Belépés
2019. október 22. kedd | 43. hét | 295. nap | 11:39 | Előd
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Mákos pite
zsír,
2 evőkanál tejföl,
csipet só

Töltelékhez:
20 dkg mák,
15 dkg cukor,
5 dkg búzadara,
3 dl tej,
1 csomag vaníliás cukor,
1 citrom reszelt héja,
2 db egész tojás,
baracklekvár (a kenéshez)

Elkészítése:

A töltelékkel kezdjük a munkát. A mákot a cukorral együtt megdaráljuk, majd a tejet felforraljuk és belekeverjük a darát és a cukros mákot, felfőzzük és hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt akkor hozzáadjuk a felvert tojássárgákat és a vaníliás cukrot, elkeverjük, majd a habbá vert tojásfehérjéket, lazán beleforgatjuk.

Jön a tészta készítése. A lisztbe elkeverjük a sót, elmorzsoljuk a zsírt a liszttel, majd a tejföl is belekerül. Összegyúrjuk és két felé osztjuk. Vékonyra kinyújtjuk az első tésztát. Zsírozott, lisztezett tepsibe (közepes méretű) tesszük, megkenjük a lekvárral és rásimítjuk a mákos-darás krémet. Ezután kinyújtjuk a második tésztát is, és ráhelyezzük a mákos-krém tetejére. Villával megszurkáljuk, hogy ne
suzymama, 2019. március 06. szerda, 11:32
Mézes puszedli.
Hozzávalók:

12,5 dkg margarin
12,5 dkg méz

A margarint és a mézet tegyük egy edénybe, majd állandó kevergetés mellett olvasszuk fel.

3 tojássárgája
15-20 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
4 púpozott ek. tejföl
1 citrom leve
reszelt citromhéj

A porcukorhoz adjuk hozzá a tojássárgákat, majd keverjük alaposan össze. Ezután adjuk hozzá a tejfölt, a citrom levét és reszelt héját, majd szintén keverjük össze. Végül keverjük hozzá a langyosra hűlt, margarinos-mézes keveréket is.

45 dkg liszt (búza finomliszt)
1/2 sütőpor
mézes fűszerkeverék (ízlés szerint)
csipet só


A liszthez adjuk hozzá a sütőport, majd szitáljuk át. Ezután először keverjük hozzá a mézes fűszerkeveréket, majd a mézes-cukros-tejfölös.... keveréket is. (egy lágyabb masszát fogunk kapni)

Ezután fóliával fedjük le a tálat, majd pár órára, vagy éppen egy egész éjszakára, tegyük be a hűtőbe.
suzymama, 2018. november 28. szerda, 22:05
Szilvás-túrós pite
reszelt citromhéj
A szóráshoz :
10 dkg darált dió
őrölt fahéj
1/2 csomag vaníliás pudingpor


Elkészítés: A langyos cukros tejben futtassuk fel az élesztőt. A liszthez adjuk hozzá a csipet sót, majd a vajat, és az ujjunkkal morzsoljuk össze. Ezután keverjük hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, majd a tojássárgákat és a felfuttatott élesztőt. Gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, majd vegyük ketté a tésztát, és formáljuk 2 gombóccá. Ezután tegyük be a hűtőbe, míg a tölteléket elkészítjük.

A szilvát alaposan mossuk meg, majd vágjuk félbe, és távolítsuk el belőle a magot.

A túrót keverjük össze a porcukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, a pudingporral és a mazsolával. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, majd óvatosan keverjük hozzá a túrós masszához.

A
vorosrozsa66, 2018. október 24. szerda, 21:02
H.Kohut Katalin: Aranygaluska
H.Kohut Katalin: Aranygaluska

Hozzávalók:

1/2 kg liszt
2 dkg élesztő
2 tojássárgája
3 dl tej
6 dkg zsír, vaj, vagy margarin
8 dkg vaj a tésztakenéshez
5 dkg cukor
csipetnyi só
20 dkg darált dió
15 dkg porcukor

Elkészítés:

1 dl langyos tejjel, ½ dkg cukorral, az élesztővel és 3 kanál liszttel kovászt készítünk. A tojássárgákat a cukorral elkavarjuk, hozzáöntjük a tejet, amiben a sót feloldottuk. A liszt közepébe mélyedést készítünk és abba öntjük az anyagokat a kovásszal együtt. Fakanállal jól kidolgozzuk, hogy hólyagos legyen és hozzáöntjük a langyosra olvasztott vajat, amivel szintén jól eldolgozzuk. Langyos helyen egy óráig kelesztjük.

Lisztezett deszkára kiborítjuk, gyengén átgyúrjuk, 1 cm vastagra kinyújtjuk, apró pogácsaszaggatóval szaggassuk ki, zsírozott tepsibe, vagy sütőpapírra helyezzünk belőle egy sort és mindegyiket kenőtollal kenjük be vajjal. Minden sor tésztát hintsünk meg bőven
kohlinka, 2018. szeptember 27. csütörtök, 15:21
Kekszes banános krémes
kg négyzet alakú háztartási keksz
kb. 5-6 db banán
800 ml tej
7 ek. kristálycukor
2 cs. vaníliás cukor
4 db tojássárgája
4 evőkanál liszt
15 dkg ráma margarin

a tetejére:
csokoládé (reszelt)
(a forma átmérője: 30cm x 15,5cm)


Elkészítés:

Először a krémet főzzük meg: a tojássárgákat a cukorral, a vaníliás cukorral, a liszttel és pár kanál tejjel csomómentesen, jól kikeverjük. A maradék tejhez öntjük a cukros-tojássárgás keveréket és folyamatosan kevergetve puding sűrűségűre főzzük. Ha kész, azonnal még forrón beletesszük a margarint, és addig kevergetjük, míg el nem olvad.

Elkezdjük a formának az alját kirakni szorosan a kekszekkel. Utána a kekszek tetejére simítunk a főzött krémből, majd a krémre rátesszük a felkarikázott banánt szépen egymás mellé. Ezt a rétegezést
vorosrozsa66, 2018. április 12. csütörtök, 19:08
Sztracsatella sütés nélkül
Hozzávalók 6 főre
1 l tej
2 dl búzadara
2 dl cukor
2 tojás sárgája
kb. 30 db puha, cukros tetejű babapiskóta
12,5 dkg margarin
0,5 dl tejszín
1 tábla étcsoki
1 ek kakaópor (keserű)
csipet só

Elkészítés:
A tejben elkeverjük a darát, a cukrot, a tojássárgákat és a sót. Lassú tűzön feltesszük melegedni, majd állandóan kevergetjük, krémesre főzzük a darakrémet. Néhányszor megkeverjük, kihűtjük és habosra keverjük a vajjal. Ezzel készen is van a krém. Ameddig hűl a krémünk, addig a tejszínt kemény habbá verjük, és a fele tábla csokit belereszeljük.
Sütemény összeállítása: kirakunk egy kb. 20X30 cm-es tepsit vagy magasabb szélű edénykét (jénai, kerámia tál) a tejben megforgatott babapiskótával, erre rákenjük a krém felét, majd erre kenjük rá szintén a csokireszelékes tejszín felét is. Ismét egy sor babapiskóta következik, majd a maradék krém és a maradék tejszínhab. A sütemény tetejét megszórjuk vastagon a kakaóporral, és ráreszeljük a maradék
bkisseva, 2018. február 12. hétfő, 12:39
Mákosguba muffin
vaníliás cukor, esetleg vanília őrlemény
3 dl tej
baracklekvár (el is hagyható)

Tetejére:

4 tojás fehérje
1 ek kristálycukor

Elkészítése:

A kifliket karikázzuk fel. A tejet melegítsük össze a cukorral, majd öntsük le a kifliket és szórjuk rá a mákot, reszeljük rá a citrom héját és az egészet alaposan keverjük össze. Tegyük félre, amíg a krémet elkészítjük.

A krémhez egy kisebb edényben keverjük csomómentesre a tojássárgákat a cukorral, liszttel, vaníliával, majd apránként adjuk hozzá a tejet és jól keverjük el. Alacsony lángon főzzük sűrűre a krémet.

Egy 12 lyúkú muffin formát béleljünk ki papírral, majd osszuk el benne a mákos kiflit, majd kanalazzuk rá a krémet. Ha szeretnénk, ekkor tehetünk rá kevés lekvárt is. Nagyon jó ízt ad neki, de ez a lépés akár el is maradhat.

A sütőt melegítsük elő 180 fokra, hőlégkeveréssel. A fehérjéket a cukorral verjük kemény habbá. Vagy kanalazzuk a habot a muffinokra,
bkisseva, 2018. január 11. csütörtök, 12:28
A főzés remek stresszoldó
testvér messze földön híres foszlós kalácsának receptjét édesapjától tanulta. Most a receptet karácsonyi ajándékként mindenkivel megosztja!

---Foszlós kalács---

Hozzávalók:

50 dkg liszt, átszitálva
2 dkg élesztő,
2 tojássárgája,
5 - 7 dkg vaj vagy margarin vagy 5 dkg zsír,
5 dkg cukor,
3 dl tej,
kis kávéskanálnyi só.

Elkészítés módja

A lisztbe belerakjuk a cukrot, a vajat vagy margarint szétmorzsolva, sót, és a tojássárgákat.

Az élesztőt 3 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk, és a liszthez öntjük.

A tésztát kidolgozzuk és sima felületű cipót formálunk.
Felületét liszttel enyhén megszórjuk és letakarva, kb. 1 órát meleg helyen kelesztjük.

A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkára húzzuk. 3 vagy 4 részre osztjuk, (attól függően, hogy milyen fonást alkalmazunk) egyenlő hengereket készítünk, a hengerek két végét ellentétes irányban megsodorjuk és összefonjuk.

Zsírozott,
sacimama, 2017. december 27. szerda, 13:15
Karácsonyi receptek
maradék alapanyagokat a fahéjrudak kivételével, majd még további öt percig főzzük. Puncsos tálban kínáljuk. Mindenki kapjon egy fahéj rudat is, azzal kavargathatja az italát. 16 (kb. 1 dl-es) adag lesz belőle.

Mikulástorta
A diós piskótához: 6 tojás, 6-6 evőkanál porcukor és liszt, fél tasak sütőpor, 10 dkg darált dió, reszelt citromhéj, fahéj.
A diókrémhez, díszítéshez: 20-20 dkg vaj és porcukor, 15-15 dkg darált dió és durvára vágott dió, rumaroma, 1 piros marcipánrúd.
A tojássárgákat és a cukrot jól összedolgozzuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a fahéjjal, a citromhéjjal és a dióval. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd fakanállal a cukros tojássárgákat lassan belekeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, óvatosan, de alaposan elkeverjük, tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük. A krémhez a cukrot és a vajat jól kikeverjük, darált dióval és rumaromával ízesítjük.
A kihűlt tortalapot három lapra vágjuk, és megtöltjük a krémmel. Vékony réteggel a
bkisseva, 2017. december 12. kedd, 10:23
Piskóta alapok
Egyszerű piskótatészta

Hozzávalók: 6 db egész tojás, 6 evőkanál porcukor; 6 evőkanál finomliszt, 1 teáskanál citromlé, csipet reszelt citromhéj, csipet só, a tortaforma kenéséhez 1 dkg vaj és kevés liszt.

A megmosott tojásokat szétválasztom. A tojássárgákat a cukor felével fehéredésig keverem a robotgép vékony keverőpálcájával. A tojásfehérjékből a citromlével kemény habot verek, majd a cukrot, a citromhéjat és a sót is beleszórva, tovább verem mindaddig, amíg a felfordított keverőtálból már nem folyik ki a tojáshab. Ezután kézzel (nem géppel!) lazán beleforgatom a cukros tojássárgáját és az átszitált lisztet, felváltva. Kerek tortaformát kibélelek fehér papírral, és a papír alját bekenem a vajjal. Kevés liszttel meghintve belesimítom a piskótamasszát, és úgy igazítom el a tetejét, hogy a közepe felé kissé homorú legyen a massza. (A sütés folyamán a tészta közepe megemelkedik egy kissé, így biztosan szép egyenletes lesz.) A piskótát előmelegített, forró sütőbe teszem. A sütőajtóba
bkisseva, 2017. november 22. szerda, 13:51
Tíz ajándékreceptem RECEPTMAGAZINTÓL
egy-egy gesztenyeszívvel díszítjük.

5.Csokoládés kuglóf
*****************************
Hozzávalók: 25 dkg finomliszt, 3 dkg friss élesztő, 6 dkg porcukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 1 dl tej, 12 dkg vaj vagy margarin, 5 dkg főzőcsokoládé, 4 tojás sárgája, 6 dkg mazsola, csipetnyi só; a tészta tetejére: kevés cukrozott neszkakaó.

Az élesztőt 1/2 dl tejben szétmorzsoljuk, és egy teáskanálnyi cukorral összekeverve felfuttatjuk. A lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgákat, a megreszelt csokoládét és a sót alaposan összedolgozzuk a felfuttatott élesztővel, lassanként adva hozzá a megmaradt tejet. Végül a mazsolát is beledagasztjuk. A tésztát kikent kuglófformába tesszük, és kelni hagyjuk. Ha duplájára nőtt, előmelegített, forró sütőben, közepes lángon megsütjük. Még melegen kiborítjuk a formából, és cukrozott kakaóporral meghintjük. Csak akkor vágjuk fel, ha teljesen kihűlt.
6.Dobos-torta

11 deka cukrot 4 tojás sárgájával fél óráig keverünk, azután 10 deka
bkisseva, 2017. november 22. szerda, 13:49
Szikkadt kalácsból mit lehet készíteni?
itassuk fel a felesleges zsiradékot, majd forgassuk meg a maradék mogyorós keverékben. Melegen tálaljuk.

Torijas (spanyol változat)
Hozzávalók:
5 dl langyos tej
2 kávéskanál fahéj
3 tojás sárgája
5 dl vörösbor
4 evőkanál olívaolaj
20 dkg cukor
1 szikkadt bagett, kb. 2 centis szeletekre vágva
Elkészítése: 1 kávéskanál fahéjat keverjünk el a tejben, majd áztassuk be a kenyérszeleteket rövid időre (ne ázzanak szét). Egy tálban villával verjük fel a tojássárgákat, forgassuk meg benne a tejes kenyérszeleteket. Egy serpenyőben hevítsünk fel 4 evőkanál olívaolajat, ebben pirítsuk meg a kenyérszeletek mindkét oldalát, majd helyezzük őket egy nem túl magas jénai tálba. Öntsük a serpenyőbe a bort és a cukrot, ízesítsük 1 kávéskanál fahéjjal, majd addig forraljuk, míg a felére fő. Ezt a szirupot öntsük a kenyérszeletekre. Langyosan vagy hidegen tálaljuk.

csokis kenyér-süti
Hozzávalók:
1 bagett (vagy ennek megfelelő mennyiségű kalács vagy
bkisseva, 2017. november 15. szerda, 13:30
1/25
Képek, videók
Mákos-almás pite aszalt s
vorosrozsa66
2018. október 23. kedd, 17:36
Morzsás mákos pite.jpg
vorosrozsa66
2018. július 22. vasárnap, 14:48
12958_csokis-makos-pit e_n
feviroza
2015. május 16. szombat, 19:31
Meggyes mákos pite
zsuzsmancs
2013. január 19. szombat, 13:28
mákos almás pite
ibolya58
2012. szeptember 18. kedd, 11:06
Bögrés mákos pite.jpg
anci-ani
2011. december 18. vasárnap, 00:13
Finom mákos pite
anci-ani
2011. február 19. szombat, 16:22
rakott, comd töltelékkel,
eri70
2008. január 07. hétfő, 14:22
töltelékkel
limara
2007. február 16. péntek, 10:48
Csésze cukorral
eva6
2017. május 27. szombat, 10:56
mecsestarto_cukorral_9 463
maris40
2014. január 21. kedd, 11:46
kávé cukorral.png
sakira
2013. december 15. vasárnap, 11:30
KÁVÉ CUKORRAL
jegesmedve21
2012. március 07. szerda, 15:08
kávé cukorral.jpg
jpiros
2012. február 02. csütörtök, 11:26
Kávé cukorral Annától
csalogany13
2011. január 10. hétfő, 14:28
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.