezve berakjuk egy üvegbe. Először keressünk egy megfelelő méretű fedeles üveget.

A legfontosabb az, hogy az egyes hagymarétegek között kristálycukrot helyezzünk el. Ha nincs otthon cukor, akár mézzel is helyettesíthetjük a cukrot.

A legutolsó réteg is a cukor vagy a méz legyen.

Ha megvagyunk, akkor légmentesen lezárjuk. Szobahőmérsékleten kb. 6 óra múlva megjelenik a hagyma leve.

Érdemes majd naponta 1 vagy 2 kanállal enni belőle, vagy akár még gyakrabban. Az édes íze miatt még a gyerekek is imádni fogják ezt az orvosságot.
2 napnál tovább ne tartsuk meg, mert elillan belőle a hagyma hatóanyagának jelentősebb része.

A vöröshagymás-cukros szirupot hagyományosan köhögés
pacsakute, 2017. október 19. csütörtök, 22:05
Vajas piskóta alaprecept – szép magas lesz és nagyon p
Vajas piskóta alaprecept - szép magas lesz és nagyon puha!


A hagyományos piskótánál is légiesebb, selymesebb! Többször megsütöttem és mindig szép magas lesz, nem esik össze! A legfinomabb torták ebből a piskótából készíthetőek!
Hozzávalók:

6 tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
1 csomag sütőpor
10 dkg vaj
1 csipet só

Elkészítése:

A vajat, a tojások sárgáját és a cukrot tálba tesszük és robotgéppel habosra kavarjuk. Szánjunk rá legalább 5 percet, hogy alaposan összedolgozzuk az alapanyagokat. A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A lisztet és a sütőport a vajas krémhez adjuk, majd a tojáshabot is beleforgatjuk. Papírral bélelt formába, vagy tepsibe simítjuk és 180 fokos sütőben nagyjából 20-30 perc alatt megsütjük (süsd aranysárgára - akkor készült el, ha a teteje kissé
lilagondolatok, 2017. március 17. péntek, 07:25
Nagy karácsonyi recept gyűjtemény
pohárral folyton dörzsölve. Mikor már kissé sűrűsödik, kavarjuk bele
tetszés szerint az ízesítőket. Ekkor gyorsan tegyük a márványlapra, és ott is gyorsan dörzsöljük tovább,
ameddig olyan sűrű tömeggé válik, hogy késsel vagy kézzel ujjnyi vastag négyzetformára alakíthatjuk.
Ha kihűlt, azonnal vágjuk fel szaloncukor nagyságú négyszögdarabokra. Csomagoljuk be előbb puha
viaszos papírba, aztán színes hártyapapírba, mint ahogy szokás. A gyümölcs-esszenciákat szükség esetén
helyettesíthetjük 2-3 kávéskanálnyi lekvárral is.
Karácsonyi mézes
25 deka melegített mézet, 1 egész tojást, 1 citrom reszelt héját, 2 késhegynyi fahéjport, 4-5 finomra tört
szegfűszeget összegyúrunk 30 deka liszttel kevert 1 csomag Váncza-sütőporral. Ujjnyi vastagra nyújtjuk,
és részben négyzetes alakúra vágjuk, részben különféle vágókkal kiszúrjuk. Vajazott tepsibe tesszük és
cukros vízzel megkenve, hámozott mandulával díszítjük. Közepes tűznél sütjük.
Mogyorós gyertyácskák
4 tojás,
bkisseva, 2015. október 22. csütörtök, 14:44
Hasznos tippek:)
lecsorogjon a tészta szélén, mert rátapad és nem hagyja felemelkedni.

A sütemények tésztáját mindig ugyanabban az irányban nyújtsuk, mert különben nem egyenletesen fog megkelni.

Ha a forró puding tetejére kevés porcukrot szórunk, nem fog megbőrösödni.

Úgy lehet meggyőződni róla, hogy az élesztő még elég friss, hogy egy kis darabkát forró vízbe kell tenni. Ha lesüllyed az edény aljára, már nem használható.

Ha nincs elég sütőporunk otthon, 3-4 kanál rummal helyettesíthetjük. Az alkohol majdnem annyira felhúzza a tésztát, mint a sütőpor.

Vágódeszkánkról úgy távolíthatjuk el az erős hagyma- vagy halszagot, hogy egy evőkanál ecettel vagy fél citrommal jól bedörzsöljük, utána pedig hideg vízzel alaposan leöblítjük.

Ha elpiszkolódik, foltos lesz a fonott kosarunk vagy a kerti bútor, tömény konyhasóoldattal alaposan keféljük át, bő vízzel öblítsük le, s a szabad levegőn hagyjuk megszáradni. Hogy ne száradjon ki a fonat, időnként citromos olajba
klementinagidro, 2015. október 05. hétfő, 13:38
Beszélgetés a házi sörfőzésről
ezt a sörkészítést:

6l fazék
4l fazék
2l lábas
tésztaszűrő
merőkanál
fakanál
hőmérő (vizet mérni 80C-ig)
5l üveg erjesztéshez (vagy élelmiszer minőségű 10l-es fedeles műanyag vödör)
fertőtlenítéshez hipó vagy forró víz
tölcsér
sör fokoló (opcionális)

Nem kellenek pontosan ezeknek az eszközöknek lenniük. A nagyobb fazék legyen minél nagyobb. A kisebb fazekat tiszta vödörrel is helyettesíthetjük. Egy kis kreativitással szinte az összes eszköz elérhető vagy kiváltható valamivel. Egyedül a hőmérő beszerzését nem tudjuk megúszni. Ez lehet hagyományos vagy digitális kivitelű. Nem kell teljesen vízhatlannak lennie. A mérések idejére egyszerűen kézzel tarthatjuk.
Recept

Ehhez a sörfőzéshez most egy itthon kevésbé ismert sörtípust választottam. Egy belga saison (aratósör). Egyrészt a következő klubnapra most ez a közösségi sörfőző projekt. Másrészt ez egy jó kis sör kezdőknek. A
horvathnemagdi, 2015. szeptember 28. hétfő, 19:46
1/11
Képek, videók
tökéletes görögdinnye
irmus
2018. augusztus 26. vasárnap, 12:04
Tökéletes.jpg
sznejuci
2018. augusztus 06. hétfő, 14:29
Nem vagyok tökéletes
sanci81
2017. december 31. vasárnap, 14:35
Bármilyen tökéletes is eg
borigit
2017. december 17. vasárnap, 09:37
Tökéletes harmónia.png
cady89
2017. november 22. szerda, 01:06
Tökéletes Ősz.jpg
pommerevi54
2017. szeptember 11. hétfő, 20:52
STO_tokeletes-viragok- non
tunkiss
2017. június 04. vasárnap, 15:05
A tökéletes ember
sanci81
2017. február 11. szombat, 22:00
tökéletes vagy jó.jpg
menusgabor
2016. december 06. kedd, 13:33
az Univerzum tökéletes.pn
bbbarbara
2016. október 17. hétfő, 22:27
vicces tökéletes ffi.jpg
zsokica45
2016. október 13. csütörtök, 13:23
itt mérik a forralt bort
magdaseppa
2008. október 06. hétfő, 06:41
Vörös rózsa
eva6
2018. december 13. csütörtök, 15:50
Vörös rózsák
eva6
2018. november 20. kedd, 09:18
Vörös hajú nő
eva6
2018. november 19. hétfő, 12:19
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.