Belépés
2019. szeptember 18. szerda | 38. hét | 261. nap | 20:05 | Diána
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Diós csoda
Hozzávalók

Első tészta
15 dkg Rama
10 dkg porcukor
15 dkg darált dió
7dkg rétes liszt
1 kávéskanál sütőpor
4 tojásfehérje

Második réteg
10 dkg porcukor
4 tojássárgája

Krém
7dkg Rama
5 dkg porcukor
7dkg darált dió
1 vaníliás pudingpor
4 dl tej

Tetejére :
7 dkg darált dió
1 vaníliás cukor

A margarint a porcukorral habosra kavarjuk,hozzáadjuk a diót és a sütőporos lisztet.A tojásfehérjét keményre verjük,óvatosan belekeverjük. Egy 20x30 tepsibe öntjük,és 180 fokos sütőben kb 10 percet sütjük. Addig a tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük. A tepsit kivesszük és a kikavart sárgáját rákenjük a
suzymama, 2019. szeptember 14. szombat, 14:48
Bécsi túrós palacsinta.
Hozzávalók: kb 12 db-hoz
2 db tojás
2 dl tej
1,5-2 dl szénsavas ásványvíz
2 ek,rum
2 ek olaj
1/2 evőkanál cukor
kb 20 dkg liszt
csipet só
Túrótöltelék:
45 dkg túró
10-15 dkg porcukor
2 cs.van.cukor
2 db tojás
1 ek rum
10 dkg mazsola
8 dkg vaj vagy margarin
1 citrom reszelt héja,csipet só

Öntet:
1 dl tejszín
1 db tojás
1 cs.van.cukor
1 ek porcukor

A tojásokat a cukorral,sóval rummal és a tejjel keverjük össze. Adjuk hozzá a lisztet,olajat és apránként az ásványvizet.Palacsinta sütőben süsük ki.
A mazsolát langyos vízbe áztassuk be.A tojássárgáját a vajjal vagy
suzymama, 2019. szeptember 14. szombat, 14:44
Rigó Jancsi
hozzávalók / 10 adag
A tésztához
8 db tanyasi vagy bio tojás
8 ek porcukor
2 ek cukrozatlan kakaópor
6 evőkanál finomliszt
A krémhez
900 ml habtejszín
150 g porcukor
1 ek vaníliás cukor
3 ek cukrozatlan kakaópor
2 ek zselatin
100 ml tej
A tetejére
200 g étcsokoládé
50 g vajelkészítés


A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgákat habosra keverjük a cukorral.
A liszthez hozzáadjuk a kakaót. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük.
A kakaós lisztet beleszitáljuk a cukros masszába, és a habból 1-2 evőkanállal is hozzáadva elkeverjük. Ezután az összes tojáshabot beletesszük, és óvatosan keverve beledolgozzuk.
Kipapírozott tepsibe simiítjuk a tésztát, és előmelegített sütőben megsütjük.
Ha megsült, kivesszük, lehúzzuk a sütőpapírt, kihűtjük, és keresztben, vízszintesen
koszegimarika, 2019. augusztus 22. csütörtök, 21:00
Hozzávalók: tésztához: 6 tojás 3 dl tej 2 dl olaj 22 dkg l
fehér csokoládé
12 dkg kókuszreszelék
5 dl tej
2 tojássárgája
1 teáskanál étkezési keményítő
15 dkg cukor
3 dl habtejszín
15 dkg meggy (befőtt)
1 tasak zselatin
A tetejére:
5 dkg kókuszreszelék
2 tasak vaníliás cukor

Tepsi méret. 30x36 cm egybe sütöm a kakaós lapot, kihűlés után kettévágom a tésztát.

Előkészületi idő: 60 perc
Sütési idő: 40 perc

Elkészítése:

A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejet és az olajt, jól összekeverjük. A lisztet, a vaníliás cukrot, a kakaót és a sütőport is belekeverjük. A tojások fehérjéből kemény habot verünk és óvatosan beleforgatjuk a másik masszába. A tésztát elosztjuk két sütőpapírral bélelt tepsiben és 180 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük. Amíg elkészül, megcsináljuk a krémet. A tejet egy edénybe öntjük, hozzáadjuk a kókuszreszeléket és felforraljuk, majd belekeverjük a darabokra tördelt csokoládét is. Folyamatosan kavargatjuk, amíg el
koszegimarika, 2019. július 07. vasárnap, 22:16
Mindenki kedvence a palacsinta - ezzel nem fogsz mellé
porcukor

ELKÉSZÍTÉS
A tojásokat összekeverjük a sóval, a rummal, a tejjel, majd hozzászitáljuk a lisztet. Ezután simára keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a szénsavas ásványvizet. Végül hozzákeverjük az olajat. Ezután a palacsintasütőt enyhén kiolajozzuk, majd egyenként kisütjük a palacsintákat.
A mazsolát beáztatjuk a rumba. A jénait kikenjük vajjal. A tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjét a sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgáját habosra keverjük a maradék vajjal, a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a lereszelt citromhéjat, és a mazsolával együtt a túróhoz keverjük. Hozzáadjuk a fehérjehabot, és óvatosan összeforgatjuk.
A töltelékkel megtöltjük a palacsintákat, majd mindet félbevágjuk, és a vágott felükkel felfelé a jénaiba tesszük úgy, hogy kissé fedjék egymást. Az öntet hozzávalóit simára keverjük, majd rácsorgatjuk a palacsintákra. 175 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, majd kb. 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Paskó atya
suzymama, 2019. június 19. szerda, 10:49
Meggyes tejbegríz torta
Meggyes tejbegríz torta, ha tudnád milyen finom...
Hidegen az igazi, de mi nem tudjuk megvárni, amíg kihűl.

Hozzávalók

1/2 liter tej
7 dkg cukor
5 dkg vaj
12 dkg gríz
3 tojás
10 dkg fagyasztott meggy
csipetnyi fahéj

Elkészítés

A tejet a vajjal felmelegítjük, majd hozzáöntjük a grízt és 1 percig forraljuk,
amíg be nem sűrűsödik. Levesszük a tűzről és félretesszük hűlni.

A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. ( pici vanília is mehet bele)
A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. Először a sárga
masszát keverjük a tejbegrízhez, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot
is. Kivajazott tortaformába öntjük. (18 cm-es)

Elkészítjük a tetejére meggy kompótot: ehhez a fagyasztott meggyet egy
1 evőkanál cukorral és a csipet fahéjjal néhány percig melegítjük, míg pici
levet enged, és a meggy felolvad.
(konzerv meggyből is készülhet, vagy hamarosan
klarika47, 2019. június 12. szerda, 19:32
Epres finomságok
Kiváló vértisztító, baktériumölő, és bőrünkre is jótékony hatással van!

Az eper jótékony hatása
Gazdag vitaminokban (A-, B1-, B2- illetve C-vitamin) és ásványi anyagok (kalcium, kálium, magnézium, vas, cink). A bogyós gyümölcsökhöz hasonlóan kimagasló mennyiségben tartalmaz flavonoidokat, melyek antioxidáns hatásúak.

Eperkehely
Hozzávalók: 30 dkg eper, 2 evőkanál cukor, 0,5 dl konyak, vaníliafagylalt, tejszínhab.

A megmosott, félbevágott epret megszórjuk a cukorral, és 5 percig állni hagyjuk. Majd a felét négy talpas pohárba osztjuk, meglocsoljuk konyakkal, vaníliafagylaltot teszünk rá, erre kerül a maradék eper, a tetejére pedig tejszínhab.

Epres rizs francia módra
Hozzávalók: 2 csésze rizs, 5 csésze tej, só, 50 dkg eper, 3 evőkanál méz, 2 evőkanál málnaszörp, 2 dl tejszín, 10 dkg vaníliás cukor.

Tejberizst főzünk. Az eperből tegyünk félre néhány szemet, a többit osszuk ketté, az egyik részt törjük össze villával vagy mixerben, és
suzymama, 2019. május 07. kedd, 22:24
Fejre állított almás pite
alma
fahéj
Elkészítés:
Ilyenkor tavasszal még nincsen friss gyümölcsök. Az almát reszeljük és fahéjjal ízesítjük. Akkor jó, ha az ama egy kicsit savanykás, nagyon kásás almák sem a legjobbak. A tepsit (24 x 34 cm) kibéleljük sütőpapírral, akár enyhén olvasztott vajjal vékonyan lekenjük.
Ha a keksz még nincs morzsásítva, akkor megtörjük és egyenletesen szétszórjuk a tepsi alján.
Erre a jön az alma, amit úgyszintén elegyengetünk a keksz tetején.
Ekkor a tojásokat ketté választjuk. A tojások sárgáját 4 kanál cukorral és vaníliával habosra keverjük, majd hozzá adunk 3 kanál olajt, 3 kanál lisztet és a végén fél tasak sütőport is óvatosan belekeverünk. Ezt az almára öntjük és elegyengetjük annak tetején.
A hat tojás fehérjét, 4 kanál cukorral kemény habbá verjük. 4 kanál lisztet és a sütőpor másik felét is hozzáadjuk. Ez az utolsó réteg, most ezt is ráöntjük és eligazítjuk a rétegzett süteményünkre. 40 perc alatt 180 °C sütőben megsütjük. Egy kicsit hűlni hagyjuk, majd a végén
suzymama, 2019. április 24. szerda, 14:28
Orchidea szelet
tojásfehérje
15 dkg cukor
15 dkg darált mák
2 kanál liszt
fél csomag sütőpor

A KRÉMHEZ
5 tojássárgája
10 dkg cukor
1 kis doboz mascarpone
15 dkg margarin
1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl tej 1
narancs leve

A TEJSZÍNES KRÉMHEZ
2 dl tejszín
5 dkg olvasztott csokoládé
2 kanál porcukor

TETEJÉRE 10 dkg étcsokoládé
5 dkg vaj
fél dl étolaj

Elkészítés:
A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a tészta hozzávalóit. Kibélelünk sütőpapírral egy 22*30 cm-es tepsit, és belesimítjuk a tésztát, majd 180 fokon megsütjük.

Amíg sül, elkészítjük a krémet. A tojások sárgáját a cukorral, a pudinggal és a tejjel kézi habverővel csomómentesre keverjük, majd kis lángon pár pillanat alatt sűrűre főzzük. A margarint a mascarponéval és a narancs levével habosra keverjük, és a kihűlt pudingos krémhez forgatjuk. A krémnek teljesen ki kell hűlnie!
A
suzymama, 2019. április 24. szerda, 14:21
Húsvétra KINDER MAXI torta
csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 tk szerecsendió
1 tk citromlé
1 csipet só

A krémhez :
5 dl tejszín
50 dkg mascarpone
2 tk vanília aroma
Ízlés szerint porcukor

A karamellhez:
2 ek víz
6 ek cukor
4 ek vaj
4 ek tejszín
Bevonáshoz
10 dkg étcsoki

ELKÉSZÍTÉS

A tésztához a tojások fehérjét, a cukor 2/3- val, a csipet sóval, és a citromlével kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a többi cukorral, a vaníliás cukorral fehéredésig, habosra kikeverjük, majd ehhez adjuk óvatosan a fehérjét. A száraz hozzávalókat összekeverjük, és átszitáljuk, beleöntjük a tojásos masszába, és csomómentesre laza mozdulatokkal összekeverjük. Sütőpapírral bélelt formában két részben kisütjük. 180 fokon tűpróbáig kell sütni.
Amíg a lapok hűlnek, elkészítjük a krémet. A tejszínt kemény habbá verjük. A mascarponét, a porcukorral és a vanília aromával kikeverjük, majd a tejszínhabbal összekeverjük. Hűtőbe tesszük.
suzymama, 2019. április 24. szerda, 13:45
Mátka szelet
Hát, ez igen finom! :) Annak, aki szereti a dobostortát, meg különösen! :)

A piskótához: 6 tojás, 6 ek cukor, 6 ek liszt, 1 ek víz,
1 tk sütőpor, csipetnyi só
A karamellhez: 12 ek cukor
A krémhez: 2 cs vanília ízű pudingpor, 8 dl tej, 2 ek liszt, 25 dk cukor, 1 tk vanília kivonat, 25 dkg vaj
A tetejére: 5 dl tejszín és reszelt csokoládé

A tojássárgájákat habosra keverjük a cukorral. Adunk hozzá 1 ek jéghideg vizet. Amikor kifehéredett, kanalanként hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a végén beleforgatjuk a tojások keményre felvert habját. Ezt a tésztát egy sütőpapírral ellátott tepsibe töltjük, majd 175 fokos sütőben, kb. 20 perc alatt készre ( tűpróbáig) sütjük. A cukrot vigyázva megkaramellizáljuk, majd ezt a karamellt azonnal a sütőből kivett piskótára kenjük és hagyjuk dermedni. A pudingport a liszttel, a cukorral és a tejjel csomómentesre keverjük, majd kis lángon és folyamatosan kavargatva besűrítjük. Ezután levesszük a tűzről, hozzáadjuk a kivonatot és
suzymama, 2019. április 07. vasárnap, 20:40
Mámorító főtt diókrémes sütemény – mindenki rajong ért
tojás
6 evőkanál porcukor
2 tasak vaníliás cukor
6 evőkanál liszt
1 teáskanál sütőpor
csipetnyi só
A krémhez:
30 dkg darált dió
20 dkg cukor
2 tasak vaníliás cukor
2 dl tej
2 evőkanál liszt
20 dkg margarin
5 dkg apróra vágott dió (a tetejére)
2 dkg csokoládéreszelék (a tetejére)
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéhez adjuk a fele cukrot és a csipet sót, majd kemény habot verünk belőle. A sárgáját a megmaradt cukorral kikeverjük és összekeverjük a habbal. A lisztet és a sütőport összedolgozzunk, lassan belekeverjük. Sütőpappírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokos sütőben 40 perc alatt készre sütjük. Kihűtjük, majd háromba vágjuk. A diót, a cukrot, a lisztet és a vaníliát egy edénybe tesszük, fokozatosan adjuk hozzá a tejet, hogy ne legyen csomós. Lassú tűzön addig főzzük, amíg krémesedni kezd, amikor kezd sűrűsödni, levesszük a tűzről és kihűtjük. A margarint habosra kavarjuk és hozzáadjuk a krémhez,
suzymama, 2019. április 06. szombat, 21:32
1/698
Képek, videók
Kép 1206. Csodás napot..
jucinenadov
2019. augusztus 24. szombat, 20:50
Csodák könyve,jog.gif
pacsakute
2019. július 29. hétfő, 09:31
Kép 1195. Csodás napot..
jucinenadov
2019. július 18. csütörtök, 22:49
0 a Csodásan szép napot h
lovaszmarika
2019. július 17. szerda, 18:33
jézus csodája0707.jpg
maroka
2019. július 08. hétfő, 09:32
Lizy 50. Csodás tavaszi
jucinenadov
2019. április 26. péntek, 23:42
Csodás csokor
eva6
2019. március 18. hétfő, 11:59
Csodafa.gif
pacsakute
2019. február 24. vasárnap, 20:49
tányérra téve, porcukorra
sarkadykati
2016. január 18. hétfő, 13:10
sutoporos-pogacsa-edit -ko
baratha
2016. április 02. szombat, 16:41
sajtos pogi,sütőporos,nem
bolondnegyven
2009. szeptember 20. vasárnap, 14:43
sütöporos túrós pogácsa
ibolya58
2009. február 27. péntek, 15:53
ír sütőporos kenyér
limara
2008. október 05. vasárnap, 14:23
Lenmagos sütőporos
gabye
2007. október 06. szombat, 23:07
Sajtos-sütőporos kenyér
gabye
2007. október 06. szombat, 22:41
Címkék
tojások sárgáját, Rigó Jancsi, tésztát elosztjuk, almára öntjük, margarint habosra, krémnek teljesen, kikavart sárgáját, szénsavas ásványvizet, citromlével kemény, sütőporos lisztet, sárgákat habosra, megmaradt cukorral, tetejére pedig, tojások keményre, keksz tetején, utolsó réteg,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.