Belépés
2019. június 25. kedd | 26. hét | 176. nap | 10:30 | Vilmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Mindenki kedvence a palacsinta - ezzel nem fogsz mellé
porcukor

ELKÉSZÍTÉS
A tojásokat összekeverjük a sóval, a rummal, a tejjel, majd hozzászitáljuk a lisztet. Ezután simára keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a szénsavas ásványvizet. Végül hozzákeverjük az olajat. Ezután a palacsintasütőt enyhén kiolajozzuk, majd egyenként kisütjük a palacsintákat.
A mazsolát beáztatjuk a rumba. A jénait kikenjük vajjal. A tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjét a sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgáját habosra keverjük a maradék vajjal, a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a lereszelt citromhéjat, és a mazsolával együtt a túróhoz keverjük. Hozzáadjuk a fehérjehabot, és óvatosan összeforgatjuk.
A töltelékkel megtöltjük a palacsintákat, majd mindet félbevágjuk, és a vágott felükkel felfelé a jénaiba tesszük úgy, hogy kissé fedjék egymást. Az öntet hozzávalóit simára keverjük, majd rácsorgatjuk a palacsintákra. 175 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, majd kb. 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Paskó atya
suzymama, 2019. június 19. szerda, 10:49
Mákos sütemény
tojás
A mákos töltelékhez:
5 dkg marcipánmassza
1,5 dl tej
8 dkg cukor
1 ek méz
20 dkg darált mák
1 ek vaj
1 db tojás
1 csipet fahéj (őrölt)
A túrós töltelékhez:
50 dkg túró
12,5 dkg cukor
1/2 db citrom reszelt héja
2 ek citromlé
2 db tojás (+ 1 db tojássárgája a tetejère)
4 dkg liszt
5 dkg vaj

ELKÉSZÍTÉS

A tésztához a lisztet elvegyítjük a sütőporral, majd összedolgozzuk a puha vajjal, a cukorral, valamint a tojással, és a hűtőben pihentetjük kb. 30 percig.
A tésztát lisztezett felületen kb. 28 cm átmérőjű kerek lappá nyújtjuk, és kibélelünk vele egy 26 cm-es piteformát úgy, hogy körben peremet képezünk.
A mákos töltelékhez az apróra kockázott marcipánt a tejbe szórjuk. A cukorral és a mézzel együtt felforraljuk, belekeverjük a darált mákot, és egyet forralunk rajta. Rövid hűtés után beledolgozzuk a vajat, a tojást és a fahéjat, majd a tésztára simítjuk.
A sütőt előmelegítjük 180
suzymama, 2019. június 19. szerda, 10:34
Görög gyümölcsleves - nyáron ez a kedvenc kevesen, főzés nél
Görög gyümölcsleves - nyáron ez a kedvenc kevesen, főzés nélkül készül

Recept:
1 liter 100%-os narancslé
5 dl főzőtejszín
Fél ü magozott meggybefőtt (a levével együtt)
30 dkg erdei gyümölcs mix (mirelit) gyümölcs
4 db felezett őszibarack (konzerv + a leve)
fél körte
fél alma
1 fürt szőlő
fél citrom leve
2 ek cukor
fél mk őrölt fahéj
Aromák: rum, vanilia, mandula.

A folyékony hozzávalókat a cukorral, az aromákkal és a fahéjjal össze turmixoltam, fazékba öntöttem.
Az őszibarackot, az almát és a körtét apró darabokra vágtam, és a meggyel és az erdei mix és a többi gyümölccsel együtt szintén a lábasba raktam, és elkevertem. Hűtőbe raktam éjszakára.

Tejszínhabbal és hántolt mandulával megszórva
suzymama, 2019. június 08. szombat, 17:59
Epres finomságok
Kiváló vértisztító, baktériumölő, és bőrünkre is jótékony hatással van!

Az eper jótékony hatása
Gazdag vitaminokban (A-, B1-, B2- illetve C-vitamin) és ásványi anyagok (kalcium, kálium, magnézium, vas, cink). A bogyós gyümölcsökhöz hasonlóan kimagasló mennyiségben tartalmaz flavonoidokat, melyek antioxidáns hatásúak.

Eperkehely
Hozzávalók: 30 dkg eper, 2 evőkanál cukor, 0,5 dl konyak, vaníliafagylalt, tejszínhab.

A megmosott, félbevágott epret megszórjuk a cukorral, és 5 percig állni hagyjuk. Majd a felét négy talpas pohárba osztjuk, meglocsoljuk konyakkal, vaníliafagylaltot teszünk rá, erre kerül a maradék eper, a tetejére pedig tejszínhab.

Epres rizs francia módra
Hozzávalók: 2 csésze rizs, 5 csésze tej, só, 50 dkg eper, 3 evőkanál méz, 2 evőkanál málnaszörp, 2 dl tejszín, 10 dkg vaníliás cukor.

Tejberizst főzünk. Az eperből tegyünk félre néhány szemet, a többit osszuk ketté, az egyik részt törjük össze villával vagy mixerben, és
suzymama, 2019. május 07. kedd, 22:24
Nagymamáink házi praktikái – 46 praktika a háztartásba
1.Ha a csirkemájat sütés előtt villával megszurkáljuk, nem “köpköd" sütés közben.
Amikor olcsóbb citromhoz jutok, bevásárolok belőle akár 1-2 kg-t is. A jól megmosott gyümölcs héját lereszelem, és cukorral összekeverve egy műanyag, zárható tetejű edénybe teszem és lefagyasztom.
Süteményekhez kiváló. A levét kifacsarom, és jégkockakészítőbe téve lefagyasztom. Bármikor elővehetem tea, limonádé ízesítéséhez. De a kézen lévő halszag eltüntetéséhez is nagyon jó.
Fasírozott készítésekor a masszához tegyünk egy evőkanál étolajat, így nem ragad az edény és az olaj is kevésbé habosodik.
A sovány húsokat panírozás előtt kenjük meg olajjal, akkor sütés közben nem száradnak ki.
A fejes saláta nem tárolható sokáig, előfordulhat, hogy kissé megfonnyad.
Ilyenkor nyers burgonya szeletekkel együtt tegyük hideg vízbe néhány percre.
Fűszereket nem csak a húsokra tehetünk grillezéskor.

Ha faszénparázsra babérlevelet, rozmaringot vagy más illatos fűszereket szórunk, a
eva6, 2019. május 05. vasárnap, 16:29
Ferdinánd tekercs
gépet, majd duplájára kelesztjük.

Ha kézzel dagasztjuk a tésztát, akkor a langyos tejben elkavarunk 1 tk cukrot majd belemorzsoljuk az élesztőt, lefödjük és meleg helyre tesszük.
A lisztet dagasztótálba szitáljuk, közepébe fészket alakítunk ki és beletesszük a tojássárgákat, majd a felfutott élesztőt és többi hozzávalóval együtt alaposan kidagasztjuk. Tiszta konyharuhával letakarjuk és duplájára kelesztjük.

Egy 24 cm-es átmérőjű edényt (vagy tepsit) vajjal jól kikenünk és cukorral vastagon behintjük.

A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkára borítjuk, átgyúrjuk, majd ujjnyis vastag téglalapra (kb.35x45 cm) nyújtjuk. Megkenjük a porcukorral elkevert vajjal és szorosan feltekerjük, csak úgy mint a bejglit.
Az így kapott rudat 11 egyforma szeletre vágjuk (kb. 4 cm vastagságú szeletek lesznek), és a jól kivajazott, cukrozott edénybe tesszük őket nem túl szorosan
suzymama, 2019. április 23. kedd, 20:36
Nagymamáink házi praktikái
46 praktika a háztartásban amit nem árt tudni

• Ha a csirkemájat sütés előtt villával megszurkáljuk, nem “köpköd" sütés közben.
• Amikor olcsóbb citromhoz jutok, bevásárolok belőle akár 1-2 kg-t is. A jól megmosott gyümölcs héját lereszelem, és cukorral összekeverve egy műanyag, zárható tetejű edénybe teszem és lefagyasztom.
• Süteményekhez kiváló. A levét kifacsarom, és jégkockakészítőbe téve lefagyasztom. Bármikor elővehetem tea, limonádé ízesítéséhez. De a kézen lévő halszag eltüntetéséhez is nagyon jó.
• Fasírozott készítésekor a masszához tegyünk egy evőkanál étolajat, így nem ragad az edény és az olaj is kevésbé habosodik.
• A sovány húsokat panírozás előtt kenjük meg olajjal, akkor sütés közben nem száradnak ki.


• A fejes saláta nem tárolható sokáig, előfordulhat, hogy kissé megfonnyad.
• Ilyenkor nyers burgonya szeletekkel együtt tegyük hideg vízbe néhány percre.
• Fűszereket
suzymama, 2019. április 23. kedd, 17:20
Mákos pite
Hozzávalók:
Tésztához:
30 dkg liszt,
12 dkg zsír,
2 evőkanál tejföl,
csipet só

Töltelékhez:
20 dkg mák,
15 dkg cukor,
5 dkg búzadara,
3 dl tej,
1 csomag vaníliás cukor,
1 citrom reszelt héja,
2 db egész tojás,
baracklekvár (a kenéshez)

Elkészítése:

A töltelékkel kezdjük a munkát. A mákot a cukorral együtt megdaráljuk, majd a tejet felforraljuk és belekeverjük a darát és a cukros mákot, felfőzzük és hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt akkor hozzáadjuk a felvert tojássárgákat és a vaníliás cukrot, elkeverjük, majd a habbá vert tojásfehérjéket, lazán beleforgatjuk.

Jön a tészta készítése. A lisztbe elkeverjük a sót, elmorzsoljuk a zsírt a liszttel, majd a tejföl is belekerül. Összegyúrjuk és két felé osztjuk. Vékonyra kinyújtjuk az első tésztát. Zsírozott, lisztezett tepsibe (közepes méretű) tesszük, megkenjük a lekvárral és rásimítjuk a mákos-darás krémet. Ezután kinyújtjuk a második tésztát is, és
suzymama, 2019. március 06. szerda, 11:32
A hagyma gyógyhatásairól (2)
apróra vágva két percig vízben felfőzünk. A főzetet lehűtjük, majd amikor langyos, 5 percig a lábas fölé hajolva inhaláljunk.

Köhögés és nátha ellen: Hámozz meg, majd darabolj össze hat fej vöröshagymát, és négy evőkanál mézzel együtt tedd lábosba. Helyezd az edényt egy nagyobba - melyben forr a víz. Fedd le, majd lassú tűzön forrald egy órát. Szűrd le, és egy-két óránként fogyassz belőle egy evőkanállal.

Nyákoldó hagymaszirup: Két-három hagymát felaprítunk majd három evőkanál cukorral vagy mézzel édesítünk. Ehhez 1/8 liter vizet adva öt percig főzzük. A keletkező szirupot leszűrjük, lehűtjük majd naponta 3-5 evőkanállal fogyasszunk belőle.

Torokfájás esetén: Egy nagy friss hagymát nagy szeletekre darabolunk. Befedjük cukorral és egy tálkában a hűtőszekrénybe helyezzük. Egy fél nap múlva édes levet ereszt. Ebből naponta több alkalommal egy-egy teáskanálnyit fogyasszunk.

Hagymapakolás izületi fájdalom és reuma gyógyítására: A friss hagymalé fájdalomcsillapító
pacsakute, 2019. március 01. péntek, 13:03
Pektin (E440) – avagy mit tud a növényi zselatin?
tulajdonsága miatt a WHO egészségügyi világ szervezet ökológiailag szennyezett területen történő felhasználását ajánlja pl. Japán Csernobil. Optimális dózisa 4-5 gr/ nap, erősen szennyezett helyeken 15.16 gr/nap.

A természetben oldatlan állapotban protopektin formájában fordul elő. Iparilag a pektint az alma préselése után megmaradt anyagból, a citrusfélék (narancs, grapefruit, mandarin, citrom) héjából, a cukorrépából nyerik ki. Gyártják por és sűrítmény formájában. Az E 440 nagyon kevés cukorral stabil zselét képez, amely meleg hatására megolvad; ezért többek között tortabevonónak nagyon alkalmas. A pektinzseléket zsírkiváltó anyagokként is használják zsírszegény termékekben. A pektint kocsonyásító tulajdonsága miatt használják a cukrászatban és az alacsony cukortartalmú és alacsony kalóriaértékű gyümölcsízek, gyümölcszselék, dzsemek, lekvárok gyártásánál.

Miért fogyasszunk pektint?

- A pektinek megváltoztatják a gyomor- és bélrendszer tartalmának viszkozitását. Ha
pacsakute, 2019. február 28. csütörtök, 19:44
túrós bukta
HOZZÁVALÓK
50 dkg liszt
fél kk só
2 dl langyos tej
2,5 dkg élesztő
2 ek cukor
1 cs van.cukor
1 egész tojás
10 dkg olvasztott vaj + a kenéshez
Töltelék:
25 dkg túró
2 ek cukor
1 cs van.cukor
1 egész tojás

ELKÉSZÍTÉS

A lisztet a sót és a cukor kétharmadát összekeverjük. A maradék cukorral a tejben felfuttatjuk az élesztőt hozzákeverjük a tojást, a liszthez adjuk az olvasztott langyos vajjal együtt.

Jól kidagaszjuk. Duplájára kelesztjük.

Kb fél cm vastagra nyújtjuk, köröket szaggatunk, közepére tesszük a tölteléket és gombócokat formázunk belőle. Kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral kibélelt) formába tesszük úgy, hogy az oldalát is lekenjük olvasztott vajjal, hogy ne süljenek össze, majd a tetejét is lekenjük. A formában kelesztjük még kb 30 percig. 180 fokon sütni kb 25 percig Kb 19 db
faciendum, 2019. február 28. csütörtök, 13:19
1/300
Képek, videók
palacsinta
eva6
2019. február 20. szerda, 19:14
Palacsinta sütő
eva6
2019. február 17. vasárnap, 11:27
Duplán csokis palacsinta
pacsakute
2019. január 13. vasárnap, 13:44
Palacsinta
irmus
2018. augusztus 19. vasárnap, 07:22
lekváros palacsinta
irmus
2018. augusztus 19. vasárnap, 07:22
Cukkini palacsinta
irmus
2018. június 11. hétfő, 07:45
Túrós - Kakaós palacsinta
irmus
2018. április 17. kedd, 17:26
palacsinta.jpg
taszat
2018. január 24. szerda, 23:15
5 Összekeverjük.jpg
jozsef_olah_9843
2015. július 08. szerda, 13:20
Kristálylámpa ásványvizes
pacsakute
2016. március 07. hétfő, 14:19
Ásványvízen láttam
sanci81
2016. február 17. szerda, 17:26
Kivont ásványvizek 2014.j
pacsakute
2014. augusztus 29. péntek, 05:07
palacsintasütő
biharijudit
2008. november 11. kedd, 09:24
palacsintasuto.gif
givenchy
2006. szeptember 27. szerda, 17:09
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.