Belépés
2019. szeptember 17. kedd | 38. hét | 260. nap | 09:03 | Zsófia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
dióhabos sütemény
Hozzávalók:

35 dkg liszt
15 dkg vaj / margarin
10 dkg porcukor
fél cs. sütőpor
4 tojássárgája

1 evőkanál kakaópor

tetszés szerinti lekvár (nálam áfonya)

Hab:

4 tojásfehérje habbá verve
15 dkg porcukor
15 dkg dió

A tésztához a kakaópor kivételével összegyúrjuk a hozzávalókat. Ha szükséges pici tejet tehetünk hozzá. Ha kész a tésztánk elfelezzük, az egyik részéhez hozzágyúrjuk a kakaóport.
20x30-as tepsit kibélelünk sütőpapírral. Kinyújtjuk a barna tésztát, tepsibe tesszük, megkenjük lekvárral majd a világos tészta következik.
A fehérjét habbá verjük, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a diót. Ezt a masszát a tésztára kenjük és előmelegített 160 fokos sütőben 30 percig sütjük.

Rácsra téve
faciendum, 2019. február 08. péntek, 18:31
Oreós-tejszínes krémes
dkg darált dió (a felébe)
1 ek kakaó (a felébe)
0,5 üveg rumaroma
0,5 dl tej
1 csomag sütőpor
A krémhez:
9 dl tej
3 csomag tejszín ízű pudingpor
20 dkg cukor
20 dkg margarin
A töltelékhez:
1,5 csomag babapiskóta
tej
rumaroma
A díszítéshez:
1,5 dl tejszín
1 csomag oreo keksz

Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk, a cukrot elfelezzük, a felét a sárgájához, a másik felét a fehérjéhez adjuk, majd mindkettőt habosra verjük. A sütőporral elkevert lisztet a sárgájába szitáljuk, miközben folyamatosan adagoljuk hozzá a rumaromával összekevert tejet. Folyamatosan keverjük, végül lazán hozzáforgatjuk a felvert tojáshabot is.
A kapott tésztát elfelezzük, az egyikhez hozzákeverjük a kakaót, a másikhoz a darált diót. Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 12 perc alatt külön-külön készre sütjük.
A krémhez a tejben
vorosrozsa66, 2018. október 22. hétfő, 15:52
Ízőrzők – Nyírmártonfalva – receptek
két csapott evőkanál sóval, és egy deci ecettel. A
tormaleveleket alaposan átmossuk, majd a forró vízben átforgatjuk, megfonnyasztjuk.
Kiszedjük, és hagyjuk hűlni.
Közben a szalonnát apró kockákra vágjuk. Ráborítjuk a darált húst, belevágunk két
vöröshagymát, egy kisebb fej fokhagymát. Ízesítjük őrölt borssal, egy evőkanál sóval,
másfél evőkanál őrölt paprikával, majd a rizst is hozzáadva alaposan összekeverjük.
A meghűlt levelek vastagabb ereit kivágjuk, mindegyiket elfelezzük, ezek közepébe egy
evőkanálnyi tölteléket halmozunk. Felcsavarjuk, két oldalról bedugjuk, hogy ne folyjon
ki főzés közben.
Egy lábas alját tormalevelekkel kibélelünk, ezekre helyezzük szépen, körben a tőtikéket.
Felöntjük annyi vízzel, hogy ne lepje el teljesen, és kb. fél óráig főzzük. Ekkor ráborítjuk a
paradicsomlevet, és pár perc alatt összerottyantjuk.
Friss kenyérrel tálaljuk.

Káposztás lángos
Hozzávalók: 1 kg liszt, 6 dkg élesztő, 1 teáskanál só, 1
tinka1951, 2018. szeptember 16. vasárnap, 17:43
Kiskunfélegyházi napraforgó kalács
evőkanál cukrot teszünk, összekeverjük, és állni hagyjuk.
A megszitált liszthez tesszük a megmaradt cukrot, a vajat, a tojások sárgáját, csipetnyi sót, majd a megkelt élesztővel és a maradék tejjel összeállítjuk a tésztát. Amikor már jól kidolgoztuk, konyharuhával letakarjuk és egy órán át kelesztjük.
A töltelékhez a darált mákot a porcukorral, a reszelt citromhéjjal és a mazsolával elkeverjük, majd kanalanként annyi tejfölt adunk hozzá, hogy kenhető masszánk legyen. A kajszibarackot megmossuk, elfelezzük, magját eltávolítjuk.
Az idő közben megkelt tésztát lisztezett deszkán kétfelé választjuk. Az egyiket összegyúrjuk, és másfél centi vastagra elnyújtjuk. Rákenjük a mákos tölteléket, feltekerjük, majd sütőpapírral kibélelt tepsiben koszorút formázunk belőle. Az összeillesztésnél gondosan összenyomjuk, nehogy szétváljon a sütés során. Fogunk egy kést, és a kalács külső oldala felől a feléig, két-három centiméterenként bevagdossuk. Felvert tojással átkenjük a tetejét, és előmelegített sütőben
bkisseva, 2018. augusztus 09. csütörtök, 11:13
Dióhabos Lotti szelet
Dióhabos Lotti szelet


Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:

35 dkg liszt
15 dkg vaj vagy margarin
10 dkg porcukor
fél cs sütőpor
4 tojássárgája
1 evőkanál kakaópor
tetszés szerinti Extra Jam (lekvár) (nálam áfonya)

Hab:

4 tojásfehérje habbá verve
15 dkg porcukor
15 dkg dió darálva

Elkészítése:

A tésztához a kakaópor kivételével összegyúrjuk a hozzávalókat. Ha szükséges pici tejet tehetünk hozzá.

Ha kész a tésztánk elfelezzük és az egyik részébe belegyúrjuk a kakaóport.

A tepsit kibéleljük sütőpapírral. Kinyújtjuk a barna tésztát és a tepsibe tesszük, megkenjük lekvárral, majd a kinyújtott világos tésztát rátesszük.

A fehérjéket habbá verjük, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a diót. A
vorosrozsa66, 2018. március 18. vasárnap, 16:54
Meggyes zebraszelet
100 g porcukor

Elkészítése:

A sütőt 180 fokra, alsó-felső sütéssel előmelegítjük. A tepsit sütőpapírral béleljük. A csokit apróra vágjuk. A meggyet lecsepegtetjük.

A tojásfehérjéket egy csipet sóval elkezdjük habbá verni. Közben adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a porcukrot, majd az egészet kemény habbá verjük.

Ekkor alacsony fokozaton beledolgozzuk a joghurtot és 150 ml olajat, majd elkeverjük.

200 g lisztet lazán beleforgatunk. A kész masszát elfelezzük.

Az egyik felébe beledolgozzuk a csokit. A maradék 50 g lisztet elkeverjük a kakaóporral és a másik masszába keverjük, majd lazítjuk a maradék 50 ml olajjal.

A kétféle masszát felváltva belekanalazzuk a tepsibe, majd a tetejét bőven megszórjuk meggyel.

Előmelegített sütőbe tolva 30 percig sütjük.

Közben a tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük és a még meleg sütemény tetejére kenjük egyenletesen, majd a sütőt 160 fokra mérsékelve még 10-15 percig
bkisseva, 2018. január 12. péntek, 14:46
Kókuszkrémtorta
(Sütés: 180 fokon, kb. 20 percig.)

A piskótához: 4 tojás, 4 ek. hideg víz, 4 ek. liszt, 4 ek. cukor, 1 ek. kakaópor, késhegynyi szódabikarbóna.

Kb. 35x25 cm-es tepsiben sütjük.

A krémhez: 6 dl tej, 6 ek. liszt, 20 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 5 dkg kókuszreszelék.

A tejet a liszttel sűrűre főzzük, majd belekeverjük a margarint, cukrot és a kókuszreszeléket.

Összeállítás: a piskótát hosszában 5 egyenlő hosszú darabba vágjuk, majd lapjában is elfelezzük. Így tíz csíkot kapunk. Egyet a krémmel megkenünk, feltekerjük, majd az egyik mézeslap közepére állítjuk. A többi krémes lappal csigavonalban haladva körbetekerjük. A maradék krémmel kívülről bekenjük a tortát, a tetejét pedig csokimázzal vonjuk be. Legjobb, ha előző nap elkészítjük, de néhány órát mindenképp állnia kell, hogy a mézeslap megpuhuljon.
bkisseva, 2018. január 03. szerda, 11:46
Karácsonyi receptek
kalácsfigurák
1/2 csomag (20 g) friss élesztőt 1 teáskanál cukorral, 5 evőkanál langyos tejjel gondosan elkeverünk, szobahőmérsékleten kb. 15 percig kelesztjük. 50 g cukrot 1/8-1/4 liter langyos tejjel, 100 g vajjal, 1 csipet sóval, 1/2 citrom reszelt héjával, 1 tojással elkeverünk. 500 g lisztet átszitálunk, dagasztófejjel ellátott keverőgéppel a legalacsonyabb fokozaton belegyúrjuk, a megkelt élesztőt hozzáadjuk, az egészet a legmagasabb fokozaton 5 perc alatt simára eldolgozzuk.
A tésztát elfelezzük, mindkét félből 1/3-1/3 részt a díszítéshez félreteszünk. Lisztes kézzel törzset és fejet formálunk, a részeket kikent sütőlemezen összeállítjuk, a hengerré sodort tésztából a karokat és lábakat kialakítjuk, a törzshöz illesztjük. A gallért, a "prémdíszítést" és muffot egy 1 cm-es tésztahengerből vágjuk ki.
1 tojássárgáját 2 evőkanál tejjel felverünk, ezzel a figurákat megkenjük, mazsolával, cukrozott narancshéjjal, mandulával díszítjük.
A kalácsfigurát meleg helyre téve addig kelesztjük,
bkisseva, 2017. december 12. kedd, 10:23
Szilvás lepény
Tésztához:

50 dkg liszt
25 dkg margarin
5 dkg porcukor
2 tojássárga
1 csomag sütőpor
csipet só
annyi tej, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk

Töltelék:

1 kg magozott szilva
cukor és fahéj ízlés szerint
zsemlemorzsa

A tészta alapanyagot összegyúrjuk és elfelezzük. Egy nagyobb tepsit (22 × 34 cm) kivajazunk és lisztezünk. A tészta egyik felét tepsi nagyságúra nyújtjuk, belefektetjük és megszórjuk zsemlemorzsával. A cukorral és fahéjjal elkevert szilvát egyenletesen elosztjuk rajta. Én 3 evőkanál cukrot raktam bele, nekünk elég volt. Kinyújtjuk a tészta másik felét is, ráborítjuk a szilvára, és villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben 180°C-on 35-40 percig sütjük. Porcukorral tálaljuk.
bkisseva, 2017. augusztus 30. szerda, 11:45
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei
hogy közben a kakaós lisztet is apránként hozzáadjuk.
Egy 22 centi átmérőjű tortaformát sütőpapírral kibélelünk, a masszával megtöltjük, a forró sütőben 25-30 percig sütjük. Elkészültét a beleszúrt tűvel ellenőrizhetjük. A tejet a hosszában kettéhasított vaníliarúddal felforraljuk, majd kiemeljük belőle. Utána a vajjal meg a gesztenyepürével összegyúrjuk. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, kissé kinyomkodjuk, a gesztenyekrémbe keverjük a habbá vert tejszínnel együtt. A tortalapot lapjában elfelezzük, a krémmel megtöltjük, és az oldalát meg a tetejét is körbekenjük vele. Dermedni hagyjuk, végül a marcipánmasszából kiszúrt formákkal díszítjük Még gazdagabb, ha a krémmel csak töltjük a tortát, kívülről pedig olvasztott csokoládéval vonjuk be.



Fahéjas csillag

5 tojásfehérje,
450 g porcukor,
500g őrölt mandula,
1 tk. őrölt fahéj,
2 cl cseresznyepálinka,
porcukor a tészta kinyújtásához


Elkészítés:
A tojásfehérjét
bkisseva, 2017. május 11. csütörtök, 08:45
Szilvás pite
Hozzávalók

28 dkg liszt
13 dkg Rama sütőmargarin
0.5 dl víz
14 ek porcukor
75 dkg szilva
3 darab tojás
2 dl tejszín

Elkészítés
A tésztához 23 dkg lisztet, 11 dkg margarint, 1 ek cukrot és kb 0.5 dl vizet összedolgozunk, majd cipót formálunk belőle. Fóliába csomagoljuk, és 30 percre hűtőbe tesszük.
Közben megmossuk a szilvákat, elfelezzük és kivesszük a magját. Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra. Egy 26 cm-es piteformát megkenünk margarinnal, és a kinyújtott tésztát beletesszük. Megszurkáljuk villával. A tésztára 1 kanál lisztet és 2 kanál cukrot szórunk, majd rátesszük a szilvákat úgy, hogy a vágott felükkel lefelé legyenek.
Egy tálban szétkeverjük a tojást, hozzáadjuk a maradék cukrot, az átszitált lisztet és a tejszínt. Ráöntjük a szilvára. Megsütjük kb 40 perc alatt.
A szilvák sütés közben levet engednek, ezért szükséges megszórni liszttel.
bkisseva, 2016. december 06. kedd, 15:36
Boszorkány máglya recept
Hozzávalók:
1 cs (15-20 db) babapiskóta
3 dl tej
ízlés szerint vaníliás cukor és porcukor
25 dkg gesztenye massza
3 dl cukrozott tejszínhab
1 tábla étcsokoládé

Elkészítése:

A tejet meglangyosítjuk, a vaníliás cukrot és a porcukrot beletesszük. A cukros tejbe belemártogatjuk a babapiskótákat és egy üvegtál tál aljára pakoljuk őket, majd a gesztenye masszát ráreszelünk.

A csokit gőz felett megolvasztjuk és elfelezzük. Az egyik felét hígítjuk egy kis tejjel, úgy hogy öntet sűrűségű legyen.

Ezzel a csokiöntettel meglocsoljuk a gesztenyés réteget, majd a felvert tejszínt rákenjük.

A tetejét elsimítjuk és a maradék olvasztott csokival meglocsoljuk. Néhány órára hűtőbe tesszük amíg a piskóta megpuhul.
eva0817, 2016. november 08. kedd, 07:18
1/21
Képek, videók
Lotti-dióhabos-480x299 .jp
vorosrozsa66
2018. március 18. vasárnap, 16:53
Dióhabos masnik.jpg
katicafeher
2015. március 26. csütörtök, 15:13
Dióhabos csiga.jpg
katicafeher
2010. december 11. szombat, 07:53
dióhabos slt alma
borcsamama
2008. október 26. vasárnap, 21:45
Dióhabos almás
njzsike
2008. május 24. szombat, 22:49
Család Gábor kivételével
korosigaborne
2011. augusztus 01. hétfő, 14:19
diós pisk omls tésztán.jp
miday
2008. szeptember 07. vasárnap, 19:38
Toldi II. részéhez 01.jpg
chillik
2018. március 26. hétfő, 05:01
Toldi II. részéhez 02.jpg
chillik
2018. március 26. hétfő, 05:00
külön főztem a tésztát
sarkadykati
2016. január 04. hétfő, 17:16
Így melegítsd a tésztát!
sanci81
2015. december 05. szombat, 09:16
Smiley tésztát eszik
barkaszjudit
2009. augusztus 15. szombat, 06:56
17Marika tésztát készít.j
kishajos
2007. október 18. csütörtök, 18:18
Címkék
habbá vert, fehérjéket habbá, sütőt 180°C-ra, zselatinlapokat hideg, maradék olvasztott, rumaromával összekevert, kész masszát, Dióhabos Lotti, kinyújtott tésztát, díszítéshez félreteszünk, összeillesztésnél gondosan, porcukrot beletesszük, krémmel megtöltjük, egyik részébe, tészta másik, egyik felét,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.