Belépés
2020. április 02. csütörtök | 14. hét | 93. nap | 17:26 | Áron
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Hideg szilvakrémleves habgaluskával
magvaváló szilva
150 g kristálycukor
1 dl félédes fehérbor
kisujjnyi fahéj
4 szegfűszeg
1 tasak vaníliás pudingpor
2 dl tejföl
2 dl tejszín
1 ek. pirított mandulaforgács
néhány mentalevél vagy -bóbita

1.. A citromot megmossuk, 2 kisujjnyi sárga héjat vékonyan levágunk róla, levét kinyomjuk és átszűrjük. 4 nagyobb szem szilvát félreteszünk a díszítéshez, a többit megmossuk, kimagozzuk, vékony kisebb darabokra vágjuk.

2. A cukrot felforrósított lábasba szórjuk, folyamatosan kevergetve világosbarnára pirítjuk, (ha megég, keserű lesz tőle az étel!), azonnal felöntjük a citromlével és a borral. Hozzáadjuk a szilvát, a citromhéjat, a fahéjat és a szegfűszeget, mérsékelt tűzön, fedő alatt puhára főzzük (5-7 perc). A citromhéjat és a fűszereket kidobjuk.

3. Elkeverjük a pudingport 7,5 dl vízzel és a tejföllell. Botmixerrel péppé-krémmé zúzzuk a szilvát, hozzáadjuk a pudingos keveréket, fedő nélkül felforraljuk (könnyen kifut!). Hideg
suzymama, 2019. november 06. szerda, 13:24
A tökéletes immunerősitő
A különleges ízű és illatú gyömbér rengeteg pozitív tulajdonsággal rendelkezik. A hideg, influenzás időszakban segít felturbózni immunrendszeredet, kiváló ellenszere a meghűléses betegségeknek.

Készíts belőle házi gyömbérszörpöt. Szódával legalább olyan finom, mint gyermekkorod kedvenc üdítője volt. Formás üvegben pedig tökéletes gasztroajándék.
Hozzávalók:
20 dkg gyömbér
70 dkg cukor
1.5 l víz
3 citrom

Elkészítése:
A gyömbért egy zöldséghámozóval pucold meg nagyon vékonyan, és szeleteld fel. A vizet öntsd egy lábosba, rakd bele a cukrot, és forrald össze, azaz készíts szirupot. Tedd bele a szeletelt gyömbért, facsard bele a citrom levét. Forrald fel ismét, majd húzd le a tűzről, és takard le. Hagyd 20-60 percig az edényben attól függően, hogy mennyire szereted erősen a gyömbér ízét.

Utána szűrd jól kimosott, felforrósított üvegekbe. Zárd le légmentesen, és rakd szárazdunsztba, azaz plédek közé. Várd meg, amíg kihűl. Ha hosszabb ideig
suzymama, 2018. március 29. csütörtök, 13:00
CSOKOLÁDÉFÁNK - gluténmentes
Tej 120g
Víz 120g
Vaj 120g
Cukor 10g
Só 1g
Rizsliszt 150g
Tojás 4-5db(240g)
0,5 l olaj sütéshez

2L-es lábasban a tejet, a vizet, a vajat, a cukrot és a sót összeforraljuk. Fakanállal kevergetve hozzáadjuk a lisztet és kevergetve addig főzzük, amíg a tészta el nem válik az edény falától.
Majd a tűzről levéve 1 percig pihentetjük. A szoba hőmérsékletű tojásokat egyenként adjuk hozzá, folyamatos keverés mellett. Minden egyes tojással külön kikeverjük a tésztát.
Két kanál segítségével diónyi méretű tésztákat formázunk és bő olajban 160-170 fokon kisütjük.
Egyszerre csak keveset tegyünk az edénybe, mert sülés közben megnőnek.

Csokoládé mártás 10 adag

500 ml tej
3 tojás
50 gr kakaó
100 g kristálycukor
50 g vaj
150-200 g csokoládé
esetleg rumaroma

A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a kakaóport és az előzőleg felforrósított tejet, majd állandó keverés mellett vízgőz fölött 85
bkisseva, 2018. január 16. kedd, 11:23
Szikkadt kalácsból mit lehet készíteni?
Vagdalt kockakra a kalacsot, vagyis falatokra, rakd kivajazott tepis aljara, szord meg friss gyumolccsel (ribizli, malna, vekony szeletekre vagott oszibarack, sargabarack, szilva) jol keverj ossze 2 pohar tejet, 3-4 egesz tojast, 1/2 pohar cukrot, vaniliat, ontsd a kenyer-gyumolcs tetejere. A tetejet megszorhatod vagdalt mandula-barna cukor keverekkel. 180 C fokon 35-40 percig suljon.

Cukros vaniliás tojássárgájával elkevert forró tejjel megöntözgeted, és sütőben megsütögeted. Tehetsz rá mazsolát, kókuszreszeléket is keverhetsz bele, vagy mákot, mint a mákosgubába. Vagy reszelt almát teszel a tetejére, és tojáshabot, kész a máglyarakás.

Az angol bread pudding szikkadt péksüteményből - zsemléből, kifliből, kenyérből - és kalácsból is elkészíthető. Hasonlóan készül, mint a mákos guba.

Így készül a bread pudding
Kockázd fel a szikkadt kalácsot! Egy mélyebb tálba önts tejet; nem kell nagyon sok, csak amennyit a kalács el tud szívni. Törj fel egy-két
bkisseva, 2017. november 15. szerda, 13:30
A kellemes fűszerezésű, krémes állagú almavaj Angliában hódí
Sűrű, édes almavaj fahéjjal és szegfűszeggel - Kenyérre, húsokhoz és sütibe is szuper

Az elnevezés téves, hisz ennek a csodás édességnek a vajhoz nincs semmi köze, sokkal inkább az almaszószra és a lekvárra emlékeztet. Nevét selymes, kenhető állagáról kapta. Mindegy, hogy milyen almából készíted, sőt, akár többfélét is használhatsz. Gasztroajándéknak bármilyen alkalomra kitűnő.

Hozzávalók:

5 db alma
3 bögre cukor
3 teáskanál fahéj
1 db citrom
0.5 teáskanál szegfűszeg
1 csipet só

Elkészítés:
Az almát hámozd meg, mosd meg, és vágd kisebb darabokra. A hibás részeket és a magházat távolítsd el. Rakd egy lábosba, önts rá annyi vizet, amennyi ellepi, majd főzd puhára 20-25 perc alatt. Ezt követően pürésítsd botmixerrel, és passzírozd át kis lyukú szűrőn.

Keverd a selymes léhez a cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget, a citrom frissen facsart levét és a sót, majd kis lángon főzd 50 percig. Közben kevergesd meg, nehogy
suzymama, 2017. október 25. szerda, 16:57
Almás receptek
majd hűtőbe tesszük. A maradék anyagokból tésztát készítünk, majd pihentetjük. Ha a vajas rész átfagyott, a kinyújtott tészta közepére helyezzük, belehajtjuk a tésztába és hajtogatjuk. Pihentetés után még egyszer hajtogatjuk. Kinyújtjuk, majd a sütőformába helyezzük. Egyenletesen rákenjük a pudingot, megszórjuk dióval és fahéjjal, majd felezett, hámozott almával ízlésesen kirakjuk. Sütés előtt fél óráig pihentetjük, majd harminc-negyven percig közepesen meleg sütőben sütjük. Sütés után bekenjük felforrósított barackízzel. Az oldalát darált dióval vagy darabolt mandulával panírozhatjuk. Rumos diófagyival ellenállhatatlan.

Darált kekszes finomság:

előkészület: 60 perc
hozzávalók 5 főre:
• 50 dkg darált keksz
• 25 dkg Rama
• kevés rum
• 15 dkg porcukor
• 3 ek baracklekvár
• piros és zöld ételszinezék

elkészítés:
1. A színezők kivételével a hozzávalókat összedolgozzuk.
2. Három részre vesszük szét.
bkisseva, 2017. január 27. péntek, 07:49
Lángos
takaréklángon főzzük. Még melegen meghámozzuk és áttörjük. A liszttel, a tojássárgával, az élesztővel és annyi langyos tejjel dolgozzuk össze, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Cipót formálunk belőle, és langyos helyen (de nem a meleg
tűzhelyen), lisztezett tálban, a tetejét is belisztezve, tiszta konyharuhával letakarjuk, és
duplájára kelesztjük. Míg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket. A padlizsánt megmossuk,letörölgetjük, majd héjastul kis kockákra vágjuk és megsózzuk. A felforrósított 3 evőkanál olajon üvegesre pirítjuk a megtisztított és karikára vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a szétzúzott fokhagymát és a sós létől lecsöpögtetett padlizsánkockákat. Fedő alatt
saját levében puhára pároljuk. Ha már üveges, belekeverjük a lehéjazott, karikára vágott
paradicsomot, megborsozzuk, és együtt pirítjuk néhány percig. A lángostésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és tenyérnyi darabokat szaggatunk belőle. Egy-egy lángos közepére teszünk a padlizsános töltelékből, a tésztát
shr, 2016. november 14. hétfő, 07:04
Lyukas palacsinta
szódabikarbóna
csipet só
1 ek. olaj
1 dl forró víz

Így készítsd:

1. A lisztet, a joghurtot, a tojást, a cukrot és a sót keverd simára. Fontos, hogy a massza tényleg csomómentes legyen!

2. Forrásban lévő vízben keverd el a szódabikarbónát és keverd az alaphoz. Jól dolgozd össze, krémes állagú palacsintatésztát kell kapnod.

3. Tedd félre a palacsintatésztát, 10 percig hagyd pihenni.

4. Keverd el az olajat a tésztában.

5. Jól felforrósított és olajjal átkent serpenyőben süsd ki a lyukas palacsintákat!



Ha kihagyod a cukrot a tésztából, sós tölteléket is tehetsz a lyukas palacsintába.
lilagondolatok, 2016. február 05. péntek, 11:30
Libamáj karamellizált almával, tokaji aszú szószban
Hozzávalók 1 személyre: (bár ezt mi most négyen kóstolgattuk, miközben ájuldoztunk a gyönyörűségtől)
2, kb ujjnyi vastag szelet libamáj
1 alma szeletekre vágva
pár szem szőlő
4 cl Tokaji aszú
1 evőkanál cukor
1 evőkanál vaj

bors

Először a libamájat száraz,de felforrósított serpenyőben mindkét oldalán megsütöttem (vigyáztam, hogy mindkét oldal, csak 1-1 percig süljön, hogy kívül megpirulhasson, de belül krémes maradjon) Közben persze sóztam, borsoztam, majd a serpenyőből kiszedve félretettem.
Aztán a vajat felolvasztottam a serpenyőben, beleszórtam a cukrot és hagytam, hogy felolvadjon, azaz karamell képződjön a serpenyőben. Ebbe a karamellbe forgattam az almaszeleteket és a szőlőt, majd felöntöttem Tokaji aszúval a szószt és addig pároltam a gyümölcsöket, amíg az aszús szósz szépen besűrűsödött.
A máj mellé kiszedtem a gyümölcsöket, majd az egészet megöntöztem a karamellizált-tokaji aszús
reifregina, 2016. február 04. csütörtök, 10:27
Csirkemell falatok vadasan
4 ek étolaj
2 db csirkemell filé
2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
1 vöröshagyma,
1 dl száraz vörösbor
3 db babérlevél
5 szem boróka bogyó
őrölt bors
3 ek cukor

1 citrom
1-2 ek mustár
2 dl tejföl
2 ek almaecet

Egy edényben karamellízálom a cukrot, rádobom a felaprított zöldségeket a nagyobb darabokra vágott hagymát, babérlevelet, borókabogyót, bort, mustárt, ecetet és puhára főzöm. Az elfőtt levet vízzel pótolom
Kevés felforrósított olajon egy serpenyőben megpirítom a nagyobb darabokra vágott húst, amit sózok borsozok.
Ha a zöldségek megpuhultak kiszedem belőle a babérleveleket és botmixerrel pürésítem az egészet.
Végül hozzáadom a tejfölt, a húst és ha kell, további mustárt, sót. Jól kiforralom és tálalom.
mamucika, 2015. november 07. szombat, 19:06
Méteres torta
forró) vizet.
Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és a 1 1/2 dl. étolajat. Az egészet jól elkeverjük, és kétfelé osztjuk.
Habverővel felverjük a hat tojás fehérjét, és felét az egyik fél adag masszához adjuk. Ezt őzgerincsütőbe öntjük.
A másik fél adag masszához hozzákeverünk 1 evőkanál étolajat, 1 evőkanál meleg vizet, és a tojáshab maradék felét. Összekeverjük, vigyázva, hogy ne törjük a habot, és a másik őzgerincsütőt megtöltjük vele. Ezután a két őzgerincformát betesszük a felforrósított sütőbe.
Egy ideig nem szabad kinyitni a sütő ajtaját, nehogy összeessen a sütés közben megnőtt tészta. Úgy ellenőrizhetjük a sütést, hogy a tészta tetejét óvatosan ujjunkkal megnyomva, ha már rugalmas, a kész felé közeledik. Az ujjunkra vigyázzunk, aki nem elég gyakorlott inkább mellőzze ezt az ellenőrzést, nehogy megégesse az ujját. Azt, hogy megsült teljesen, úgy ellenőrizhetjük, hogy szárazra törölt hústűt szúrunk a tésztába, és ha nem ragad rá a tészta, akkor készen van.
Amíg a tészta
klementinagidro, 2015. június 05. péntek, 13:47
Mit csinálj a karácsonyi maradékkal?
krumplipüréből

Hozzávalók:

kb. 20-30 dkg krumplipüré
maradék párolt zöldség, akár többféle, vegyesen (káposzta, borsó, kelbimbó, brokkoli, karfiol stb.)
fűszerek ízlés szerint
1 fej hagyma
margarin
Elkészítése: A hagymát vágd apróra, és párold meg kevés margarinon egy serpenyőben. Hagyd kihűlni, majd villával dolgozd össze a krumplival és a zöldségekkel, és fűszerezd az egészet alaposan. Gyúrd össze egy lapos lepénnyé, vagy több kis lepénykévé a masszát, és a felforrósított serpenyőben, kevés margarinon pirítsd meg, míg kéreg nem sül köré. Tálald tejföllel, reszelt sajttal.

Vaníliás kalács

Hozzávalók:

1 kiszáradt vagy megszikkadt kalács, kuglóf, esetleg bejgli
szárított vagy kandírozott gyümölcsök (narancshéj, mazsola stb.)
fél liter tej
2-3 evőkanál margarin/vaj
1 zacskó vaníliás cukor
Elkészítése: A kiszáradt süteményt szeleteld fel, és kivajazott tűzálló tálba rakd le rétegezve a szeleteket. Szórd meg
akiram45, 2014. december 29. hétfő, 08:48
1/15
Képek, videók
Hideg van
eva6
2019. február 24. vasárnap, 12:52
A hőmérő nem a hideget mé
sanci81
2018. augusztus 31. péntek, 19:01
Hideg sőr
eva6
2018. július 29. vasárnap, 14:15
Hideg banános piskótatort
vorosrozsa66
2018. július 26. csütörtök, 16:44
Hideg 01.jpg
chillik
2018. június 14. csütörtök, 06:58
Hideg 02.jpg
chillik
2018. június 14. csütörtök, 06:57
Hideg 03.jpg
chillik
2018. június 14. csütörtök, 06:56
Hideg joghurtszósz
vorosrozsa66
2018. május 21. hétfő, 15:52
hideg.jpg
sz719eszter
2018. február 28. szerda, 14:20
Válóczy Szilvia: Hidegben
maria_kadar_148
2018. február 04. vasárnap, 23:59
kicsi angya a hidegben.jp
sz719eszter
2018. február 01. csütörtök, 18:17
hideg.png
chillik
2017. november 21. kedd, 14:10
Emberek megmossák arcukat
lilagondolatok
2018. február 09. péntek, 08:34
jezus-megmossa-tanitva nya
groszmadel
2014. április 14. hétfő, 20:29
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.